Rico - 10/6

Idag var det avslutning på söndags-allround-lektionerna för Therese. Vi började med gymkhana, fast en mildare variant. Inga upp/avsittningar och inte plocka upp saker från marken tex, inte rida baklänges eller något sådant tokigt. Allt detta för Ricos skull, eller mest för min skull egentligen så jag inte bryter en massa ben.

Rico blev lite taggad mot slutet, VÄLDIGT LITE om man jämför med de andra ponnysarna ;)

Eftersom vi slagit ihop grupperna fick vi två timmars lektion, och Gymkhanan höll bara på i lite mer än en timme så vi hade en del tid över att göra vad vi ville. Vi gjorde galoppbyten över bom, både vid X och som tre serpentiner (två byten). Han blev lite stark och springig efter en stund men inget jättefarligt. Travade av dem på åttvolter och jag fick jobba rätt länge så han slappnade av ordentligt.

Hade jodhpurs utan chaps idag vilket kändes väldigt vingligt i början, eftersom jag bara ridit med stövlar det senaste året typ :) De är helt platta under så jag halkade jättemycket i början och höll på att tappa stigbyglarna. Men kortade stiglädrena till ett hål kortare än jag brukar hoppa med, så gick det bra sen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0