Rico - 29/8

Idag var det privat hoppträning för Therese ! Rico kändes som vanligt igen (fast ännu bättre än vanligt egentligen). Vi hoppade inga höjder alls idag, vi fokuserade på annat !
 
Började med en rejäl framridning där jag jobbade honom mer från början, han blir så himla fin i hoppningen när han får en rejäl dressyr-uppvärmning ! Han tjorvade lite i galoppfattningen i höger varv men i vänster varv var fattningarna KLOCKRENA ! Tror jag kan fixa fram lite bilder från början av passet, vet dock inte om själva hoppningen fotades ! Får se :)
 
Hade ett hinder på varje långsida och två hinder i mitten att hoppa som en åtta. Så det var inga komplicerade övningar eller så. Min fokus låg på att rida mer aktivt och inverka bättre, och det vi jobbade med idag med Rico var detta med galoppen och galoppfattningen, vägen före och efter hindrena, avståndsbedömningen och att han inte skulle bli rädd för mitt överliv. Han kom väldigt nära ett hinder två gånger och så hoppade han av stort två-tre gånger annars kom vi bra på hindrena, han blev inte rädd en enda gång för mig (mitt överliv) ! Han blev lite väl taggad mot mitten/slutet men han lyssnade ändå så det var bra. Han tyckte det var jätteroligt med åttan, så roligt att jag inte kunde hoppa hela varvet för han gjorde hela tiden någon ohygglig omhoppningssväng efter hindret ^^

Avslutade hoppningen med att hoppa räcket på ena långsidan ca 70cm, sista skuttet tog jag i vänster varv då vi hoppade mycket i höger under lektionens gång (höger är svårare så det behöver tränas på) och det kändes himla bra, vi kom helt rätt och det kändes som att han tog i lite extra. 70cm är ingen höjd precis men med tanke på hur lite vi hoppat de senaste månaderna så kändes det alldeles lagom !
 
Är jättenöjd med både min och Ricos insats idag !
 

Kommentarer
Postat av: Cicci

Jag fots bog det mesta förutom sista språnget :) så några hoppbilder blev det, lägger ut dom på Fb ikväll om jag hinner :)

2012-08-30 @ 07:38:44
URL: http://ciccicarlssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0