Hästarna - 8/9

Idag var det markarbetes- och lite hoppträning för Therese. Vi har inte hoppat på ett år, men allt gick bra och Rico bjöd riktigt fint :) Det är en sådan härlig känsla när han verkligen BJUDER på själva hindret. Vi hoppade bara några enstaka språng, kryss och ett litet räcke. Men det var alldeles lagom för idag tycker jag. Vi ska gå långsamt framåt nu! :) Rico var i alla fall taggad, och det kändes super :D 
 
Innan vi började hoppa så red vi såklart fram i alla gångarter, och även där var han väldigt fin och med på noterna. Vi red lite bommar och sedan höjde Therese upp till ett litet hinder i slutet. 
 
Galoppen idag kändes inte helt hundra i början men det blev bättre. Sedan har han även börjat pipa (?) och sparka bakut i galoppfattningarna i just vänstervarvet. Sedan när vi väl galopperar är det inga större konstigheter, men just i fattningarna har han lite åsikter. Om han hade varit ett sto, och inte en valack, så skulle vi nog tro att det berodde på att han var brunstig haha.. Han verkar inte ha ont någonstans i övrigt, utan jag tror han bara har lite egna åsikter. Om problemet kvarstår till nästa träning så ska Therese prova att sitta upp på honom. "Piper" brukar han iförsig göra, oftast av glädje, och han var ju väldigt taggad idag :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0