Onsdag

Efter en lång promenad i skogen med Rico på morgonen kom hovslagaren och skulle verka och sko honom :) Rico har haft lite fobi mot män ( har inte funnit sambandet ännu, han är till exempel inte rädd för pappa :O Inte ens första gången de träffades ! ), inte alla män men många män :P Och eftersom majoriteten av alla hovslagare är män så har han haft lite problem med dom ibland . . . Den första hovslagaren som skodde Rico var han inte rädd för, men de andra har han hittills reagerat lite på :O Men vissa kan han flyga bakåt i panik när han ser, vissa bryr han sig inte alls om, och vissa står han bara och fnyser och blåser ;)

Men nu till saken: Han var inte rädd för denna hovis ! ;) Men eftersom han blev ensam i stallet när de andra hästarna gick ut så behövde han matas med hö för att inte kasta sig runt -.- Har aldrig sett honom bete sig så ! Han ställde sig på bakbenen och slängde sig runt :O Men han slutade när vi började mata honom, haha !

Vi kom ju på efterråt att han nog aldrig varit HELT ensam (inte sålänge vi haft honom) i stallet, för hemma står han ju i ett stall med 15 hästar, och då är det alltid NÅGON som ska sköta hästen eller liknande (tex före eller efter ridning). Så förståeligt att han höll på sådär, men inte helt acceptabelt heller (a) . Hovis fick ett lite blödande skrapsår på vaden men han blev inte sur för det :) Snäll hovis !

Det tog ett tag för hovslagaren att bli klar, så medan mamma "matade" Rico (höll i hönätet) så smörjde jag nästan allt i sadelkammaren ! ;D Är ganska stolt över min insats faktiskt !

Tömkörningsgjorden, Sadelgjord m magplatta, sadelgjord (hoppsadelns), ett brunt träns, ett svart träns, westernsadeln och bröstan.

Och mina stövlar men dom kom inte med på bild :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0