Hästarna - 21/6

På tisdag kommer tränare Cissi till ridhuset här och ska hålla dressyrlektioner. Rico och Valle ska få gå båda två på varsin lektion, kommer bli jättekul och förhoppningsvis lärorikt! 
 
Cissi är den tränare som hjälpte oss att "rida in" Rico för två somrar sedan. Så det kommer bli roligt att träffa henne igen och så hon får se hur mycket han utvecklats :D Ska kanske inte säga så i förväg haha.. ;) 
 
Idag red jag i alla fall Rico i ridhuset en stund. Mamma tömkörde Valle, eftersom hon red Valle i ridhuset igår så gjorde hon inte det idag igen.
 
Kanske berodde det på att mamma hela tiden stod med långpisk och smackade på Valle - men Rico kändes i alla fall väldigt framme för skänkeln idag, och villig att arbeta - särskilt om man skulle jämföra det här passet med det förra ridhuspasset för ett par dagar sedan. Red med långa läder idag, för måste verkligen länga de succesivt så jag vänjer mig. Det är svårt att få en bra sits med långa läder i en hoppsadel, men de skymtar jag fick av oss i speglarna verkade inte se så illa ut ändå. Hade längre läder än någonsin idag (fd. hoppnörd). Övning ger ju färdighet! 
 
Jobbade honom bara i skritt och trav idag, men han fick jobba rätt aktivt ändå och det var ganska så varmt så han blev svettig. Rico har en sådan superkondis i övrigt så det är inte ofta han blir svettig faktiskt. Han fick frusta av sig ordentligt när jag jobbade honom i en lägre form och målet var väl att få honom avslappnad, så jag är överlag rätt nöjd med passet :) 
 
Inga bilder idag tyvärr, bjuder på en gammal som ni säkert känner igen 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0