Ländtäcke

 
Som ni vid detta laget förmodligen vet så är ju Rico en bakskygg häst. Och om ni inte visste det så vet ni i alla fall det nu, hehe ;) Det gör i alla fall att han lätt blir skrämd för saker högt uppe, bak på rumpan och på ryggen och på halsen tex. Egentligen allt bakom öronen. Det är något vi hela tiden jobbar med att trubba av, även om det kanske aldrig kommer försvinna helt.
 
Så när hösten och vintern kommer så ska vi ju börja använda ländtäcke igen. Rico har ett riktigt bra reflextäcke från Horze som är "typ" figursytt bak, aningen kvadratisk, som för att den inte lika lätt fladdrar och blåser upp. Tyvärr är det täcket inte fodrat utan det är bara ett tunt skal, det kanske är regntätt men inte mer än så. Därför funkar inte det ländtäcket för de kyliga dagarna. Vi har därför en drös med andra ländtäcken som inte är lika "Ricoanpassade" men de får funka ändå helt enkelt. Dessa täcken måste vi vänja honom vid så han inte får spelet när vi en regnig och blåsig höstdag plötsligt rider ut med ländtäcke. Just för att han är bakskygg så kan han ju bli väldigt skrämd om det blåser upp bakifrån.
 
Tänkte nog ta och longera honom på volten med ländtäcke här någon dag, bara så han får reagera av sig på det ;) Förmodligen kommer det gå jättebra, men om han skulle bli skrämd första gången (för detta året) så står jag hellre på marken än sitter på, för annars om jag hamnar i obalans kan han ju bli rädd för mig också och det gör bara saken värre ! Så om jag låter honom ha ländtäcke ett par gånger nu under hösten, på volten och i stallgången, så blir det nog ingen big deal när vi ska ut och rida med det sedan till vintern ! :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: SANDIS - tro på dig själv.

hejhej fin blogg :)

Svar: Tack :)
Madde Andersson

2012-09-05 @ 18:50:51
URL: http://saaandis.blogg.se
Postat av: Lina och ebba

hej, om du inte märkt så vann du dagens blogg hos oss, blev lite sent att avgöra dock.

/Linaochebba

Svar: Vad roligt ! :)
Madde Andersson

2012-09-05 @ 19:27:33
URL: http://ryttareochhast.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0