Hästarna - 15/6

Vi åkte till stallet kring nio imorse och städade lite (det var städdag i stallet) först och packade. Sen gick vi ner och hämtade hästarna, borstade av dem och tog på transportskydden. Vi åkte med två transporter idag, en häst i varje transport. Vi lastade Rico först, och det gick väl okej. Han gick inte på direkt men han stod inte heller på bakbenen som han kan göra. När han väl bestämt sig för att gå på så går han på direkt, så det är bra. Han var lite otålig när han stod och väntade och stod och sparkade med frambenen. Valle gick på ganska snällt, han behövde bara en liten putt bakifrån :). 
 
Väl framme i Örebro gick vi en promenad med dem några minuter på grusvägen sen fick de gå ut i hagen. Efter att vi fyllt boxarna (som för övrigt är jättestora) med torv och spån så gav jag dem kladdmat (lucernpellets, b-vitaminpellets, mineraler och kraffts magtarmbalans). Vi red inte idag utan jag tog bara in dem i ridhuset i 1-2h och körde lite NH och påsträning med dem båda. 
 
Började med Valle och vi snackar inte alls samma NH-språk haha, så jag försökte hålla det på en väldigt enkel nivå och bara grundläggande. Testade lite påsträning också men det var ju helt onödigt på Valle för han bryr sig inte om varken prasselpåsar eller saker ovanför ryggen. Gjorde sedan lite med Rico också, han fick gå i en åtta framför mig runt två koner och lite grundläggande på volt runt mig. Fokuserade på påsträning med Rico och han var ganska bakskygg idag. 
 
Den hästen jag inte jobbade med stod i något hörn och vilade/tittade på. Rico speglade sig även i ridhusspeglarna och promenerade lite, och Valle stod också och pillade på dressyrspöna samt plockade av locket på en av gödseltunnorna. Han är ganska påhittig :) 
 
Nu går de ute i natt eftersom de är vana vid att gå ute dygnet runt. Vi funderar på att ta in dem några timmar på dagarna istället då det är mycket insekter, särskilt bromsar finns det gott om här! Vi får se om vi kommer fortsätta med det eller ta in dem på nätterna. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0