Rico - 29/6

Morgon: Mamma tömkörde + pall-&-inför-uppsittning-träningen (låt oss kalla denna "vanliga träningen" eller ngt :S Jag tror de flesta vet vad det handlar om ! ;) )

Efter tömkörningen (på dagen) fick han vaccin mot hästinfluensa :) Så nu blir det vila ett par dagar :P

Kväll: Min tur att köra den dagliga vanliga träningen. Han var jätteduktig, men tyckte det var lite tråkigt mot slutet så han blev lite sur på mig :)
planering

torsdag High Chaparrall - gör något med Rico på morgonen
fredag High Chaparrall - gör något med Rico på kvällen
lördag Normal träning (pall mm) + troligtvis promenad
söndag Löshoppning
måndag Cissi kommer tillbaka på morgonen, får se om vi gjort framsteg och kan gå vidare :)

Vi ska troligtvis på High Chaparrall torsdag-fredag så då ska Rico vila ( dvs gå ute i hagen :P ). Bra tajming där eftersom han nyligen vaccinerats så han ska inte överanstränga sig de 2-3 närmsta dagarna :) Fast ÖVERANSTRÄNGER sig gör han nog inte ändå, vi går ju mest promenader med honom i skogen. Tömkör och "rider in" ;) .

Om jag är smart så laddar jag kameran så den kan följa med (a)


BILDER !Det får räcka för idag, att ladda upp alla dom här bilderna tog sin lilla tid

Tar chansen

Tar enda chansen, när jag har internetuppkoppling, att säga att jag inte har avlidit eller något :S Bara så att alla vet !

 


Update

Man märker på statistiken att jag inte har uppdaterat sådär jättebra idag ;) Skyller det på att jag inte har haft tillgång till internetuppkoppling (mamma har jobbat hela dagen och då behövder hon internet på sin dator) snarare än det "fina" vädret idag - tycker faktiskt det var på tok för varmt idag :O Hela 26 grader ! :S


Rico - 28/6

Morgon: Gick ner till ridhuset med honom med bara repgrimman och hoppsadeln (och benskydd) och "hopptränade", palltränade mm. Jag gick upp och ner för pallen några gånger, tyngde i stigbygeln med handen, hoppade bredvid honom och lite liknande saker, avslutade med varje övning när han var hyfsat avspänd och gjorde lika mycket på varje sida. Han var jätteduktig och nu när jag inte har krav på mig själv längre så blir jag naturligt mer avslappnad, och det smittar ju förstås av sig på hästen !

Kväll: Vi gick en lång promenad (fast vi gick så himla fort att det bara tog lite mer än en halvtimme typ  . . . ) i skogen med hundarna (och Rico). Vi var ständigt attackerade och förföljda av elaka bromsar, så vi sprang nästan hela rundan ;) Både människa och häst blev svettiga, och hundarna kan ju inte svettas  . . . men de flåsade som attan när jag var påväg hem med dom !


Gammal bild på en ytterst fluffig och go Rico :')Fotat

Har fotat en del, massa bilder som ska rensas och laddas över på datorn. Här kommer ett smakprov från gårdagens fotografering: (Har även fotat hundarna idag, blir inte så mycket bilder på Rico i hagen de dagar som är varma och är mycket insekter)
Kommer en bildbomb på hundarna + lite annat om ni vill ;) Har ju fått önskemål om att blogga mer om hundarna, så varför inte ? :) Fotade ju även idag, håller på att spara alla bilder nu på datorn, måste dessutom hitta ett usb minne någonstans, för mina nyfotade bilder lever farligt (min dator är så överfull att den förmodligen kommer krascha snart  . . . )


Rico - 27/6

Tömkörde på kvällen eftersom han inte fick någon lektion när Cissi kom :) Han var superduktig och positiv, typ som vanligt ;) Höll på i ca 30min i skritt och trav.

Som vanligt börjar NU

Nu när jag inte är så grymt deprimerad längre så kommer det förhoppningsvis inte bli några mer deprimerande inlägg nu på ett tag, kommer bli vanlig bloggning med nyfotade bilder, lite mer läsvärda inlägg som inte bara handlar om mig och mina problem ;)

Vårt mål är att ha Rico helt klar till 27/8, alltså på pricken om 2 månader :) Då ska det nämligen komma en hopptränare till Enliden som jag helt klart vill testa ! ;) Dessutom är det mycket tävlingar hemma då framöver, även mycket träningar och kurser.

Dagarna som blir nu kommer bestå av "inridning" (hehe) 2ggr om dagen, varannan dag tömkörning/longering och varannan dag långa promenader ute. Mycket tillit, mycket från marken (förstår ni säkert ;) ). Kan bli några löshoppningar om vi kommer på något sätt att täcka för speglarna . . . Tror inte våra filtar hemma är tillräckligt stora, vi får se :)

Satsar på att detta är det sista långa textinlägget UTAN BILDER ! :D Sista ;) Kommer försöka i alla fall . . .

(Varnar för att när jag väl är uppe igen så kommer jag inte kunna rida så blir nog inga filmer på ett tag efter det, hehe . . . )

Rico - 27/6

Idag kom en dressyrtränare till vårt ridhus (hör till stallet där vi har Rico nu) , som vi hade ridit för förra sommaren när vi hade Pilgrim där ( sommarhäst ) . Jag hade bestämt mig redan på morgonen att idag ska jag minsann rida, jag kände liksom känslan att både Rico och jag kommer vara redo för det och allt kommer gå bra. En sån där bra känsla ;)

Mamma berättade lite först om honom, sedan om vårt problem. Cissi, som hon heter, kände igenom honom, kollade att sadeln passade och låg bra, tog av sadeln, kände om han var öm någonstans, tog på sadeln igen mm. Han hade inte ont någonstans och var inte öm. Eftersom han musklat om sig så var sadeln lite trång ( han har också blivit lite tjock, hehe . . . inget man märker när man ser hästen varje dag ! ;) ) men hon sa att det inte var katastrof så vi kunde vänta tills vi kom hem efter sommaren. Vi hade lagt sadeln liiiiite långt fram, så den drog vi bak ett snäpp men just för att den är lite trång åker den lite fram när man rider så den hamnar ändå där framme ! :(

Kommer inte berätta i detalj om hela passet, allt kommer jag skriva efterhand när vi tränar honom.

Men vi ska i alla fall "RIDA IN HONOM" på nytt.

Mycket svårt att förklara, men vi ska göra nästan hela proceduren som man gör när man ska rida in en unghäst, dvs inför uppsittningsmomentet :) Kommer kanske ta ett tag med jag är positiv och taggad inför det, för förhoppningsvis kommer det leda till något gott. Fast kommer nog dö snart om jag inte hittar någon häst att rida lite då och då, haha ;) Total rid-abstinens . . .

Så blev inget dressyrpass, inte heller uppsittning. För även om det går att sitta upp så kommer spänningen att öka för varje gång och tillslut så kommer det hända något igen. Vi måste alltså bryta mönstret. Vårt enda lilla problem är motionen. Eftersom han inte har sina lekfulla hagkompisar med sig till Örebro så kommer han inte springa något där, mest äta och jaga flugor typ. Vi kan ju inte rida så vi ska tömköra/longera varannan dag och gå långpromenad varannan dag + dessa givna övningar vi fått 2ggr om dagen. 

Ska bli spännande, plötsligt ser jag ljuset i slutet av tunneln. 

Rico - 26/6

Sumpade min chans igen, han stod jättefint och stilla några gånger och då hade jag kunnat sitta upp. Men jag kunde inte, varken fysiskt eller psykiskt.

Fel val

Tänk om jag bara hade låtit bli att försöka den där gången, om jag hade struntat i hur länge jag hade hållt på och satt upp hindrena i ridhuset, hur han bara fjantade sig för att komma undan arbetet.
Om jag bara hade gett upp när han började snurra - för jag kände ju direkt att det inte skulle gå lätt eller gå bra alls.

Då hade jag inte suttit här, alldeles åt helskotta förskrossad och sån jäkla ångest åt alla håll.
Då hade det inte stått en förvirrad liten Rico i boxen just nu.

hade jag kanske suttit här, lycklig och nöjd över dagens tävlingsrunda och över både min och Ricos insats. Kanske hade jag suttit här med en Clearroundrosett och sett allmänt glad ut ?
hade det kanske stått en trött och nöjd liten Rico i boxen just nu, som tyckte dagens ridpass var riktigt roligt och spännande.


Livet hade varit lekande lätt.

Nöjd !

Är väldigt nöjd med dagens uppsittningsträning. Tyvärr blev det en dålig kombination i slutet av att dels så tickade klockan och mamma ville hem och äta - vilket gjorde mig stressad - och dels att jag nästan fegade ur också . . . Problemet nu är att jag inte ens kan föreställa mig där uppe längre, det känns som att jag är för svag i benen för att komma upp och för dålig balans för att sedan hålla mig kvar :S Jag har ju hittills ridit varje/varannan dag (delar veckan med mamma, men ibland rider hon inte så ofta) och att då inte rida på flera dagar så gör det mig svag och det känns som att jag aldrig suttit på en häst förut :O Lite smått abstinens också . . .

Men dagens lilla mål var att kunna sätta foten i stigbygeln, vilket inte har gått tidigare för jag hann inte mer än höja knät så skyggade han och sprang åt sidan/framåt.

Och dagens stora eventuella mål var att kanske sitta upp.

"Lilla målet" gick jättebra, vi avslutade när jag kunde sätta i foten i stigbygeln och lägga ett tryck (kanske 60% av min vikt?) i den. Det gick super ! Han stod stilla sålänge han hade ett tryck på manken ( pappa höll en hand där eftersom jag inte nådde upp samtidigt som jag satte foten i stigbygeln :P )

Det "stora målet" var lite sådär med, det förklarade jag ju också högre upp :)

Är jättearg på mig själv att jag inte tog chansen och satt upp när han var så lugn, men jag kunde bara inte ! Får sova mig stark så jag verkligen KLARAR AV DETTA i morgon, det enda som krävs är en lugn och stabil Rico och en lugn och stabil Madde så kommer det gå superbra ! Det lite roliga är att pappa tror mer på att detta kommer gå bra än jag själv. Fast han är lite som mig, litar på sig själv men kanske inte lika mycket på alla andra :) Jag VET till exempel att när mamma sitter upp så håller jag i, Rico får inte ens ta ett steg framåt eller bakåt för då är jag direkt där och "korrigerar" ;) Och om han skulle försöka sticka av någon anledning så släpper jag inte. Jag känner mig själv så väl att jag vet att jag klarar det. Just också för att pappa är så himla säker med detta också så känner jag mig säkrare, än om någon ska hålla i som hela tiden säger att hon/han inte kommer kunna hålla i om hästen sticker. Det är ju lugnande eller ? ;)

Som sagt, ska sova mig stark till i morgon. Godnatt.
Är så tacksam !

Är jättetacksam för kommentarerna jag fått, det är skönt (men ändå synd) att vissa känner igen sig i det jag säger, det jag känner.

Är jättetacksam för att det finns dom som bryr sig, dom som förstår vilken mardröm jag befinner mig i.

För tänk er att ha en häst, sin egen häst, man inte kan rida på. Det är hemskt.

Men vi fortsätter försöka, önskar av hela mitt hjärta att detta bara skulle gå över och allt skulle bli som vanligt !

Men är det kanske för mycket att önska ?


Header

Om det är någon som undrar varför min header består av . . . ingenting. Så har jag "beställt" en av underbara Mimmi, som förhoppningsvis blir klar med den snart :)

Kommer säga till när den kommer upp, så att ni kan klicka F5/Uppdatera om den inte syns :)

Längtar tills headern är uppe, det kommer förändra hela bloggens utseende :D


Mardröm

Känns fortfarande som en mardröm att bara vakna upp ur, men detta är verklighet. Känns hemskt att vakna varje morgon och tro att allt var som vanligt, att man kanske kan rida bort på andra sidan järnvägen och ta en lång skön galopp. Men innerst inne vet jag att det inte kommer hända, om jag inte hade tänkt springa iväg själv och galoppera utan häst . . . :O

Hemskt att man sedan inser att det man drömde inatt endast var en dröm. I drömmen satt jag upp helt själv. Jag skulle tävla, på en anläggning som kändes som hemmaplan. Ingen nervositet. Allting gick som jag hade tänkt. Han stod snällt som ett lamm när jag satt upp. Och vi red iväg mot framhoppningsbanan . . . Dock hann jag vakna innan jag fick veta hur det gick, men det var ju ändå bara en dröm så det spelar ingen roll.

Bara en dröm.
Men jag ville inte vakna
för det var en underbart vacker dröm.

Svar: Sant eller Falskt

Rico är kittlig under magen !Rätt svar är då: FALSKT ! :)

Rico är INTE kittlig under magen, han tycker det är jätteskönt att klappad och borstad under magen :P

MIMMI var den enda som gissade rätt :)

Hoppsan !

Missade visst, för två dagar sedan var det nämligen på pricken 8 månader sedan Rico kom hem ! :) Tiden har gått så fort och så mycket har förändrats :P

Annonsbilder:
De två första ridpassen på volten (för Therese):Film från första/andra hoppträningen ( minns inte vilken ) :


På datumet så ser jag nu att det inte var det första :)

Senaste hoppträningen, i form av en tävling:

Det kändes inte bra när jag hoppade denna gången, men nu känner jag att jag borde varit nöjd, med tanke på hur det går nu. Har bara ridit Rico en gång på riktigt sedan denna läger-hopptävling. Jag saknar det redan . . .

Det känns skit att inte kunna rida ponnyn :( Hemskt hemskt hemskt ! Och eftersom jag inte har någon möjlighet att rida någon annan häst så är det senaste jag minns av att rida är att flyga iväg bakom hästen, usch.
Mina avramlingar + tankar (tidsinställt)

Jag har trillat av Rico 3 gånger nu (tror jag ?)

1:a gången:
Var ganska tidigt sedan vi fick honom, alldeles när snön kom. 
Tog en galopp på ängen, galoppen blev race (Rico drog) Efter många varv tappade jag stigbygeln. Då blev det sken (han var fullständigt LIVRÄDD för flaxande stigbyglar) 
Tillslut gled jag av i ett hörn, landade mjukt i djupsnön i alla fall.
Jag blev inte rädd för att galoppera ute med honom efter det, men gjorde det inte heller förrän snön smälte bort. 
Han blev varken spänd eller rädd efter denna gång

2:a gången:
I vintras, på en hoppträning i Husby.
Cathrine Persson, som jag red för, höjde en oxer ganska rejält (på den tiden var det väldigt högt, kan det ha varit 90cm ?). Då var Rico mycket orutinerad så han kom totalfel och jag kom i obalans, och obalans har han alltid varit "rädd" för. Han drog iväg längs med långsidan, jag slog in i sargen och landade på huvudet på marken och fick typ 1min minneslucka (minns inte ännu vad jag gjorde alldeles innan det hindret, tyvärr filmades det inte heller så går fortfarande och undrar !) Men tydligen ingen hjärnskakning.
Rico brydde sig inte alls när jag satt upp igen, stod snällt som ett lamm, inte heller när jag hoppade ett litet kryss som avslut (Cathrine trodde det var hjärnskakning eftersom jag inte mindes vilken övning vi gjorde innan oxern och jag landade på huvudet/nacken) så hoppade bara ett litet kryss innan jag avslutade, så jag inte skulle bli rädd eller ngt)
Men denna gång fick det små konsekvenser, nästa gång vi var där var han jättespänd vid den hörnan och långsidan som jag ramlade av. Också blev han mycket mer springig i hoppningen, förr rullade han bara på i sin vanliga galopp men efter det så kändes det som att jag inte hade någon kontroll alls. Dock kunde jag använda den snabbare galoppen att korta upp honom och samla när jag lärde mig RIDA honom !

3:e gången:
Denna gången har jag inte berättat om ännu, eftersom det är en helt annan slags avramling och den hade mycket större konsekvenser eller hur man nu ska säga. Detta skedde igår, 22/6. Mamma red en stund i skogen som uppvärmning, sedan satt hon av och på några gånger för att han inte skulle spänna sig varje gång. Då trodde Rico att han hade blivit riden flera gånger den dagen, så han trodde väl att jag var alldeles galen som också tänkte rida. Han började med att bara snurra runt, satte rörelsen i system så varje gång jag lyfte upp foten började han snurra och spänna sig. DÅ "dummade" han sig bara, han ville helt enkelt slippa arbetet. Men det resulterade till att när jag väl satt upp så hann jag inte mer än nästan sätta bortre foten i stigbygeln innan han flög iväg.
   Jag såg bara hur han försvann under mig, bort från mig, han vek ihop rumpan och tryckte in den under sig som för att ta sats. Det gick så fort så jag vet inte riktigt vad som hände. 

Eftersom jag har försökt förtränga det här minnet (för att jag inte ska minnas och gå å tro att han gör detsamma nästa gång) så har jag ingen aning om vad som hände. Jag tror jag landade på fötter, bakom honom. Jag har ju inte slagit mig någonstans så jag utgår från det. Men det enda jag kommer ihåg riktigt väl är att jag såg att han försökte att inte göra illa mig, han liksom försökte att inte sparka mig eller något liknande.

Skillnaden mellan denna gång och tidigare gånger är att han inte försökte få av mig de två första gångerna, men nu senaste gången så gjorde han sånt besvär för att jag inte skulle komma upp. Och när jag väl var uppe så såg han till att jag snabbt som attan kom ner igen.

Problemet med mig är att jag tänker för mycket, en mening som ofta kommit upp i mitt huvud är: "Jag kan inte ens rida min egen häst". Jag vet att jag är riktigt hård mot mig själv men jag kan inte hindra det jag tänker, eller hur ? Ibland är det riktigt skönt att bara skriva av sig som här, spelar ingen roll om ingen läser.

Jag hoppas någon förstår skillnaden och anledningen till att jag har gjort en sådan stor grej av denna "lilla" avramling. Han har aldrig varit rädd eller betett sig såhär när jag skulle sitta upp, jag försöker vara positiv och se framåt men när man ser rädslan i hästens ögon så vill man bara ge upp, vill inte riskera att samma sak händer igen för han blir räddare och räddare för varje gång, det är ett tydligt mönster.

Kan vara en något osammanhängande text, klockan är 23.37 och jag är jättetrött (detta är tidsinställt).

Bra handskarRoeck-grip sommar från Roeckl

Roeckl handskar är nog de bästa jag haft :) Har ett par som ser ut som denna, fast vita :) Dom har jag på tävling om jag inte rider utan :P Nästan skönare med, haha :) Klicka på bilden.Får se helt enkelt

Får se nu framöver hur dagarna går, hoppas hoppas hoppas verkligen att problemen är lösta till på Söndag, vill så gärna vara med på tävlingen som är då. Kanske är för mycket begärt i nuläget men det är den enda tävlingen på hela sommaren som inte tar mer än en timme att åka till . . . När det tar så lång tid vill inte mina föräldrar åka eftersom det kommer ta hela dagen.

Vet att jag är lite "hemlighetsfull" men det är verkligen inte så att jag vill att ni ska gå och undra, ni som bryr er, men jag vill helst inte skriva några ingående inlägg förrän problemen är lösta eller i alla fall är påväg att bli lösta. Mår inte så bra av att tänka på det så mycket, för jag vill inte vara spänd på något sätt när vi försöker på nytt nästa dag. Det gör bara saken värre.  

Kan bara säga att jag inte kan komma upp på Rico för tillfället, dels så "dummar" han sig och dels så är han rädd.

Det är en helt annan sak om man själv är rädd och ska sitta upp på en (äldre?) häst som varit med om det mesta, än att själva hästen - som i detta fallet är ganska ung - är rädd.

Rädd för mig ? Kanske. Men snarare rädd för själva situationen, han är rädd för att jag ska flyga av igen. Det skrämmer honom så och det är endast därför jag är nervös nu. Vill inte att det ska bli värre ! Den enda verkliga anledningen att jag avskyr att trilla av just Rico är att han blir så himla rädd av det. Kan förklara bättre om de olika delarna jag tagit upp här, men nu är klockan sent och i morgon är en ny dag och då ska vi utveckla vår lilla "träning" :)

Kommer nog lite tidsinställda inlägg nu till midsommar för vi får gäster och jag får troligtvis inte gå in på datorn så mycket.


Snart avslutas S/F

Snart avslutas Sant eller Falskt ! Bara en fråga den här gången :P


Inte mycket blogga idag...

Jag kommer berätta senare om gårdagen, just nu vill jag bara glömma så det inte påverkar dagens "ridpass" också . . . När problemet är löst kommer jag berätta.

Hade fixat lite tidsinställda inlägg under dagen, vi ska till Örebro och storhandla inför helgen. Vet inte om det kommer gå att tävla på Söndag, vi får se hur det går nu dagarna som kommer.


AVRAMLING

Räknas det som en avramling om man landar på fötterna ? Alltså om man sitter uppepå hästen, flyger bakom och landar på fötter ? :S


En hel drös med prylar

Jag har en hel del grejer på min "inköpslista" nu över sommaren, dock ska jag inte ta allt på en gång för då har jag inga pengar kvar ! ;) Men ska nog skriva ner allt i någon slags prioritetsordning så att jag har lite koll själv här hemma :P

(Ej i ordning)
- USB minnen
- kameraminnen
-
ridbyxor
- broderat schabrak
- tavlor/affischer/plancher/kalender - med egna bilder (på hundarna, katten och hästen :P)
- ev filmkamera (om vi inte hittar en ny batteriladdare till vår gamla digitalkamera)

Endast nödvändiga saker enligt mig, kanske inte alla men de flesta :)


Tänkte tipsa (utrustning)

Veckans erbjudande • AMIGO 600D regntäcke - Horseware

 

Veckans erbjudande • AMIGO 600D regntäcke - Horseware

 

100:- rabatt på ett jättebra regntäcke (AMIGO Horseware) :) Klicka på någon av bilderna för att komma till täcket !

Sommaren

Hiss:
Inte så kallt (ogillar minusgrader)
Sommarlov
Utomhusträningar/tävlingar

Diss:
För varmt (när det överskrider 30*c)
Alla mygg, flugor, broms som äter upp både häst och ryttare
Ingen internetuppkoppling

Dålig fantasi jag har, men sommaren är inte helt perfekt enligt mig . . . (det bästa är ju att man är ledig)


Har ungefär en sån här, fast röd/rosa. Det är ett mobilt internet som man sätter in i datorn via usb. Stort problem när det är fler i familjen som vill använda sina datorer (internet) samtidigt . . .


Letar

Letar efter tränare/träningar i örebro-området . . . Går inte jättebra men har hittat lite :P Eftersom det bara kommer bli 2 tävlingar i sommar så ska det bli mera träning, så vi är redo inför hösten ! ;)Snyggt, hehe :P


Sant eller falskt ?

Rico är kittlig under magen !

Är detta påstående sant eller falskt ? Jag godkänner alla kommentarer när tävlingen avslutas ! Den som svarar rätt först vinner en länk i en vecka ( kanske lite längre till och med ! Ifall jag skulle glömma att ta bort den :P )
Filmtime :D


Hopptävling Enliden, LD/LC (90cm-100cm)
Haha grym galoppfattning från skritt där ! ;D (Kollar filmen medan jag skriver !) Han rev 3an (räcke) men det gjorde att både han och jag blev noggrannare till dom andra hindrena :D Man ser ju tydligt min grymma ytteskänkel mot 4an ? ;) Orkar inte analysera hur det kändes, hur det gick eller så men vi kom 5a av 5 ekipage . . . ;D Alla hoppade på frivillig höjd, Rico och en till häst hoppade lika högt och de andra hoppade lägre :P Alla andra blev felfria så vi var inte dåliga på något sätt ! (Inte hästen i alla fall . . . :P )

Men är glad att det inte såg lika dåligt ut som det kändes :O Några hinder kändes super men inte alls alla om man säger så ;)


Framhoppning räcke 90cm:
Faktiskt så kändes just det här lilla skuttet jättebra ! Hade ett ganska bra tryck i galoppen (något vi övar på), vi kom helt rätt trots att det var utan markbom, och min sits alldeles innan hindret är jag lite stolt över faktiskt - alltså att jag satt upp och väntade ut honom, ibland så hoppar jag lite före :S ;)


Framhoppning räcke 1m/100cm:
Hade inte lika bra tryck i galoppen som räcket på 90cm (filmen över denna) men vi kom över utan problem :D . . .


Framhoppning oxer:
Första gången gick det lite lugnt fram, för han lyckades bajsa när han hoppade . . . ;) Men andra gången hade vi bättre tempo, bara att jag kom lite efter i språnget annars kändes det bra :)

Hoppas filmerna uppskattas ;) Senare kommer även bilder på hundarna och lite naturen (Fänninge, nytagna och ovisade) :D


Header !

Just nu består min header endast av en vit ruta . . . Men snart kommer en ny ! :D Så håll utkik, den ska komma idag eller i morgon om allt går som planerat :P När den väl kommer upp får ni också veta vem som gjort den ! :D Spännande ? :)


Vill ni se ?

Jag har lite filmer från Hopptävlingen i fredags, och även nytagna bilder från idag och igår (systemkameran). Skulle ni vilja se dem eller ska jag strunta i det ? :P Ni väljer !


Gammal bild :)


Fänninge-stallet

För er som inte har hängt med helt i svängarna, så har vi nu flyttat Rico till ett stall i Örebro. Vi har sommarställe cykel/gångavstånd ( tar kanske 1-3 min att cykla, beror på hur snabb man är ! ;) ) från stallet och det är himla praktiskt nu på sommaren, då både hundarna och katten trivs bättre här ute på landet ! :)

Kommer kanske göra en liten presentation ( som denna ) av det här stallet, visa lite bilder på området och berätta lite varför vi flyttat hit :)

Så håll utkik !

REA

Hööks har nu en stor REA ! :)Jag kanske kan fynda lite basgrejer, som vita träning/tävlingströjor ( behöver en med korta armar inför sommaren ;) ) , enfärgade schabrak , kanske ridbyxor , benskydd eller ryktborstar ? ;)
Preliminär Planering

Detta ska hinnas med (ridmässigt) denna vecka (tisdag-söndag):

Hoppa/löshoppa i ridhuset
Rida ut 2ggr
Ngt enklare dressyrpass elr Uteritt
Tävla !
(håller tummarna!)
Vila/Promenad/Skritta ut

Vi kom nämligen på idag att ingen hade betalt anmälningsavgiften för tävlingen ! :'O Men nu är den betald, och vi hoppas att det finns plats för oss, så dom inte har sållat bort oss för vi inte hade betalt i tid ! 

 
Rico - 20/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt+en stund i ridhuset.
Längd: 10 min uteritt, 5 min i ridhuset.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Prestige), svart träns med engelsk nosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Han kändes väldigt pigg när vi red ut, och lite matvrak var han också :S Han hade nämligen stått inne typ en timme utan hö för att han inte skulle behöva vara ensam kvar i hagen, när de andra hästarna gick in ( nu har dom släppts ut igen, allihopa :P ) så han kände sig lite hungrig antar jag, haha ;) Just eftersom han inte äter så mycket i hagen ( finns gott om bete men han äter faktiskt inte hela tiden ändå ! ). Men i alla fall, jag hade planerat att tömköra efter min lilla uppvärmningsuteritt så jag red lite i ridhuset i ca 5 min medan mamma hämtade tömkörningsgjorden och tömmarna :) Han var först extremt jobbig, försökte gå ut, tvärstannade och vägrade gå framåt osv men det släppte när jag började trava ! :D Han har börjat tro att skritten endast är vila och på långa tyglar, så det går inge bra alls att jobba honom i skritten ! :S
Häst: Rico
Aktivitet: Tömkörning.
Längd: ca 45 min ?.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, brunt schabrak, svart tömkörningsgjord (Globus), svart träns med engelsk nosgrimma och tvådelat bett, tömmar
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Han var jätteduktig, men lite trött ! Ville inte länga/öka traven särskilt mycket, inte alls lika snyggt som senast ! ;) Men han kunde gå i riktigt fin samlad trav. Vi gjorde mest voltarbete med tempoväxlingar, men också på en fyrkant i mitten (4 koner som en kvadrat).

Kände mig aningen lost idag för det var ett tag sedan jag tömkörde (med tanke på att detta är min andra gång . . . hehe ) men jag tycker både häst och människa skötte sig rätt bra ! :]

 

 


Riktigt snyggt !Dessa tillsammans :D Jag tycker det är jättesnyggt :P Fast bootsen är ju aningen överpopulära så det är lite trist egentligen .......... men dom verkar ha skapat schabraken och bootsen samtidigt med en baktanke att dom skulle matcha perfekt, haha ;)

Klicka på bilderna för att komma till de olika produkterna :)

............. länkarna krånglar, fixar efter hundpromenaden :)

Schabrak 
Boots


Rico - 19/6

 

Mamma red ut en lång skrittrunda, och jag tog båda hundarna och gick med :) Var ute i lite mer än en timme skulle jag tro :P Rico var lugn och fin, vi slapp bromsarna, myggorna och flugorna i och med att det duggade lite hela vägen :) Jätteskönt !
Förändringar

Testar bildstorlek :)Som ni ser har det skett lite förändringar här på bloggen, den har blivit ljusare och mer somrig och större och bredare :) Bilderna kan vara i större format också ! :]

Min blogg . . .

. . . ÄR SÅ FUL ! Den är ful och hemsk att se på, mörk och trist !

Ful och tråkig helt enkelt !

Den största utmaningen är att göra inläggen bredare (har jag försökt göra sedan jag började blogga) har bara lyckats göra den lite bredare, men om man försöker göra mer försvinner menyn -.-

Sommarprojekt kanske ? Om jag har tur är bloggen i alla fall klar innan skolan börjar i höst ! .........


Svar på kommentarer/frågor

Anonym om Svar på frågor:
Ofta du inte vill tävla mer :O? skulle jag få egen häst skulle jag luuuugnt tävla som fan, i hoppnign dår, hatar dressyr x) Men varför vill du inte tävla så mycket :o? Lb är ju inte så högt x_x

Svar: Självklart vill jag tävla ! Jag skulle vilja tävla ofta om det skulle finnas den möjligheten, men vi hinner inte i familjen då vi har fler djur att ta hand om hemma, och vi är bara tre stycken ! :) På träning hoppar vi nu LD/LC banor och det motsvarar 90cm-100cm eftersom Rico är storhäst.
LB: 110cm
LA: 120cm

Eftersom vi "bara" tränar på höjder upp till 1m så kommer vi inte vara redo för så mycket högre än så på ett ganska bra tag. Min tränare säger att hon är väldigt säker på att Rico kommer klara 130-banor, men frågan är ju om jag räcker till också :) Vi har inte tävlat särskilt mycket, mest clearrounder på vår volt hemma :P

Och Rico är ju både ung och orutinerad, och han är en väldigt liten häst (ca151) så blir ju svårt för honom att tävla mot vältränade 175cm hästar ! ;)


Mimmi om Svar på frågestund:
1. Vilken storlek och färg är din remont? Kanske vill köpa! :D
2. Du har visst tävlat dressyr. ''programridningen'', som du sa, var en lokal tävling ;)

Svar:
1. Svart, minns inte om det är cob/full men den var så himla konstig, passade inte Rico (inte stl utan form och utseende) alls, den är typ fyrkantig :S
ser ut såhär

2. Du måste ha missuppfattat :) Jag menade "Men i dressyr har vi bara varit på min gamla ridskola en gång och ridit programridning, LC-program :) "

Rättar till då:
Men i dressyr har vi bara varit på en tävling på min gamla ridskola, och vi har också ridit några programridningar, bara LC-program :)


Vi är inte redo för högre än LC i dressyren haha :)

Svar på frågor

Vad är dina långsiktiga mål med Rico? Klasser på tävlingar mm?
Hehe . . . Typ alla mina mål är långsiktiga ;) Men tex tävla och bli godkänd i LB dressyr :P Liksom att jag har mer koll på hans form, rider mer för Kicki och andra duktiga dressyrtränare :) I hoppning så skulle jag vilja tävla över LC, men vi får se hur vi utvecklas och vad vi klarar av tillsammans också ! :P I "vanlig ridning" typ uteritter så är det nog att vi ska kunna rida ut själva utan att han blir stel som en pinne så fort ett löv rör sig i busken .......... typ ;)

Kommer du satsa på dressyren också, eller bara på hoppning?
Jag vill vara bra på dressyr, men är inte det haha :P Så blir nog bara lättare klasser i dressyr nu ett tag framöver ! :) Så jag kommer nog tävla med fokus på hoppning, men kommer ta fler dressyrlektioner också så vi kan åka på lite dressyrtävlingar också !

Har du någongång ångrat att du inte köpte en riktig "läromästare"? (svara ärligt nu? ;) )
Inte precis . . . ;) Alltså jag tycker att ca 7 år är den perfekta åldern om man inte vill ha en unghäst och ändå vill ha kvar hästen länge och kunna forma den lite själv (vi har tex börjat lära honom Western, det är ju lättare när hästen är ung). Om Rico hade varit 18+ hade jag även gått och oroat mig hela dagarna för att han håller på att bli gammal ! ;) Jag tycker Rico är väldigt välutbildad för sin ålder, det enda är att han fortfarande inte har sett så mycket i världen. Han kan bli rädd för småsaker ute men unghästnyfikenheten sitter ju så djupt kvar att den oftast tar över :P

Men problemet med Rico är ju att vi inte vet någonting om honom, så han kanske är mer välutbildad än vi tror ? :P Han och jag har lyckats med många saker i dressyren som ingen av oss (vad jag vet) har gjort förut, tex galoppombyte över bom, slutor i trav och galopp - jag hade bara gjort i skritt innan.

Skulle du vilja testa att tävla Western, eller är det bara "en vid sidan av-grej"?
Jag kan ju inte Western själv, men om min pappa lär mig så skulle det vara jättekul :D Men det är ingenting jag tränar regelbundet utan bara en kul grej så att pappa kan rida Rico också :)

Kommer dina föräldrar tävla Rico något?
Tror inte det, dels har vi knappt någon tid över att åka på tävlingar så de få gånger det blir att åka på tävling är det jag som tävlar :) Men om det är klubbtävlingar hemma så kanske de vill vara med någon gång för kul skull :P

Kommer ni ställa ut Önska och Yazzi?
Vi har ställt ut dom förut, men domarna gillar inte Önska :( Hon har för kort svans, för lite päls och är för liten :( Men Yazzi är superfin och henne vill vi gärna ställa ut mer :P

Vilka är dina favoritbloggar? (A)
http://skackarna.blogg.se (A)
http://hastdiggaren.se
http://johannagrant.se
http://dressyrsystrarnas.blogg.se

De jag läser oftast, orkar inte skriva alla :)

Hur ser du dig själv om 10 år?
Med en 17 år gammal Rico :) Haha dåligt svar, kommer inte på något mer :P 

Vad vill du gå för gymnasium?
............. jag är livrädd faktiskt för jag har ingen aning xD Skulle vara kul med typ media eller hästar typ :)

Visst vad jag superduktig nu? :D
Ja :)

Duktiga Mimmi :DSvar på frågestund

Fick väääldigt få frågor på frågestunden, så funderade först på att inte svara alls, men dom personer som faktiskt frågade kanske vill ha svar ! :)

hur gör du din header?? och du vet dom där 2 sträcken, rico o madde efter varje inlägg??
Svårt att förklara HUR jag gör själva headern men  finns info om hur man sätter in den och hur stor den ska vara osv ;) på länken nedan :)
(typ) "Signaturen" i slutet kommer jag inte riktigt ihåg vart man satte in i kodmallen/stilmallen, men det är en vit/genomskinlig bild jag gjort i photoshop, och jag har skrivit //Rico o Madde "för hand" och den kommer upp automatiskt. ALLT SÅNT HÄR KOMPLICERAT finns på www.designadinblogg.se så titta där :)

hur lägger man upp headern??
Se svaret ovan :)

kan du visa bild på rico i remontnosgrimma :D
Har ingen remontnosgrimma till honom faktiskt, hade en förut som vi ska sälja, men den är kvar i Stockholm ! Men om jag hittar någon bra på Hööks nästa gång vi åker dit (är en bit att åka härifrån) så kanske jag köper en, för en sån är ju också bra att ha ;) 

Har du haft någon häst innan Rico?
Ingen egen häst, men en sommarhäst (mammas medryttarhäst året runt) i 2 somrar och har haft mängder med sköthästar på ridskolan ! :) Så nej, Rico är min första :P

Hur högt brukar ni tävla? :)
Med "högt" antar jag att ni menar hoppning ? Men i dressyr har vi bara varit på min gamla ridskola en gång och ridit programridning, LC-program :) Vi har inte tävlat så mycket ännu i hoppning heller bara hemmatävlingar ( klubb ) och på ett stall som ligger inom skrittavstånd, men på träning hoppar vi LD/LC banor ( blandade hinder ) och ska börja tävla "på riktigt" nu i sommar och hösten som kommer, börjar nu i helgen med Clearround 90cm ( LD ) och eventuellt en till clearround samma höjd/klass 22/7 :) Ont om tävlingar just nu ( i området ) så blir mer i höst sen ;)

Några frågor blev det i alla fall :D Men det är alltid bara att fråga om ni undrar något, om ni inte har blogg svarar jag i ett inlägg. Annars i en kommentar på er blogg :P


Rico - 18/6

Vila idag, vi kom inte fram förrän senare på eftermiddagen, och då fick han gå lite på grusvägen medan mamma och pappa la in alla grejer i stallet. Boxen var redan torvad och klar när vi kom, dom är så snälla här ;)

Vi gick ut i hagen direkt sen, fixade resten i stallet och gick hem och åt middag. Efter maten gick vi med hundarna bort till stallet, och gick en promenad med alla tre i skogen. Rico var underbart följsam och åt lite medan han gick :) Eftersom han haft tillgång till mat hela dagen idag så var han inte särskilt desperat och hungrig, vilket är skönt för då blir det inget bråk :P

Han fick lunch-hö innan vi åkte, sedan hade han hönät i transporten som han inte ens hade ätit upp när vi var framme, sedan fick han beta längs med vägen och i hagen, sedan hönät när han kom in på kvällen. Sedan promenaden :) Det är så han ska ha det för då äter han inte hysteriskt när han får chansen, utan liksom tuggar lite då och då :P Super !


Bild från Enliden :) Matvrak !


Sista chansen

Ställ dina frågor här

Bilder från idag

Här kommer lite bilder som jag tagit hittills idag :)


Rensade på loftet, packade massor av utrustning, mat mm till Rico. Tömde skåpet, tömde boxen på spån, sopade rent och skurade efter grishästen som tyckte om att kladda med sin nya mat nu i vår . . .När vi öppnade när vi var framme :) Han hade inte ätit upp sin hönät (var det kanske 2kg i det ? :P ) , men han hade väl fullt upp att hålla balansen på vägarna :) Man kan säga att han såg lite gladare ut när vi öppnade halvvägs, vid en rastplats (en liten avfart vid stora vägen där man kan gå på toa typ).Haha ser lite trött ut (på ögonen), liksom sådär halvstängda ;) Men han skulle precis blinka så vi skyller på det ! :P Han var först misstänksam till hans nya sommarhem, men nyfikenheten tog ju över som vanligt ;) han vågade in sig i stallet och sedan ut i hagen, efter en liten promenad :P

Mer bilder kommer :)


Mia´s fleecelindor

Tycker om fleecelindorna från Mia's. Det finnd ju massvis med färger att välja på, färger som är lite mer speciella och utstickande liksom :) Tycker de limegröna lindorna från Börjes (dom jag har på Rico) är lite svag "mesig" färg haha, skulle velat ha lite starkare limegrönt, som dessa (mitten översta raden).

Hiss till dom (vet inget ännu om kvalitén men det är nog inte så stor skillnad från benlinda till benlinda, eller vad tror ni?) ;)I bilen . . .

Vi åker bakom pappas bil som kör transporten :P Sitter här spänt och väntar på att vi ska komma fram :)


Lite bilder (mest fail)

Här kommer lite bilder från hopptävlingen idag ! :D Det var en hopptävling och en dressyrtävling sista dagen på lägret :) Blev mest failbilder, men någon fin var det i alla fall :P

Haha vet inte vilken som är värst faktiskt, måste nog vara den här ;) (ovan) Men jag tycker 3an var helt okej faktiskt :) Fast jag lyckades förstöra typ varje bild :P

Filmer kommer !

Rico i sina limrgröna lindor :)

De svarta "remsorna" på lindorna är tejp, för att kardborren var lite dålig. Har dock ingen helbild på hela honom, det var ju då det var gulligast :D

Baklindorna blev lite långt ner på framsidan, men inte för långt :)Och nej, jag är inte bäst på att linda benen, haha ! ;)

Rico - 17/6

Idag var de sista ridpassen på Volten, sista på Enliden, sista innan vi åker till Fänninge :) Men vi är bara i Fänninge på somrarna :P

Programridning/Dressyrtävling, förmiddag:
Häst: Rico.
Aktivitet: Programridning/Dressyrtävling Enliden (programridning med placering och rosetter)
Längd: .
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd, svart vojlock, svart dressyrsadel (Edinburgh), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 7,5
Övrigt: Han kändes ganska bra på framridningen, men väl inne på banan sedan så var han totalt överspänd första halvan av dressyrprogrammet för det regnade och då behövde Therese ha ett litet rosa paraply över protokollen när hon skrev :) Han var aningen flyktbenägen i början, tvärvände och störtade iväg en bit hehe ;) Men hon flyttade sig längre bort så han i alla fall vågade gå på fyrkantsspåret. Mot slutet av programmet så blev han riktigt lugn och fin, strax innan galopperna började han slappna av :) Så andra halvan är jag nöjd med, men första delen kan jag glömma och dra ett stort svart streck över :)
Fick exakt 60,0%.

Hopptävling, eftermiddag:
Häst: Rico.
Aktivitet: Hopptävling Enliden.
Längd: .
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Prestige), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Känsla (1-10): 7,5
Övrigt: Hade ingen bra känsla idag, Rico var trött och hade nog lite träningsvärk, dessutom var han nog riktigt trött på att vara på volten ! Framhoppningen kändes bra men själva banhoppningen kändes inge vidare :( Han rev ett hinder (räcke) , han blev lång och hoppade flackt över hindret. Övrigt kändes okej, blev lite hoppad ur sadeln men inte så mycket att det syntes tror jag :P Banan låg på blandade hinder mellan 90cm-100cm, tycker faktiskt inte att det är särskilt svårt längre :) Går oftast bättre att hoppa 100cm än tex 70cm, då har Rico mer respekt för hindret och jag blir automatiskt mer noggrann också ! :)

Fick hoppa omhoppning för tränings skull, men den "omhoppningen" bestod mest av volter och bråk :( Tog ut svängarna ordentligt för att han skulle hinna lugna ner sig, han blev himla stark efter att ha sett Thereses ponny Mary hoppa (hennes förra tävlingsponny som fick vara med på lägret, hoppade storhästklasser) för hon rejsar som en galning, hihi ;) Ändå var hon lugn idag . . .  :P Tror också han ville få det "överstökat" så han kunde gå ut till sina kompisar igen :)

Men är nöjd även fast det inte var någon "wow vad bra det gick"-känsla :) Mamma filmade lite också, och blev även lite bilder :D Några bilder är på min kamera, så de kommer ganska snart :) Men de andra får jag tidigast i morgon, hoppas jag får dom på usb innan jag åker :Ppacka packa packa

Kommer info och bilder om dagen snart, har packat hela kvällen och har äntligen lyckats ta mig in på datorn !


Fråga vad du vill - påminner igen . . . ;)

Frågestund, svarar på alla frågor 18/6 :)Påminner igen hehe :) <3 (tidsinställt)

Jag gillar

Jag gillar (inte) att fler svarar på frågan om outfiten än frågar massa på frågestunden, haha :(

Och är det inte lite lustigt att så fort jag drar igång en frågestund försvinner typ hälften av läsarna ? xD Sorgligt men tyvärr sant också :S

I morgon kommer det fler bilder från Rico i hagen, och förhoppningsvis FILMER från tävlingarna i slutet av ridlägret :D :D :D

Wiiiiieeee :)

Lite bilder kommer hääär :)


Väntar med dom finaste till sist :) Tar jättelång tid att ladda upp bilder just nu, höll på i en hel långfilm med dessa ! (kollade på filmen medan jag väntade) .


Rico - 16/6

Dressyr, förmiddag:
Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyr.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: limegröna lindor fram och bak, svart vojlock, svart dressyrsadel (Edinburgh), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Han reagerade likadant på lindorna (bara bak) som han brukar reagera på bak-transportskydden när han inte haft dom på länge, liksom tar jättekliv xD Men bara i början, när han hade gått med dom ett tag var han endast lite spänd haha :) Han har nog aldrig gått med lindor på, han tyckte dom var lite läskiga ;) 

Men det släppte och sålänge han var koncentrerad var han jättefin :) Vi avslutade med att rida igenom dressyrprogrammet som vi ska rida i morgon (typ Dressyrtävling) , LC:1 2003 :) Den äldre LC:1an som vi red i oktober också, mitt första pass på volten med Rico :) Då ska det även filmas så ska vi få se skillnaden ! :D Hoppas innerligt att det har blivit någon skillnad, liksom från första gången jag red honom på volten (förutom när sadelprovaren kom) och flera månader senare borde det vara lite skillnad tycker man ju ! ;)  

Han var i alla fall ganska duktig när vi red igenom programmet, men de andra i gruppen gick runt volten medan en annan red så inte hästarna skulle kallna medan man väntade - så Rico visade att han fortfarande är lite unghäst och var aningen okoncentrerad, haha :) Så fort någon häst dök upp bland buskarna var han totalt lost :S Men överlag var han fin :)

Markarbete, eftermiddag:
Häst: Rico.
Aktivitet: Markarbete.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med aachennosgrimma och rakt odelat bett, förbygel
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Vi gjorde galoppserpentiner idag, över 3 bommar längs med medellinjen :) Så två serpentiner egentligen bara :) Vi skulle komma i galopp över första bommen, sedan göra en båge (serpentiner) till nästa bom där vi skulle försöka byta galopp över bommen, och sedan en till båge till sista bommen :) Rico var duktig, bytte först bara fram och sen bytte han faktiskt bak också på sista bommen, så det blev rätt tillslut :P Med tanke på hur ung han är så är jag stolt :D Han hade en stencool, lugn galopp (för det mesta haha) och gick faktiskt bra på det raka bettet ! Fast bara i kombination med nosgrimma, för annars tar han liksom inte bettet, och kan dra iväg gapandes istället för att bromsa in :S Han gör bara så med det bettet utan nosgrimma, och efter teorin då vi pratade om just bett så bestämde jag och Therese att jag skulle prova att rida med det raka bettet + nosgrimma (som vi inte haft annars) och det gick bra :P Trodde inte han skulle lyssna alls men han var riktigt duktig ! Ska ta å prova hoppa med det bettet i sommar också, det är inget vidare bra dressyrbett för honom men för uteritt och kanske hopp ?

Hade med mig kameran, men blev inga bilder :( Förutom att jag fotade lite smått med min mobil när Rico stod ute med sina snygga lindor, haha ;) Bara säga till om ni vill se dom !


Vad tycker ni ?

Är det en bra idé med att sätta ihop outfits här på bloggen, eller bläddrar ni bara förbi dom inläggen ? :)


Glöm inte frågestunden ! :D

FRÅGESTUND

800 inlägg

800 inlägg på bloggen :)

Nu satsar vi mot 900- och 1000- strecket ! :D

Smakprov

Klockan är sent och jag ska upp tidigt i morgon bitti :) Så ni får bara ett litet smakprov från dagens bilder ! :)Rico - 15/6

Blev bara ett pass idag för mig, men Rico fick ändå gå dubbelt stackarn <3 Ett hoppass med mig på morgon/fm, och ett dressyr(kicki)pass med mamma senare på kvällen :) Så han fick vara ute i hagen emellan, även beta och få sig en liten rykt ! :)

Häst: Rico.
Aktivitet: Hoppning.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett, förbygel
Känsla (1-10): 9
Övrigt: Hade en sådan underbart bra känsla idag på hoppasset ! :D Han var så lugn men hade ändå egen motor, liksom mittemellan, helt perfekt ! Han hoppade jättebra och över förväntan :D

 
Höger: Slutgiltiga banan, trekombinationen blev en enda oxer.


Hoppade de flesta hinder utan markbom idag, för att öva inför tävlingen/arna i sommar :) Hade bara markbom på ett av hindrena, och det var en oxer som var en meter ;) Tyckte inte det var schysst mot honom att hoppa 100cm utan markbom, eftersom han har lite svårt med avståndsbedömningen :) Men han hoppade grymt bra över alla hinder, petade lite på första hindret bara, som var en parallelloxer, men rev inte.

I alla fall, grym känsla idag - tyvärr ingen film eller foto :( Men tog med kameran ut i hagen idag :) Rico stod och solade så passade på att ta lite bilder :)´Dom kommer upp snart !
Bönor

Har nyligen kommit hem från en heldag i stallet, sitter och äter bönor :) Och inte vilka bönor som helst, utan nämligen:

Bertie Botts bönor i alla smaker ;D

Dock ligger dom i en genomskinlig plastpåse, så vet inte om dom heter exakt så när man köper dom i Sverige men dessa är från Ungern, haha :)

Kan dessutom varna er alla för dom mörkbruna med prickar ! Smakar kaffe ;) Äckligt !

Totalt ohästigt men var bara tvungen att säga det haha :)


FRÅGESTUND !

Fråga vad ni vill :) Om mig / Rico / bloggen /mina hundar eller min katt ? :)

ang design: gå in på designadinblogg.se , där finns allt ang design och kodning :)


förlåt för helt random bild

Svarar på alla frågor i ett inlägg. Avslutas 18/6 (Lördag) - alltså om 3 dagar !
Ställ gärna flera frågor per person - jag äääälskar frågor :)

Ställning


Jag vet att händerna ser ut som fötter . . . Så det behöver ni inte berätta haha :)

När ni ställer hästen inåt/utåt, håll kvar tummen som högsta punkt och VRID INTE ner tummen och handen ! Då låser ni hästens ställning och dessutom så spänns hela armen när man gör en sådan rörelse ! ;) Min dressyrtränare i Fänninge tjatade alltid på mig om detta, för både jag och mim mamma gjorde så förut :)

Hoppas texten hjälpte er att förstå min lilla teckning haha ;) Madde + paint + touchplatta på bärbara datorn = .....


SANT ELLER FALSKT - rätt svar :)

1. Rico är svårfångad i hagen. Falskt
2. Jag har lättare för mig att fatta vänster galopp än höger (blir en mer naturlig rörelse). Sant
3. Jag har inte ridit en enda ponny sedan jag slutade på ridskolan. Sant (vad jag vet i alla fall !)
4. Jag tycker det är mysigt att sitta och smörja. Sant
5. Rico är rädd för vattenslangen. Falskt (han var lite rädd i början, och nu är han fortfarande lite misstänksam - men inte rädd ! :D)
6. Rico är rädd för vattenspridaren. Sant/Falskt (Båda var rätt. Han är inte rädd för den på håll, men om det börjar regna på honom blir han lite rädd hihi ;) )

Tappra försök har jag sett, många som gissade rätt på fler av påståendena, men endast 2 hade alla rätt!
Det var MIMMI och LINA (ej blogg)

De gissade alla rätt, men olika på 6an :) Och 6an är ju både sant och falskt enligt mig så där fick ju alla rätt :)

IDAG ÅKER KAMERAN MED TILL STALLET, HOPPAS HOPPAS HOPPAS ATT NÅGON KAN FOTA PÅ HOPPNINGEN (fm) :D Annars blir det nog säkert bilder i hagen och liknande, för vi ska inte fixa pass idag. Då är jag kvar i stallet istället :) :D


En grym outfit . . .

. . . SOM PASSAR NÄSTAN ALLA HÄST-FÄRGER ! ;)


Kavajen ser nästan svart ut, men den är mörk marinblå :) Observera att allt blått i outfiten är MARINBLÅTT, bara att det är fotat i olika ljus mm :) Så de bör passa ihop ! (Förutom stigbyglarna, men där tkr jag det går lika bra med vanliga silvriga ! :P)¨

ALLT finns på DENNA RIDSPORTSBUTIK , som jag tycker är väldigt bra ! :)

Från Vänster:
1. Hjälm ( JW/Charles Owen) Finns liknande modeller som är billigare :)
2. Kavaj ( Lamicell) Mörk marinblå, andas, vattenavstötande, kritstrecksrandig
3. Schabrak  ( John Whitaker) finns även i svart/guld, men den på bilden är marin/silver.
4. Pannband ( Swarowski-Catago) finns i fler färger.
5. Benskydd ( John Whitaker) finns marinblått också, men jag valde att ta vita istället :)
6. Handskar ( Kingsland) Jag tänkte på dom vita, men finns ju som ni ser andra färger också !
7. Stövlar ( Tretorn) Jag tycker det funkar lika bra med vanliga svarta läderridstövlar, men har man ett par tretorn eller tänkte köpa ett par så . . . ;)
(8.
Stigbyglar ( Jin) Jag är FÖR säkerhetsstigbyglar så för mig skulle det varit utan dessa ! ;) )

Hoppas outfiten uppskattades, tog mig hela kvällen att hålla på å klippa och klistra ;) Och länka till allt dessutom ! Nu får ni allt ta och gå in på produkterna via mina länkar, som jag kämpat med haha :) Frivilligt av mig, men trevligt att slippa leta ? :P


Glöm inte SANT ELLER FALSKT

komme inte NÅGRA NYA bilder ALLS förrän minst 5 till har gissat :)

HÄÄÄÄÄÄÄÄR

Tar bara typ en minut av ert liv :)

Hjälm

Är faktiskt väldigt nöjd med min lamicellhjälm jag köpte, men mitt hjärta ropar fortfarande efter den här, haha ;)

Men mitt svettiga sommarhuvud vill nog hellre ha en GPA haha xD Priset blir ju bara högre och högre, men som sagt är jag väldigt nöjd med min lamicell :P 

Har hittat en hel del "onödiga" grejer som jag vill ha, men dom kommer jag inte berätta om förrän jag har dom hemma haha ;) Tänkte bland annat fixa ett broderat schabrak, någon som vet ett bra ställe ? :)


Haha mitt vackra gamla trogna exempel :)


Rico - 14/6

Blev två ridpass idag (ridläger på Enliden, 2 ridpass + teori varje dag :P), ett dressyrpass på förmiddagen och ett markarbetspass på eftermiddagen :)

DRESSYR (fm):
Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyr.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, svart vojlock, svart dressyrsadel (Edinburgh), svart träns med engelsk nosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 8
Övrigt: Han lossnade redan i mitten av passet, men blev inte sådär riktigt fin förrän mot slutet. Ungefär som vanligt, men han jobbade på extra bra mot slutet :) Vi avslutade med stora åttvolter, svårt att hålla kvar honom i balans när man byter varv, han blir också störd när jag byter sittben ;) Men han var jätteduktig och positiv - som vanligt ? :)

MARKARBETE (em):
Häst: Rico.
Aktivitet: Markarbete.
Längd: 60 min.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: svarta benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett, förbygel
Känsla (1-10): 8
Övrigt: Han kändes ganska pigg trots att han redan hade gått ett pass inna lunchen, liksom pigg och framåt men inte så stark ändå ;) Han bråkade lite emellanåt och vägrade gå ut på spåret (långsidorna), men börjar komma på hur jag ska göra nu ! :D Trodde han skulle vara seg och trött efter dressyren, men stretchingen hjälpte kanske lite ändå ? :)
Avslutade på samma sätt som i dressyren, med åttvolter.


(Vi gjorde lite olika övningar med dom här bommarna, det är travbommar och 3 stycken på medellinjen :) )

I morgon förmiddag är det Hoppning på schemat, men jag ska inte vara med på Dressyrpasset på eftermiddagen. Mamma ville rida för Kicki på kvällen, och han kan ju inte gå TRE pass på en dag, haha ! :) ! Så istället ska jag åka och fixa pass (=fotografi av mig . . . är inte så pepp !)
Sant eller falskt ?


1. Rico är svårfångad i hagen.
2. Jag har lättare för mig att fatta vänster galopp än höger (blir en mer naturlig rörelse).
3. Jag har inte ridit en enda ponny sedan jag slutade på ridskolan.
4. Jag tycker det är mysigt att sitta och smörja.
5. Rico är rädd för vattenslangen.
6. Rico är rädd för vattenspridaren.

Blir endast 6 stycken denna gång :) Tycker det blir för mycket med 10, och ibland kan jag inte bestämma mig vilka jag ska ta så svårt att få ihop det till 5 :D ;) .


Från Ridskolan :)Kameran ska med !

Finns inga nytagna bilder så hoppas att kameran hinner laddas så att det blir lite nya bilder i morgon :D Om jag inte glömmer den hemma det viss säga ;)


Skulle bytt pannbandet idag i Upplands Väsby, men glömde det i stallet igår kväll :( Får limma fast de lösa delarna istället ! Tre av hjärtanen hade trillat av, de satt bara i en lös tråd. Ska limma så blir den fin igen ;D Glen Gordon brukar väl inte ha dålig kvalité ? :O


Rico - 13/6


Mamma red ut i skogen och på Källbrinksrakan , travade en del och Rico var positiv och glad som vanligt, förutom att han var totalt uppäten av myggor :(


Kul :D

Kul med lite åsikter, fast verkar som att dom flesta tycker samma som jag, haha ;)

Var som sagt på Sthlm Ridsport idag, tog som vanligt mer än en timme dit och mer än en timme hem . . . Var väl borta i ca 4h, lite mer kanske. Och jag höll faktiskt på att somna på bussen på hemvägen - pinsamt haha ;) Fick med mig lite grejer hem, mer info om det i morgon :)

I morgon börjar Thereses ridläger på Enliden :D Ska bli roligt, det är dagläger och man behöver inte åka någonstans ;) Bara hemmaplan :P Blir mkt dagens ridpass-inlägg nu till och med fredag, 2 ridpass om dagen :D Får ta och massera in liniment och stretcha efter varje pass så han inte får så mkt träningsverk :P Lördag åker vi till Fänninge, så blir vila då. Även vila på Söndag, så får han gå en promenad och se sig om lite (bland annat bli presenterad för godståget som går där ett par gånger om dagen). Det tar 48h för musklerna att återhämta sig, och han är inte "ledig" förrän helgen :)

Måndag blir det ridning skulle jag tro :) Sedan vår första Clear Round 26/6, hoppas det hinner bli någon mer hoppning innan det - efter den dåliga känslan sist !


Rött på fuxar ?

Tycker det här med att rött aldrig passar på fuxar är en ganska tråkig sak som många går runt och säger . . . I början om någon sa så, så visste man att det var DEN PERSONENS egna åsikt, men numera så säger folk så som "alla andra" säger, så det kan lika gärna vara någon bloggare eller personens bästa kompis som tycker så.

Själv tycker jag att rent allmänt så är det inte FULT eller OPASSANDE att ha röda schabrak, lindor mm på fuxar. Fast jag tycker det beror mer på individen, men vissa sorts fuxar (olika fuxfärger, nyanser mm) kanske passar bättre i färgen rött än en annan ?

"Tog mig i kragen" och köpte ett rött schabrak på Hööks igår, testade på Rico. Jag tycker inte det var särskilt fult faktiskt . . . Men det är MIN åsikt.

Tror att många säger det andra har sagt att dom tycker, dels för att det är lättast så - man slipper argumentera - man slipper vara annorlunda, det är liksom lättare att säga och vara precis som alla andra.

När man säger den meningen: "Fuxar passar inte i rött" eller "Rött är inge snyggt på fuxar" så drar man alla fuxar över en kam (lånade ett uttryck av Lina - ej blogg) och då blir det plötsligt konstigt och fult att ha ett rött schabrak på en fux ? :O

Jag tycker man borde tänka efter (gäller även andra ämnen) ordentligt, vad är ens egen åsikt ? Är den verkligen som "kompisens" eller "ovännens" ?

Förut så visste jag inte vad jag tyckte om det, alla sa att det var fult och själv hade jag inte sett ett rött schabrak på en fux förr - kanske för att man undviker det, eftersom det är så "fult" ? - men nu vet jag att JAG TYCKER inte att det är fult, snarare snyggt. I alla fall på Rico. Visst finns det snyggare färger som passar lite bättre - enligt mig - men det är absolut INTE fult :)
Ignorera att hans fårskinnspadd är aningen stor/lång . . . ;)


Jag vill veta vad ni tycker. Är det verkligen så att JAG är den ENDA som tycker det är helt okej ? Kanske några av er aldrig hört det där med rött fult på fuxar ? Berätta !


Header

Ursäkta headern, den är . . . inte helt klar kan man säga :O Måste fixa massor, bland annat så är det ett fult vitt streck i kanten, hur fult som helst ju ! :( Matchar inte heller bakgrunden, råkade göra fel haha ;)

Men ska fixa det så fort jag får ytterligare en stund över :P


hittade lite bra citat och ordspråk också, hiss/diss ? Meningen var att dom skulle synas lite men liksom vara inbyggda i bakgrunden eller hur man nu säger ! :)


Rico - 12/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Gymkhana.
Längd: 60 min ?.
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, rött schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett, förbygel
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Enkel gymkhana idag , vi hade varken material eller så stor plats. Och så skulle det vara aningen Rico-vänligt också :P Först fattade han inte vad det gick ut på, men mot slutet var han blixtsnabb att vända och verkligen rejsade tillbaka haha ;) Han bockade lite smått i galoppen också, jättekul tyckte han ! :P


Nytt (från Hööks)

Mitt minne börjar komma tillbaka (efter typ fem minuter haha) och jag tror jag kommer ihåg nu vad vi köpte igår på Hööks :D


"Prylbag" för våran lilla bruna inte räcker till längre ;) Jag tycker den här är fulare men den är större, så det är bättre ändå ! :)

Mamma letade efter Shortchaps/Gaiters till sina bruna Jodhpurs (CRW, köpta på hööks) men hittade ingen som passade :(


Schabrak,

Och stora tuggben med fyllning till hundarna :D

Känns som att det var något mer, men minns inte vad :) Påsen med grejerna ligger nämligen i bilen, för dom ska till stallet idag :D


Sthlm Ridsport

I morgon, Måndag, tänkte jag åka tillbaka och hälsa på min gamla prao-plats :D Stockholm Ridsport i Upplands Väsby ! :) Kommer också då få min 20% rabatt på allt jag köpt, och då får jag nog pengar över så kanske jag kan köpa något där ? :P Dom har så himla mycket bra grejer ! :D Mest av allt skulle jag nog vilja köpa ett par ridbyxor eller kanske ett schabrak . . .

Idag går Rico två pass, ett Effective Riding och på Thereses lektion blir det nog Gymkhana eller lekar, eftersom det är sista gången :) Så två ganska lugna pass tror jag ! Han måste ju värmas upp lite inför veckan som kommer ! ;)

Fast jag har ett litet problem ! :O Efter jag var i Liljeholmen är jag nästan pank ! xD Inga stora sedlar kvar i alla fall, mest tjugolappar och småmynt ;) Men om jag tar med allt jag har hemma så får jag ju lite pengar där också :D Haha måste låta konstigt, men såhär ligger det till: Jag skulle fått 20% rabatt på allt jag köpte under praotiden, men då visste inte en av dom det och gav bara 10% rabatt, men nu ska dom rätta till det när jag kommer, och då får jag nog massa pengar över haha :) Så mkt som jag köpte !

Har dessutom glömt att berätta att jag var i Kungens Kurva med mamma igår, stannade till på HI-Sport (eller vad det heter) och köpte en vit funktionsT-shirt/pike, ett par trefjärdedelsbyxor och ett par skor (luftiga sommarskor, typ gympaskor fast jag ska ha i fänninge hela sommaren). Veckohandlade också mat på Citygross, var inne på Hööks och köpte lite småsaker som jag inte kommer ihåg vad det var (:S).

Mycket text och lite bilder, det ska det snart ta och ändras på :D Ska ta och fota lite mer nu innan vi åker till fänninge, och sedan fotar jag nog ännu mer där :D Så mycket bilder kommer ! :P


Tävla om ett schabrak - JA :D


http://dressyrsystrarnas.blogg.se/2011/june/tavling.htmlBlev lite fel i planeringenGlömde förut att jag skulle på ett litet typ ridläger på Enliden :P Therese håller i det och det kommer nog bli både uteritter, dressyrpass och hoppass och kanske något mer skoj ? Får se :) !


Rico - 11/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Hoppning.
Längd: .
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett, förbygel
Känsla (1-10): 5
Övrigt: Jättedåliga förutsättningar för att det skulle gå bra idag ! Var på en stilhoppningstävling på Lövsta.
Det verkade oorganiserat förutom att dom sålde mat och dricka. Det var bara tre anmälda (båda fördel och nackdel) inklusive mig.

Det var en enkel bana men med svåra hinder, alla bommar var i luften (som vi inte hunnit träna så mkt på hemma) så Rico kom fel och visste inte när han skulle hoppa (jag har också svårt för avståndsbedömning så blev lite dålig kombination där ! ). Hindrena var tittiga med koner bland annat, smala hinder var det också. Bara en oxer på banan (oxer har vi lättast för) och det var även den som kändes bäst på hela rundan !

Var ju som sagt stilhoppning, men red som en kratta och Rico var livrädd för fårhagen där det var en pressenning (alldeles bredvid deras volt) så han genade för fullt, utåtställd och såg typ inte att hindrena kom ! Han var faktiskt riktigt svår idag, visst han hoppar allt men rundan såg nog inte alls vacker ut :S

Med oorganiserat menar jag att: på lappen där man anmälde sig (uppsatt i vårt stall) stod inte så mycket info, så när man kom dit så visste man inte vad som skulle hända och hur det skulle bli med framridning, framhoppning mm. Plötsligt säger dom att man kan rida fram i hagen därborta, då tänkte jag att oj vad smart - tills jag såg hagen, haha ;) Det var en del av lösdriften, liten och ganska stenig. Gick bara att skritta och trava runt runt runt, men fick faktiskt till en skänkelvikning ! xD Men just för att dom kom fram och sa det så sent så hann jag knappt värma upp ens 10 min. Eftersom man fick värma upp lite snabbt i galopp och hoppa fram på två hinder, så hade man ingen tid alls att visa hästen de tittiga hindrena eller liknande. Kanske inte var så stort problem just för mig, eftersom Rico hoppar fastän han tycker hindret är läskigt :P <3

I alla fall, hoppade 2 ggr eftersom första rundan kändes totalskit (betalade dubbel avgift och hoppade om). Det enda som kändes okej idag var sista hindret andra rundan (oxern). Fast då å andra sidan var han lite mer uppvärmd ;)

Var bra idé på tävlingen men skulle kunnat planerats lite bättre, mer information tex. Och ett förslag till nästa gång är att man rider fram tillsammans på själva banan om det ändå är så få anmälda. Alltså man rider fram samtidigt men självständigt så säger någon till när man får börja hoppa fram osv, så det är som framridning, sedan framhoppning bara att allt är på samma ställe ;) Så får man isåfall gå ut till hagen och vänta på sin tur, bara hålla igång i skritt ? :)

Kom på plats 2 av 3 och vann ett mörkblått/lila grimskaft ;) Trots att jag red som en gammal sopborste ! :O :)

Blev ingen film eftersom mamma glömde min mobil i stallet och det var väl lika bra det, kanske ödet som bestämmer ? :PMin matte/no - lärare tycker inte om mig

Man ser ett tydligt mönster, dom få ämnen som jag har mindre än VG i (=G) är matte och no - ämnena. I matte hade jag VG förut men jag vet inte om han har börjat hata mig mer eller om jag faktiskt blivit sämre ? Har VG i ett ämne i no, det är Biologi för det har jag väldigt lätt för. Grejen är den att han varken stöttar eller peppar så man liksom struntar i det för att man vet att man ändå MAX kommer få g+/vg- och då står det ändå G i slutbetygen.

Trodde faktiskt på största allvar att jag skulle få VG i Tekniken, då byggde vi motordrivna bilar och min var den enda som åkte HELT rakt -.- (de andra var snabbare men körde typ snett hela vägen tills den kraschade . . . ), och jag hade också skrivit en riktigt utförlig rapport om min bil, ritade och allt så man skulle förstå helt. Och skrev även en uppsats om bilens utveckling. La ner hela mitt hjärta på den fastän jag inte alls är särskilt insatt i bilar överhuvudtaget ! :(

Den dag jag får mer än G i dom ämnena . . . då har nog världen redan gått under !Jag är stolt och det kan han i alla fall inte ändra på ! ;)


Planering


Kommer berätta mer om Fänninge när jag kommer dit, några av er vet nog redan men för resten så blir det lite av en överraskning, haha ;)                                                                                                                            


Rico - 10/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: ca 1h ?.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: svarta benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Mamma red bort till Källbrinksrakan så bytte vi där, så red jag halva ungefär, lite längre :) Rico var pigg och positiv men myggorna åt upp honom fastän vi hade sprayat honom innan med mygg/flugmedel :( Men han var fin och snäll, enda minuset var den hemska värmen !

 


Sommarlooooov !

Nu har sommarlovet börjat för mig ! :D Hade avslutning idag i skolan, underbart skönt ! Nu ska jag bara byta om så åker vi till stallet sen :P Kommer kanske upp någon form av veckoplanering ikväll, händer en del nu innan vi åker till vårt kära landställe "Fänninge" :D


Rico - 9/6

Mamma red ut en kort sväng i skogen sedan tömkörde hon också en stund. Han fick släppas ut med Atlaz i stonas sommarhage en stund så de fick beta. De var ute i ca 1h.


Rico och Atlaz i vintras (dom stod hela vintern vid ingången till hagen och åt bajs, för det var jobbigt att gå i djupsnön ! :P Så då var den en enda stor isfläck där och nu på våren och sommaren är det inte ett enda grässtrå - dom står för det mesta där även nu, så inget gräs får chansen att växa upp ! ;) )


Den perfekta hästen

Vad jag ofta har tänkt på, är att Rico är den perfekta allround-familje-hästen ! :D Om han bara hade varit lite lugnare och bättre med nybörjare och nya människor så hade han varit fulländad ! ;)

Kan slappna av, går att "parkera", Natural Horsemanship, Western, Lättlärd:Positiv

 

Hoppar bra och gärna, Ställer upp, Försöker, (igen) positiv:

Dressyr, Tömkörning, Utvecklas, Duktig och ganska välutbildad för sin ålder:

 
.......brist på dressyrbilder.......


ÄVEN:

Sockersöt och omöjlig att bli arg på (riktigt arg går inte, men småirriterade har vi varit på varandra ibland ;) )


Du är vackrare än vemsomhelst ! <3 !

Kan räkna upp fler saker, men lite får ni tänka själva (och jag vill sova haha)

Vad är en perfekt familjehäst enligt er ? Enligt mig är det en allroundhäst som kan göra det mesta, för alla familjemedlemmar kanske inte vill göra samma sak med sin häst.


Häst

Jag har ju nästan alltid velat ha en egen häst. Nästan alltid. Men inte riktigt alltid.

Den delen av mitt liv som jag egentligen inte ville ha en egen häst, var när jag inte hade någon aning om hur U-N-D-E-R-B-A-R-T det är ! Visst är det mycket jobb, och det kan bli riktigt svårt om man egentligen inte klarar av arbetet i stallet eller inte har tid för sin häst. För vissa är belöningen efter stallarbetet att rida, men det är inte bara själva ridningen som är roligt, det är så mycket mer enligt mig ! :D

Den delen av mitt liv som jag egentligen inte ville ha en egen häst, då trodde jag det skulle bli roligare att bli medryttare eller hyra en häst från ridskolan. Båda dom alternativen ÄR jätteroliga.

Jag har försökt bevisa i år efter år att jag klarar av en häst, för att tjata på sin mamma eller pappa hjälper inte - i de flesta fall ! ;) Mina föräldrar blev bara arga och irriterade och ville ännu mindre ge med sig :P

Mina föräldrars argument var att vi inte hade tid och inte hade råd, och det hade vi egentligen inte heller - förrän vi sålde vår hus och flyttade till en liten äcklig liten lägenhet som vi levt i hela kalla vintern. Självklart blir jag ledsen när jag går förbi vårt gamla hus och ser att så mycket är förändrat (tex har dom klippt ner våra älskade vindruvor och målat hela insidan i vitt ! :( ), men jag ångrar det inte heller ! Vi kanske hade köpt en häst i framtiden ändå (eftersom vi drömde om att flytta till en egen gård/villa med stall strax utanför stockholm) men då hade det inte blivit Rico :P Jag vet att man älskar sin häst oavsett men jag vet inte om det finns så många hästar som är så speciella ! ;)

...

Blir inga bilder i detta inlägg, för då försvårar jag för mig själv i de kommande inläggen idag haha :P

Totalt osammanhängande text men jag behövde verkligen skriva av mig efter denna oändliga bloggtorka ! :)

Torsdag

Städdag i skolan idag ! Slutade vid lunch så alla tjejer i klassen (fast nästan ingen kom , haha) cyklade iväg till Långsjön, en insjö i närheten. Fast bara hälften av oss badade, det var ganska kallt i vattnet ! ;) (jag badade inte)

Efter Långsjön cyklade jag hem och tog tunnelbanan till Liljeholmen, letade efter en klänning till avslutningen i skolan i morgon :) Hittade en ganska enkel vit på Gina Tricot. (Eller var det Lindex ?) Orkar inte gå och kolla . . .


Nog om ohästigt info nu !
Internet

Vårt fasta modem (internet) har varit totalt ofungerande, svårt att vara inne på internet då . . . Men nu har jag fått tag i vårt mobila modem (usb) :D


Härlig uppdatering !

... kmr !


Lite bilder

Har ont i huvudet, kommer svimma närsomhelst känns det som !Lite gamla bilder för att fylla ut bloggen lite, lovar att det blir bättre när jag är frisk och orkar vara inne på datorn mera !


Rico 8/6

Eftersom mamma är hemma nu från Ungern så red hon dressyr för Kicki.


+38 graders feber

Har mer än 38 graders feber idag, var hemma från skolan och sov ända till 14 !

Hade inget internet förrän mamma slutat jobba, typ för en timme sedan :) . Blir mer uppdatering sen, mår dåligt av att sitta vid datorn när jag är sjuk !


Rico - 7/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Uteritt.
Längd: ca 1½h (lite mindre).
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (Presitge), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Kändes bra, han var lugn och fin hela ritten. Caroline (Smart/Winchester) ville så gärna rida med mig att hon väntade på mig från typ 15 till 19 och faktiskt mockade Ricos box, bytte vatten och tog in honom så nästan allt var klart när jag kom xD Jag var försenad så skulle inte hunnit rida annars, men plötsligt fick jag jättemycket tid över ! :P Kom dit strax efter 7, började göra i ordning Rico fem i halv och var klar att gå ut bara tio minuter senare ;D Utan att stressa så mycket ! :P

Är även bekräftat att Ricos box är extremt svårmockad, om någon på Enliden undrar varför jag alltid står där i typ en timme och kämpar xD (om jag inte slarvar så tar det tid, som den grishästen sprider ut allt !) ;)


Vi varvade klätter med trav på källbrinksrakan och även galopp över några stockar på marken :D Eftersom jag var så hoppsugen men inte kunde hoppa idag, haha ;)

Ungern

Mamma och Pappa hemma nu från Ungern (ridresa). Nu blir det lite lugnare här hemma, mindre ansvar och sånt :) Förmodligen mer bloggande också ! ;)


Hej Hopp !

Om jag uppfattat allt rätt så är dagens hoppträning inställd, men kanske kan sätta upp något hinder och hoppa lite själv ? :) Känner verkligen för det (om man bortser från hur jag mår) ! Vad jag vet behöver man inte boka volten då ? :S Inget problem med att vara fler som rider men om jag rider + 2 till och sen kanske någon vill tömköra eller longera också - DÅ blir det lite svårt :S 

I alla fall, hade ett himla problem att få kontakt med någon i min klass igår + idag. Visste inte vad det var för dag typ, och när vi började och slutade för dagen ;) Tydligen är det vanlig dag - sista lektionsdagen. Blir troligtvis film på alla lektioner ;) Tror jag ska ladda upp med hostmedicin och halstabletter, så kanske jag kan vara i skolan idag ! :P Haha vill bara komma hemmifrån, känner mig sjuk av att vara hemma ! 


Rico - 6/6


Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyr.
Längd: ca 45min.
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: svarta benskydd fram, svart vojlock, svart dressyrsadel (Edinburgh), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 7
Övrigt: Inget fel alls med passet egentligen, Rico skötte sig bra och så, men eftersom jag hela dagen gick och inte visste om jag skulle orka rida eller inte (fortfarande sjuk) så hade jag inte gjort upp någon plan eller satt några mål för dagens pass. Blev ett slarvpass helt enkelt !

Först var det bara jag på volten, sedan kom en till upp. Helt okej att dela på volten 2 stycken men sen skulle en till tömköra på ena sidan också ! Haha så blev lite trångt, så kunde mest bara jobba på volter i samma grundtempo hela passet, annars brukar han ju vakna av tempoväxlingar ;) Tyvärr fick jag honom aldrig att gå som jag ville, och tills han faller på plats så känns han bara seg och trött. Vanligtvis tar jag det bara som en utmaning men ni som ridit när ni varit sjuka kanske förstår att varken konditionen eller benmusklerna håller för sådant arbete då ;) men när han blev eftergiven och började flyta på lite bättre så avslutade jag, dock tog det sin lilla tid :P Jag är ju en sån person som inte kan ta plats utan jag känner mig alltid ivägen och känner ett starkt behov av att hela tiden flytta mig så ingen blir störd bara för att jag skruttar runt där haha ! :( Så hela dagens ridpass gick lite ut på att försöka hitta ett litet hörn där jag inte var ivägen ! ;)
GRATTIS !

Var JÄTTE FÅ som skickade in bidrag, så tänkte att jag skulle vänta till denna söndag hehe . . . Kanske skulle sagt det till er också ? ;) Men här kommer i alla fall två vinnare:

Hej! Jag blev medryttare på Elma i början av mars 2010. Hon är en ridtravare på hela 20 år, men fortfarande lika pigg som en unghäst ! Jag tycker att Elma borde bli veckans häst just för att hon är som hon är. En väldigt speciell individ som inte gärna förlitar sig på alla. Hon är riktigt knepig att förstå sig på, och jag tror att man aldrig lär känna henne riktigt helt. Som unghäst ville ingen hålla på med henne just för att hon var så egen. Hon ville inte vara med människor, men efter att hennes ägare (som följt hennes utveckling genom en stor del av hennes liv, även hon som fick henne så fin som hon är idag) jobbat med henne så pass mycket som hon har, så har Elma blivit en helt underbar häst även om hon är riktigt envis och har en så pass stor egen vilja. Men gör man något snällt för henne så är hon underbar tillbaka.

Tack för en bra blogg, och en rolig tävling!
Kram Anna,
http://ttjurskalle.blogg.se

heej! jag vill anmäla min ponny till veckans häst!
 
Kingens fullständiga namn är King's clover Pride, han är en d-ponny född 93, importerad från Irland. Jag lärde känna Kingen genom en tjej som hade honom på foder i vårt stall & hjälpte henne att rida honom 2-3 ggr i veckan. Den 1:a juni 2010 köpte vi honom! Kingen är en sprallig ponny med maaassa energi, han är snäll rakt igenom, världens bästa helt enkelt! ;) Jag tränar regelbundet för dressyrtränaren Pernilla Jennesäter och tävlar King på lokal LC-LB nivå i dressyr. När han fått lite mer rutin och mindre tävlingsnerver kommer vi sikta högre! :)
 
Jag tycker Kingen är en värdig vinnare till veckans häst eftersom han är en sån underbar ponny. Han är så extremt snäll och mysig. Vill ha all uppmärksamhet och riktigt sällskapsjuk dessutom, blir han ensam i hagen står han och gnäggar ihjäl sig tills man kommer fram till honom, gulle! I ridningen är han alltid positiv och frammåt, man märker verkligen att han tycker det är roligt. min fina lilla ponny<3
 
Håller tummarna nu för att king blir vinnaren! hihi ;D

(blev små bilder för att det var så många ! Men Louise kanske kan lägga upp dom på sin blogg om hon vill ? :D )
Visa DSC01114.JPG i bildspel Visa DSC09137.JPG i bildspel Visa DSC09091.JPG i bildspel


http://galetfort.blogg.se

Rico - 5/6

Vila. Gick med mig, storebror och hundarna på en betespromenad på ängarna.

Ridsport på teve

Hinner aldrig tajma ridsporten på teve, men brukar spela in. Gårdagens ridsport spelades in och nu istter jag och kollar på det ! :D Rolf-Göran Bengtsson ligger 1a hittills, har för mig att det bara var han och Beerbaum (stavning?) som hade ridit felfritt :P Fast nu blir det fler och fler märker jag ;) Men Rolf-Göran leder fortfarande :D

Tycker det är riktigt lärorikt att se andra rida, fast man lär sig ännu mer när man kollar på filmer där duktiga ryttare på ungefär samma nivå hoppar :) På teve ser allt så enkelt ut  . . .


Mår illa

Mår illa och känner mig febrig, men har inte feber . . . Fattar ingenting :(

Förhoppningsvis går det över ! :S

Brunt läder

Bara jag som ääääälskar brunt läder ? :P och kommentarer hehe...

Tycker det passar super på fuxar också ! ;)

Fast alla bruna nyanser är ju inte supersnygga, men tabacco-färgat läder är ju helgrymt ! (den färg Rico har på det mesta av hans utrustning :P)
 

Hiss till brunt läder !

Eller vad tycker ni ? :)
 


Rico - 4/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Tömkörning.
Längd: ca 60min
Tränare/Instruktör: Chrissan (?) -är inte säker på vad hon hette ! xD :$ .
Utrustning: svarta benskydd fram, brunt schabrak, svart tömkörningsgjord (Globus), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt: Jag kände mig inte lika febrig när jag kom till stallet, inte heller under själva tömkörningen, men efterråt när jag mockade fick jag grymt ont i huvudet ! Försökte få bort den med lite musik, men gjorde det bara värre !

I alla fall - Tömkörningen:
Han var superfin och gick i fin form i princip hela passet :) Vi arbetade mest på volt, men även skänkelvikning på fyrkantsspåret och skritt och trav över cavalettis. Ökade och minskade traven osv. Instruktören frågade om jag hade tömkört förut, och jag har ju bara tömkört pyttelite (några minuter) för ett tag sedan när mamma skulle gå igenom lite grunder med mig (inför den här lektionen, så hon inte behövde berätta hur man höll tömmarna osv under själva passet). Hon tyckte jag var en naturbegåvning, som hade en jättebra känsla ! ;D Jag liksom kände vad som behövde göras, i tex skänkelvikning :P Hon skulle precis berätta för mig vad jag skulle göra, sen så gick han där i skänkelvikning haha ;) Det var i alla fall superkul och ska nog börja tömköra honom lite jag också ;)

Tömkörning

Idag är det tömkörning på schemat, kommer en instruktör till stallet ! Dock är jag osäker på om jag överhuvudtaget kommer orka det, kände mig extremt dålig i morse när jag vaknade - och inte blev det mycket bättre när jag ätit frukost . . .

Jag hoppas att äppelmusten (hemmagjort med våra äpplen från förra huset ! ) har hunnit tina så jag kan ta med det. Äppelmust är gott och uppiggande ;)
Förkyld

Tror jag är påväg att bli sjuk ! Har ont i halsen och i huvudet och kallsvettas som bara den ! :( Vill inte bli sjuk, vill verkligen inte det ! Sjuk kan man väl vara . . . typ . . . aldrig :S Herregud vad jobbigt ! Förlåt, var tvungen att skriva av mig, är så himla trött men gillar inte att sova när ingen är hemma :S Har nog sett för mycket på teve !
Här kommer lite bilder

Ska nog fixa dom lite senare, beskära och så då ;) Men får vara såhär nu, helt oredigerade mobilbilder i motljus :P Mina tyglar räckte inte till så fick sitta framåtlutad så han nådde ner till vattnet ;)

(De få människor som var där tyckte det var superkul att hästarna ville bada xD Barnen matade dom med lite gräs och klappade, och en av föräldrarna stod och filmade när Tess simmade med Marks ! ;) )

Påväg till vattnet :P


Han var så grymt söt första gången han skulle i, bilderna är på sista gången, innan vi red hem :) Orkar inte förklara nu men GRYMT söt var han !


Här trampar vi runt lite i vattnet, han tyckte det var spännande ! :P


Såhär djupt gick vi ut i slutet, och jag är så himla stolt över honom, för jag tror det är första gången han badar :P Och eftersom han tycker vattenpölar är läskiga så fortfarande - så himla stolt :D


Fotade lite när vi var tillbaka, men som sagt mobilbilder så dom kanske inte kommer upp ändå ;)

Rico - 3/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Lång uteritt.
Längd: 150min. (2h 30min ungefär)
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (Prestige), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett + förbygel 
Känsla (1-10): 9 (Jättemysig uteritt ! ) 
Övrigt:
Red ut med Tess och Marks :) Red själv bort till Lövsta, och det gick bra dom första 20 meterna haha, tills vi gick förbi ängarna - Rico trodde att vi skulle gå och beta xD Blev några antal stopp och lite bråk, han blev typ rädd för en bil som körde förbi och gjorde även ett tappert försök att springa hem en gång ;) Men vi kom till Lövsta i alla fall, och där mötte vi Tess med ponnyn Marks !

Vi gjorde mycket på dom två och en halv timme vi var ute :) Gick i skogen, sjönk nästan igenom en "bottenlös" lerpöl, badade med hästarna, klättrade i en backe, pratade oavbrutet, betade hästarna, hoppade lite "terränghinder" på en äng och skrittade låååångt på lång tygel :)

Hade faktiskt inte lika mycket ont efterråt idag, bara i vristerna men det har jag efter varje ridpass typ ;)

Här är Tess och Marks riddagbok

Lite bilder kommer i ett annat inlägg snart :) Så håll utkik !


Detta gör jag när jag har tråkigt :)Slutresultatet blev lite småfult, men tanken var god haha ;)
Tror nog att jag tycker bättre om lamicells gröna schabrak (även fast scapas har världens finaste nyans på limegrön :P ) för då kan man brodera :D

Blogg.se

Blogg.se hatar mig

Jag kan inte se statistiken, och det är riktigt oroande när ingen kommenterar heller :S Man vet ju inte om man sitter här och bloggar förgäves eller om någon faktiskt läser bloggen fortfarande ;)

Filmkväll + övernattning + grusbacke

Mimmi var hos mig igår kväll och kollade på Spirit :D Sedan sov hon över och jag gick med henne hem med hundarna på morgonen, så dom fick promenera av sig lite :)

Vi tänkte hyra Spirit 2 också, men den hade inte videobutiken. De hade inte heller Lejonkungen (1) så jag är grymt besviken på dom haha ;) Lejonkungen har jag VHS eller vad det nu heter, men den typ gömmer sig, för jag hittar den inte ! xDTyp världens bästa tecknade/animerade film <3 Hade den också på VHS förut har jag för mig, men vet inte var den är !
Men det kanske var lika bra ändå att vi inte hyrde någon mer film, för vi skulle upp ganska tidigt :)

Byter samtalsämne här nu  . . . Blev omkulldragen och släpad ner för en grusbacke igår kväll -.- Ouppfostrade hundar ? Ibland så . . .

Skulle gått bra om det var EN hund som drog, men båda två blir ju alldeles tokiga när dom ser katter ! Kan inte riktigt bestämma mig vem som är värst faktiskt ;)

Egentligen så var det lite mitt fel också, brukar inte låta dom gå först runt hörn osv ;) Och jag bryr mig så mycket om dom att jag VÄGRAR släppa kopplena, om något skulle hända med dom just då skulle jag aldrig förlåta mig själv !

Förlåt för bilden, haha, mitt hemska ben som blev uppskrapat xD


Rico - 2/6

Häst: Rico.
Aktivitet: Lång uteritt.
Längd: 150min. (2h 30min ungefär)
Tränare/Instruktör: .
Utrustning: bruna benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (Prestige), brunt träns med pullarnosgrimma och tredelat bett + förbygel
Intensitet (1-10): 8,5 (För att vara uteritt !) 
Känsla (1-10): 9 (Mysigt ! Och lite spänning var med också ! 
Övrigt:

Vi var två stycken som red ut, jag och Caroline. Alltså var det tvillingarna fux (båda fyller 7 i år) som för första gången gick tillsammans ute ;) (look-a-like-Winchester och lilla Rico)

Vi red mot Juringe/Kungens Kurva/Gömmargården, var ute i 2½h :) Vi skrittade mest men travade en del sträckor också ! Det var jättefint väder och hästarna var jätteduktiga (trots att båda är lite fegisar !).

Dom blev rädda för några antal människor, stora stenar, moppar som gasade när dom åkte förbi (då sprang dom faktiskt av vägen, hatar sånna som bara gasar -.-) och några spöken i buskarna :) (alltså var det ingenting i buskarna ;) )

Rico fick faktiskt gå på helt långa tyglar lite då och då ;) Sålänge han höll sig lugn så gick det alldeles utmärkt :)

Och gissa om jag hade ont när vi kom tillbaka ! ? xD Knäna, vristerna, fötterna och rumpan, haha ;) Har inte ridit så långt och länge sedan . . . aldrig ? Red aldrig ut långritter på Pilgrim, så KANSKE på något ridläger för läääänge sedan ! :)

 


Helt slut

Hemma nu efter en lång dag i stallet ;) Är genomsvettig och trött, har skavsår efter mina redan-ingådda-för-länge-sedan-stövlar och har lite svårt att gå efter långritten :P

Rico blev också svettig, så duschade av honom lite lätt och försökte stretcha frambenen, men det gick ju som det gick ! Enivsa häst ! innan han fick gå ut i hagen :)

Men jag har märkt att han har börjat köra lite med mig när jag är trött xD Han passar på då att till exempel slita sig och dra iväg till en grästuva,  buffa på mig eller stanna och vägra gå -.- Men han brukar inte vara så annars faktiskt, bara när båda vi är trötta och svettiga och båda vi vill få ut honom i hagen så fort som möjligt ! ;) (peppar?,peppar?)Bildbomb


En mindre bildbomb innan jag drar till stallet :D


En sak om min ridning

Jag har extremt svårt att göra olika saker med benen, armarna , händerna osv - FAST BARA när jag rider !

Jag gick på piano förr, när jag var yngre. Då hade jag inga problem med det ! Inte nu heller egentligen, men det är just i själva ridningen som jag har så himla svårt.

Armarna är svårast, och händerna ! Märkte igår när jag skulle tex mjukna i innerhanden men hålla kvar i ytter. Jag kom hela tiden på mig själv att jag mjuknade för mycket i ytter också, och då tappade jag honom såklart och fick börja om igen med hela proceduren (han är inte så välutbildad och välmusklad att han söker sig neråt och går i korrekt form så fort man sitter upp - inte med mig i alla fall)

Någon som har samma problem som jag ?

(Och kanske hur man övar bort det ?)

Mitt tangentbord kan inte skriva å ä ö så har faktiskt kopierat och klistrat in varenda en ! Gissa vilken tid det tog !? xD

*HISS* Goda nyheter ! *HISS*

Apropå Dissen tidigare idag, så har Emil kommit hem nu ! :D Han stod och väntade på oss vis parkeringen när vi kom hem, för typ fyrtio minuter sedan :) Gissa hur glad jag blev när han dök upp ! ? :D :D :D Superglad ! :)


Han kommer när man ropar,
Han hoppar allt, 
Han är lättlärd,
Han älskar att vara ute,
Han hade en syster,
Han är en helt vanlig svart bondkatt,
Han har hjälpt oss att uppfostra våra hundar,
Han har funnits där hela min uppväxt,
Han är snart 14 år, (Och han vill bli minst 20 ! ! !)
Han är en sådan speciell katt, älskar honom <3

Rico - 1/6


Häst: Rico.
Aktivitet: Dressyrträning.
Längd: 45min. (+10min uppvärmning, 10 min avskrittning)
Tränare/Instruktör: Kicki.
Utrustning: svarta benskydd fram, svart vojlock, svart dressyrsadel (Edinburgh), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett
Intensitet (1-10): 9 (För att båda vi är dåligt musklade och har dålig kondition) 
Känsla (1-10): 9 ( - " - samma som ovan)
Övrigt: USCH OCH FY vad han var FIN idag ! Visserligen fick jag nog jobba mer än honom, men mot slutet så bara satt det ! När han inte jobbar ordentligt i form så känns han lite som en ponny att rida, små korta steg ! Lite knackigt ibland, i traven. Men så fort han börjar trampa under sig och verkligen faller på plats - så säger det bara PANG så flyter det på och han känns som en riktig dressyrhäst, som liksom flyter fram med en kraftfull men ändå samlad trav . . . :D :'D Hoppas det såg lika bra ut som det kändes ;) Haha .

Ny månad, nya tag

Nu är det maj-månad juni, och juni innebär många saker, bland annat sommarlov :) På sommarlovet hinner man oftast med mer saker, och många utvecklas också mer under sommaren - kanske har man mer tid att åka och träna och tävla ?

Ikväll är det dressyr ! Skulle typ hoppa upp och ner av glädje om någon vänlig själ skulle kunna filma eller fota . . . Har inga bilder när jag rider honom ordentlig dressyr, fast några filmer har jag från i vintras ;) Vill verkligen se vad mina fel är i tex sitsen :( Så jag kan bli bättre !

Laddar upp benmusklerna, idag ska dom få jobba ;)


Diss

Fismåsar


Gillar dom inte - stor diss för dom -.-

Idag vågade Emil (min katt) följa med mig, mormor och hundarna på en lite längre promenad igen. Han var jätteduktig och allt var så lugnt ! TILLS DEN DÄR JÄKLA FISKMÅSEN KOM FARANDE ! Den fullständigt attackerade Emil (flög ner och försökte gripa tag i honom) så han sprang så fort han bara kunde över gatan och försvann ! Hittar honom inte nu, och han var livrädd ! Förhoppningsvis kommer han snart och jamar utanför balkongen, annars får vi väl ta och leta efter honom :S .

Emil är så liten också, gammal men liten ! Den minsta bondkatten jag träffat i mitt liv ! Man ser honom knappt, när han går och gömmer sig . . .


Första Juni

Bara tio dagar kvar till sommarlovet, om man räknar med kristihimmelfärdshelgen ;)

Då är det alltså arton dagar tills vi åker till Fänninge ! Måste betas lite mer nu framöver, så han kan börja gå i sin hage där ganska snart :)Rico - 31/5


 
Häst: Rico.
Aktivitet: Hoppträning.
Längd: 60min. (+15min Therese)
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs.
Utrustning: bruna benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (prestige), svart träns med aachennosgrimma och tvådelat bett (+magplatta och förbygel som vi alltid har)
Intensitet (1-10): 8 
Känsla (1-10): 8
Övrigt: Red faktiskt med tvådelade idag, och det gick bra ! Han kändes pigg första skrittstegen sen lugnade han sig och till sist blev han lite seg - men han ställde sig och kissade och efter det var han pigg och fräsch igen ! ;D. Hoppade fram på några hinder innan vi körde lite 8an, som förra gången :) . När vi skulle hoppa en liten bana senare så rev han alla hinder utom ett . . . ? xD Men när vi gick vidare till åttan sen fick jag mer kontroll, så blev han inte så flack och då hoppade han bättre ;) Han hoppade JÄTTEMYCKET med ryggen idag ! Och galopperade jättemycket med ryggen  . . . Jag liksom sköts upp ur sadeln i varje galoppsprång och ännu mer när han hoppade . . . xD

Efterråt provade Therese att rida Rico, för att se hur han fungerar så hon vet vad hon ska säga till mig när jag rider :) Och herrejösses, vad fin han var ! Hon red bara typ 15 min, i skritt, trav och galopp och tog även ett hinder 2 ggr :)

Första gången jag fått se Rico hoppa ;) På provridningen, när tjejen som värmde upp honom hoppade, så sa dom att han brukade göra så (hoppa iväg för stort så att ryttaren hamnar efter). Och så gjorde han med mig också, men det gick över när vi kom hem till Stockholm. Då hoppade han lite som en kråka, men nu ser jag att han hoppar som en liten kanin ! HELT OLIKT DET SOM SYNS PÅ FILM ! Han är en helt annan häst när man ser honom live ;)

Rico var genomsvettig över hela honom efterråt (jag också) så han fick sig en snabbstretch och sen helkroppsdusch ;) !


Inte så skalenlig eller hur man nu kallar det ;)


RSS 2.0