Ryttarträning

Denna kategori är jag nu sugen på att börja skriva mer inlägg till. Under en period i början av detta året var jag lite sådär "duktig" och tränade lite gymliknande övningar här hemma, tränade främst ben, mage och rygg. Tyvärr rann detta ut i sanden ganska snart för jag kände att jag inte hade riktigt tid eller lust och att jag hellre drog ut och sprang lite mer regelbundet igen när all snö och is försvann. Efter att ha sprungit (ofrivilligt) till bussen med tunna tygskor flera flera gånger på våren fick jag därefter problem med mina benhinnor (smalbenen) som gjorde att jag tillslut inte kunde springa alls, knappt ens gå, utan att det gjorde ont.
 
Nu är det i alla fall på bättringsvägen och jag har börjat springa lite försiktigt på lite mjukare underlag ute i skogen, kortare rundor ca 30 minuter där jag varvar powerwalk med jogging. Ska vara väldigt noga med att inte trappa upp för fort så att problemen men benhinnorna kommer tillbaka. 
 
Jag är en sådan person som tycker om att ha fullspeckade dagar och hålla många bollar i luften samtidigt (sålänge det är saker jag tycker om att göra hehe), och ska därför utmana mig själv lite mer och försöka få ihop tiden med hästarna, skolan, hundarna och min egna träning. Har hittills försökt springa på morgonarna, men det har inte funkat bra. Häromdagen fick jag snilleblixten att börja lägga in powerwalk/jogg med min hund på kvällen när jag kommit hem från stallet. Så ska prova det nu, man måste ju börja någonstans :) 
 
Tränar ni på något sätt utöver själva ridningen? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0