Planering Rico

Ungefärlig planering de kommande dagarna:

Fredag (idag) : Mamma rider ut
Lördag (imorgon) : Jag rider ut eller så tömkör vi
Söndag : Mamma kanske rider ut

Måndag : Jag hopptränar (måste stretcha honom också så han kan vara med på tisdagen också, så han inte har jättemycket träningsvärk eller nåt :P)
Tisdag : Jag hopptränar
Onsdag : Mamma rider dressyr
Torsdag : Mamma eller jag rider ut
Fredag : Mamma eller jag rider ut
Lördag : Troligtvis tömkörning
Söndag : Jag rider dressyr

Ungefär så . . . när vi planerat bättre kommer en "finare" och ordentligare planering, kanske gjord i Photoshop istället för att bara skriva ner svartvitt ? :P

B-vitamin

B-vitamin ska införskaffas, troligtvis från Hööks eftersom det ligger närmast att åka till :)


Är ju bra vid pälsbyte (och miljöombyte, transport mm) och vi skulle egentligen börjat ge det redan i augusti när han började sätta vinterpäls ! Han är superfluffig nu, han måste nog ha någon lite grövre ponny/häst i sig ;) Vi har märkt (eller JAG har märkt, mamma märker ingenting :o) att han har blivit liiiite tjurig, lite svajigt humör och sånt. Och det kan ju bero på pälsbytet.

Vi får se också om vi ska klippa honom sen i vinter eller om han ska förbi en fluffig häst :P Jag tycker vi ska klippa, för jag tänkte ju åka och träna i ridhus på vintern. Men haha mamma tycker aldrig detsamma som mig -.- ;) Så vi får se, för tillfället får han fortsätta bli fluffig, han går ju utan täcke nu så han kommer absolut bli ännu fluffigare inom kort :P




Friidrottsdag

Har haft friidrottsdag idag, inga lektioner alltså. Har nyss kommit hem nu, känns skönt att vara hemma såhär tidigt på en fredag :D Om jag inte åker till stallet idag (jag vill men jag tror inte jag får xP) så tänkte jag måla lite, även mejla vinnaren i senaste tävlingen igen . . . Så hon inte glömmer ;)

Är också i starkt behov av att gå runt och fota lite, brukar ju inte hinna det nu för tiden :( Ska nog ladda kameran och ta med den i morgon, får se om det blir några bilder, ska ju iväg på kvällen men har ju fram till det på mig ialla fall :P



På måndag kommer Lina Arvidsson och har hoppträning :D Ska bli himla kul !

Rico - 29/9



Fick bli en kortare uteritt idag, han var jättetjurig (för att vara han) i stallgången men han va positiv som vanligt när jag red. Vi fick utrusta oss med en del reflexer idag för det var så mörkt :P Vi åkte ju och köpte moppehjälm innan så blev lite sent :) Skrittade bara upp i skogen en runda och mamma gick med med båda hundarna också :)


Bilden är ej från idag (hahaha uppenbarligen eftersom vi bara skrittade ut xP) :)

Rico - 28/9

Mamma red dressyr för Kicki, båda fick jobba rätt hårt :)

"I händelsernas mitt"

Har ju hänt en del dessa dagar som jag inte varit aktiv här på bloggen och uppdaterat, kommer såklart dra alla dom sakerna senare, lite sammanfattning nu bara då.

Jag har haft massa läxor :/

Jag har haft prov, har suttit och råpluggat från skolans slut på eftermiddagen till halv 12 på kvällen då jag är tvungen att gå och lägga mig för jag börjar 8 nästa dag i skolan -.-

Jag har tagit körkort :D

Jag har köpt en moppehjälm :D

Jag har suttit kvar i skolan till halv 7 och jobbat med ett grupparbete i No:n -.-

Jag har ägnat allt för lite tid åt Rico, Önska och bloggen :(



Japp, allt detta på dom snart 2 dagarna som gått utan att jag ens kikat in på bloggen ;)

Rico - 27/9

Alla hästar var riktigt skumma idag :S Hästar vägrade, kom fel på hinder, hoppade IN i hindret - hästar som inte brukar göra sådant ! Rico vägrade dock inte, han kom bara löjligt fel på 90% av hindrena.

Att han kom så fel hela tiden gjorde mig lite höjdrädd faktiskt, ett räcke och en oxer låg på 90 i slutet, de andra hindrena var lägre. Jag bad faktiskt Therese att sänka en oxer som Rico hade kommit jättefel på flera gånger, för när han kommer fel så kommer jag i obalans och då blir han rädd. Inge bra alltså ;)

Han var allmänt tjurig idag, eller trotsig kanske är det rätta ordet . . . Han vägrade fatta galopp i början, han bara ställer sig på tvären med rumpan inåt och väääägrar, han smiter undan genom att trava iväg och gick allmänt emot skänkeln och bettet idag :( Verkligen ingen bra dag, stryker ett streck över och HOPPAS VERKLIGEN att det går bättre på Måndag när min förra ridlärare kommer och har lektion :o

Jag som var sådär sjukt taggad idag :( Kommer inte göras om, man blir bara besviken :o

Taggad

Är så sjukt taggad inför dagens hoppträning :) fler inlägg kommer senare ikväll, syns då ! :D

Pluggat

har varit hemma och pluggat idag, Spanska prov i morgon och Moped skrivning på Torsdag bland annat. Ska även läsa en bok till på Torsdag och har matteläxa till antingen i morgon eller fredag, är osäker :S Är säkert något mer men dessa var dom jag har suttit och grubblat över idag :S


Rico - 26/9

Mamma red honom ut en sväng med hans hagkompis Zebb + ägare :) Gick bra !

Drömoutfit !

:( Vill verkligen få tag i allt till denna "drömoutfit" ! (tänker fixa mer limegrönt men hittills har jag bara pekat ut schabrak och pannband ;) 

Jag tror han skulle se totalt awesome ut i dessa :D


Menar då det limegröna/äppelgröna pannbandet, 2a uppifrån :) Detta är då en hoppoutfit, måste hitta något snyggt till dressyren också :D


Kommentera din blogg

Vill ni ha en till läsare som följer er blogg ? (Eller varför inte FLERA ? :P)

Skicka er blogg i en kommentar så kikar jag självklart in, om jag tycker den är bra följer jag den - annars blir det självklart också en massa kommentarer och grejer ;) Några av dom som vill kommer få en länk i eget inlägg + lite info och vad jag tycker om bloggen osv :P

Är trött på att läsa samma gamla bloggar varje dag, vill hitta flera roliga ekipage att följa :D


Han är så vacker :) <3



Så begåvad, så söt, så snäll, så fin :) <3

Min dag

Åkte hemifrån 9, mockade och fixade lite i stallet. Glömde bort tiden sen och kom på väldigt plötsligt att jag skulle rida om typ 20 min (A). Kom in i stallet med Rico kvart över 10, skulle rida halv 11.

FAKTISKT så hann jag bli helt klar bara någon minut efter halv :D Skitstolt (A) för jag är rätt seg på att göra iordning mig och hästen ;)

I alla fall, red och tog ut honom i hagen igen, sen fick han lunch och jag gjorde hans mat och mockade klart mm . . . Åt lunch själv också såklart :P

Skulle precis cykla hem, åkte bara först ner till hagarna och lämnade hans lunchpåse och eftermiddagspåse där. Såg då att deras vatten var nästan slut :( Så fick vackert cykla tillbaka till stallet, gå ner med en kärra med vatten och upp igen. Är en bit att gå så tar inte bara 2 min att gå och fylla vatten precis ;)


fyll och klart !


Sedd från hagen, stallet ligger bakom granen, man måste gå en bit på vägen för att komma hit.

Här ser man också en skymt av vägen :) Och Ricos hage är avlång så om han står längst bort tar det EN STUND att hämta in honom ;)

Besöksrekord för de senaste 30 dagarna !

 

Rico - 25/9


Idag var det dressyr för Therese ! Två av tre hästar på lektionen hade ju hopptävlat igår på KM så vi tog det lite lugnt, inga nya avancerade saker. Värmde upp i alla gångarter, körde skänkelvikning i båda varven och även öppnor och slutor i skritt i båda varven. Fick lite särskild hjälp i galoppen och jag kände mig lite dum nu som kallade gårdagens galopp bra och med mycket tryck i ;) Den där KÄNSLAN har jag aldrig någonsin upplevt till häst, eller jo nästan, när jag gjorde sluta i galopp med Rico. Men det var bara nästan. Han verkligen BAR SIG SJÄLV, han galopperade nästan på stället, med sånt tryck i galoppen att han orkade hålla igång ! Nu vet jag också vilken känsla jag ska sträva efter och det känns så himla bra !

Han kändes allmänt ganska framåt idag, trots den långa gårdagen, och han blev riktigt fin i vissa lägen ! :)


Måste hissa



Effax Läder-kombi, hur tusans bra som helst ! Stor HISS till den, orkar inte förklara alla bra grejer med den jsut nu - så jag gör inte det då heller :) Men den är hur bra som helst, inte för dyr och finns att köpa lite överallt :) Rekommenderar !

Luktar dock lite starkt men men det luktar inte om lädret när man använt det, bara om själva vätsan i flaskan :)

Byter hinkar hela tiden ?



När vi köpte honom för snart ett år sedan så köpte vi två blåa hinkar att ge honom mat i, då fick han först 5dl havre och 5dl betfor morgon och kväll typ, för att dom vi köpte han av sa att det fick han hos dom, men vi tyckte det var för mycket havre för han blev så knäpp då, drog ner till kanske 2dl av varje morgon och kväll :)

Då var hinken alldeles lagom stor, men när vi bytte foder i vintras (början av 2011?) så räckte dom inte till riktigt, i fänninge fick han äta i stora byttor på marken för att slippa kladda ner krubban då kan är en riktig gris, kletar på väggen och utanför boxen - bra bordskick ? nej.

Iallafall, en av "byttorna" gick sönder i botten för han klev typ på den (xD) så han fick ha maten i sina blåa igen fastän de nästan var överfulla. Då fick han lusernpellets (som man blötlägger och det sväller upp) + linfrökaka.

Vi bytte till de limegröna i mitten när vi kom hem, matchade hans limegröna höpåsar också :D Men handtaget gick sönder ganska direkt på dom, var inte så hållbara.

NU har vi bytt till de röda längst till höger, och jag tycker de är alldeles lagom stora till 7dl lusernpellets + 3dl linfrökaka.


Innan det blötlägges :)

D i v a ?

Rico har blivit en riktig tävlingsdiva ! :) Typ "äsch då, jag vinner ju alltid" ( dock kom vi tvåa men ni fattar hur jag menar ? ;) ) Totalignorerade kameran på alla bilder utom denna, och inte såg han intresserad och nyfiken ut heller ;) 
<3

Är det sant tro ? :O

Vet inte riktigt om jag ska tro på det här, men pappa sa precis att det var bara 3 tiondelars sekunds skillnad mellan mig och hon som kom etta idag :O Jag tror inte det var sant, men pappa insisterar, han var en av dom som hade hand om tidtagaruret . . . Jag tror snarare det var 3 sekunder än 3 tiondelars sekund, men han sa att han stod och pratade med några andra om "vad liten skillnad det var" :o

Aja, blev så stolt över att ha kommit 2a, nästa år kommer jag satsa mer och inte bara åka runt och ha det bra xD Känner mig så taggad inför tävlingarna som kommer här framöver ! :)


Naglen . . .

VARNAR "KÄNSLIGA LÄSARE" ! Det är lite blodigt :)











Uuuuusch säger jag bara ! Fastnade med nageln i en av hans knoppar över första hindret jag hoppade på banan, han hoppade av stort och jag kom supermycket ur balans, slet av nageln och red med ett blodigt finger resten av grundomgången + omhoppningen ! ;) Mysigt va ? :P Lyckades även kladda lite på mina vita ridbyxor dock :(

Helt oredigerade bilder



Såhär vackert är det alldeles innan hästen hoppar ifrån :)


Om man bortser från sitsen så är den här bilden väldigt fin, han hoppade dock iväg före mig här !


Här hoppade han av väldigt stort, och jag kom efter i språnget !


:O


Oj här kom jag så efter att jag knappt hann ställa mig upp i lätt sits innan vi var nere igen xD


Fan asså vad är detta ? :S Haha skäms supermycket, hatar sitsen xD Hade lite långa läder så fick stå på tå för att komma upp ordentligt i sadeln, Rico hoppar mig ur sadeln ibland :P


Najs underskänkel -.-


Fail ;)


:O

Hade lite för långa läder, de kändes inte långa men det var för att jag -utan att jag tänkte på det- ställde mig på tå i stigbygeln över hindrena xD Najs att jag såg det efteråt också ;)

Rico - 24/9

'

Clearround 90cm (LD) :
Ingen som fotade eller filmade i denna klassen, det gick superbra ! Han blev felfri och hade ett bra tryck i galoppen. Utifrån hur han kändes när jag red fram trodde han skulle vara superseg, så jag gasade på honom lite när jag kom in på banan . . . Men han var INTE seg ! ;) Han kändes som en lugnare och stabilare version av Rico innan sommaren, när jag samlade upp honom verkligen KÄNDE jag trycket i galoppen, så grymt fin var han !

Banan var enkel, det var långsida-snett igenom-långsida-snett igenom-långsida.

Fick en vit clearroundrosett här :D

Klubbmästerskap 90cm (LD) :
I denna klassen fotade en tjej i stallet, Celice Tack igen för det :D Jag var supernöjd över både min och Ricos insats, fast han kom dö-fel på vissa hinder, på första hindret fastnade jag med nageln i knoppen över hindret, och eftersom han kom så fel så slets typ en tredjedel av nageln av :D :D :D -.- Kul va ? Hade hela handen översvämmad med blod resten av banan, blev ju felfri så vart en omhoppning också !
   Han har börjat fatta det här med tävling nu, så när jag hoppade denna klassen så vart han superstark ! Men det gjorde att han fick supertryck i galoppen när jag samlade upp honom = positivt ! :D Han rev inte ett enda räcke på banan, bara en gång på framhoppningen men då vart han så lång och flack.

Banan här var lite svårare men inte så mycket. Grundomgången började med ett hinder på diagonalen, sedan en linje med räcke-parallelloxer med 14 meter mellan om jag minns rätt ? Sen snett igenom på ett räcke. Långsida med oxer, sedan en båge mot ett räcke. Avslut med linjen igen fast åt andra hållet, därav att det var en parallelloxer :) 

Omhoppningen var 2+3+4+5+1, tog det rätt lungt och satsade på att bli felfri, rejsade på lite i en snävare sväng mot sista hindret bara :)

Blev en 2a-plats här :D

Bilder kommer i ett annat inlägg !



Kändes helt enkelt aningen superbra idag :D

Rico - 23/9

Mamma red ut, jag var på Lyckås Ridsport så hann inte åka till stallet.

Tävling

Är tävling idag, så jag kan faktiskt lova er massa bilder, kanske film också :) Får se vad som blir, kommer säkert bli superkul i alla fall ! :D

Taggar upp

Kollar på hoppfilmer, dock har det aldrig gått RIKTIGT bra på en träning då någon filmat ( förutom en gång, och den filmen fick jag aldrig sen, det var en tjejs mamma som filmade som jag typ aldrig mer träffade xD :( )

Aja, idag ska jag bara försöka hitta tillbaka till den där känslan som jag hade för några hoppträningar sedan, idag är ju dagen efter 23 - senast betydde det rikligt med tur för mig, för det var exakt en månad sedan jag kom upp på Rico :D

Bjuder på en film då från innan sommaren:


:) Världens sämsta kvalite men vi hade bara min mobil som kamera "på den tiden" :P

Trip To Lyckås

Åkte till Lyckås idag med en kompis, Mikki - som ni hört talas om ;) Vi åkte direkt från skolan efter 3 någon gång, sl.se sa att det skulle ta 30 min att åka, men så var det icke ! :@ Haha är jättearg nu för allt gick åt pipan, kom inte dit förrän sent, jag blev lite besviken på rean för det enda man hittade var i fel storlek. Fast det är väl för att allt nästan var slut, för rean är så populär ! :P

I alla fall, hittade typ världens snyggaste och skönaste väst, en JW som fanns i marint eller rött. Fanns i stl 10år-12år , S, M, L typ. Men 10år-12år var för litet, dock inte jättelitet men skulle inte funkat på vintern med alla tjocktröjor under (de var väldigt stora i storlekarna), jag provade också stl Small men den var ENORM ! Så blev ingen sån tyvärr :( Kostade bara kring 350kr eller så, brukar kosta typ 600-700 nånstans !

Dog lite över några hypersnygga animokavajer också, var tyvärr inte rea på dom haha xD Men prövade båda brunt och marint för "kul skull" och satan vad bra dom satt ! Skulle kunnat sova i dom, så sköna var dom haha ! :D


Dålig bild, tänkte ta en när jag hade den på men hittade ingen spegel xD

Tänker berätta en lite dålig sak senare, men måste ta kort och visa ;)

Köpte i alla fall ett schabrak, fanns inga snygga att välja på så blev en enkel :( Men snygg ! Ni ska få se senare, han ska ha den på tävlingen i morgon om den passar ;)


Fråga och Svar


Fråga:
Vilken dag ska du gå till Stockholom Horse Show? :)

Svar:
Jag tror att det var söndagen jag och Alice skulle dit, med hela våra familjer också ! :D :)



23 Oktober 2010

Nu är det bara en månad kvar tills Rico har varit hos oss i ETT ÅR ! Bloggen skapades ju några dagar innan men den blev ju inte aktiv förrän Rico kom hem, så den fyller också ETT ÅR :D

En till sak vi ska fira är Ricos 7årsdag, också om prick en månad :D Eftersom det är okänt i passet när han fyller år så säger dom 1/1, jag tänker då INTE fira honom på nyårsdagen för då är det tillräckligt annat att fira ;) Så en liten fin tanke bara, istället för att bara ta en dag, vilken som helst, så bestämde jag att hans födelsedag ska firas 23 Oktober, dagen vi hämtade hem honom :*

11 månader har du fått stå ut med mig nu, min lilla skrutt (a)

--2-3-4-5

De fem första bilderna på honom hemma :) ↑

Lite trögfattad

När det är en tävling inplanerad brukar det se ut såhär i mitt huvud:

Två veckor innan - då blir jag glad och taggad
En vecka innan - då blir jag glad, taggad och lite nervös
3 dagar innan - då fattar jag ingenting och tror fortfarande att det är minst en vecka kvar
2 dagar innan - halva jag börjar fatta att det är en tävling snart
1 dag innan - Haha hur känner jag mig nu ? xD Typ förvirrad och tror det är minst 2 veckor kvar ! ;)
Tävlingsdagen - På morgonen och innan start brukar jag vara nervös, dock är jag nog inte så nervös eftersom det är på hemmaplan :P Under själva banans gång brukar jag vara taggad :)

Förut när jag tävlade lite smått oftare så hittade jag ett ganska fast möster från några veckor innan till själva tävlingsdagen, nu bara gissar jag lite och kör utifrån hur det var denna gång :)


Framridning på vår försa dressyrtävling OCH vår första tävling :) Här var jag jättenervös fastän det var på min gamla ridskola/ridklubb, eller haha kanske är just därför xD

Tomorrow's plan

Om allt blir som vi tänkt ska jag åka med Mimmi till Lyckås i morgon eftermiddag, även till foderboden om vi hinner !

Kanske jag får tag i ett snyggt schabrak till tävlingen på lördag ? :D Har ju försökt fixa några som fotar, vet dock inte om någon kan :P Men i värsta fall mutar jag någon (a) ;) Haha näjmen pappa kanske vill fota ? ;D


Rico - 22/9


Blev uteritt idag, halvvägs var det spöken i buskarna (vi var i skogen) så han kändes som en bomb som skulle exploderas närsomhelst, jag och mamma med hundarna gick runt en runda längre bort och han var fortfarande lika spänd. Vi mötte en pappa med två små barn och en hund, barnen ville först hälsa på våra hundar men när önska skuttade fram så glatt så tyckte dom att Rico såg snällare ut xD Så han stod där några minuter, stel som en pinne och trodde varenda löv skulle äta upp han, medan två barn glatt stod och klappade på honom xD Han var superduktig i alla fall, jag red hem själv genom skogen och mamma gick åt ett annat håll :) Han stelnade till när han såg ett rådjur, annars så snubblade han på hela vägen :)


Två bilder





Mina stövlar är försummade

Det är så synd om mina stövlar, fina nya mountain horse och jag bara kletar runt dom på stallplanen, rider i oväder, mockar och allmänt geggar ner dom. Tror jag faktiskt skulle kunnat gå och hämta hästen i hagen också med dom xD Nejmen ärligt, jag misshandlar dom ! Och inte smörjer jag efter heller, de första veckorna smörjde jag dom varje dag - duktig tjej ? - men nu har jag inte smörjt dom på apa-länge, inte ens torkat av dom eller borstat av dragkejan :o

Det är ju tur att det är tävlingar ibland så man får en anledning att smörja, som nu på lördag ! :D

Hur behandlar ni era stövlar ?

Bjuder . . .

Tur ändå att jag inte har en särskilt stor blogg, för då skulle jag aaaaaaldrig lägga upp den här videon kan jag säag er ! ;) Räcker med att jag tycker och tänker saker om min sits, min mindre bra ridning, felen i allt jag gör och allt det där andra negativa . . .

Men här kommer då filmerna. Första är från den lilla banan i slutet av träningen, andra är när jag tog om ett räcke i slutet för att det inte skulle kännas så fruktansvärt dåligt :)))))

Filmen har laddat nu i mer än en timme så jag försöker igen senare :)

Rico - 20/9


Hopp-passet idag gick hyfsat bra, Rico var duktig och gjorde sitt bästa, dock var han lite segstartad (som vanligt) och vägrade typ fatta galopp ;) Men han försökte verkligen ändå och jag är stolt såklart. Dock fick jag ingen bra känsla idag, inga perfekta hopp och det var svårt att få tryck i galoppen, han rullade mest på (fick ha skänkeln om för han bröt av annars !) i sitt egna tempo.

Hoppade trippelbarr idag, tror den låg på 80 kanske :) Vi gjorde bort oss lite första gången, totalfel kom vi, han hoppade av några meter före mig och jag trodde för 1 sek att jag skulle trilla av xD Jag typ "Neeeheeej jag ska INTE ramla av ! Grabbade tag i manken på honom och det var tur att han inte blev rädd för jag kom i obalans, var till och med värre idag än den gången jag ramlade av i husby. 
   Fast dom som tittade på blev ju räddare än mig, tog det bara igen direkt och  uppmuntrade honom, så han inte skulle tycka det var obehagligt och minnas det :)
   Andra gången blev det bättre, han hoppade lite närmre och hoppade väldigt högt över, för han var i bakre bommen första gången, rev dock inte. Han fick supermycket beröm fastän jag blev lite hoppad ur sadeln ;)

Bana i slutet som vanligt, pappa filmade men det kändes piss och såg förjäkligt ut så får se om jag kommer lägga upp en eller ej :) Bara jag inte behöver se den så (A)

Aja, kommer nog inte utgå från dagens träning när jag ska välja höjd till KM på lördag. Måste bestämma mig innan Torsdag bara . . . I morgon alltså.


Håller med



Jag är sjukt trött på att behöva sitta vaken mitt på nätterna för att kunna se sändningen från EM finalen i dressyr. Jag är trött på att jag inte får se Rolf Göran Bengtsson ta EM guld. Jag är trött på att inte kunna se den enda hästsport som sänds eftersom att det sänds mitt i natten. Jag och alla andra som rider och håller på med hästar har väl lika stor rätt att se på våra sporter och nationshjältar som alla andra i mellanmjölks sverige. Om SVT skyller på dåliga tittatsiffror kan dom slänga sig i väggen. I vintras var det fler som kollade på sammandraget från Globen än som kollade på tour de ski. Det säger ganska mycket. Pinsamt att Svt inte sänder mer än TV4. Pinsamt att Annika Lanz kallar Roffe för ”Lars Göran Bengtsson” genom den hela 3 minuter långa intervjun. Pinsamt Sverige. Ännu mer pinsamt är att ingen av mina hästintresserade vänner visste om att vi hade OS silver i hästhoppning. Eller att det ens pågick VM. Kallas det allmänbildning? Isåfall är det fel på studieplanen i idrott. Eller barn kanske inte ska veta något om Sveriges tredje största sport. Men de ska allt veta en massa om orientering och allt annat billigt tjaffs.

Jag är trött på detta och nu vill jag sjutton ha hästsport i media! Bjud in alla ni känner och sprid. Svårare är det inte. Svt ska få se på tittarsiffror.”

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000390970459#!/groups/117152531723862/


Tisdag

Åkte till stallet ganska snart efter skolan, hann bara komma hem och äta något, typ. Mellan 6-7 var det hoppning för Therese, mer om det senare :) och 7 skulle vi även på kalas, så vi kom dit typ strax innan 8, och åkte därifrån någon gång innan 9 för att vi hade kvällsfodring. Blev lite försenade där, kom hem och satte på datorn ca 10.


Önska <3

Kommer info

Fullspeckat schema idag, kom nyss hem och ska upp tidigt i morgon :) Härligt !

Vad jag köpte

Detta köpte jag på Sthlm International Horse show i Globen förra året, hoppas jag kommer fynda MINST lika mycket detta år ! :D

         
     
  
   
  

+ lite småsaker som en nummerlapp, snoddar mm :)

ÅHNEJ !

Kom på nyss att jag måste ju spara till Stockholm Horse Show i Globen ! :o Jag hinner bara få 2 barnbidrag innan dess, och jag kan inte säga att jag har så MYCKET pengar i nuläget xD Men det är Londons fel, vi hade för många shoppningtimmar där (a).

Två av dom saker jag köpte 2010:
       

Mycket hoppning



Vet att det blir en del hoppning dom här veckorna, bland annat ska det vara hoppning idag igen ! ;)

Varje vecka hoppar jag på tisdagar för Therese Berganäs. Egentligen ska det bara vara det, men i Söndags ("allround för Therese") så var det hoppning, eftersom vi där varvar hoppning med dressyr och markarbete.

Och så är det ju KM på lördag ! :D Det är valfri höjd från 40cm, jag har inte bestämt mig ännu för vilken höjd . . . troligtvis blir det någonstans mellan 80cm-100cm. Jag väljer utifrån hur det känns idag då ;) Där ska jag hoppa två klasser, en clearround och också själva KM-klassen :P

Jag vet inte om jag kan räkna med att vi kommer åka iväg och träna i vinter, om inte så kommer vi ju inte hoppa något förrän i vår när snön försvinner (vi har inget ridhus)! Jag hade ju tänkt att börja åka och tävla lite smått till våren 2012 :)

Bara helt random vill jag också berätta att jag har fortfarande inte lyckats beställa hem det där j*kla pannbandet ! :( Först var det fel på hemsidan, sen funkade inte maestrokortet, sen när vi testade med mammas kort så funkade inte "lösenordet" -.- Vill för tusan ha det till på lördag, ifall någon fotar (a) Samt ett limegrönt schabrak som jag fortfarande inte lyckats hitta något bra, i närheten.


Glöm inte !

Sant eller Falskt

Man blir så stolt

Det är en sak att själv tycka att ens häst är söt, fin, duktig, bra helt enkelt.

En helt annan sak är det när andra säger det, man blir alldeles varm om hjärtat och så himla stolt och glad !


Jag älskar dig, jag är så himla stolt :')

Rico - 19/9

Mamma red ut själv med westernsadeln, han var tydligen supersnäll :D Han har ju tidigare fjompat lite och försökt vända hem men inget sånt idag inte :P


Läxor

Hemma från stallet idag, läxor -.-

Måste bli klart ikväll, så vi hörs senare :)

WHOHO

Nyhetsmorgon gratulerar Rolf-Göran Bengtsson i tv, för hans vinst i EM !

...

Haha fast dom avbryter honom hela tiden xD Låt honom berätta själv ! ?


Lite gamla mobilbilder !

Från dagarna då jag inte hade systemkameran med mig !





Återupptar frågan



Återupptar frågan igen då, ställde den för rätt länge sen nu. Har väl kommit några nya läsare nu så jag frågar er alla igen:

Rött på fuxar ? Hiss/Diss ?

Om 10 svarar kommer jag med min egen åsikt :)

Tur i oturen


En sak jag tänkt på . . .

Det var en sån otur att uppsittningsproblemet uppstod.
Men det var tur ändå att allt detta hände under sommaren, när vi hade tid att göra detta. Ordentligt.

Förstår ni hur jag menar ?

Det är tur i oturen.

Bara en sak jag tänkt på . . .


Rico - 18/9

Idag var det hoppning igen ! För Therese som vanligt :) Han kändes alldeles lagom pigg, lite piggare än tidigare "nya" hoppträninger (efter sommaren), men inte sådär galet som i våras tex :P

Prövade att hoppa med det raka bettet idag, gick väl bra. Kände ingen större skillnad mot det tredelade, möjligt att tredelade är lite skarpare eftersom det är smalare . . . Kan vara därför han var lite "snabbare" idag ;)

Travhoppade en dogleg i början, sen testade vi även i galopp och det gick faktiskt bättre ändå för i traven blir han så vinglig. 

Hoppade en bana i slutet, typ långsida, snett igenom, långsida, snett igenom och långsida igen x) Ganska simpelt men går inte att göra så mycket mer på vår lilla volt :P Han hoppade mig ur sadeln . . . en aning . . . på sista hindret på banan i slutet, 1m oxer. Så tog om den + hindret innan en gång innan vi avslutade, det gick bättre då :)


Bilder från idag



Början av en "dogleg"


Försök till galoppfattning ! ;)




Detta var antingen när han hoppade mig ur sadeln *host* EN ANING (!) eller så var det när jag tog om det hindret igen och det gick bättre :) Är osäker då jag inte har bild på varje hopp under träningen ! ;)


Jag och Rico lyssnar på beröm från Therese :) <3 Man blir så stolt över han när tränare säger så mycket bra saker om honom :D

Veckoplanering

Måndag: Mamma rider
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Mamma dressyr
Torsdag: Uteritt
Fredag: Mamma rider
Lördag: KM hoppning
Söndag: Dressyr Therese / Brandövning

( Haha på söndag ska Rico kanske få träffa snygga brandmän ;) )


Tagga hoppning

Idag är det hoppning på schemat ! :D


Kommer matcha lite smått också, så jag hoppas att någon kan fota (a) :D


Stämmer detta ?

Är påståendet sant eller falskt ?

Rico får 2dl havre morgon och kväll.

Alla kommentarer godkänns och publiceras när tävlingen är avslutad, den som svarat rätt först får en bildlänk + info om sin blogg -> om vinnaren har en dvs !




HV polo

Här kommer lite HV polo som jag inte skulle tacka nej till (a) :P









HV POLO Saddle Pad Suede LookHV POLO Exercise Sheet Waterproof AlloverHV POLO Leather Headcollar RetroHV POLO Saddle Pad De LuxeHV POLO Saddle Pad Elegance HV POLO Outerjacket HectorHV POLO Pique Polo Christa

Finns många matchningsmöjligheter (A) Kan fixa lite outfits sen till er ! :D

Rico - 17/9

Lydnadstömkörde i skritt och liiiite trav. Halt, skritt, backa, halt, skritt, halt, backa mm. Och lite på volt i början. Gick rätt bra, man märkte skillnad att han blev lydigare mot slutet ! :)


(Äntligen kom bilden med remonten ! :D) Han fick ha sina guldiga catago boots idag också ! :)

Håller på att fixa mitt rum, om någon undrar :)


Kan vi inte bara få ledigt ibland så jag kan måla ? :D

Rico - 16/9

Mamma red ut en runda och avslutade på volten.

Vacker


Ridsport

Hade spelat in all ridsport som var igår(?) på Eurosport, hoppning :)

Sitter nu och kollar på det ! :D


Vigo d'Arsouilles, assnygg ! :D

Att göra - övningar med Rico


Åttan-får bra rytm och känsla, öva på att ta ut svängarna och få åttan hyfsat jämn.


Travhoppa-stärker hästen, travbom framför ett räcke.


Skritthoppa-ökar hästens tillit, stärkande.
(ingen bild)

SNURRAN-öva omhoppningssvängar, öva svängar

bilden är lite kluddig men menar att det går att öva på många olika sorters svängar !

En del av dom övningar jag planerar att göra med Rico :) Dessa är riktigt bra ! :)


Rico - 15/9


Red ut med westernsadeln, en ny stig vi lärt oss bakom stallet, sen bort förbi hundhuset och dagiset tillbaka :) Var ute ett bra tag :)

Dock kom jag nästan inte ner från plutten sen, var så länge sen jag red med westernsadeln och vi hopp/dressyr ryttare ANAR INTE hur onaturligt det är att KLIVA AV :o Knoppen fram gör ju så man inte kan sitta av "som vanligt" ! Jag klarade det i alla fall till sist, stolt ! :P


Rico - 14/9

Mamma red dressyrlektion för Kicki, det gick bra :) Själv var jag hemma och gjorde läxor :(


<3


Svar på sant eller falskt:

Påståendet var: Jag har hoppat 110cm på träning med Rico.

Och det är faktiskt . . .



SANT ! (bilden är från i våras, tror hindret där ligger på 90cm-1m)

Detta var en riktig kluring ! För jag själv fick veta för bara några dagar sedan att jag har hoppat 1.10 på Thereses träningar i våras xD Hon hade höjt medans jag hoppade "åttan" och då märkte jag inget :P Så fick liksom veta det alldeles nyss ;) Så jag vet att jag förvirrat massa nu, eftersom det har varit påståenden som "jag har hoppat upp till en meter på träning med Rico" och det sa jag var sant då, eftersom jag trodde det själv !

Nu förstår jag, Therese sa när vi pratade om hoppträningar (innan jag börjat hoppa igen) - att eftersom både jag och Rico är lite ur form nu efter den ridlösa sommaren, så skulle vi inte hoppa 1.20 de första gångerna. Jag fick värsta chocken där och trodde att hon helt seriöst hade tänkt att gå från 1m till 1.20 direkt om jag hade ridit något i somras xD Men det lät mer rimligt sen när jag fick veta att jag faktiskt hoppat 1.10 :P Hon trodde jag visste det, men hon hade glömt att säga det ;)

Pladdrigt det blev nu, i alla fall - här kommer de som gissade rätt !
Angelica
Cicci
Alice

Besök mycket gärna deras fina bloggar :) (kanske minns ni Alice från gästbloggningen? :P)

Jag trodde faktiskt inte det om mig själv, så är förvånad att det ändå var några som gissade på sant ;)

TIPS - rea


På hööks, klicka på bilden för att komma till ridbyxorna :)


Hissar


 


Fick bara lust att hissa lite grejer :) Vet ingenting om kvalité eller så, hissar "bara" utseendet (förutom hjälmen som jag själv har, den är super enligt mig!) :) Vad tycker ni ? hiss eller diss ? för mig är det hiss såklart :P

Så himla snygga !


Jag älskar dom här ridbyxorna ! Så himla snygga och sköna, helt perfekta ! :D Nog det bästa jag köpt i hästväg på länge ! :)

Rico - 13/9


Idag (tisdag) var det hoppträning för Therese :D Och kan säga att det var den bästa hoppträningen någonsin på Rico ! Vilken otrolig känsla det var ! Hade lite smått otur med vädret men det var inte som hoppningen på lövsta, det var mest att det blåste en del (tv varnade för storm senare) och småregnade till och från.

Vi började med att skritta fram dom, förstås. När vi skulle börja trava så kändes han seg, men gjorde massa tempoväxlingar och sen piggnade han till lite ! :) De andra var lite snabbare än mig, så jag fick galoppera fram själv medan Therese pratade lite :P Även där gjorde jag tempoväxlingar, gasade på lite på raksträckorna och samlade upp honom på mindre volter.
   Vi hoppade fram på ett kryss på ena långsidan, i båda varven. Sen höjde Therese upp till ett räcke och jag hoppade sist för att hon skulle höja lite ytterligare.

Vi hoppade en kombination - räcke-oxer, gick över till 8an och hoppade bana mot slutet :) Räckena låg i slutet (när jag hoppade bana) på 80 och oxrarna på 90, för att oxrarna är lättare för oss.
   Det är 3e gången jag hoppar honom efter sommaren, första gången för Therese och första gången ordentligt (hoppade ju på lövsta och innan det hoppade jag ett sockerbitshinder en gång). Så inga höga krav på höjden för både häst och ryttare är lite ur kondition :P

Fokus låg på att behålla samma lugna galopp hela vägen fram till hindret, och ändå ha tryck i galoppen.

Banan:

ordning på linjer -> grön, gul, rosa, brun :)

Går inte att beskriva känslan, men det gick bara så jäkla bra ! Kunde knappt sluta le efteråt haha ;) Ingen filmade, och ingen fotade tyvärr :( Men hoppas det fortsätter såhär så jag kanske får det på film någon gång också :D

Hade varit så mycket bättre om jag skrivit detta den dag jag red, för nu har jag inte samma känsla kvar i mig ! :(

Ååååhhhhh vad bra det kändes :D

Det strÅlar

Hann inte gå in på datorn igår alls, ber om ursäkt för det :S har fått en stresstid nu, jag har stegvis gått från att ha skolan utanför dörrer och en läxa max i veckan till att ha läxor, prov och redovisningar varje dag och mellan 30 och 40 min till skolan med buss. Vet att många har det så och hinner ändå men från att kunna börja gå till skolan 2 min innan jag börjar . . . Till att man måste sitta på bussen en timme innan man börjar, för att bussarna går oofta . . . I alla fall, hoppas ni förstår ! Jag gör så gott jag kan, för det är verkligen kul att driva den här bloggen :) I alla fall, kan säga att jag fortfarande strålar efter hoppträningen igår ! Det kändes så SJUKT bra, han var lite segstartad bara men efter vi galopperat fram så kändes han så himla bra ! Kommer berätta mer senare, blir ingen styckeindelning när jag skriver på mobilen :( Så bäst att hålla det så kortfattat som möjligt ! :P vi hörs senare, med uppdatering !

Hoppbilder - hoppträning idag :D



Första/Andra hoppträningen hemma, Enliden


Hoppträningar i Husby (vintern)




Pay & Jump Balingsta 70cm & 80cm





Pay & Jump 90cm-100cm Enliden




Hoppträningar Enliden våren 2011 (finns hundra tusen bilder men hinner inte ladda upp alla, som ni kanske förstår :P)

Glöm inte bort !

Alla rätta gissningar vinner en länkning ! Sant eller falskt hittar du HÄR ! En riktig kluring, haha ;)


Rico - 12/9

Mamma red ut med Ricos bästa kompis Zebb (hagkompis) + Zebbs ägare. De klättrade en del på en väg som jag och mamma inte ridit på någon gång :) Nya ridvägar är alltid bra :D

Mamma tänkte trava uppe på volten när de kom tillbaka, men då höll dom på att harva där (Då är volten fin i morgon till hoppträningen :D) så blev inget trav idag :|




Ledigt

Var ledig från stallet ikväll, hade läxor att göra och hade inte ork riktigt att åka. Hade såklart gjort det om bara jag hade hand om Rico, men det är ju mamma som har honom vissa dagar i veckan ( fast jag envisas med att följa med varje dag ändå ! :p ). Så ingen stor grej där.

Var även ledig från skolan idag, skulle nämligen på köra-i-trafik-lektion. Det regnade hela tiden, blä för det. Gick väl sådär med själva körningen, hade några småsaker jag skulle öva på själv sen men fick typ värsta prestationsångesten, kände mig superdålig och trögfattad ! jag typ "Hej jag heter Madde och jag har jättedåligt självförtroende" -.- Haha, nästan i alla fall :o

Det jobbiga är att det var i trafikgalna kungens kurva vi körde i, i ösregn. Jag kommer bara använda moppen att köra till och från stallet (inte så trafikerade vägar) och till och från skolan (lagom trafikerade vägar). Kommer nog aldrig åka moppe i Kungens kurva för där har jag inget att göra ? Om jag inte ska till hööks dvs ;) 

I alla fall, mamma kom nyss hem och har precis berättat om dagens ridpass :) Kommer i ett annat inlägg strax :p


Veckoplanering



Tror det kommer se ut såhär denna veckan :)

Hmm ?

Sant eller falskt ?

Alla gissningar publiceras när tävlingen är avslutad :) De som gissar rätt får såklart en länk ! :P

Jag har hoppat 110cm på träning med Rico.


Helt random bild, gammal och inte så smickrande xD Mest för att förvirra er lite, visar inte våra bästa sidor på denna bilden ;)

Bilden hör alltså inte till frågan, ville bara fylla ut inlägget med något ni inte ser så ofta :p

Rätt svar på gissningstävlingen



Hindret är 130cm / 1.30m :) Några gissade på 120, men 130 är det faktiskt :P 1½ gissade rätt ! ("Halvan" kunde inte bestämma sig xD)

Evelinn och Alice hade rätt ! Grattis till dom :) Men ni andra var nära ! Inte illa inte ;) 

Mål.

Mitt mål var, innan sommaren 2011, att ha börjat tävla till hösten. LD till att börja med, och sedan fortsätta uppåt.

Eftersom det inte var möjligt har jag satt upp ett nytt mål, att börja tävla till våren 2012. Vet inte om det är rimligt alls att försöka komma ut och tävla nu i höst, självklart vore det kul men vill inte pressa fram det heller.

Vi har ju börjat hoppa nu lite smått, man märker att han är ur form en aning, får träningsvärk för en enklare hoppning med 50cm hinder. Förståeligt.

Det var ett långsiktigt mål.

Nu till de kortsiktiga . . .

Att komma upp till samma nivå i hoppning och dressyr som innan sommaren. Att kunna rida ut själv. Att kunna sitta upp själv.

Rimliga mål, inom en kort framtid :)


Svar på fråga :)



Fråga: hur ska du ta dig till stallet på vintern? går ju inte o åka moppe då o såg att du inte kan ta dig kommunalt dit då.

Svar: Det finns en buss som går en bit, men då är det ganska långt att gå från bussen till stallet. Kommer nog åka mycket bil i vinter, men det GÅR självklart att åka buss men det är inte så lätt :) Sålänge det inte är snö åker jag moppe ! :D



Rico - 11/9


Idag var det markarbete för Therese, Rico var sådär seg och trött idag med men blev bättre i slutet av passet :) Var ganska simpla övningar, Rico har ju haft sommarlov så han är lite ur form, en annan häst som var med är omusklad och den tredje kunde bara ta det lugnt typ :p

På ena långsidan var det travbommar och på andra långsidan var det två bommar med 16 meter mellan (om jag minns rätt), som vi skulle galoppera över.

Han kändes rätt bra idag, men möjligt att han hade lite träningsvärk från gårdagen, han är ju helt ur form och bli trött för minsta lilla nu :)

Vi matchade marin-vit-svart idag :P Svart läder på häst och ryttare, svart hjälm och väst, marint schabrak (vit kant), marinblåa byxor (med vitt på), vit långärmad träningströja :) Tycker det är snyggt :D



Rico - 10/9


Hittade ingen att rida ut med (var själv i stallet idag) så bestämde mig för ett markarbetspass på volten, med bommar och ett sockerbitshinder (50-60cm?). Red i lite mindre än en timme, alldeles lagom enligt mig :P

Han kändes ovanligt trött och seg i början, han totalvägrade fatta galopp. Slängtravade och försökte stanna. Trodde först att han hade ont någonstans men visade sig vara bara lite fjanterier ;)

Försökte fatta galopp från skritt då han inte springer iväg på samma sätt då, efter 10 minuters tjafs kom han igång i galopp och då lät jag honom gasa på lite så han kom vaknade lite :) Efter det blev det mycket lättare :)

Hade lagt upp 2 bommar på marken och ett sockerbitshinder, kom på medan jag red att det hade varit bättre med sockerbitshindret i mitten. Såhär såg det ut:


Hur jag gjorde, olika varianter av övningen: (Klicka på bilderna för att förstora dom)
    

Jag började alltså med bommarna bara, låtsades att det var ett hinder och försökte komma rätt på dom. När vi började få flyt rullade jag bara över sockerbitshindret också, några gånger i varje varv.

Övningen går ut på att öva upp avståndsbedömningen, både hästens och ryttarens :) Eftersom det gick skit i början så kände man verkligen att det blev lyckat mot slutet !


Flytt

Hoppas ni alla förstår att vi håller på att flytta till villa idag, ni som gjort det vet nog hur mycket det är att göra så man har helt enkelt inte tid att sitta vid datorn ! Men jag kommer nog hinns gå in ikväll, tills vidare får ni ha tålamod och kanske läsa lite andra bloggar ? :) det är ju inte varje dag som man flyttar så den enda dagen får bloggen bli lidande :( ;) drar iväg till stallet senare, om jag orkar ska jag rida - annars hittar jag på något annat med honom :) ha det bra sålänge !

Oj hoppsan

Haha, kom på idag att vi ska flytta imorgon . . . xD

Lägenheten vi bor i nu var egentligen bara en "mellanlandning", lägenhet funkade inte alls för oss.
   Med en förut-ute-dygnet-runt-katt och tyska gårdsvaktare till hundar så var det inte alls bra med en liten lägenhet mitt i centrum :( Vi bor en halv trappa upp nu så lille Emil (katten) kan hoppa ut ur balkongen, svårare däremot att komma upp igen. Men det är inte heller så kul att han ska behöva springa omkring i centrum med alla bussar som far omkring ! :o

Jag brukar inte vara såhär borta, men hade ju noll koll efter vi varit i London ;)


Vår "lilla" bondkatt Emil, 14 år :) Bilden togs i somras, ser ut som en kattunge men det är han inte :p

Rico - 9/9

Mamma red ut själv medan jag mockade Ricos box. Hon klättrade lite och travade på ridstigen bakom stallet. Gick bra :)


Bilder från 8/9


Fräscha skor efter träningen. Var lite snäll mot dom och smörjde av dom efteråt, sadeln och eventuellt tränset tar jag idag :)


Nya byxorna :)


Fräsch magplatta också :P Den har sett värre ut dock ! ;)


Förstår ni ?

Förstår ni, som följt mig och Rico den här sommaren, vilken resa vi gjort tillsammans ?

Förstår ni hur nära vi kommit varandra ?

Förstår ni vilket speciellt band vi fått ?

Förstår ni vad som hände sommaren 2011 ?

Det gör inte jag, jag kan verkligen inte förstå att allt det här hände.

Våra mål gick från att, börja tävla LD och LC - till att plötsligt bli att någon gång komma upp och rida igen.

Det var en sån helomvändning, känns helt overkligt nu. Känns som att sommaren 2011 aldrig existerat, osäkerheten är borta.



Rico - 8/9


Idag var det hoppträning på Lövsta, skrittade fram honom ute i skogen en stund innan så började vi trava igång dom direkt.

Det duggade lite när jag skrittade fram, och när jag kom till Lövsta sa jag "Bara det inte haglar!" för att det regnade lite mera då. Och typ 3 minuter senare började det hagla, det ÖSTE ner men Rico var ändå hyfsat lugn om man jämför med senast. Sist det haglade så var det också en hoppträning, fast för Therese. Då hade jag min lamicellhjälm (plastig och hård men superskön) och det lät så mycket om den så han trippade runt på tå och tyckte det var superläskigt :(

Vi körde lite markarbete i början, travhoppade ett hinder flera gånger i höger varv (40-70cm tror jag det var)
Hoppade två hinder med 21 m mellan i vänster varv, i galopp.

Det var så blött och halt underlag så vågade inte rida ordentligt ! Han fick gå i samlad galopp och ta ut svängarna rejält då han halkade till ibland . . . LÄSKIGT !

Det kändes bra i början och även sista skuttet kändes bra, men det där emellan kändes lite sisådär kan man säga ;) Inte superbra men helt okej emellanåt :) Mamma filmade lite, dock går det i princip alltid "mindre bra" när någon filmar av någon konstig anledning :(

Veckoplanering

Här kommer en generell veckoplanering, så som vi brukar lägga upp det och är meningen att vi ska lägga upp det. Det markerade är "mina" dagar, då jag rider.

Måndag: Uteritt + volten
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Dressyr för Kicki (oftast mamma som rider)
Torsdag: Uteritt (förutom denna vecka då jag ska vara med på en hoppträning)
Fredag: Uteritt + volten
Lördag: Tömkörning + ev Uteritt
Söndag: Therese dressyr (ibland hoppning)

Nu när mamma kommit igång och börjat rida blir det inte längre ridning varje dag för mig, kommer däremot vara i stallet med mamma varje dag - undantag ibland men blir inga bestämda stallediga dagar :)



En bild


En bild som påminner mig hur otroligt roligt och lärorikt det är att hoppa, gäller särskilt min plutthäst <3


Nytt

Ridbyxa med LOGO från John WhitakerShow sock 3-pack från Kingsland

John Whitaker knäskodda ridbyxor (helskodda fanns ej på cheval) i MARINT + Kingsland stövelstrumpor i MARINT :D

Dock var de olika nyanser så de passade inte som handen i handsken tillsammans, men båda är ju jättesköna och bra :D Hittade bara helskodda JW byxor på någon okänd internetbutik, kändes inget bra att beställa därifrån + att de var avsevärt mycket dyrare xD

Vad tycker ni ? :D

Paket

Det kom ett paket samma dag som jag åkte till London, hann tyvärr inte hämta det men jag visste ju vad som var i (a).

Någon som kan gissa vad som var i ? Ledtråd: Beställde från Cheval Ridsport :D

(svaret finns dock längre ner på bloggen xD)

Ska flytta

Som många vet  . . .
 . . . har jag varit i London på klassresa de senaste fyra dagarna . . .
 . . . är vi påväg att flytta nu till helgen, har inte nämt det på ett tag men några kanske minns ?

Ska sakta börja återställa bloggen efter flytten, kommer ligga aningen lågt innan då vi måste packa och så, samtidigt som vi har våra vanliga saker i skolan, stallet, hemma.

Men kommer såklart göra mitt bästa, förhoppningsvis blir det bättre för varje dag :D

Bilder och info från London kommer om ni finner det intressant :) Kommer såklart sålla bort en del, men kanske berätta om vad vi gjorde och visa lite bilder från tex Madame Tussauds och andra sevärdheter :) Har varit underbart roligt och hela klassen kom liksom närmre varandra, riktigt kul :P



En av dockorna på Madame Tussauds :) Nån som ser vem det är ? xD

Rico - 7/9


Red ut med två haflingerston (en står på Enliden och en står på Lövsta - ponnyn jag red) idag, mamma skulle ridit för Kicki men det blev inställt så jag hoppa upp och red istället. Vi klättrade genom skogen bort till Källbrinksrakan, travade lite där, red genom skogen åt andra hållet tillbaka och förbi dagiset och vägen bakom Enliden hem. Där blev det också en kort galopp, det var jättemysigt :D Första galoppen ute efter sommaren, han hade bjudning men drog inte ;)

Han var överlag rätt lugn idag, väldigt schysst och positiv - kanske hade han saknat mig ? xD <3 :)

Red med nya JW byxorna + KL strumporna idag :D De var dock olika nyanser så blev inte jättesnyggt tillsammans, men ögat ser mer än kameran så funkar nog på bild :P Byxorna var sköna men lite hala då jag är van vid helskodda.

Bild kommer :)



Rico - de dagar jag var i London

Sammanfattning: Mamma red ut tre gånger och tömkörde en gång.




Tillbaka från London

Nu kommer bloggen snart rulla igång igen lite sakta, tror ni märkte att jag inte hann fixa tidsinställda de sista dagarna ? :( Men fixade en gästbloggare, smsade henne från London (a) .

Planet var grymt försenat igår, kom inte innanför dörren förrän halv tolv (meningen var att vi skulle vara hemma tio nånstans). Och så är det skola idag, börjar klockan 8 med "favoritläraren" (-.-) ´

I alla fall gjorde min klass många roliga saker, vi var uppe i London Eye, Shoppade Massa, vi var i London Dungeon, vi var i Hyde Park, Covent Garden . . . och mycket mer :D

Som sagt börjar jag tidigt idag i skolan, så vi hörs snart med bilder och info, ska ta reda på också vad mamma hittade på med Rico dessa dagar jag var borta :)


Hej Maddes läsare!

Madde har bett mig att gästblogga här idag, så då gör jag självklart det!

Jag heter Alice och skriver vanligtvis på min egen blogg storlekponny.blogg.se Jag bloggade har för ett tag sen, vet inte om ni kommer ihåg det? Nu förtiden hyr jag en ponny som heter Tintin, eftersom Yatzy (som jag hyrde förut) inte står kvar på Farsta längre. Jag är avundsjuk på Madde som åker till London med sin klass, när jag gick i sexan förra året åkte vi till Gotland. Fast det var askul det också!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, så jag lägger upp lite bilder istället :)







Det blev bara bilder på Yatzy, men jag har knappt några med Tintin! Men det finns lite på min blogg, så kolla där ;)

Ha det bra! :D

//Alice

Min säkerhetsväst

(Tidsinställt inlägg, är i London på klassresa ! )



Detta är då min säkerhetsväst :) Den heter airowear outlyne och verkar vara en rätt populär väst ;) Jag tycker personligen att den är jätteskön och rätt snygg också, den är väldigt mjuk och bekväm och ibland glömmer man att man har den på :P Rider alltid med den, ute som inne, dressyr och hoppning. Allt :)

Vad har ni för säkerhetsväst och vad tycker ni om den ? :) (Och rider ni med den alltid eller bara uteritter tex?)



Hur högt är hindret ?

(tidsinställt, är i London på klassresa)


Kör igång ännu en gisstävling i form av höjd på hinder :D

HUR HÖGT ÄR HINDRET ? (översta bommen)

Alla kommentarer godkänns när jag avslutar tävlingen :) Giss-tävlingar är ju ändå rätt så kul så hoppas ni testar :D Alla rätt svar får länkning, i varsitt inlägg :P

Ledtråd: En av mina tränare säger att Rico kommer klara att hoppa banor (tävla) på denna höjd - hoppas det inte blev för lätt nu !

Bilder från Kickiträning

(tidsinställt inlägg, är i London på klassresa !)
















Jag valde ut just dessa bilder för att visa utvecklingen, början av passet och slutet av passet. Bilderna visar inte så bra exakt vad vi gjorde men fokus låg på att få bort stelheten i inåtställningen och att han skulle trava på med bättre bjudning.


Svar på frågor

(Tidsinställt inlägg, är i London på klassresa)


Fråga: Jag har nyss börjat läsa din blogg, kan du skriva lite om din häst i ett inlägg, varför du inte ridit på ett tag och så?
   Svar: Om du klickar på bilden av oss uppe i högra hörnet där headern och menyn möts, så finns info där om Rico och lite om hans historia. Är en lång historia så tänker inte ta upp allt här igen men läs gärna där och om du har en fråga, ställ den :D

Att jag inte ridit beror på att vi helt enkelt inte kommit upp på honom i sommar, vi fick liksom börja om från grunden. Men som sagt, läs på info-om-oss-sidan :)



Fråga: Hejsan! Det var ett tag sen jag läste nu, men jag undrar hur det har gått med Rico nu? :) Går han att rida nu? För senast så höll ni ju på att träna massor med uppsittning typ, eller nåt liknande! :)
Kram!<3
   Svar: Nu har vi ridit varje dag sedan 24 Augusti (om jag minns rätt datum). Har börjat träna lite smått för instruktörer, men nu åker jag på klassresa (är där nu) till London så mamma och pappa har hand om honom dessa dagar ;)


Bild från andra gången jag red honom efter sommaren 2011 <3

Rico-planering under Londonresan

När jag är i London kommer mamma ta hand om Rico.

Lördag: Tömkörning.
Söndag: Troligtivis uteritt.
Måndag: Troligtivs uteritt.
Tisdag: Troligtvis uteritt.

Onsdag: (Jag tillbaka) Kicki träning.
Torsdag: (min första ridning efter London) Hoppträning Lövsta.


Efter det kommer troligtvis och förhoppningsvis allt vara som vanligt igen ! :D Kommer börja göra ordentligare veckoplaneringar :)


Rico - 2/9


Red ut med westernsadeln idag, bara en mysrunda bort på ängarna och sen på vägarna. Han var ruskigt hungrig hela tiden, tjuvåt medans vi gick och gjorde ett antal försök att vända rumpan till och äta xD Man ligger lite risigt till när han drar ner huvudet i gräset och fastnar där, och tyglarna räcker inte till så man flyger fram på halsen :o ;)

Sista ridpasset innan London, nästa gång jag rider är på Torsdag och då är det hoppträning för instruktör i ett av grannstallen.

Håller på att fixa tidsinställda

Massor ! :D

Rico - 1/9

Mamma red ut, jag gick med och Mikki red också med oss på Madicken. Klättrade en runda i skogen och de travade lite kort också mot slutet.


Sämst

Vet att uppdateringen är sämst, det är mycket runt omkring nu. Som jag nämt tidigare.

Vi ska flytta nästa vecka, till Huddinge Kommun.

Jag ska ta moppekort, för att kunna ta mig till och från skolan och stallet från nya huset.

Min hund är typ försummad, mamma går ut alla promenader med henne nu - vilket jag tycker är tråkigt, men jag hinner ju inte med allt annars . . . :(

Skolan såklart, 9an med massa prov och betyg, gymnasieval och blablabla :/

Klassresa till London, måste packa och fixa tidsinställda

Har varit sjuk, vill inte vara sjuk till London !

Rico, självklart

Bloggen.

Okej en dag då jag börjar 8 (vilket jag gör nästan alla dagar) i skolan:
06.30-08.00 Upp, äta frukost, duscha mm, byta om, blogga, ta bussen till skolan.
08.00-ca15.00 (oftast slutar jag kring 15) Skoltid är hemma senast halv 4
15.30-16.30 Äta nåt enkelt, göra eventuella läxor, blogga, eventuellt pyttelite tevetid (tex medans jag äter) men brukar ej bli så . . .
16.30-17.00 Middag, byta om, åka till stallet senast 17
17.00-21.00 Stallet (med dit och hemresa), tar oftast runt 3h men eftersom vi gör så mycket annat nu än bara rider och mockar mm så tar ju det sin extra tid. Och vissa dagar är det kvällsfodring, möten mm då kommer vi inte hem förrän halv tio-tio nångång.
21.00- Typ äta nåt, eventuellt titta på teve beroende på när jag ska upp dagen efter, blogga, sova.

Rätt trångt om ni frågar mig ;) Där ska jag flika in de här extrasakerna som att göra tidsinställda till London, packa till London, flytta (packa), Min hund, Moppekort med jobbig teori och uppkörning.

Förstår inte hur vi fick ihop det så fint i vintras ? :o Då tog mamma hundarna på morgonen och jag tog dom på eftermiddagen. Sen Rico. Sen hundar igen.


Rico - 31/8


Helt awesome ridpass ! Jag fick "rida för hela slanten", blev genomsvettig och ont i hela kroppen (haha) men ändå nöjd för även om han inte går klockrent så var det ju det vi jobbade vidare på hela passet.

Kickiträning idag. Han var superstel när vi skulle ställa igenom inåt så fick bli en hel del: ställ igenom inner, släpp ytter, innerskänkel. Det som i våras tog några minuter i varje varv tog typ halva passet (45 minuters pass).

Han hade ju såklart rejsat bort det lilla kraftfoder han fick idag (i hagen med sin bästa kompis Zebb, som nyligen kom hem från betet !) så han var väldigt trött och jag fick bara en bättre trav i hans mindre stela varv. Andra varvet fick jag nästan släpa runt honom . . . Han är väldigt bra på att försöka komma undan, kan korvar sig och stannar och typ "Nu är det för jobbigt, släpp mig så går jag framåt" xD

Han skrittade fram i skogen bakom stallet, och skrittade av på vägarna :) Bilder kommer ! (även om jag inte är så stolt över dom, blev ingen finridning . . . )


RSS 2.0