Hästarna - 5/4

Idag red vi en ny lång runda i skogen. Jag red Rico, och Valle lånades ut till en tjej som skulle visa rundan för oss.Och deras hagkompis Zebb + ägare följde också med. Vi skrittade mest men travade också i en backe och på en grusväg en bit. Rico fick gå först nästan hela vägen och han är faktiskt riktigt bra på det nuförtiden. Han tar sig över/under/igenom allting och är väldigt stadig och har koll på fötterna i terrängen. Valle är lite klumpigare men han kommer nog bli bättre ju mer han rider ute. 
 
På vägen mötte vi en älg, kanske 20 meter ifrån oss. Rico tvärstannade först och stod på helspänn och glodde, men jag tror han är lite nyfiken också för han började faktiskt gå igen efter några sekunder, lite närmre, och jag fick stoppa honom då haha ! Älgen började gå därifrån när han såg när vi kom, de är ju ganska fredliga ändå för de vill oftast inte ha med oss att göra :) När han hade sprungit upp i skogen så kunde vi skritta vidare och hästarna slappnade av igen ganska fort :) 
 
Vi har ju mött älgar förut på Enliden men där var det så trångt i skogarna så då kunde de lätt känna sig hotade för de hade ingenstans att ta vägen. Därför kände i alla fall jag mig mycket lugnare när jag mötte denna älgen. Den kunde ju utan problem bara gå åt ett annat håll när vi kom :) 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0