Hästarna - 24/8

Idag reds Rico på volten och Valle med. Valle skrittade bara pga vaccination igår, och Rico fick skritta och trava. 
 
Provade att rida med dressyrsadeln, för första gången på ca två år. Insåg att vi inte hade ett enda dressyrschabrak så jag fick ta ett allround/hoppschabrak av den lite större modellen, och det såg ju inte helt klokt ut ;) 
 
Vi höll på ett tag vid uppsittningen. Jag böjde in huvudet på honom flera gånger, ställde mig upp i sadeln mer än bara en gång. Ville vänta ut honom lite så han kunde slappna av mer. Till en början spände han sig ju redan när jag började ta upp foten mot stigbygeln. Han flyttade sig bort från mig och huvudet var upp i vädret. Han lugnade sig lite efter några minuter, men bad ändå pappa ställa sig framför med Valle för säkerhetsskull. 
 
I ridningen upplevde jag samma "fel" som för två år sedan, som var en av anledningarna att jag slutade rida med dressyrsadeln och höll mig till endast hoppsadeln i all ridning. Det jag känner när jag rider med den sadeln är att jag "puttas" framåt hela tiden. Mitt överliv hamnar mycket mer framåt "naturligt" än med vår hoppsadel och det bidrar till en osäkrare ridning. Vill ha Rico mer framför mig, men jag upplever att jag inte kan räta upp mig så bra, det blir bara stelt och konstigt då. Positivt med sadeln är knästöden som gör sitt, jag får nog stabilare skänklar i och med det, och en lodrätare sits. 
 
Jag och Rico var inte våra bästa "oss" idag. Rico var rätt spänd, hoppade till för något ur det blå, han var spänd i formen, jag hade ganska mycket i handen och jag kände att han hela tiden gick emot skänkeln. Min ridning var inte heller den bästa.  Min fokus hamnade på sadeln (precis som Ricos fokus brukar hamna på bettet/i handen när vi rider med nya bett tex). Jag kunde inte koncentrera mig fullt ut på själva ridningen. Jag har ju inte helt koll på den här sadeln och känner mig inte helt lika säker i den som i min hoppsadel som jag sitter i dagligen. Den osäkra ridningen (i och med kombinationen: annan sadel och spänd häst) gjorde att jag inte red lika aktivt och bestämt som jag kan göra. Den ridningen skulle Rico behövt idag! 
 
Är besviken på min insats idag. Var tidigare idag väldigt taggad inför att rida dressyr idag. Lite av motivationen satt i att jag tittade på dressyr på tv imorse. Men väl på ridbanan sket det sig. Lite bättre blev det mot slutet. Jag valde en övning som jag och Rico normalt sett har rätt lätt för. Idag gick det inte lätt, men det gick i alla fall och vi avslutade hyfsat bra. 
 
Jag ska nog ta lite dressyrlektioner i den här sadeln så jag får chans att lära känna den samtidigt som jag får fokusen från själva sadeln och till min ridning/inverkan istället. Sedan skadar det inte om Rico vänjer sig lite också, just för att han är lite känslig för sådana här förändringar. Jag tror att om vi får lite tränar-hjälp så kommer vi kunna bli ett helt okej dressyrekipage i den här sadeln. Behöver lite hjälp med min sits igen bara + styrketräning + dressyrlektioner. 
 
Lite bilder här nedan, som inte visar så mycket av dagens sämre ridning. Har en liten film från slutet av passet, som jag främst ska använda för min egen utvecklings skull. Analysera och förbättra utifrån det! Kanske kommer visa den i framtiden någon gång, när jag jämför lite och ser hur min träning förbättrat ridningen. Hoppas ju att den kommer det :) 

Kommentarer
Postat av: Malin Ottenbäck

Snygg han är!

Svar: Tack :D
Madde Andersson

2013-08-24 @ 22:11:21
URL: http://malinottenback.blogg.se
Postat av: Ebba

Va snygg han är!!

Svar: Tack!! :D
Madde Andersson

2013-09-05 @ 12:33:37
Postat av: Li

Jag tycker att det ser jättefint ut! :D

Svar: tack!! :D
Madde Andersson

2013-09-05 @ 20:37:26
URL: http://linester.blogg.se
Postat av: Maja

Jäklar vad fina ni har blivit Madde!! <3

Svar: Tack Maja!! :D <3
Madde Andersson

2013-09-06 @ 12:20:43
URL: http://majaahlsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0