Svar

Lina. om En bild som betyder:
första gången du satt på honom efter i somras? :D

Svar: Jaa, eller egentligen andra gången :D Första gången jag red efter i somras, men jag hade ju suttit på honom dagen innan men då skrittade jag bara några steg, han var ju helt slutkörd så han orkade väl inte mer ;)


Rico - 31/10Idag kom Eva tillbaka och hade westernlektion :D Vi jobbade mycket med att "flexa", och att rida med en-hands-tygel-fattning som faktiskt är svårare än man tror :s (Jag tar med automatik tillbaka min andra hand så jag rider med två händer - utan att jag tänker på det !).

Vi vände för ytterskänkeln på fyrkanter (en kon i varje hörn) mm.

Så vi gjorde inte så mycket olika saker idag, men mycket lärde jag mig ! Eva har, precis som Kicki, väldigt bra liknelser som får en att förstå bättre.

En häst känner en fluga som landar på rumpan, alltså är hästen väldigt tryckkänslig.


Nya stallet

Nu börjar man se att dom faktiskt börjat bygga på nya stallet ! Dom var väldigt snabba med att riva ner all skog som fanns här, sen hände ingenting på ett tag. Nu ser man att dom har börjat igen, vilket är bra om dom ska hålla sig till planeringen ! :)


En bild som betyderNågon som vet varför ?

Rico - 30/10


Idag var det privatlektion för Therese :D Bara framridningen gjorde oss slutkörda haha ;) Nejmen det är ju stor skillnad på att hoppa själv och i grupp, för det blir inte alls lika mycket stillastående när man hoppar själv !

Han kändes lite trött på framridningen så fick faktiskt ta och rida med spö ett tag i traven, behövde bara hålla i det så slutade han ignorera skänklarna haha ;) I galoppen ökade jag på långsidorna och samlade upp honom på en volt på kortsidorna. Han fick en såndär härlig bärig galopp som är så himla svår att behålla ;)

Det kändes väldigt bra på framhoppningen, kom rätt på alla hinder och allt så !

Blev dock en "avtrillning" i mitten av lektionen, blev ett missförstånd och jag hoppade och inte han, sen hoppade han ändå typ men då låg jag redan i backen, tror han hoppade över mig ? :o I alla fall, läs mer om det här (finns även film! :D)

Hoppade bana i slutet, hindrena låg på 90cm, förutom första hindret som var en oxer ur snäv sväng och oxern jag trillade av på, de låg kanske på 80-85 ? När vi hoppade fram låg också ett räcke på 1m men jag tror Therese sänkte det när vi hoppade bana :)

Jag är nöjd i alla fall, över bådas insats ! Han strejkade lite halvhjärtat ibland, vägrade gå ut på fyrkantsspåret tex ;) Men jag har börjat lära mig nu hur jag ska hantera det så det gick ändå tillslut :P


Tjuvkik haha :)


Här kommer film

Var lite superduktig nu och fixade videon ! ;) Mamma hade filmat uppochned men det är fixat nu :D
Ett totalt missförstånd, Han kändes supertillbakadragen på kortsidan, ingen bjuding alls, så jag gasade på lite för mycket. Det gick så tusans fort så jag minns ingenting :) Ser ut som att han skulle hoppa men stannade sen halvvägs över, då trilla jag av, sen när han rivit frambommen och jag bakbommen var det ju hur lätt som helst att bara galoppetera över ;) 

Ser oftast rätt hemskt ut när jag ramlar av (har flera filmer faktiskt :P) men inte ett skrapsår ens, Rico skickade ner mig rätt varsamt haha - skämt åsido ! Han menade det såklart inte, stackarn <3 

Gick bara in och drack lite festis sen satt jag upp igen och red precis som om inget hade hänt :D Trodde inte det om mig själv, men om jag inte gjort illa mig så ska det inte vara någon skillnad på min ridning, kanske bara att jag är lite försiktig med hur jag gasar - alltid onödigt med ännu ett missförstånd :)  ;)

Avramling !

Film kommer :)

Galet !Det här är galet, sjukt, helt underbart att se ! Vilken otroligt duktig ryttare som fortsätter kämpa ! Detta gjorde mig så taggad och det här hade inte varit fel att se när mitt och Ricos problem var som värst ...

Eller vad tycker ni ? Det är fint mot slutet av filmen tycker jag <3 ! :)

Fotografering

Har tittat på lite gamla fina bilder på hundarna, jag känner att jag var mycket bättre fotograf förr i tiden när jag faktiskt fotade lite då och då ;) Nu fotar jag bara någon gång ibland och alltid på auto-utan-blixt ! :-/Här är en av dom, flera kommer troligtvis senare ! :) Ursäkta för texten, vet inte var originalet är - bara den som är märkt för att stoppa stallet.se-tjuvar typ haha ;) Numera bryr jag mig inte längre, kan inte göra något åt dessa tjuvar i alla fall :)


Ändrat

Har ändrat på info-inlägget om mig och Rico och bloggen (typ). Så kika gärna in där och läs igen :D


:)))))

Inköpslista ?

Känner att jag borde börja fundera över vad som ska inhandlas i Globen i år . . . Dock rök mina sparpengar då jag åkte på klassresa till London och brände sönder en hel del pengar där :[ Efter Londonresan har jag ju också köpt en hel del kläder ... Eftersom jag gör det såpass sällan så blir det ju en hel del när jag väl köper kläder !

Hinner få ett barnbidrag till i alla fall . . . så får låta bli att slösa nu helt enkelt. Men i år hänger ju både mamma och pappa med så dom kanske får lust att köpa dom nödvändigaste sakerna, pannband och märkesschabrak och grejer får jag ju isåfall betala själv då det inte är lika "nödvändigt" eller "viktigt" :P

Tänkte få tag i ett limegrönt schabrak + ett limegrönt pannband. Då beställningen på Charlies gick åt skogen för vi fick problem med kortet och blablabla :-/ Och nu har dom typ slutat sälja sina bling-pannband så de enda limegröna pannband som finns kvar i världen är ju dom onödigt dyra svarowski :( Min åsikt, att det är onödigt att ha äkta svarowskistenar på ett pannband..... Bara min egna åsikt ;)

Blir väl något schabrak och förhoppningsvis kommer jag fynda lite grejer också ? :D Ska sätta mig ned och fundera över vad jag behöver någon dag, behöver en lista så jag inte glömmer bort något viktigt :P

Ska ni till Globen i år ? 


Ridstigen
Detta är då ridstigen bakom stallet :) Här man man oftast ta en kort galopp eller trava om man vill det ! :P 

Önska fick vara med på andra bilden också :P ;)

Galoppbacken
(Återupptar detta med att lägga upp bilder på ridvägar och så, så ni får se hur det ser ut ! Fler ridvägar finns i den här kategorin)

Detta är då Galoppbacken. Den är mittemellan slutet på den såkallade Källbrinksrakan och början på Källbrinks IP.
Har hittills aldrig galopperat upp där, men det är många som gör det  - därför har den fått sitt namn , Galoppbacken ! :)  

Rico - 29/10


Blev ju tyvärr ingen hoppträning idag, för att tränaren var sjuk. Så vi åkte ingenstans med andra ord. Therese kommer ha en privatträning för mig och Rico i morgon istället, för att hoppa bana kanske och hoppa lite högre, som vi inte kan göra på tisdagskvällarna för det är så mörkt och min lilla fegis fegar ur då, ser inte hindret i tid och stannar, ser spöken i buskarna osv ... ;)

I alla fall, nu till dagens ridpass som jag egentligen skulle skriva om !

Red ut med Mikki och Madicken, som ni säkert hört om. Madicken var ju ponnyn jag lånade och red igår. Hon och Rico tycker mycket om varandra, tror nog att han aldrig är så lugn på uteritterna som när han är med Madicken :P

Vi red rätt långt, men red i ganska raskt tempo (skrittade ganska fort ... + lite trav på de ställen som gick att trava) så vi var "bara" ute i 2h 20min ungefär :)

Red först källbrinksrakan (som dom för övrigt rivit upp helt och ska bygga om, man får gå slalom mellan massa skräp och stora stenar ? xD där kunde man galoppera förut men inte nu ...), bort mot Källbrinks IP och förbi skolan. Svängde in på några mysiga grusstigar och kom upp på Gamla Stockholmsvägen, följde den vägen ända till Gömmaren (stranden) och tog ett litet hov-dopp där bara, sedan tillbaka via Hundhuset och Dagiset. Ska nog ta och fota dom där ridvägarna snart igen, för mycket har förändrats !


Bild från senast vi var på stranden, också den första gången vi var på stranden :D Också första gången Rico badat vad jag vet :P Han gick i ungefär lika mycket idag också, superstolt :']

Nu till något lite mer spännande kanske ?

Vid Dagiset mötte vi en ÄLG ! Den stod på andra sidan vägen (ganska långt bort men ändå NÄRA) och åt på något träd på en tomt. Kan säga att älgen var minst lika stor som trädet, var riktigt läbbans att se, särskilt eftersom man läst om älgar som attackerat osv ...

Det var Rico som såg den först, han är ju så duktig och varnar flocken också så han ställde sig och blåste lite, men ganska tyst för han ville väll inte väcka liv i älgen haha ;) Jag och Mikki höll på att kissa på oss först men jag vet ju hur Rico påverkas av ryttaren ganska ordentligt, så jag höll mig lugn och skrittade bara förbi på kanten av vägen. Rico skötte sig super och flippade inte ur eller så, det var ju kanske värre på ängarna för några dagar sedan när det var mörkt och han såg inte vad det var för något :P


ohooo .....


Bloggtips!

Bloggen handlar om en tjej och hennes två D-ponnyer som hon tävlar med. Hon skriver väl genomtänkta inlägg och man lär sig mycket av att läsa hennes blogg ! :) Hon har en ursnygg design som sticker ut, skriver väldigt bra och är trevlig när hon svarar på kommentarer (frågor) :P

Bloggen drivs av Rosanna och hennes blogg hittar du HÄR !

foto: http://crazyponies.blogg.se

PlaneringRico - 28/10

Mamma red Rico och jag lånade min kompis ponny från grannstallet, Madicken som ni hört lite om från tiden då jag inte kunde rida Rico :) Vi red ut upp i skogen en kortis och sen på gatorna. Det gick bra men kändes konstigt att sitta på en ponny :P Är bra för mig med variation, vill kunna rida fler/andra hästar än Rico i framtiden också :P

Fick också veta nyss att det inte blir någon hoppträning på Balingsta i morgon, för Richard (tränaren) är sjuk :-/ Men har bokat in en privat hopplektion för Therese på söndag istället för den vanliga dressyrlektionen som brukar vara för Therese på söndagar. Så jag laddar om till det istället :)


Lov

Nu är det ju äntligen höstlov, och denna veckan ska jag INTE boka upp mig på för mycket, jag vill inte ha fullt upp utan jag vill ta chansen att träffa kompisar som jag inte hinner träffa förut osv. Massa träningar och roliga uteritter med Rico förstås, utan att behöva rida i mörker :) Jag kanske kommer hinna måla lite också, det hoppas jag i alla fall !

Har bara två läxor/arbeten som ska lämnas in under lovet/efter lovet. Och ett prov efter lovet också, som jag bara gjort delvis.

Så det blir nog rätt lugnt, mycket blogga, mycket hästar, mycket fotografering och annat skoj :) Förhoppningsvis mycket promenader och springrundor med Önska också !

ö1
Önska <3

Sår

Rico har fått två halvstora sår alldeles där schabraket slutar, tror han har blivit lite tuggad på av Zebb som kom in i hagen igen för någon dag sedan ! ;) Dom har ju lekt jättemycket, men jag förstår ändå inte hur han har kunnat så sår (blod) under täcket ? :s

För övrigt är stallet värsta sjukhuset för tillfället, massa hästar som gjort illa sig (tex Zebb hade nåt med ögat så han går runt med flugmask som skydd).


Rico - 27/10


Idag red jag på volten, hade suttit på eftermiddagen och planerat också - för annars kan jag inte rida självständigt, måste ha en plan annars går det åt skogen !

Iallafall, jag minns bättre om jag skriver ner saker och läser typ, så jag skrev ned på ett papper ungefär hur jag skulle lägga upp ridpasset :)

Jag bestämde mig för att när jag värmde upp skulle jag tänka FRAM FRAM FRAM, gjorde mycket tempoväxlingar och även thereseövningen som man gör på fyrkantspåret ! Tror jag har visat den på bloggen förut, men kanske kan ta upp den igen i ett annat inlägg :)
   Gjorde även mycket skänkelvikningar, både i skritt och trav. Lite slarviga skänkelvikningar, jag ville ju inte bromsa upp honom för mycket för han blir överlydig, ville bara få honom att flytta för skänklarna. Inga fina perfekta skänkelvikningar inte ;)
   Gjorde också några fram- och bakdelsvändningar i skritten.
När han var uppvärmd i alla gångarter travade jag över bommar på kortsidan och började sen med snurran som är en himla kul övning :) Hade upphöjda bommar istället för hinder, jag hade inte orken att ta fram 8 bommar + 3 till travbommarna så blev bara 4 bommar och utan markbom har han svårt för att se avståndet.

Det gick i alla fall bra ! Han var framme för skänkeln men lyssnade ändå tillbaka, han blev lite stark när vi gjorde snurran så blev inga omhoppningsvängar som är meningen med den övningen. Tog det bara lugnt och försökte komma rätt på bommarna/hindrena.

Rico - 26/10

Mamma red dressyrlektion för Kicki :)

Rico - 25/10


Red ut en sväng idag med, hoppningen var inställd tror jag ? Men red inte över ängarna idag, för vi ville inte träffa på den där läskiga stora saken igen, detdär vi trodde kunde vara en älg :P Och så skulle vi inte vara ute lika länge idag, det var rätt mörkt när vi kom iväg.Pluggat ...

 ... som en jädra galning ! JAG ÄR TOTALKÖRD ! Har dock hunnit med att rida Rico, hem och äta, är nästan klar med den superlånga idrottsuppgiften och har inte ens börjat plugga till NO provet i morgon ... ÅH ! Glömde jag säga att jag är KÖRD ? Helt jädra totalkörd, gjorde ett SO-prov idag som jag inte gjort innan för jag var sjuk. Helt oförberett så haffade bara So-fröken mig i korridoren och sa att jag skulle göra provet idag ... jag typ VAAAAAA ?

Haha ni kanske ser på hur jag skriver att jag är dödligt trött just nu, ni anar inte hur många stavfel jag rättat till på det här inlägget ? ;D Funderar på att gå och lägga mig för är grymt trött och börjar 8 i morgon :))))) KUL !

Liksom nu kom smällen för att man varit sjuk i en vecka :S Blir totalbombad med massa prov och grejer den första dagen, typ "plugga till det här så gör du provet i morgon" ............ det här börjar snart spåra ur, går och borstar tänderna nu ...

... godnatt

Träning + Tävling

Har bokat in oss på en träning och sedan en tävling nu innan vintern, bortsett från Thereseträningarna och dressyren för Kicki då - dom är ju på hemmaplan så det är inga stora grejer, inget speciellt så :P

Träningen kommer vara på Balingsta, ett stall kanske 10 min med bil från Enliden :) En hoppträning för en kille som heter Richard har jag för mig :) Ser fram emot det, och det kommer vara bra förberedande inför tävlingen då vi bör åka och få lite rutin innan, så lastningen och det funkar bland annat.

Tävlingen är ju den jag pratat om förut, nu är den betald och allt också så sålänge inget oväntat dyker upp kör vi på den :D (oväntat -> typ som när Rico tappade sin sko samma morgon som vi skulle hoppat på gräsbana första gången, pay & jump ... bra flyt !)

Rico kommer ju klippas snart också, en jättesnäll tjej i stallet kommer hjälpa oss med det för vi har ingen klippmaskin för det första, och har inte klippt förut heller så det blir troligtvis bäst om någon annan gör det :)


Han var ju faktiskt klippt när vi fick hem honom förra året, den här bilden togs nog på pricken för 1 år sedan, dagen efter han kommit hem ... är inte säker men jag TROR det :) Det var i alla fall bilder vi skulle skicka till sadelprovaren för att hon skulle se hur han var byggd ungefär, dumt att ta med xxx-vid bom om man ser direkt att det inte behövs, eller hur ? ;)

Rico - 24/10
Blev en uteritt idag som tänkt - med ficklampan i högsta hugg !

Red "bergastigen" upp bakom stallet, lilla ridstigen bakom stallet, sedan bort på gatorna en bit och till sist över ängarna tillbaka. En väldigt lagom runda, skrittade bara. Men gjorde lite övningar på halvlång tygel (hängande men inte så jag håller i änden), tex flytta höger och vänster, stanna, tempoväxlingar osv. Han blev lydig av det och det kändes jättebra ! Hade massa kläder på mig också + ullstrumpor så behövde inte frysa fastän jag satt ganska stilla och det var bara någon plusgrad ute. Jättemysigt var det !

På ängarna påväg hem träffade vi på något som jag kommer undra över i resten av mitt liv :o Rico började plötsligt blåsa upp sig och var jättenervös, stannade och tittade åt vänster, trippade fram några steg, blåste "hotfullt" för att skrämma bort "rovdjuret", trippade fram några steg osv osv. Såg att det var något jag också, jag blir däremot inte lika rädd för sånt :) Men det var riktigt skumt, såg ut som en häst mitt på ängen, man hörde att den rörde sig lite för gräset prasslade. Men det var ju becksvart ute, och vad skulle en häst göra där alldeles ensam ? Vi red i alla fall förbi och Rico var superduktig som inte tog täten och flydde hem, han valde istället att lita på mig och skritta hem lite lugnt, haha ;)

Mamma sa sen att det kanske var en Älg vi såg ? Det kunde det absolut ha varit - men har svårt att tänka mig att det finns Älgar häromkring ? :s

För dom som tror på spöken, kan det absolut ha varit ett hästspöke annars ! ;) haha , läskigt !

Är i alla fall jättenöjd och Rico också antar jag, han fick en liten rykt efterråt och fick på sig täcke och kom in i boxen där han hade sitt proppfyllda hönät :P :D Knäppte en liten bild på honom där också, men man får vara snabb - det är inte många millisekunder han tittar bort från sitt älskade hönät ! :D


Haha sööötis :D <3

Rico - 23/10

Mamma red ut först, sen på volten en stund. Gick jättebra, sa mamma :)

Planerar för uteritt

Blir nog en kort uteritt idag, om allt går som planerat :) Hoppas bara inte föööör kort :P


Fail med fokus på bakgrunden, men man ser ju ändå hur söt han är ? ;) :P Ellerhur ? :D

helt random


Den video med flest visningar - av alla mina videos - (har kollat på både youtube och videofyme) kommer här:Haha ..... ;) :P

Tips !


Ridsport på teve nu, på svt1 (inte eurosport för en gång skull :D) !

Ska hålla på till 18.00 men jag vet inte hur dom gör där för tennisjäveln drog över som vanligt, jättemycket :S Så är det nyheter efter så dom kanske inte kan dra över med ridsporten också ? -.-

Aja, jag ska i alla fall titta på det ! har ju spelat in så jag ska titta från början :P


Photoshoot ~ Ricos födelsedag


Mamma och pappa förbjöd mig i morse att åka till stallet idag för att jag fortfarande inte är helt okej, jag hade pyttelite feber i morse och hade fortfarande ingen röst.

MEN jag hotade med att: om ingen skjutsar mig och om moppen inte funkar (den startar inte om den stått i några dagar, batteriet är laddat men bara pappa vet hur man sätter i det) så skulle jag GÅ till stallet - och då skulle jag verkligen bli sjuk !

Det går ju inte några bussar mellan huset och stallet :S

I alla fall, de fattade att jag menade allvar ( trots att jag inte kunde prata ordentligt ..... ) så pappa skjutsade dit mig så jag fick vara där 30 min medan han åkte till Hornbach eller vad det heter :P


Vissa bilder, som denna ovan, tog jag tyvärr utan att titta . . . ;)

Det var dagens första bildbomb, kommer nog en till senare ! :D Ska bara göra lite läxor och så emellan :)


365 dagar


För att fira ett år med Rico så kommer här lite saker ni kanske inte visste ! :) Dvs lite fakta som jag kanske inte berättat förut :D

1. Jag kände inget "KLICK" när jag provred Rico, jag tyckte bara han var en jättetrevlig häst och det kändes bra. Särskilt bra kändes det eftersom jag jämförde med de andra hästarna jag provred, dessa kunde jag inte kommunicera med alls :P

2. Vi skulle egentligen inte provrida Rico alls, för de sa att han hade problem: tex att han var rädd för män, kunde bli rädd om man red lätt i otakt (ingen nybörjarhäst - inte för att vi var "nybörjare" men vi tänkte på pappa som kanske också ville rida), och så tyckte vi att han var lite ung osv. Men när vi var där så frågade dom om vi inte ville prova Rico också när vi ändå var där och vi tyckte att det skadade ju inte :P

Alltså vi märkte inte av någon av hans "problem" som dom berättade om, dock hittade vi lite annat skräp i framtiden, men det löste sig ju :)))))

3. Min tanke var, när vi bestämde oss för att köpa Rico, att jag kan satsa på dressyren för hoppningen gick åt helskotta xD Han kom tokfel och hoppade iväg före mig varenda gång jag skulle hoppa, och dom sa att han "brukar göra så" så då förbisåg jag det och tänkte att antingen så struntar jag i att satsa i hoppning eller så kanske det där går att träna på ? ;) Och se hur bra det vart ! :D

4. Vi fick inte på hans transportskydd när vi skulle hämta honom, vi hade ett par jättehårda och styva från Hööks (tror inte dom har kvar den modellen dock). Frambenen gick okej, men så fort vi försökte med bakbenen fick han panik. Han stod på bakbenen och slängde sig runt och sparkade (inte mot oss utan för att få av sig skyddet som vi hade fått på lite halvt bara på ena benet). Stallgången var ganska bred så han kunde vända runt helt, det var aningens läskigt :S Aja, han fick åka hem med bara framskydd, men gissa om jag var nervös ??? :O 

Sen fick vi ju tag på ett par Bucas som Therese (min tränare) sålde rätt billigt, de är mjuka och han får inte panik i dom :P Han kan bara tycka dom är farliga ibland om vi inte använt dom på länge (tex när vi skulle hem från Örebro i somras).

 

Kommer säkert komma på något mer, detta var ju mest massa från provridningen, kanske kul med något annat också ? :) Får se vad jag kommer på ! 


Mitt hjärta <3


Jordens undergång ?


Gick in på Charlies (hemsidan) och skulle se efter vilka betalsätt det fanns mer än payEx (det är PayEx som krånglat för oss tidigare därför har vi inte kunnat beställa pannbandet som jag tjatat så mycket om), klickade mig in på deras pannband och vet ni vad ?


SWAROWSKI PANNBAND GRÖNT MED BRUNT LÄDER


CHARIES BLING-PANNBAND ÄR BORTA ! -.- Charlies hade ju en egen variant av blingpannband, som fanns i massa färger, limegrönt i detta fallet. För jag personligen har ingen lust alls att betala 800 spänn för ett pannband 20x1cm typ bara för att det är "äkta swarovski". Så sjukt onödigt enligt mig, kvalitén är väl inte heller någon större skillnad, och dom ser i princip likadana ut . . .

Jag vet inte varför, men blingpannbanden var borta och de verkade inte sälja dom längre. Himla trist enligt mig, jag har inte sett ett limegrönt blingpannband någon annanstans, det var därför vi fortsatte krångla med deras betalsätt för att försöka beställa den.

Jag är såpass ofattig nu så jag skulle kunnat köpa den för 800 kr ( 799 kr egentligen ..... )

Men nu är det förbi, får väl hoppas att jag hittar någon på rea någon gång :/ ..... Kanske i Globen ? :P

Rico - 22/10


Mamma red ut vad jag vet, jag fick sitta tyst hemma och göra ingenting :( Febern kommer och går, och jag vill INTE vara sjuk i morgon när vi ska fiiiira :D


Varför ?


Jag har ingen aning om varför, men på något sätt känns det lättare, mindre farligt, inte läskigt att rida ponny - fast nu tänker jag mer inom hoppningen, i dressyren är det ingen större skillnad psykiskt för mig.

Om man tar ett hinder på 120 tex, feg som jag är skulle jag säga ifrån på en hoppträning med Rico - en storhäst. Fast han är ju inte så stor, så med just han så är det mest att jag tvivlar på att jag sitter kvar om han tar ett toksprång just på det hindret ! ;)

Men om jag hade ridit en ponny (som klarar den höjden såklart) mot ett hinder på 120 hade jag nog inte tvekat mycket, det jag sitter och spekulerar kring är vad som är orsaken ! Det känns bara inte lika högt på något vis, även fast en ponny får hoppa högre och ta i mer än om man jämför med en storhäst.

Eviga spekulationer . . . 

Kommer nog aldrig få svar på det där, är det någon av er som någon gång känt lika dant ?


Jag ska bli "BÄST"

Så fort jag är frisk igen ska jag börja med en sak jag började med nångång förra sommaren, nämligen att bli "bäst". Men Bäst menar jag självklart inte Bäst som i Bättre Än Alla Andra - utan jag ska bli så bra jag kan bli, bättre än jag var innan.

Jag ska göra ALLT för att bli en bättre ryttare, för att jag och Rico ska bli mer samspelta och jag ska även planera Ricos träning bättre, inte bara: "Måndag uteritt, tisdag hoppning . . . "  osv osv.

- Utan VAD vi ska göra, HUR vi ska göra det, VARFÖR vi gör det, VAD jag ska tänka på osv

Stretcha efter varje ridpass, häst men även kanske ryttare ibland :P

Ingen mer slarvridning - vilket verkligen inte betyder inget mera kul - utan jag ska planera vad jag ska göra den dagen. Om jag bestämmer mig för att rida på volten måste jag ha en plan, vad är målet med dagens ridpass ? Kanske ska jag mest bara få honom ordentligt lösgjord, öva på skänkelvikningar osv ?

INGET: "idag är målet att han ska gå i form"
för jag vet att då går det åt helskotta för att jag håller fokus på FEL saker !

Måste jobba på kommunikationen, om det sitter rullar allt på mycket lättare. Det är där jag ska börja.

Allt det här är ju lätt för mig att säga när jag har legat hemma i soffan i en vecka ;( Fick inte följa med till stallet idag, kanske smiter iväg senare med moppen om febern lägger sig :P Men jag vill ju inte vara sjuk heller i morgon när vi ska fira :D

Men mera av det här träningssnacket kommer, tog det lite halvsnabbt nu för febern är tillbaka och jag mår inte så bra :-/ Kan i alla fall säga att jag kommer dela med mig av min träning och planering när jag börjar med detta :D

Hej så länge .....


NY bilaga med expressen !


Sitter och tittar i den nya bilagan som man kan få med expressen ! :D Den heter HÄSTAR & Ridning och verkar rätt bra . . . är lite ridövningar, tips från ridlärare, massa prylar, foderråd, intervju med kända ryttare, hälsotips för ryttare, tips på ridresor och tex hoppläger mm :)  

Kul att ridningen får en plats även i Expressens bilagor ! ;) De flesta bilagor brukar ju handla om inredning, trädgård osv .....


den här är dock inte samma nummer som jag har, hittade ingen annan bild just för att det är en NY tidning :)


Har inte ridit på 6 dagar


Som rubriken lyder, har jag inte ridit på 6 DAGAR ! Skulle ridit i torsdag men kände mig jättefebrig och snurrig efter skolans längsta dag så vi gick bara en promenad på gatorna istället. Visst, det är ju inte så jobbigt att sitta på en häst en stund men att komma upp och ner måste man ju vara "kapabel" till också ;) !

Lite mer info då:

1. Jag har tappat rösten till 99%. Kan endast viska ibland, ibland inte ens det ! Febern är borta för tillfället, hoppas den håller sig borta också !

2. I morgon ska vi fira en sak, hoppas NÅGON av er vet vad jag pratar om ? ;) Det är en superstor dag - hela TVÅ saker ska firas ! Eller man kan säga tre saker, men två av dom är dom som var viktigast enligt mig :P


Mitt hjärta för snart ett år sedan :D ↑      

Rico - 21/10


Mamma red, jag var sjuk ..... igen !

Hade för övrigt börjat tappa rösten idag, var hes igår men nu börjar rösten svika mig på riktigt :S


Rico - 20/10


Vi gick promenad "lilla rundan" (som inte är så liten, tar väl 40min), jag trodde jag var frisk men jag blev sjuk igen efter den här dagen, var både i skolan och i stallet.


Rico - 19/10


Mamma red för Kicki och jag var sjuk ..........

Rico - 18/10


Mamma tömkörde på volten (som bland annat var en simbassäng - hoppningen inställd så jag missade inget) :)

och jag var sjuk :(

Rico - 17/10


Mamma red, jag var sjuk.

Inte okej ens

Hahaha det här är inte ens okej ! xD Jag blir höjdrädd när jag ser det här, får svindel av att ens se på hindret ! (184cm)

Här tycker jag verkligen att man ser hur otroligt begåvade dessa ryttare är ! Hur håller dom sig kvar förresten ? xD

Nejmen ärligt nu, jag tvekar så fort hindret är över 1m i nuläget. När jag var liten (precis börjat rida och provat på att hoppa typ, red på Södertörns Ryttarcenter då, när det fortfarande var en ridskola) så ville jag redan då "satsa" på hoppningen, alltså jag ville bli bra på det och jag tyckte det var roligt. Men jag och min kompis var då båda överrens om att "vi kan hoppa typ såhär högt men aldrig någonsin som dom på teve" ;) 
  
Så nu vet ni ännu en sak om mig, har kanske nämnt någon gång att jag är extremt höjdrädd också ?

Här är filmen i alla fall:SkitDetta är filmen som jag har försökt ladda upp sedan dagen den blev till . . . -.- Har varit fel efter fel och problem efter problem - och NU så ser jag att den ändå är åt fel håll :D :D :D -.-

Ni med bärbara datorer kan ju vrida och vända på dom, men ni andra får väl lägga huvudet på sned eller nåt ! ;) Det är från den där hoppträningen för en månad sedan som gick sådär, kom fel på några hinder och hade inte så bra känsla. Men jag tog om det sista hindret när pappa slutat filma (har det dock på en annan film) och då kändes det bra :)

Titta och njut ? :)

Förebereder

Jag förbereder en sak, har kollat igenom alla bilder på min dator ( har en massa usbminnen också men jag ska nog strunta i att ta bilder därifrån, om jag inte får massa tid över i helgen ? ;) ). Har valt ut exakt 200 bilder, ska såklart gallra bort några till för jag kan ju inte sitta i ett dygn och bomba bloggen med hela två hundra bilder !

Ska bara kolla snabbt om jag hittar lite andra sorts bilder på usb minnena . . . Har lite feber och huvudvärk så orkar inte sitta så länge . . .

Nu kanske några av er undrar, varför gör jag detta ? :P

Jo . . . Det är ju en sak som ska firas på söndag (a) Jag hoppas ni vet vad jag snackar om ! ;) Det är nämligen 2 saker som ska firas ... !


EnsamRico står numera ensam i sin hage, så han står i princip alltid och trycker vid hagens in/utgång (grinden) och håller sin hagkompis sällskap :) Hagkompisen står ju i hagen bredvid nu, i sjuk/karantän-hagen. Rico är så snäll <3


Alla bloggar . . .

. . . har haft eller kommer ha ett antal bloggtorkor, en av mina har varit denna veckan då jag endast leget sjuk hemma och mått jättedåligt. Inte mycket att skriva om, helt enkelt. Jag hoppas på att detta är min sista dag sjuk hemma, var i stallet igårkväll och det gjorde inte saken bättre tyvärr ! ;)

Håller på att lägga över lite bilder från kameraminnet, tänkte göra så gott jag kan och lägga upp dom här sen . . . :)


Rico - 16/10


Hoppträning för Therese idag. Gick bra, han kom fel på några hinder men inget jättefarligt :) Hoppade bana 90cm i slutet, ganska enkelt, långsida-åttan-långsida-långsida typ :)
Rico - 15/10


Började med att värma upp en vända upp i skogen bakom stallet, tänkte köra lite dressyr på volten men det gick åt helskotta för jag kan inte rida dressyr :))))) Men körde lite lydnad istället mot slutet, med hängande tygel i alla gångarter. Hade bara stöd på ytter i galoppfattningarna, för han kan inte fatta galopp annars ;) Men annars hängande tygel, använde rösten och skänklar + lite sits men inte mycket ! Skrittade av honom bort till Lövsta och tillbaka, höll väl på totalt lite mindre än en timme :)


I'm back !

Jag har fortfarande feber men det är inte lika illa som gårdagen.

Tänkte försöka blogga lite idag, ska försöka gå igenom allt som hänt men jag har sånt kasst minne och det blir ju lite sisådär när man är febrig också ! ;)

Fotade lite i helgen så dom bilderna kan också komma upp :PLängtar för övrigt tillbaka till sommaren och värmen ;(

Hemskt ledsen

Har i princip inte rört datorn alls dessa två dagar jag inte bloggat . . . Verkar dessutom som jag har åkt på en rejäl förkylning, hoppas det går över fort för jag hatar att vara sjuk :( Sitter nu inlindad i en filt med halsont och halvsover. Kommer bara bli luddiga inlägg om jag nu försöker skriva något . . . Satsar på att gå och lägga mig tidigt (typ nu?) och gå upp i god tid i morgon, för tro det eller ej - jag VILL till skolan ;) ! Självklart inte om jag mår piss men annars vill jag dit :)


Bra siffra

24 Maj - Min allra första tävling utanför Farsta Ridskola, på min kompis ponny. 50cm har jag för mig att det var. I örebro. Clearround.

2/4 (2 April, menar siffran 2&4 dvs 24) 2011 - Min och Ricos första Pay & Jump 70cm och 80cm Balingsta

24 Augusti 2011 - Första gången efter sommaren som jag satt uppe på Rico igen <3 !

24 September 2011 - Tävling Enliden, två klasser. Clearround 90cm (LD) och KM klass 90cm (LD). Kom tvåa i KM och var felfri i clearrounden :D

Har också märkt när jag tittade runt i arkivet, att många av årets 24:e har jag varit hemma och pluggat xD Ska kika runt lite mer senare, ska till stallet nu :) Kanske kommer på något mer bra eller mindre bra som hänt den 24 ? :P Säg hemskt gärna till om ni kommer på något ! :D

Har inte hunnit gå in på datorn förrän nu, och nu ska jag ju åka till stallet ! :S Men vi ses sen, när jag kommer hem :)


Rico - 14/10

Mamma red ut en sväng på ängarna och i skogen sedan travade hon och tog lite kort galopp uppe på volten :) Han var duktig, men lite spänd för att det var så mörkt - det gömde sig spöken i buskarna :P


Tuffff helg :(

Kommer ha inflyttningsfest i helgen :S Kommer bli aningens stressigt, mest före men även efter ! Ska rida i morgon och söndag. En uteritt/voltenpass och en hoppträning för therese.

Rico hade ju 2 hagkompisar förut, Magi och Zebb. Magi har åkt. Och Zebb har en inflammation eller nåt så han står i sjukhage :S Så Rico får gå i egen hage ett tag nu :( Om inte någon vill hoppa in i hans hage snart ! Han ska bara avmaskas och vi ska mocka i hagen annars kan vemsomhelt frivillig bushäst va med :D


Hahahaha ;) ;) ;) ;)Tror ni han kommer bli en sån där grym westernhäst ? ;) Som vänder på en femöring runt tunnorna ? :P

Hahahaha ;) ;) ;) ;)

Rico - 13/10

Mamma red ut med westernsadeln.

Hon kommer rida istället för mig i morgon så rider jag ut på lördag istället :) Förhoppningsvis långritt med någon :D Och så är det ju hoppning på Söndag ! :)


Centrum

Centrums butiker stänger 19 så ska nog ta första bussen dit, fem i eller nåt sånt :) Ska bara rensa min väska lite snabbt innan, så jag inte behöver bära runt på massa skräp och smuts :P

Blir troligtvis inget stall idag, om jag inte får för mig att ta bussen från centrum till stallet och åker med mamma hem ? ;) Får se ! :)


Utveckling

Början av 2009:

fux_polleSommaren 2011:
Rico

Idag

Idag ska jag vara hemma från stallet, eventuellt bara åka dit en stund och hjälpa till med något, inga 3-4h inte ;) Tänkte också åka en vända och köpa kläder :P Om jag hinner !

Och göra lite läxor, och blogga lite såklart ;) :PHaha Yazzi :) <3

Ridlärare jobbar igenom

Igår (Tisdag) efter hoppträningen satt Therese upp på Rico igen (senast var i våras) och hade lite clinic :P Eller hon gick igenom dom saker jag sagt var svårt, förklarade hur hon gjorde och gjorde lite lösgörande övningar. Också så jag fick se att han faktiskt kunde ! Tex gjorde han skänkelvikning i galopp ;) Trodde jag inte om min snart 7åriga lilla plutt :P

Hon är väldigt framåt i sitt sätt att rida ( hon har en skänkeldöv ponny, kan vara mycket därför ) så Rico blev lite chockad när hon började rida, han trippade mycket i början och fattade galopp när hon skulle göra skänkelvikning tex :P

I alla fall, han såg superfin ut och hon kände inte av något fel i munnen heller så det är bara att han testar mig, han har inga problem med tänderna ;) Han försökte nämligen med henne också, men hon är nog lite mer bestämd än mig :)

Jag frågade också om hon ville hoppa honom lite någon dag, då kanske jag kan filma lite också så ni får se hur fin han blir :D


Rico - 12/10


Red dressyr för Kicki idag ! Rico kändes som vanligt lite segstartad men OJ så fin han vart sen ! Jag kände verkligen trycket bakifrån och han kändes så lätt och fin :D Fick en plötslig underlig lust att satsa på dressyren :$ xD 

Men vägen dit var inte lätt ! Fick kramp i innerarmen, óch var helt helt helt slutkörd i innerskänkeln . . . :P

Nejmen jag är superglad över det här passet, han kändes lite så som han såg ut igår när Therese red :D

Rico - 11/10


Hoppträning idag, Rico skötte sig bra men han kom lite fel ibland, och stannade faktiskt på några hinder ! :o Har han aldrig gjort förut, men han stannar så snällt ( inte tvärstopp rätt in i hindret ! ) och bara av väldigt bra anledningar !

Tex så var han lite feg på ett hinder, kombinerat med dålig fart. Han sprang förbi ett som hade en skugga över sig (en häst stod bredvid och skymde hindret, vi har belysning från ena sidan av volten). Och han stannade väl två gånger på samma hinder, när vi övade omhoppningssvängar i slutet. Han såg inte hindret någon av gångerna ;)

Men jag satt som fastklistrad i sadeln, för han gjorde inte en s.k silver (race inpå hindret och tvärstanna en tiondels sekund efter han börjat hoppa . . .) utan saktade in och jag kände att han skulle stanna, han skulle säkert försökt hoppa om jag varit snabb och bestämd men jag är lite seg på att reagera ;)

Banan var samma som KM-banan, så vi övade på samma omhoppningssvängar, men med ganska låga hinder för det var mörkt och hästarna fegade ur lite :)

Vi avslutade i alla fall superbra, med de två sista hindrena i KM-omhoppningen, först en oxer på långsidan, sedan innanför ett hinder och på en oxer som var första och sista hindret i grundomgången :) Han kom rätt på båda hindrena, och vände superfint så vi fick gott om tid fram till hindret :D Bra känsla !

Oxern på långsidan: (bild från KM)


Sista hindret: (bild från KM, ha överseende med en avsliten nagel och komma fel på 9/10 hinder xP)


Rico - 10/10

Mamma red ut och red en stund på volten.

Svar på fråga:

Två frågade vart tävlingen skulle vara, svaret är då BOTKYRKA :D :)

Ska dra vidare till stallet snart, Kickiträning :D Ska se till att ta mina "andastabletter" innan bara så jag klarar passet :P

Och bara en parantes, självklart kan ingen fota när jag för en gång skull rider för Kicki ! :( Eller jag kan ju alltid höra i stallet om någon kan :P Men det är få som brukar vilja numera :[


Info

Info om gårdagens ridpass och dagens ridpass kommer ! Nu måste jag göra mig klar och moppa iväg till skolan ;(


Tävling

Har nu anmält mig till en tävling SÖNDAGEN DEN SJÄTTE NOVEMBER ! Så ni fotogalna kanske kan . . . kontakta mig ? xD Skulle vara surt om ingen kunde fota. Vår första riktiga bortatävling ju ! :P:D

Djur

Dom är vänner för livet. Dom bryr sig inte om utseende. Dom menar aldrig något illa. Dom kan inte hata. Dom finns där när man är ledsen. Dom finns där när man är glad. Dom gör alltid sitt bästa. Dom sviker aldrig.Hästar, Hundar, Djur . . . alla.


Joggingtur

Ska nog helt random ut och springa en vända med Önska nu . . . Har inget att skriva om och känns meningslöst att bara kladda på med massa inlägg utan mening . . .

Bilder tar ju numera grymt lång tid att ladda upp, så blir inte så många åt gånger då jag inte har tid med det. Har försökt ladda upp den där tusans filmen jättelänge nu, men den vill helt enkelt inte. Kommer såklart fortsätta att försöka ( fast ni minns väl ändå inte vad det var för film ? ;) Var ju så länge sedan ! )

Nää ska nog ut nu innan jag fastnar helt vid datorn. Hatar när det händer ;) Har ju läxor och allt ! :P


Sommaren 2010 i Trosa ! Jag och Önska :) Var ett tag sedan, hade ju blont hår då också ! :P

Haha nostalgi typ . . . ;)


I slutet av gårdagens "påsträning" . . .

. . . Så kunde jag faktiskt lägga regnponchon över hans rygg ! Det blåste lite lätt bakifrån så den blåste upp lite sådär som han brukar bli rädd för, och då spände han sig lite bara och slappnade av sen. Riktigt bra gjort tycker jag ! Valde därför att avsluta ganska snart efter dessa bilder tagits :)
Duktig va, eller vad tycker ni ? :P

Planering denna vecka


Dagarna markerade med stjärnor är de dagar jag ska rida. Ska alltså rida dressyrlektionen på onsdag, som mamma brukar rida. Ska bli kul ! Måste nog dock ladda upp med mina "andastabletter" så jag kan ge allt och kämpa fullt ut, för Kickilektionerna är intensiva :P

Är också osäker på om det ska vara hoppning eller dressyr på söndag . . . :S Det var markarbete förra veckan så jag antar att det är hoppning som gäller, är dock inte helt säker :)


"Min hälsodagbok"

Vi har fått en uppgift på idrotten att skriva en hälsodagbok i 7 dagar, och idag var första dagen.

Vad vi ska göra är att i detalj skriva ner i en "dagbok" (dvs lösa papper, block eller liknande):

1. Mat: Vad vi ätit under dagen, allt från minsta lilla russin till tex en klunk vatten.
2. Motion: All rörelse under dagen, promenad till bussen räknas - till ett stenhårt gympapass.
3. Sömn: När vi gått och lagt oss och när vi går upp. Hur många timmar vi sover per dygn och även en tupplur på soffan räknas.
4. Kommentarer: Vi ska skriva vad som är bra och mindre bra med det vi gör, vi ska dra slutsatser och motivera vad vi tycker och tänker, också vad vi kan göra för att förbättra/förändra vår hälsa.

Det här är faktiskt en kul grej enligt mig, det här liknas vid planering litegrann - men man skriver vad man gjort inte vad man ska göra. Och planering är ju, som ni vet, en sak jag tycker är superroligt ;)

Dock är ju detta ÄNNU EN SAK som jag måste göra varje dag, kommer bli lite smått trångt med tiden . . . Kommer säkert bli att jag skippar en timme eller två av mina åtta timmars sömn varje dygn för att hinna med allt ! Bloggen ligger ju rätt högt i min prioritering numera, vilket är kul men också lite jobbigt !


Eskadron . . .

Eskadron är så fiiiint :DAlltså, ser ni schabraken ! ? :o :D Så himla fiiiint :) !


Träning

Efter dagens ridpass, efter jag och Rico ätit lunch, så gick vi upp på volten och "påstränade" lite, fast med en regnponcho vi har :D Den är verkligen jätteäcklig, så konstigt material ! :P

Gjorde först samma grej som med påsträningen, att jag "tryckte" sedan tog jag bort trycket när han står stilla. (Han brukar oftast fara runt mig tills han insett att den inte ska äta upp honom . . .)

Sen bytte jag princip lite och flaxade mest med den, tills han slutade reagera på det.Fler bilder kommer !

Äntligen !

Där kom den !

Min första kommentar på snart en vecka !


Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen !


Rico - 9/10


Idag var det dressyr för Therese . . . Gick inge bra, inget sammarbete alls och allt kändes bara skit :( Det enda lilla jag är nöjd med är de 5 sista travstegen när vi travade av dom på åttvolten . . . Sen saktade jag av och avslutade innan det skulle börja gå utför igen :O !

Han ville inte ta kontakt med bettet, var inte alls avslappnad, hade ingen bjudning eller egen motor, fick trycka fram honom i varannat steg, han växlade mellan snabb och stark och seg och trött, han var allmännt vinglig och jag red allmänt dåligt. Galoppen kändes också trippig och inte alls som vanligt.

Det mesta är att jag tagit bort padden, jag är inte van vid att sitta så nära ryggen, jag får känslan av att han går med sänkt rygg och högt huvud . . . Fast egentligen är han som vanligt (dock kan han ju inte gå i form utan att ta ordentligt stöd på tygeln, vilket han inte gör . . . han går emot tygeln).

Blä. Vill bara glömma det här ridpasset, vet att jag bara är ovan och att han testar mig lite. Han vill se hur långt han kan tänja på gränserna, hur mycket han kan smita undan arbetet ...


Hmm...

Jag hade skrivit ett inlägg tidigare idag, som aldrig kom upp ? -.- Blev inte så glad nu när jag såg det eftersom jag för en gång skull INTE stressat hem från stallet för att hinna sätta mig och blogga mitt första inlägg på dagen en sen eftermiddag . . .

-.- 


Undrar verkligen vart det där inlägget tog vägen ? :O Får väl sova på saken, kan det ha varit så illa att jag glömde publicera det ? xD Den finns inte som utkast så inte jättetroligt . . .


SIMS 3 med hästar :DVerkar rätt kul ! Om man då bara hade tid att spela det också ;) Tycker det är bra att hästarna får en plats i Sims-världen :D :P Eller vad tycker ni ? ;) 

Rico - 8/10

Idag tömkörde mamma medan jag mockade mm ;) Så tittade tyvärr inte som jag brukar, så kan inte säga hur han såg ut idag, möjligen lite trött eftersom han knappt ville fatta galopp de 2 minutrarna jag gick upp på volten :)
Bilden är inte från idag, tror inte heller att den har varit uppe på bloggen förut ;)

Funderar

Funderar starkt på att fixa en helt ny design ! ( om jag nu hinner, ni kanske har märkt att jag knappt hinner blogga 3ggr om dagen ens ;) )

Har lite ideer som jag försöker få ner på papper . . . Det kräver ju såklart en hel del jobb men jag tror att det kommer bli riktigt bra och jag kommer bli ännu mer motiverad att blogga, och ni att läsa kanske ? ;)

Visst är det insidan, texten och innehållet som räknas men jag tror att en snyggare och fräschare design kommer hjälpa till en del . . . :P

. . . Kom på nu också att den designen jag har nu gjordes den tiden jag inte red, dvs alla bilder är gamla och bara en är när jag rider . . . Den var från förra vintern den ;)


Hööks

Efter stallet idag åkte vi till Kungens Kurva och kollade på jacka, skor, lite sånt "nödvändigt". Det lyfte upp hela shoppingturen med att åka till Hööks det sista vi gjorde ;) :D Vi kollade på lite reflexer, hittade dock inget vi behövde och inte hade redan ;) Jag provade också några snygga västar :D Har aldrig någonsin haft en väst, jag är ingen sån person tycker jag som har det :P Men jag har börjat gilla västar särskilt mycket nu, men blev ingen sån tyvärr ;( Men nu har jag lite mer koll på vad som finns ! :D

Vi köpte i alla fall två hinköverdrag för den blötlagda maten drar åt sig så mycket flugor ( som typ lägger ägg i maten ? :S :S :S om jag förstått det rätt ).

Blev också en vinterjacka + en softshell/övergångsjacka :)


En sån här fast fanns bara med "DINNER" text på båda, så fick bli dom ! Det står ju på hinkarna vad som är kvällsmat och morgonmat :) Och dessutom får han exakt samma mat morgon och kväll :p

Rico - 7/10


Tog bort padden idag på sadeln, kan vara därför han var lite spänd i början :)

Red ut med en supersnabb C-ponny i stallet :) Eller han skrittar superfort, Rico brukar hamna efter men idag var Rico vääääldigt framåt :) Vi var ute i en och en halv timme, skrittade mest men travade en del också.


Vardag

Kom precis hem från skolan . . . eller kanske för en halvtimme sedan :) Har ätit lite pannkakor (ordentlig mellis / jättetidig middag ?) och en bit tårta som mamma fick gratis med ett erbjudande på coop.

Dum som jag var hade jag glömt mina varma roeckl handskar på moppen nu under dagen så dom var såklart genomsura när jag skulle åka hem, hittade som tur var ett par tunna sommarridhandskar i alla fall att åka i. Jag åkte nämligen moppe en gång utan handskar (på sommaren på landet är det dock okej) och det ska inte göras om, det blir rätt kallt när man åker i 30-50km i h utan handskar :S

Idag ska jag åka till stallet, jag bara mellanlandade hemma för att äta och byta om . . . och blogga ! Blir enligt planering en uteritt idag.

Apropå stallet så kom det en sadelprovare idag och kollade upp att hans sadlar satt bra och passade, var ju trots allt ett år sedan vi köpte dom och hon tog inget vidare extrabetalt ändå för det :) Dressyrsadeln passade, hoppsadeln passade bättre utan fårskinnspadden. Så hoppsadelns padd kommer vi nog ta bort då :)

Tänker nog bara plocka undan min disk som är över hela bordet, byta om och sen åka. Kommer hem rätt sent tror jag, mamma har gjort mat bara när hon var där idag. SÅ rida, mocka, fixa. Sen kanske jag får lite inspiration i stallet också, så troligtvis/förhoppningsvis kommer det upp lite roliga inlägg ikväll. Får se :)

Vi hörs ! ;)

Vinter

Det är för tusan nästan vinter nu ! :o Någon som har lite vinteraktiviteter (med hästar eller i stallet såklart) att dela med sig av ? Det finns ju till exempel dom som rejsar i snön (dock är inte jag en av dom :p), vissa skrittar bara runt i skogen och klättrar . . . och det där var ju bara två saker man kunde göra när man rider, man kan ju pynta boxen (julpynta), stå och rykta i evigheter . . . Tolka också ! :DOj vad fluffig han var i ansiktet förra vintern :p Han var ju klippt när vi fick hem honom så bara huvud, ben, rygg, rumpa var fluffig :)

Rico - 5/10

Mamma red dressyrlektion för Kicki.

Rico - 4/10


Jag hoppade för therese (som vanligt på tisdagar), vi hade en oxer på ena långsidan och en serie på andra, eller vet inte om man brukar kalla det serie när man inte bygger upp bommarna till hinder :S I alla fall, det var bommar och sedan en oxer som jag avslutade på 90cm med. Bommarna hjälper ju hästen att komma rätt på hindret så sålänge han kom rätt på första bommen kunde jag bara åka med resten av vägen :p Han är ganska nonchalant mot bommar bara, typ de 3 första gångerna klev han på dom . . . xP Och det är inte bara idag utan han är sån som satsar mot det "riktiga" hindret.

På medellinjen var det också två sockerbitshinder som man skulle rida över på en 3-serpentin-bågar-ridväg. Övningen såg buslätt ut men det var himla svår ! Tog om det ett antal gånger . . . Men det gick hyfsat bra i slutet :)

Det kändes bra i alla fall, han var väl lite småtjurig men det är nog trotsåldern som bråkar :P Ville inte fatta galopp ibland osv, rycker tyglarna ur händerna på mig . . , men han kändes bra annars ! Vi fick till några fina språng :)

Satsar mot det "riktiga hindret" . . . ;) Bilden är antingen ett eller ett halvt år gammal, minns inte riktigt (vår 2011 eller höst 2010 :)

Tävling

Har kikat på lite pay&jump's och tävlingar nu framöver (höst, vinter).

Therese (en av mina tränare) frågade om jag ville åka med henne (hon ska tävla sin storhäst som är jämnårig med Rico) och tävla i november, då ska både hon och jag troligtvis bara hoppa 90cm och hon kommer hjälpa mig under framridningen :D

Sen har vi ju Runstens Pay & Jump's som är en gång i månaden ungefär. En eller två sånna kanske jag hinner med :)

Känner mig löjligt tävlingssugen nu, även fast det går lite sådär på hoppträningarna nu för tiden :P Eller det går väl bra, men Rico känns inte som vanligt . . . han har börjat testa mig lite, kommit i trotsåldern kanske ? ;) Han varierar mellan att vara gaaaalet pigg och lugn som en filbunke. Man vet aldrig innan hur han kommer vara på dagens ridpass x)


Lääääxor

Japp, det är det jag sysslat med sedan sist -.- Ska läsa typ 45 sidor till i en bok till i morgon och så har jag ett ganska stort hemkunskapsprov också. Ett stort läxförhör på fredag . . . Plus en massa andra saker till nästa vecka.

Ska försöka blogga så ofta jag kan men det är svårt när dagarna är så fullspäckade. Det kommer såklart info om hur Ricos träning sett ut dessa dagar jag inte skriver/skrivit.

Kameran ska med till stallet i helgen också, blir väl förhoppningsvis massa fotografering då också eftersom det är så mörkt på vardagskvällarna numera.


Pladder

Blir lite mindre bra uppdatering numera, det är mycket med Rico, mycket i skolan, hundarna har vi ju också (och katten man han tar kanske 10min om dagen med att fylla på mat, tömma lådan, släppa in och ut honom hela tiden osv :P Inte så mycket tid alltså !).

Det där FYS-inlägget tog ett litet tag för mig att skriva därför hann jag inte med så mycket mer igår ;)

I alla fall, det var ju hoppning igår - Lina Arvidsson kom till Enliden och höll lektion för mig och två till. Läs mer om det här.

Idag blir det också hoppning, det blev lite tokigt planerat bara för nu blir det 2 hoppträningar efter varandra, sedan en dressyrträning (mamma rider) på onsdag !

Aja, efter det får han i alla fall rida ut i två dagar, sen ska vi väl tömköra på lördag och jag ska eventuellt rida dressyr på söndag, är inte bestämt ännu. Det är ju brandövning då så det kanske krockar ? :o

Mycket snack lite verkstad eller vad man brukar säga, jag ska till skolan nu så vi hörs senare ! :)

Rico - 3/10


Idag var det hoppträning för Lina Arvidsson ! :D Vågade inte rikigt vara sådär glad och taggad idag som i tisdags, när det gick utåt helvete . . . Jag var bara liiiite revanchsugen men också lite osäker eftersom det var under samma förutsättningar som i tisdags, mörkt och lite kallt, sent på kvällen, jag är trött . . . Typ så ;) :)

Idag var det mycket lydnadsarbete, vilket var bra för Rico men han vart ju lite för vaken och övertaggad när vi galopperat fram och så, vanligtvis brukar han vara rätt segstartad och han brukar bli rätt lagom mot mitten/slutet. Nu däremot vart han totalspeedad, typ arg på mig och glad på att hoppa. I princip varje galoppfattning sparkade han bakut och drog iväg några språng :o Men när han väl var igång var han fin, aningens snabb men han är ju så mjuk och fin att rida så det var inte så ofta som han kändes stark i munnen så ;)

Sprången kändes bra, han var bara lite stark mellan hindrena.

Det var två räcken på ena långsidan och en liten dogleg (båge) med kryss på andra långsidan. På en av kortsidorna var det bommar som hade ett hinderstöd var, som man skulle rida slalom mellan i skritt och trav. Svårt att förklara men det var kul i alla fall :) Trots Ricos blandade humör var det roligt att rida, HAN var rolig att rida ;) Blev en utmaning som ändå inte var för svår :P

Kändes allmänt bra idag :D Tyvärr kunde ingen varken fota eller filma så ni får en helt random gammal bild (från en pay and jump i vintras:


Vad som var kul att höra var att Lina tyckte att jag utvecklats sedan vi träffades senare, alltså att jag följde med bättre över hindrena, fått bättre balans och bättre självförtroende :'D Sånt man inte tänker så mycket på förrän man fått höra det av någon annan :P


Mysig - VILL HA !

Skulle absolut inte tacka nej till den här JW västen - hittade den ju fast i helt fel storlek på Lyckås REAN ;(Fanns också i marint, vilket jag föredrar framför rött :p


FYS?

En sak jag tänkt på: Ridsporten är den enda (eller iallafall en av väldigt få) sporten där det inte "ingår" någon fysträning av något slag.

Om man tar fotboll eller innebandy som exempel, om det är tre träningar i veckan så är minst en av dom träningarna fysträning. De övar inte BARA på att tex spela match.

I ridningen så är ju lite fys, koordination, kondition mm oftast inplanerat och varierat för HÄSTEN - en hoppryttare hoppar inte bana varje dag för det är inte bra i längden, utan man tränar kondition, klättrar i backar mm. DET är ju ungefär FYS för hästen.

Måste komma med ett till litet exempel (förslag?) här, vi tar RIDSKOLOR. Där RIDER man, visst tränas konditionen och lite styrka när man rider, inte såååå mycket mer än det (man behöver egentligen komplettera med FYSTRÄNING vid sidan av). Man har teoripass ett antal gånger per ridskoletermin.

JAG TYCKER att man borde införa FYSTRÄNING på ridskolorna, ofta är det många som hoppar över att gå på TEORIER för att man tycker att man inte lär sig något, att det är onödigt, "man vill ju rida istället" - dom få personer som tycker fysträning är onödigt får väl låta bli att gå på dom passen och gå miste om den otroligt viktiga fysträningen.Jag gick ju på en föreläsning för en tid sedan, på Ågesta ridskola. Det var Ulf Johansson som höll i den och han sa så många bra saker, föreläsningen hette RYTTARE ÄR IDROTTARE och han pratade en del om bland annat honom själv, pilatesboll, styrke och konditionträning mm. Också många viktiga saker om sömnen, att dricka ordentligt (sådana saker som är självklara men man ändå inte tänker på, jag är för övrigt rätt dålig på att dricka ordenligt)
    ... aaa jag tänker inte berätta allt för han stod faktiskt i två timmar och pratade - men fråga gärna om ni vill veta något speciellt om föreläsningen så kan jag berätta :)

Den föreläsningen har i alla fall inspirerat mig något otroligt, har så mycket att berätta så kommer självklart komma mer inlägg inom det här ämnet !

Kan vara lite luddigt, hoppas ni har överseende med att jag bara sovit tre timmar inatt :p Är verkligen inte rätt tid att skriva sådana här genomtänkta inlägg när man är såhär pass trött. (skrev "första utkastet" igår kväll!)


Tre veckor kvar <3

Nu är det bara TRE VECKOR kvar tills min och Ricos 1-årsdag och vi ska även fira att Rico fyller hela 7 år ! Yes, 23 Oktober är det som gäller - glöm inte att gratulera oss då :*

:)

En av annonsbilderna, kommer såklart VÄRSTA inlägget 23 Oktober om vår utveckling också, och massa bilder såklart :P Tiden har gått så tusans fort, på sätt och vis känns det som att han precis kommit hem till Enliden, och på sätt och vis känns det också som att vi har känt varandra i en evighet.

Rico - 2/10


Idag red jag ut en runda, mamma tog med sig mormor och båda hundarna och vi skiljdes åt i skogen bakom stallet, de gick en runda till med hundarna ute och jag red hem och upp på volten en stund. Han kändes superfräsch och alldeles lagom framåt, han var som vanligt lite segstartad men efter en ökad galopp en gång i varje varv så vaknade han och han kändes framme för skänkeln :P Jätteduktig var han, vi körde tempoväxlingar i galopp mest och även lite trav. Varierade mellan volt och fyrkantspår, tränade mycket ställning - bara basic saker för att känna lite på han inför hoppningen i morgon :)

Är jättenöjd över bådas insats, det blev ett väääldigt kort pass men vi hann ändå en del, hela passet gick liksom ut lite på att locka tillbaka hans egna motor, men jag kortade också upp honom ibland så han fick en sån där superfin galopp som är så jobbig att hålla igång (A) ;)

Han känns i alla fall superfin och fräsch inför i morgon, när Lina Arvidsson kommer ! :D

24

Jag tror nummer 24 börjar bli ett riktigt lyckotal för mig, även om det inte är just ett "LYCKOTAL" så är det i alla fall ett datum av total lycka. Ni som hängt med ett tag - kan ni gissa på lite 24-datum som jag tjatat om en del ? :) Kanske kommer ni till och med på någon jag aldrig tänkt på förut ? ;) Självklart får alla som försöker en länk och jag kikar ju som vanligt in på alla bloggar som kommenterar :P


Ärligt talat, 24 är ett nummer av total lycka och kärlek <3 ( total-ignorera sitsen tack :p kom jäkligt efter på alla hinder här ;) )


SÄmsta TideN Att moCka Ricos BOx

En stor DISS till att mocka Ricos box PÅ FÖRMIDDAGEN en varm och solig dag !Den absolut värsta tiden någonsin på dygnet att mocka Ricos box måste nog vara på förmiddagen/morgonen när solen bara skriker upp i ansiktet på en genom fönstret. På morgonen är ju solen oftast väldigt stark också så man blir totalbländad, ser ingenting utom all damm och torv som flyger omkring i luften :S Det gör bara att hans box, som redan är ganska svårmockad, blir myyycket svårare att mocka ! Det tar så mycket längre tid och det är riktigt jobbigt :o

I försej så brukar jag ju inte mocka på morgonen så ofta, bara på helgerna :)


Back on track

Nu är jag tillbaka, nu ska jag börja blogga vanligt igen :P Nästa gång jag ska sova borta hos folk kanske jag kan förbereda lite inlägg innan så jag inte behöver sitta hemma hos folk och skriva, det är ganska osocialt ;) Så det vart ju inte så himla mycket blogging som ni kanske märkte.

Tänkte dra lite kort om vår lilla övernattning, den blev lyckad tycker jag - bättre än tidigare gånger ! :P Vi var uppe till 4-5 nångång och satte klockan på 8 på morgonen. Så tre underbara timmars sömn fick jag i alla fall :D Såg Roshana (från Idol) på tunnelbanastationen för övrigt, bara en såndär rolig liten parantes :P

Missade bussen i förmiddags när jag skulle åka till stallet, jag missuppfattade vägbeskrivningen och tog höger ut på stora vägen istället för att gå på stora vägen sen ta höger  . . . typ :S Var skittrött och döförbannad och sen så var ju bussen försenad också, det tog en timme att åka buss den väg som skulle tagit ca 15 min med bil :D -.- Ännu en sak som jag kunde gjort annorlunda med moppen - dvs kört xD ;) :/

I alla fall, när jag kom till stallet och hade ätit lunch så fick jag veta att tjejen jag skulel ridit ut med tänkte helt random vara med på KM i dressyr som var idag, om jag hade kommit tidigare hade jag kunnat efteranmäla mig och Rico, precis som hon gjorde ! Men det hann jag inte förstås. mitt humör var på -3 nånstans, skitarg xP Liksom typiskt min otur . . .

Blev i alla fall att rida ut några minuter i skogen som uppvärmning, sedan red jag på volten (KM i dressyr var slut då = volten var ledig), mer om dagens ridpass senare :) Vi "slängde ut han i hagen" direkt efter, stod och kratsade hovarna och stretchade frambenen ute i hagen, tur att man har en snäll häst som står stilla om man ber honom :)

Japp, det var detta ni hade missat då . . . Blir nog inget mer babbel om det här nu, lite om ridpasset idag bara annars var det inget speciellt. Kommer dra igång min fantasi nu också så lite mer intressanta inlägg kommer upp nu framöver :D Något jag ser fram emot, då det är riktigt roligt att blogga när inspirationen bara finns där :)

   


Hos Minna

Jag och några "hästkompisar" ska ha en övernattning inatt, vi ska äta oh dricka te och grejer :p Supermys :D

Kommer dra igång massa bildbomber i morgon, men nu har jag ju inte min dator här :( Ni får en trist från arkivet, säkert sett den 1000 gånger men ..... :/Rico - 1/10

Mamma tömkörde, självklart glömde jag kameran hemma men fotade lite smått med mobilen, kommer senare i ett annat inlägg :P

Han såg i alla fall fin ut :D

Rico - 30/9

Mamma red ut


RSS 2.0