Bloggdesign

Den här kvällen har jag roat mig med Felicias bloggdesign! Det är lika roligt som vanligt att designa bloggar och koda, men just idag kände jag mig väldigt långsam. Jobbar med två datorer samtidigt för den ena har inget virusskydd = i prinicip inget internet, och den andra har inte Photoshop. Har många gånger skakat helt hysteriskt på fel mus i tron om att den inte funkar, och skrivit på fel tangentbord osv. Men ja, kul var det i alla fall! :)
 
Idag red jag och pappa ut först och klättrade, travade och galopperade dem. Sedan travade vi dem en stund på volten så de fick jobba lite också. Dagens mål med Rico var att han skulle gå stadigt i den där långa låga formen som han har lite svårare för. Han är en fena på att gå i hög form men den långa låga formen är grunden och viktigast, så den måste vi lägga ännu mer fokus på! Nådde i alla fall målet och är jättenöjd med både häst och ryttare. Blev lite stretching för båda två efterråt :)
 
Imorgon är sista dagen hemma i Sverige innan vi beger oss till en canarieö?? Fick veta typ igår att det var Teneriffa vi skulle till men jag vet ändå inte vart det ligger haha :D Klockan 13 imorgon ska vi möta upp hästvakten i stallet och prata lite och gå igenom saker, sedan ska vi ju rida också. Utöver det ska vi packa!
 
Känner att jag skriver som en kratta så jag tycker vi hörs imorn istället ;)
 

Massage

Eftersom såpass många ändå fortfarande går in här varje dag så ska jag försöka uppfylla era förväntningar om uppdatering. 

Julen firades hemma som vanligt men snart ska vi börja packa och förbereda oss för en resa utomlands över nyår och fram till skolan börjar. Hästarna tas då om hand av en som har häst i vårt stall som också har tagit hand om den en gång i veckan under hela hösten. 

Jag fick jättefina julklappar i år och mycket av det stod högt på min önskelista! Hoppas ni också fick det ni ville ha, och gett mycket presenter också. Vet inte om det har med åldern att göra men i år fick jag faktiskt en ännu djupare förståelse för att julen handlar om att ge snarare än att få saker. 

Har ridit nästan varje dag, som vanligt då, men idag var det dags att massera hästarna. Mamma håller på att lära mig, så vi masserade samtidigt varsin häst :) det var inte så komplicerat som jag trodde faktiskt. 

Skriver ju från mobilen på bilresan hem från stallet, och nu i skrivande stund har vi precis kommit ut på belysta gator så jag ska försöka dyka ner i en av mina julklappar - en bok som heter hästen i rörelse! 

Jag hoppas att jag kommer titta in här igen inom kort, och ni med. Har ju en del att fixa innan nyår, men ska skriva upp bloggen någonstans högt upp på prio-listan. ;) 


Kaos

Man tror man är klar med allt skolarbete, sedan får man fler inlämningsuppgifter de sista veckorna så när det är en dag kvar i skolan (inte ens det för det är bara en julavslutning imorn) så har jag fortfarande tre rätt stora inlämningar som ska in. 
 
Så återkommer när alla dem är inlämnade. 
 
Kan väl avslöja i alla fall att det gick väldigt fint att rida igår. 

Längtar till jul

Var länge sedan jag längtade SÅHÄR mycket till jul. Särskilt mycket längtar jag ju tills jag får lov och några veckors ledigt från skolan. Dessa sista två veckor kommer bli så stressiga. 
 
Utöver att plugga och rida så filar jag faktiskt lite på min önskelista ;) Det finns liksom ingen åldersgräns för det. Och så planerar vad jag ska köpa för julklappar till familjen såklart. 
 
Imorgon har jag stallfri dag för att plugga matte, men då kan jag säkert slänga in lite inlägg också! Tills dess bjuder jag på lite goa vinterbilder från förra året. 

Hästarna - 6/12

Rico fick massage idag, sedan gick mamma och pappa ut och promenerade med hästarna i 30 min efter det. 

Hästarna - 5/12

Idag fick hästarna vila

Hästarna - 4/12

Idag invigde jag både nya dressyrschabraket och min nya "bruna" hjälm! 
 
Dagens ridpass blev på volten och jag bestämde mig plötsligt för att rida med dressyrsadeln och då också provrida det nya dressyrschabraket. Min nya lamicell master chocolate åkte på också :D Jag red Rico och mamma red Valle.
 
Rico var som alltid lite spökig men han var fullt ridbar och väldigt mjuk och fin tycker jag. Kan ha och göra med att jag tömkörde honom igår, dagen efter brukar han ju vara så himla genomarbetad och lösgjord. Sedan kan jag tänka mig att dressyrschabraket och sadeln bara var ett plus idag. 
 
Jobbade Rico bara i skritt och trav då jag är väldigt ovan med den där sadeln och ville inte utmana ödet när han skötte sig så bra. Gjorde mycket övergångar skritt-trav och slutligen halvhalter istället för skrittsteg, sedan gjorde jag lite skänkelvikningar i traven som gick bra. Lite på volt också men försökte att variera arbetet för honom så det inte blev tråkigt. 
 
Efterråt stretchade vi hästarna med hjälp av de nya naturliga hästgodisarna som jag köpte på lösvikt i Globen. Fanns så mycket roliga smaker och de luktar fantastiskt, vill äta upp dem själv nästan ;) Hästarna verkade uppskatta det i alla fall, Rico såg riktigt nöjd ut! 
 
Kass bild på nya dressyrschabraket
 
Min gamla lamicell till vänster, nya "bruna" lamicellhjälmen till höger. Syns inte mycket skillnad men den nya är faktiskt lite brun! 

Hästarna - 3/12

Idag red pappa Valle på volten och jag tömkörde Rico. Rico fick röra på sig rätt ordentligt i båda varven i alla gångarter. Jag är lite ovan vid tömkörning men det gick bra ändå, den mesta av tiden så jobbade han på bra. Han har dock lite svårt att ta för sig framåt i galoppen, det blir väldigt mycket den här otroligt samlade dressyrgaloppen, vilket kan vara bra men han måste kunna ta sig framåt neråt lite mer också. 
 
 

Hästarna - 2/12

Mamma och pappa red ut med hästarna och en stund på volten. 

Första december

Idag var det en del som skulle hinnas med på en dag. Jag och pappa åkte och red hästarna på volten på morgonen, och var hemma till lunch. Snabb dusch och bytte om sedan vidare till Globen horse show, gick på Annexet lite sedan åt vi lunch flera stycken vid 2 typ. Ägnade sisådär tre-fyra timmar till i annexet sedan var det Final-showen som vi hade finfina platser till. 
 
Ridningen på volten gick bra. Vi plockade fram lite bommar som gjorde det roligare för både människa och häst. Rico skötte sig rätt bra, men han hade lite spökerier för sig och sen så var det tydligen riktigt svårt att fatta vänster galoppen. Har aldrig haft svårt att fatta rätt galopp på honom förut, men han har börjat fuska på uteritterna och idag även på volten. Vi avslutade med att galoppera över lite bommar (aka hinder enligt Rico) och red en enkel markarbetebana. Det märktes att Rico tyckte det var riktigt roligt, gick nästan inte att få stopp på honom och han verkligen letade efter nästa "hinder" ;) 
 
Globen Horse Show då, det var bra som vanligt! Uppskattade särskilt mycket han som kör frihetsdressyr med hästar, Pignon tror jag han hette..? Nu när jag är mer insatt i att verkligen kommunicera med hästar, än jag varit tidigare, så var det väldigt intressant och inspirerande. 
 
Shopping blev det alldeles lagom av i år. Jag blev sponsrad av mamma för att kunna köpa en ny hjälm, vilket är väldigt välbehövligt eftersom jag åkt i backen och in i stolpar och skit med huvudet före med den där stackars hjälmen ;) Det kändes bra att passa på och kanske fynda en hjälm på mässan då.
Sedan fick jag en slant med ett uppdrag att hitta ett billigt dressyrschabrak till vår nästan oanvända gamla dressyrsadel :) Vi har haft sadeln i tre år och har aldrig skaffat oss ett ordentligt schabrak som passar haha.. 
 
Det jag köpte till slut var: 
- En likadan hjälm jag har haft innan, Lamicell Master, men med färgen chocolate istället för svart :D 10% rabatt på den. 
- Ett dressyrschabrak för endast 95kr 
- En halv burk naturligt hästgodis, med sjukt roliga smaker på, vill typ äta dem själv 
- En nice blå väska från HV Polo 
 
Kommer förmodligen lite bilder sen! 

Hästarna - 30/11

Idag red vi ut en riktig långrunda med hästarna, mest i skritt och klättring men det blev lite trav och galopp också. Det var lite fruset fortfarande då vi red på morgonen och det hade varit flera minusgrader på natten. Det var hårt underlag nästan överallt, men vi hittade en jord/sandväg i skogen som var bra så där tog vi lite galopper fram och tillbaka. 
 
Invigde mina vinterridstövlar för i år också, vilket verkligen behövdes. Man fick röra på tårna nonstop för att de inte skulle frysa! Insåg då också hur sköna de där stövlarna ändå är. De är lite stadigare än mina vanliga stövlar, utan att bli för hårda och obekväma liksom. 
 
Ett fult pannband utanpå hjälmen fick det bli också :) Känns att det börjar bli vinter. Hyfsat fint väder var det iaf :) Mamma tog en bild: 

Hästarna - 29/11

Mamma och pappa red hästarna. 

Hästarna - 28/11

Hästarna vilade. 

RSS 2.0