Lördag

Idag åkte jag med kära SL till stallet, tog lite mer än en timme. Sedan fick en tjej i stallet låna Valle och jag ledde Rico så skrittade vi ut en promenad ca en timme och en kvart. När pållarna var klara så tog vi ut dem och Rico fick ha på sig sin nya betesreducerare. Han har inte fattat den där munkorgen ännu så det skär ju i hjärtat på en att se att han i princip bara går runt och krafsar med hoven och gnider mulen mot marken. Förhoppningsvis lär han sig snart det där. Vår gamla sommarhäst hade en sådan och han fick in en riktigt bra teknik på hur han skulle äta med den och få i sig lagom mycket gräs. 
 
Rico är verkligen en positiv häst, minst sagt. Till och med när han hade munkorgen på sig så såg han himla positiv och glad ut - som vanligt! Fast det var kanske inte så roligt i längden, särskilt inte när hans hagkompisar började bita i grimman på honom. Slutade med att Rico och Valle tillsammans gick iväg och ställde sig längre ifrån de andra. Tyvärr fotade jag inte just då när de stod tillsammans, eftersom jag sprang runt och diskade badkar i hagarna och fyllde på nytt vatten. 
 
Vi är ju som sagt inte säkra på att Rico fattat hur han ska äta helt med den där ännu, så han fick gå utan den idag i 2 x 30 minuter ca. Han får ju i sig lite ibland men han vet typ inte hur han ska göra. Ibland sticker det upp ett strå genom hålet och då äter han den såklart. Vi kommer nog göra likadant imorgon, att han får gå utan en stund och beta. Meningen är ju att reducera gräsätandet, inte ta bort det helt! 
 



 
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

Ja det är så bra med markträning! Man får nytta av det när man rider ut också :)

2013-06-09 @ 17:13:24
URL: http://johanssons.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0