Rico - 5/6

Hoppträningen gick över förväntan ! Jag tog, som jag nämde i tidigare inlägg, rakt bett idag + aachennosgrimma. Hade även mitt underbart noppriga äppelgröna schabrak ;) Älskar det verkligen, trots att den är ganska skräpig ;) 

Han kändes lite tillbakadragen på framridningen, men det gjorde att galoppen blev härlig eftersom han inte var så himla stark och dragig som han varit lite de tidigare gångerna. Han var lite stark i innertygeln bara, när jag jobbade med att ställa honom inåt på volten.

Vi hade en ganska lång framridning med lite övningar, vi gick på en fyrkant på mitten i skritt och trav och gjorde framdelsvändningar i varje hörn, sen gick vi också ut på stora fyrkantsspåret och gjorde samma sak i galopp. Då fick han verkligen in det där inner bakbenet och han blev väldigt fin ! Fick en rund fin galopp med tryck i, han blev bara lite stark mot slutet men det gick inte sådär jättefort i alla fall :)

Vi hoppade fram på några enkelhinder på diagonal linje. Sen travade vi över bommar, fattade galopp och kom på tre hinder (båge, och ett varv på åttan) med bara en bom på varje hinder (ingen markbom). Jättenyttigt ! Redan där satt avståndsbedömningen fint och han blev inte rädd för mitt överliv varken före, över, eller efter hindrena. Vi landade i balans och han drog inte efterråt, utan höll sig i skinnet :P

Vi hoppade även igenom en kombination med räcke - oxer med små basic hinder. Vi hoppade inga som helst höjder idag för alla i gruppen hade haft problem veckan innan och då skulle vi få hoppa några simpla övningar för att komma tillbaka litegrann på spåret.

Jättenöjd med Rico och mig själv idag :D Vi kändes verkligen back on track !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0