Rico - 29/2

Idag var det hoppträning i Husby, gick ... sådär. Hade glömt ridstövlarna i mammas bil (som stod kvar på stallets parkering) så fick ta mammas stora klumpiga jodpuhrs/jodhpurs/jodphurs (kommer aldrig lära mig hur det stavas ;)). Hade det tvådelade bettet idag, vet inte om det var därför men han var väldigt stark och drog lite noll-kontroll efter hindrena.

Minus: Stark pålle, vägrade flera flera flera flera flera gånger, minst en gång på varje hinder vi hoppade ... :( , Jag red inte som vanligt, störde mig på småsaker som att ridskorna var klumpiga och jag galopperades ur sadeln i varje galoppsprång ... och tyglarna är jättelånga så öglan var ända nere vid mina fötter ... Små saker som STÖR mig hemskt mkt ^^
Blev också jättefrustrerad över både mig själv och Rico, han kändes inte som vanligt och tjaffsade en del men det gick ju till slut vilket var bra.

Plus: Sista hopprundan när vi hoppade tre hinder, då var han superduktig och hoppade snällt.
Hittade även en toalett där vilket jag blev glad över (y), trodde inte det fanns :)

Pappa filmade men man ser inte så bra, ska försöka få upp den sista filmen i alla fall, men den "bra" rundan ^^



Rico - 28/2

Mamma red ut på ängarna och på gatorna, det var isigt på volten.


Rico - 27/2


Idag red pappa honom ut i skogen med westernsadeln och mamma gick med :)




Rubrik


Fick blandade svar på bildkvalitéfrågan, kanske har det med olika datorskärmar att göra ? Äh jag vet inte ... :) Får se hur jag gör med det där, själv tycker jag att det ser ut att bli lite bättre men beror kanske på vad för sorts bild det är ? :)

Försökte mobilblogga igår via den uppdaterade versionen av Blogg.se appen (där de tagit med alla mina små klagomål haha xD Man kan nu se statistiken och välja kategori och ändra storlek på bilder), men det gick inget bra alls, gick inte att publicera :(

Min mobil pajjade imorse, den bara står och "snurrar" ... Helknäpp ! Har haft problem med den förut, att mittenknappen ibland inte funkat (typ den viktigaste knappen på hela telefonen???) och att ljudet inte funkat när jag pratar i telefon och så ...

Åkte till Rico nu på förmiddagen, mockade och fixade mat och gick sen ut en stund i hagen med honom (han står ju fortfarande ensam tyvärr :/). Hemskt att en av de mest sociala hästen i stallet får stå själv :( Han fick stå naken i den härliga solen, stod och kliade på honom och så körde vi liite följa-john hehe :P Han frustade nöjt när jag kliade honom på länden hehe :)

För övrigt var det världens finaste väder idag, 8 plusgrader i skuggan (och på en mätare, placerad mitt i solen, stod det 23 grader !) Det blåste varmt och skönt och fåglarna kvittrade :D :D :D VÅRKÄNSLA !

Vet inte vart jag vill komma med det här inlägget, men vill bara avsluta med att säga att vi har varken hemtelefon eller internet hemma för modemet har pajjat också ^^ ... Gjorde min dag ? NEJ.


Märker ni något ?

Jag har börjat ändra storlek på bilden innan jag lägger upp den, jag undrar bara om ni ser någon skillnad eller om jag gör allt förgäves ? ;) Har hört att det ska bli bättre kvalité på bilden om man gör så, vill det bara ha bekräftat hehe :P Här kommer några exempel:

FÖRR:


NU:


FÖRR:


NU:


FÖRR:


NU:


Haha, bara en kul grej - jag har aldrig någonsin sett bilden ovan förut ! :o Jag hittade den NU på min dator och typ aha är det jag och Rico ??? HAR ALDRIG SETT BILDEN ! :P

Skulle vara jättesnällt om ni säger till om ni ser skillnad eller inte, för det tar ju förstås lite extra tid att öppna den i ett bildredigeringsprogram och ändra storlek, så vill inte göra det i onödan :P :)


280212


Det är lite spännande på gång med Rico nu ;) Vi ska hoppträna imorgon för Cathrine Persson (som vi gjorde förra vintern), och sen ska Therese hoppträna honom för E-G Haking på Tisdag nästa vecka, och sen tänkte jag att Therese skulle få hoppa en Pay & Jump med Rico en gång ganska snart och se hur det går :) Förhoppningsvis kan hon, efter det, hjälpa mig lite mer hur jag ska göra och hur jag ska tänka på banan och så :) Hon har ju trots allt bara hoppat honom två gånger ! :]

Idag ska jag åka och köpa lite kläder och så, och städa klart mitt rum, gå en vända och leka med Önska och sen till stallet och Rico. Kanske inviger jag moppen för i år, det är lite väl grusigt ute men det går nog om jag kör försiktigt :P Så ser dagen ut för mig, någonstans emellan allt detta ska jag blogga och eventuellt fixa lite med Enlidens hemsida :) Tid över till att måla kan jag ju drömma om i alla fall ! ;) 

Var på gång att skriva ett litet inlägg om märkesprylar inom hästvärlden men blev inte så ... Har gått och tänkt på det några dagar nu, men har ändå svårt att sätta ord på allt :/ Får försöka senare hehe :)




Ensam

Imorgon bitti åker Zebb bort och bygger muskler (i nån månad), så Rico blir ensam i sin hage (igen) :(

Så om vi inte lyckas få ihop nåt sällskap till honom blir det att sätta sig i hans hage och glo hela dagarna ;) Finns bara två mer valacker i stallet nu, båda står i karantänhage ^^


Äääääh vi får se hur vi gör :) Min dator är fortfarande knäpp så går inte att ladda upp bilder ... :( Så får sno mammas dator imorgon igen !

Får bli en bild från arkivet för att fylla ut då inlägget i övrigt är trist !


Bloggtävling



Klicka på bilden för att komma till utlottningen, i samarbete med Cheval Ridsport :)

Planering


Har suttit och kommenterat lite bloggar nu på förmiddagen, ätit lunch och kollat lite på teve. Ska snart ta itu med mitt rum, städa lite och sen gå ut i det fina vädret och leka med Önska :D Sen ska jag försöka hinna åka med till stallet ikväll, pappa ska rida Rico (troligtvis ut i skogen bakom stallet och klättra lite) :)

Har också planerat lite för de kommande dagarna (ridning) :
Måndag (idag) : Pappa rider, klättring i skogen
Tisdag : Mamma rider ut eller på volten beror på underlaget
Onsdag : Hoppträning i Husby
Torsdag : Miljöträning, ev uppsuttet
Fredag : Mamma rider
Lördag : Jag rider ut
Söndag : Thereseträning
Måndag : Mamma rider
Tisdag : (Therese) Hoppträning i Tumba

Längre än så har jag inte planerat faktiskt :) Nu på onsdag blir det hoppträning för Cathrine Persson i Husby, och sen ska Therese hoppträna Rico på Tisdag nästa vecka, för E-G Haking i Tumba :D Kommer bli kul :D !


Rico satsar mot den STORA oxern (utanför bilden) ^^


Rico - 26/2

Idag var det Thereseträning ! på schemat stod det hoppning, men det gick ju förstås inte på vår skridskobana till volt ... det var blank is -.- över hela, så vi provade att rida ner till ängarna och på de närmsta ängarna var det lite knöligt, Rico snubblade till ett par gånger, i alla fall så fortsatte vi bort till en lite planare del av ängen, där det var väldigt fint ! Det var lite "nedförsbacke" på ena sidan och lite "uppför" på andra sidan (väldigt lite, alltså man kunde rida i alla gångarter både "upp" och "ned" :P Det lutade lite) så då tränade vi lite så att vi skulle balansera upp dem i en högre form där ängen lutade lite ner, och lägre form när det lutade uppåt ;)

I början var Rico jättevinglig, särskilt där det lutade neråt, men efter några varv i trav där vi jobbade på det här sättet så blev det mycket bättre och jag märkte stor skillnad från början till slut ! Tog det även i galopp, vilket gick superduper :D

Hade velat att någon skulle fotat mig, men jag verkar vara den enda alltid-på-jakt-efter-ett-motiv-fotogalna i området hehe ... Var riktigt fint på ängen, solen sken och Rico var jättefin ! :D Fick till några riktigt bra lite mer samlade galopper !



Bilder

Har krånglat både igår kväll och imorse med att försöka ladda upp bilder, men min dator är ganska överfull (dvs lite knäpp och inte helt pålitlig) så lånar mammas dator lite snabbt nu medan hon är ute med hundarna :)

Här är i alla fall bilderna från gårdagen, har såklart sållat en del, har "pepprat" med bilder så har mååånga likadana bilder, som bara skiljer pyttelite på :)

Fotade som sagt också gruppen efter mig, ska skicka bilderna till de som red och jag kommer inte lägga upp de här, i alla fall inte utan att fråga först :) Men kanske kan hitta någon bild jag kan lägga upp som tjuvkik till er hehe :P






Vet inte vad han gjorde här på bilden ovan ^^ Han typ hittade lite mat bakom vattentunnan (???)










Det får räcka sålänge :) kommer säkert fotas mer här i veckan, när det kommer bli så fint väder och allt ! :)


:@

Det är något sjukt fel med min dator, går inte att ladda upp bilder eller nånting så är lite lagom arg just nu och helt slut. Bara lite info, förlåt ... :(

Just nu

Har ridit, stretchat Rico och släppt ut honom i hagen, ätit lite godis, fotat gruppen efter mig, och ska nu äta :) hann inte blogga imorse för jag gick upp för sent så fick skynda mig jättemycket till stallet :) bjuder på en liten outfit bild, för idag och igår hehe :)


Rico - 25/2

Blev en långrunda idag med två från stallet, egentligen skulle vi ridit på förmiddagen men det visade sig att ingen kunde då, så vi red på eftermiddagen istället och TUR VAR DET ! För precis när vi skulle rida ut slutade det (ös)regna och solen tittade fram. Då kändes det RIKTIGT vårigt och skönt, blåste liksom lite ljummet vilket var lite lagom awesome :D

Vi var ute i nästan 2h (ca 1h 50 min) och skrittade mest, men travade litegrann också och tog en kortare galopp på källbrinkrakan, för det var en bit som var alldeles underbart underlag på ! Resten var is så där kunde vi bara skritta.

Rico var positiv och lugn och snäll, och frustade så nöjt på hemvägen ! ;)


Sportlov !

Nu är det lov, och jag vet att loven går ruskigt fort och plötsligt är man tillbaka i skolbänken igen - därför har jag påbörjat en att-göra-lista på lovet ! Vill verkligen hinna med allt jag inte brukar hinna på vardagarna, tex åka och köpa kläder, fota Rico, måla lite, blogga massor ... :D Listan är lång och jag tänker inte dra hela här ;) Men träffa kompisar ska jag göra, helt klart, både Farstaryttare och några från skolan :P

Och jag ska INTE sitta och göra ingenting framför datorn eller teven (om jag inte lyckas gå och bli sjuk det vill säga).

Dessutom har jag märkt att våren har börjat titta förbi (fast det kan ju helt plötsligt bli snöstorm och minusgrader igen så man får inte hoppas för mycket). Det töar, solen skiner på dagarna och man börjar faktiskt höra lite fågelkvitter nu tycker jag ! :D

öy

Dessutom ska jag spendera massor med tid med mina söta voffsar :D (bildbrist hehe)


Rico - 22/2 - 23/2 - 24/2

22/2 - Mamma skrittade ut (det var halt ute)
23/2 - Jag skrittade ut en kort kort kort runda med två till ifrån stallet, till sommarhagarna och tillbaka (tog väl en kvart kanske ?) det var mörkt och halt ute så fanns inte så många ställen att rida på själv :)
24/2 - Mamma red ut tillsammans med Zebb + ryttare. Var halt och blaskigt så blev bara skritt idag med.


Back

Har haft extremt mycket att göra, men nu är det helg och sportlov så nu är jag tillbaka igen ! :D Ville bara säga det, så ni vet ! :D

Idag red mamma Rico, jag var med några kompisar på eftermiddagen/kvällen vilket var kul för vi träffas inte så ofta utanför skolan längre, nu när jag flyttat och så ... :) Trött och med frusna fötter hämtades jag upp av mamma halvvägs hem (åkte buss och pendeltåg bara).


Back

Har haft extremt mycket att göra, men nu är det helg och sportlov så nu är jag tillbaka igen ! :D Ville bara säga det, så ni vet ! :D

Idag red mamma Rico, jag var med några kompisar på eftermiddagen/kvällen vilket var kul för vi träffas inte så ofta utanför skolan längre, nu när jag flyttat och så ... :) Trött och med frusna fötter hämtades jag upp av mamma halvvägs hem (åkte buss och pendeltåg bara).


Filmen



Alltså, detta var träningen som var ett par dagar INNAN vår första tävling, alltså åkte jag inte av på vår första tävling utan hoppasset som var innan. Som ni ser kom han fel och tänkte vara hjälte och försöka hoppa ändå, men han stannade upp och jag hoppade typ utan honom, sen hoppade han också, över mig och alla bommar ... ;)



Vägringarna sedan Oktober


Har så svårt att koncentrera mig på SO-uppsatsen när så mycket annat snurrar i huvudet på mig, så får bli att skriva av mig lite här innan jag fortsätter med den ! :) . 

Om de där vägringarna, tänkte dra halva historien så att alla hänger med.

Som några av er vet, så började dessa vägringar i Oktober 2011. Jag hittade faktiskt ridpassinlägget från den hoppträningen han vägrade FÖR FÖRSTA GÅNGEN (fast det var flera gånger samma lektion). Det var en kvällshoppträning på den tiden på året som det började skymma tidigare på kvällarna, vilket resulterade i skuggor som gjorde att hindrena såg dubbelt så stora ut och många hästar (även Rico som var den "modigaste" av alla ;)) började vägra. HÄR är det inlägget. DÅ visste jag ju inte att han skulle fortsätta med att vägra, jag trodde det bara var för skuggorna och mörkret och att han helt enkelt fegat ur.

Men så fortsatte han vägra, inte alltid men allt oftare. Det gick bra sen ett tag, när vi hoppade dagtid. Hoppade 90cm banor utan problem, precis som innan, och vi bestämde oss för att fortsätta hoppträna på kvällarna men då bara köra småhinder med markarbete just för att han blev så feg. Vi anmälde oss också till vår första hopptävling (första lokala på bortaplan), i Botkyrka som låg nära och bra. Och Therese skulle följa med och hjälpa mig på framridningen och framhoppningen så jag var jättetaggad !
   Sen trillade jag av pga av ett missförstånd, sista hoppträningen innan tävlingen. Vi hade lite för högt tempo, för han kändes seg på kortsidan så jag gasade på honom (lite för mkt). Han kom fel och hann inte rätta sig, blev att han nästan stannade så jag skickades av, sen hoppade han över mig och hindret typ (?). Har det även på film haha ;) 

Här kan ni läsa om den tävlingen, vad som hände och hur det gick osv.

På ett hoppass i november gick han som en klocka, inga vägringar och vi var 100% samspelta ! Kändes urbra, här har ni det inlägget. Då trodde jag att allt hade vänt och han var som vanligt igen, men icke sa nicke ^^

HÄR började jag spekulera kring om det var något som var fel med Rico, efter ett hoppass med tvärstopp efter tvärstopp efter tvärstopp.

Sen kom sista hoppträningen innan vintern och det var då Therese red/hoppade honom också. Han stannade några gånger på småhinder men skötte sig bra i övrigt. Rico och Therese hoppade tillsammans 115 i en språngkurva-övning.



Åkte på pay & jump, Runsten & Södertörn. Blev flera stopp men annars kändes det jättebra ! (Om man också bortser från min lilla avtrillning på Runsten)


Jag tänkte att nu är vi på bättringsvägen, det blev färre vägringar och bättre känsla !

MEN så åkte vi ju till botkyrka i helgen, vilket gick mindre bra om man säger så :o Han frös helt och stannade flera gånger och avslutade fint med att skicka av mig på näst sista hindret ;( Hoppade den med nedlagt översta bommen innan vi gick ut. Hade vätskebrist och var allmänt snurrig så startade inte andra klassen.
(bild funkar inte -.-)

ÅÅÅH vad trött jag är ...

Fortsättning följer eller nåt ... ^^ ;)



Mycket tankar

Har alldeles för mycket i skallen nu, hinner inte skriva allt jag tänker på och det är jobbigt ... ;)
Många tankar kring hoppningen ... är lite revanchsugen men har valt att låta Therese hoppa nästa gång, bara för att Rico ska få en eller två BRA rundor. En feg och envis häst med dåligt självförtroende + en feg och envis ryttare med dåligt självförtroende, det kan aldrig gå bra ^^ Och om det går bra för Therese och Rico så kommer förhoppningsvis Rico bli säkrare och då kan vi försöka på nytt om ni fattar vad jag menar :) Och så kan kom då hjälpa mig till nästa gång och säga hur jag ska göra och vad jag ska tänka på. Kan nog bli ngt bra av det där :)  

Idag är jag hemma från stallet och ska blogga, äta något onyttigt (hehe), eventuellt fixa lite med Enlidens hemsida och så ska jag göra klart min SO-uppsats och förbereda inför att redovisa den imorgon.


Hehe ...

Rico - 21/2

Hittade ingen att rida ut med idag så fick bli en vända till "husvagnen" och tillbaka, en bit bort från Ricos hage, plus en liten till runda på en annan väg också bara fram och tillbaka. Gick upp på volten också när vi kom tillbaka, skrittade ett varv på fyrkantsspåret och skrittade över en upphöjd bom (Rico gick snällt över med lite över övertalning). Sen satt jag av och gick in, stretchade lite (även fast vi bara skrittade idag) och så fick han sitt hönät :P

Han var väldigt lugn och snäll idag, spände sig lite en gång och hoppade iväg ngt skutt uppepå volten för han blev rädd när en pannlampa tändes nere på stallplan typ ... ^^ Annars stencool, pigg men lugn och väldigt positiv ! Njöt av dagens skrittur, för jag behövde inte sitta beredd hela tiden, utan kunde slappna av helt och njuta av åkturen ungefär ;) Gick ju bara att skritta för det var så isigt ute.


Rico - 20/2

Mamma skrittade ut på ängarna och en bit på gatorna på väg hem. Rico var helt avspänd och frustade flera gånger :) Nöjd pålle :)




Härligt


Idag var det vinterfriluftsdag i skolan, och jag åkte och klättrade (vilket var bland det dummaste någonsin av alla valen man hade, eftersom jag är så extremt höjdrädd ^^). På morgonen regnade det och då missade jag också bussen så fick gå nästan hela vägen till skolan (jag bor i grannkommunen, tar ca 60 min att gå), ta bussen vidare och kom faktiskt i tid konstigt nog. Vi åkte kommunalt från skolan till klätterstället och så var vi där till 12 sen gick vi hem i strålande sol :) Riktigt härligt väder var det, om det inte hade varit så halt/blaskigt ute så hade det varit bingo, hade inte velat gå in då haha :D :D :D

Så fixade med Enlidens hemsida på eftermiddagen, och bloggade lite smått, sen middag och efter det bytte jag om och vi åkte vidare till stallet. Pappa fixade allt i stallet medan jag red och skötte Rico, så vi var snabba och kom hem redan vid 8 :) Var skönt att komma hem lite tidigare för en gångs skull, så jag hinner blogga lite innan det är läggdags ;)

Har ätit lite semla nu och kollat teve, blir några inlägg till idag sen blir det godnatt :)




Svar på kommentar :)


Nu säger jag ABSOLUT ABSOLUT INTE att det är som min " idee" men har ni funderat på att kolla upp honom, rygg, länd, ben och allt man kan kolla upp. För det KAN ju kanske vara något fel, däremot tror jag NI vet bäst. Säger bara att det är en möjlighet så ta det INTE fel!

Svar: (Vill svara lite kort bara)
Jag tar det inte fel du kan vara lugn hehe :P
Jag funderade faktiskt på det när han började vägra i höstas (om det var något fel fysiskt, alltså om han hade ont någonstans eller så) men så fick Therese (min tränare) rida honom efter en privat hoppträning för henne, för att känna på honom och visa lite vad hon menade osv osv. På den träningen vägrade han med mig flera gånger, men bara på de små låga hindrena. När vi avslutade med lite högre (90cm då) på en språngkurva-övning med hjälphinder före en oxer, så hoppade han jättefint och skötte sig bra ! 

Och då när Therese hoppade efterråt så vägrade han inte en enda gång, och de hoppade 115cm (5cm högre än han/vi hoppat innan) utan problem. Therese har ett väldigt framåt ridsätt, bland annat för hon har en skänkeldöv gammal ponny (Ricos gamla hagkompis) :) Dessutom är hon mycket mer rutinerad än jag och har väl inte fått lika många smällar på självförtroendet på senaste tiden.


Fick nyss bråttom till stallet ... kommer ett inlägg om det sen hehe :P Kortfattat så tror jag det mest beror på att jag och Rico (båda två) har fått några rejäla självförtroendesmällar OCH att han är nonchalant mot småhindrena, han blir mer fokuserad på högre hinder och jag vet inte, kanske är han omotiverad och tycker det är tråkigt ? Testar mig gör han utan tvekan men frågan är om han också är rädd eller bara envis.


Supersöt bild !


La nyss upp denna bilden på Enlidens hemsida ! Den är från senaste miljöträningen på Enliden, jag tog med lite halloweengrejer och satte på ett hinderstöd, Rico var livrädd för den men Loni bara går fram och hälsar typ ??? ;)
Loni hittar ni HÄR :D (Hoppas det var okej att jag la upp bilden här, Evelinn :D ?)


Konversation ?

Kollade på andra filmen från pay & jumpen, och så hör man några barns konversation från det att jag precis suttit upp till att jag hoppat om hindret och sedan ska gå ut (efter jag åkt i backen).

Först pratar dem om mcdonalds och cheeseburgare ... sen nämner dem kebab och vitlökssås och pizza ... sen säger en av dem att hästen (Rico) blöder ... och börjar prata om hästplåster(?).

"Den blöder!" (viskar)

... blablablabla

"Det kanske är för att hon misshandlat hästen, eller ? Hon kanske har slått den ? ... Den blöder ... säkert".

...
(efter en stunds väntan)
"Den blöder inte ... (blablablabla) men är det ett plåster ?"

Först när jag hörde det blev jag arg, förstås. Ganska typiskt ridsporten att hålla på sådär och döma utifrån ingenting, men nu en stund efterråt kan jag NÄSTAN inte annat än skratta åt det. De verkade inte ha jättehög IQ ... ;) 

Om de hade varit äldre (de lät ganska unga) så hade jag blivit ganska arg hehe ^^ Men de verkade inte ha en blekaste aning om vad de pratade om egentligen, pratade för pratandets skull ... ?

Haha behövde bara dela med mig av det här, är lite smått luddigt men är inte så noga sent på kvällen när man är trött :) Godnatt ! 


 

Rico - 19/2

Idag var det pay & jump i Botkyrka !

Rico frustade mycket på framridningen, verkade rätt avslappnad men hade nog behövt några extra minuters uppvärmning men det blev tajt med tiden ! Han stannade flera gånger på framhoppningen, redan på lilla kryssen vilket var lite synd ... blev en dålig start. Men när vi hade kommit över kryss, räcke, oxer så var jag nöjd och det var alldeles lagom tills vi skulle rida ner till tävlingsridhuset.

Man var helt ensam i ridhuset, vilket inte var så bra för vår del. Mamma fick nästan dra in honom och det första han gjorde var att skutta till för ett hinderstöd som stod på exakt samma ställe som "spöket" stod när vi var där senast (halloweentema på vår första lokala tävling ... inte så bra ;)). Han frös totalt när vi fick startsignal, han tog inte skänkeln så vi fick en dålig galopp och stopp flera gånger på första hindret, sen när vi väl kom över det så landade han i fel galopp / korsgalopp så han tappade galoppen i svängen så blev stopp på andra hindret också, sen rullade det på fram till femte hindret då vi hade dålig galopp och fick inte till en bra väg osv osv... Nr 6 hoppade han snällt även fast det var ur en konstig sväng. Men så på det enklaste hindret på banan, hinder nr 7, varken tittigt eller högt - bara ett helt vanligt räcke - så blev det något missförstånd så jag for in i hindret :/

Jag hade vätskebrist och var galet andfådd så jag stod och återhämtade mig en liten stund innan jag satt upp och då tog vi räcket igen fast de la ned översta bommen, bara så vi fick kliva över den en gång. Sen gick vi ut och jag valde att inte starta andra klassen, strök mig där.

En sak jag faktiskt reagerade på, var att det inte var någon musik (?) när jag red. Innan så hade de musik, sen vet jag inte riktigt ... kanske var det mitt emellan två låtar som jag lyssnade, sen red jag ju så då hörde jag ändå inget. Men man hörde publiken hela tiden vilket var lite störigt hehe ;) Mycket ljud runtomkring och mycket att titta på. Ensamma i ridhuset. Inga vidare bra förutsättningar, dessutom hade jag inte världens bästa inställning :( Det var lite synd ...

Det är konstigt hur han blir ibland ... man undrar ju om det har med Botkyrka att göra för så har han inte varit på varken Södertörn eller Runsten ... :o ? Aja, det är tråkigt när sånt händer, att han bara fryser sådär och man får ingen vidare kontakt med honom. :o

Har film men är inte så stolt över den, ska kika på den några gånger till själv först sen får vi se om den kommer upp här sen ... :)


Måndag


Sådana här tajta dagar är det bloggen som blir lidande, tyvärr :( Ligger efter med en hemuppgift så det har jag prioriterat efter skolan. Sen skulle jag fixat Usek-presentationen på Enlidens hemsida men det blev bara massa krångel så gick över hit istället, hehe :)

Dagen har alltså varit stallfri, och trots det har jag inte haft tid att gå in på bloggen överhuvudtaget :( Men imorgon är det klätter med skolan, bara några timmar, så då kommer jag nog ha tid att både göra klart uppsatsen och blogga och åka till Rico :)




Lite kort info


Rico "frös" idag på tävlingsbanan, tog inte skänkeln, vägrade x antal gånger (räknade inte ens haha) och jag kracha ner i näst sista hindret ... men på framridningen var han jättefin, kändes mer åt det dressyriga hållet. Fick dock inte tiden att värma upp honom sådär jätteordentligt som jag hade velat.  

Hann inte sätta på huvan men schabraket fick han ha ... Han hade dock behövt huvan känner jag, han tittade ju på allt runtomkring (utom hindrena typ) ... tex blommorna som stod i speglarna, publiken, ett hinderstöd som stod där spöket stod sist vi var där (när det var halloweentema. Han trodde typ att det där hinderstödet skulle äta upp honom ? ;)

Aja i övrigt är jag nöjd ... kommer nog kunna komma på något mer positivt från idag, sen när mitt huvud återhämtat sig efter smällen hehe :)

Blev helt luddigt nu, men kommer lite mer genomtänkta inlägg senare. Är trött och ... kom nyss på att jag måste skriva om en so-uppsats som försvann från min dator, som skulle varit inlämnad i fredags :o ...


Madde taggar

 Jag taggar upp inför pay & jump i eftermiddag, känns skönt att slippa gå upp så tidigt för en gångs skull :P Kommer läsa igenom mina "att tänka på" i hoppningen, kolla på lite fina bilder från pay & jumps mm och kolla hoppträning/tävling/pay & jump filmer :)

Ska nog ha hans fina nya schabrak + huva ! Och jag ska ha kavaj eller min mountain horse jacka, beror på hur kallt det är ute (igår var det ju plusgrader och regn så förhoppningsvis/troligtvis inte så jättekallt).




Startar som nummer 5 och 15 i andra klassen (70cm). Om det går alldeles underbart fantastiskt bra i första klassen (räknar dock inte med det) så kommer jag nog stryka mig från andra starten i 70cm. Det är 10 starter i klassen innan.



Och så räknar jag med att ni alla håller tummarna för oss ! :D


Enlidens hemsida

Har suttit och fixat med Enlidens hemsida hela kvällen, skivit protokoll från dagens möte och lagt upp, och bilder från dagens miljöträning har också kommit upp. Känner att det börjar rulla på nu, sakta. Kommer dock bli mycket roligare sen när vi tagit vår Usekbild, info om Ungdomssektionen kommit upp och när vi haft lite fler aktiviteter så bilder kan komma upp lite oftare :)

Vår hemsida är numera väldigt populär för det är många som är nyfikna på nya stallet och går in och kikar. Och då vore det ju bra om det kommer upp lite nya roliga bilder, och inte bara finns bilder från Lucia 2007 hehe ...




Rico - 18/2


Efter miljöträningen sadlade och tränsade vi mm och skrittade ut en vända med Ricos hagkompis Zebb + medryttare :) Regnade och blåste så var inte det härligaste vädret precis, men var mysigt ändå på ett sätt - var länge sen jag red (länge är väl att ta i men tiden går långsamt när man är hemma och är sjuk). Red en runda på gatorna, där vi red på julaftonsritten. Mest för att friska upp ridvägsminnet lite, bra att variera sig då han oftast är på ängarna nu när det är så fin snö där :)


Rico - 17/2

Mamma red ut i ungefär en timme, tillsammans med Zebb, på ängarna och klättrade lite i skogen. Blev både skritt, trav och galopp :)


Rico - 16/2

Mamma tömkörde Rico på volten :)


Rico - 16/2

Mamma tömkörde Rico på volten :)


Bilder från idag !

 

Han blev lite rädd för en sak på marken, så gjorde sin specialitet - slänga sig bakåt ^^ Men sen var han så söt igen som vanligt :P

Fler bilder kommer strax upp på hemsidan ! Detta var bara några bilder på lilla Rico :)


Lördag

Idag var det usek-möte, och jag fixade någon slags dagordning för att vi inte skulle spåra ur för mycket (lite lärde jag mig allt på kursen hehe), jag stod också för fikat så jag bakade chokladrutor innan som vi sedan tryckte i oss :)

Efter mötet började vi alla plocka fram massa hinderstöd och en massa prassliga och konstiga saker, för att ha lite miljöträning uppe på volten. Kameran följde ju med, men eftersom jag miljötränade Rico så blev det inte så mycket bilder på andra hästar tyvärr hehe ... Tänkte ju ta kort på de olika "stationerna" vi hade satt upp, men glömde det :( Men blev några söta bilder på Rico medan jag tränade honom :P Nästa gång ska jag komma ihåg att fota det vi hade satt upp på volten, för vi var riktigt kreativa idag ^^ 

Bilder kommer i alla fall upp idag, ska bara lägga in rätt minneskort i datorn.

Red sedan ut en runda efter miljöträningen, gick bra och var mysigt trots att det blåste halv storm ute och regnade ... :)


Fick lite bildbrist hehe ...


Gårdagen

Var ju hemma igår och var sjuk. Jag hade inte feber på morgonen men hade haft 38 graders feber i skolan i onsdags så kände mig hängig och ville bli frisk någon gång. Hade lite feber mitt på dagen och på kvällen, men smet med mamma till stallet på kvällen för vi hade kvällsfodring ! Jag kände mig på ett sätt mycket friskare när jag kom ut i friska luften och in i stallet och fick mata hästarna (hehe) men drog också på mig alltför mycket kläder så blev lite varmt. Det var ju bara några minusgrader igår kväll (om man bortser från snöstormen så var det rätt skönt ute).

Och idag är jag hemma igen, har ingen feber för tillfället men det har jag sällan direkt på morgonen. Vill så HEMSKT GÄRNA vara frisk i helgen då det är Usekmöte (jag står för fikat/bakar denna gången), Miljöträning, Pay & Jump mm.



Snacka om att jag hade saknat stallet och Rico !


Att tänka på / Utveckla

Satt och bläddrade i Stallboken igår kväll, hittade några anteckningsblad, och jag är inte en sån som bara antecknar helt random så jag gjorde om en av de sidorna till en ATT TÄNKA PÅ/UTVECKLA, gjorde en spalt till Hoppningen och en spalt till Dressyren.

Det jag skrivit där är baserat på vad olika tränare sagt och så, inget jag hittat på själv ... :)

Dressyr/All ridning:

  • Rulla bak axlarna, särskilt ytter axel.
  • Se till att ha händerna parallellt, så det ej blir "cykelstyre".
  • Öva mer på att sakta av / göra halt med hjälp av sitsen, dvs sitt tungt, andas ut mm ...
  • Glöm ej ytterskänkel i inåtställning och på böjt spår.
  • Ledande tygeltag ska vara mer snett framåt-inåt. Ej bakåt för det bromsar och låser hästen (Rico).

Hopp:

  • Var mer bestämd
  • Luta ej överlivet framåt (dvs sitt rakt upp), viktigt att tänka på påväg mot ett hinder.
  • Driv genom svängen och vänta ut på raksträckor men med skänkel om.
  • Värm upp ordentligt så Rico får en bra förutsättning i hoppningen.
  • Blicken ! Titta ej ned på hindret, se vart du ska hela tiden.

Här kommer inte världens mest smickrande bild, men måste ju peka lite extra på det jag har att utveckla i hoppningen, då det främst är sitsen innan hindret och blicken.


Blev stopp på det hindret faktiskt, det var ett ganska tittigt hinder och samtidigt lutade jag mig framåt och fäste blicken på hindret. Dock hade jag vårt jättetjocka sadelfluff på där, och den skjuter fram mig i sadeln hela tiden så är jättesvårt att sitta rätt upp i sadeln då :/ Men från och med då tar vi alltid av sadelfluffet när vi ska träna/tävla (eller i detta fallet träna på att tävla).

Är det något speciellt ni har som svagheter/behöver utveckla ? :) Alltid kul att dela med sig tycker jag ! ;)


Rico - 15/2

Mamma skrittade ut på ängarna och travade bara en liten bit. Det var mycket nysnö på ängen.

Rico hostade flera gånger i stallet :/


Rico - 14/2

Mamma red ut på gatorna, på Lilla Ridstigen bakom stallet och på ängarna med lite klätter i alla gångarter. Satt upp med pall utan problem och var ute i ca 60 min.


Sjuk

Har suttit och gjort INGENTING idag, har varit så sjukt tråkigt men har känt mig för hängig för att göra läxor och så :(

Men ska nog sätta ihop en liten outfit ... när man väl har tid att sitta och leta bilder på utrustning :)


Sorry


Återkommer när jag valt gymnasium, skrivit en stor SO-hemuppgift och lämnat in, blivit någolunda frisk, åkt till stallet samt övertalat min hjärna att någonsin vakna upp igen. För den är stendöd känns det som.

Måste också låta ångesten komma för att sedan försvinna. Gymnsasievalet syftar jag på.

Imorgon ska jag till stallet och rida, om jag är frisk + har tid ...

Hade 38 graders feber i skolan idag, hade ingen lapp på idrotten (jag hade ingen feber på morgonen) så fick vara med där kallsvettandes.

Hoppas ni är lite extra tålmodiga för tillfället.

Det här inlägget blev lika dött som ... insidan av min hjärna ? Men det får bli så tills allt är som vanligt igen.

Usch fy blä, förlåt.



Huvan

Provade huvan igår kväll, innan vi red ut, och såhär såg han ut med den:


Supersöt, men han verkade inte fatta att han kunde röra öronen i den ^^

När jag tog på huvan så hade han öronen rakt uppåt, och sen fick han stå med den på sig när jag gjorde i ordning honom och då när jag fotade honom i slutet hade han fortfarande öronen spikrakt uppåt xD Bilden ovan togs när han tog fram ena örat lite, men resten av tiden såg han ut såhär:

Rico som är känd för att alltid ha öronen framåt !!!??? Vad hände liksom ... ;)


Rico - 13/2

Idag red jag ut en längre runda med Rico, var ute i mer än en timme och det blev skritt och lite trav. Red med Evelinn & Loni. Vi tänkte rida raka vägen via gatorna bort till Källbrinksrakan för att se om de har fixat belysningen där ännu (och det hade dem självklart inte -.-), men våra fega hästar vågade inte gå förbi stallbygget så vi fick gå tillbaka och rida genom skogen och rondellen istället. Vi travade källbrinksrakan bort och skrittade tillbaka, sen hem förbi dagiset och förbi stallbygget. Det gick bra att gå förbi när vi var på hemvägen för då har de mer bjudning så de övervägde i alla fall att gå förbi :P Rico spände sig lite när det slamrade och lät från hammare/träplankor som slår mot varandra och så men inget farligt.

(Källbrinksrakan ser inte ut som vanligt, de har gjort om den helt och hållet och satt upp lampor mm ... kommer nya bilder snart på den !)


Tips - rea

http://www.ridsportbutiken.net/ har massor av reaprylar nu, en hel del märkesprylar men också småsaker som snoddar med rosetter på tex ;)


Röda ridbyxor

Är ruskigt sugen på att köpa nya ridbyxor, jag behöver dock spara en del också så skulle inte köpa dem i nuläget.

Men till våren kanske, och då skulle det antingen bli ett par från Hööks. Ogillar knäförstärkta/oskodda ridbyxor, för vissa är så himla hala på insidan. Det är många som inte håller med om det, med det beror ju självklart på vad man är van vid. Jag har haft 3 stycken knäskodda/oskodda i mitt hästliv. Det var mina första ridbyxor, och mina typ tredje och så har jag ju numera ett par Whitaker som är oskodda. De är inte lika hala som andra ridbyxor tycker jag, så dem gillar jag skarpt ^^

Men oskodda är billigare, och jag vill ha ett par lite billigare röda tror jag.


Finns här för 499kr :) :P

... Kanske kanske kanske att jag köper ett par whitaker i rött ... för de är ju så otroligt sköna !

Mitt hjärta skriker efter ett par helskodda whitakerbyxor men sålänge det inte är en super-rea någonstans så är det bara att glömma det ;)




Veckan som kommer

Rid-/stallplanering:
Måndag: Jag/Mamma rider
Tisdag: Mamma/Jag rider
Onsdag: Mamma rider
Torsdag: Jag rider
Fredag: Mamma rider
Lördag: Jag rider eventuellt
Söndag: Jag rider - Pay & Jump Botkyrka !

Har inte bestämt ännu om jag ska rida på måndag eller tisdag, men någon av dem dagarna + torsdag + eventuellt lördag och sen är det pay & jump på söndag så då tänkte jag rida hehe ;) 

På lördag är det Usekmöte, har lagt upp det på Hemsidan, Enlidens fb och även skrivit upp på tavlan i stallet. Så hoppas våra kära ungdomar skärper sig och kommer på mötet den här gången, vi har ju en del att planera nu inför våren ... ^^ (Jag har tagit på mig att baka något jättegott också, till mötet !)

Vardagsplanering:
Måndag: Stallet, Förbereda gymnasieval, plugga NO, Öva in/Läsa igenom Spanska manus till redovisning,
Tisdag: ev Stallet, Förbereda gymnasieval (ev välja), plugga lite NO, ev göra SO-hemuppgift,
Onsdag: Senast idag välja gymnasium, Göra SO-hemuppgift
Torsdag: Stallet, Göra SO-hemuppgift (bör vara klar)
Fredag: Stallet, Lämna in SO-hemuppgift,
Lördag: Stallet, Baka till usekmötet, packa grejer till pay & jump
Söndag: Stallet, pay & jump på em,

Det värsta är att jag är ganska säker på att jag GLÖMT något i min lilla planering, men oavsett vad kommer det bli total korvstoppning i början av veckan, och lite lugnare i slutet av veckan. Jag menar, hur smart är det av No-läraren att sätta provet på onsdagen, när man är mitt uppe i och välja gymnasium samtidigt som man ska plugga till diverse prov och inlämningar, redovsningar mm. Och vi får alltid lite extra småläxor varje vecka, bara för ATT.

Förlåt, blev lite depp/stress inlägg nu, är så hemskt mycket nu med allt som har med skola att göra. Skulle inte förvåna mig om jag lyckades bli sjuk mitt i veckan igen, och missa massa viktiga lektioner ... -.- buhu ...

Skriver detta mycket för min egen skull, för att jag ska ha koll och så ...

Får bli lite intressantare inlägg någon annan gång, nu är det mycket jobbigt bara hela tiden.


Saknar min sötispålle nuuu :/


Rico - 12/2

Idag tömkörde mamma Rico. Jag var i Djursholm på kurs hela dagen så hann bara hälsa på honom en snabbis i hagen idag, när vi var påväg hem och hade skjutsat hem övriga usekmedlemmar :)


PONNYAKUTEN

NU ÄR DET PONNYAKUTEN IGEN ! Skulle aldrig missa det ;) Sitter som vanligt bänkad framför teven ^^

Efter en hel kvälls pluggande ska jag nu njuta av en halvtimmes tv-tittande, sen är det blogg som gäller !


Yazzi & Önska



Världens finaste hundar <3


Morgondagen

Såhär bör morgondagen se ut:

--->07.00: Sova (går upp senast kl.7, blir förmodligen tidigare än så för jag vill hinna med morgonbloggningen !)
07.00-8.45: Frukost, duscha, byta om, morgonblogga mm
8.45: Blir hämtad av Evelinn & co (hehe) och åker vidare mot Djursholm
10.00-15.00: US-kurs i Djursholm (taggar galet :D)
15.00-16.00: Hämtning och ev kikar jag in i stallet om jag hinner ...
16.00-17.00: lite Blogg och lite Vila
17:00: Middag !
17.30-19.30: Förberedning inför Gymnasievalet + Läxor (jag har massvis att ta igen för jag har varit sjuk ...)
19.30---> Blogg, Lite tv-tittande med familjen och till sist SOVA !

Tiderna är ju inte ristade i sten precis (eller hur man brukar säga) men ungefär det där ska jag göra imorgon. Egentligen lite till men det vet jag inte om jag hinner. Skulle behöva åka och handla lite kläder mm för det har börjat eka(?) i min garderob ... :P


Helt random bild igen, vill inte tjata på med samma gamla bilder hela tiden så fick bli en med Rico och Zebb som jag bara visat nån gång förut tror jag ! :)

Rico - 11/2

Fick tyvärr vila från ridning idag, vi var för sent ute för att fråga tex Therese om hon ville rida och vi hade bara tid med två timmar i stallet, så jag ville inte stressa och rida ut utifall att han skulle behöva lite tid på att sitta upp.

Så bestämde mig för att göra lite NH/Påsträning på volten. Tyvärr tog jag världens klumpigaste påsträningsredskap ... ett tjockt kvastskaft med en stor svart sopsäck på (den gjorde vi när vi hade miljöträning för ett tag sedan, så var lättast att ta den som var färdigtejpad och allt) så han sprang ju runt som en tok runt mig, var svårt att berömma honom när han stod stilla av två anledningar.

Ett, han stannade ju nästan aldrig, bara skuttade runt som en tok ...
Två, när jag "tog bort" påsen (dvs flyttade bort den ifrån hans s.k bubbla, så berömmet blir att det läskiga "försvinner") så prasslade den ju så då började han flytta igen ... svårt att förklara men det var grymt svårt att berömma i rätt ögonblick ...

Så alltså, påsträningen gick inget vidare. Känns som att det hade varit bättre om jag låtit bli :(

Ska göra med ett paraply nästa gång, för det var inte lika läskig som den här monstersoppåsen+kvastskaftet.

Favoritbild i repris ;)


Rico - 10/2

Mamma red ut en timme på ängarna och i skogen, i alla gångarter. Hon satt upp en gång från pallen när hon kom tillbaka efter turen, och det gick jättebra !


Bakslag


Som många av er har märkt, så har jag och Rico fått ganska rejäla bakslag - främst i hoppningen.

Jag tyckte att vi gick långsamt framåt, som man ska göra, vi började på hösten 2010 och hoppade småbanor (ungefär på samma nivå som vi är idag). Våren 2011 gick det fort fram men då utan bakslag, vi hoppade LD/LC banor på träning och även på hemmaplan tävlingar och pay & jumps. Helt utan problem, det enda som var lite svajigt då var avståndsbedömningen, det blev tokhopp ibland men inget jättefarligt, mest att jag kom lite efter i språnget.

Sommaren 2011 blev ju ridfri, så på hösten trodde jag att vi skulle få börja om från början igen, liksom backa bak i utvecklingen. Men det behövde vi inte, utan vi påbörjade träningarna på en högre/bättre nivå än innan sommaren. Han hade jobbat upp en superbra galopp under sommaren - när vi tömkörde så mycket - så första hoppasset för Therese blev det bästa hittills med Rico i mitt liv ! Jag svävade på rosa moln bokstavligt talat och allt bara klickade, på ett sätt som det aldrig gjort förut.

Och så började han vägra, vilket gjorde att vi sänkte hindrena så man kunde få över honom även om han saktar av, små upphöjda bommar som han kunde kliva över från stillastående. Åkte av några gånger och tappade lite självförtroende ... Och nu rullar vi runt på småbanor igen, precis som de första träningarna i Oktober 2010.

Och ändå tycker jag inte att vi har gått så himla fort framåt, det finns bara två saker vi kunde gjort annorlunda för att få mindre bakslag.

Ett: Vi kunde ha väntat med vår första lokala tävling, och åkt på fler pay & jumps på bortaplan INNAN.
Två: Vi kunde ha slutat vara med på hoppträningarna på kvällarna, för det var då han började fega ur - när fdet var halvmörkt och skuggor framför eller bakom hindrena som fick dem att se dubbelt så stora ut.

Vet inte vart jag vill komma med det här egentligen, eftersom vi som sagt inte kunde ha tagit det så mycket långsammare framåt än vi faktiskt gjorde. Men jag vill bara påminna alla er om att INTE gå för fort framåt, oavsett vad ni gör med er häst, för det är INTE kul att få bakslag. Inte kul på något ställe !

Från detta:


Till detta:


Till detta:


Och förhoppningsvis snart detta igen (HOPP):



Designfix & snart godnatt !


Har varit mycket designfixande idag, och alltför många timmar sittandes framför datorn ^^ Blir så när man är hemma, man orkar inte göra något vettigt så blir teve och dator nonstop hela dagen ...

Gjorde också klart Alices blogg idag, har lagt upp headern nu och det vore jättesnällt om ni klickade er in och säger vad ni tycker om den :) Får både min och Alices skull :P

Idag var mamma i stallet och red, han fick sig ett pass på ängen ! Om jag är frisk imorgon ska jag absolut rida ut på ängarna och köra lite dressyr där, för han har så mycket mer bjudning då än om man rider på lilla volten ! ;) Åhhh blev jättepepp på att rida dressyr nu :D :D :D Och det skulle vara BINGO  om mamma eller någon annan kunde ta några bilder eller kanske filma lite på ängen ! Det skulle nästan vara för bra för att vara sant...

(om man nu bortser från hur frustrerad jag kommer bli när jag sen ska lägga upp de eventuella filmerna här ... tar sisådär 88 år då vi inte har någon internetuppkoppling hemma, så använder Iphones internet som för övrigt inte klarar pressen när man lägger upp filmer. Den bara lägger av när det är 98% slutfört. Så sjukt irriterande xD)

Nu har jag snart bloggat mig nöjd för idag så jag kan nog sova gott inatt :)


Helt random bild från någon tömkörning för länge sen ... ^^

Godnatt godnatt på er !


Tipsar !

 



Tips: REA upp till 60% rabatt på HORZE !


Ny header

Kände att headern behövde fräschas upp lite så fixade en tillfällig som var lite mer passande till den här årstiden :) Den är rätt enkel men ibland är väl enkelt rätt bra ... ? 

Före:


Efter:


Funderar dock på att ändra bakgrundsfärgen till en lite mörkare färg, kanske denna:

Oj den såg rätt grå ut ... hittade en mycket bättre nyans tidigare idag men glömde spara den så får hitta en ny :)

Just för att headern är så ljus skulle det kanske bli bra med lite mörkare bakgrund ? Det är ju lätt fixat :)
Vad tycker ni ?



Hoppträning för Niclas Haking 4/2-12 (film1)


Vad ska man med väckarklocka till när man har en katt och hund ?

Vaknade med ont i halsen, av att katten kraffsade på heltäckningsmattan under trappen, som han länge har använt som en extratoalett när han inte har lust att gå på lådan -.- Egentligen går han nästan aldrig på lådan, han bara måste det ibland på vintern när det är för kallt för att gå ut. Eller så sätter han sig någon annanstans :o

Och så kommer min lilla äckelhund Önska nerspringandes för trappen och äter upp hälften, sen kommer hon in till mig jättestolt och vill slicka mig i ansiktet !

Tog tempen och hade feber, förstås. Jag har hållt på i flera veckor nu och är sjuk var och varannan dag.

Så jag är hemma idag från skolan, hoppas kunna bli någolunda frisk till imorgon för då tänkte jag rida, och så är det ju ett sista öppet hus jag ska på innan jag ska välja gymnasium.


Tur (för henne) att hon är så söt ...


Enlidens hemsida

Jag har nu fått inloggningsuppgifter till Enlidens hemsida så jag kan gå in och fixa där, uppdatera usek-sidan bland annat :) Har inte riktigt fattat ännu hur man gör för att lägga upp bilder och så men jag har testat lite och ska be någon visa för mig sen, det jag inte fattar :)

Kommer nog bli bra sen när jag fattar hehe ;) :D

Enlidens hemsida hittar ni HÄR, dock är den inte helt aktiv för tillfället men det ska jag minsann ändra på :D


Lycka

Dessa är några av mina favoritbilder, de bara utstrålar lycka på sitt eget sätt. Det kan vara en bild där vi ler, det kan vara en bild från en speciell dag eller vad som helst, vissa bilder vet jag inte ens vad de kommer ifrån (minns inte dagen de togs) men när jag ser dem blir jag bara glad.

tex denna är från senaste Therese-träningen, det gick väldigt bra men det är inte därför jag gillar bilden. Togs precis när jag klappade om honom och berömde honom efter en lyckad galoppsluta :)




Efter ngt av våra första ridpass för Therese på volten


Den här känner ni väl igen ? ;)


Nyklippt Rico i Botkyrka med matte på deras första tävling tillsammans


Fotad på Ricos 7årsdag samt vår 1årsdag tillsammans


Första gången vi "badade" (bara fötterna)


Från en hoppträning då jag tror det gick bra, minns inte haha :P Matchat fint i alla fall :)


Tvåa i KM 2011


...


Superfin bild som är fotad från någon hoppträning i våras


Och om ni inte vet varför den här bilden är LYCKA så skäms jag lite, då har ni allt missat något ! ;) Det är dock okej att fråga om ni inte vet, har ju fått en del nya läsare sedan dess :D  


...



090212

Har haft många prov hittills den här veckan, bara IDAG hade vi två prov. Först 160 minuters uppsatsskrivning (Svenska NP) och sen hade vi två timmars lunch typ, sen No-lektion (som vi repeterar inför provet nästa vecka), och sist Hemkunskap praktiska proven. Åt oavbrutet under hela NP, sen åt vi lunch, sen en paus från ätandet i typ två timmar då vi hade överflödig rast/lunchtid + lektion (åt dock lite på No:n också haha) sen åt vi såklart det vi lagat på praktiska proven. Så har ätit en del idag ... blev två timmar i stallet bara sen hem och äta, igen.

Jag kom till stallet lagom till när Rico skulle börja masseras. Massören var snäll och trevlig och pratade lite medan, och Rico hade lite åsikter om när hon masserade en del ömma/stela delar. Annars stod han och sov och tyckte det var skönt !

Vi gick igenom lite stretching och sen fick han komma in i boxen och äta.



Oherregud ni får ursäkta mobilbilden då jag inte hade något bättre att komma med ;)


Rico - 9/2

Idag fick Rico vila, han masserades.

Rico - 8/2

Idag red jag Rico, jag skrittade ut/värmde upp en sväng på gatorna och ängarna. Tog lite trav på ängarna men det var ju mörkt och han var lite pigg och framåt så tog det bara lugnt. Gick sen upp på volten och travade och galopperade igång honom, avslutade med att rida LC:1 2003 (fast jag kommer inte helt ihåg programet så blev en egen version, inspirerad av LC:1 2003 :P) där han kändes superfin ! Blev lite vingligt i halterna bara och i den fria skritten var det jättesvårt att gå rakt snett igenom, blev typ några serpentiner lite här och var ^^

Avslutade med att skritta av på lång tygel och styra med skänklarna istället, han är jätteduktig på det :) Gjorde lite halter utan tygel också, det var svårare men det gick ! :)


Bild från förra året (eller förrförra eller vad man säger nu efter nyår ... :P)


Rico - 7/2

Mamma red ut en sväng på ängarna bland annat.


Hopp - utveckling

Vi har utvecklats en del i hoppningen, sedan vi hämtade hem honom i oktober 2010. Rico var 6 år och hade hemskt svårt med avståndsbedömningen (och jag var inte så mycket bättre själv måste jag erkänna). Men oavsett hur fel vi kom så hoppade han, oavsett hur hindret såg ut och oavsett höjd så hoppade han. Han gjorde mer än sitt bästa hela tiden. Dock var galoppen lite sisådär, han rullade på i sitt eget tempo och släpade i princip hela bakdelen efter sig, hade 0 tryck i galoppen - men det gjorde ju inte så mycket då när vi bara hoppade små pyttehinder.



Snön kom så volten blev inte ridbar och vi åkte på några hoppträningar för Cathrine Persson över vintern 2010/2011. Det gick väl ganska bra, men min ridning var inte på topp direkt och han galopperade fortfarande på lite med bakdelen släpandes efter sig ^^ Men jag hade ytterst låga krav på den tiden :)

Sen trillade jag av på en Cathrine-träning när Rico tog ett helikopterhopp över en oxer på kortsidan, jag kom i obalans och på den tiden var Rico extremt känslig för obalans ... med andra ord så drog han ^^ Åkte in i sargen och mitt hoppsjälvförtroende fick sig en liten smäll ...


Det var efter det jag började bli lite rädd för dessa toksprång, men jag fortsatte hoppa ändå men både han och jag var spända några hoppträningar efterråt. Vi slutade åka dit till våren när det gick att rida på volten igen.



Vi började träna på volten för Therese igen på våren. Rico piggnade till rejält och jag kunde inte längre hoppa med det vanliga tvådelade bettet, utan bytte till ett tredelat sötmalm/koppar-bett som funkade bättre. Jag fick mer kontroll och det blev inte lika mycket dragkamp. Kommer ihåg särskilt att han var så himla stark och pigg den våren ! Varje hoppass gick ut på att behålla samma lugna tempo hela vägen - och gissa om det var svårt !



Vi började hoppa på LC/LD nivå på träning. Det motsvarar 90cm-1m eftersom Rico är storhäst. Vi hoppade även 110 på en oxer som Therese höjde mitt i en övning, jag märkte inget och hon glömde säga det så fick veta det i höstas haha :P

Var sedan med på lite klubbhoppningar/pay&jumps på hemmaplan, även en liten hopptävling som avslut på ett av Thereses ridläger:


Nu när hindrena började bli aningen högre så blev oxrarna lättast, räckena blev han flack på och kunde riva då och då om man inte hade tillräckligt med tryck i galoppen.

Hoppningen gick bra, det mesta kändes plättlätt :)



Sen kom sommaren och Fänninge. Och uppsittningsproblemen.
Vi höll igång honom under hela sommaren med att tömköra varannan dag och promenera i skogen varannan dag (eftersom vi inte hade möjlighet att rida). Tömkörningen hjälpte MYCKET i hoppningen i framtiden, för vi jobbade mycket samlad galopp och han stärkte sin bakdel rejält och orkade gå i en mer samlad galopp med tryck i.
Dock blev han väldigt tillbakadragen i hoppningen/galoppen. Ville inte gå fram på samma sätt som i våras, utan gick i en ganska kort galopp hela tiden. Men han var stark i bakdelen vilket gjorde att galoppen blev bättre.

Det märkte jag redan på min första hoppträning för Therese efter sommaren. Både han och jag var ur form och hade inte ridit/ridits på hela sommaren. Det gick så sjukt bra och den känslan vi hade alltså ! Alla pusselbitar var på plats liksom.

Vi var med i KM 2011 i hoppning, kom tvåa och det kändes jättebra :D Slet av halva min nagel över första hindret för det blev lite tokhopp där och med knoppar och utan handskar så fastnade nageln i en knopp helt enkelt. Men hoppningen i sig gick super !


Sen började det bli mörkt om kvällarna och tisdagshoppträningarna fortsatte i halvmörkret. Vi har en lampa från ena hörnet av volten, så det blir skuggor före/efter hindrena. Det gjorde att Rico började fega ur, han började stanna på flera hinder (vilket han aldrig gjort förut). Så jag slutade hoppa på kvällarna och hoppade för Therese på vissa söndagar istället. Där fortsatte han vägra, vilket kom lite som en chock för mig för Rico hade ju allrid varit den där hästen som aldrig vägrar, hoppar i alla lägen och ger 110% på varje hinder.

Så trilla av där, på sista träningen innan vår första tävling :/

Men vi åkte ändå till Botkyrka på vår första tävling. Avramlingen på bilden ↑ ovan ↑ var ju delvis mitt fel, för han kändes loj på kortsidan så gasade på honom lite för mycket och när han då kom fel så vart det ju helknäppt hopp (dessutom hoppade han sen, när jag redan var i backen och alla bommar var nere).

Botkyrka gick bra ändå, han var hur fin som helst på framridning/framhoppning, stannade två gånger på oxern men annars superfin ! Men så frös han totalt när vi kom in på banan, vägrade ut oss på första och andra hindret. 

(Enda hindret vi kom över väl inne på banan)

Efter det backade vi bak flera steg i vår utveckling. Vi började hoppa småhinder igen och åkte på pay & jumps och försökte komma runt 70cm banor. Nu låg plötsligt fokus på att komma över hindrena - vilket aldrig hade varit ett problem förut.

Det vart några tvärstopp ...

Och några hopp ...

På första bilden åkte jag nästan av faktiskt, eller jag åkte av sen men inte förrän han drog haha ;) Hamna på halsen och då blev han rädd och drog någon annanstans.

Så. Var är vi nu i utvecklingen ? Vi försöker komma runt banor och helst över hindrena (över, under eller igenom). Nu till våren ska vi satsa stenhårt på att komma tillbaka på LD/LC nivå igen !

Har säkert missat massor nu men det har hänt en del sedan han kom hem, det har hänt en hel del sedan vår första hoppträning. Vi har jobbat oss fram i både medvind och motvind och det som finns däremellan.


Promenad

Gick ut med hundarna direkt när jag km hem från skolan, för mamma skulle till stallet tidigt och rida och fixa. Blev en halvlång runda på nästan en timme :) Är ju ljust mycket längre nu än för några veckor sedan så hinner gå längre innan det blir för mörkt :)

Gick i skogen med dem hela tiden, är helt awesome att bo så nära en stor skog, mötte ingen annan än en skidåkare när vi gick hem på elljusspåret ... man behöver inte gå på helspänn hela vägen för att det kommer hundar och människor :)

Var riktigt mysigt, vovvarna var snälla och gick med på att sitta stilla en stund när jag tog en bild :D



Bilden går verkligen inte att rotera, har försökt flera gånger -.- Men de är så söta ändå hihi :D


Outfit

Såhär var Rico klädd idag :D Han passar så bra med sitt gröna schabrak och hans nya ländtäcke sitter som handen i handsken :D

Knäppte några bilder med mobilen, här kommer två:






Rico - 6/2

Rico var SÅ duktig idag ! Stod helt stilla och lugnt direkt, så kunde sitta upp på en gång och rida ut. Red själv med honom på gatorna, bara skrittade en vända fram och tillbaka, frös så hemskt om öronen så blev inte så jättelångt. Sen red jag runt volten en gång innan jag satt av och gick in.

Han var pigg och glad, positiv och lydig. Jättesnäll och duktig helt enkelt. Han fick lite morötter och hönät när han kom in, fick gå in direkt i boxen.

Är jätteglad över idag ! Kommer kunna leva rätt länge på detta :D


Rico - 5/2

Rico krånglade lite med pallen och flyttade runt lite och så men mamma kom upp i alla fall, från marken. Hon red ut en runda på kanske en timme, i alla gångarter. Hon hade westernsadeln och Rico skötte sig fint :D


Ländtäcke

I fredags hämtade vi inte bara ut paketet utan vi åkte också en vända till Hööks och letade rätt på ett ländtäcke till Rico. Han hade bara ett tunt fleeceländtäcke förut men nu har vi köpt ett vind/vattentätt ländtäcke med fleecefoder.

Vi stod och valde mellan 4 olika ländtäcken/ridtäcken (ett stort plus att Hööks numera har lite mer att välja på - alltså har bredare sortiment). Men det blev detta i alla fall:


Min dator är överbelastad så internet har krånglat hela morgonen (tog för övrigt mer än två timmar att göra det här inlägget :@) så blir en liten bild bara ...




Söndag

Är sjuk igen (feber) så blir ingen träning idag. Måste vila upp mig inför veckan som kommer ... två nationella prov i svenska, ett matteprov, ett praktiskt prov i hemkunskap + de gamla vanliga läxorna i no, engelska, språk osv osv. Och så får man inte glömma hemuppgiften i Idrott och hemuppgiften i So och dessutom att det bara är 9 dagar kvar tills vi ska ha valt gymnasium. Snacka om att döda våra hjärnor helt och hållet.

Så blir att vila lite idag. Vi hade dock skrivit på tavlan att Rico skulle stå inne och morgonfodraren svarade inte när vi varken ringde eller smsade så mamma fick åka dit och ta ut honom. Han och Zebb var tydligen riktigt busiga i hagen, mamma filmade en snutt av det :P

Filmen kommer i ett eget inlägg strax ! :)




Tack Niclas för hjälpen !

Idag fick vi lite bakslag gällande uppsittningen. Vi fick dock hjälp av Niclas så det GICK.

Vi började med att köra lite lättare pallträning med hjälp av Niclas, medan resten av gruppen värmde upp självständigt. Jag gick upp och ned för pallen, kliade honom på halsen och pratade med honom mm. Klappade lite på sadeln, tyngde lite och satte i foten i stigbygeln och tyngde lite. Men när vi gjorde det så höll mamma i tyglarna istället för att tyglarna var över halsen och till mina händer och det tog emot jättemycket att sitta upp utan att ha några tyglar så jag gjorde inte det haha :P 

Vi körde "typ uppsittningsträning" ett tag, tills Rico stod ganska avslappnat vid pallen, satte i foten i stigbygeln och tyngde lite och då sa han att jag kunde sitta upp om jag ville. Och nu kanske ni tänker, varför satt hon inte upp direkt då när han var så lugn? - Jo för att jag har för mycket dåliga minnen från uppsittningar och jag är så himla rädd att göra fel och förstöra allt vi byggt upp. Och jag har inte suttit upp med pall på någon häst sedan ett år tillbaka så känns helkonstigt att sitta upp från pall (jag är dessutom extremt höjdrädd så mår inge bra när jag står på pallen och vinglar). 

Men vi körde en enklare variant av uppsittningsträning från marken, tyngde lite och ställde mig upp två-tre gånger innan jag la över benet, och då gick det bra. Sen satt jag av direkt, satt upp igen, satt av, satt upp igen och satt av och satt upp igen - bara för tränings skull. Sen började jag värma upp honom igen (han hade ju stått stilla ett tag) och kunde rida lektion.

Alltså, fattar ni vad jag menar med uppsittningsträning eller ska jag förklara det lite kort för er ? :) Låter kanske lite konstigt med alla våra problem, förstår om ni som inte följt oss så länge inte fattar helt vad jag menar ... :)


Rico - 4/2

Idag åkte vi till Balingsta och hopptränade för Niclas Haking :D Han var verkligen jätteduktig och snäll, sa bara vettiga saker och kom med lite liknelser så man fattade ;)

MEN när vi kom dit och jag skulle sitta upp så började han tramsa och gick undan, backade, flyttade sig när man satte i foten och då testade vi att ställa honom vid pallen istället och då när jag ställde mig på pallen så drog han liksom, fick en riktigt läskig flashback - det var precis som i somras när jag skulle hoppa i ridhuset och inte kom upp ... Fick panik och höll på att bryta ihop totalt för jag trodde att vårt problem var tillbaka och det skulle dröja två månader till att träna bort det igen :/
   MEN sen så kom Niclas till undsättning och hjälpte oss ! Om inte han hade hjälpt oss hade vi åkt hem och jag hade förmodligen suttit instängd på mitt rum och allmänt hatat livet just nu :o I alla fall, jag kom upp och jag kan säga hur i ett eget inlägg :>

Blev lite knackig uppvärming eftersom vi låg lite efter, han var lite seg och så men det var äckligt kallt och han var inte 100% varm och mjuk ännu så vi gjorde det bästa utav det.

Men han var superduktig och hoppa i alla fall ! Han fjantade sig lite när vi travhoppade, och även när vi skulle gå över två bommar som låg ihop på marken, men han behövde bara en dos övertalning så gick det bra :) Annars vägrade han bara en gång, och det var på ett kryss (som är med på en av filmerna) där jag tror vi hade lite dåligt tempo och tryck i svängen.

Men lärde mig i alla fall en hel del, tyvärr är jag lite halvsjuk och hittade inget att dricka innan så hade lite vätskebrist och grejer också, hade genomfrusna fötter osv osv så kunde inte ge allt ... Men om vi kommer iväg imorgon också så kan jag ju tänka mer på de saker som jag fick lära mig idag.


De flesta filmer ser likadana ut, vi gör i princip samma saker och man ser inte så bra (filmat från en inomhusläktare på ena hörnet av ridhuset) så får se vilken av dem jag visar :)

Rico - 3/2

Mamma red ut en sväng med westernsadeln, Rico krånglade med pallen...


Schabraket



Självklart var det mitt awesome gröna scapa som kom på posten :D Red med det idag, och det passade bra :) Huvan ska tvättas sen ska jag prova den också :) Den ska nog också passa bra :D



Vänder

Är hemma och vänder bara, har varit på Balingsta och har en del att berätta ... Ska vidare till ett gymnasium snart, på öppet hus, och sen ska jag hem och sen till stallet igen. Eventuellt åker jag till stallet direkt från gymnasiet, är inte helt hundra på hur jag ska göra ännu. I stallet ska det mockas och fixas och jag kommer ta in honom det sista jag gör innan jag åker hem. Efter det blir det kanske lite lugn och ro ...

Vill bara informera er om att jag har varit och hopptränat halvsjuk i ett svinkallt ridhus (det avr 20 minus i morse ... :/) och jag har inte feber, än. Niclas var jätteduktig och hjälpte oss med flera saker, Rico var också jätteduktig och han stannade bara en gång på ett litet hinder och så blev det några småstopp när vi travhoppade (Rico fattar inte att han kan hoppa i trav?). Invigde mitt nya schabrak (som kom på posten igår), dock inte huvan som hörde till utan bara schabraket idag :)

Sitter och hostar och hostar och hostar och bör äta något (lunch?) innan vi åker vidare. Det är väldigt störande att hosta samtidigt som man skriver för man måste ta en paus från skrivandet varje gång man hostar ... Så den här informationen får räcka för nu. Återkommer senare ikväll :)


Paketet är öppet


Har varit och hämtat paketet idag, blev lite ledsen över hur skrynkligt innehållet var men man kan väl inte vänta sig annat när det ändå legat inpackat i över en vecka ? ;) Just nu ligger den ovanpå westernsadeln och vilar.



En av sakerna i paketet luktar lite lustigt, vet inte om det är att den varit inpackad ëller att det helt enkelt inte luktar som stallet hemma. Förvånade mig dessutom att paketet var så litet, undrade faktiskt för ett litet tag om allt var med ... ^^


Rico - 2/2

Rico verkades och skoddes idag så han fick vila (igen) ...

Rico - 1/2

Rico fick vila idag (motion fick han ändå så som han och Zebb drar runt i hagen om dagarna ... :P)


Rico - 31/1

Mamma red

Pallträning

Åkte till stallet på kvällen och fixade lite höpåsar och kladdmat, ryktade och palltränade också. Han har sedan några dagar tillbaka flyttat undan för pallen när man tex ska sitta upp, så jag började ta tag i det "problemet" idag. Jag själv sitter inte upp med pall längre, men mamma vill helst göra det och även de som lånar Rico ibland föredrar pall. Men jag gick i alla fall upp på volten och tränade lite där, tog bara 10min-en kvart nånting innan det gav med sig och jag kunde stå högst upp på pallen :P Gjorde också en snabbversion på stallplan bara för att kolla att han inte brydde sig där heller.

Han fick lite morötter i krubban innan vi åkte hem, han var duktig pålle idag :)

Kyla


Blev utelåst idag, mamma kom efter ett rätt bra tag med nyckel, och lämnade hundarna och åkte tillbaka till stallet. Rico skos nämligen nu. Blev rejält nedkyld så sitter och värmer mig i soffan nu i hopp om att slippa bli sjuk igen ... :/

Paketet har inte hämtats ännu på ICA, eftersom det skickats till mammas namn så måste ju hon hämta ut det och det ligger väl inte högst på hennes prioriteringslista tyvärr ;( Men hoppas på att vi hämtar det på vägen hem ikväll eller senast i morgon :)

Tänker äta något nu och fortsätta värma mig en stund, tills pappa kommer hem från jobbet så vi kan rulla vidare till stallet.

Snacka om att jag saknar Rico vid det här laget ! :o


Man vill så mycket hela tiden

Jag vill till stallet och Rico
Jag vill ut och galoppera i snön ett par gånger innan den försvinner 
Jag vill att det ska bli varmt och volten ska vara bra att hoppa på 
Jag vill ha mitt paket NU Jag vill vara 110% frisk och komma igång och rida och träna ordentligt igen
Jag vill få nästa barnbidrag så jag har råd att köpa kläder mm ... ^^
Jag vill ta hål i öronen (jag har gjort det säkert 3-4 gånger men har behövt låta det växa igen alla gånger pga flera anleningar...)
Jag vill sluta få massa ångest över hela det här tusans gymnasievalet
Jag vill börja i gymnasiet, om jag väljer rätt och är nöjd ... 
Jag vill inte sluta i skolan jag går i nu, på ett sätt 

Jag vill att tiden ska sluta gå så himla fort
Men jag längtar också till framtiden, hela tiden.  



Panikinlägg, förlåt.


P A K E T E T

IT IS HERE !

Mitt paket har kommit till ICA och är redo att hämtas :D :D :D Mamma ska hämta upp det på vägen hem ikväll !!!!!
Nu blev ni allt nyfikna på vad det är för något ??? ;) Eller det är jag i alla fall - för man vet aldrig vad säljaren skickat förrän man öppnat haha :P Men nog tror jag att det är mitt ***a**** i alla fall - som det ska :D :D :D Säljaren var trevlig och gick att lita på tycker jag :)


Ohooo jag bubblar av lycka här ! ... Skulle kunna springa 700 mil ... nästan i alla fall ... ;)

Flummigt men läsvärt ;)

Läs här :)


Glad bloggare


Jag är så himla glad över att jag har just ER som läser min blogg. För det är så otroligt många bloggar som ständigt trycks ned av elaka/kränkande kommentarer - men denna blogg är inte en av dem ! Så vill bara säga att jag är så otroligt glad för det.

Även om jag inte får överdrivet mycket kommentarer, så är jag glad, för dem kommentarer jag får är positiva och vänligt inställda.

Och det är just det jag vill att min blogg ska vara - positiv !

Självklart dyker det ibland upp mindre positiva inlägg men jag undviker att tex dissa folk/bloggar och även utrustning. För det skapar bara en negativ stämning och då är det inte roligt att blogga här.

Jag tror inte att en blogg som min kommer nå "toppen", inte utan att provocera i mängder och det tänker inte jag göra i alla fall. Jag bloggar sålänge NI läser, för jag JAG tycker det är roligt.


För ungefär ett år sedan - jag ser ut som ett jagvetintevad med blont hår och puckelrygg och allt ...  men Rico är söt :) Bilden är oredigerad och inte beskuren så Magi är i bakgrunden också :P Glada är vi i alla fall :D




RSS 2.0