Utrustning

En gång i tiden var även jag en riktig utrustningsnörd. Jag äääälskade att köpa schabrak och pannband, lindor och benskydd mm i olika färger så jag kunde matcha dem fint. Det var i princip bara det jag la mina pengar på. 
 
Nu de senate åren har jag faktiskt tappat lite intresse för själva utrustningen. Det viktigaste för mig nu är att man har en utrustning som passar hästen och ryttaren, och jag känner inget behov av att åka och köpa nya märkesschabrak stup i kvarten. 
 
Såhär i efterhand undrar jag varför vi hästmänniskor tenderar att vara så besatta av utrustningen? Särskilt vi hästbloggare. Vi lägger våra pengar (om inte våra föräldrars pengar) på massa märkesgrejer och vi har hundrafemtioelva olika "outfits". 
 
Men alla "onödiga" märkesgrejer. Visst, förutom att märkessaker är fina så kan de också ha mycket bättre kvalité, och kloka människor köper säkert det av den anledningen. Men annars så är inte en ryttare med hundrafemtioelva märkesschabrak bättre än en ryttare med ett eller inget märkesschabrak. Fokusen ligger liksom fel, särskilt hos yngre ryttare. Men du vinner inte en tävling för att du har matchat fint eller har märkesutrustning, utan det är för att du är en duktig ryttare och rider bra. Fokuen borde istället vara att utvecklas och bli bättre och lägga sina sparpengar på extra träningar och privatlektioner. 
 
Även om jag inte längre är så intresserad av att köpa utrustning, så ligger det ändå kvar i mig att det är lite roligt att matcha. Till vardags bryr jag mig inte direkt, men om det är träning/tävling och det ska fotas till bloggen då brukar jag klä upp oss lite mer ;)
   Min favoritoutfit (och en av få som är kompletta) är faktiskt min röda från Hööks (den jag visade bild på häromdagen). Det är den billigaste/mest prisvärda outiften jag har och det är den jag gillar mest också. Schabraket och benskydden använder jag mycket till vardags, men om det blir träning/tävling/fotografering så lägger jag till luva eller vita benlindor. 
 
 
Med det sagt, nu ska jag ge mig iväg på en pw med önska! :) 

Kommentarer
Postat av: Sabina

Kul att höra vad du tycker! Jag ska helt klart göra så mycket jag kan för att läsarna ska få ta del av det jag skriver om osv :)

2013-08-11 @ 11:40:18
URL: http://smebacksflikka.blogg.se
Postat av: Linnéa Björkström

Jag älskar utrustning & märkessaker! Däremot så äger jag inte speciell mycket märkesutrustning, Hööks duger lika bra för mig. Så länge det är något som faller mig i smaken med bra kvalité kvittar märket.

Det träns som jag använder & gillar mest kommer tex. från Hööks. Samtidigt när man inte har alla märkessaker uppskattar man det mer när man väl köper något med märke. Det finns mycket fint till budget pris :)

2013-08-11 @ 13:21:25
URL: http://linneabjorkstrom.blogg.se
Postat av: Emma

Sv; Vilken fin blogg du har :)!!

2013-08-11 @ 16:17:27
URL: http://zorba.horseworld.se
Postat av: Erika Andersson

Haha, känner mig såå träffad. Men du har så rätt!
I första hand läggs självklart pengarna på träning, för att jag som ryttare ska utvecklas. Dock blir jag mer motiverad om jag känner mig hyfsat snygg på hästryggen, därför har jag alltid lindor med ett passande schabrak- men det är verkligen inte för att verka "bäst, snygg och vackrast". Endast för motivationen! Sedan tycker jag tyvärr att passformen på hööks schabrak är ganska illa.. Men det beror nog på vilken häst schabraken ligger på! Tränsen därifrån är dö- snygga!

Måste tillägga att det var riktigt snyggt med rött på den där fuxen- brukar tycka det skär sig lite! :D

// Erika Andersson

Svar: Hahaha jaa men det är väl klart man vill se lite prydlig ut när man tränar (eller tävlar)! ;) Just DET röda schabraket tycker jag sitter väldigt bra på Rico, annars kan, som du säger, Hööks schabrak ha lite dålig passform, och de blir lätt förstörda när man tvättar dem osv. Tack så mycket! :D
Madde Andersson

2013-08-12 @ 12:25:42
URL: http://eadressyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0