Lite kvällstankar

Jag vet att JAG dömer mig själv mycket på bilder, filmer och liknande. Förhoppningsvis är inte ni likadana som jag (eller iförsej är man oftast hårdare mot sig själv än mot andra), och förhoppningsvis förstår ni att vi inte ligger på högsta topp för tillfället. Även om vi är påväg dit igen, sakta men säkert.

Det finns dem som inte ens kan kalla dessa hinder kring 50cm-70cm för hoppning. Jag tycker personligen det ser fånigt ut, för mig och Rico som varit på en så mycket högre nivå tidigare, han kliver ju över - utan problem. Det enda som behövs nu är träning, självförtroende till piloten, och ännu mera träning.
   Och med mera träning menar jag inte att vi ska hoppträna sju dagar i veckan hela våren och sommaren, utan vi ska på våra träningar (1-3ggr/vecka) jobba mycket med bommar/markarbete, träna på avståndsbedömningen, jobba vidare på galoppen osv osv. Alltså ska vi träna på rätt saker, i dressyren även träna på det som kan hjälpa oss i hoppningen. Med träning följer oftast självförtroendet med, vi måste kunna lita på varandra i alla lägen och jag måste få bort all osäkerhet kring hoppandet. Jag har hoppat i så många år att det känns rätt förfärligt att ha fått ett sådant stort bakslag ! 

Osäkerheten kommer försvinna, litegranna kommer försvinna varje gång vi kommer över ett hinder. Ju fler lyckade hoppass, desto bättre ! Jag kommer främst hoppträna för Therese eftersom hon känner både mig och Rico och vet exakt hur vi ska lägga upp träningen för att detta ska bli bra. Sen kanske jag kommer träna någon enstaka gång i vår för någon annan tränare, men utifrån gårdagens pass så känner jag att jag måste bli ännu säkrare först !


Rico och Therese, pay & jump 90cm för inte så länge sen. Det vill säga, varken höjden på hindret eller hindret i sig är något problem för Rico. Det är lilla Madde Andersson som måste bli säkrare för att detta ska funka ! :]

Bara lite kvällsfunderingar innan läggdags, måste stoppa min vändning på dygnet och gå och sova nu. Vill inte missa hela morgondagen också !

Godnatt på er !




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0