Svar på GAMLA frågor

Hade ju en frågestund förra året och då svarade jag rätt dåligt på alla frågor, liksom oseriöst och lite flabbigt. Dessutom visste jag inte svaren på de flesta frågor ... Tänkte ge er nya svar nu, när jag är lite vettigare i alla fall ;)

Tycker nämligen det var bra frågor som är VÄRDA ett mer ordentligt/mindre flummigt svar :)

Vad är dina långsiktiga mål med Rico? Klasser på tävlingar mm?
Ett långsiktigt mål i hoppning är att KUNNA tävla, för hittills har ju det inte fungerat särskilt bra med uteslutning och vägringar osv osv. Men att kunna tävla på en lättare nivå är helt klart ett långsiktigt mål.
I dressyren vill jag komma längre i utvecklingen, jag vill kunna tävla lätta klasser (LC, LB, LA osv) med godkända resultat.
Jag har också långsiktiga mål i vardagen med Rico, främst vad gäller uppsittning och problemen som uppstått i och med den. Ett långsiktigt mål är att kunna sitta upp själv på honom både från marken och från pall och att han och jag ska vara tryggare vid uppsittning, båda två :)

Kommer du satsa på dressyren också, eller bara på hoppning?
Eftersom hoppningen svajjar lite nu, så har jag absolut planer på att "satsa" i dressyren lite mer :)

Har du någongång ångrat att du inte köpte en riktig "läromästare"? (svara ärligt nu? ;) )
Ehm, njäe. Jag har inte ångrat Rico men ibland önskar jag att han inte var mittemellan ... ibland har jag till och med önskat att han var YNGRE, av den anledningen att det skulle varit bättre om någon annan (vi?) red in honom. Det är ju troligtvis från inridningen i Holland som han blivit så rädd vid uppsittning. Bakskygg är han nog sedan födseln, men jag tror att om den som red in honom hade givit honom mer TID innan de satt upp första gången så hade han nog varit annorlunda vid uppsittning idag, förhoppningsvis bättre då.

Men visst, ibland kan det vara skönt med en läromästare, men vi ville absolut inte ha en väldigt gammal häst utan tanken är ju att vi ska ha kvar Rico livet ut. Det är en anledning att vi köpte en liten storhäst istället för en stor ponny. Jag blir aldrig för gammal för honom ---> ingen anledning att sälja och ingen anledning att ha bråttom in i tävlandet osv. Blir bara bakslag då ;)

Skulle du vilja testa att tävla Western, eller är det bara "en vid sidan av-grej"?
Jag gllar ju inte Westernsadeln så mkt pga stigbyglarna som inte är av säkerhetstyp. Men jag tror inte jag ska tävla i western, utan bara lära mig det för kul skull. Och lära Rico det förståss, det hjälper mycket i hoppningen att ha en häst som är vändbar för skänkeln, eller hur man säger :P

Kommer dina föräldrar tävla Rico något?
Inte såvitt jag vet, de är inte särskilt intresserade av att tävla. Den lilla tid vi har att åka på tävlingar tror jag kommer gå till mig och Rico. Jag tycker ju det är ROLIGT att tävla :)

Kommer ni ställa ut Önska och Yazzi?
Vi ställde ut dem i yngre dagar, men i nuläget har vi inte tid med det. Men det kanske kommer hända någon enstaka gång till. Yazzi är ju väldigt omtyckt av domarna - Önska däremot är för liten, har för lite päls och för kort svans och ogillar att vara i centrum bland folk och hundar så hon är ingen utställningshund (även om JAG tycker hon är världens finaste <3).



Vilka är dina favoritbloggar?
I nuläget har jag flera favoritbloggar, men Johanna Grants blogg är ju mer än bäst. Det är den jag läser mest/ofta. Sen älskar jag att läsa mina kompisars bloggar, ni vet vilka ni är :P Farsta-Ridskola-Bloggare samt Enlidenbloggare är också bra.

Rosanna Zimdahls blogg är också awesome, men i nuläget läser jag en massa bloggar som jag ibland inte ens minns namnet på hehe ;) Läser de som finns på Fb's sida Hästbloggare tex. Mkt bra bloggar, gå gärna med där :)

Hur ser du dig själv om 10 år?
Detta är en VILD gissning ... Boendes en bit ut på landet, men inte alltför långt ut i ingenstans. Kanske i ett eget hus på samma gård som mina föräldrar. Med eget stall och bra ridvägar, stora fina hagar osv osv. Rico ska då vara 17-18 år och i världens bästa skick. Då ska jag nog ha flera hästar, och mina föräldrar skulle nog också ha fler hästar då skulle jag tro. Jag ska ha ett bra jobb, troligtvis jobba hemifrån för att kunna ha flexibla arbetsdagar, kunna rida på tex förmiddagen ibland osv. Men vem vet ? Tio år är LÅNG tid, mycket kan hända på tio år ! :s

Vad vill du gå för gymnasium?
Denna fråga ställdes ju för ett år sedan, då var jag livrädd och hade inte en blekaste aning. Men nu har jag ju valt gymnasium och allt och ska gå i ett gymnasium (om jag kommer in!) som ligger 15 min ca med buss hemifrån mig. Troligtvis Ekonomilinjen med inriktning Ekonomi eller företagande typ.

Kan du visa bild på Rico i remontnosgrimma :D
Ursäkta för hemsk bild, hade ingen på bara Rico + svarta tränset med remont.


Har du haft någon häst innan Rico?
Nope, ingen egen häst. Men vi har haft sommarhäst + medryttarhäst + skötarhäst på ridskolan, och jag var påväg att börja hyra häst på ridskolan innan vi köpte Rico.

Hur högt brukar ni tävla? :)
I nuläget tävlar vi inte alls, men i dressyr vill vi starta lättare klasser, LC, LB nånting. Likadant i hoppning, men där tar vi det i ett lugnare tempo tills allt ordnat upp sig och jag vet hur jag ska rida "nya Rico" :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0