Tävling + Pay & Jump i Botkyrka

Det är NÅGONTING med Botkyrkas anläggning som bara bådar illa om. Jag har varit där två gånger, en gång på vår tävlingsdebut i 90cm, och en till gång på en pay & jump efter det. Och gissa hur dessa gånger gick ?

Vår tävlingsdebut gick ju sisådär.
Han var URFIN på framridningen och framhoppningen, han stannade någon enstaka gång på oxern på framhoppningen men det var ju då han hade börjat stanna på hemmaplan också så vid det laget tog jag det inte så allvarligt. Men så fort jag kom in i ridhuset där tävlingsbanan var uppbyggd, så "dog" han. Han började med att slänga sig en och en halv gång för ett spöke (på riktigt) som de hade satt upp snett bakom första hindret, för att det var halloween.
Jag hade som plan att först gasa långsidan bort för att sedan fånga upp honom och bibehålla en bra galopp med tryck i mot första hindret, man han tog inte skänkeln så galoppen var lite halvkass på långsidan bort. Sen stannade han två gånger på första hindret, vi kom över den på tredje försöket men han stannade på andra hindret också så vi blev uteslutna.
Efter det började han vägra på riktigt både hemma och på pay & jumps, han hade fattat att om man stannade så fick han gå ut. Så det var då vi började åka på pay & jumps och i början stannade han en eller två gånger på typ varje hinder på hela banan, men sen minskades vägringarna och det blev bättre och bättre. Sen gick det typ sämre igen, men det behöver jag inte gå in på. Jag kraschade in i några hinder men inget mer än så ...

Sen åkte vi ju tillbaka till Botkyrka på pay & jump efter(?) vintern. Då skulel vi hoppa 70cm och 80cm men jag strök mig från 80cm för att 70cm gick åt pipan. Han stannade på de enklaste hindrena, en bred oxer ur konstig sväng hoppade han minsann snällt men sen stannade han in i ett litet räcke vilket gjorde att jag flög, halvt tappade andningen och fick välja mellan att sitta upp på en livrädd och förvirrad häst trots mina andningsproblem och få hoppa något hinder innan jag gick ut ELLER så fick jag bara gå ut. De sa det inte på det sättet men jag förstod att de inte ville dra ut på tiden, det var ju andra som väntade på sin tur och vice versa. Hoppade i alla fall upp och hoppade något liiiitet hinder påväg ut.



Två-Tre dagar innan vår tävlingsdebut, känns som bra förutsättning när han precis hade börjat vägra hemma ...

Ehm, på bilden hoppade han faktiskt ändå, men han hoppade inte förrän jag låg i backen ... Totalt missförstånd.


Kommentarer
Postat av: Erica - TeamDJRK

SV; Tack! Ja det gör vi, min medryttarhäst står även uppstallad där och jag har även ridit på ridskolan under en längre tid! :)

2012-06-04 @ 19:47:51
URL: http://teamdjrk.blogg.se/
Postat av: Caroline - http://ponnitjejens.blogg.se/

Sv: Det är fett gott :D Vill ha det i skolan någon dag x) ♥

2012-06-04 @ 20:19:42
URL: http://ponnitjejens.blogg.se/
Postat av: Johanna

Åh, jag har också en ridklubb där det nästan alltid går skit! Har blivit utvägrad på det första hindret på 60 höjd flera gånger, flugit av, eller kommit runt med 4/8 fel fast att han har varit jobbig hela banan runt!

Jätte jobbigt! Ska nog dit nästa vecka på en clear round... Hoppas verkligen att det går bra :)

Sv: ja, det tycker jag med :D älskar den, Haha!

2012-06-04 @ 21:47:46
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: ja, silvertejp är sååå snyggt när man vill ha snygga bilder! haha :D

fast ska köpa nya imorgon, skönt! Hatar att rida utan chaps!

2012-06-04 @ 21:52:40
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: ja, hon tycker verkligen det är kul! Hon har ett sug mot hindrerna, man behöver lixom inte sitta och driva för att hon ska hoppa. Det kan man ju behöva göra med Mio när han är osäker och så är han ju lite lat. Men Trailit har riktigt bra bjudning vilket är jätte kul :)

2012-06-04 @ 21:54:56
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: Ja, det är faktiskt väldigt roliga hinder :) Gillar att dem mer har infångare än massa grindar och så. Eftersom Mio är riktigt osäker på det, och vill kunna få bra rundor, haha :)

Jag tävlar i Hallands området, väldigt långt bort från stockholm...

Har ni också pay and jumps varje vecka hela sommaren i ditt område? :)

2012-06-04 @ 21:57:13
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: haha, eller hur! Och det hindret ligger lixom på 95-1 meter! Helt sjukt att han kunde hoppa så högt när jag till och med satt i sadeln lixom! Han hoppar aldrig så högt över annars, ahah :)

2012-06-04 @ 22:00:15
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Jonna

Fin blogg :) Söt häst i headern!

2012-06-05 @ 09:05:37
URL: http://tanneryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0