Hästarna - 24/5

Idag åkte jag igen direkt till stallet efter skolan, slutade tidigt. Mamma hämtade upp mig på vägen (vid tumba). Vi red ut i skogen och det blev lite klättring och en del trav. Mamma red Rico och jag red barbacka på Valle. 
 
Valle fick gå först idag, och vi kom inte längre än ner till ridvolten tills jag behövde sitta av honom och leda, för han vågade inte gå över bron den fegisen ;) Bron har de ju gått över varje dag så man tycker ju att det inte ska vara några konstigheter längre.
 
Valle som brukar vara så cool, blev rena rama Rico när han fick gå först! ;) Rico går nästan alltid först för att han är ganska modig (trots att han är rädd för det mesta hehe) och tar sig fram överallt, men när han går först så präglas ridturen av tvärstopp, sidohopp, hopp rakt upp i luften, att han vägrar att gå och bara allmänt spänner upp sig och tittar på saker. Anledningen att vi trots detta helst rider först med Rico är att han ska lära sig att gå först, för han vill ju inte vara sist när man rider ut flera stycken för då blir han så tittig bakåt, vet inte om det har med bakskyggheten att göra.
 
Men idag var det då Valles tur att ta täten, och jag trodde inte att han skulle vara så spänd och tittig. När vi travade gjorde Valle flera ryck åt sidan och några klassiska Rico-stopp-i-galoppen-tvär-stopp (Mina hästar kan nämligen inte gå och titta på något samtidigt). Detta var då inte en så bra kombination med barbackaridning haha men jag åkte inte i backen i alla fall! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0