Halloj

Igår red vi inte hästarna, utan vi åkte bara dit och fixade allt och sen gick vi en promenad med dem och gjorde lite ledarskapsövningar/kommunikationsövningar och lite häst-pilates efter det. Vi ryktade dem och myste lite och tog hand om Ricos sår som vägrar läka ordentligt.. 

Idag ska jag och pappa dit och rida ut med hästarna! Det är inte bestämt ännu vart vi rider men vi tar det nog lugnt i vilket fall som helst, om Ricos svullnad inte försvunnit helt ännu. Svullnad gått ner!

Ricos svullnad hade gått ner när vi kom och senare på kvällen så var den nääästan borta :D Så Rico fick skrittas ut en stund uppsuttet idag, de senaste dagarna har vi ju bara promenerat med honom. Vi får hålla tummarna att han tar det lite försiktigare i hagen nu :) 
 
 

Balltramp

Sitter i bilen påväg till stallet och tänkte alltså passa på att skriva lite snabbt här. Rico trampade sig själv med brodd häromdagen och så för att skydda såret han fick så satte vi på honom gummiboots. Bootsens kardborrespännen skavde så han fick ett sår under kotan också och på allt detta så blev han svullen på senan och på kotan.. Ska kolla hur det ser ut idag, förhoppningsvis kan vi rida en sväng. 

Bilder

Idag skulle vi hämta in hästarna från hagen precis efter de ätit klart sin frukost och det är = morgonlekstund. Därför ville inte Rico bli infångad och då när de sprang omkring så passade jag på att fota lite :) Ringrostig är jag men kul med lite bilder i alla fall! :) 
 
 

Hästarna - 11/1

Idag red vi ut Lamarundan som är en rätt lagom lång runda, på mellan 1 till 1,5h. Vi skrittade mest men tog också lite trav och galopp där det gick. Det snöade hela vägen när vi red och det var sådär lagom kallt så det var mysigt :D

Hästarna - 10/1

Idag red jag och pappa på volten, och dagens övning bestod av en "solfjäder" med upphöjda bommar, alltså på böjt spår. Vi hade 5 bommar och 5 hinderstöd (vi har inga sockerbitar eller något..), så varannan bom var upphöjd på varannan sida :)
 
Rico var superduktig faktiskt, men både han och jag blev lite ofokuserade mot slutet och då gick det sämre haha..
 
Övningen verkar ju rätt simpel men egentligen så är den svår, typ tekniskt, för det är mycket som spelar in för att det ska bli lyckat. Mycket saker att hålla reda på samtidigt. Bra väg, bra balans, jämnt tempo, lagom ställning osv osv.
 
-> Man måste komma på en lagom stor volt så att man kan behålla samma böjning över bommarna som på resten av voltspåret (om man håller på och böjer hästen mer eller rätar ut över bommarna så kan det störa man och tappar takt och rytm och balans) 

-> Det är jätteviktigt att både ytter och inner skänkel är med beroende på om hästen tränger inåt eller utåt. Rico trängde inåt så där fick innerskänkeln vara på, samtidigt som Valle trängde utåt och hellre ville gå rakt över bommarna. Så det är väldigt individuellt!

-> Sedan är det bra om man håller sig på yttre delen av bommarna/ inre delen respektive mitt över bommarna beroende på vilken steglängd hästen har. Det som är bra är att man inte behöver sitta av och ändra avstånd om man skulle behöva, för då är det bara att gå på en större eller mindre volt över bommarna!  

Hästarna - 8/1

Första ridpasset år 2014, och första ridpasset efter Teneriffa då hästarna stod en vecka medan vi var borta. Påstränade Rico liten stund innan för jag trodde att han skulle glömt allt han lärt sig, men istället var han faktiskt mer lugn än vanligt :D Vi red ut en stund i skogen och klättrade upp för en backe och travade lite fram och tillbaka på sand/jordstigar. Med andra ord, en rätt lagom kom-igång-runda för både häst och ryttare! :) Efterråt fick de sig en liten rykt också och de verkade nöjda och glada. 
 
 

Hemma

Nu är jag hemma från teneriffa och har haft det jättebra med varmt och skönt väder. Det kändes lite dystert att komma hem till gråa stockholm, om det inte hade varit för mina djur och mina vänner här hemma hade jag lätt stannat kvar ;) 
 
Kom hem sent igår kväll och ska inte till skolan idag för att jag ska vara hemma och fixa massor och sen ska vi ju till stallet och rida hästarna! :D 
 
Jag brukar inte vara någon som håller på med nyårslöften osv, men jag har faktiskt bestämt mig för att börja gymma. På gym. Tidigare har jag ju "gymmat" lite lätt hemma i vårt lilla "träningsrum" men hemma blir det inte lika seriöst och man får inte lika mycket gjort känns det som. 
 
Jag tänkte somna om lite nu faktiskt, så ses vi snart! :)
 
 

RSS 2.0