Hästarna - 1/5

Idag blev det en lång skön uteritt. Vi började med att klättra upp för monsterbacken, och fortsatte sedan upp för en liknande backe, hoppade över ett dike och genom skogen en bit och så vips var vi borta vid asfaltsvägen. Vi red bort till grus/sandvägarna i skogen, utforskade lite också och hittade en ganska bra runda så slipper man vända och rida tillbaka exakt samma väg. Vi travade mest eftersom vi inte känner till vägarna där så bra ännu, hästarna (Rico mest) tittar gärna till lite på spökena i buskarna och i träden osv ;) 
 
Rico kan inte titta samtidigt som han springer/går, så varje gång han "ser" något lägger han in en tvärnit. Kommer man då i full galopp är det ibland ruskigt nära att man flyger över halsen på honom haha! Hittills har det inte hänt men det har varit nära några gånger. 
 
Vi började i alla fall med lite lugn galopp men gasade på lite i slutet, vi måste ju öva på vår hemläxa vi fick av Therese nu ute. Han måste våga ta för sig mer framåt i galoppen så man kan jobba och samla honom utifrån det sedan. Hästarna verkade tycka det var väldigt roligt i alla fall, sista två galopperna längde jag Ricos tygel lite extra så han fick sträcka lite på sig :)
 
Vi var ute i kanske två timmar, väldigt nyttig runda för dem med både klätter och galoppträning. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0