Ganasch, Lycka, Bett, Sadel, Dressyrträning, Tandläkare !

Såg igår att Ricos ganasch var svullen, inte hela utan en bit i mitten typ. Jag tror han kan ha fått det i hagen, kanske en liten spark eller helt enkelt slagit i någonstans ? Han var inte öm, utan bara svullen. Men det var inget som störde ridningen i alla fall ! :)

Och vill bara säga att jag är så SJUKT glad över mina och Ricos framsteg i hoppningen ! Jag kände liksom att han tyckte det var ROLIGT att hoppa - vilket ger en awesome känsla till ryttaren ! Efter våra bakslag har jag slutat ta honom för givet, och rider alltså hela vägen fram till hindret. Jag har hittat en bättre ridning (förr var den ganska passiv) också, som passar oss.

Känner dock att jag måste börja rida med de andra betten lite mer, så det tredelade i princip bara går till hoppningen (det var ju trots allt därför jag köpte det bettet, för att han var så stark i hoppningen förra våren).

Ska också fortsätta med att sadla längre bak och sluta använda förbygeln, kanske sätter på den ibland när jag ska klättra i skogen eller så bara. Tycker det är svårt med hoppsadeln med vart den ska ligga för att ligga bra, dock är dressyrsadeln inga problem för den är så rak. Fast jag använder ju inte dressyrsadeln så värst mycket så det hjälper inte hehe :)

Så ikväll blir det, som jag nämde tidigare, dressyrträning - för Andreas Tegesjö som var på Enliden förra veckan och höll hopplektion :) Det blir mycket hoppning nu denna månaden så vi tänkte rida dressyr för honom denna veckan istället för hoppning :]

Imorgon ska en tandläkare komma till vårt stall, och Rico och några andra hästar ska kollas i munnen :) Får se vad Rico säger om det ^^ Tyvärr är jag i skolan och gör engelska nationella prov just då, så kommer inte kunna vara närvarande ... Men mamma åker dit i alla fall. :(

Snart dags att byta om och åka, rider sent sent sent idag (tydligen?) så får se om det kanske blir för mörkt för att filma/fota :( Hoppas inte !




Kommentarer
Postat av: Cicci

Alltid lika kul när det går framåt! Särskillt när det gått så mycket bakåt... :)

2012-04-18 @ 19:29:50
URL: http://ciccicarlssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0