Rico - 27/10


Idag red jag på volten, hade suttit på eftermiddagen och planerat också - för annars kan jag inte rida självständigt, måste ha en plan annars går det åt skogen !

Iallafall, jag minns bättre om jag skriver ner saker och läser typ, så jag skrev ned på ett papper ungefär hur jag skulle lägga upp ridpasset :)

Jag bestämde mig för att när jag värmde upp skulle jag tänka FRAM FRAM FRAM, gjorde mycket tempoväxlingar och även thereseövningen som man gör på fyrkantspåret ! Tror jag har visat den på bloggen förut, men kanske kan ta upp den igen i ett annat inlägg :)
   Gjorde även mycket skänkelvikningar, både i skritt och trav. Lite slarviga skänkelvikningar, jag ville ju inte bromsa upp honom för mycket för han blir överlydig, ville bara få honom att flytta för skänklarna. Inga fina perfekta skänkelvikningar inte ;)
   Gjorde också några fram- och bakdelsvändningar i skritten.
När han var uppvärmd i alla gångarter travade jag över bommar på kortsidan och började sen med snurran som är en himla kul övning :) Hade upphöjda bommar istället för hinder, jag hade inte orken att ta fram 8 bommar + 3 till travbommarna så blev bara 4 bommar och utan markbom har han svårt för att se avståndet.

Det gick i alla fall bra ! Han var framme för skänkeln men lyssnade ändå tillbaka, han blev lite stark när vi gjorde snurran så blev inga omhoppningsvängar som är meningen med den övningen. Tog det bara lugnt och försökte komma rätt på bommarna/hindrena.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0