Bilder från Thereseträningen

fotade av Celice: http://ciccicarlssons.blogg.se/  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder är lite fail, som ni ser, men det är ändå alltid kul med ridbilder ! :)
 

Fredag

Slutade skolan vid ett och åkte till destination hemlig i östregnet, sedan hem och åt middag och vilade upp mig framför teven. Har haft ont i halsen hela dagen och känt mig febrig till och från, hoppas hoppas att det blir bättre till helgen !
 
Om jag inte blir sämre så är det i alla fall inbokat en gemesam uteritt imorgon förmiddag och Thereselektion på söndag !
 
 

Cape

Imorgon händer det något spännande, hästrelaterat men inte Ricorelaterat !
 
En ledtråd - Cape.
 
 
 

Andningsproblem

Ni som följt bloggen en längre tid kanske har uppmärksammat att jag flera gånger gått till en öron-näsa-hals-specialist. Det är nämligen så att jag under en lång period (över ett år) varit väldigt täppt i näsan och haft svårt att andas. Utöver det har jag också väldigt smala näsborrar som inte gör saken lättare precis ;)
 
Så jag har alltså varit täppt nästintill hela tiden under ett år, men nu efter kickilektionen så bara släppte det ! Jag börjar bli täppt igen nu på kvällen, men det verkade släppa ganska ordentligt där ! Försöker se något mönster, men rätt svårt när jag för det mesta är täppt ;) Vi får se helt enkelt !
 
 
 
 

Hemma och vänder


Hemma från stallet nu, har ridit ett tufft dressyrpass och har ätit en riktigt stor portion mat. Ska iväg igen och kvällsfodra i stallet men bläddra ner lite så hittar ni lite nya inlägg :)
 
 
 

Anti märkeskläder

 
Jag har i hela mitt liv varit ganska anti mot märkeskläder/märkesutrustning. Alla kläder och all utrustning tillhör/har ju ett märke - men jag syftar på märkeshysterin som pågår särskilt mycket i just hästvärlden.

Det finns dem som är beroende av märken, det finns dem som tror att de med automatik blir en bättre ryttare eller får en "högre status" när de använder lite dyrare märkessaker. Jag är inte särskilt insatt i detta med märken, men jag skulle säga att Hollister och Kingsland är rätt goda exempel på sådana märken som folk är beroende av och köper plagg efter plagg hysteriskt, bara för märkets skull.
 
Sure, många märken blev ju populära från början för att det kanske var av god kvalité och/eller för att det är snyggt, jag tycker flera av kingslands och hollisters kläder är fina och så men jag blir direkt väldigt ANTI bara för att det står "Hollister" eller "KL" tryckt på kläderna.
 
Vet inte helt vad det beror på faktiskt (att jag är så "anti"), får fundera vidare på det tror jag ;)
 
 
 
 
 
 

...

Skriver ett långt inlägg - blir inte klar - sparar i utkast - skriver ett till långt inlägg - blir inte klar - sparar i utkast ...
 
Hinner aldrig klart det jag påbörjat, har, som jag tidigare sagt, en massa inlägg på G men jag hinner aldrig färdigställa dem. Klockan tickar på för fort och nu sitter jag här i morgonrock och bussen går om 35 minuter !
 

Trötter

Jag är nästintill sjukligt trött, min kropp har inte alls hunnit vänja sig vid allt som är nytt i min vardag. De långa dagarna i skolan, till exempel. Man har ju i princip suttit och gjort ingenting hela sommaren, bara chillat och tagit det lugnt.
 
Jag håller på för fullt och försöker lära mig mina 30+ klasskamraters namn, så jag knappt vet vad jag själv heter längre.
 
Jag vet att uppdateringen var allmänt sämst idag, men det ska jag minsann ändra på ! Så fort jag börjat vänja mig vid de nya rutinerna i vardagen så kommer jag hitta en plats till för bloggningen. Så inte allt blir sent på kvällen, för då är jag vääääldigt trött, och en trötter kan inte skriva några seriösa och intressanta inlägg !
 
 
 

Rico - 29/8

Idag var det privat hoppträning för Therese ! Rico kändes som vanligt igen (fast ännu bättre än vanligt egentligen). Vi hoppade inga höjder alls idag, vi fokuserade på annat !
 
Började med en rejäl framridning där jag jobbade honom mer från början, han blir så himla fin i hoppningen när han får en rejäl dressyr-uppvärmning ! Han tjorvade lite i galoppfattningen i höger varv men i vänster varv var fattningarna KLOCKRENA ! Tror jag kan fixa fram lite bilder från början av passet, vet dock inte om själva hoppningen fotades ! Får se :)
 
Hade ett hinder på varje långsida och två hinder i mitten att hoppa som en åtta. Så det var inga komplicerade övningar eller så. Min fokus låg på att rida mer aktivt och inverka bättre, och det vi jobbade med idag med Rico var detta med galoppen och galoppfattningen, vägen före och efter hindrena, avståndsbedömningen och att han inte skulle bli rädd för mitt överliv. Han kom väldigt nära ett hinder två gånger och så hoppade han av stort två-tre gånger annars kom vi bra på hindrena, han blev inte rädd en enda gång för mig (mitt överliv) ! Han blev lite väl taggad mot mitten/slutet men han lyssnade ändå så det var bra. Han tyckte det var jätteroligt med åttan, så roligt att jag inte kunde hoppa hela varvet för han gjorde hela tiden någon ohygglig omhoppningssväng efter hindret ^^

Avslutade hoppningen med att hoppa räcket på ena långsidan ca 70cm, sista skuttet tog jag i vänster varv då vi hoppade mycket i höger under lektionens gång (höger är svårare så det behöver tränas på) och det kändes himla bra, vi kom helt rätt och det kändes som att han tog i lite extra. 70cm är ingen höjd precis men med tanke på hur lite vi hoppat de senaste månaderna så kändes det alldeles lagom !
 
Är jättenöjd med både min och Ricos insats idag !
 

Veckoplanering

 
Måndag: Mamma rider Rico (uteritt).
Tisdag: Hoppträningen är flyttad, mamma rider Rico (ganska lugn uteritt med skritt och trav)
Onsdag: Jag rider Rico (Hoppträning för Therese).
Torsdag: Kickilektion (dressyr), jag och mamma ska rida samtidigt ! En av oss rider Rico och den andra ska låna D-ponny stoet Sunny som är Ricos boxgranne :)
Fredag: Mamma eller jag rider Rico, han får nog en uteritt i vilket fall som helst.
Lördag: Jag rider Rico, det är en gemensam uteritt i stallet om jag kan (hinner) vara med på den !
Söndag: Jag rider (Markarbete för Therese).
 

Tisdag

Jag vet att uppdateringen är lite sisådär just nu, försöker hålla mig till minst 3 inlägg om dagen men tyvärr blir inte dem inläggen så jätteroliga i dessa tider ! Men hoppas att ni står ut, jag har massor med kuliga inlägg på G men det fattas bilder och sådant till dem ... Men jag lovar att de kommer ! Snart ! :)
 
Idag åkte jag direkt till Enliden (stallet) efter skolan och busade och myste lite med Rico, mockade lite och resten fixade mamma när hon kom ! Hoppträningen blev flyttad till imorgon, håller på och raggar fotograf(-er?) för jag behöver verkligen nya ridbilder ! :O
 
Gammal bild på Rico. Där var han precis nyklippt, därför ser pälsen lite halvful ut ;) Det brukar ju jämna ut sig inom ett par dagar.
 

Rico - 27/8

Mamma red ut en timme med Rico och han var tydligen lugn och snäll :) Inte tittig eller så ! :D

Schema

 
Imorse fick vi vårat schema, jag är lite förvirrad pga alla grupper som vi inte blivit indelade i så jag vet inte när vi börjar imorgon ... men SVASVA01 känns som att det betyder svenska som andraspråk, right? ;) Sen fanns det SVESVE01 som gör mig ännu mer förvirrad. Är det "vanlig" svenska ? Har man ens svenska i gymnasiet ? XD
 
Måndagar (idag) börjar vi 9.45 och slutar 16.40. Det var en sjukt lång och seg första dag kan man säga ! Vi hade dessutom en extremt onödig håltimme (1.5h) innan den sista lektionen. Den håltimmen kommer vi ha VARJE VECKA ! Lite lustigt också att det första man gör när man kommer hem från skolan är att äta middag -.- ^^
 
Tisdagar börjar vi 8.30 och slutar 13.50 :D
 
Onsdagar mellan 9.00-15.30.
Torsdagar 9-10-14.50.
Och fredagar blir nog min favvisdag, då har vi bara tre lektioner ! Börjar 8.25 med företagsekonomi, sedan matte, lunch, och avslutar med engelska fram till klockan ETT :D Tidigare har jag alltis slutat så sent på fredagar (så att mina föräldrar till och med klagat).
 
 
 

Känna sittben

 
Nu när vi jobbat mer med sitsen på dressyrlektionerna, så händer det oftare att ridläraren/tränaren frågar om man känner båda sittbenen. Ibland känner jag de väldigt tydligt, men ibland känner jag dem inte ALLS. Ingen av dem !
 
Jag har en hoppsadel till Rico som jag rider både hoppning, dressyr och uteritt i. Den enda skillnaden mellan passen är att jag har längre respektive kortare läder beroende på vad jag ska göra.
 
Så detta är mina frågor, apropå sittben och sadel, är det (överlag) svårare att känna sittbenen i en lite mjukare hoppsadel än i en dressyrsadel ? Och om man (som jag) alltid rider i hoppsadel, kan längden på lädrena spela roll hur bra man känner sittbenen ?
 
 
 
 

Tidsinställd

Har gjort ett tidsinställt till idag (eftersom jag går i skolan), sedan kommer det mer, som vanligt, på kvällen :)
 
 
 
 

Snabb skiss

 
Denna skissen gjorde jag hemma häromdagen. Pannluggen blev bara sjukt ful så ångrar att jag gjorde den haha.
 
Känner att jag tecknar ytterst sällan i blyerts numera, det är ju det jag i grund och botten älskar och kanske till och med vågar säga att jag är hyfsat bra på :) Vill ni se mer blyerts eller endast digitala målningar ?
 

Rico - 26/8

Innan lektionen påstränade jag Rico och gjorde lite NH/Ledarskap-övningar, hann precis in i stallet innan det började ösregna (y). Duggade genom nästan hela passet men ösregnet kom inte igen förrän slutet.
 
Hade mycket fokus på sitsen idag igen, himla synd att ingen fotade idag heller för Rico blev väldigt fin vissa bitar av passet och jag fick beröm för min sits :) Inte alltid så lätt i hoppsadel, men tycker att jag utvecklats mycket det senaste halvåret !
 
Passet var upplagt ganska enkelt, vi jobbade dem i alla gångarterna i båda varven, först skritt, sedan trav, och till sist galopp. I skritten kändes han avslappnad i formen direkt men han gick på tvären hela tiden. Gjorde lite skänkelvikningar för att få honom rak. När vi började trava kändes han lite knackig och konstig, men efter en stund blev han mjuk och fin ! Galoppen gick också bra, han var lite spänd i början och försökte jobba emot men det släppte det med ! Han gjorde i alla fall sjukt fina och samlade fattningar, med tanke på veckans händelser ^^ Sedan ville han dra iväg lite i högervarvet för han orkade inte gå kvar i samlad galopp, så han blev väldigt stark där.
 
Avslutade dem som förra gången med mitt önskemål om att köra lite tempoväxlingar i trav mellan bokstäverna på fyrkantsspåret.
   Jag började i höger varv, för det är det svåra varvet (ville avsluta i vänster varv för att avsluta bra). Där var han lite knackig igen och lite springig/trippig men han tog förhållningarna och ökningarna bra ändå.
   I vänster varv kändes han mycket finare ! Kunde då fokusera ännu mer på min sits och min inverkan, för formen kom mer av sig självt. Gjorde några fina ökningar men wow-faktorn kom inte förrän den allra sista långsidan, han gjorde en jättefin ökning i balans och lyssnade sedan tillbaka i hörnan.
Precis samma sekund som jag saktat av kommer världens ösregn ! Då avslutade vi snabbt som attan och sprang in i stallet och gömde oss ^^ Vi var ju redan dyngsura för det hade duggat nästan hela passet, men det där regnet var inte att leka med xD Trodde jag skulle regna bort !
 
 

Dagen i text och bild

Tanken var att jag skulle gjort ett eller flera tidsinställda inlägg imorse att publicera under dagen, men blev lite bråttom där på morgonen för jag kom på att det var usekmöte och jag satt i morgonrock och hade inte gjort usekpapper haha ! Så hann inte det, får göra några inlägg nu istället.
 
Glömde kameran också, som vanligt (?). Blev ganska trött på mig själv när jag kom på det mitt i usekmötet -.-
 
I alla fall, efter usekmötet red jag lektion (det skriver jag om i ett eget inlägg). Sedan blev det oväder så Rico och jag fick äta lunch inne båda två. Sen stod jag och pysslade med honom ganska länge. Jag gjorde rent ett sår ovanför hoven där han trampat sig, ryktade honom ordentligt, masserade huvudet/öronen och allmänt pysslade.
 
Rico fick regntäcke på sig och fick gå ut i ösregnet med Zebb (han hade precis torkat, så lite dålig tajming). Jag blev kvar i hagen en stund för det regnade så kraftigt att jag fick ställa mig under ett litet lövträd som skyddade ... lite iaf.
 
Mockade och fixade i stallet och smörjde sadel, träns, stövlar och sadelgjord, hängde in saker i torkrummet mm.
 
Åkte dit vid 10 på morgonen och kom hem vid 18, kan säga att det var en himla tur att jag kom ihåg att ta med lunch ;)
 
Här är lite bilder från dagen (bjuder på dessa haha!):
Inte så städat precis haha ;)
 
 
 
 
 
 

Söndag morgon

Ska skriva ut papper till usekmötet och sedan åker jag till stallet ! Efter mötet ska jag och Rico rida lektion för Therese (dressyr i grupp) och jag tar med kameran och hoppas hoppas verkligen att någon kan fota :)
 
 

Rico - 25/8

Mamma åkte på morgonen och tömkörde Rico.
 
 

Utveckling

Måste ändå säga att mycket av det jobb vi lagt ner på Rico har gett utdelning, bilderna nedan är ungefär ett år emellan. Ett helt års jobb och slit.
 
Sommar 2011 (klicka på bilderna för att förstora dem):
 
Sommar 2012:
 
 

Mål - 2012

Jag är väldigt bra på att sätta upp mål och planera saker in i minsta detalj.
Men, jag är mindre bra på att följa upp mina mål och gå efter min planering.
 
Det här är mål som jag verkligen funderat över, som jag verkligen vill klara av !
 
* I dressyren har jag som mål att komma ut på några tävlingar i lättare klasser, typ några LC/LB. Det vill jag göra nu till hösten och kanske någon enstaka tävling under vintern. Sedan tar vi nya tag våren 2013 och då ska vi se vilken nivå vi är på då !
 
* I hoppningen har det gått MYCKET upp och ner, en riktig tur på berg- och dalbanan ! Därför har jag som mål att hitta ett flyt i hoppningen som inte bara varar under ett pass utan hela tiden under en längre period. Och om jag utgår ifrån att Rico alltid kommer vara annorlunda i hoppningen från dag till dag (det är väl sådan han är) så har jag också som mål att lära mig rida Rico även när han hittar på nya hyss. Oavsett om han är pigg, stark, seg eller trött, oavsett om han stannar eller river så vill jag känna mig säker i min ridning och jag vill känna att jag VET hur jag ska rida honom utifrån hans dagsform/humör.
 
* Rico och Jag i allmänhet, såsom uppsittning, uteritter, hantering osv osv, så är mitt största mål just nu att kunna sitta upp själv på Rico. Att jag inte måste ha någon som håller i hästen och håller emot sadeln. Då blir jag så himla låst och kan inte rida när jag själv vill/kan, utan hela tiden måste jag anpassa mig efter någon annan. Den tröskeln vill jag komma över än en gång, minns fortfarande den (i princip) enda gången jag satt upp själv på Rico. Det var våren 2011, innan uppsittningsproblemen började visa sig. Minns den dagen så himla klart, och det är den dagen jag alltid minns tillbaka till när vi har svårt för uppsittningen.
 
Sedan skulle det vara himla bra om jag kunde sitta upp barbacka (med pall och utan barbackagjord) någon gång också ! Det är inget livsviktigt mål men det är också något jag skulle vilja hinna med innan detta årets slut :) 

 
Har ni några mål som ni vill uppnå innan årsskiftet ? :)
 

Dagens planer

Mamma åkte nu på morgonen/förmiddagen till stallet för att tömköra Rico, jag ska åka moppe dit om en stund och mocka och fixa, kanske fota i hagen och göra något skoj med Rico.

Senare idag måste jag fixa papper (dagordning/agenda) till Usekmötet som är imorgon ! Det är första mötet efter sommaren :) Annars ska jag försöka städa lite, måla, blogga.
 
Skulle vilja träffa någon kompis också men ingen verkar ju ha tid för mig :/ ...
 
 
 

Rico - 24/8 (+Zebb)

Jag och Mamma red ut på Rico och Zebb (jag red Rico och mamma red Zebb). Först mockade vi deras boxar och sen gick jag och hämtade Rico och påstränade och körde lite ledarskapsövningar på volten. När mamma gick och hämtade Zebb tog jag in Rico och så gjorde vi i ordning dem lite snabbt.
 
Det gick jättebra att sitta upp, jag ställde mig upp i sadeln en gång utan att mamma höll emot och det gick också jättebra, så vi kanske snart ska gradvis sluta med att hålla emot sadeln och bara att någon håller i Rico när vi sitter upp, det är ju steget närmre att kunna sitta upp själv igen på Rico ! Sen är det ju alltid säkrast om någon är med men man är ju väldigt låst om man inte "kan" sitta upp själv på Rico, det är inte alltid det är folk i stallet som kan hjälpa till (även fast det är ett hyfsat stort stall).
 
Vi red i alla fall ut en lång runda i skritt och trav. Vi klättrade i skogen, gick genom vattenpölar och letade en väg runt ett nerfallet träd. Vissa ställen i skogen är svåra att ta sig förbi men det gick ! Vi red förbi Elljusspåret och ner för Galoppbacken som såg väldigt stenig ut :( Travade hela Källbrinksrakan hem och lilla ridstigen bakom stallet tillbaka ! Rico fick gå upp en snabbis på volten efterråt och då gjorde jag bara en galoppfattning i varje varv för att känna av honom lite så han inte var spänd från när mamma ramlade av. Sådant kan sitta kvar i huvudet på honom länge. Men han var lugn och skötte sig fint.
 
 
 
 

Ricos.blogg.se på Facebook !

 
NU finns vi även på Facebook ! Ni får jättegärna gilla sidan, där kommer jag bara uppdatera lite lätt, länka vissa inlägg och lägga upp fotade och målade bilder !
 
KLICKA HÄR ! 
 
 
 
 
 

Källbrinksrakan !

Kommunen gjorde ju om Källbrinksrakan innan sommaren, har länge tänkt skriva om detta men har inte haft någon "efter-bild" :P Nu har jag det !
 
MINUS: De har asfalterat hela vägen, så har blivit fler fotgängare och cyklister som använder rakan. Och vissa tider är det väldigt mycket gång- och cykeltrafik där vilket gör det farligt för både häst och ryttare och även gång/cykeltrafikanter, inte bara att hästarna kan bli rädda för cyklister eller barnvagnar, utan cyklisterna/barnvagnarna/fotgängarna KAN faktiskt få ett halvt ton häst på sig om hästen blir rädd för något annat utanför i buskarna tex :S
 
PLUS: De har grusat en slinga längs med asfalten hela vägen, och skyltat upp att det är en ordninggjord ridväg. Dessutom är det belyst där om kvällarna så även på vintern när det blir mörkt så tidigt så kan man ta lite trav och galopp ute :D
 
Före-bild:
 
Efter-bild:
 
 
 

Ösregn

Det var en himla tur att jag var ledig från skolan idag så vi kune åka iväg tidigare och rida, för nu när vi kom hem så började regnet ösa ner !
 
Men nu väntar fryspizza och mer uppdatering ! :)
 
 

Rico - 23/8 (+zebb)

Idag red jag och mamma ut en lång runda på Zebb och Rico. Vi skrittade bort på ängarna, upp några varv på den sk. Fasankullen och klättrade där, red gatorna hemåt och svängde upp på en skogs(jord)backe som går från trottoaren och rätt upp i skogen. Den backen klättrade vi upp och ner flera gånger. Sedan red vi vidare gatorna bort längs med den nya sandade ridslingan som går längs med trottoaren/vägen. In på källbrinksrakan och så lite trav där fram och tillbaka. Red förbi Fårhagarna hem (nu betar fåren på hoppängen där jag brukade rida ibland förr) och ridstigen bakom stallet tillbaka.
 
Vi pratade JÄTTEhögt och mötte inte någon Älg ;) Wiee !
 
Zebb skötte sig bra men han var faktiskt lite tittig, och det "brukar" han inte vara ! Tex, han tvärstannade och slängde sig åt sidan när vi travade på källbrinksrakan för att han såg typ våra reflektioner i vattnet i diket som går vid sidan om. Jag var nära på att ryka där för jag var verkligen inte beredd ! ;)
 
Hade dressyrsadeln och övade lite på sitsen på vägen :)
 
 
 

Rico - 22/8

Jag hade en stallfri kväll för att få vila mig lite efter första dagen i skolan :) Mamma red för Kicki och det gick bra tills hon skulle galoppera, då blev Rico rädd och drog iväg och mamma åkte av ... :( Jag var ju inte där så såg inte vad som hände, men han har ju varit lite spänd dagen innan i just galoppen, vet inte om det handlar om samma sak eller om det bara var något knas just idag.
 
 
 
 

Torsdag

Slutade ganska tidigt i skolan idag med, så hann komma hem och vila och äta en stund. Ska strax iväg till stallet med mamma och så ska vi rida ut tillsammans på Rico och Zebb ! Antingen blir det klättring på fasankullen eller så rider vi bort till Källbrinksrakan, inte helt hundra ännu ! Vi ska låna Zebb och rida ut tillsammans imorgon också, då är jag ledig från skolan så vi kommer kunna åka dit tidigare och rida längre :)
 
Dagen gick ut på att lära känna varandra ytterligare sen fick vi kolla jättesnabbt på vårat schema (tyvärr får vi dem inte förrän nästa vecka så kan inte planera helt vilka dagar jag ska rida osv osv). Vi gjorde lite grejer i grupper och åt sedan lunch, på eftermiddagen gjorde vi lakan-namn-leken där man står på varsin sida av ett lakan och när lakanet släpps ner så ska man säga den andres namn. Jag "förlorade" alla gånger. Jag fullständigt suger på namn :)
 
Ska premiäranvända ett par ridbyxor idag som jag FICK av Zebbs ägare. Jag blev så ledsen (haha) när mina favvis-ridbyxor slängdes, det var hål i baken på dem xD Jag kunde ju inte köpa nya för det var ett par jag köpte på stadium för flera år sedan, de säljs inte längre !
   Zebbs ägare hade i alla fall ett par likadana och det ska vara samma storlek dock känns de lite små, men hellre det än för stora :)
 
 
Haha, det här var den bästa bilden på mina ridbyxor jag hittade FÖR TILLFÄLLET. Ska stänga ner datorn nu och åka till stallet ! :D Blev bråttom haha !
 

När alla tvivlar

 
När de i ens omgivning säger att detta är omöjligt, det kommer aldrig att gå, ge upp.
När orden tränger in i skallen på en och börjar övertyga.
När man vet att ingen utom en själv skulle ge honom den tid och träning som han förtjänar.
När man vet att de tänker "den hästen har en skruv lös".
 
Vad i helvete gör man då ?
 
Hur ska man bevisa att alla i ens omgivning har fel ?
 
 
 
 

Visste ni att ?

Visste ni att jag alltid haft en FÅNIG FÅNIG dröm om att vara superbra på att laga mat och godsaker så jag kunde jobba med det - och i denna skrivande stund står jag och BRÄNNER alla kvällens pannkakor, en efter en !
 
Tvivlar på att drömmen någonsin kommer bli sann, haha XD ;)
 
 
 

Skolstart

 
Idag var det min första dag på gymnasiet, fick träffa min klass och mina mentorer och så. Är nog ganska nöjd med klassen, några verkade helt crazy men jag borde vara van med tanke på min förra klass (no offense) :) Det var måååånga fler killar än tjejer i klassen, vilket är rätt konstigt egentligen för hittills i mitt liv har det alltid varit tvärt om.
 
Och gissa vad ???? JAG HITTADE TILL MIN SKOLA ! I Jag hade aldrig varit där förut, inte ens på öppet hus. Det första jag gjorde var att följa efter en hel grupp med folk som jag trodde gick åt rätt håll, men de gick in i fel byggnad och jag höll på att slussas in i naturvetenskapsprogrammets klassrum xD Men jag insåg att jag var fel ute och skyndade över till den andra byggnaden som var rätt och kom i tid :D
 
Dagen var rätt meningslös egentligen, allså vi gjorde inget vettigt ! Den första timmen fick vi massa info såklart, men sen ägnade vi hela förmiddagen åt en uppgift. Vi skulle para ihop oss själva två och två (tjej + kille) och intervjua varandra och göra en plansch om den andra personen (helt sinnes haha) sen skulle vi rita ett självporträtt av oss själva (hur många tror ni bara gjorde en rund ring med öga näsa och mun ? xD) och sätta den på planschen ^^ Och sen var vi i grupper på eftermiddagen och typ gjorde jeapordy med läraren ... -.- Mitt lag vann i alla fall ;)
 
Det var faktiskt inga namnlekar som man alltid gjorde när man var liten, på ett vis var det skönt att slippa då jag är urusel på namn, men också så hade det nog behövts för jag kan bara namnet på tre-fyra pers och vi är över 30 i vår klass !
 
Klippte mig drop-in hos en frisör påväg hem, så nu är det gjort också ;)
 
 
 
 

Rico - 21/8

 
Hoppträningen idag gick åt skogen ! Rico var spänd och konstig, lyssnade inte varken fram eller tillbaka, stannade, slängde in rumpan och vägrade gå osv osv. Det gick knappt att fatta galopp på honom, han bara trippade på stället och gick inte fram. Han gick inte rakt utan slängde in/ut rumpan hela tiden i protest. På en annan häst hade jag kunnat vara ännu mer bestämd och driva på i det läget men Rico blir ju så HIMLA rädd. Han BLIR DÅ RÄDD FÖR SIG SJÄLV/RYTTAREN och då menar jag riktigt rädd. När han blir så spänd galopperar han mer bakåt än framåt och det kändes förjäkligt. För bara en vecka sedan var han PEREKT i hoppningen, och så bara vänder allt igen på en femöring, över en dag.
 
Han var springig och trippig men han hade inte någon riktig bjudning framåt.
 
Just för att han betedde sig på det viset så avstod jag nästan helt från att hoppa, vi klarade knappt av bommarna när de låg på marken så kändes inte som någon idé att lägga upp till hinder. Medan de andra två i gruppen hoppade igenom alla hinder och sedan bana, så höll jag igång honom i skritt och trav, renodlade hjälperna ordentligt och gav honom tiden han behövde för att coola ner. I slutet hjälpte Therese mig medan de andra travade av sina hästar, och då fungerade galoppfattningen som vanligt och jag hoppade ett litet kryss två-tre gånger. Det kändes helt okej då så jag avslutade där.
 
Therese satt upp på honom efterråt och red lite, först var han ännu mer spänd än när jag red, men efter en stund gick det bättre. Han drog iväg ett par gånger i galoppen för han blev rädd för ryttaren, men sedan lugnade han sig lite och då hoppade Therese lite hinder i följd och avslutade med minibana på 5 hinder, väldigt låga hinder. I början drog han iväg/blev rädd efter VARJE hinder, men mot slutet blev han lugnare. Då avslutade vi.
 
Helt sjukt hur han kan vara så ojämn i hoppningen, ena dagen går han klockrent och andra dagen funkar inget. Det kan man verkligen kalla en berg-och-dalbana ! :/
 
 

Im Amazing !

Försöker intala mig själv detta (rubriken) står och väntar på bussen och ska till min nya skola, som jag för övrigt aldrig satt min fot i ! :D ... D: 
 
Nu håller vi alla tummarna för mig ;) 
 
 

Ikväll är det hoppträning men ...

... först ska jag gå ut med vovvarna ! :)
 
 
Gamla, oredigerade bilder :) Den tredje bilden har jag faktiskt tagit med min mobil för flera flera år sedan !
 
Detta påminde mig (plötsligt) om att jag ska fixa hundarnas presentationer ordentligt. Jag har skrivit dem men de ska länkas i menyn också :)
 
 

Lång/Kort man

Vi har aldrig klippt/ryckt Ricos man under de snart två åren vi haft honom. Lite har skavts bort när han haft halstäcke och vi snyggade till topparna lite en gång så det inte skulle se så vildvuxet ut ^^ Annars, aldrig !
 
Rico hade ryckt/klippt man när han kom till oss. Då såg det ut såhär:
 
 
 
På ett vis tycker jag ändå att han passar bättre i den "frisyren" han har nu. Nu har han all sin man på samma sida, och den är längre. Inte så lång som Zebbs man, men lite halvlång i alla fall ! :)
 
Sen brukar en tuss bakom örat alltid envisas med att den ska ligga på andra sidan, hehe :)
 
Eller vad tycker ni ?
Kliar det i fingrarna på er när ni ser Ricos halvlånga man ? 
Bryter jag mot någon viktig häst-mode-lag ? ;)
 
 
 

Rico - 20/8

Mamma red ut själv med Rico och tog massa trav och galopp fram och tillbaka på Ridstigen bakom stallet. Han hade lite svårt att hålla galoppen men det gick bra. Rico får en guldstjärna :D
 
 
 
 
 
 

Söndag

Efter jag ridit klart släppte jag ut Rico i hagen med hans polare, sen fick alla hästar lunch. Mockade 3-4 kärror i hagen + boxen. Skulle gärna tagit fler kärror i hagen men klockan var 4 och jag hade inte ätit sedan frukost. Ville hem med andra ord !
 
Åkte tillbaka till stallet på kvällen och gick med mamma och hundarna på ängen och letade efter lös tråd. Det var en häst som hade fastnat i en gammal ståltråd (som har använts till grannstallets gamla hagar) och fått panik där på ängen och därför gick vi och letade upp den. 
 
Tog in Rico och Zebb och åkte hem sen. Det kom ett riktigt oväder precis när hästarna fått komma in, störtskur och alldeles mörkt på himlen !
 
 
 
 
 

Skänkelvikning

Skänkelvikning är något jag alltid har underskattat. Men sedan vi köpte Rico har jag börjat använda det mer i min självständiga ridning. Jag flikar även in det på lektionerna när ridläraren inte ser ;). Rico blir så lösgjord och fin efter en "korrekt" skänkelvikning.
 
Ibland kan skänkelvikningen i sig vara en konst att få till, då Rico har svårt för att gå rak i kroppen. Han "korvar" sig gärna, och böjer sig. Allt för att slippa undan att arbeta.
 
Den ultimata övningen för mig och Rico måste då vara när man kombinerar skänkelvikning och galopp(fattning). 
Skänkelvikningen får Rico att gå rak i kroppen och han blir lösgjord i sidorna.
Galopp(fattningen) får Rico att bli framme för skänkeln och egentligen ännu mera lösgjord.
 
 
 
 

Rico - 19/8

 
Jag och Rico red dressyrlektion för Therese på vår volt. Celice och Floris var också med, men inga fler. Normalt sett brukar vi vara två hela grupper på söndagar ! Men det var kul, blev nästan som en privatlektion, då fick vi mer hjälp när vi var såpass få :)
 
När vi började jobba dem i skritten och traven kändes han motig och ville inte gå framåt. Han tjorvade sig och gick emot skänkeln, och han gick inte rakt utan böjde sig som någon slags muterad ostbåge. Efter en skänkelvikning i trav på hörnlinjen och sedan den första galoppen så släppte det. Då blev han mycket finare och med på hjälperna ! Galoppen är ju hans lättaste gångart där han oftast går som bäst.
 
Idag var det mycket fokus på våra (ryttarnas) sitsar och när vi kom till rätta helt i sadeln hittade hästarna lättare balansen och sedan bara rullade det på. Eftersom jag rider dressyr i hoppsadel "brukar" jag lätt få stolsits i traven, i alla fall i nedsittningen ! Men det fick jag inte idag :D
 
Avslutade med att trava av dem på åttvolt och sedan skrittade jag, Rico, Celice och Floris ut en kort sväng till nya stallet och tillbaka. Rico var lugn och avslappnad, skönt att slippa sitta beredd hela vägen för att han spänner sig och har sig ^^
 
Tyvärr inga bilder eller filmer från passet :/
 

Veckoplanering

Måndag: Jag är hemma/ledig. Mamma rider Rico (uteritt).
Tisdag: Jag är hemma/ledig. Hoppträning för Therese på kvällen.
Onsdag: Skolstart ! Mamma rider Rico.
Torsdag: Skola. Jag rider ut ?
Fredag: Skola. Mamma rider Rico.
Lördag: Jag är hemma/ledig. Tvätta täcken om det blir fint väder ? Jag rider Rico.
Söndag: Jag är hemma/ledig. Thereselektion på dagen, vet inte om det är dressyr/markarbete/hopp?
 
 
Nu kör vi !
 
 

Målat

 
Allt är inte ännu proportioneligt och färg saknas. Ska fixa resten imorgon och hoppas på att för en gångs skull få bli KLAR med det jag påbörjat ;)
 
 

Tänk att man aldrig någonsin får vara nöjd

Jag är min bloggs STÖRSTA kritiker, jag hittar hela tiden små fel - främst då i designen. Tog en paus från målandet för att försöka göra en ny, liknande. Gick inget vidare för jag hittar inte bilderna jag vill ha, min dator är kaos så man hittar ingenting längre.
 
Men, för det första tycker jag hela designen (header, flikar, inlägg, meny - allt) är för stor/bred. Skulle vilja minska bredden med ca 100px och göra texten i inläggen lite mindre (utan att det blir svårläst såklart). Sen är jag trött på min lila bakgrundsfärg/tema. Funderar på att bara byta nyans tills vidare. Vill fortsätta ha bildspel då jag fick kämpa rejält för att få den att fungera. Och mina snabbflikar vid menyn är fula så vill ändra dem också.
 
Bra att jag kommer på allt detta NU när jag bara har några ynka få dagar kvar av sommarlovet ;)
 
 
 

Enkelt pyssel

Jag gissar att några av er läsare är intresserade av att måla/teckna (kanske hästar?) och här kommer ett supertips till er som använder ritplatta när ni målar. När man använt ritplattan under en längre tid (som jag har) så kan den bli sliten och knappar kan börja tjorva. I mitt fall har "touch on"/"Touch off" - knappen slutat fungera. Så man kan inte stänga av touchen (eller touchen fungerar till stor del även när jag stängt av den), vilket gör det mycket svårare för mig när jag ska måla. Jag måste ju ha ett stöd för handen på bordet när jag målar, så min hand är hela tiden i kontakt med ritplattan.
 
För att då musen på datorn inte ska hoppa omkring när den känner av handen på plattan så kom jag på en smart idé att göra en ritplatte-handske :D Detta tog ca 10 sekunder för mig att göra, och det var absolut värt för mig ! :P
 
Haha, har ritat lite snyggt här för att visa :)
 
Så, jag tog då en vanlig tunn fingervante som inte stör i mitt målande, För att få ett bättre grepp om pennan klippte jag av tummen, pekfingret, långfingret och ringfingret. Observera: klipp INTE lillfingret ! Den behöver vara kvar för att vanten ska få någon som helst funktion.
 
Det är också bra om du tar ur handen ur handsken INNAN du klipper, var nära på att glömma det själv ^^
 
Lillfingret sparar vi för att det är det fingret som ligger emot ritplattan när man ritar.
 
Nu tar säkert ni bättre hand om era ritplattor än vad jag gör, så denna vanten kanske inte ni behöver än på ett par år ... haha ;) Hoppas i alla fall att inlägget kommer hjälpa någon av er :)

Rico - 18/8

Mamma tömkörde Rico medan jag mockade och fixade, sen barbackatränade jag Rico en stund. Han var avslappnad men jag satt inte upp ändå, får bli en annan dag ! :)
 
 

Rico - 17/8

Mamma red Rico på volten.

Torsdag

 
Sitter såhär mitt i natten igen och förbereder lite inlägg till morgondagen. Tanken var att jag skulle publicera det mesta idag, men jag hade inte bilderna till inläggen.
 
Jag och mamma åkte lite ärenden på dagen, men det blev inte jättelyckat. Vi fick i alla fall tag i present till lillkusi som fyller år + mat för kommande veckan. Tog det lite lugnt på eftermiddagen och åkte till stallet senare på kvällen, efter middagen. Gjorde inte mycket där, eftersom allt redan var klart. Men ägnade en timme åt att försöka fläta in en grej i Ricos man. Misslyckades ganska grovt så tog ur den igen, får försöka en annan dag ! ;)
 
 
 

Åska !

Det har åskat ett tag nu på eftermiddagen men nu har det slutat så jag ska nog ge mig iväg på hundpromenad nu innan det börjar igen :) Ikväll tänkte jag kanske åka moppe till stallet, behöver lite bilder till de kommande planderade inläggen. Mamma rider honom idag, på volten tror jag.
 
Ska börja göra veckoplaneringar igen, börjar nog nästa vecka igen med det :)
 
 
 

Anmäld !

 
Det löste sig med Enlidens tävling, de har lagt till en klass efter i form av en klubbtävling med lägre höjd, så alla kan vara med :) Men om ni bor i närheten av Huddinge (i södra stockholm) så får ni jättegärna anmäla er till inbjudningstävlingen :D http://tdb.ridsport.se/meetings/17745 Vi har ingen proffsanläggning men jag tror det kan bli rätt bra ändå ! :P
 
Förresten, jag tävlar fortfarande för Farsta Rv men jag tror jag vill ändra till Enlidens Rk, eftersom det är den klubben jag är mest aktiv i och så, är med i usek och tränar där osv osv :) Någon som kan förklara lite snabbt för mig, hur man GÖR ???? ;)
 
 
 

Godnatt nu ! :)

Ska sova nu, ordentligt ! Men har massa idéer till bloggen, så imorgon kommer ni uppdateras lite extra ! :)
 
Förutom att blogga har jag en lista med grejer som ska fixas imorgon, mest småsaker egentligen men allt tar tid. Jag och mamma ska till Kungens Kurva någon gång på dagen och svänga förbi Hööks, Jula, någon mataffär och Hoppla för att kolla om våra begagnade grejer är sålda :) Hoppas det, behöver en slant nu att handla för innan skolstarten ;)
 
Bjuder på dessa bilder tills vidare:
 
Här hade jag precis åkt med bakhuvet före in i stocken som är runt hela volten (y). Resten av mig fick en lerinpackning, men inga blåmärken tror jag. 
 
Hej hopp, tokhopp !
 
Rico vet inte hur man travhoppar, så han trav-kliver-över-hindret istället :) Jag tyckte i alla fall att det var väldigt roligt, se bara hur jag skrattar och ler ;)
 
Rico övade Western"stop" i sin hage ... ^^ Helt normalt !
 
Avslutar med det enda hindret på banan vi kom över på vår tävlingsdebut 90cm förra hösten. Fick två stopp på första hindret, kom sedan över det (bilden) och fick då ett tredje och uteslutande stopp på hinder nr 2. Bra start på vår tävlingskarriär ? ;)
 
Godnatt nu ! :)
 
 
 

Rico - 16/8

Jag skrittade fram en bit på vägen och gick sedan gick jag upp på volten där det gick käpprätt åt skogen ! Det var INTE vår dag idag, kan man säga. Rico var inte sitt bästa jag, han var osamarbetsvillig, gick inte fram för skänkeln, vägrade gå ut på spåret och lyssnade inte. Försökte göra enkla saker bara för att det skulle gå någorlunda bra, såsom övergångar, tempoväxlingar. Ganska basic men inte ens det gick. Allt var orytmiskt och ingenting fungerade som det brukade.
 
Men, det kan ju inte alltid gå bra. Får ta nya tag på söndag då jag ska rida lektion för Therese igen, denna gång i grupp !
 
Men han får ett plus idag för en bit av galopparbetet där han blev rätt fin en stund :) Och så skötte han sig bättre mot slutet när vi travade av.
 
 
Gammal bild, men ungefär såhär antar jag att det såg ut ;) Fast han gjorde inga sparkar i luften i galoppfattningarna, som han gjorde på passet på bilden. Han var inte tjurig på så sätt ! ;) Utan han bara ville inte idag. Han försökte bestämma allting själv och när jag inte har en ridlärare som står och tjatar så blir det lätt så att jag låter honom bestämma ... INTE bra när Rico får bestämma :O Han har lite hyss/konstigheter för sig ibland ! ;)
 
Vi tar nya tag på söndag helt enkelt. Vi får återgå till att ha LÅGA krav !
 
 

Om tre år

 
Mycket hänger i luften, med tanke på bygget av det nya stallet och tjaffset om vem som ska arrendera vad osv osv, är det inte helt 100% säkert att vi kommer kunna stå kvar på Enliden i mer än ett par år. Jag hoppas att vi kommer kunna stå kvar på Enliden/nya stallet tills jag gått ut gymnasiet i varje fall. Inte förrän jag är helt klar i skolan kommer vi vara helt fria att kunna flytta vart vi vill. Om vi räknar med att vi inte kommer kunna stå kvar på Enliden i all evighet, så tror jag att det kommer se ut såhär om tre år:
 
Om TRE år ska jag ha gått ut mitt sista år på Sjödalsgymnasiet, tagit körkort och flyttat. Förhoppningsvis har jag flyttat MED min familj inklusive djuren (Rico också) till ett ställe en bit utanför Stockholm. Där vill jag ska finnas två hus i samm fastighet eller hur man säger, jag och Önska ska då flytta ut till det ena huset. Skulle inte tacka nej till eget stall och mycket mark för stora fina hagar, alternativt närhet till ett eller flera stall där vi kan ha hästarna inackorderade.
   Något jag INTE vill, om än tillfälligt, är att flytta själv till en liten lägenhet i någon förort i Stockholm och sedan behöva åka en halvtimme fram och tillbaka till stallet varje dag för att slippa betala en förmögenhet för stallplats -.- Nejnej, på LANDET ska det vara, inte för långt ut i ingenstans men grusvägar gillas ^^ Vill ha nära till naturen och gärna en sjö så Önska kan bada massor :')
 
Om tre år kommer vi ha haft Rico i hela FEM år, och då ska han precis fylla 11. Genom dem åren har vi förmodligen stött på en till bunt med problem och bakslag, men förhoppningsvis har vi LÖST det också, tragglat oss över flera trösklar och utvecklats !
 
Om tre år kommer vi med stor sannolikhet ha skaffat oss fler hästar, minst en till i alla fall. Pappa har ju faktiskt tjatat om en westernhäst ända sedan han började rida. Så blir väl kanske en sådan i alla fall ;) Eller kanske, i bästa fall, en häst som kan gå både engelskt och western ?
 
För att avrunda det hela. Mycket kommer hända under dessa tre kommande åren. Man vet aldrig hur morgondagen kommer se ut, men detta är vad jag tror/vill ;)
 
Jag hoppas också att jag kommer fortsätta blogga genom dessa tre följande åren. Och att ni fortsätter läsa förstås, för den resan jag och Rico kommer ta FÅR man bara INTE missa ! 
 
 
 
 

Trotsar solen

Jag trotsar det fina vädret och går in på mitt rum och målar, redigerar lite bilder mm. Gillar inte sol och värme särskilt mycket, och jag blir ändå inte brun så finns ingen mening med att sitta ute och göra "ingenting". Bättre att göra nytta inomhus ! ;)
 
Har varit hos öron-näsa-hals-läkaren idag för att kolla upp min jädra nästäppa + hosta. Läkaren sa att det såg bättre ut än sist jag var där, men det är fortfarande inte helt bra. Min näsa är typ svullen på insidan och jag har redan en väldigt smal näsa från början så luften kan knappt passera igenom där -.- Han pratade om någon eventuell operation, om det inte blir bättre ! Hostan beror nog på att jag glömmer dricka och blir torr i halsen och det är inget större problem, men nästäppan stör faktiskt i ridningen då jag bara kan andas med munnen. Har varit täppt/hostat i över ett år nu.
 
 
 

Kväll i stallet

Kom nyligen hem efter ett långt stallmöte. Vi stod för fikat så jag har ätit massa kladdkaka nu hehe (a) tror inte jag kan sova riktigt ännu ;)
 
Imorgon ska vi släppa ut alla hästar på morgonen, sedan ska jag försöka göra något nyttigt utav dagen och så åker vi inte till stallet förrän kvällen, som vanligt typ.
 
Nu på söndag drar de "vanliga" lektionerna igång igen och då kanske jag kan hitta någon snäll person som kan fota och DÅ blir det nya ridbilder :D Var länge sen som jag la upp ridbilder tycker jag ;) För länge sen :P
 
Jag har tänkt många gånger på, att det är så synd att man inte kan fota sig själv när man rider :P Det vore himla praktiskt, så slipper man be folk om tjänster hela tiden ! ;)
 
 
 
 

( En av de senaste ridbilderna, i somras i Fänninge ! )
 
Har säkert sagt det förut men säger det då igen, tycker han ser ut som en storhäst på denna bilden ! Han ÄR ju en "storhäst" men på de flesta bilder och även i verkligheten tycker jag han ser ut som en ponny ;)
 
 
 
 
 

Rico - 15/8

Mamma red ut på ängarna och jag gick med. Vi pratade J Ä T T E högt för att skrämma bort älgarna ! :) En i vårt stall blev alldeles nyligen attackerad av en älg när hon var ute och red, så hon ramlade av och gjorde illa axeln :O Så det är inte kul att rida ut häromkring nuförtiden ... Konstigt egentligen, eftersom stallet nästan ligger mittemellan massa villa/radhus områden ... :S
 
 
 

Inbjudningstävling

 
15 September kommer Enliden ha en mindre inbjudningstävling, vilket är jätteroligt såklart, att kunna tävla på hemmaplan ! Det kommer vara en clearroundklass, en LC två faser och en avdelning B. Problemet är att vi måste hoppa minst 90cm för Rico är en "storhäst" (dock en väldigt liten en). Det hade nog inte varit ett problem för ett år sedan men nu när det har svajat så mycket med hoppningen det senaste året så vet jag inte om vi kommer vara på den nivån om bara en månad. Det handlar om max fyra hoppträningar innan.
 
 
Bild från 2011s KM, blandade hinder 90cm-100cm, det gick bra men vi kom lite fel på flera hinder. Vi kom tvåa :)
(slet dessutom av en halv nagel över första hindret - bilden - , denna gången måste jag komma ihåg att ha handskar om han ska ha knoppar ^^)
 
 
 
 

Schabrak

  
 
Detta schabraket har jag tjatat en del om, men jag tycker det är så himla snyggt :D Har ju ett likadant i ljusblått med marinblå kant, passar super till mina marina whitakerbyxor + marin huva :) Det sitter bra och är snyggt, me like :)
 
 
 

Rico - 14/8

 
Idag var det hoppträning för Therese ! Vi hoppade låga hinder och fokuserade på avståndsbedömning, tryck i galoppen och vägen mellan hindrena. Jag hade ganska låga krav då han bara har hoppat en gång på hela sommaren, och den enda gången var mera åt markarbeteshållet + några små kryss. Idag hade Therese ställt upp Åttan i mitten och två oxrar. En vid E och en vid B, en av dem var parallell. Det var simpla övningar/hinder, bara sådant som vi tränat mycket på förut.
 
Vi började med att rida fram ganska ordentligt, redan när jag började skritta fram honom så kändes det som att vi var samspelta, och Rico var med på noterna ! I skritten och traven gjorde jag mycket övergångar, tempoväxlingar och flyttade honom, renodlade hjälperna och så. I galoppen blev det mer fokus på att han skulle vara reglerbar och ha tryck.
 
Efter framridningen kom vi ett par gånger på två galoppbommar med 4-5 galoppsprång emellan, för att hitta bra avståndspunkt och bara känna att han inte tvekade och så. Det tyckte Rico var skoj ! ^^
 
Hoppade först fram flera gånger på den ena oxern som i början var nedlagt till ett kryss, sedan räcke, sedan liten oxer. När hindret var upplagt till en oxer såg jag när vi var påväg mot hindret, att vi skulle komma fel. Rico kan då bli rädd för ryttaren om det blir något tokhopp och ryttaren hamnar i obalans, och då försökte jag ta ett snabbt beslut att rida på framåt ett galoppsprång men då blev han istället lite flack och i obalans så han snubblade till i landningen. För en halv sekund trodde jag att vi skulle gå omkull, just för att jag sett en film på Rosanna Zimdahls blogg (hastdiggaren.se) när hon gick omkull i landningen på ett hinder. Men Rico hade hyfsad koll på fötterna så det gick bra ! :) :D
 
Gick sedan vidare till Åttan, som består av två hinder på diagonalen (i mitten) som man ska rida över som i en åtta. Hindrena har också bara en bom (ej markbom) för att träna ytterligare på avståndsbedömningen. Vi kom ganska rätt från början, om man bortser från något språng där vi hoppade av lite stort. Vägen mellan hindrena däremot, behövde jag jobba på. Rico trodde att han var en omhoppningsponny så han la sig i princip i kurvorna och ginade galet mycket. Han förstör för både sig själv och mig när han gör så, för han skrämmer sig själv och sticker iväg. Hann lugna honom efter bara en långsida dock ^^
 
Hoppade de fyra hindrena i följd en gång (även parallelloxern i slutet) och det gick bra, sedan rullade vi på ett par varv på åttan innan vi avslutade.
 
Känslan var bra idag, vi jobbade med varandra och inte mot varandra, det blev inga stopp och inga tokhopp utan det mesta bara flöt på :D Log mestadels av passet, för JA idag var det riktigt roligt att hoppa !
 
 
 
 

Photoshoot - hagen

Idag var det jättefint fotoväder ! Lagom varmt och soligt (dock var det egentligen aningen för varmt för träning på volten, men det gick ändå !). Så när jag var klar med allt i stallet gick jag ner till Ricos hage och fotade honom + hans två hagkompisar ! Pga solen blev det lite konstiga inställningar då det var stor skillnad när de ställde sig i skuggan eller i solen, men det mesta fixade sig i Photoshop. 
 
Bilderna är tagna längst bort i hagen, där grabbarna oftast "hänger" ^^ Det finns mycket gott att äta där !  
 
Tycker den sista bilden var fin, de flesta andra är inga "att spara" direkt ;) Eller vad tycker ni ?
 
 
 

Rico - 13/8

Mamma red Rico ute en sväng, ganska lungt tror jag.

Igår och idag

Eftersom mitt rum är städat och fint och mitt skrivbord obemannat så satte jag mig och målade igår kväll. Eller, målade och målade, jag skissade väl av mig kan man säga. Gjorde inget komplicerat utan ville bara hitta tillbaka lite och tycka att det var roligt :)
 
 
Idag är det hoppning för Therese på schemat, och 'enligt tradition' ska jag ägna morgonen åt att titta på lite hoppfilmer och bilder ! :) Nu efter den nästan-helt-hopp-fria sommaren är målet med passet att hitta tillbaka, att känna att det är roligt och ganska enkelt.
 
 
Två bilder som får mig på hopp-humör ^^ :)
 
 
 

Bloggtips !

 
Jag vill tipsa mina läsare om en blogg som drivs av en 15årig ridtjej. Det är oklart om om har egen häst eller inte, men det är en häst som hon rider mycket och skriver om. Headern är en ganska simpel svartvit bild, och oftast är det simpla finare än det plottriga ;) Inläggen är bra, lite mycket utrustning för MIN smak, men självklart gillas det av många ! Bloggen andas 100% häst och hon skriver mest om utrustning, ridpass och åsikter/tankar.
 
Blogg.se´s länkning funkar inte (nästan ingenting med blogg.se funkar numera) så här är bloggaddressen:
http://kajsashastliv.blogg.se/
 
 

Rico - 12/8

Jag och Rico red dressyrlektion för Therese, en privatlektion ca 45 min. Vi var båda två lite ur form, vi red bara tre lektioner i Fänninge under hela sommaren, och dessutom prövade vi ett nytt bett idag så kraven var inte skyhöga.
 
Direkt när jag hade suttit upp så kände jag att vi inte var så samspelta, självklart blev det ju bättre mot slutet men i början kändes det vingligt och konstigt.
 
Bettet vi provade idag var ett rakt med fasta ringar, han hade fått stå i gången med det en stund någon dag innan så han fick vänja sig lite och det var nog bra att han fick göra det för då var det inte en lika stor chock för honom ;) Han gick rätt bra på bettet mot slutet, men i början hade han allt för mycket fokus i munnen och han tog inte skänkeln utan gick bara och undrade över bettet ;) Vi har ridit med rakt bett förut men aldrig med fasta ringar, och jag tror utifrån dagens pass att ett tredelat med fasta ringar skulle passa bäst på honom, om vi nu ska prova något mer. De fasta ringarna gjorde att tygeltagen blev stadigare, men att bettet var rakt gjorde bara att han blev för stark och tung i handen. Det blev dock också bättre mot slutet.
 
Galoppen blev rena rama dragkampen, men om man kunde borse från det så var han väldigt fin. Vi växlade mellan volter och fyrkantsspår och gjorde öppnor och slutor på långsidorna. Där ville han gärna springa iväg för att han tyckte det var jobbigt.
 
När vi travade av kändes han mycket bättre, mycket lättare i handen och bar upp sig själv mer. Så med tanke på att det var första gången vi red lektion på volten efter sommaren + att vi hade ett sprillans nytt bett så är jag stolt över hans insats ! JAG däremot hade kunnat rida lite mer, jag kände att jag inte gav hundra procent riktigt men jag var ju väldigt trött efter att ha åkt fram och tillbaka till Fänninge ^^
 
 
 

Städat och rensat

Idag har jag städat och rensat klart mitt rum (ni som följer bloggen dagligen vet att jag har hållt på med det flera veckor och aldrig blivit klar ...) och jag fick faktiskt datorförbud tills jag var klar ^^ Så fick lägga på ett kol för att kunna komma in och blogga !
 
Idag tänkte jag nog vara hemma från stallet, mamma ska ju rida Rico och jag vill ta igen lite bloggning jag missat.
 
 
 

Bilder

 
Hade gjort ett inlägg igår med dessa bilder men tydligen kom de inte upp ? :)

Rico - 11/8

Först påstränade jag Rico en längre stund på volten, sen gjorde jag cirkelövningar(?) alltså när man har hästen på en volt runt sig ^^
 
När han var trött i huvudet så gick vi ner på stallplan och palltränade, andra gången jag ställde mig upp flyttade han sig bort från pallen, men då gick jag bara efter och ställde pallen på plats igen. I övrigt stod han lugnt och stilla och slappnade av jättefint mot slutet, även när jag stod på högsta steget :)
 
Jag tror faktiskt jag hade kunnat sitta upp barbacka i det läget ! Jag hade varken hjälm eller säkerhetsväst men om jag hade hämtat dem så hade det nog gått super :D För han var så lugn och fin och avslappnad, jag tog upp knäet på hans rygg och gjorde lite rörelser med armen ovanför hans rygg och han brydde sig inte alls :)
 
Ska nog planera in en barbackadag nu i veckan någon gång, så kan jag träna honom på samma sätt innan och sen ska det nog gå bra att slänga sig upp ;) !
 
 

Rico - 10/8

Mamma red ut med Rico, och Zebb + zebbs ägare följde med. De skrittade en lång runda med lite trav, över en timme.

 

 


Lördagsmorgon

 
Sitter i bilen och läser havrepappas blogg, även jag har fastnat för den ! ;) Jag, mamma och pappa är påväg till Fänninge, över natten bara, och vi är tillbaka redan imorgon eftermiddag/lunch. Självklart kommer jag uppdatera därifrån !
 
Denna morgon gick jag upp tidigt tidigt och åkte till Rico, tyvärr var vi inte tidiga nog så han hade redan släppts ut i hagen när vi kom. Tror ni han ville komma in då eller ??? Han är ju inte en sådan häst som är svårfångad i hagen men han verkade inte superpigg på att bli hämtad från kompisarna och goda gräset, om man säger så.
 
Förresten, från och med igår står grabbarna bus i vinterhagen igen, där finns gott om växtlighet nu efter att den fått vila en månad (eller två?). Om några dagar ska vi börja ge lunch och när de käkat upp allt gräs i hagen så får de även eftermiddag ute i hagen. Så det är påväg att återgå till gamla vanliga rutiner :)
 
Tog in och tränade honom lite på volten och på stallplan, red inte för han är normalt sett inte så kul att rida på morgonen ;) Skriver lite kort om det i ett eget inlägg, för att det ska hamna i rätt kategori och så !
 
Fotade Rico, Magi och Zebb innan jag åkte hem men bilderna blev inget att hurra för ^^ Får se om jag får upp några här senare idag, sitter ju som sagt i bilen och datorn har inget vidare batteri så tänkte nog låta den vila nu :) 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Nu på eftermiddagen åkte jag en sväng till Skärholmen och snurrade runt i lite affärer, och sedan till Hööks och köpte någon nubuck...kräm? och hämtade mina underbara ridbyxor :D Åkte vidare buss till stallet och då hade mamma precis ridit ut och Rico skulle ut i hagen igen med grabbarna :P
 
 
Imorgon gör jag något skoj med Rico på morgonen, sen åker vi till Fänninge över natten och så rider jag lektion för Therese på söndag eftermiddag ! Måndag rider mamma, och tisdag ska jag hoppa privatlektion (för Therese igen då) :D Just nu är jag taggad, hoppas det håller i sig tills lektionerna ! ;) :D
 
 
 

Framtiden

Mina spikade planer för framtiden:

[   ]   Gå Ekonomi-Ekonomi på Sjödalsgymnasiet. Nära hem och nära till Rico :)
[   ]   Flytta, antingen till en mindre gård eller en villa lite mer ut från stan, nära till stall med trevliga människor, bra ridbana/ridhus och ridvägar så det räcker året om ! Ut från stan vill jag i alla fall !
[   ]   Bli egenföretagare :D (haha)
 
 
Tittut ! :)
 
 

Rico - 9/8

Mamma red med hoppsadeln (för första gången på jättelänge) och red dressyrlektion för Kicki. Jag tittade på och fotade även lite, men glömde ju som sagt kameran i stallet så eventuella bilder får vänta ! :)
 
Blev väldigt sugen på att rida dressyr nu, men får vänta till Söndag !
 
 

News !

 
Tummenupp #1 Idag ringde en kille från Hööks och sa att mina svarta Calabria byxor kommit :D IIIIIIIHHHH ! :D :D :D
 
Har suktat efter dem alltför länge nu, när jag provade dem för länge sedan så hade jag inte råd med dem för jag skulle köpa annat dyrt (balklänning mm) men nu har jag det och de är awesome :D
 
Ridbyxor (eller aa, byxor i allmänhet) passar sällan bra på mig, ofta är de för stora i midjan, för långa ben eller liknande, men dessa satt verkligen bra och jag kan knappt vänta tills jag kan inviga dem :D
 
Tummenupp #2 Provade och passade in Ricos nya raka bett med fasta ringar, först höll han på att vända på det och höll på men han gav sig efter en stund, han lekte nog bara lite med den ^^ Red inte med den, det ska jag göra första gången när jag rider lektion för Therese på söndag. Men i varje fall så passade den verkade det som, jag frågade en kunnig mamma i stallet + skickade lite bilder till Therese och de höll båda med om att det såg ut att passa :D Sen är det en helt annan sak om han trivs med det, och om det passar att rida med och så :) Men storleken och det var bra !
 
Tummenupp #3 Rico var ursnygg i sin blåa luva från Hööks, enkel och stilren och jag gillar formen på den.
 
Tummenupp #4 Jag tog med kameran till stallet och fotade både när Celice (cissicarlssons.blogg.se) och Mamma red !
 
Tummenner #1 Jag glömde kameran i stallet så kan inte visa bilderna förrän tidigast imorgon ...
 
Tummenner #2 Ska till tandhygienisten imorgon, vet inte vad det är för skillnad på tandläkare och tandhygienist men sist jag var hos tandläkaren så skrapade gubben på mitt tandkött utan bedövning och blodet bara rann ur munnen på mig, sen var jag så öm i munnen att jag inte kunde prata, äta, sova eller ens SVÄLJA på flera dagar (inte smärtfritt i alla fall). Illa !
 
 
 

Outfit-idé !

Idag när Rico hade sin nya blåa huva från hööks kom jag på denna outfit-idén, speciellt för Rico för han är så himla fin i marint och även guld, så varför inte lägga ihop det ? ;)
 
Tänk detta:
Marinblå huva (Hööks)
Guldboots (Catago)
Guldiga stigbyglar (spraya själv för vi måste ha säkerhetsstigbyglar :P)
Marinblått schabrak
gärna med guldig kant/detalj men annars helt blå !
Svarta stövlar (Mountain Horse)
Svart tröja (random funktionströja)
Marinblåa byxor (John Whitaker)
Guldpannband (Svarowski/Bling/Strass, vanligt rakt eller tvådelat)
Svarta, Marina eller Guldiga handskar (Hööks tex)
Och såklart guldfärgade (mässing) bett + spännen på träns och tyglar + sporrar om man har några.
 
Fy sjutton vad snyggt :D
 
 
 

Rico - 8/8

Vi ställde in dressyrlektionen för det hade regnat nästan hela dagen och volten var en swimmingpool ... Så vi ska flytta det till söndag istället, och hoppas på bättre väder och underlag förstås ! :)
 
Rico fick vila från ridning men han fick istället en superrykt så han blev torr och sen när det var uppehåll plaskade vi upp på volten och påstränade honom lite :)
 
 

Jag är med

 
http://nadjalundbergs.blogg.se/2012/july/tavling.html 
 
 
 
 

Autograf !

När jag städade/rensade i mitt rum häromdagen (är fortfarande inte klar dock ...) hittade jag ett gammalt kort från den första hästshowen jag var på när jag var liten ! Appassionata tror jag den hette ?
 
Det var då ett sådant kort som man fick ta gratis och så kunde man be om autografer efter showen, och tydligen hade jag fått Tobbe Larssons autograf xD
 
Detta var långt innan ponnyakuten, jag nästintill visste inte ens vem Tobbe var, bara att han var svensk och duktig med hästar och hans framträdanden var coola hehe ;)
 
 
 
 
 

OS hoppfinal

Klockan 13 börjar den individuella hoppningsfinalen - missa inte det ! :D
 
Jag kommer (tyvärr) spela in allt och titta på sen, för jag hinner inte titta i direktsändning. Får låta bli att läsa bloggar och tidningar tills dess för man vill ju inte spoila allt :P
 
Trist att inte Rgb startar men vi har ju två till svenska ekipage att heja på !
 
 
En lite halvkass bild jag fotade på sihs i globen :) Hittar inte de andra :)
 
 

Dressyrlektion

Ikväll ska jag rida lektion (dressyr?) för Therese och jag ska eventuellt testa det nya bettet, är inte säker då jag inte vet om det passar och så ännu. Ska nog klä oss i blått i vilket fall som helst :)
 
Har inte en blekaste aning om någon kan fota, isåfall är det jättebra för det behövs nya ridbilder här på bloggen ! ;) Någon frivillig ? (a)
 
 
 
 
 

Rea JW

http://www.charlies.nu/marken/john-whitaker/
 
Under hela OS är det rea på John Whitaker utrustning på charlies.nu (länk ovan) !
 

Softup stigbyglar

En sak jag undrat länge, är på vilket sätt softup stigbyglarna är säkra ? Alltså, är yttersidan lite böjbar/flexibel så att den ger vika om foten skulle fastna, eller är det som DENNA stigbygel där hela yttersidan faller utåt ?
 
Jag kände och klämde lite på en softup stigbygel förra året i globen men då tyckte jag den var väldigt hård (?). Jag vet inte, jag har noll koll på detta och om ni vet så förklara gärna för mig ;)
 
 
 

Rico - 7/8

Uppsittningen gick bra, men det började precis regna när jag skulle sitta upp så han blev lite spändare än vanligt. Ställde mig upp i sadeln två gånger innan för att checka av hur han var just idag, han reagerade litegranna första gången och spände till men när jag väl satt upp sen så skötte han sig fint !
 
Zebb + medryttare följde med på en timmes skrittrunda, tog lite trav påväg hem. Bara en kort bit. Jobbade honom lite i skritten mot slutet och då var han fin, bara att han inte var riktigt lika framåt som vanligt men skritten är inte hans piggaste gångart heller :)
 
Rico gick först hela vägen förutom några meter då han inte vågade gå förbi ett hus som höll på att bygga om.
 
Invigde luvan också, den var jättefin på honom. På gränsen till för små öron men det gick ! ;)
 
 

Rico - 6/8

Mamma red Rico !

Vad mer kan man önska sig ?

40 boxar
ridhus 60x20
utevolt 60x20
hoppbana gräs 100x100
Toa
Omklädningsrum
Fikarum
Täckestork
Tvättmaskin
Mkt förvaringsutrymmen
Oändligt med grusvägar, stigar i skogen, klippta slingor runt åkrarna mm
Träningar regelbundet på anläggningen
 
Ingår silage, havre/korn, in- och utsläpp, 4 fodringar per dag, 1 bal spån/torv per vecka
 
Är så avundsjuk på denna anläggningen alltså, en halvtimme med bil från oss :(
 
 

Shopping

Var och handlade lite igår i Kungens Kurva, var inne handlade på Hööks, H&M och Stadium.
 
På Hööks var det massa nyheter och ännu mer reor och extrapris ! Åkte dit främst för att köpa de svarta calabriabyxorna men de var slut (igen) i min storlek, så de beställde sådana till mig, och de ska komma till Hööksbutiken nästa vecka troligtvis ! :D
 
Detta köpte jag:
 
Äppelgrön grimma + grimskaft. Dock gillade jag inte att grimskaftet var så tunt och sladdrigt, men vi har ett annat grönt grimskaft i stallet som vi kan använda till ! :D
 
Blått JH Collection ländtäcke med teddyfoder ! Hittade den i realådan och det var 30% på den. Den enda som fanns kvar, storlek 135, och det stod Rico på den helt enkelt ^^ (a)
 
(Marin?) Blå enfärgad huva. Var lite osäker på färgen för den såg nästintill svart ut när jag tittade på den hemma, intalar mig själv att den kommer se bättre ut i solljus "in action" ;)
 
Här är täcket och luvan igen på bild:
 
Och slutligen 30% på en rotborste och ett rakt bett med fasta ringar som vi ska testa nu någon dag :)
 
 
På H&M hittade jag mest massa linnen och t-shirtar (som dock behövs nya) och på stadium ett par race marine tygskor.
 
 

Nya tag

Okej, dags att ta nya tag med bloggen ! Har varit både det ena och det andra som gjort att jag knappt hunnit öppna datorn de senaste dagarna. Men nu ska det bli ändring på det !!!! 
 
Jag vaknade precis och om en kvart bilar jag,  mamma och hundarna iväg till stallet för att släppa ut Rico och hagkompisen Zebb. För tillfället står de fyra valackerna två och två istället för att ha alla i glömstahagen, för Zebb och d
En nya hästen, Modde, höll på att göra upp massa och ägaren var bortrest och det blev lättast så helt enkelt. Men alla fyra kommer gå vinterhagen tillsammans sen ! 
 
 
Idag ska jag fortsätta att städa/rensa i mitt rum, och rida Rico på kvällen. Annars har jag inget speciellt att göra så blir absolut massa uppdatering :D 
 
 

Rico - 5/8

Efter "kalaset" åkte vi till stallet och jag hade ju redan mockat och fixat på dagen så det var bara att rida ! Jag red Rico och mamma fick låna Ricos kompis Magi som också är en storhäst. Vi skrittade ut en lång runda, ca en timme. Travade en kort bit för att bli av med lite insekter som hängt med från ängen. Genom skogen och klättrade lite bakom stallet, sen på gatorna en lång bit och på ängen och gatorna tillbaka. När vi red mötte vi all möjlig kvällsaktivitet, till exempel barn som lekte, folk som var ute och motionerade/sprang, och flera vattenspridare varav en gick rätt över vägen så vi fick be dem stänga av för vi kom inte förbi.
 
Rico var positiv och lagom framåt, hade hoppspöet med mig så att någon av fegisarna skulle kunna gå först ;) Rico gick först nästan hela vägen vilket var jättebra !
 
Var riktigt mysigt att bara skritta ut på halvlång tygel, Rico var en dröm att rida !
 
 
 
 

Rico - 4/8

Satt upp på volten och red fram honom medan mamma fixade i stallet. Då var han jättefin, lagom framåt och lydig och med på hjälperna. Men sen tänkte vi ta fram bomövningen som vi gjorde på senaste Cissiträningen, som 'är typ en solfjäder med bommar och en upphöjd bom/litet hinder på diagonalen. Vi satte upp den för sent så hann knappt rida den, och det behövs ju ett par varv på den volten innan man hittar flytet liksom. Så jag avslutade när det gick som värst för att mamma kom på att klockan var för mycket (planerat att vara hemma åtta). Får försöka komma ihåg att han var himla duktig i uppvärmningen, slutet stryker vi ett sträck över !
 
 

Rico - 3/8

Mamma red ut och en sväng upp på volten, Rico var lagom pigg och positiv !
 
 

Söndag

Idag är det mycket som händer, och mycket roligt kommer prioriteras bort :(
 
Jag ska:  
 
*Iväg och mocka Ricos box och fixa Ricos mat i stallet.
*Äta lunch och spela in ridsport os.
*Städa hemma på nedervåningen och i mitt rum.
*Klockan tre kommer släkten hem till oss för att fira mig och mamma. Mamma fyllde år för ett par dagar sedan och jag fyller år imorgon.
*Iväg till stallet på kvällen och rida ut (en lång skrittrunda troligtvis) med Rico och Magi.
 
Däremellan kommer jag blogga lite, men det mesta kommer nog på kvällen skulle jag tro :)
 
 
 

Samma häst

Kan knappt tro att detta är samma häst, visar mer bilder senare idag ! Smakprov:
 

Just nu

Ska precis gå en runda i skogen med Önska, alternativt springa men jag vet inte om jag orkar det. Alice och Lina har precis åkt hem.
 
Sen ska jag och storebror åka iväg och köpa present till mamma och ikväll ska jag till stallet och då ska mamma med och hjälpa till i stallet. Ska nog rida på volten med lite bommar, nu när jag har en medhjälpare med mig ! Funderar på om jag ska göra den där bomövningen vi gjorde på senaste Cissiträningen ! :)
 
 

Filmmys

Ikväll kommer Alice och Lina och vi ska se alla harrypotterfilmer (haha) i sträck, så ett riktigt harrypottermaraton blir det ;D Så kommer kanske låta bloggen vila lite ikväll, om jag inte lyckas smita in en stund på kvällen ;)
 
Denna helgen kommer bli fullspäckad för mig, men nu i veckan som kommer ska jag få massvis gjort ! (Och på måndag fyller jag år, grattis till mig i förskott ! :P) Måste göra en checklista haha !
 

Dressyr OS

Även jag, som rent allmänt har 0 koll på vilka tider och dagar det är ridsport os, tittar nu på dressyr på svt play. Längtar efter att få se Patrik Kittel, har för mig att han skulle starta kvart i 4 ^^
 
Också tycker jag det är härligt att se att fler har hjälm nu för tiden :D Jag må vara en allroundryttare, och rider även dressyr själv, men jag tycker faktiskt att det är liiiite fånigt och framförallt onödigt att rida med hatt istället för hjälm. Visst finns det inte lika mycket risker i dressyren som tex hoppning, men även en dressyrhäst är ett DJUR som kan reagera på saker och då kan det ju gå riktigt illa utan hjälm ... Juste, tycker de duktiga ryttarna ska föregå med ett gott exempel till de yngre och mindre rutinerade ! :)
 
Åh, och in kommer en snygg lusitano hingst med en riktigt MAFFIG hals ! Verkade gå rätt bra för dem också, hejar på dem + Kittel såklart :)
 
 
 
Inga proffs-printscreens precis, men den var riktigt snygg i alla fall :D
 
 
 

(god)morgon

Nu bär det av till stallet tidigt igen, för att släppa ut hästar och måla boxen + lite annat.
 
 
Drömde en hemsk mardröm inatt, typ att ingenting funkade med Rico och vi bestämde oss för att sälja var bättre än behålla. Usch.
 
 
 
 

TACK för den Rico !

Som vi stått och skurat två dagar i rad för att få bort allt smuts och kladd i boxen ! Vi ska nämligen måla boxen imorgon bitti så då behövdes det ju städas ordentligt först.
 
Jag säger bara, TACK för den Rico ! Boxen var nästintill skinande ren tills du kom in och smetade all din kvällsmat på väggarna. Hade det inte varit bättre att ÄTA din mat, så du får i dig all protein och näring som du behöver ? ;)
 
Tydligen inte, haha !
 
Kladdis.
 
 

Rico - 2/8

 
Pappa kom och hjälpte mig sitta upp och det gick bra. Han blev lite skrämd innan vi satt upp för det var mycket som hände runtomkring, mycket spring på folk och en transport höll på att städas mm. Men han släppte det rätt fort och blev lugn igen !
 
Det var lite trångt uppe på volten, så kunde inte göra annat än följa fyrkantsspåret och göra pyttesmå volter. Det var hinder på ena långsidan och en som longerade på stor volt i mitten. Och vår volt är ju väldigt liten, som många av er redan vet ! I skritt och trav funkade det, men fick vänta med galoppen till senare.
 
Red först runt lite halvt planlöst, gjorde lösgörande övningar i skritt och trav, lite övergångar och tempoväxlingar, några halvdana halter osv osv ;) När jag sedan fick volten för mig själv (:D) tog jag mer galopparbete och avslutade med att försöka få honom lite lång och låg i galoppen. Han tar gärna upp/bak huvudet och kortar upp halsen jättemycket i galoppen, och jag vill inte behöva korta tyglarna jättemycket när jag fattar galopp tex. I början var det svårt att få till det, men efter en stund i varje varv släppte det och då tog han stöd på bettet lite längre ner. Tror inte han gick i någon jättefin form eller så, men han var i all fall avspänd och sänkte huvudet framåt/neråt istället för bakåt/uppåt, och han kändes stark i galoppen. Inte stark i munnen utan han hade en stark galopp, han orkade hålla igång i en lugnare galopp och så !
 
 
 
 
 

Rico - 1/8

Mamma red ut med Rico !

Torsdag

Skolan har ju ännu inte börjat men det är mycket som händer på dagarna, mycket att göra, så man kan väl säga att allting är påväg att återgå till min vanliga vardag med stall och bloggande på kvällen och annat fullt upp på dagarna.
 
Var i stallet imorse och fodrade, tog ut hästar i hagarna och skurade klart hela boxen. Hundarna fick en promenad också. Åkte hem och tog det lugnt nån timme, skrev något litet inlägg som inte kom upp och åt lunch och städade rummet. Så nu kan jag nog sova där igen, och inte på soffan i vardagsrummet ;) Åt middag tidigt och åkte sen till stallet, mockade och fixade och red ett pass på volten.
 
Ska alldeles strax skriva om dagens ridpass, men i ett eget inlägg.
 
 

En till häst in i hagen !

Lite fler bilder från ihopsläpp, igår släpptes Ricos bästis Zebb in i hagen också, den nya hästen var jätteosäker och tyckte Zebb var läskig !
 
 
Skäcken är Zebb, Den nya hästen (Modde) är den bruna utan täcke och Magi är hästen med Bucastäcket och Rico är fuxen (men det har ni väl koll på?) ;)
 
 

Hejhej

Ska kila iväg till stallet nu, och släppa ut hästarna (idag igen hehe) och skrubba mer i boxen. Har gjort klart en vägg av ... 6 ... om man räknar med utsidan av boxen.
 
Uppdaterar mer vid lunchtid/eftermiddag !
 

Ihopsläpp

Gick upp tidigt i morse och åkte iväg till stallet, mötte upp nya valackens ägare och släppte ut hästarna. Rico tyckte det var roligt att få lite kompisar i hagen så de rejsade runt lite, fotade litegranna (typ 15 bilder bara). Bilderna finns ett inlägg längre ner om ni vill se dem :)
 
Ska snart tillbaka till stallet för att fixa ny stallnyckel och mocka, grovstäda boxen och så. Så vi kan måla på fredag :)
 
 

Bilder Ihopsläpp #1

Den nya valacken släpptes idag ihop med Magi och Rico, blev lite spring och lek på dem men inga tappade skor eller sår, det kollade vi när de lugnat sig :)
 
Rico tyckte nog att han var ruskigt snygg, så som han sprang omkring med höga knän och svansen i vädret ^^
 
Jag tycker väldigt mycket om denna hagen, den är stor och fin med ett stort gräs/äng-parti och sedan uppe vid grinden är det skog som skyddar för vind och oväder. Synd att den ligger så långt bort bara, tar en stund att gå och hämta/lämna dem !
 
 
Min datorskärm är lite konstig med ljuset/kontrasten så säg gärna till om ni tycker någon av bilderna ser konstig ut ! Men på min dator ser det helt ok ut :)
 
 

Rico - 31/7

Idag skrittade jag ut med Rico (och pappa gick med) i lite mer än en halvtimme. Skulle ridit längre egentligen men fick leta efter stallnyckeln i en halv evighet som var försvunnen, ´för vi var själva i stallet och behövde låsa när vi red iväg. Så nyckelletandet (hittade aldrig nyckeln tyvärr) kapade av uterittstiden så fick bli en kort runda :(
 
Gick bra att sitta upp, men jag vinglade till lite och då spände han till. Blir bara klumpigare och klumpigare att sitta upp för varje dag som går, borde ju vara tvärtom eller ? ;) Eller så är det för att jag börjar bli gammal och osmidig xD Kan vara så.
 
Rico var pigg och framåt på gatorna, sen när vi kom ut på ängarna ville han bara äta så då tappade han bjudningen, jobbade honom lite i skritten.
 
 
 

RSS 2.0