Rico - 24/4

Vi hade gymkhana, då vi skulle vara utklädda också ;) Jag var påskkärring i alla fall, fast det blev jättevarmt! Jag red inte, utan sprang bredvid (eller snarare framför, med honom släpandes efter mig . . . ).

1. Slalom mellan koner med tennisbollar på. (man fick inte välta konerna eller slå i så att bollen faller)
2. Hoppa över kryssen.
3. Gå mellan bommar som var upplagda i en 90 graders vinkel.
4. Rida mellan ett "passage" med lite fladder och regnbågsinfångare (har jag för mig)
5. Stanna vid krysset och kasta två bollar i en hink, sedan skriva glad påsk på ett A4 block.
6. Slalom tillbaka mellan konerna.

Han var duktig, men seg! Fick släpa honom genom hela banan, och om det inte hade varit att man behövde kasta bollar och skriva på papper (uppe på hästen) så hade jag ridit i alla fall!

NU till Dagens Ridning:


Häst:
Rico.
Aktivitet: Pay and Jump på Enlidens volt.
Längd: -.
Tränare/Instruktör: -.
Utrustning: bruna benskydd fram, brun hoppsadel (prestige), brunt pullarträns och tredelat bett (+magplatta & +förbygel som vi alltid har när vi hoppar)
Intensitet (1-10): 7 (Mest krävande i huvudet på Rico, eftersom vi bara värmde upp och hoppade en bana, men det var mkt folk som tittade och jättemånga hästar, så det var nog lite jobbigt för honom i huvudet xD)
Känsla (1-10): 7 (Han skötte sig bra, några kråkhopp och han kom fel ibland, var seg i skritt och trav men lite piggare idag i galoppen ;) )
Övrigt: Han hade rejsat i hagen med Zebb alldeles innan (vi hade dessutom problem med att få in hästarna innan gymkhanan för när Zebb drog iväg, för att han inte ville bli infångad, så drog Rico efter :P). I alla fall så var Rico lite svettig och hade sprungit rätt mkt, så han nästan hade tagit igen vilodagen (lång skrittur) igår :P

Man fick själv bestämma höjd, och jag tog blandade hinder mellan 80-90, några var 80, några 85 och jag tror att ett (eller två?) var 90 :P Han hoppade bäst på dom högsta hindrena, eftersom jag utan att jag tänker på det blir noggrannare när vi hoppar högre, för jag vill verklígen inte att han kommer fel på ett "lite högre" hinder, för då kanske jag äter sand om man säger så . . . XD :S

Vi red och hoppade fram allihopa tillsammans först (vääääldigt många hästar!!!), men eftersom jag är så dålig på att ta plats så blev det att jag knappt hann hoppa fram :S Men innan man startade fick man hoppa fram på sin egen höjd (i början var det bara kryss för att alla skulle få vara med och hoppa fram tillsammans) och då var det ett 90-räcke (3) och ena långsidan (5-6), och jag kom aningen efter på räcket, men han hoppade fint :P Och på långsidan kom han fel på både räcket och oxern . . . Men oxern kom han så fel att jag tappade ena stigbygeln - vilket ledde till att han drog . . .  Men jag fick stopp på honom efter en kortsida + långsida :) Så fort jag tagit stigbygeln igen blev allt bra ;)

Tänkte inte skriva en hel uppsats om dagens ridpass, men verkade som att det blev så i alla fall xD Men han var duktig och hoppade alla hinder, jag svängde faktiskt undan för ett (oxern som tidigare ledde till att han drog) hinder, för han kom så fel på räcket innan att vi isåfall skulle hoppat in i hinderstödet :) Men det gjorde ingenting, för det var ju ingen riktig tävling :P

DIPLOM till alla som orkade läsa allt :D Hoppas ni inte har ont i ögonen nu bara ;D


Kommentarer
Postat av: Lina.

Jag får diplom! :D

lägg upp bilder, ifall du har några! :3 <3

2011-04-24 @ 21:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0