Säkerhetsväst


Jag har tagit upp det här ämnet / den här frågan förut en gång för ganska länge sedan, nu tänker jag gå in lite mer på hur jag gör och vad jag tycker och så får också ni ha en åsikt i kommentarsfältet :) (som för övrigt ser förskräcklig ut, men kul att ni kommenterar i alla fall ;) !)

Säkerhetsvästen

Den skyddar ju inte mot ALLT, främst skyddar den mot sparkar, grenar, stenar, hårda saker såsom staketet/sargen runt ridbanan och lite annat farligt runt omkring när man rider / hanterar hästar.

Vissa tycker att dom får bättre sits, bättre balans och att det ser snyggare ut att rida utan väst. Det är då mest dressyrryttarna eftersom hoppningen generellt är en "farligare" gren och då väljer fler (inte alla dock) att ha säkerhetsväst.

Jag tycker nästan tvärt om faktiskt !



Vänster: Min förra väst / andra väst, en svart-grå med blixtlås fram + kardborreband (från hööks?)
Höger: Min första väst, en mörkblå med bara kardborreband.


Ovan: Min första väst igen
Nedan: Min nuvarande väst, kardborre vid axlar och på sidan/magen. Resår i ryggen, dragkedja fram med "lapp" över för att skydda.


När jag hade mina tidigare säkerhetsvästar (först en blå, sen en grå/svart, båda från Hööks) så höll jag helt med dom som sa att deras sits blev bättre och det såg bättre ut utan väst osv osv. Då red jag med säkerhetsvästen när vi hoppade eller red ut. Ibland inte ens då, för de säkerhetsvästarna var så otroligt HÅRDA och formade sig inte alls efter kroppen. Jag har ju en rätt så svankande rygg, så det GLAPPADE faktiskt mellan ryggen och säkerhetsvästen, hur hårt jag än spände den! Brukade på hoppträningarna, mellan ekipagen som hoppade, försöka trycka in västen för det var faktiskt inte så bekvämt att den var så spikrak i ryggen ... I alla fall, den tiden med klumpiga säkerhetsvästar är ju över nu, nya och förbättrade modeller har kommit. Självklart kostar dom lite mer men de SKYDDAR faktiskt när det faktiskt händer något. För plötsligt händer det, om man har tur landar man bra så man inte gör illa sig men man har ju inte alltid tur i livet ? Jag är väldigt tacksam att jag haft västen de gånger jag trillat av Rico, till exempel.

 Sitsen är det ingen skillnad på för mig, med min nuvarande väst ... Eller jag har ju inte ridit utan väst på ett år (sedan jag slutade på ridskolan) så jag har väl vant mig också ;)
Min väst är väldigt mjuk och formar sig snabbt så den gör inte så jag kan röra mig mindre i sadeln, som jag minns att mina gamla säkerhetsvästar gjorde :/
Och numera finns det faktiskt riktigt snygga och sköna västar ! Det är faktiskt ett ganska simpelt skydd enligt mig, värt att ha. Alltid ?

Jag har alltid min väst, och visst ser min sits förskräcklig ut ibland men det är inte säkerhetsvästens fel, haha ;)

Er tur att säga vad ni tycker :)


Kommentarer
Postat av: Alice

Jag har en likadan som dig, jätteskön :D Min gamla var ju samma märke men inte samma modell. Men jag får KAOS sits med västen på, därför har jag den inte i dressyr. Däremot ALLTID när jag hoppar, tur det med tanke på hur många gånger jag kraschat rakt in i hinder ;)

2011-11-17 @ 15:19:05
URL: http://storlekponny.blogg.se/
Postat av: Lina.

min väståsikt är som den alltid varit: obekvämt och jag får mycket sämre sits :P fast det är självklart bra med väst, eftersom att det skyddar osv, meeen... När jag får sämre sits så blir jag också stel och det påverkar min ridning så jag blir mindre följsam osv ja, du förstår. :))) jag rider så gott som aldrig med säkerhetsväst.

2011-11-17 @ 22:51:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0