Rico - 28/6

Idag kom Andreas Tegesjö och hade hoppträning ! Han är verkligen jättebra :)
 
Vi började med att jobba igenom hästarna med lite öppnor mm och där blev Rico superfin !!! Sen hade vi galoppbommar på långsidan, som vi sedan höjde upp till cavalettisar för att få igång galoppen. Det var mycket fokus på galoppen idag, att de skulle ha en bättre galopp och att man inte skulle sitta och smyghålla och trixa för mycket. Det hjälpte mycket, i början, men sen började han stanna. Det räcker med att han stannar EN gång så "dör" liksom min ridning, jag tappar motivationen och jag bara tror att han ska stanna hela tiden. Vi kom dock över det mot slutet, vi hoppade räcken på en åtta som gick helt ok :)
 
Såhär såg det ut:
Sedan byggde vi om lite:
 
Har inte ritat så proportionerligt men detta var ungefär vad vi hoppade :) Galoppbommarna var jättenyttiga för Rico, han fick en jättefin bärig galopp med framåttänk utan att bli stark. Ska jobba mer med sådana i Fänninge tror jag.

Hoppade utan hoppspö idag för det var bara allmänt ivägen när jag red fram honom. Det gick helt okej utan ju, men något av stoppen hade jag nog kunnat förhindra med ett litet hoppspö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0