Bilder ridpass 28/12-12

 Några av bilderna som togs i fredags:  
 

28/12

Idag satte vi klockan och åkte till stallet ganska tidigt, för att släppa in en ny valack i vår hage. Medan vi väntade på att de andra hästarna skulle bli klara så släppte vi Rico och Valle på volten. Det är ganska stor skillnad på de två hästarna, haha. Valle ställde sig bara och och myste i ett hörn, men Rico gick varv efter varv. Sedan ställde han sig sedan med huvudet i en snödriva, och skrämde därefter sig själv. Han är lite så på morgonen (därför rider vi honom helst inte på morgonen), han är uttråkad och är på jakt efter något spännande och läskigt. Han drog i alla fall runt ett par varv och gjorde lite luftsprång och tyckte livet var jätteroligt :') Han försökte få med sig Valle, men han bara stod kvar i hörnet haha. 
 
Ihopsläppet gick i alla fall bra, men Rico och Valle var riktiga plåsterlappar på den nya valacken, de lät honom inte vara ;) 
 
Sen kom mästerfotografen Alice till Enliden och vi fixade först lite i stallet och sen tog vi in Rico och jag red på volten. Själva passet gick inte sådär jättebra, men jag har ju fått så höga krav på oss båda nu när det har gått så himla bra på lektionerna. Men det är svårt att rida självständigt, blir att man bara travar varv efter varv och åker med typ ... lallpass ;) Vill rida för Kicki snart igen, för då går han verkligen som bäst ! 
 
Hann inte med Valle idag, men det var inte hela världen för egentligen skulle ju båda stå idag. Men är glad att jag red Rico i alla fall, för imorgon ska vi hoppträna på bortaplan ! 
 
Jag och mamma åkte till Hööks efter stallet och en stund i Skhlm. Hööks hade inte börjat med sin mellandagsrea ännu så vi köpte inget onödigt, blev en sadelgjord till Valle, vinterridstövlar till mig (har varit utan hela vintern, vet inte hur jag klarat mig egentligen), ett par sporrar och bruna sporremmar. I Skhlm köpte jag en kofta och ett par byxor bara. Behöver massa saker men hade inte tid att helhjärtat leta upp det. 
 
 
Det var dock lite synd att vi inte hann fota Valle något, för det är ju Valle-bilder jag behöver till headern ! 

Work in progress

 
 

Hästarna - 24/12

Idag var det Julaftonsritt + grötätning efterråt, enligt tradition, och jag red på Valle med westernsadeln. Mamma tömkörde Rico en stund på volten medan vi var ute och red. 
 
 
Tog en liten bild medan vi skrittade genom villaområdena, halvtaskig kvalité ;) 
 
 
 

Tips !

Det finns flera olika lösningar för att på vintern slippa förfrysa öronen, man kan ha pannband eller mössa under hjälmen, pannband över hjälmen, rånarluva eller sådana här öronfluffar. Men vill man krydda med lite julstämning kan man ju alltid ha en tomteluva över hjälmen !! Jag tycker det ser riktigt trevligt ut när man är ute och rider kring jul och har tomteluva, och dessutom är det varmt och gosigt om man drar ner den lite över öronen. Det finns ju större tomteluvor som man kan trä på hjälmen, min tomteluva är helt perfekt lagom stor så den ej åker av och inte heller är svår att få på. 
 
 
 

Hästarna - 23/12

Idag fick båda hästarna gå Thereselektion (dressyr). Jag red Rico, och han var väldigt fin :D Han krånglade lite med att fatta galopp i högervarvet men när det väl löste sig rullade resten bara på ;) Uppsittningen gick också bra. 
 
 

22 December

Verkar som att man faktiskt överlevde jordens undergång ändå ;) 
 
Idag är den 22 december och jag vill bara påpeka att det bara är TVÅ dagar kvar till jul. Otroligt vad tiden har gått fort ! Själv har man haft massor med läxor och prov och inlämningar hela sista veckan så inga julklappar har inhandlats, får springa i affärer nu i helgen. Någon önskelista har jag inte heller tänkt på, men såhär två dagar innan jul så kvittar det nog. Önskar mig nog mest pengar så jag kan köpa det jag vill ha själv sen ;) 
 
Idag ska jag och Mamma åka till stallet och rida. Vet inte ännu vem som ska rida vilken häst, men det löser sig hehe. 
 
Kanske tar med kameran idag, blir inte mycket fotande men kanske lite, beror på vad jag hinner. Skulle behöva fler bilder till bloggen. 
 
I övrigt, headern ska fixas, rummet ska städas, mejlen ska kollas. Och handla julklappar, när jag nu ska hinna det ;) 
 
 
Funderar även lite på om jag ska byta till den gamla "tillfälliga"  headern/designen ett tag nu, eller om jag ska låta den vara som den är tills jag byter helt till ett nytt bildspel. För bildspel är nog det jag vill fortsätta med, tycker det är snyggt och stilrent. 
 
 
 
 
 

Är pepp på livet

Vet att jag missat en hel del bloggning senaste veckorna, men nu är det lov och jag ska börja uppdatera mer igen, bloggen ska stegvis gå tillbaka till hur den var förut - kanske lite bättre ;) 
 
Inledde jullovet med en lång tupplur, har missat otroligt mycket sömn på de senaste veckorna. Sedan åkte jag och pappa till stallet och red Rico och Valle, blev en kortare uteritt på gatorna i skritt och trav. De senaste gångerna jag suttit upp har Rico reagerat på något sätt, han har spänt till sig eller tagit något steg framåt. Dessa uppsittningsproblem tär verkligen på mig när de väl visar sig, men jag tycker också att det jobbet vi lägger ner på uppsittningsmomentet är VÄRT det. Väl uppe på ryggen känns allt bara så himla bra. Dit jag vill komma, är att idag stod han återigen helt blickstilla och avslappnat när jag satt upp, trots att det var lite vingligt + lite hastiga rörelser på det. Lite problem emellanåt är ok, det klarar jag, sålänge vi ibland får dessa BRA uppsittningar då man får känna att det man tränat på har givit resultat och att man faktiskt orkar fortsätta traggla med det dessa dagar då det inte går jättelätt. 
 
I övrigt har det nästan snöat nonstop hela vintern, oftast bara smådugg men det blir ju mycket ändå. Det var nån vecka där för ett tag sedan som det var så himla fin och lagom snö ute, på vägarna var det lagom plogat så man kunde trava överallt, och på ängarna var det mysig lagom djup snö där man kunde ta lite galopp (som dock höll på att spåra ur :P). Nu är det helt sönderplogat på många av vägarna, men det går fortfarande att trava på de vägar där det inte kör så mycket bilar. Och på ängarna och i skogen är det lite svårare att komma fram överhuvudtaget, det är liksom för djup snö. På ett vis är jag redan trött på snön, men jag föredrar det ändå framför regn så det får gärna fortsätta vara minusgrader till våren ! Vi vill INTE ha slask och is. 
 
Vi ska börja sätta upp lite planer för Valle hade vi tänkt, han har nu inte den bästa kondisen och han skulle behöva bygga lite mer muskler. Ridmöjligheterna här i Glömsta är inte de allra bästa, men Rico har ju ändå lyckats bygga upp en superkondis under sina två år här. Ridvägarna här ger i alla fall mycket varierad träning med varierat underlag, vilket är bra ! Just nu är det dock snö överallt ;) 
 
Och, som jag säger i början av alla skollov, detta lovet ska jag verkligen göra massa nytta (men denna gången menar jag det verkligen). Är jättepeppad på dessa kommande 2-3 veckor och det nya året ska bli bara BÄST. 
 

jullovet är här

 
 

Imorgon är det lov

Ska börja blogga på riktigt, från och med imorgon. När jag väl fått in det som en daglig rutin igen så kommer uppdateringen bli bra igen, som vanligt. 
 
 

En vecka

Nu är det bara en vecka kvar i skolan, sedan väntar ett långt och skönt jullov ! Ska försöka få lite saker gjorda, träffa lite gamla vänner, fixa designen här på bloggen, måla (det längtar jag efter!!) och lägga lite extra tid på alla djuren :) 
 
Denna veckan kommer tyvärr bli ganska hektisk, har flera prov och inlämningar av småläxor, och så har jag ju talet som ska vara helt klart imorgon bitti - har knappt börjat på det ! Idag ska jag försöka vara effektiv i stallet, tänkte mocka innan lektionen om jag hinner, så att jag inte har så mycket att göra sen. Behöver åka hem ganska tidigt så jag hinner skriva talet och göra en vettig powerpointpresentation till. 
 
Idag blir det förresten dressyr för hästarna, båda två ska få gå på Thereses lektion ! :) Jag har lite träningsvärk från i fredags, hoppas det inte är lika illa för Rico ! :P 
 

God inställning

Sitter och letar efter bilder till ett informerande tal som ska vara klart på måndag (ja jag börjar nu med det, trots att vi fått flera veckor på oss :P). Kommer köra på min reservidé (för jag kom inte på något bättre), berätta om westernridning. Det är nog något som inte många i klassen vet något om, haha. Dessutom vet inte jag jättemycket om det heller, så jag får göra lite research, då får svenskaläraren som han vill också haha :) 
 
Jag har ju flera fina bilder från när vi var på High Chaparral för något år sedan typ, men jag hittar de inte nu. Vet att jag lagt upp de här på bloggen så jag håller på å går igenom lite gamla arkiv nu. Har hittat två hittills. 
 
Alltid när jag kollar igenom gamla inlägg så väcks så himla mycket minnen, särskilt sommaren 2011 då uppsittningsproblemen var som värst (när vi faktiskt inte kom upp alls på hela sommaren), jag blir faktiskt lite imponerad på mig själv när jag läser de gamla inläggen. Vilket tålamod jag hade, jag var positiv och tänkte hela tiden ett steg bak, två steg fram. Istället för att skriva massa deppinlägg så försökte jag peppa mig själv och våga tro att allt skulle lösa sig. Och det gjorde det ju också, ändå, trots att det ibland kommer tillbaka och spökar lite emellanåt. Nejmen, ärligt talat blir jag väldigt stolt över min goda inställning, att jag inte bara tog den lättaste vägen och bara gav upp, jag var fast besluten att lösa problemet. Skulle faktiskt behöva lite av den goda inställningen nu. 
 
Ska blogga ikapp lite nu i helgen, vad som hänt i veckan. Faktiskt så var jag och hopptränade Rico igår kväll för Therese, i ridhus ! Vi gick verkligen från 0 till 100 (med tanke på att vi inte ens kunde galoppera högervarvet utan att han blev skraj, för ett tag sedan) och jag måste säga att Rico hade lättare att anpassa sig än jag. Jag blev lite fast i mitt gamla ridsätt och det funkade inte på Rico i den dagsformen han hade då. Fick vara superlätt i handen (vilket var väldigt svårt då han tidigare behövt mkt mer stöd och tillochmed varit lite för stark) innan hindret. 
 
Kan berätta mer om hoppträningen lite senare, ska strax till stallet tror jag. 
 
 

Hagar

 
Något jag säkert nämnt ett par gånger tidigare här i bloggen, är att vårt stall (Enliden) ska rivas och de ska bygga skola där. Området kring stallet är något jag faktiskt alltid klagat lite på, det byggs mycket nya villor och radhus, och ridvägarna består av mestadels gator (asfalterade vägar) och lite grusslingor, och skog om man tar sig lite längre bort. Förut hade vi också en lång galoppsträcka som kallas Källbrinksrakan. Men den sträckan har kommnunen nu asfalterat, satt upp papperskorgar och bänkar hela vägen. De har gjort iordning en smal grusslinga längs med hela asfalten, så man ska kunna rida där, men det är mkt risker på den rakan nu. Dessutom är det svårt att ta sig till källbrinksrakan eftersom det är mycket bygg och trafik på vägen dit. Ett plus är i alla fall att de har satt upp belysning där nu, så man kan rida där även fast det är mörkt på kvällarna. 
 
Aa men som sagt, ridvägarna är inget jag skryter om precis, men något som verkligen är unikt för Enliden är de stora fina hagarna !! Nu när vi sitter och kollar efter stallplatser så inser vi hur ont det är om stall med bra hagar i Stockholm. Där det finns bra hagar fattas det istället något annat viktigt. Finns det ridhus och ridbana och är inom rimligt avstånd från hemmet, så är istället hagarna små små fyrkanter. På Enliden tycker jag vi har väldigt bra hagar, särskilt med tanke på hur "centralt" det ligger, det är otroligt hur vi fortfarande har så mycket fin mark till hagar, trots att området bara verkar bli trängre och trängre med alla nya bostäder. 
 
Detta har gjort oss på Enliden ganska bortskämda faktiskt, och det märker jag särskilt när vi letar stallplats, det känns som att ingenting duger. Vi har ridbana, hyfsade busskommunikationer (dock klickade det inte riktigt med bussarna hemifrån mig, med byten osv), nära min skola, nära mitt hem, bra hagar, trevligt folk osv osv. Vi har fått för höga krav för Stockholmsområdet, Enliden-stallet har ju varit för bra för att vara sant. 
 
 

Söndag

Idag kom Mimmi till Enliden och vi red ut på Valle och Rico ! Vi red på gatorna i skritt och trav, klättrade lite i skritt, trav och galopp och red sedan på ängarna i skritt och trav + lite galopp mot slutet. Den sista galoppen var faktiskt ganska nära att spåra ur för min och Ricos del, vi fattade galoppen på den delen av ängen där det är lite uppförsbacke, först galoppera Rico på ganska lungt men sen fick han typ en raket i baken och ökade farten markant ! Det var så att ögonen tårades, haha. Men innan han blev rädd för sig själv så lugnade han sig och vi saktade av :) 
 
På ängen var det djupsnö och det tyckte båda hästarna att det var roligt att trava och galoppera i, Rico älgade på som tusan !! Och det var så mysigt, kunde inte sluta le haha :D 
 
Följde Mimmi till bussen efterråt och sedan fick jag sitta och vänta i stallet på skjuts hem. Hittade dock mitt busskort i fickan senare, så jag hade kunnat åka buss hem ;) Trodde verkligen inte att jag hade det med mig. 
 
Idag var en sådan dag då man hade velat ha lite bilder från ridpasset, det hade blivit riktigt fina bilder kan jag tänka mig ! 
 
 
En liten bild från när vi klättrade i skogen, som Mimmi fotade från Valles rygg.
 
 

Iskallt

Det var så kallt ute när vi var ute och red idag, så när vi kom tillbaka så såg jag att Ricos ansikte hade frostat ! xD Skägget och ögonfransarna, känselstråna osv, var alldeles vita ! :o 
 
Jag kan tänka mig att jag såg ut så också, i alla fall i håret. 
 
 
Halvkassa bilder, men ni förstår ju hur jag menar ;) Riktigt kallt var det ! 

Lördag

Igår (fredag) åkte jag direkt till stallet från skolan och red Valle med mamma och Rico. Fick bli barbacka för att det gick snabbast/smidigast, dock var det svårt att komma upp barbacka då Valle har en tendens att gå iväg när man ställer sig på pallen haha ;) En i stallet slängde upp mig sen haha :) Vi red mest på gatorna men klättrade lite också, i skritt och trav. 
 
Idag red vi ut igen, jag på Rico och mamma på Valle. Vi red på gatorna en sväng sedan en längre bit på ängarna så de fick jobba på lite i den djupa snön. Vi travade lite men skrittade mest. 
 
Rico blev liiiivrädd för en som kom gåendes med en spånbal på axeln (en man i stallet som Rico ej känner så bra ännu). Vi har fått höra av tidigare ägaren att han kunde vara rädd för män, men det har vi inte märkt av annat än att han var väldigt skeptisk till vår hovslagare i början. Men i alla fall jag tror också att mycket berodde på spånbalen han bar på. 
   I alla fall så försökte han sticka därifrån, först sprang han nästan in i dörren in till stallet, och sedan hoppade han över en snödriva och sprang rakt på en plaststol som stod väldigt dumt till där på stallplan, sen sprang han i djupsnön men han kom inte så långt för jag höll ju i honom. Detta hände då strax innan jag skulle sitta upp, är glad att det inte var precis när jag satt upp för vi behöver verkligen inte att han blir rädd för något annat/mer än uppsittningen i sig. Tyvärr blev han ganska spänd några minuter efter det, men han skötte sig ändå fint när jag satt upp sen. Och, han gjorde inte illa sig heller, men det såg lite läskigt ut när han sprang/hoppade rakt in i stolen :s 
 
Idag har jag nästan varit i stallet hela dagen, vi hade morgonfodring, lunch, sedan red vi och sedan hade vi insläpp på kvällen. Vi åkte hem emellan men det var inte länge. Invigde också hans nya lila swarovskipannband, en sådan läcker färg :) Bild kommer ! 
 
 
 

Torsdag

Pga inställda bussar var jag hemma idag från skolan, läste ikapp lite i boken men hade inga fler läxor hemma så kunde inte göra de. På kvällen åkte jag och pappa till stallet och vi red ut en sväng på gatorna, i skritt och trav. Plogbilarna hade tagit lite för mycket på vägarna så det hade blivit is på vissa delar, men där det var snö var det fint så man kunde trava lite också. 
 
Som tur var mötte vi ingen plogbil, jag tror Rico håller sig i skinnet för han är ganska van vid detta laget med byggmaskiner och konstiga fordon, men jag vet inte hur Valle reagerar på dem. Bästa vore om man kunde möta en sådan när man leder/promenerar honom. 
 
 
Tänkte nog ta och fota pållarna någon dag nu, det blir oftast väldigt fint i snön :) Har inga vinterbilder på Valle ännu, dags att fixa ! 

Onsdag

Har varit ett riktigt snökaos idag, bussar som fastnat mitt i korsningar, snö upp till över knäna, halv storm och inställda lektioner osv osv. Hade fler håltimmar än lektioner idag, ovärt ;) 
 
Planen för denna kvällen var att vi skulle åkt med Rico bort till Lövholmen och så skulle Therese, vår tränare, träna Rico för instruktör där (Haking tror jag?). Men pga snöovädret blev det inte av. Dessutom har Rico tydligen gått och trampat sig, inte likt honom, han gör sällan illa sig själv faktiskt ! 
 
Var ej i stallet idag, mamma och pappa åkte dit. Så jag vet inte hur pass "illa" trampningen var, men tror inte det var så farligt. 
 
Båda hästarna fick vila idag. 
 

#Sihs12

Jag tror jag är den enda hästblogg-bloggaren som varit på Sihs i år och INTE skrivit ett enda litet inlägg om varken shoppingen eller showen. Detta är inte likt mig. Får skriva lite nu, i efterhand. 
 
Showen i sig var trevlig, särskilt sällskapet ;) Vi såg som vanligt final-showen, den sista på söndagen. Men hade lite svårt att koppla av helt då jag visste att en Historiauppsats skulle skrivas när jag kom hem. Hann faktiskt mejla in den innan 00.00 (deadline), men ej läsa igenom. Kommer bli "spännande" att se sen vad jag får för bedömning på den ... 
 
Shoppa på mässan gjorde jag på Fredagen, eftersom jag visste att Söndagen skulle bli tajt med tid. Dessutom var mycket slut på Söndagen förra året, det är ju jättebra priser men risken finns ju att det man letar efter är slut. 
 
Kom inte hem helt tomhänt faktiskt. Jag fick tag på ett nytt grönt blingpannband (det jag köpte förra året var ju för litet så fick sälja det och köpa nytt), fyndade ett lila äkta swarovski pannband för bara 300kr, tror det var något litet litet skönhetsfel, lite avskavt på insidan av lädret eller så. Sedan hittade jag ett par knäskodda bruna whitaker byxor. Har ju ett par marina hemma, och är jättenöjd med dem, så passade på att köpa ett par bruna likadana i samma storlek, skönt att slippa prova de ! Och så hittade jag två kingsland-tshirtar
 
Har tyvärr inga bilder på mina nya prylar, men kommer såklart fota tex pannbanden när jag provar de på pållarna. Och ridbyxorna kommer ni förmodligen få se på många ridbilder i framtiden ! Riktigt fina är de :) 
 
Kommer förmodligen lägga upp några bilder från showen, om jag fick till några bra. Mina foto-skills är inte på topp nuförtiden, fotar alltför sällan. 

Tisdag

Ikväll har jag varit och ridit Rico, mamma red Valle och det fick bli en sväng på gatorna. Snön börjar faktiskt bli lätt lagom nu, så man kan trava nästan överallt ! Men om man går i kanten så får de direkt styltor, vilket är jättetrist förstås. De ska ju inte skos förrän om två veckor ungefär, så de har inga snösulor. 
 
Faktiskt så förstår jag inte hur vissa klarar sig hela vintrar utan snösulor på hästarna ? Om det inte är jättejättekallt (så man slipper kramsnön) så byggs det ju på och blir som högklackat för dem. Det går ju knappt att rida någonstans när det är såhär ! 
 
Men vi ska ju fixa snösulor nästa gång de ska verkas och skos, så vi får väl hålla ut nu i två veckor till ! 
 
 

Dags att börja blogga igen

Är mycket att ta igen nu, men förvänta er uppdatering från och med nu :) 

RSS 2.0