Rico - 27/4

Idag var det en klubbhoppning på Enliden ! Vår försenade påskhoppning med andra ord ;) Hade anmält mig till två klasser, 60-70 & 80-90, men blev istället två starter i 60-70 pga av att det gick åt skogen. Inte felfri i någon av starterna dock ... :/ Han hoppade superfint i lag-klassen som var först, hindrena var typ 50-60 cm så jag bara fisred och tänkte att det bara var en uppvärmning ! Nästan hela rundan var i fel galopp och jag slarvade otroligt mycket med vägarna.

Men han bjöd bra på hindrena i lagklassen, var lite taggad och tyckte det var roligt. Då blev jag ju gladgladgladglad och såg jättemycket fram emot de andra klasserna och tänkte att detta kommer ju gå superbra ! (-.-)

Första starten, 60-70cm:
Eftersom hindrena höjdes lite (från laghoppningen) fick de nu plats att ha de konstiga staketen och annat tittigt under/på hindrena. Hindervaxdukarna blev större och läskigare efterson de hängde ned från översta bommen.
   Första hindret kändes bra, men sen skar han av vägen till hinder nr 2 som var en solfjäder ur kort kort sväng. Då stannade han på den och där tappade jag flytet helt.
   Hinder nr 3 var ett räcke som hade en tittgrej under sig, som en grind fast i form av radhus med fönster och grejer, jättefin tänkte jag - "aldrig!" tänkte Rico. Han bröt ut åt sidan flera meter innan och vi kom över när de hade flyttat husen åt sidan.
   Fjärde hindret var ett räcke med en vit grind under, som vi hoppat på träning, den gick bra. Sen tror jag han stannade på femte hindret (?) och sen var sjätte hindret solfjädern igen, och så en kombination och sist en oxer. 
  
Andra starten, 60-70cm:
Samma sak här men han vägrade inte någon gång tror jag. Han bjöd dock inte på hindrena så som han gjorde på laghoppningen. Dock gjorde jag volter mm så räknades inte som felfri.

För övrigt så hade jag ingen kontroll alls under någon av ritterna och det sög, behövde stanna honom mellan nästan varje hinder för han bara sprang sin egen väg ... 
 
Hoppade då inte 80-90cm för det kändes inget bra.


Kommentarer
Postat av: Ingrid "Tinka" Carlsson

Det var väl ett klokt beslut att inte starta den högre höjden. Du ska veta hur många motgångar vi hade med vår första häst. Vi fick gå ner till 30 cm. Innan självförtroendet växte. Sen hoppade hon upp till MSV B med Ylva. Ge dig inte! Du ska se att det lossnar igen. LYCKA TILL!

2012-04-28 @ 21:00:55
URL: http://www.stalllt.n.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0