Rico - 21/1

Idag var det ju Pay & Jump på Södertörn Ryttarcenter :D

Rico skötte sig fint på framridningen, blev lite spänd pga omgivningen bland annat en aningen stissig häst som for runt runt runt och även pressenningarna(?) som väggarna verkade vara klädda med. Fick hjälp av Therese där, så vi jobbade igenom honom ordentligt, särskilt i galoppen. Fick till en superfin galopp med mycket tryck i, svårt bara att hålla den under banans gång ! :)

På framhoppningen gick det bra överlag. Men första gången jag skulle hoppa lilla krysset så lyckades en lite stissig häst göra en volt precis bakom hindret (med röd rosett i svansen så var väl tur det att Rico stannade ändå, så vi inte hade hoppat rakt in i dem !). Han stannade då också andra gången vi hoppade krysset. Men efter de två stoppen släppte det, hoppade räcket en gång och oxern två-tre gånger :) Kändes väldigt bra faktiskt :D

Första rundan, 70cm, skötte han sig bra - jag var nöjd alltså, med mina inte-så-höga-krav. Han stannade några gånger, men hoppade alltid på andra försöket :)

Ville inte hoppa 80cm efterråt så strök mig i den och efteranmälde mig till 70cm igen, så jag var sist i klassen på andra rundan. Skrittade bara lite på parkeringen medan jag väntade på min tur (bara några ekipage emellan).

Dock höll motivationen på att dö där, när jag väntade på att gå in. Tjejen innan mig hade en liten ponny som VERKLIGEN INTE ville hoppa. De la ner alla hinder så fick ponnyn släpas över små bommar. Inte så peppande att se hur ekipaget innan får stopp efter stopp efter stopp haha :P

Men andra rundan gick faktiskt bättre, om inte han hade stannat så många gånger på samma hinder (röda med vitt kryss) så hade det flutit på rätt bra tror jag :D Men var så otroligt nöjd andra rundan, glad att jag tog chansen och hoppade en runda till 70cm, bara för att komma runt och så då :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0