Träningstävling á la Rico och Madde

Idag var det träningstävling i hoppning, dvs pay and jump :) På Farsta ridskola, som faktiskt är den ridskola jag red på innan vi köpte Rico :) Var härligt att få se lite gamla vänner, hann dock inte prata så mycket med dem :( Får ta och hälsa på någon dag ! 
 
Jag och Mamma åkte dit tiiiiiidigt på morgonen för att fodra hästarna. Mamma släppte ut dem sedan medan jag började packa grejer och fixa Rico. Smörjde en rem på tränset och även mina stövlar som såg förskräckliga ut (har inte gjort rent dem sedan jag ramlade av senast ^^). Hann faktiskt knoppa honom lite snabbt, och påsträna en stund. Gick sedan i raskt tempo med honom på stallplan lite fram och tillbaka så han fick ur sig en del av överskottsenergin. Pappa kom och ställde fram släpet, sedan på med skydden och lastade och åkte. 
 
Första guldstjärnan Rico fick idag, var för lastningen ! Han gick DIREKT på, vilket var jättebra för då sparade vi massor med tid ! Tidigare i somras har han ju stått på bakbenen, slängt sig bakåt/åt sidan osv osv, men idag gick han bara på direkt på första försöket ! 
 
Anmälde oss till sekretariatet, lastade ur gick lite med Rico och började sedan sadla och på med benskydd osv. Gick banan två gånger ungefär sedan gjorde vi oss klara för uppsittning. 
 
Sedan får Rico en halv guldstjärna till idag för uppsittningen ! Han blev liiite skrämd så han tänkte sticka framåt men han hejdade sig och lugnade sig relativt fort ändå. 
 
Missbedömde tiden litegrann så därför hann vi inte rida fram mycket alls innan jag skulle in på banan. Hade precis börjat galoppera och hoppat lilla krysset på framhoppningen innan vi skulle in. Men eftersom höjden bara var 50cm i första klassen så gjorde det ingenting, han skötte sig galant (mer om det i dagens ridpass - inlägget). Där fick han en guldstjärna till, haha ;)  
 
Försökte hålla igång honom på utebanan tills 70-klassen började och det gick väl ganska bra. Det regnade litegrann så jag blev lite blöt och kall men jag försökte hålla igång oss båda iaf. 
 
I 70-klassen gick det inte lika bra, han kändes okej men inte alls som i första klassen. Vi hoppade inte klart banan, han började vägra på flera hinder, avslutade med att ta 2an igen. 
 
Pappa filmade 70-klassen men vet inte om det är något att se egentligen, vi gjorde massor med avsaktningar och så emellan hindrena, volter mm. Men jag tyckte det behövdes, och jag har en tanke bakom allt jag gör med Rico. 
 
Rico var i princip lika lättlastad när vi skulle åka hem, det kändes riktigt bra !! :) 
 
 
Bild från förra året :) Vet inte om det var någon som fotade idag, jag lämnade i alla fall min kamera hemma. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0