Terräng

 
Något som jag blivit väldigt sugen på nu på sista tiden, är att prova på terräng. I nuläget är det inte alls aktuellt för mig och Rico att börja tävla i fälttävlan, trots att jag tror att det vore en himla passande gren för Rico. Problemet nu sitter i höjden, eftersom Rico är en (om än liten) storhäst så är minimumhöjden 90cm och det känns väldigt högt för oss i nuläget. Rico har inga problem att ta sig över hinder som är över 90cm, utan det är det att jag och Rico i princip inte hoppat alls på väldigt länge, och hela förra året gick ju i princip till småhinder för att komma över problemet vi hade med vägringar. Han är väldigt duktig på att hoppa, det krävs bara en bestämd och säker ryttare. Jag är inte riktigt den ryttaren nu eftersom jag legat så lågt med hoppningen efter alla små incidenter. 
 
Rico är i alla fall en sådan häst som verkligen verkligen trivs ute i terrängen. Det är där han jobbar på som bäst och lyssnar som bäst. Vi har hoppat några enstaka småstockar ute och det har han varit väldigt positiv till. Minns första gången vi hoppade en lite "större" stock ute på en äng för något år sedan och då blev han jätteglad efterråt och spurtade iväg över halva ängen i glädjesprång :') Lite för glad blev han kanske, men det gick ju bra ändå ;)
   I vilket fall som helst tror jag att fälttävlan skulle passa honom väldigt bra, då han är väldigt allround och är bra i både dressyr och hoppning. En annan grej är Distans, som vore roligt att prova ifall det skulle bli något problem med själva hoppningen igen. 
 
Men att gå någon prova-på-terräng-kurs skulle nog inte sitta fel för oss, så ska nu framöver hålla utkik om jag hittar någon :D 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0