Idag är det torsdag

 Dagens planer: Åka buss till stallet vid lunch-tid och möta upp Lina på vägen. Sedan ska vi fixa allt i stallet och rida och hinna med en rimlig buss hem innan det blir mörkt. Hem till mig, byta om duscha os, packa lite grejer och sedan vidare till Lina. På kvällen/natten ska vi till farsta ridskola och agera spöken på deras övernattning, och efter det sover vi hos Lina! :D 
 
Idag och imorgon blir det lite full rulle, och förmodligen inte mycket sömn för att jag ska upp tidigt imorgon och åka med pappa och sko Rico. Dock kommer bilresan bli lång så jag kommer nog kunna sova lite i bilen ;) 
 
Jag hade bara en film från igår på min egna telefon, resten filmade pappa med sin telefon. Tills jag laddat över dem filmerna på datorn så får det duga med en lite printscreen från igår. Resten jag hade på min mobil var inte så mycket att se faktiskt! 
 

Efter träning

I skrivande stund har jag nyss vaknat efter en liten sovstund på soffan. Jag orkade inte ens gå ner till min säng haha. Jag är alltid såå trött efter träningar (och tävlingar), det enda jag gör när jag kommer hem är i princip att bara slänga i mig massor med mat, sedan somnar jag. 
 
Jag tänkte skriva lite mer om ridpasset imorgon när jag är lite piggare, men kan säga redan nu att det var intensivt! Man kan tycka att en halvtimmes lektion är kort tid, men när man rider ensam så är tränaren på en hela tiden ju ;) Rico blev riktigt svettig idag. Hela halsen, bogen, magen och ryggen.
 
Rico har allmänt en bra kondis och mycket muskler, men jag tror att det blev väldigt varmt för honom nu med all vinterpäls som han redan satt. Normalt sett har vi inte någon möjlighet att träna så mycket på vintrarna så vi brukar inte behöva klippa Rico, men om vi ska träna såhär intensivt något mer kanske man ska fundera på det. 
 
Han fick i alla fall ett ridfleecetäcke över rumpan när vi skrittade av honom, och sedan la vi bara på ett täcke ovanpå när vi åkte hem, så han inte blev kall. Dock var han fortfarande rätt blöt när vi kom tillbaka till stallet. Så vi gosade in honom i fleecetäcken tills han torkade! Han såg väldigt nöjd ut då måste jag säga :) 

Pappa har filmat lite från lektionen vilket ska bli kul att se! Tyvärr har jag svårt att ta till mig allt som tränaren säger när lektionen är så pass intensiv, och då är det ju bra att vi har lite filmer med ljud som man kan kolla igenom efterråt! Kanske kan klippa ihop en kort film till er också så ni får se :) 

Nu väntar bara en riktigt riktigt snabb dusch innan jag somnar om igen, godnatt på er! 

Hästarna - 29/10

Idag red vi ut tillsammans med en till tjej från stallet. Jag red Rico och han var pigg och glad! Han har dock börjat falla tillbaka till att inte vilja ta för sig framåt i galoppen, men det får vi passa på att jobba på när vi tränar i ridhus med bra underlag imorn. 
 
Hästarna fick i alla fall ett lagom pass idag. Vi klättrade upp för två jättebra backar och tog två korta galopper och lite trav på vägen. Annars mestadels skritt. En lagom runda, skulle gissa att vi var ute i en timme eller lite mer. 
 
Imorgon taggar vi för dressyrträning på bortaplan! 
 

Framme i stallet
Vintervila/Sommarvila?

Vi har aldrig låtit våra hästar stå över sommaren eller vintern. Nu har det ju varit så att vi inte kunnat "ställa av" Rico eftersom han bör ridas regelbundet. Han blir då lugnare och trevligare att rida, och det känns som att även bakskyggheten hålls lite i schack.
 
Våra vintrar med hästarna har hittills varit, och kommer väl alltid vara, ganska svåra med ont om fungerande ridvägar och inga vidare träningsmöjligheter. Inget ridhus. Vi höll igång hästarna så gott det gick, mestadels skrittat på isiga gator och passat på att trava och galoppera när det väl gick. Den enda regelbundna träningen vi hade var mest dressyrlektioner i skritt. 
 
Jag vet inte om jag tycker det är så himla bra att ställa av hästar, som under resten av året rids aktivt, tränas och tävlas. Möjligtvis är det väl okej om man är väldigt noga med att trappa ner och trappa upp träningen så det inte blir en tvär förändring. Men jag förstår inte riktigt vitsen, hästen tappar kondition och muskler som man sedan får börja om med att bygga upp igen. 
 
Jag antar att de flesta som ställer av sina hästar under veckor/månader under vinter- eller sommarhalvåret, gör det för sin egen skull. Jag tycker ibland på vintern att det kan kännas lockande att ge hästarna en vila då det ändå inte går att rida så ordentligt när det är is eller blask. Det är ju rätt sällan man har tur och får fin galoppsnö överallt ;) Men jag kämpar på istället, för jag tycker det är en del av charmen med att ha häst, att trotsa alla vädergudar och ta sig i kragen och motionera sin häst så gott det går, även på de gråaste dagarna. Det är ju något som kännetecknar oss hästmänniskor. Vi tränar vidare och åker till våra hästar oavsett om det är blött, torrt, varmt eller kallt ute. Vi kämpar på helt enkelt. Tummen upp till oss, liksom. 
 
Hur ser ni på detta med att ställa av hästarna under sommaren/vintern?

Förbättra sitsen i vardagen

Jag borde verkligen tänka på att förbättra min sits i vardagen. Främst måste jag tänka på hållningen, även när jag sitter med datorn eller äter eller är på lektion i skolan. Inte någon överdriven hållning men man behöver ju inte sitta som en hösäck i alla fall. 

Det jag behöver tänka på mest är den "naturliga hållningen" samt att armbågarna inte ska stå rakt ut. Jag tror att om jag har det lite i bakhuvudet i vardagen så kommer det nog hjälpa mig i ridningen! Tidsinställda

Insåg precis att Blogg.se appen funkar nowadays även för iOS7! Jag tycker nästan appen är roligare än den riktiga hemsidan, hehe :P så jag har suttit och gjort lite trevliga tidsinställda inlägg till imorgon bitti! Tyvärr utan bilder eftersom det inte gick att infoga från arkivet och min mobil har typ inga bilder kvar sedan jag uppdaterade. Hästarna - 26/10 , 27/10

26/10:
Jag och pappa red hästarna på volten med lite bommar. Bommarna i sig gick helt okej, men det var otroligt kladdigt och blött på volten och det uppskattades inte av någon av hästarna. 
 
27/10:
Jag och mamma red ut långritt med hästarna. Vi red upp för två branta klätterbackar och kom snabbt till asfaltsvägen och sedan vidare till sandvägarna i skogen. Vår tanke först var att rida bort till Bröta och prova en fin grussträcka där som vi sett tidigare gånger vi ridit dit, men väl framme i Bröta så var det skyltat "Jakt pågår" i början av den grusvägen så det var bara att vackert vända hem igen ;) Några galopper blev det i alla fall, vilket var skönt. Rico galopperar ju nästan alltid först, så den galoppen då Valle var först så trodde Rico att Valle skulle galoppera ifrån honom så han pep och kickade lite bakut haha! Valle brukar alltid vara så snabb i galoppen men när han fick vara först galopperade han i snigelfart så Rico hängde med utan problem! :P 
 
 
 
 
Lite random galoppbilder. 

Måndag

Inleder höstlovet med att ta det väldigt lugnt. Sedan ska jag ägna resten av den här veckan främst åt att göra saker som jag älskar, sedan också passa på och träffa lite kompisar som man nästan aldrig hinner annars. 
 
Något som jag tänkte börja med nu på lovet är att sätta igång min ryttarträning igen! Det blev ett uppehåll en vecka där när jag var sjuk sedan gick jag och var småförkyld efter det vilket också blev en ursäkt till att låta bli att träna. Sedan var våra träningssaker försvunna (någon i familjen hade plockat undan dem i något förråd någonstans..) men nu är dem åter i träningsrummet så nu finns inga ursäkter. 
 
Den här veckan ska jag också hitta tillbaka till bloggandet på riktigt. Har känt mig helt borta så fort jag satt mig framför datorn, och jag hade att skriva om som kom naturligt, vilket resulterade i att jag inte skrev något alls. Detta har aldrig hänt mig förut så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det ;) Har aldrig någonsin haft en sån här svacka i bloggningen utan det har alltid fallit naturligt för mig att blogga varje dag, sedan jag startade bloggen för tre år sedan! Om det är något som ni känner att ni vill läsa om så SÄG TILL för guds skull! :) Behöver all hjälp jag kan få såhär i "början", sedan när jag väl kommit igång igen kommer allt bara rulla på som vanligt! 
 
 

Hösten

Jag brukar tycka att hösten är den bästa ridperioden på året, då det varken är för varmt eller för kallt - utan alldeles lagom. Det stora minuset med hösten nu är helt klart att det är så himla blött och lerigt ute, det är inte många ställen det går att trava och galoppera på längre. Volten är så blaskig så där går inte heller att motionera hästarna ordentligt :( 
 
Men vi står förhoppningsvis som reserv nu till en dressyrträning i ett ridhus nu på onsdag, skulle vara himla skönt att få rida Rico fullt ut! 
 
 

:D

Nu är jag officiellt fri från skolan i en vecka. Lämnade precis in en ekonomigrej som har deadline 23.59 ikväll, och nu är jag klar!! Det luktar blogguppdatering nu, eller snarare imoron bitti när jag sovit lite! Vi hörs då, helt klart! 

Planering av höstlov

Jag älskar att planera saker och jag älskar att ha fullt upp när det gäller saker jag vill göra. Det här lovet kommer så passande nu när man behöver det som mest, håller ni med eller? :D 
 
En riktigt rolig sak som vi ska göra nu på lovet är att åka och träna dressyr för Pelle Duvefelt med Rico! Jag behöver lite nya dressyr-tips på vägen och lite nya saker att träna på hemma. Sedan ska jag också passa på att rida i dagsljus det sista som går nu, man märker ju att det blir såå mycket mörkare för varje dag. 
 
Snart återkommer jag med en noggrannare planering av lovet, det ska bli såå bra :D 
 

Hästarna - 24/10

Idag fick hästarna en vilodag. 

Effektivt plugg

Idag tog jag ledigt från skolan för att plugga viktiga saker. Fredagar är en av de mest ovärda dagarna i skolan då vi bara har tre lektioner varav två av dem är helt värdelösa haha. Så har suttit hemma istället och jobbat på massa viktiga skolarbeten som ska in nu innan lovet. Jag gillar att vara så effektiv. Om jag inte hade varit så social hade jag lätt pluggat på distans istället :P 
 
Så den två sidor långa samhälleanalysen som skulle in till ikväll är klar och inskickad, och nu är det bara en typ fem sidor lång ekonomi grej kvar som ska skrivas till på söndag senast. 
 
Ikväll åker mamma och pappa till stallet och jag ska nog fortsätta mitt pluggande och leka lite med vovven. 

Träningsvärk

Idag har jag en sådan träningsvärk i hela kroppen! Dels tack vare idrottslektionen igår morse, sedan även ridningen på kvällen och den lilla springturen efter stallet. Som tur är behöver jag inte röra mig så mycket idag. Jag var bara en sväng på skolan för utvecklingssamtal och satt och pluggade lite till lunch sedan åkte jag hem igen. Det blir dock väldigt mycket plugg både idag och imorgon, och på lördag och söndag. Sedan är jag fri! 
 
Sålänge jag inte rör mig.. så känner jag mig riktigt sugen på att träna. Men jag tror jag tar det ganska lugnt idag och tränar imorgon isåfall. 
 
Jag gillar ändå att ha träningsvärk, det betyder ju ändå att träningen gett något. Sedan borde jag bli bättre på att stretcha men det är en annan femma ;) 
 

Hästarna - 23/10

Idag var det 3 år sedan vi hämtade hem Rico från Örebro! Det blev dock ingen speciell ridning idag för det. Jag och pappa red ut med hästarna och klättrade lite i skogen, sedan tog vi några galopper fram och tillbaka på en grusväg - som nu är typ den enda sträckan häromkring som inte är för lerig att trava/galoppera på. Så fram och tillbaka flera gånger fick det bli. Huvudsaken är att de fick röra på sig. 
 
Rico har faktiskt haft en riktigt reglerbar fin galopp på sista tiden! Ända sedan vi jobbade med det på volten i söndags, så har han lyssnat riktigt fint både fram och tillbaka. Idag galopperade vi i lite olika tempon, och ökade på lite också! :) Det var jätteskönt att de fick sträcka ut lite! 
 
Idag var det också rätt bra att vi hade på oss massa reflexer och pannlampor, för på hemvägen blev det väldigt mörkt! Vi har ju tidigare vintrar mest ridit på upplysta gator men här ute finns inte en enda lampa nånstans ;) 
 
 

Hästarna - 22/10

Mamma masserade Valle och Rico fick vila från ridningen också. Rico hade tappat en framsko under dagen men vi hade lite tur i oturen eftersom det var en hovslagare som var i stallet precis då när vi kom dit, så Rico fick en ny framsko direkt! :) 

Hästarna - 21/10

Mamma och pappa red ut med hästarna. 

Hästarna - 20/10

Idag blev det för en gångs skull som vi planerat! Pappa och jag red hästarna på volten efter att vi skrittat ut dem en sväng som uppvärmning. Jag gillar att leda fram Rico innan så att man kan sitta upp och rida aktivt direkt sen. Jag skrittade några steg bara sen drog jag igång honom i trav och red väldigt bra tempo hela uppvärmningen i alla gångarter. Han och jag fick upp flåset lite och det var bra! Det som kan bli som jag skrittar fram honom uppsuttet är att jag fastnar i en osäker ridning. Precis när man suttit upp och när man då inte kan börja jobba honom direkt då är han ofta lite spänd och jag rider inte lika bestämt då. 
 
Dagens aktivitet blev en rätt bra men simpel övning med bommar. Det blev mycket galopparbete, tempoväxlingar/ökningar/minskningar mellan bommarna, som jag la ut på ena långsidan, med ett passande avstånd mellan. Bra med denna övning är att den är så enkel att plocka fram och den går att göra i olika svårighetsgrader utifrån vad som passar en själv. Man kan också variera mycket, man kan göra som jag gjorde idag att man kortar galoppen och länger galoppen och räknar galoppsprången, eller så gör man någon övergång eller halt mellan, och så kan man göra någon volt mellan bommarna osv. 
 
Rico var var med på noterna idag fast från och med första gången jag längde/ökade galoppen mellan bommarna så var han inte längre så sugen på att korta galoppen och nästan galoppera på stället, som han annars är himla bra på. Han fick lite mersmak för det höga tempot ;) jag gjorde övningen några gånger i varje varv tills vi var nöjda, sen avslutade jag honom i lite lägre form och mer avspänt tempo i alla gångarter. 
 
Idag är jag jättenöjd med både mig och Rico och vi hade himla roligt och det är det som är viktigast! :) 

Plan för idag

Idag tänkte vi kanske rida på volten som den inte har blivit alldeles frusen från inatt då det var minusgrader. Rico behöver verkligen jobba och galoppera mycket. Vi kanske tar fram lite bommar också och övar på att korta och länga galoppsprången. 
 
I eftermiddag/kväll måste jag verkligen plugga så vi får vara hyfsat snabba i stallet idag. Kan försöka uppdatera lite från mobilen under dagen, om det funkar och om jag hinner :) Annars ses vi i eftermiddag/kväll i pluggpausen ;) 
 
 
 

Hästarna - 19/10

Idag red jag ut med Rico tillsammans med en tjej i stallet som lånade Valle. Vi försökte rida bort förbi sandtaget mot lamarundan men vi kom inte så långt ditåt för de höll på att köra cross där. Crossmopparna i sig är inte så farliga utan det är det att dem låter så mycket. När vi vände så gick Rico typ passage/piaff hela vägen, och precis när han började lugna sig så kom en moppe bakifrån och körde mot oss. Moppeföraren såg dock att hästarna blev rädda så han vände och körde åt andra hållet. När vi ridit ner för långa backen så började Rico spänna upp sig igen och vädra efter något. Jag trodde han bara spökade först men sen såg vi en älg stå en bit in i skogen. Vi kom förbi för vi hade hästarna ställda åt andra hållet så de såg nog inte älgen, den stod ju blickstilla. 
 
VI travade lite och tog två korta galopper på den delen av raksträckan som inte var för lerigt. Rico ville gärna galoppera mer, det krävdes inte ens en galoppfattning utan när jag sa att vi skulle fatta galopp så galopperade han haha! Han lyssnar väldigt fint på röstkommandon. 
 
 

Hästarna - 17/10 och 18/10

På torsdagar har vi nu en tjej som hjälper oss med mockning och att fylla hö till hästarna, så att familjen får en stallfri dag. Detta har inte behövts innan men nu när vi både har två hästar och numera väldigt lång resväg till stallet så kan det vara bra att ha en kväll fri. 
 
Idag åkte mamma och pappa till stallet och red så fick jag gå ut med hunden hemma och fixa middag. De red lamarundan i alla gångarter, och mamma sa att Rico var väldigt positiv och glad :) 
 
Nu samtidigt som jag försöker hitta tillbaka till bloggningen så ska jag även börja träna igen. Det blev ett uppehåll med det för att jag varit sjuk i en vecka och både före och efter jag var sjuk så var jag lite småförkyld hela tiden. N vet sådan där jobbig hosta och ont i halsen osv. Motivationen till att träna och överhuvudtaget anstränga sig var inte direkt på max då! Tyvärr har vårt träningsrum hemma rensats ur lite så jag hittade varken träningsmattan eller speglarna som hör till rummet, och inte heller några vikter osv.. Men jag mjukstartade ändå lite med några situps, bättre än ingenting! 

Hästarna - 16/10

Idag var det Thereselektion på volten och vi red lite övningar med bommar i alla gångarter. En lite annorlunda sak vi gjorde var att vi skrittade över bommar med kort avstånd och skulle då samla ihop hästarna över bommarna och få de att tänka mer uppåt än bara framåt. Man kände stor skillnad på när man gjorde fel och rätt, när man gjorde rätt kände man hur ryggen verkligen lyftes och arbetade. Kul övning eftersom man annars oftast bara travar och galopperar över bommar! 
 
Det blev mörkt ganska fort på kvällen, efter ungfär halva lektionen, trots att vi hade flyttat lektionen till en halvtimme tidigare än vanligt. Annars skulle det säkert blivit lite hoppning, men idag höll vi bommarna på marken just för att det blev så mörkt. 
 
Så fort Rico gjort en övning så tror han att han vet exakt vad han ska göra resten av lektionen. Han blev lite övertaggad och trippade omkring men när han väl fick sin uppgift skötte han sig rätt fint. Jag är jättenöjd med framåtandan i galoppen idag, samt att han blev väldigt fin i traven också mot slutet. En sådan där sytrådskänsla, när man knappt har något i handen alls utan hästen bär sig själv! 
 
 
 
 

Pikéer

Jag brukar inte skriva några utrustningsinlägg av något slag då jag inte (längre) är särskilt intresserad av det. Jag nöjer mig rätt bra nu med de fina saker jag redan har ;) 
 
Men något jag verkligen behöver är fler långärmade ridtröjor. Jag rider helst i långärmat, även på sommaren. Då skyddar det mot insekter och även faktiskt lite mot hemska skrapsår om man skulle fara i backen! Tidigare har jag alltid föredragit funtionströjor men har med åren insett att det är helt värdelöst när man ändå alltid har en säkerhetsväst ovanpå, som inte transporterar ut någon fukt alls ;) 
 
Så slår bort tanken om fler funktionströjor, och tänker istället pikéer. Dessa härliga pikéer såg jag precis just nu och jag gillar dem skarpt! :) De är från Perfect Sit of Sweden! 
 Citaten är ju himla bra, och så rätt! 

Titthoppet

I lördags hade Enliden en liten träningstävling som vi kallar titthoppet. Det är en vanlig pay and jump fast med fokus på lite mer tittiga hinder, så man får träna på sådant innan man åker ut och tävlar på riktigt. Vi drog inte fram de värsta titthindrena vi hade, men vi tog sådant som är bra att träna på, så som grindar och hinderdukar, vattenmatta, sockerbitar och lite koner. Det var nog en rätt lagom nivå på tittighet den här gången, för vi vill ju fortfarande att alla ska komma runt banan och kunna känna sig nöjda efterråt. 
 
Det var ett ekipage som jag fastnade lite för, som inte verkade ha det alltför lätt på banan. Då frågade jag ryttaren om hon ville ha lite hjälp eller tips. Jag kände att jag kanske faktiskt kunde hjälpa dem, just dem. Hon kom i alla fall runt banan två gånger och hon var sjukt duktig och en riktig kämpe enligt mig. Hennes ponny verkade ju långt ifrån lättriden, men de kämpade på! Det är såå viktigt att inte tappa sin kämpaglöd även om det inte går världsbäst! 
 
Jag var ju då där som funktionär, och blev en slags fotograf / banpersonal / tips-och-hjälp-person. Jag gav iförsig bara hjälp till ett av ekipagen som sagt, där jag kände igen mig i deras situation och kände att jag kunde hjälpa till. Jag är nästan så långt ifrån ridlärare man kan komma känner jag, men jag har ändå en del erfarenheter från Rico och jdet verkade som att det ekipaget hade lite samma problem som jag och Rico har haft tidigare. 
 
Jag fick nästan glädjetårar - blev så rörd - när hon kom in i mål och när hon klappade om sin ponny efteråt. Jag kände ju igen mig något otroligt i ekipaget, och kopplade det till tiderna då jag och Rico kämpade oss runt banan på små pay and jumps, och var nöjda och glada för att jag i alla fall inte åkte i backen när han stannade på hindrena. Ibland var jag till och med nöjd över att jag bara åkte i backen EN gång. Ja, ni hör ju själva :) 
 
Det som hände efteråt var det som förgyllde min dag, och även dagen därpå. Det var på den lilla rosettutdelningen/prisutdelningen (alla som deltog fick en rosett!) som mamman till ekipaget kom fram till mig och tackade mig. För tålamodet och hjälpen och för att jag stöttade hennes dotter på banan. Vi pratade lite och jag fick då veta att detta var första gången de var ute på någon tävling/träningstävling, och jag sa att då borde hon verkligen vara jättenöjd! De skulle bara veta hur det gick på min och Ricos första tävling (då var jag iförsej väldigt nöjd ändå för att jag kom över ETT HELT hinder på banan innan jag blev utesluten, haha!) ;)  
 
Hoppas verkligen jag får träffa detta ekipage igen någon gång. Och hennes mamma - sådana mammor borde det finnas fler av på tävlings- och träningstävlingsplatserna! Så trevlig så! Att hon pratade med mig efteråt gav så mycket till mig! 
 
Lite halvrelevanta bilder på mig och Rico på förra årets titthoppning 


La ni märke till hur tjock Rico INTE var på den tiden? ;)

Hans otroliga gräsballongmage har ju hängt kvar ända sedan början av Juni.. Vet inte hur jag ska bli av med den! 

Tuff start på veckan.

Det har varit en tuff start på den här veckan, med två riktigt långa skoldagar. Både idag och igår gick jag till 5 i skolan. Idag började jag dessutom 8 på morgonen, vilket blev 9 timmar i skolan. När jag slutar såhär sent har jag inte en chans att åka till stallet på kvällen. Eller, visst hade jag väl hunnit men det hade blivit så sent. Mina föräldrar åkte istället för de ville inte vänta tills jag kom hem ;) Förståeligt, eftersom vi faktiskt kan rida i dagsljus i några veckor till, om vi åker vanlig tid på eftermiddagarna. 
 
Idag var ju som sagt en lång dag, men på eftermiddagen var det lite intressant då vi hade ett helt gäng politiker som kom och som vi kunde fråga och diskutera saker med. Vi hade förberett frågor i grupper och min grupp, som jag blev indelad i när jag var sjuk, hade valt att fråga saker som mest rörde skolan, och lite om sommarjobb. Några av politikerna var riktigt intressanta att lyssna på, men mot slutet av dagen var jag så himla trött att jag inte riktigt tog in det dem sa. 
 
Till saken. Jag råkade prata med en politiker som har ansvaret för alla byggen osv i kommunen, och kunde då inte låta bli att fråga honom om vårt gamla stall Enliden som ska rivas för skolbygge, därav att vi flyttade därifrån. Kan säga att jag blev riktigt besviken och upprörd över svaren jag fick. Det är exakt samma saker jag hört tidigare från politiker som inte bryr sig ett skvatt om ridklubben eller stallet eller allt runtomkring detta med skolbygget. De har ju byggt ett ganska stort ersättningsstall vilket vi blev glada över, men sedan vägrar de arrendera stallet till vår ridklubb som förlorar sitt stall och sin klubblokal, utan arrenderar istället ut stallet, som är byggt för flera miljoner kr, till en fårbonde som inte har någon erfarenhet eller något intresse alls av hästar eller stall. Har inget emot personen i sig, men det är bara så himla dumt av kommunen att arrendera ut ett stall till en person som inte kan hästar.. Varför inte arrendera ut markerna (som ska betas ner av fåren) och stallet var för sig? 
 
Tyvärr visste jag inte att jag skulle få chansen att prata med en person som verkligen har ansvar för dessa saker, för om jag hade vetat det i förväg så hade jag definitivt förberett fler frågor till hoom och mer argument kring saken. Jag har så himla mycket att säga kring detta eftersom det har berört mig och mina hästar att vi blev tvugna att flytta dem så långt från vårt hem, just för detta skolbygget. Jag och många andra i klubben har verkligen försökt och engagera oss i det här och känt oss helt överkörda, precis som fler andra ridsportsklubbar och stall i vår kommun.

Typiskt

Precis när jag började få tillbaka min normala statistik så kommer jag av mig i bloggandet igen. Helt otroligt alltså. Till och med när jag har saker att skriva om.. 
 
Imorgon skärper jag till mig lite och uppdaterar så fort jag är hemma från skolan, om inte tidigare! Hoppas ni alla är med mig då :) ! 

Fredag

Kikar in på bloggen såhär mitt i natten då jag ändå suttit och skrivit uppsats hela kvällen, och tänkte att jag kan nog skriva några rader till trots att ögonen snart går i kors. Så trött är jag ;)
 
Idag åkte jag direkt efter skolan till stallet, och så red jag och mamma ut en sväng i skritt och trav innan vi red på volten. Idag låg fokus på smådetaljer i ridningen, och det gör verkligen att slutresultatet av ridpasset blir mycket bättre. Jag brukar ofta gå i fällan att fokusen hamnar på att det ska se snyggt och perfekt ut när man rider, men i själva verket är det ju bra ridning och bra känsla som räknas. Idag var jag nogrann med småsaker som att inte låta bogen falla ut på volter, inte släppa på yttertygeln när jag ställer igenom inåt, ha jämnt tryck i båda händerna och i stigbyglarna. Jobbade igenom det som jag kände behövdes jobba igenom för att få en lösgjord häst men tragglade inte för mycket med det. Tänkte mycket framåt i galoppen och fokusen låg på känslan att ha hästen mellan hand och skänkel hela passet. 
 
En annan dag måste jag jobba på att förfina övergångarna lite då de ofta blir i lite obalans och orytmiskt. Idag renodlade jag mest hjälperna och gjorde lösgörande skänkelvikningar och det resulterade i en jättefin och loss Rico. Emellanåt spökade han lite, men inte alls mer än vanligt. Jag är jättenöjd med båda våra insatser idag. 
 
Hemma blev det perfekt fredagsmiddag i form av jättegod kycklingsallad, sedan lite idol 2013 och uppsatsskrivning fram till 23.57 då jag lämnade in skiten utan att läsa igenom :)) 
 
Ska smuggla med kameran till stallet i helgen då jag känner att bloggen verkligen suktar efter nya fina bilder på hästarna. Gärna nu innan man börjar slänga på täcken på dem ute. Dessutom har Rico fått en ny fin grimma i en rätt häftig färg, som måste fotas när den sitter på honom förstås :) Var lite tveksam till om den verkligen skulle passa till hans färg, men jag tyckte ändå han var rätt fräck i den ;) Dock är jag ju väldigt partisk och jag tycker att Rico är fin i allt, hehe :) Men ska fota så får ni se! 
 

Vila i frid min finaste

 

Tisdag

Var så nära att åka till skolan imorse för jag hade ingen feber när jag vaknade, men har redan blivit mycket sämre igen så det var väl tur att jag stannade hemma. 
 
Satsar på att bli någorlunda frisk till i eftermiddag/kväll då jag vill åka till hästarna och gärna rida lite också, någon lugn uteritt skulle sitta fint så man inte anstränger sig alltför mycket. 
 

RSS 2.0