Rico - 11/3

Thereses lektion var inställd, för hon är på ridlärarutbildning, så vi (jag och Rico) red ut en sväng tillsammans med ponnyn Jenny (som flyttade till Enliden imorse och ska gå in i Ricos hage snart) och en annan ponny från Berga. Båda ponnysarna går med på Thereses lektioner så de är inte helt obekanta med varandra :)

Tanken var att vi skulle rida ut en sväng först och sen skulle vi upp på volten. Så vi red på gatorna till ridstigen bakom stallet, och klättrade upp och ned en gång i skritt och upp igen en gång i trav. Så fortsatte vi genom skogen till stallet, på klätterstigen, Rico gick först hela vägen och skötte sig super om man bortser från att han inte vågade gå förbi gödsel-countainern när vi var tillbaka utanför stallet. Det var en "superfarlig" silagebalplast som fladdrade så det blev tvärstopp haha. Men han gick förbi efter en dos med övertalning ... :)

Gick sen upp på volten och dressyrade lite, han kändes helt okej. Varken bu eller bä. Det var tre andra som red samtidigt. Några hade satt upp ett litet räcke innanför spåret på ena långsidan, och ett kryss på diagonalen. Så travhoppade krysset ett par gånger först, han var duktig men förstod inte helt vad han skulle göra (han har inte travhoppat så många gånger), tog det sen i galopp i båda varven, han hoppade av lite stort ett par gånger annars skötte han sig super ! Gjorde först några volter i galopp runt krysset, innan jag kom på det.
   Sen när jag tänkte hoppa krysset sista gången, så hoppade han av på tok för tidigt så det var på gränsen att han inte kom över (landade precis precis efter hindret) :o Tog det igen då direkt och då försökte jag få honom hoppa av lite närmre och då sötte han sig superduperbra så slutade hoppa efter det !

Han vägrade inte en enda gång, superduktig var han ! Jag gjorde några slutor i galopp och han fick en guldstjärna där ! Han hade en riktig hoppgalopp idag, inte så dressyrig men hade bra tryck och så :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0