Ridsätt


Rico är en häst som kräver en speciell sorts ridning. Han är inte så avancerad egentligen, han gör alltid sitt bästa och försöker så gott han kan, men han gör ingenting gratis. Men RIDER man honom, och inte bara åker med, så ger han 110% tillbaka och då blir han en så himla fin häst. 

Det är svårt att sätta fingret på vad denna "speciella ridning" är. Jag säger inte att jag har den slags ridning som passar honom perfekt, och inte heller att jag är den bästa ryttaren för Rico (än). Jag har mina brister, men jag vet också mycket om Rico och hur han fungerar och reagerar i olika situationer, tex vid uppsittning eller om man kommer fel på hinder osv. 

Jag lär mig fortfarande, och allteftersom Rico förändras så måste jag hela tiden aktivt ÄNDRA i mitt ridsätt, för att den ska passa honom. Det kan bli som ett slag i ansiktet när man jobbat upp ett sätt att rida Rico som fungerat under en tid, och så bara över en dag så blir han som en helt annan häst så det ridsättet inte längre fungerar på honom.

Det är DÅ bakslagen kommer, när det ridsätt man byggt upp inte längre fungerar, och då blir det missförstånd och saker och ting slutar fungera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0