Apricot Velvet aka "Valle"

 
Detta är då Apricot Velvet, även kallad Valle. Han är en 16-årig förvuxen ridponny, ca 150cm i mankhöjd. Han är en storhäst på ytan men mellan öronen är han en riktig ponny.
 
Han reds engelskt fram till 2012 då den tidigare ägaren skolade om honom till Western. Hösten 2012 köpte vi Valle från av vår westerntränare. Han är en utmärkt läromästare, främst till min pappa som börjat rida western, men även till mig och mamma som rider lite blandat och behöver en pålle som man liksom kan slänga sig upp barbacka på och rida iväg.
 
Valle är lugn i de flesta situationer, och är ett bra komplement till Rico. Men han är fortfarande en häst och i vissa lägen framstår han som den yngre oerfarna hästen av våra två ;) Valle har en hel del personlighet och är lite pysslig och busig av sig, han petar gärna ner saker på golvet och skrämmer livet ur Rico. Galoppen ska gå fort ute och om man håller in honom för mycket kastar han med håret i protest ;) 
 
Efter den sega vintern 2012/2013 har vi börjat sätta igång Valle och bygga upp mer muskler och kondition på honom. Vi varvar nu mellan långa uteritter, dressyrlektioner, löshoppningar och tömkörningspass. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0