Pikeer ?

Brukar inte vara så mycket för pikeer, men den här var väl ganska fin ? ;) Finns på hooks.se (och i utvalda hööksbutiker) för 599:-

Vet inte vad priset är på den i andra butiker, men hööks brukar väl vara allmänt billiga för det mesta ?

Men skulle inte skada om denna var ett snäpp billigare ;) Jag är både fattig och snål . . . samtidigt xD


Marinblå - dressyr

Här kommer en outfit/matchning :) Priserna kan ju variera beroende på vart man handlar, men hela outfiten/matchningen kostar under 1500kr (med priserna nedan, exakt 1412kr).


Handskar (Roeckl) - ca pris 359kr
Schabrak (Schockemöhle) - ca pris 325kr
Lindor (Schockemöhle) - ca pris 249kr
Pike (HV polo) - ca pris 479kr


Rico - 31/7

Ridhuset var bokat "hela dagen" men vi frågade dom som bokat om det var ledigt något och de skulle sluta ungefär vid 5 eller vad det var ;) Så på kvällen uppsittningstränade jag - Rico var sjukt duktig !

Stod med i princip helt rakt ben (har ju kortat stiglädrena sedan jag hade helt rakt ben sist så det är ändå högre upp än tidigare) och lutade mig över, han stod som ett tänt ljus på vänstersidan men på höger har vi märkt att han är lite mer spänd - kombinerat med att jag är svagare i höger fot, dels för att jag inte "brukar" sitta upp från högersidan och dels för att högerfoten blev skadad för ett par dagar sedan :)

Tur är i alla fall att det inte var tvärt om, hellre lugn på den sidan som vi ska sitta upp från sen än spänd på den sidan som vi ska sitta upp på sen ;) Ellerhur ? :P

Mamma gick en liten promenad med honom efteråt så nu står han troligtvis och tuggar hörester inne i boxen och är nöjd ! :)


Tänk när man till och med kunde komma upp barbacka :(


Rico Rullar #2 - den spännande fortsättningen !Det var två bilder till, men de gick inte att ladda upp :S Men dessa får duga då, tills vidare ;D Den första var ju lite söt ? haha ! ;)


Någon ?

Är det någon som sett nya designen ? :O Vad tycker ni ? Är den bättre än förra, och är den bättre än den vita rutan jag hade förr ? :S

Det som tog sådan tid med designfixandet var egentligen inte headern, utan alla dessa grejer i stilmallen och kodmallen ! Och när jag flyttade över både kodmallen och stilmallen från testbloggen och hit, så såg den ändå inte likadan ut ! Så fick ju sitta en stund till igårkväll . . .

Har haft stort problem med att ladda upp JPEG/JPG bilder . . . Mobilbilder går bra, oufitsar gjorda i paint och photoshop går också bra . . . MEN INTE systemkamerabilderna ! :( Men ska försöka igen idag, så tex Rico Rullar #2 kan komma snart , hehe ;) Man vill ju se den spännande fortsättningen - eller ? xD


Nya designen

Nu har designen kommit upp ! Om ni inte ser någon skillnad, tryck F5 :)

Nu har jag en Liiiiiiiten fråga bara . . . Nu är det så att jag har bara Internet Explorer på min dator (och alla andra datorer i huset), på min Iphone har jag Safari. Så i dom webbläsarna kan jag se själv hur designen ser ut !

Men hur är det med de andra webbläsarna ? Tex Mozilla Firefox ?

Vore guld värt om några kunde bara skriva i en kommentar hur designen ser ut (om den ligger fel, ser konstig ut, menyn är borta eller liknande) och vad ni har för webbläsare ! <3 

TACK TACK TACK TACK TACK

När man rider

Så kan man se lite skum ut ! men jag brukar varken lipa, gapa, blunda tex - men det finns en annan sak som jag ALLTID GÖR ! Hittade en enda bild (den lite större nere i hörnet) som jag INTE gjorde så på xD Kan ni se sambandet ? Och skillnaden ?
:) Ledtråd: de är vita och fyrkantiga  . . . 


Visste ni att . . . ?

När jag är inne på datorn och INTE bloggar eller fixar designen (många timmar) så sitter jag och lusläser alla 100.000 bloggar jag följer ! Brukar kommentera ibland, men gör det inte om jag inte har något att säga typ ;)

Kommentera din bloggaddress så kan jag börja läsa din blogg också ! :D Det är en stor hobby för mig, att läsa bloggar :P Man blir så inspirerad och på många bloggar LÄR MAN SIG faktiskt en hel del ! :D

Så mitt tips till er: Läs bloggar ! (och kommentera så mycket ni orkar ! Ni som har bloggar förstår nog glädjen i varje kommentar man får . . . hehe :P)


Rico - 30/7

Tömkörde i morse, gick rätt bra men han växlade ganska snabbt mellan att vara jättestark och pigg, och att sega sig framåt :O Men han var lite mittemellan också, det är skönt när han är sån :) Han brukar ju oftast vara piggare på morgonen också, stått i boxen hela natten och samlat på sig krut . . . För han är en liten bomb, skrutthästen <3
Matchade lite fint idag dessutom, men mamma hann ta av gjorden och schabraket innan jag hann fota ;)

Efter tömkörningen uppsittningstränade mamma, sedan jag. En kort stund var alltså. Det gick bra :)

Och gissa om han var glad att få komma ut sen ? xD

I alla fall, här kommer "matchningen" (fast 50% av den hade mamma tagit av redan, så han skulle lufta lite innan vi satte på sadeln)

Alltså bara lindorna . . . xD

Har inte så mycket lindor, boots, schabrak, pannband mm att matcha med, har några udda schabrak i lite konstiga färger . . . dessutom har jag inga lindor som passar NÅGOT av mina dressyrschabrak, använder mest lindor när jag rider dressyr . . . inte hoppning :)


Rosa matchning

Hopp/allround:
scapa - ca pris 599:-
shires boots - hittade inget pris :( men dom är billiga har jag hört ;)
KL tröja - ca pris 949:-
Bling pannband (denna från hööks) - 199:- 

(finns ju äkta svarowski i rosa, men ingen ser ju för tusan skillnad så varför ska man ha det då? Försökte balansera priserna eftersom Scapa och Kingsland är av den lite dyrare typen . . . så bootsen och pannbandet fick bli billigt för att inte överdriva !) 
You and Me , Me and You1000 inlägg !Whoho ! Jag klarade det ;D Super-uppdatering idag, klarade mitt mål att innan dagens slut nå 1000-inläggs-strecket :D


Ni får bestämma (!?!)

Den där tävlingen jag tjatade on rätt mycket förr, som jag först tänkte skulle vara en utlottning . . . Tycker ni att det ska vara en annan sorts tävling ? Jag funderar på rit-tävling typ ;) Har massa idéer, men tänker inte babbla på om dom om ingen ändå skickar in ett bidrag !

Så vad tycker DU ?

Ska jag ha:

 en bildtävling av något slag (tex rittävling, då man skickar in en bild man ritat själv. I paint/photoshop till exempel, eller för hand som man skannar in och mejlar)

ELLER 
 
 en "vanlig" utlottning (när man länkar till mig på sin blogg/bdb/facebooksida)

Mig kvittar det, det är ju DU som ska vara med och tävla så hjälp till och välja så blir det troligtvis det DU väljer !

OBSERVERA: Priset är detsamma oavsett vad det blir för tävling. Och jag varnar er ! Första priset är EXKLUSIVT !KRAM sålänge !

En HISS

Hissar Scapa schabrakens (2011) färger :D Underbara, läckra färger ! Vill ha typ allihopa (a) Någon mer som gillar dom ? :PVilken tror ni skulle passa bäst på Rico ? :P
Rico - 29/7

Hade fortfarande ont i foten i eftermiddags, var inte så hemskt att bara gå på plan mark - men att klättra upp på gödselstacken, bära vatten mm var en liten utmaning ;)

Blev som sagt promenad på morgonen, med paraplyet. Nyttigt för lilla fuxen ;)

På eftermiddagen cyklade jag iväg och fixade allt i stallet, gick ner till ridhuset efter det med bara repgrimman och körde något jag-vet-inte-vad. Han var rädd för konerna sålänge de inte stod på marken, så då gjorde jag på samma sätt som paraplyet, fast han tyckte fortfarande den var för läskig för att få röra honom i slutet  . . .

Han försökte äta upp en av dom, sen blev han rädd för den när den hamnade i munnen xD Tok häst ;)

Gjorde lite slalom mellan koner, stanna, springa gå. Följa och leda övningar också :P Det var kul :)


Update

Nu när jag förmiddagsuppdaterat lite ordentligare kan jag med GOTT SAMVETE sätta mig ner en stund och pilla lite mer på designen ;D

Fortsättning på "Rico Rullar" kommer troligtvis senare idag, fick problem igen med att ladda upp bilderna men de första brukar gå bra ;)


Rico rullar #1

Fortsättning följer . . .

1000

Ska försöka nå 1000-inläggs-strecket IDAG ! Önska mig lycka till ? ;)


Grymma :DKan tänka mig att dessa skulel bli URSNYGGA till Rico :D Visst var dom lite speciella ? ;)

En liten sak ni inte visste om mig, är att Turkost-Brunt var mina favoritfärger när jag var liten (a) Nu tycker jag fortfarande det är snyggt, men föredrar ändå limegrönt - love it :D


En outfit: BRUN - TURKOSHjälm: Charles Owen (Wellington Professional Special) finns med vitt istället för den ljusa bruna delen, fast då en annan modell - samma märke
Kavaj: Equipage 
Benskydd: Glen Gordon  glömde lägga till dom på bilden haha xD
Pannband: Svarowski
Ridstövlar: De Niro
Schabrak: Scapa

Tycks ? ;)

Promenad

Gjorde illa foten igår, vet ingenting om alla dessa namn och grejer då jag aldrig hittills gjort illa mig mer än blåmärken och några vrickningar (lätta, som glöms bort efter några minuter).

I alla fall, vet inte vad det kallas - vricka ? stuka ? . . . den är inte bruten i alla fall xD "hoppade" över en meter med högt gräs, ville inte bli ormbiten typ ;) Landade snett i en grop med foten och kunde inte gå efter det . . .

På kvällen kunde jag gå ordentligt igen men det gjorde fortfarande ont :S

Nu på morgonen är det ännu värre, har väl sträckt ut foten när jag sovit eller nåt. Foten är svullen och det gör APA-ont att röra den och röra på den . . .

Någon som fattar vad som hänt ? :o Inte jag i alla fall :)

Men nu till ämnet; promenad :P

Cyklade bort till stallet i morse och hämtade Rico i hagen, gick promenad med honom längs med vägen hem. Gör inte lika ont att gå på plan mark som i skogen så fick bli så ;) Tog med mig paraplyet och gick med det. I början trodde han som vanligt att det var ett monster som skulle äta upp honom. Men han är så löjligt nyfiken så han följer såklart efter ändå ! På avstånd.

Mamma tog över honom när jag kom hem, hon är påväg tillbaka till stallet nu.


Lortig, haha <3

Designen :)

Nä nu ska jag ta och fixa en hel del med den där designen :D Så den kommer upp snart ! ;) Kommer strax . . . :P

Svar

Meja om Lite bilder :): Jag ska provrida en häst klockan 6 idag, har du några tips? Vad ska jag tänka på xD?

Oj hoppas du hinner se detta då ;) jag har ju ingen vidare erfarenhet av att provrida hästar, har ju bara provridit 3 st :)
   Alla 3 stod på samma stall (ett försäljningsstall). En av de 3 var ju Rico då :P

Tänk på att det ska kännas bra när du rider, det är också bra om du får göra i ordning hästen själv eller i alla fall vara med när ägaren gör det. Så ser man lite hur den är att hantera, borsta, sadla osv ;) vi stod bredvid när en tjej gjorde i ordning hästarna vi skulle provrida. Och alla stod som tända ljus och väntade ;)

Sedan till ridningen då: Det ska ju förstås (som sagt) kännas bra, du oh hästen ska liksom kunna samarbeta och hästen vara rätt typ (tex gillar att hoppa om du ska tävla hoppning, är snäll att rida ut på själv om du ska göra det). Något vi inte gjorde var att rida ut en stund tex på vägen.

Bra också om hästen kan det du kan (om inte mer), tex skänkelvikning. Om du inte vill ha ett projekt dvs :)

Tror du vet vad man ska fråg om hästen innan man köper, några exempel är om hästen är trafiksäker, har varit skadad någon gång, om den har några olater som krubbitning ? :) lättlastad, snäll att sko mm ;) Oftast står sådant i annonsen. Hinner inte skriva mer nu, hoppas det går bra på provridningen ;D (skrivet från telefonen så ursäkta styckindelningen) Edit: Fixade styckindelningen nu :)

Lite bilder :)

Jag har kämpat lite med att ladda upp lite bilder denna förmiddagen ;) Kommer några här: (och den dagen var jag inte direkt proffsfotograf, bilderna är ju sämst kvalité, men Rico lyser upp dom i alla fall - han gör dom ett snäpp finare <3)


Vacker

Här kommer man allt när man visslar :D

Och sist, med huvan :) Visst är han ganska fin i den också ? :D Hihi :')

Fy faaaaaan !

Vi fick ett sms igår från ordförande i ridklubben hemma (enliden), och fick veta att 5 hästar i grannstallet har blivit knivskurna. De går på lösdrift så hände nog mitt i natten eftersom ingen verkar sett något.

FÖRSTÅR INTE hur i helvete någon kan göra så ? Som tur är utreder polisen så om vi har riktigt tur så kanske de hittar den som gjorde det ! Är livrädd annars ! Tur att man låser stallet om nätterna då . . .

Det är ett jäkla område det där kan man säga ! I januari hittades en 25-årig man mördad, i ett dike bara 100 meter bort ? Vet inte exakt var men det var ju avstängt där alldeles mellan dagiset och grannstallet, polishundar sprang omkring och polisen satte upp lappar i hela området och letade vittnen och allt !

I alla fall, lider med de drabbade. Men tror hästarna "bara" blev skadade, inga dödsfall.

Usch och fy ! Den som rör Rico tar jag itu med PERSONLIGEN -.- Bara så att alla vet :)


Rico - 28/7 morgon

Cissi kom tillbaka för näst sista gången :) Eftersom vi knappt har kommit någonvart sedan sist så tog vi en lektion i tömkörning ! Det var mamma som tömkörde, jag tittade på ;) Och OJ vad fin han vart ! Skönt att veta att han faktiskt KAN ! Han gick i stadig form 99% av passet (han blev lite vinglig ibland på rakt spår och vid övergångarna) och såg sjukt fin ut :D Om jag hade varit BRA på dressyr hade jag nog satsat på det med ;)

Efteråt uppsittningstränade mamma lite snabbt, jag ska nog göra det ikväll. Var inte rätt klädd för det, och dessutom så ville jag för en gång skull slippa vara genomsvettig dygnet runt !


3 saker ni inte visste

Om MIG:

1. Jag älskar att köpa reflexer (till häst) :D Och sedan bädda in Rico i reflexer så han syns ordentligt ! ;) Jag själv däremot gillar INTE att ha reflexer på mig :) Men brukar ha en reflexäst på vintern när jag tex hämtar Rico från hagen :)

2. Jag har alltid tyckt om att skriva ! När jag var liten (från 6års och framåt) gjorde jag (tillsammans med Mimmi) små böcker av vikta papper, och skrev hästiga berättelser och ritade på nästan varje sida ;D Så jag är ganska uppväxt med att skriva och rita, kan man säga ;)

3. Jag brukade leka häst på rasterna i skolan när jag var mindre :')


Ett exempel på en av mina äldsta böcker :'D Söt häst va ? ;D (den handlade om vildhästar haha ! Innan jag "lärde mig" rita människor och ryttare så handlade det bara om vilda hästar, sen blev det ridläger och annat spännande också ! :P)


Rico - 27/7

Kom hem från Stockholm på kvällen. Åt middag sen till stallet. Tanken var att köra lite ledarskapsövningar och uppsittningsträning men ridhuset var upptaget (och gick inte att stå ute så länge för all broms). Blev "paraply"träning istället ;) Jätteläskigt enligt Rico, men i slutet vågade han faktiskt gå fram och mumsa lite på den :D


Rico - 26/7

Åkte ju till stockholm vid lunch så på morgonen tömkörde mamma och jag körde en kortare uppsittningsträning. Gick ganska bra :)


Rico - 25/7

Uppsittningsträning (och promenad ?)


EN BILD -.-


Whoho ! Gick att ladda upp EN BILD innan datorn började strejka ! -.- Och inte det var långt ifrån den finaste som ni kanske förstår !
Ska försöka senare idag på mammas dator om jag får tag i den. Min är överarbetad och fylld med massa skräp !


Planerna gick i kras

Tog ju med mig datorn och alla tillbehör hem till Stockholm igår (över natten, är tillbaka nu). Min tanke var att jag skulle sitta och fixa med bildbomben i bilen, men då råkade jag hamna i framsätet och nådde då inte väskan bak. Så där blev det inget !

Väl hemma satt jag en stund lugnt och tittade på teve, duscha, packade och gick till Mimmi och sov där :) Tog bara upp datorn för att fixa med headern på kvällen, sen hade vi "fullt upp" och jag glömde den.

Nu är jag i alla fall tillbaka i Örebro :) Härligt :P (fast måste erkänna att jag saknade alla tevekanaler hemma !)

Men bildbomben kommer ;D Har inte glömt !


Stockholm

Ska hem till stockholm över en natt, ídag blir det 2h-3h i bilen och då ska jag ladda upp bilderna ! :P Så de nytagna Rico-bilderna kommer, jag lovar ;)

Vi fixar Rico på morgonen, så klarar han sig till i morgon eftermiddag/kväll :) Det var ungefär så vi gjorde när vi skulle till High Chaparral, bara att det ligger ÄNNU längre bort !

Ni kan få ett litet smakprov, som inte var så fin hehe . . .

FUNKAR INTE ATT LADDA UPP ! -.- Hoppas datorn ger sig senare, annars kan jag inte lova att bilderna kommer ! :(


Fotografen ska ut och fotografera

Har fixat massa med bloggen idag, fast ni får inte se allt förrän det är helt klart ! ;) Hehe . . .

Jag ska i alla fall ta min kamera och cykla iväg till stallet nu ! Och hur jag ska få kameraväskan att sitta kvar på pakethållaren vet jag inte, den är ju rätt stor ! :S

Tänkte fota Rico-plutt ute i hagen, om det inte är alltför mycket broms tar jag av huvan . . . Annars får det bli bilder med huva, inte hela världen ändå :)


Fast visst har han ändå en ganska schysst huva ? Hål för pannluggen å allt ;D Bildkvalitén däremot är kass . . . men blir så inne i stallet :)


Måla :)

Målade några timmar igår, på duk, helkorkat av mig att sätta mig ner och måla en solig dag (regnade när jag började men slutade ganska snart) utan någon som helst idé eller inspiration ;) Men det blev något i alla fall ! Dock är bara bakgrunden (nästan) klar - blev en hel del jobb med bara den !

Om ni vill kan jag lägga upp bilder på den sen när den är klar ! :) Tror dock att den blir "finare" sedd ur egna ögon !

Nu måste jag avsluta här, för hundarna och hästen ska ut på lång promenad tillsammans ;D Kanske katten följer med också ?

Ha det bra sålänge ;)


Rico - 24/7

På morgonen tömkörde mamma och på kvällen åkte jag och mamma dit igen. Då uppsittningstränade jag och mamma körde rundkorall efteråt :) Gick ganska bra men mina ben strejkade (fick typ kramp bara av att stå i sitgbygeln . . . :( ) och Rico var lite spänd, så jag hade inte så höga krav idag. Kändes lite som att backa tillbaka en vecka, på den nivån . . .


rundkorall "hemmagjord" ;)Rico - 23/7

Mamma hade Rico idag, jag hade en stallfri dag (tyvärr haha) :)


Top 3

Tittade lite på gamla videoklipp och ser nu vilka 3 som var mest populära xD

1:a plats: Min första hoppträning hemma (Rico)


2:a plats: Jag ramlar av Rico :P3:e plats:
Tycker det är konstigt att så många har tittat på 3:e platsens filmer xD Skäms ju över dom haha :P Men inte långt efter kom lite P&Js :)


Schema

Försöker göra ett schema för idag, jättesvårt när man inte vet hur lång tid allt tar ;)

Men ungefär detta tänkte jag hinna med idag, får se hur det blir med det bara :P

Fixa lite med designen (dock inte hela dagen som igår) , fota , uppsittningsträna , blogga , måla (helst duk då jag ej vill fastna vid datorn hela dagen . . . ) , sola lite (har varit vinterväder nästan hela sommaren här !) promenad med hundarna x2 . . .

tror det var allt hehe . . . Klockan är ju redan litegrann så får se om jag hinner med allt :) Skulle bli lite regn idag, så blir nog då jag passar på att sitta inne ;)

Så vad ska ni hitta på idag då ? :P

Gästblogg by Alice!

Hej alla Maddes fina läsare! :D

Jag heter Alice och ska gästblogga lite här nu, för att jag vann en sant eller falskt för några månader sen. Bättre sent än aldrig? ;)

Madde har knappt bloggat idag för att hon hållt på och kämpat med designen och koder hela dagen, så att bloggen ska bli snyggare än någonsin!

Jag har för bara några dagar sen startat en egen blogg efter att Madde och mina andra kompisar har tjatat på mig i något år, jag har vart sugen på det rätt länge faktiskt. Så mig hittar ni på storlekponny.blogg.se!

Jag och Madde red ju tillsammans på Farsta förut, innan hon fick Rico. Har kännt henne ganska så många år, lärde känna henne genom Mimmi när jag gick i trean eller något annat litet.

Sen december förra året har jag varit en av Farstas 8 hyrryttare och den karriären började jag på en ponny som heter Goldie. Men av lite olika anledningar började jag vid sportlovet rida den underbara Yatzy, en otroligt grym hopp-ponny!Vi på framhoppningen innan KM i år.

En ponny som jag red väldigt mycket innan hyrningen (och ville hyra) var Goliat, han har verkligen betytt mycket för mig♥Nu ska jag sluta skriva innan det blir en väldig massa text, men det skulle göra mig suuperglad om åtminståne någon av er klickade er in på min blogg som jag kämpar för att hinna med och kanske lämnar en kommentar som avtryck! :)

Ha en skön sommar!

/Alice


Dålig

Jag har varit dålig idag, med uppdateringen !

Anledningen har jag bett Alice berätta (jag vill inte vara inne på datorn mer idag . . . ), hon ska nämligen gästblogga här ikväll :D Hon har nyligen startat upp en egen blogg, som vi andra bloggare tjatat om länge !

Hennes grymma blogg hittar du här !


Tänk annorlunda

Tänk inte på vad du inte har, eller hur det skulle varit.

Tänk istället på vad du faktiskt har - och ta vara på det ! Tänk på hur det faktiskt är - och var glad för det!

Tänk annorlunda. Det gör skillnad.Rico - 22/7

Idag fick Rico lite extra motion ! Och jag också, för den delen :)

På förmiddagen gick jag 1h promenad bort till grannbyn, Rynninge, där fanns det massvis med saker att vara rädd för. Bland annat en presenning, en hage med tjurar, en hage med SUPERNYFIKNA kor och en hund som låg och väntade på husse/matte (vid sidan av vägen, jätteduktig ju - som låg kvar när vi kom !) .

Promenaden varvades med springa, jogga, powerwalk och äta-gräs-pauser ;)

På eftermiddagen blev det tömkörning, jobbade mycket på volter och han blev finfin :D Avslutade med vanlig tömsättning på åttvolter i skritt och trav ! Supersvårt från marken ju !

På kvällen körde mamma lite Nh, så han var alltså fri från uppsittningsträning idag . . . det var inte meningen men det blev så :P


Lite bilder från idag

  
Vänster: Rico väntar i ridhuset på att tömmarna ska på :P
Höger: Någon är lite närgången . . .


Ni får absolut inte retas för bilden xD Typ första på mig när jag inte rider ? Nu vet ni varför i alla fall, man ser ju inte mindre pantad ut med snyggingen bredvid heller ;)


Hööks nya stövlar ?


Eller ja, SÅ nya är dom väl inte längre . . . Men Hööks tar inte in nya produkter så ofta så de kan nog ändå kallas ganska nyinkomna ;)

Vad tycker ni om dessa stövlar ?

Själv tycker jag att dom ser sköna ut :P De är helt okej utseende och helt okej pris ;) Vet ingenting om vad det är för kvalité men dom verkar vara rätt uppmärksammade :) På bilden ser det ut som att de har ganska smal vrist (fast ändå elastiska) vilket passar mig ;) Tror dessa kanske skulle vara fina också i tabacco-färgat läder :D Eller vad tror ni ?

Rico - 21/7 (kväll)

Blev en powerwalk bara, förbi hagarna och genom skogen i skritt och resten av vägen fick han jogga (dvs jag fick gå väldigt fort). Var alldeles lagom runda för vi både fick lite motion utan att bli svettiga :P


Saknar att sitta däruppe :( <3

Ni får bestämma

Kom ihåg; ni får fortfarande chansen att bestämma vad jag ska fota till nästa bildbomb !

KOM MED FÖRSLAG HÄR !


Rico och en av hans hagkompisar hemma :)

Så grymt fina <3

Jag får så grymt fina kommentarer om mina målningar av Rico ! <3 TACK TACK TACK TACK TACK ! :'D

De är liksom inte ens klara ännu, vit bakgrund och ganska trista liksom (ska för övrigt fixa det så fort jag hinner !) och ändå så får jag så mycket feedback och snälla kommentarer <3 Och lite kritik också ! Ett stort PLUS :D


tävlar

tävlar om ett valfritt iphoneskal :)

Här i samarbete med appleskal !


Uppdateringen är på topp !

 

Målning och Illustration

NY KATEGORI :) Har bestämt mig för att visa mer sådant här på bloggen ! Hoppas det uppskattas ! :D

Besöksrekordet

Idag är besöksrekordet för de senaste 90 dagarna ! ;D Hoppas innerligt att jag får säga så fler gånger snart :P Underbart ju !

Duktiga läsare (a) som belöning får NI välja vad jag ska fota till nästa bildbomb :D ( om ingen säger nåt så kommer jag på något själv, men för tusan - någon av alla er måste väl ha en idé ? :D )


Ska införskaffas . . . 2011 ?

Förr eller senare:

1. Schabrak
Dressyr schabrak COACH med logga
Försöker hitta ett lite tjockare vadderat dressyrschabrak, tex detta ↑ :) Vet dock inte vilken färg, men om denna:Dressyr schabrak COACH med logga 
passar bra på Rico blir det nog den färgen (a) Ska nog se i Photoshop först och främst ;) (klippa in ett schabrak på en bild på honom, Maddes specialare !)

2. Gummityglar (tunna, lite smalare !)
Gummitygel 1/2" från Dyón - Working Collection

3. Limegrönt "bling" eller svarowski pannband (beror på hur fattig jag är då, hehe . . . )


(blingbling versionen ovan)

4. Liniment
LINIMENT RADITAL  500 ML TRIKEM SPORTLINIMENT BLUE 250 ML ECLIPSE
ARNIKA GEL1 L ECLIPSE
några exempel . . .

5. Brunt Pullarträns att sätta nya pannbandet på, vet dock inte vilket. Ska vara hyfsat billigt men ändå snyggt !

Ett helt okej träns ↑


Tror säkert att jag kommer köpa mycket mer saker innan året är slut ;) Men tänkte inte köpa så mycket schabrak (bara dressyrschabraket) nu förrän vi kan rida som vanligt igen :P Tänkte brodera ett limegrönt schabrak, om det inte blir ett limegrönt scapa eller nåt :D Men föredrar att brodera själv, är inte för märkesprylar så mycket. . . Gillar mest färgerna på tex scapa :D Ursnyggt ju !


Hööks tröjor och jackor

Vet inte om det är mig det är fel på (alltså det kanske är jag som gör något fel ?), men ALLA mina tröjor och jackor från hööks har dragkedjan krånglat på ! Förutom på de få som inte har några blixtlås/dragkedja . . .

Oftast så fastnar inner eller yttertyget i själva dragkedjan så det blir trögt och svårt att dra, och som ni kankse märkte på jodhpurs inlägget så är jag en sådan person som lätt får panik xD Så fort en dragkedja fastnar (så högt upp i kragen att man inte får av sig den . . .  ) så får jag panik och börjar typ svettas ! haha ;)

I alla fall, tycker Hööks har rätt bra tröjor och jackor mm men dragkedjorna suger !

Eller det kanske är jag  xD :( haha  . . .


dock har jag aldrig haft den jackan på bilden så kan inte säga något om den :)

Är inte detta underbart ?

Visst ser det mysigt ut ? :D


Kan säga att det var typ tusen gånger finare (nästintill sagolikt) med egna ögon ! Ta hänsyn till att detta är en mobilbild . . . ;) Och om någon undrar vad den där svarta lilla saken är för något så är det min hund :P


. . .

Hade värsta bra idén på headern ! (eftersom mimmi inte verkar vilja göra en längre) . . . Men det verkar vara något sjukt fel eftersom alla headrar (ursäkta försvenskningen) jag gör blir mindre än dom ska ! titta bara på den där grymt fula gråa rutan, den ska agera header tills detta är fixat ! . . .Visst är det väl dom där måtten (som pilen pekar på) man ska ha på headern ? :'O Alltså oavsett vad det står där ska väl det vara samma så bilden man gjort passar med måtten ?

Ni som vet: SNÄLLA HJÄLP !

Rico - 21/7 (morgon)

Morgonpasset då; Cissi kom tillbaka. Mamma hann gå en liten kort promenad med Rico innan, han brukar annars ha löjligt mycket överskottsenergi på morgonen ;) Men eftersom det blev tömkörning igår kväll också så var han ganska lugn och fin :)

Det var ju mer än en vecka sedan Cissi kom senast, och vi som gör detta 2 ggr om dagen varje dag kanske inte märker hur långt vi kommit, eftersom det är så lite i taget ! ;) Hon tyckte vi hade tagit ett jättesteg framåt. Sist hon var där så kunde vi endast stå på marken och tynga med foten i stigbygeln, om vi gjorde mer skuttade han iväg (med bakdelen, han kan inte göra annat med huvudet inböjt). Idag kunde jag faktiskt stå upp med nästan helt rakt ben (vi håller på att korta stigbyglarna nu ett snäpp varje dag, särskilt för min skull med så korta ben, når inte ner annars sen när jag väl ska sitta däruppe xD Men tar det lite i taget för både häst och människas skull, så det inte blir för snabba förändringar :P)

Mamma började då, hon körde bara typ 5 min, sen fick jag "ta över". Först var han lite spänd och tyckte det var jobbigt, han gjorde några försök att skutta iväg men det är mycket lättare att följa med när man står i stigbygeln, förr när man bara hade foten i var man ju på ett sätt tvungen att ta ur foten och gå efter, då vann han ju lite :( .

Gjorde mycket jobb med att stå kvar och luta mig över (så tyngden blir mitt på ryggen, inte i ena stigbygeln), om han gick iväg så höll jag bara i mig i knoppen och fy tusan vilken styrketräning ! Fick nästintill kramp i både armar och ben, och inte blev det lättare när han försökte gå iväg :P

Han var lite fräck mot slutet och började bita mig i benet ! Eller bet gjorde han inte riktigt, nafsade mer ! 
   Jag tar ju in huvudet på honom så hans mule är så nära stigbygeln som möjligt, då tog han upp huvudet och började tugga på mig xD Fick vara envis och putta bort honom lite, men fick liksom inte sluta med det jag höll på med, då skulle han vinna . . . Men han slutade efter några minuter och sedan skötte han sig jättebra ! :D När jag gjorde sista gången stod han faktiskt och frustade ! ;) Så alla var nöjda då !

Efter det blev det lite prat med Cissi :) Hon tror också det här kommr funka :D50 kvar

50 inlägg kvar till 1000-strecket ! ;)

Nytt hopp

Nu kan jag verkligen se en framtid med Rico, jag har en väldigt stark känsla i mig som säger att detta kommer gå.

Vi kommer klara det här.
Vi kommer kunna skratta åt det om några år.
Allt kommer bli som vanligt igen.
Allt kommer bli bra.


Du är underbar ! 


Mina jodhpurs

Jag fick knappt av mig ena ridskon häromdagen, efter powerwalken med Rico. Mina fötter var blöta och på just högerfoten har sulan varit halvt av sedan länge. Därför kunde jag inte dra av den som vanligt, med hälen . . . Någon som vill se resultatet av paniken som uppstår (Morden i Midsomer började vilken minut som helst och jag fick inte gå in i huset förrän jag tagit av den xD) när Madde inte får av sig sin sko ?

Och såhär såg dom ut från början ! (dock är detta vänsterfotens, men de såg likadana ut innan ;) )


dålig kvalité ? Nä . . . har haft dom så länge. Köpte dom på Eko för flera evigheter sedan :P Ska ta och införskaffa ett par likadana, älskar dom ! :D


Vad tycker ni ?

Blir nog att måla lite mer i framtiden, verkar som att det uppskattas hihi :P

Jag är tyvärr en sådan person som aldrig gör klart det jag påbörjat, har allt för många bilder jag börjat med för jättelänge sedan, och sen hinner jag inte göra klart dom och glömmer dom tillslut ;)


Hehe förlåt för märkningen, den är gammal (a)

Vad tycker ni om denna då? ↑

Lite svar :)

•Jag målar ej i Gimp (dock gjorde jag det förr), nu målar jag i Photoshop. Med min ritplatta Wacom Bamboo fun pen & touch :P

•Jag målar inte åt andra "gratis" utan om jag har tid så kan man göra en "deal" som jag och Mimmi har gjort :P Vi liksom byter med varandra, hon ritar en blyertsteckning av Rico och jag målar av hennes häst Leonardo i datorn :) Eller så kan man vara med i tävlingen som kommer snart (a)

•Tävlingen - jag har bestämt mig nu till 99,9% att det ska vara en gammal hederlig utlottning (hehe)
   om det blir för få anmälda ställer jag antingen in tävlingen och väntar (och testar igen senare i livet om jag märker att det finns intresse :P) eller så blir det färre vinnare. Hittills har jag bara tänkt att 1 person ska "vinna" men om det är jättemånga som är med så kanske det blir fler ! :D så börja tipsa folk i god tid ! ;D hehe . . . skämt å sido ;)
   de som gissade rätt i sant/falskt-et som var för ett tag sedan (den som hade priset "extralott") kommer få en "extralott" OM de anmäler sig :P

•De som vill bli påminda sedan när tävlingen sätts igång (ni som inte är här varje dag) får kommentera detta inlägget så säger jag till ;)


Skrev inte ner själva frågorna, utan bara svaren denna gång :P Tror man kan gissa ändå ungefär vad det var för frågor som ställdes ! ;)


Lite tråkigt

Det är ju lite tråkigt att blogga egentligen, när man inte har något att blogga om ;) Förr handlade ju bloggen om min och Ricos vardag lite mer, hur vi tränade upp oss inför de kommande tävlingarna osv. Hann dock inte bli några tävlingar innan detta började :( Har redan avanmält mig till 2 av 2 inplanerade tävlingar denna sommaren.

Egentligen skulle man kunnat sitta upp vid det här laget, men han hade nog varit spänd som tusan ! Vill att han ska vara redo, psykiskt. Han är ju inte livrädd längre men han är fortfarande spänd så fort man höjer ribban lite.

Om det hade varit ett vanligt problem vi hade, Rico och jag, så hade det ju varit bra att dela med sig av hur vi jobbar för att kunna sitta upp igen. Men detta verkar inte vara något vanligt förekommande problem, skulle man kunna säga :( Tror inte någon som läser den här bloggen har nytta av det jag delar med mig av :O

Men jag bloggar inte bara för läsarnas skull, utan även för min skull. De "tråkiga" inläggen kanske de flesta bläddrar förbi, och det gör inget. De tråkiga inläggen kommer komma upp för min skull, så jag kan se tillbaka själv.


Lite tråkigt

Det är ju lite tråkigt att blogga egentligen, när man inte har något att blogga om ;) Förr handlade ju bloggen om min och Ricos vardag lite mer, hur vi tränade upp oss inför de kommande tävlingarna osv. Hann dock inte bli några tävlingar innan detta började :( Har redan avanmält mig till 2 av 2 inplanerade tävlingar denna sommaren.

Egentligen skulle man kunnat sitta upp vid det här laget, men han hade nog varit spänd som tusan ! Vill att han ska vara redo, psykiskt. Han är ju inte livrädd längre men han är fortfarande spänd så fort man höjer ribban lite.

Om det hade varit ett vanligt problem vi hade, Rico och jag, så hade det ju varit bra att dela med sig av hur vi jobbar för att kunna sitta upp igen. Men detta verkar inte vara något vanligt förekommande problem, skulle man kunna säga :( Tror inte någon som läser den här bloggen har nytta av det jag delar med mig av :O

Men jag bloggar inte bara för läsarnas skull, utan även för min skull. De "tråkiga" inläggen kanske de flesta bläddrar förbi, och det gör inget. De tråkiga inläggen kommer komma upp för min skull, så jag kan se tillbaka själv.


Rico - 20/7

Jag tog morgonpasset idag, uppsittningsträning :)

Han var lite spänd emellanåt, han är oftast lite mindre lugn och go på morgonen när han är fylld med energi ;) Han började snurra runt några gånger men vi avslutade bra. Är lite nöjd ändå, kändes inte som att det gick framåt idag men man kan inte kräva det varje dag enligt mig.


Lite spänd :O Kanske kommer upp fler bilder, tar så lång tid bara :( blogg.se menar jag ! ;)

Mamma ska uppsittningsträna ikväll och tömköra, i morgon kommer Cissi och då hoppas vi att vi kan gå vidare ännu ett snäpp ! Men vi kommer såklart fortsätta träna på det vi gör nu, till han är minst lika lugn som om vi skulle sätta foten i stigbygeln nu (det klarade han ju inte förut).

SPÄNNANDE :D

Rico - 19/7

Mamma uppsittningstränade och tömkörde på morgonen, medan jag var ute med hundarna som jag nämde i ett tidigare inlägg :)

På kvällen åkte jag dit och borstade honom och myste medan han åt inne i boxen, sedan ut och uppsittningsträna. Prövade idag med hoppsadeln, den är inte jättebra till just det steget vi är på nu, att hänga och tynga i stigbygeln det vill säga :) Den glider rätt mycket och sitter inte lika stilla och stadigt som westernsadeln, och det är det som utlöser reaktionen. Dock var han väldigt duktig idag :D Först reagerade han lite men han stod ändå stilla. Avslutade när jag kudne hänga över med magen, med tyngden på sätet inte på stigbygeln :)

 

Stövlar / Jodphurs

Vad föredrar ni ? Stövlar / Jodphurs ?Själv gillar jag båda ! Men föredrar att rida med ridstövlar :) Men mina jodphurs (lär mig aldrig hur det stavas ?) är jag smidigare i (tills stövlarna har mjuknat och sjunkit ännu lite till) så de uppsittningstränar jag med :P Mockar brukar jag också göra i dom, halva sulan är halvt av på ena så bryr mig inte så mycket om dom längre xD Älskar dom dock, ska köpa ett par likadana när de inte går att använda längre :P


Tisdag

På morgonen gick jag en långrunda med båda hundarna, de skötte sig fint - drog inte iväg efter några djur eller spårade efter något det vill säga ;) Jag hittade en väg som gick en lång runda och kom tillbaka bakom vårt hus, var så nära att ge upp och gå tillbaka samma väg men jag gick en bit till - så vips så kom jag upp vid vägen bakom vårt hus ? xD De som känner mig väl skulle nog skrattat åt mig, blev så överdrivet stolt över mig själv ! Såg nog rätt fånigt ut när jag stod där och smilade för mig själv HAHAHAHA xD 

Var i Kopparberg idag, åkte till djurens lanthandel och köpte massa godsaker till hundarna, det hade kommit upp en liten basic-hästavdelning som var billig och bra :) Fanns enfärgade schabrak från globus, lite flugmedel, liniment, flugtäcke (limegrönt ! <3) och flughuvor, borstar och andra skötgrejer :) Hästavdelningen var lite nyuppstartad så det skulle komma in fler kul grejer ;)

I alla fall, hundarna fick massa godsaker med sig hem ;)

Tanken var att vi skulle gå runt med hundarna där men regnet öste ner så det blev inte så :P

Stannade till och åt foccatia eller hur det stavas, sån där grillad macka :P Och fikade. Hundarna (Önska bara) fick bada i en å som fanns vid caféet, sedan luktade det blöt hund hela vägen hem ! :O :)

Dags för ännu en måltid nu, sedan till Rico :D


Rico - 18/7

Mamma tog morgonpasset, han var tydligen ganska spänd då . . .

Promenerade en lång runda på kvällen :) Rikligt med motion fick vi också, särskilt jag men Rico också faktiskt ! För att vara en promenad :) Powerwalkade bredvid honom medan han joggade :) Fick gå med ett ganska bra tempo för att hinna med ! :P Sprang faktiskt en bit också, för att han skulle få sträcka ut ! Blev totalt genomsvettig men det känns bra såhär efteråt när man duschat och bytt om hihi !

Mötte faktiskt mamma med hundarna på vägen hem, de var påväg till badet för att doppa Önska :P

Men i alla fall, efter prowerwalken var det kvällsträning :D Han var jättelugn och nöjd efter långrundan ute (trots bromsattackerna !) så han var helt underbart duktig idag :'D

Avslutade med att stå upp i stigbygeln, lutad lite över honom och med nästan helt raka ben :D Alltsåp var jag en bit upp :) Hade repgrimman idag, orkade inte annat än bara slänga på sadeln och gå ut . . . typ ;)


Haha, minns den här dagen då jag bokstavligt talat fick släpa in honom från hagen ! ;)

Lite vardag . . . Måndag !

Började dagen med en ganska kort promenad med hundarna bakom huset, regnade så mycket att den ena inte ville följa med, Önska tycker det är skoj oavsett väder men Yazzi är lite "fin i kanten". Vill inte bli blöt . . .

Regnade nästan hela dagen, så fick inte chansen att provköra moppen :( Alldeles bakom vårt hus finns nämligen en helt otrafikerad (endast en traktor typ en gång om året, som hämtar hö osv) grusväg/jordväg som jag kan öva lite på tills jag kommer hem :)

Men senare på kvällen gick jag en promenad med Rico.

Efter promenaden blev det lite kvällsträning, gick super :)

Efter det, jordgubbar med socker och grädde hemma :D Lyyyyx !
! Alla trodde sant !

Rätt svar på Sant eller Falskt är FALSKT !

Min hund Yazzi kan inte hoppa över min hund Önska när Önska ligger ner ;)

Ingen hade rätt tyvärr, alla gissade att det var sant :)

Däremot funkar det utmärkt för Önska att hoppa över Yazzi !


Sålänge Yazzi står stilla . . . hehe :) Men det där sista hoppet gick faktiskt bra även fast Yazzi flyttade på sig :P Önska hoppade bara lite längre då :D


Rico

Den ena har inga ben , den andra ingen rygg . . . :o Men det var så bilderna var, som jag tittade på :P Så är nöjd ändå :)

Feedback, snälla ? :)

Erbjudanden (rabatter mm)

Klicka på respektive bild för att komma till erbjudandet :)

Dam piké Modern Horse: 275:-
Dam piké

Nättäcke Modern Horse: 395:- (ord. pris 650kr)
Nät täcke

Catago Dressyr Benskydd i 4-pack: 699:- (ord. pris 999:-)

Gummistövlar från Toggi (finns i rosa, grön, blå) : 500:- (ord. pris 1095kr)


Mountain Horse Vattentät Överdragsbyxa: 399:- (ord. pris 699kr - vuxenstorlekar)
Hoppas detta uppskattades ;) Om ni vill kan jag komma med fler erbjudanden nu framöver :P

Vill haaaSka nog ta och beställa dessa . . . Tror det är bruna jag ska ha, har bruna stövelstrumpor som matchar hihi :P
Sulle velat ha marinblåa men tycker de är så mörka :O


Rico - 17/7

Blev bara morgonpass idag, jag tömkörde först lite mer än en halvtimme i skritt, trav & galopp. Efter det kom pappa ner från stallet med sadel och tränset med westerntyglar. Rico blev inge glad när vi bytte träns, han trodde han var klar att gå ut i hagen ju ! ;) Men med lite övertalning så stod han till slut snällt och stilla när vi tränsade om och sadlade mm.

Avslutade dagen uppsittningsträning på ungefär samma nivå som igår. Han var duktig, stod stilla men reagerade en/två ggr, svängde ut rumpan och ögonvitorna dök upp . . . Men efter det var han lugn och fin igen :) Det var bara ett litet halvhjärtat försök att slippa tror jag :)
<3 Min moppe <3

Nu är min moppe hemma, den fick leka havremoppe och åka i hästsläpet hem. Men den fick tyvärr stanna kvar inne i släpet tills jag ätit middag . . . :( Var lite rädd där ett tag att den kanske skulle slita sig, för vi hade nämligen lite problem med att få in den . . .

Hehe . . .

Den var finare i verkligheten än på bilden, men kommer fixa till den lite :)
Påminnelse

Påminner er bara lite hihi :)

mååååååååla !

Har fått in lite frågor om att måla åt folk hehe :) Men ni som vill ha en bild får ta och vänta ett ögonblick så ska jag starta en tävling :D Hinner nämligen inte måla åt 20 pers (överdriver med siffran . . . ) innan sommarens slut, och när skolan börjar ska jag satsa lite på den och då kommer jag inte ha tid över till sånt :(

Men håll ögonen öppna så kanske det kommer upp en liten utlottning eller så :) Kanske med flera priser ! :D


Moped

Moped
Ska åka idag och titta på en moppe :) Någon som har en Baotian och vet om den är bra ? :D

Tycker denna ser konstig ut på bilden, lite ful vinkel liksom ;) Men tror säkert den är finare i verkligheten :D Tex det orange fram är nog för att bilden är taget i typ ett garage med blixt . . . skulle jag tro !

När jag väl har en moppe är det "bara" att fixa körkortet (dvs gå kursen och klara teorin hehe . . . ) sen kan jag åka mellan stallet, hemma, och skolan, vänner mm med denna :D Lääääängtar !


Svar på fråga:

"Måste fråga: Är det du som har gjort bildern på Rico i headern?!?! Sk********tsnygg jue!! Kan man ställa sig i kö för att få en gjord...? Kraaaaaaaaam ♥"

Svar: Ja det är jag :P Tack hihi :) Bara om du passar på nu på sommaren, på hösten kommer jag inte ha tid :( :) <3


Något vill inte samarbeta med mig

Det är NÅGON eller NÅGOT som inte vill samarbeta med mig, NÅGON eller NÅGOT vill inte att min blogg ska vara fin och ha en header värd att se på.

Jag slängde ihop en 10-minuters-header den här kvällen bara för att slippa se den där hemskt vita "headerbakgrunden" -.- Men då råkar jag såklart välja den felaktiga (hade två nya vita kvadrater framme på Photoshop) storleken ! Så jag råkade alltså ta den gamla headerstorleken . . . Så om någon undrar varför min blogg plötsligt blev för ful att se på - så är det därför xD Och lita andra orsaker också såklart, massa kodfel och grejer som jag inte förstår mig på :O

Aja, denna s.k Header får duga ett tag, om jag inte orkar fixa till den i rätt storlek . . .
Klicka på bilden för att förstora den, och klicka på F5/Uppdatera om headern inte har dykt upp ännu ! För nu ska den finnas där ! ;)


Sant eller Falskt ?

Här kommer en sant eller falskt, hade för dålig fantasi för att få ihop flera än denna, men det blev i alla fall en om mina hundar:

Yazzi kan hoppa över Önska när Önska ligger ner !

Godkänner och publicerar alla kommentarer när tävlingen är avslutad, som vanligt :) Gissa på ! Priset är en länk till alla som gissat rätt ! ;)


 
Vänster: Yazzi
Höger: Önska

Lycka till ! :)

Rico - 16/7

Mamma gick promenad och uppsittningstränade på morgonen, medan jag gick morgonpromenad med hundarna :)

På eftermiddagen/kvällen cyklade jag iväg också, eftersom mormor och morfar var och hälsade på så tänkte vi att det var bäst att göra dagens "kvällsträning" innan maten. Så åkte dit kanske vid 4 och fixade i ordning honom, sen kom pappa och morfar och tittade på när jag tränade hihi :) Pappa åkte hem och började grilla så fort jag gick in i stallet. Behöver bara "sällskap" under själva uppsittningsträningen för säkerhetens skull, OM det skulle hända något så är det bra om någon mer är där.

Rico var inte lika avspänd som de två tidigare träningarna - han hade fokusen utanför ridhuset, något var tydligen riktigt intressant där :O , men jag försökte strunta i det och göra precis som förut. Det gick helt okej / bra . . . Kan inte riktigt bestämma mig ! ;) Han var duktig och vi tog faktiskt ännu ett steg framåt, men han var spändare än förra gången och även gången innan det . . .

Vi avslutade när jag kunde stå i stigbygeln lite högre upp än förra gången, och jag kunde också stå där en stund och tynga. På båda sidor förstås :)

Vet ni förresten vad hästar har för anledning att stå och sträcka halsen och gäspa ? Inte för att dom är trötta väl ? ;) Han stod nämligen så varje pass i 2 dagar. Är det för att han var så avslappnad ? :o


Städning

"Storstädning" har pågått hela förmiddagen, nu fick jag äntligen tag i datorn :D

Min mormor och morfar kommer och hälsar på idag, om någon ville veta ;)

Rico har gått promenad och morgonpasset tog mamma.

. . . Håller på att bråka med kodmallen, den tycker inte om mig :(

Jag har tjatat lite nu på Mimmi, att hon ska ta och fortsätta med den där headern ! För jag är trött på den där vita rutan som fått agera header nu ett tag ;)


Ikväll blir det att åka till fuxen och uppsittningsträna :) Kanske rykta lite extra också ?dagar

Om 1 dag är den en månad sedan Rico och jag senast red för instruktör.

Om 2 dagar är det en månad sedan jag senast red ett dressyrpass, senast jag hoppade Rico också.

Om 3 dagar är det en månad sedan vi sommarflyttade till Fänninge.

Om 4 dagar är det en månad sedan Ricos första dag i Fänninge.

Om fem dagar är det en månad sedan jag red Rico senast :( Också en månad sedan jag över huvudtaget satt på en häst, red en häst.

Jag minns att jag klagade lite på hur pigg han var när jag red ut en sväng, och att han var "extremt jobbig" , försökte gå ut mm. Skäms nu för det ! :(

Men nu ska jag glömma det förgångna och se FRAMÅT ! :) Måste se framåt, sätta upp mål - utan KRAV. Endast mål som går att klara av och förr eller senare ska vi vara häst och ryttare igen ! Längtar så !


Rico - 15/7

Vid lunch tömkörde och uppsittningstränade mamma Rico en stund.

På kvällen byggde vi upp en rundkorall med hindermaterialen :) När jag var klar med honom tog jag på tränset och uppsittningstränade :D FYYYYYYY VAAD DUUKTIIG HAAN VAAAR ! :'D Han stod blickstilla heeeela passet och reagerade inte alls, även fast jag la ribban lite högre mot slutet !

När jag avslutade för dagen kunde jag stå i stigbygeln med andra foten kanske 10-20cm ovanför marken, jag kunde stå med foten och "ta sats", hoppa lite på stället och han tog upp huvudet lite som "värst" reaktion :)

Underbara häst, älskar dig ! <3
Fredag

Hade en "tråkig" förmiddag, bara satt vid datorn och försökte lösa några av min designproblem här på bloggen, gick inge vidare.

Lyxade till lunchen lite, pannkakor med sylt och grädde :) Jättegott !

Bakade på eftermiddagen, cyklade sedan iväg i regnet till stallet och fixade i ordning Rico inför dagens kvällsträning :P Provade huvan och "fladdret", fotade honom också med westernprylarna :D . . . Dock mobilbilder inne i ett mörkt stall (i motljus dessutom) så blev inge bra bilder alls, men ville så gärna visa hehe :P

Vi hade ju bokat ridhuset idag, tanken var att vi skulle löshoppa - men vi gjorde en rundcorall istället ;) "roundpen" heter det på engelska :) Berättar mer om det senare :P

Han fick i princip bara gå in i boxen efterråt, han ville in och fortsätta äta på sitt hönät !

  
Vänster: "Fladdret" med öron
Höger: Huvan

Fladdret var lite stort :( Men kanske funkar ändå, kollade inte så noga idag :P
Westernoutfit :P Hehe

  
Vänster: Missade med kameran när han flemade jättemycket  :(
Höger: Världens sötaste i boxen <3


En sak (några av er) inte visste :D

När jag praoade på Sthlm Ridsport denna våren så fick jag faktiskt vara med när det kom försäljare från Mountain Horse och Hansbo, så jag fick liksom vara med och tycka till lite ( dock hade inte mina ord så mycket mening eftersom jag inte är så erfaren hehe . . . ) :D Så jag fick se alla nyheter som skulle komma ! Riktigt kul var det ! Dock är ju inte mitt minne på topp (som vanligt då) så minns inte så mycket av de grejer de visade upp :(

Till exempel så ville jag och min handledare att dessa tröjor skulle finnas i långärmat (för att många tävlar i det) :D Hon från MH höll med oss när vi sa det och skulle se om det kunde fixas, vet inte om hon gjorde något men verkar inte kommit upp någon sådan här långärmad :( Finns i blått, vitt, svart, röd - alla med vit krage.


Header..

Jag fixar en header till Madde, OM hon har väntat?! Det går åt pipsvängen, man jag försöker, och förhoppningsvis ska det bli NÅNTING!

Nu har jag i alla fall gjort en kategori som heter Mimmis inbrott! :)

/Mimmi

Saknad

Något jag VERKLIGEN saknar är alla awesome människor på Farsta Ridskola ! Fy vad jag saknar er, tanken var att jag skulle hälsa på men den enda tiden på året som jag inte har fullt upp är ju nu. Nu är ridskolan sommarstängd och jag befinner mig 2-3 biltimmar bort ! Jag lovar er, jag SKA Verkligen försöka hälsa på oftare nu efter sommaren <3

Lönar sig

Det verkar löna sig, allt slit.

Slitet med Ricos "inridning" är värt varenda sekund vi lägger ner på det. Det lönar sig, häst och människa börjar hjälpas åt och samarbeta för att detta ska fungera.

Även slitet med bloggen, som jag vissa dagar bombar med inlägg och andra dagar har jag inte en sekund över i mitt fullspeckade schema så då får den stå tom . . . Men det lönar sig också, man märker det på hur läsarna reagerar när jag uppdaterar bättre, kommer med roligare och lite mer läsvärda inlägg och varierar bloggandet mera. Det är också värt det, nu börjar kommentarerna poppa upp på nytt och statistiken är ju inte helt fel heller ;)

Längtar efter att dra igång den där jäkla tävlingen ! :O Men först och främst ska en ny header komma upp, vem tycker om den där vita rutan egentligen ? 

Inte jag i alla fall ! :P


Fy vad vacker du är, även när du är 98% inbakad i täcken, huvor och flugmedel !

Nya prylar

Var hela dagen idag och shoppade i Mariebergs Köpcentrum i Örebro :D Var också hos frisören och fick kort rakt hår hehe . . . Får se hur länge det varar bara då ! ;) Brunnsvattnet här är inge bra för håret, blir "frissit"/krusigt och torrt :( Bryr mig inte så mycket med tanke på hur off man bor här :P Men det är väl inge bra i längden heller !

Fick hem lite grejer, de till Rico ska vi testa i morgon:

HÄST (hööks):
•Försenad Födelsedagspresent till Mimmi (precis som varje år vet hon vad det är, vi köper nämligen alltid något som man "önskar dig" av varandra, så skulle egentligen kunna säga vad det är haha xD Hon är väldigt exakt i sin önskelista . . . )
•Vindtröja/jacka
•Bruna Westerntyglar
•Flughuva (ja vi köper en ny igen, för en passar inte och den andra har snart gått sönder)
•Flug-"fladder" med öron (letat länge efter denna ! Så även om vi inte behöver den nu så skulle vi ha den hehe . . . )
•Bettplattor, svarta
•Ekol olja

Kommer bilder på vissa av sakerna :D Är supernöjd med jackan/tröjan för övrigt, jätteskön ! Har den på mig nu hehe . . . (a)

ANNAT:
•Ljusblåa Converse (rea, kostade bara 300-400 eller vad det var :P)
•2st Canvastavlor (vita, som jag ska måla på sen hihi)
•2st t-shirtar från HM
•Skyddsfilm till Iphone (plast)
•Vitt Siliconskal till Iphone

 

I morgon kommer troligtvis bilder på Ricos nya prylar :D

Rico - 14/7

På morgonen cyklade mamma och pappa iväg och endast uppsittningstränade honom.

Kan för övrigt säga att vi slutat med "pallträningen" nu eftersom det bara gör att det tag extra mycket tid och den tiden har vi inte. Vi vill helst att han ska vara helt ridbar tills vi kommer hem till stockholm igen (augusti). Ett mål men ej ett krav :)

Var i Mariebergs Köpcentrum i Örebro hela dagen efter det, på kvällen åkte pappa med mig och jag blandade lite NH/Ledarskapsövningar varvat med uppsittningsträning. I början gick det bra, men efter några minuter blev han totalt ofokuserad och gick inte att nå helt enkelt xD Men det släppte efter en stund - tur det, för annars hade jag nog gett upp och gått in igen med honom :O Skäms på mig, men så okontaktbar var han ! 

Men fy tusan vad DUUUUUUUUUUKTIG han var när fokusen återvände ! Han gav mig så mycket hopp på bara ett träningspass, för en dag sedan fick jag total panik för att jag inte trodde det skulle gå alls - men idag gav han mig hoppet tillbaka, nästan som att han ville visa mig att han vill samarbeta och att vi ska klara detta tillsammans ! Den känslan han gav mig, den kontakten vi hade ! Går knappt att förklara med ord ens !

Avslutade passet när han på båda sidor stod snällt med huvudet böjt mot mig medan jag hade foten i stigbygeln och hoppade lite upp och ner (gungade lite, varierade tyngden i stigbygeln ryktmiskt).

Han stod faktiskt stilla HEEEEEELA uppsittningsträningen, tidigare har han både gått rakt på en och hoppat iväg. var faktiskt livrädd då att jag skulle fastna i stigbygeln eller något :S Men blev positivt överraskad ! Hoppas hoppas hoppas VERKLIGEN att detta håller i sig och det fortsätter framåt i den här takten !

Gick liten skrittpromenad efterråt, bara bort på vägen en bit och tillbaka. Han var superpositiv och lyssnade jättebra !


Täckesnyheter Hööks DEL 2Stalltäcke Mirage, har tidigare funnits i marinblått. Nyheten är färgen brun, och om jag minns rätt var det inte heller den där "linjen" längs med hela sidan :) Jag tycker personligen att just det här täcket (fast jag har haft den tidigare modellen, marin, till Rico) är bra och snyggt ! Finns att köpa halstäcke till men det var bara under extrema förhållanden (kallare än 20 minusgrader) som vi hade det på Rico i vintras.


Vintertäcke Nevis Horsepower, finns i färgerna brunt (bilden) och blått. Kryssgjordar med specialknäppen för att förhindra att spännet löser ut. Lite andra detaljer också, vattentät och smutsavvisande mm. Tycker täcket är lite tufft hehe :P Men ser mycket bättre ut på den bild (på hööks hemsida) som täcket sitter på en häst ;) Men det verkar väldigt bra (dock svårt att säga innan man faktiskt provat produkten), de beskriver det som väldigt hög kvalite och priset (som är högt för att vara Hööks täcken) tyder ju också lite på det :)

Fleecetäcke Luxury Showmaster, finns endast i en färg - litet minus enligt mig, men svart är ändå en bra färg som passar alla hästar enligt mig :) Smälter inte heller in på svarta hästar för den ljusa kanten :) Transporterar bort fukt, så inte bara ett "vanligt fleecetäcke". Tycker Hööks har och har haft snyggare fleecetäcken men det är absolut inte fult :)

Blev en kortis idag, är inte så mycket nyheter kvar heller att välja på ! :) Tycker ni jag ska köra fler "nyheter" fast tex till ryttaren och från andra butiker eller märken ?Svar på kommentar

(fråga och svar om handskarna)

Alltid handskar, lever typ för mina Tegera Pro :D Vad kostar dom i euro?

Svar: Har för mig att jag också har sånna ! :P Dock har jag tappat bort alla mina handskar förutom de senaste jag köpte . . . så är inte säker ! 
   JW handskarna kostar £22.50 på hemsidan, £=pund . . . Hade så bråttom så jag bara utgick från att det var euro innan jag tittade ordentligt :$ Så 22,50 PUND, inte euro ! Dock utgick jag från euro när jag sa att de var billiga :O Vet inte om de fortfarande är det, nu när det faktiskt var pund !

Någon som vet ? :)


Täckesnyheter Hööks DEL 1

Ni kanske kommer bli ganska välinformerade kring just Hööks nyheter, eftersom jag har varit och handlat där så ofta så jag kan i stort sett hela deras sortiment utantill ! (överdriver lite hehe). Svårt att hålla koll på nyheterna på andra butiker som jag aldrig varit på, även om de har bra grejer liksom :)

1. Vintertäcke, skulle varit lite finare om det endast hade varit brunt och blått, inte alla lila och beige detaljer ;) :

2. Regntäcke, sött till ponny ? Dock skulle jag inte dra på Rico den där ! Krävs mycket ponny för att bära upp den där snyggt ;) :
 
3. Marint täcke i microfleece:

4. Regntäcke med halvhög hals i "stretchig neoprene" :

Finns mänger med fler nyheter, ska jag ta några fler i en DEL 2 eller vill ni gå in på hööks och titta själva i lugn och ro ? :)


JW handskar


Dessa handskar ser supersköna ut ! :D Om jag inte är helt ute och cyklar när det gäller att göra om europris till svenska kronor så är dom inte allt för dyra heller ;) "synd" att jag inte använder handskar så ofta då, haha ;)

Använder ni handskar när ni rider ?

Claridge House


Alla finns i både svart och brunt (tror jag ?) men jag valde de bruna här för att jag tycker det syns bättre då :P

1. Med "snabbknäppen" och lädertyglar:
2. Med vit fodring på nosgrimman, vävribbtyglar, och en liten detalj som kanske inte syns så bra: nosgrimman träs på genom nackstycket och på utsidan :) Kanske för att de jämnt tryck ? Vet inte om hästarna bryr sig men en trevlig detalj, jag har själv stört mig lite på när nosgrimmans rem trycker uppe i nacken ;) Om den är en annan tjockleck eller bredd än nackstycket dvs:

3. Samma "detalj" här, på nackstycket :) Ett ganska "enkelt" träns men jag tycker det är rätt fint (särskilt svag är jag ju, kan jag erkänna, för brunt läder . . . hehe (a) ) :

Rico - 13/7

Idag var det promenad för Rico, efter promenaden kom hovslagaren och gjorde hans hovar fina hehe :)

På kvällen åkte vi dit och körde lite uppsittningsträning, inför uppsittning menar jag då förstås - hoppas ni fattar ;)


Onsdag

Efter en lång promenad i skogen med Rico på morgonen kom hovslagaren och skulle verka och sko honom :) Rico har haft lite fobi mot män ( har inte funnit sambandet ännu, han är till exempel inte rädd för pappa :O Inte ens första gången de träffades ! ), inte alla män men många män :P Och eftersom majoriteten av alla hovslagare är män så har han haft lite problem med dom ibland . . . Den första hovslagaren som skodde Rico var han inte rädd för, men de andra har han hittills reagerat lite på :O Men vissa kan han flyga bakåt i panik när han ser, vissa bryr han sig inte alls om, och vissa står han bara och fnyser och blåser ;)

Men nu till saken: Han var inte rädd för denna hovis ! ;) Men eftersom han blev ensam i stallet när de andra hästarna gick ut så behövde han matas med hö för att inte kasta sig runt -.- Har aldrig sett honom bete sig så ! Han ställde sig på bakbenen och slängde sig runt :O Men han slutade när vi började mata honom, haha !

Vi kom ju på efterråt att han nog aldrig varit HELT ensam (inte sålänge vi haft honom) i stallet, för hemma står han ju i ett stall med 15 hästar, och då är det alltid NÅGON som ska sköta hästen eller liknande (tex före eller efter ridning). Så förståeligt att han höll på sådär, men inte helt acceptabelt heller (a) . Hovis fick ett lite blödande skrapsår på vaden men han blev inte sur för det :) Snäll hovis !

Det tog ett tag för hovslagaren att bli klar, så medan mamma "matade" Rico (höll i hönätet) så smörjde jag nästan allt i sadelkammaren ! ;D Är ganska stolt över min insats faktiskt !

Tömkörningsgjorden, Sadelgjord m magplatta, sadelgjord (hoppsadelns), ett brunt träns, ett svart träns, westernsadeln och bröstan.

Och mina stövlar men dom kom inte med på bild :)


Rico - 12/7

På morgonen tömkörde jag honom :) Hade "vanlig" tömsättning, bara från bettet genom ringarna och till mig, så jag kunde byta varv i farten och gå bakom honom, som körning :) Han gick faktiskt rätt bra, lite seg men han blir det när man går bakom :P Travade över bommar bland annat, tanken var att jag skulle göra skänkelvikningar men glömde det ;) Körde i skritt och lugn trav då, avslutade honom med trav och galopp på voltspår, ändrade bara innertömmen till ledande.

På kvällen palltränade/uppsittningstränade mamma, tanken var att jag också skulle göra efter henne men han var så duktig så ville inte dra ut på det mer utan sluta när det går bra, då får han ju sin belöning att får gå in i boxen och äta :) Dessutom råkade jag ta mina tygskor istället för jodhpurs . . .


Cowhorse ?

Idag när vi gick promenad med Rico så gick vi bort på andra sidan järnvägen och lät honom "hälsa på kossorna" ;) Han fick titta på dom på håll det vill säga ;) Hagen står kanske 10 meter från vägen :)

Så fort han såg dom så började han blåsa och trippa. Då låg dom ner i gräset. Vi ställde oss på vägen (en ej så trafikerad grusväg) och mamma höll honom medan jag gick fram och "hälsade" på dom. Kossorna tyckte jag var skoj så dom ställde sig upp och kom närmre ! Då flippade Rico ur totalt ! Fast han är för feg för att försöka slita sig och springa hem själv, för långt hem tänkte han nog ;) Men han sprang i cirklar runt mamma och blåste upp sig rejält ! Ville väl skrämma bort dom fula "hästarna" :P

Hade INTE EN TANKE på att ta upp telefonen och filma/fota honom när han höll på sådär, men borde kanske gjort det för det är himla svårt att förklara vad han gjorde haha ;)

Men när min hjärna fryste en bild av honom så påmindes jag direkt av en bok jag fick när jag var med i Pollux Hästbokklubb när jag var yngre :P Det var en bok om amerikanska raser, och hans steg påminde så om en av de hästarna ! :O Så jag sökte lite på google efter bilder som kunde förklara hur han såg ut när min hjärna fryste en sekund . . . hehe :P


Jag överdriver inte alls :P EXAKT såhär sprang han runt ;) Fast han såg lite osäker ut och blåste upp sig jättemycket ! Han liksom sprang en halvvolt, sedan stannade han, trippade lite, fnyste, blåste upp sig, och travade att varv till typ ;) Såhär höll han på tills vi gick därifrån !

Vårt löjliga lilla "framtida mål" med honom var ju att han skulle bli en cowhorse ! ;) Vi skulle tävla i Team Sorting, ser så jäkla kul ut ! Var det som vi tittade mest på när vi var på High Chaparral !


Bilden: Kossorna står och väntar på High Chaparral :) Har tyvärr inga bilder på datorn från när de körde :P
Man tävlar i lag, vilket också är ett plus :P Två och två var det har jag för mig :)

Men blir nog inga kossor i framtiden om han inte kommer över den där fåniga rädslan ! ;) !

Här är en (som jag fotat, hittade en trots allt !) som vaktar så inte fel kossa kommer in i andra "fållan" :)

En av de farliga kossorna i hagen :) Nere i högra hörnet ser man typ mig . . . hehe :)


Nytt


Bogskydd från Hööks

Vi märkte att han fick skavsår av flugtäcket fram på bogen :) Den är pyttelite trång fram men med bogskyddet blir det bra ;) Har liksom inte lust att köpa ett NYTT bucastäcke :S Kostar lite :)


Hoppsan !

Kom på nu att jag glömde berätta vad jag köpte till Rico på High Chaparral ;) Eller jag nämde väl att jag köpte en flughuva och boots ;)

Huvan var en från Catago, en silverblå/grå som nästan matchade hans bucastäcke, inte riktigt men nästan hehe :P Den var i stl Cob, så han kunde hellre haft Full men det var svårt att veta när den låg i en påse . . . Men den sitter bättre än hans förra, som vi köpte förra året till vår sommarhäst då :) Dock kan jag säga att det inte var världens bästa kvalité, kardborren liksom repade upp hela huvan när den hängde på hans boxdörr eller när man skulle ta av och på den :O Så den är inte så fin längre :P

Här står han helt inbakad en av de värsta broms-dagarna :) Vi varvar mellan två hagar, en liten fylld med gräs som står bredvid de andra hästarna, och en större hage som han betat av rätt mycket hittills så där får han mest röra på sig. Den andra nämnda hagen ligger på andra sidan en grusväg :)

Sedan var det ju bootsen, också från Catago :) Fanns silver och guld (finns brons också men inte där) och jag tyckte guld lät finast på Rico :) Och dom var jättefina hihi :P900

Ville bara säga att bloggen nu passerat 900-inläggs-strecket :D Nu kämpar vi vidare mot 1000 och mer ! :) !


Bara människa

"En häst utan ryttare är alltid en häst, men en ryttare utan häst är bara en människa"


Från första dressyrpasset hemma, vi red igenom ett program och fokusen låg på att han inte skulle springa för fort :')

Hiss/Diss ?

Skulle ni hissa eller dissa värmen ?
Med värmen menar jag 30 grader och uppåt, DEN HEMSKA värmen (enligt mig) - inte 20 grader tex, det tycker jag är den bästa temperaturen ! ;)

Tycker att det är hemskt att rida ut bland bromsen en "härlig sommardag" när temperaturmätaren står på 35+ ! Har nämligen funnits dagar då det är upp till 40 grader i solen, då håller man sig inne helt enkelt !

Rico - 11/7

Morgonpasset gick bra, Cissi kom tillbaka och vi gick igenom nästa steg, idag började vi hänga i stigbygeln mer (huvudet böjt inåt och hänga med nästan hela kroppsvikten i stigbygeln). Dock vet han hur han ska göra för att skrämmas (skrämma både oss och sig själv), han hoppar undar och ser typ rädd ut fast sen är han inte det ;) Ännu ett försök att slippa undan ! :P

På eftermiddagen gick mamma och pappa en promenad med honom, han fick tydligen hälsa på några grisar :D

Synd att JAG inte kan sitta upp från höger sida, för han är egentligen bara rädd för vänstra sidan, eftersom det är där han blivit skrämd. Då skulle det säkert gå mycket lättare ! ;)


Vinter


Någon som ser fram emot -20 grader i vinter ?

Måndag

Lite "vardagsinlägg" kommer nu då:

På morgonen kom Cissi tillbaka, det tänkte jag berätta mer om senare :) Rico var duktig, men försökte slippa undan några gånger ( hoppade iväg för att "skrämmas", dock skrämmer han sig själv då ungefär lika mycket som han skrämmer oss ! ).

Väl hemma så satt jag och vilade upp mig lite i hammocken, sedan blev det att bygga upp en enorm agility/hinderbana över hela vår stora tomt, den började upp från en skogsstig som vi går när vi ska till gäststugan eller bort till stallet via skogen. Sedan över hela tomten, ända bort bakom där vår skogsmark börjar (vi äger lite skog runt vår gräsmatta), en runda runt vår studsmatta med lite hinder, tillbaka hela vägen - värsta rejsrundan som gjorde yazzi lite upprörd (hon är den äldre som inte vill springa lika mycket . . . ;) ). Banan gick nästan ända ner till vägen framför vårt hus, tillbaka nästan hela vägen upp bakom igen, och tillbaka igen, haha. De fick springa 2 ggr var, och det blev tillräckligt med motion för mig ! ;) Har låtit hindrena vara kvar så de kan köra fler gånger, för det är ju jättekul för dom ! :P

Jösses vad onödigt att berätta allt det här ;) 

Det är skönt att trötta ut alla djuren så man slipper gå och oroa sig för dom hela dagarna, att dom inte fått någon motion eller aktivering alls. Men nu är båda trötta i huvudet i alla fall. Kan säga att Rico bokstavligen stod och sov när vi var klara med honom idag ;) Men motion ska han såklart ändå få, på våra träningar ska han ju bara stå stilla ! Blir nog en promenad ikväll, hoppas på inte så mycket broms och insekter :)


Här är en som aldrig tröttnar . . .

Söndag

Idag fyllde pappa år, blev massa god tårta men inget släktkalas som det ibland blir, bara familjen ;) Blev mycket tårta över så vi kan nog äta mer denna veckan som kommer hihi :P

Rico hade en lättare träningsvärk från gårdagen så han skrittade mest på tömkörningen, också tränade vi på "jogg"en som är en ganska viktig del i grunden för westernridningen. Bygger massa muskler utan att bli fysiskt trött egentligen, mycket nyttigt :)


tittut !

Rico - 10/7


gammal bild

På morgonen tömkörde jag och mamma en stund var bara, sedan gick han i hagen tills eftermiddag då vi tog på westernsadeln och "palltränade", "hopptränade" mm, sedan tog vi och miljötränade han lite, tog fram en hundbajspåse och strök över honom ;) Han tyckte den var livsfarlig först men sedan gick det bra :) Han fick gå ut i hagen igen och kom in sent på kvällen :P


Madde berättar hela historien (kortfattat)

Fråga:
läser inte din blogg så ofta så vad är det som hänt med rico? eller vrf rider nt du?

Svar:
Jag kan berätta lite kort nu (men det är en lång historia !).

Några dagar efter vi sommarflyttat till vårt landställe i Örebro så började Rico dra iväg när vi var påväg upp (uppsittning). Mamma hann inte ens komma upp, han drog iväg och hon släppte såklart foten i stigbygeln, han drog iväg på vägen och jag fick springa efter. Så gjorde han fler gånger. Han har nästan alltid varit lite spänd när Mamma ska sitta upp, för att hon är lite rädd efter alla gånger hon trillat av honom. Men med mig hade han aldrig flugit iväg eller så förut, så jag planerade in ett litet hoppass i ridhuset. (Jag hade ridit en gång sedan han kom till Örebro, en stund i skogen och det gick jättebra. Det var dagarna efter som han började dra iväg.)

Mamma värmde upp i skogen i några minuter (det gick bra att sitta upp om någon höll i) sedan gick vi in i ridhuset och mamma travade runt lite medan jag byggde fram hindrena. Sedan ville hon bara sitta av och upp igen när han var så lugn, för både hans och sin egen skull. Då drog han iväg igen. Men mamma kom upp andra gången och då var vi nöjda. Men vi trodde ju fortfarande att det bara var med mamma han drog. Så jag tänkte att han kunde köra ett litet hoppass den dagen, eftersom en tävling var inplanerad samma helg. 
   Först började han bara snurra runt när jag satte foten i stigbygeln, han skyggade och gjorde några försök att "fly". Men efter mycket bråk (hade gett upp tanken på hoppningen, ville bara upp så han inte satte det hela i system för att slippa arbeta) stod han stilla. jag satte foten i stigbygeln, tog sats och kom precis över med benet när han drog iväg igen. Mamma höll i honom så han kunde bara dra några galoppsprång i en cirkel runt henne, men det räckte.
   Det lite läskiga med denna lilla avramling var att jag har omedvetet förträngt en del av händelsen, jag minns bland annat inte hur jag landade. Men eftersom jag inte slog mig, inga blåmärken mm, så tror jag att jag landade på fötter faktiskt ! Måste ha sett himla konstigt ut, jag flög ju liksom iväg bakom honom och landade där, på fötter ! ? :S

Men Rico är en ganska känslig häst på det sättet att han blir riktigt rädd när man ramlar av, han blir liksom rädd för själva situationen. Rädd för att det ska hända igen, ungefär.

Så efter en timmes bråk gav vi upp, vi avslutade med att jag kunde sätta foten i stigbygeln. Men det var inte avslappnat han stod kvar !

Vi fick rådet av en dressyrtränare (med unghästerfarenhet) att "börja om" hela proceduren man gör med en unghäst inför uppsittning. Vi ska ta det steg för steg och hittills kan vi sätta foten i stigbygeln och tynga ner som att man ska sitta upp, medan han är hyfsat avslappnad. Även gå upp och ner för pallen och hoppa bredvid honom (saker som liknas vid innan man sitter upp). Dressyrtränaren, Cissi, kommer nu en gång i veckan till oss och ger oss nya uppgifter och mål att jobba med. Vi är långt ifrån att kunna sitta där uppe, men på god väg ändå.

Senast jag red Rico ett riktigt ridpass (räknar inte med den lilla skritturen i skogen någon dag efter vi kommit till Örebro) var 17/6 2011. Saknar det så mycket ! :(

Grejen är den att han har inte bara börjat "dumma sig" för att vi inte ska rida på honom, utan vi tror att något har hänt honom innan han kom till oss, antingen i Holland eller hos förra ägaren (vi har inte fått tag på den tidigare ägaren, eftersom vi köpte honom via ett försäljningsstall i Örebro), något i samband med uppsittningen. Vi tror det just för att han i princip alltid varit lite spänd när man suttit upp, han har varit aningen livrädd när någon ny person sitter upp.

Vi märkte inte av något av detta när vi provred, då var han varken rädd för pallen (som han visserligen började hoppa ifrån när vi haft honom ett tag), nya människor som sitter upp, män (eller så är det bara pappa som han aldrig reagerat på), obalans eller när man reglerar stigläder mm. Märkte inte av hans bakskygghet heller . . . Men de på försäljningsstallet hade märkt av en del ! 

Men det som isåfall hade hänt i hans yngre dagar kanske "blommade ut" nu när det skedde så mycket förändringar samtidigt i hans liv. Han flyttade från sina kompisar, hamnade i ett stall där han fick gå i egen hage bredvid de andras. Mindre hage än den han har hemma, eftersom han bara är en häst och hemma är de ändå 4. Vi hann inte dra ner på hans mat så mycket så med allt gräs i hagen fick han himla massa energi som han inte hade lika mycket plats att göra sig av med. Det kanske var orsaken till att han BÖRJADE dra iväg, och att han fortsatte är ju för att han är rädd.

Jösses vilken lång historia ! Ändå försökte jag ta det kort ;) Hoppas ni som inte förstod förut förstår nu :) Kan vara lite luddigt skrivet, blir så sent på kvällen :P
Nu har jag bestämt mig

Jag ska bli bra på dressyr ! Jag ska kunna sitta bra, jag ska göra mig av med den där jäkla "ankstjärten" (motsats till stolsits typ :P ) och rida ordentligt för instruktör regelbundet ! 

När jag kan rida dvs ! . . . Det är nu man skulle behöva lite kontakter, så man kan låna någon häst på foder så man inte glömmer hur man rider ! :O Detta är snart min största "paus" i ridningen någonsin ! Jag har alltid varit på något läger eller haft sommarhäst de åren jag gått på ridskola (när det är sommaruppehåll). Usch och fyyyyy !

Tillbaka till dressyren då, jag ska börja med att träna sits mm utan häst. Letar för fullt efter sådana övningar nu ! Jag är allmänt klen och vinglig och det ska sättas stopp för ! Det är nu man ska köra på för fullt, man ska inte va en soffpotatis hela sommaren bara för att man inte har möjlighet att rida !

Förra sommaren var jag faktiskt rätt duktig ! Gjorde situps, armhävningar mm och sprang och cyklade en hel del faktiskt :D Dock finns det inte så mycket vägar häromkring så blir inte så mycket spring och cykel :( Men ska som sagt hitta lite övningar från marken, och dela med mig av dom här förstås ! Det är så värt det !


och ändå så är detta inte den värsta bilden, syftar på sitsen ;)


När man tänker tillbaka

( Fram till denna sommar då när det gäller utvecklingen haha !  . . . )

Fy tusan vad roligt det är att läsa sin egen blogg ! ;D Då menar jag gamla inlägg:

gamla ridpassinlägg


och andra vardagsinlägg

liksom sådant som får en att tänka tillbaka !

Tex på den hemskt kalla vintern

hur jobbigt det var att rida med alla dessa kläder på sig

den geggiga våren då man fick spola benen varje dag när man tog in dom från hagen  (ingen bild)

första gången jag hoppade Rico hemma
 

Kickilektionerna

Thereselektionerna


första gången jag och Rico hoppade den där ( breda? Minns att den var bredare än på bilden hehehhe . . . ) meter-oxern !Pay & Jumps vi varit på (två av dom på bilderna)När jag började galoppera ute med Rico (ingen bild hehe . . . )

när jag red barbacka första gången på Rico


alla filmer och bilder jag tog (finns under kategori Bilder)

bilder från ridpassen !

Ni som har en blogg eller har haft en blogg kanske förstår vad jag menar ;)

Nu vet jag anske säkert vad jag svarar nästa gång någon frågar varför jag började blogga, eller varför jag fortsätter ;) Det är så himla värt den tid man lägger ner :'D

Skissar


Nej jag ritar inge bra när jag inte kollar på en bild, haha ;) Jag måste ha en s.k "referensbild" annars blir det lite fult och orealistiskt :P Har aldrig skissat i vitt på grått förut, jag har gjort flera hästar på datorn med grå grund men aldrig såhär ! Typiskt med mig är att jag aldrig gör klart någonting, den här kommer nog också förbli oklar, som alla andra bilder jag påbörjat (a) .¨


Rico - 9/7 Löshoppning

På morgonen var det löshoppning. Vi var bara 3 pers - mamma, pappa och jag - så blev ingen film :(

Idag trodde Rico han var en bråkig unghingst (i trotsåldern) ! Det gick inte att leda honom längs med den långsidan som inte var några hinder, utan han drog bakåt, stegrade och vände och sparkade bakut tills mamma tappade honom eller släppte honom. Då lärde han sig fort också att det var så han kunde göra för att få dra iväg i förväg . . .  -.-

Ridhuset här är ganska litet så vi fick bara plats med ett räcke och en oxer, med ca 7m mellan (ibland blev det för kort och ibland blev det för långt, för han kommer i sådan ojämn galopp). Annars skulle han med sin galna storgalopperade galopp gå omkull i hörnorna ! Han har väldigt svårt att ta det lugnt i hoppningen, hehe :P

I början drog han runt flera varv och vi fick inte tag på honom, förstår i försej att han ville ta den enda chansen han fick (eller fick han?) att verkligen bralla av sig lite, men han gick till överdrift enligt mig ! ;) Men istället för att leda honom bort till början av korridoren (halv korridor) så fick han springa dit själv, för om vi tog honom i grimman eller i grimskaftet så drog han sig loss bara . . . -.-

Men han hoppade jättefint mot slutet, när han började bli lite tröttare och lugnare. Fast som sagt var vi bara 3 personer och svårt att filma då, särskilt när filmknappen inte funkar när man snabbt försöker ! ? :S Eller så kanske jag klickade bredvid, typiskt mig haha ;)

Avslutade med oxern på ca 1m, på våra hinderstöd här finns inga höjder utmärkta men tror det var 1m.

Men eftersom det inte blev några filmer eller bilder alls så kan jag bjuda på dessa tråkiga gamla bilder från förra löshoppningen, hemma på Enliden :)
90cm avslutade vi med här (tror det är det på bilderna)

Fast denna gång hoppade han utan sadel och annan utrustning, bara benskydd och boots hade han :) Sist hade han ju sina vinterbroddar kvar så han behövde sin magplatta :)

Just nu är mamma och pappa iväg och palltränar (pall bland annat) så kan inte skriva mkt mer nu om dagens aktiviteter :)


Löshoppaaaa !

Eftersom Rico hade tappat en sko sist vi planerade att löshoppa, så fick vi ta och boka om ridhuset till idag :) Så idag står det löshoppning på schemat ! :D Vi har ju hållt igång honom och tömkört + promenad samma dag de dagarna som precis farit förbi ;) Så han borde orka hoppa lite hehe ;) Om vi inte får för fullt upp kommer jag filma och ur filmen (HD) så kan jag spara som bilder :P

Rico - 8/7

Gick promenad, tömkörde och palltränade två gånger, morgon och kväll.


Han var otroligt duktig ikväll när jag palltränade ( dvs inför uppsittning, inte bara pallen utan från marken också :P ) ! Stod lugnt och stilla, bäst var han i slutet ! <3 Kunde ha honom med inböjt huvud med foten i stigbygeln och tyngd i stigbygeln :D Från båda sidor såklart :) Jättenöjd, hoppas verkligen det fortsätter åt samma håll !


Rico - 7/7

Palltränade utan sadel, tömkörde (?) och gick en promenad i skogen.


Tips till flugsprayarna !

Till er som använder flugspray tex som den här:


Det är väldigt jobbigt med flugsprayar som luktar väldigt starkt, är giftigt (skadligt för ögon) men är det enda som fungerar !

Om man står inne i stallet och sprayar så lär det lukta i hela stallgången när man är klar. Vissa tycker flugsprayar luktar gott, men vissa inte.

Och om man står ute så räcker det med en liten vindpust så får hästen eller du det i ögonen  - inte bra !

(En flugsprayare med lite erfarenhet är det som talar här hehe. . . )

Nu till själva tipset: Använd en svamp ! Oftast ska man spraya och när det gäller just Ultrashield (bilden) så rekommenderar dom att borsta också efterråt. Men istället så sprayar jag lite på svampen så sugs det upp så stryker jag över hela Rico så blir det som att jag borstar samtidigt :P Jag har en "tvättäkta# badsvamp som jag använder, som har en massagesida och en svampsida ;) Ytterst praktiskt ! Men funkar utmärkt med "vanlig" svamp :)


Sant/Falskt svar!

Den senaste bildbomben tog mig mer än 2h att skapa (ladda upp bilderna och skriva text)

DETTA PÅSTÅENDE ÄR SANT ;)

Ni som svarat rätt vet verkligen hur det är att ha blogg, haha ;) Blogg.se är låååångsamt ! Särskilt när det gäller bilder !

Tess
Emma
Evelinn

OM det är utlottning det blir så får ni en extra lott :) Annars vinner ni äran och länken förstås ! ;)


Svar på fråga :)

Vad använder du för lika nosgrimmor på Rico märker du att han blir annourlunda eller varierar du bara för skojjs skull? :)
Svar: Mina träns är dessa:
1 brunt träns med pullarnosgrimma och 3-delat bett
1 brunt träns med aachennosgrimma (engelsk med avtagbar aachenrem) och rakt oledat bett
1 svart träns med aachennosgrimma (engelsk med avtagbar aachenrem) och 2-delat bett

Ibland rider jag också utan nosgrimma, men inte i hoppning eller dressyr utan isåfall Western eller uteritt :)

Brukar variera tränsen för vilket bett jag vill ha, beroende på vad jag ska göra (tex rida ut i grupp, hopp, dressyrträning mm) och inte beroende på vad för nosgrimma dom har eftersom det knappt är någon skillnad på hur han är att rida/tömköra ;) Men jag varierar för hans tänders skull (trycker på olika ställen) när det både gäller bett och nosgrimmor. Hade tänkt att köpa en remontnosgrimma snart också, vet dock inte vilket träns jag ska ha det på ;) Kanske köper ett helt träns med remontnosgrimma ? Vet inte ännu, för det är inte aktuellt nu när jag är på landet :P Tar ett tag att åka till närmsta ridsportbutik (Hööks i detta fallet) :)

Känner att ämnet börjar flyta iväg i babbel så slutar här hehe ;)


Mitt pullarträns med tredelat är det jag brukar hoppa med, för då går han som bäst i hoppningen :)
Senaste riktiga ridpasset (räknar inte med lilla skritturen när vi kom till fänninge) :( 17/6 2011
Fråga till er läsare !

Vad tycker ni om http://ricos.blogg.se ?

TEX: Bra/Dålig/Rolig/Tråkig/Intressant/Läsvärd/Ovarierad/Konstig mm ?

Om man bortser från de senaste dagarna då jag inte haft tillgång alls till internet ! ;)

-4
(första dagen hemma, lite snö kom i oktober redan. men tinade bort samma dag.)


Rico - 6/7

Under hela dagen (morgon + kväll):

Tömkörde ca 30 min (räknar bort framskrittning och avskrittning) i skritt, trav och galopp, gick en promenad bort till ån och Rico fick beta medan Önska badade. Palltränade på eftermiddagen på stallplan, gick jättedåligt om man jämför med tidigare gånger. Men förstår att båda var irriterade eftersom det var den tiden på dagen då alla bromsar var framme och bet oss :( Men vi avslutade ganska bra i alla fall !


Gammal vinterbild :)

Svar på kommentar

åh har du ridit? :D
Svar: Nej tyvärr inte :(

när ska ni prova o sitta upp? :)
Svar: Får se hur det går framåt, än sålänge kan vi ibland sätta foten i stigbygeln och hans står stilla . . . Men det är ju ändå en bit kvar kan man säga, och hellre ta det långsamt fram och det mesta går bra än att skynda på det och få bakslag hela tiden :)


Minns hur glad jag var när jag kunde sitta barbacka på honom för första gången, första gången jag travade barbacka eller red ut barbacka :') Låga krav man hade förr ;) Nu skulle jag bli glad bara jag kunde sitta där uppe utan problem. Tänk bara känslan att få hoppträna igen . . . längtar och hoppas !

Trodde hela tiden att ungefär den här frågan skulle komma: "Varför kan du inte rida Rico?" eller "vad är det ni tränar på" (ang mitt ordval träna istället för pall-och-inför-uppsittnings-träna) eller något liknande, men ni verkar ha förstått och hängt med från början ! Bra ! ;) Fast eftersom jag i princip aldrig har några frågestunder eller liknande, så är ni alltid välkomna att fråga vad ni vill, svarar ibland i inlägg om det är flera eller om personen som frågar inte har någon blogg, eller om frågan kanske är intressant för andra att få svar på :)Så typiskt dom !


Tänkte ta och förklara den här bilden ;)

Såhär ser det ut varje gång vi är i ridhuset med Rico, rider eller tömkör, palltränar eller vad som helst !

Yazzi hänger i kopplet, i protest. Hon ligger alltid platt och så långt bort från hörnet och Önska som möjligt (eller kanske så nära utgången som möjligt).
Och Önska, hon håller på att gräva ner nosen i "sanden" hela tiden så hon ser ut som en björn med sin gråa nos. Hon ligger alltid och flåsar och tittar aldrig på hästen/hästarna för hon är lite smårädd för dom.

Ser hemskt ut kanske ;) Men de sitter faktiskt snällt i början båda två, men när dom blir trötta i huvudet mot slutet så brukar det för det mesta se ut såhär :O


Äntligen tillbaka

Nu är internet hemma :)Nu blir bloggen lite roligare kan man säga, ska sätta igång lite tävlingar och bilderna kommer tillbaka :'D

Sant eller falskt ?

Det var få som svarade på sant eller falskt, men blir inte ledsen hihi :P tänkte nämligen starta en lite större tävling inom några dagar, så sant eller falskt är liksom bara en"uppvärmning" ;) men tipsar er om att svara på sant eller falskt för då får man en extra lott i tävlingen ! Jag har nämligen till 99% bestämt mig att det ska bli en utlottning :P Och angående det där inbrottet så håller jag med om att vi borde skapa en sådan kategori ;) för jag är inte mer än människa och kan inte trolla fram internet när den inte finns :(

Inbrott/inbrått

Nu gör jag lite inbrott/inbrått här på Maddes blogg. Jag vet inte riktigt hur det stavas så jag skriver båda, för annars kommer Madde reta mig för det :P

Men i alla fall, eftersom Madde inte kan uppdatera så bra nu så kan jag göra det åt henne :) Tror jag ska skapa en kategori här på bloggen som heter Mimmis inbrått/inbrott! :D Jag är i alla fall på landet här nu. Red på Stjerna tidigare idag, en kallblodstravare som är sötast i världen!

Förra sommaren var Madde här hos mig! Vi typ badade, promenerade Stjerna och låg i hängmattan och löste korsord! Haha, vi köpte varsin likadan korsordstidning och löste samma korsord samtidigt! Riktigt smart faktiskt. Då kunde man liksom sammarbeta, typ: Madde, har du löst den där grejen och det där ordet? :D Och så tävlade vi mot varandra!

Bäst var det när vi åkte till Stendörren (ett havsbad) och jag och Önska och Madde tillsammans, och det var massa turister som typ tittade på och skrattade för de tyckte det såg så kul ut när Önska badade. För jag kan lova, det SER KUL UT när Önska badar. Till exempel älskar hon att göra bomben. Hehe, det är roligare att bada med Önska än att bada med Madde, för Madde är en badkruka, haha ;)Kram Mimmi, som saknar sin bästa vän Madde ♥ ♥ ♥

Bilder

Bilderna som jag skulle publicera de här två internetfria dagarna . . . De ville inte fungera ! :( Så kan inte annat än vänta så fixar jag dom sent ikväll eller i morgon, beror på när internetuppkopplingen kommer tillbaka från sthlm :) Då ska jag också visa lite fina bilder, säger inget mer förrän dom kommer upp för jag hade tänkt att vara lite hemlighetsfull . . . Hehe ;)

Ett bloggtips !

Här kommer ett litet bloggtips:

! Skäckarna !

:D :D :D :D :D


Rico - 5/7

Morgon: tömkörde ca 30min i skritt och trav. La fram lite bommar och koner. Han var jätteduktig, väldigt pigg! Kväll: palltränade bara en stund. Verkar gå framåt i utvecklingen, men man vet ju aldrig riktigt om det vänder så ska inte säga så mycket innan jag vet säkert ;)

TIPS ! (tidsinställt)

Cheval RidsportOm fantasin inte räcker till inför tex födelsedagen, så är mitt tips att köpa ett presentkort från Cheval Ridsport ! :)

Man kan välja mellan 200kr-4000kr, riktigt fiffigt ! ;)

Det går att beställa på deras hemsida HÄR eller gå in i butiken om man bor i Kalmar-området.

Själv ska man ta och beställa ett par ridbyxor snart !

 


Rico 4/7

På morgonen kom Cissi tillbaka, blev någon slags Nh lektion ungefär, och han har tydligt förändrats sedan vi fick honom. I början var han "lika snäll som vanligt", gjorde allt man sa utan bråk osv. Men man märker tydligt att han har börjat försöka ta över ledarrollen. Svårt att förklara helt hur man ser det, särskilt via internet på telefonen. Men det fick vi hjälp med hur vi ska jobba vidare på det här. På kvällen gick jag och pappa via skogen bort till stallet. Jag började med att gör övningar med repgrimman och pappa filmade, de kanske kommer upp här om jag lyckas redigera dom, ta bort ljudet bland annat. Efter det fick pappa pallträna Rico. Han står alltid snäll som ett lamm när han står på nedersta pallsteget men så fort man tar ett steg till så går han iväg ;) himla jobbigt men det verkar gå lite framåt i alla fall. Rico fick en ny sko på den hov vars sko hade flugit av. Han ömmade lite på undersidan av hoven och var lite varm, därför körde vi lite Nh istället för att tömköra som vi hade tänkt.

Rico 3/7

Rico tränades som vanligt. Pappa körde också en stund. Vi Varken tömkörde eller promenerade pga hans tappsko. Han var inte varm men hoven var lite öm när han gick tex på grusvägen utanför stallet.

Förbereder !

Jag håller på och förbereda inläggen (bilder osv) som kommer komma nu de närmsta dagarna när "mobile connect" - mitt mobila nätverk - reser till Stockholm. Går av någon konstig anledning inte att ladda upp bilder från Iphone, och skulle vara trist utan bilder i flera dagar !

Så håller alltså på och laddar upp bilder i arkivet nu, som jag kan publicera i inläggen senare :P Spännande ? ;)

  
(två bilder från min allra första klubbhoppning)


Tävling :Dhttp://skackarna.blogg.se/2011/july/tavling.html 

Jätteroliga priser, vill lugnt ha den där blyertsbilden (då jag är alldeles för lat för att försöka mig på det själv för tillfället haha :D ) :P

( bildlänken ville inte funka så la in den under bilden istället :P )Sant eller falskt ?

Den senaste bildbomben tog mig mer än 2h att skapa (ladda upp bilderna och skriva text)

Är detta påstående sant eller falskt ? Alla rätta svar får länkning till sin blogg/bdb/hemsida. Jag godkänner och publicerar alla kommentarer när jag avslutar tävlingen !


Grejer från High Chaparral

Köpte ju lite prylar på mässan :)

Present till pappa -som vaktade hundarna medan jag och mamma "kollade runt lite" :P hehe
Pappa köpte ett par nya western boots
Mamma köpte en hjälm, likadan som min.
Jag köpte boots till Rico, som ni kommer få bild på senare :P Tycker personligen dom är ursnygga !
Även en flughuva stl cob

Flughuvan kunde han haft stl Full i, skulle nog satt aningen bättre då. Men cob passade också rätt bra.
Hade ju inte lust att åka till Småland för att byta en flughuva liksom ? ;)


Äntligen bilder !

Klicka på miniatyrbilderna för att förstora dom :)


Bänkar med bord en bit från tävlingsbanan. Man såg inte jättebra här, men eftersom vi hade hundarna med oss så fick vi inte plats på läktaren. Vi turades om att gå fram ibland, men vi stod också vid staketet och tittade. Dock var det jobbigt att stå hela dagen (hade inga stolar med oss, som andra smarta hade).


Domartorn bland annat.


"Utsikten" bakom vår stuga, det var faktiskt ganska mysigt för där gick tävlingshästarna när de skulle till framridningsbanan :) Och så en liten sjö, dock var det staket så Önska blev ledsen :(


Önska (svart/brun) och Yazzi (blond) utanför stugan.


Det var så roligt att se vad många olika sorters hästar, raser mm som var med. Olika sorters människor. Om man jämför med tex hoppning (syftar på högre klasser) så är det ungefär samma slags hästar som tävlar mot varandra, man ser inte många travare och inte heller många kraftiga kallblod. Även fast de är duktiga på att hoppa eller tycker det är roligt ;)


Ett av tälten på mässan :)Alla bilder är fotade utav mig, har inte "märkt" dessa bilder som jag brukar eftersom dom egentligen inte betyder något för mig (jag blir inte rasande om jag ser de någon annanstans, men enligt lag så ska ni självklart ändå fråga först och nämna att jag fotat de !), de är inte jättebra kvalité men jag tror att de är lite kul att se ändå :)

+ det tar ju åtta evigheter att märka alla bilder, så undviker det om jag inte tycker att det behövs ;) Dessutom förstör det bilden lite, men eftersom det finns folk som faktiskt tar och säger att de själva fotat - kanske till och med säljer de på internetsajter som Stallet.se (jag har lärt mig en del från yngre år, det är väldigt populärt att ta andras bilder) så märker jag de flesta ! Nu vet nu varför ;)


Stugan på High ChaparralRico - 2/7

Morgon: Mamma tränade med westernsadeln

Kväll: Jag och pappa tränade en stund var med Westernsadeln

Tokpållen hade sprungit av en sko (samma som förra gången) på morgonen så det blev ingen tömkörning som vi hade tänkt, inte heller löshoppning i morgon. Han var öm och snubblade massor på vägen, i ridhuset gick det bra att skritta men i traven gjorde det jätteont ! :(Iphone <3

Min Iphone har kommit hem nu, dock har massa saker med den bråkat så hela kvällen har jag chattat med Telenors Kundtjänst ! Nu verkar dock allt vara löst, så nu är jag nöjd hihi :P

Om ni undrar vad jag gjort hela dagen hehe . . .


När jag inte bloggar

När jag inte bloggar/uppdaterar så är det alltid av en anledning, för att jag tex inte har någon tid över eller inte har tillgång till en dator eller att min internetuppkoppling retas. Inte för att jag inte orkar  ;) 

Bara för att jag inte bloggar betyder det inte att det inte händer något i mitt liv, för det är ju alltid något som händer, eller hur ? :) Jag kanske väljer att sitta ute i solen någon extra halvtimme om dagen, men det är inte sådant som påverkar när jag bloggar eller om jag bloggar !

Hittills idag har jag till exempel varit hos Rico och vi har tränat honom, sedan hem och äta lunch och efter det åka och handla mat och hämta upp ett paket på vägen hem ;) Eller två paket egentligen :P

Så när jag inte bloggar har jag helt enkelt annat att göra, eller så har jag inte tillgång till internetuppkoppling :) Så ni behöver inte vara oroliga för att jag glömt, för det gör jag inte !


Rico - 1/7

Stallägaren hade varit jättesnäll och fixat all mat och mockat i stallet, då hon visste att vi skulle få det stressigt när vi var hemma :) Jag cyklade iväg till stallet så fort vi kommit hem, och testade lite grejer jag köpt till honom på mässan :D Men dom ska jag berätta om senare ;)

Min tur att träna pållen idag, utvecklade vår vanliga träning lite för att han var så lugn och fin :) Hade repgrimman och dressyrsadeln.

Sammanfattning av dagens träning, ej i ordning (allt lika mycket på båda sidorna) :
Gick upp och ner för pallen.
Klappade i takt på sadeln
"Vek in" huvudet mot stigbygeln
Hoppade vid sidan av honom
Satte foten i stigbygeln
Gjorde "ljud" med stiglädret

+ lite till, allmänna störningar helt enkelt. Massa förberedelser för att så småning om komma upp på fuxen :') Gjorde stora framsteg idag, hoppas det fortsätter åt samma håll :D


Dessutom har vi märkt att han inte är så vältränad längre :( Han är tjock och hans förut-väldigt-snygga-halsmuskler bara trillar av känns det som !Rico - 30/6

Rico fick gå med på en promenad till ån, betade medan hundarna doppade sig :) På hemvägen fick han hälsa på tåget som lyckades komma innan vi skulle gå över. Vi har försökt tajma tåget när vi är ute och går med honom så han inte får se det första gången när vi rider, ifall han skulle bli rädd :P Men han trodde väl att det var en jättelång bil eller ngt för han kollade lite nyfiket medan det åkte förbi, sen ställde han sig och betade ;) Lugn som en filbunke !

Mamma tränade honom lite också, han var duktig :)

Vilade på kvällen, jag tror han var ute i hagen till ganska sent.

5h

Om 5 timmar är jag hemma (örebro) igen ! Har varit roligt här på High Chaparrall, men vi sov i världens minsta stuga som varken hade vatten eller toalett. Blev jättekvavt på natten för om vi hade fönstret uppe lossade haken så fönstret stod och slog sönder sig själv :s Blev lite roliga sammanträffande och jag har en hel del bilder att visa. Dock har jag ingen dator med mig pga stöldrisken, därav den kassa uppdateringen. Men jag hoppas att ni istället var ute i det egna vädret som faktiskt börjat komma nu ! :) Istället för att bara sitta inne framför datorn hela dagarna. Ikväll ska vi träna Rico, blir lite tajt med tiden men det ska nog gå.

Gästblogg!

Hej på er! Madde bad mig sa åt mig att gästblogga medan hon är på High Chaparall eller vad det hette. Förstod inte riktigt vad det var för någonting, men det har tydligen med western att göra. Trodde först att det var något jättekonstigt, för visst brukar man väl säga att det blir High chaparall när det bli kaos? Typ?

Den här veckan har jag varit på ridläger, nej man kan inte kalla det för ridläger, för det var ett träningsläger! Var lärt mig supermycket. Efter varje ridpass var man genomsvettig och schabraket vad dyblött. Och Leo var också genomsvettig. Tränaren heter Astrid Lamprecht och är superbra tränare. Har lärt mig jättemycket.

Och i onsdags åkte jag med och släppte Leo på ett välförtjänt sommarbete! Han gick direkt och började beta, så glad! Där kommer han nu få stå i några veckor och äta sig tjock!

Nästa vecka ska jag till FALSTERBO HORSE SHOW! Gissa om det ska bli kul :D

Kram på er!
Ibland förstår jag inte hur Leo orkar med mig ;D

KLICKA HÄR SÅ LOVAR JAG ATT NI INTE BLIR BESVIKNA :D


/Mimmi

RSS 2.0