Bilder från idag

Egentligen är det inga bilder, utan jag har pausat på dom klippen mamma filmade ;) Därav den vackra detaljrika kvalitén xD

 
 
Här blev han suuuuuperrädd för lite snöras som ingen annan märkte xD Lite senare var det ett JÄTTESTORT snöras utanför och alla hästar flög runt som tokar utom Rico, för han orkade inte reagera igen :3
Duktig pålle :)

Kommer dessutom ABSOLUT använda dom där bilderna till kommande failbilder XD :D

Modern FamilyHISS! Så jäkla bra xD Helt rätt humor ;) :)

(går på 4an :P)

Måndag - Dressyrpass

Åkte till ett ställe i värmdö idag (tog ca 40-45 min) för att träna dressyr för Kicki.

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrlektion hos Kicki
Längd: ca 80 min intensivt, +10 min skritt lång tygel
Tränare/Instruktör: Kicki (efternamn??? :O Äsch.. Hon heter bara Kicki. :$)
Utrustning: Svarta Benskydd fram, ljusblått schabrak, svart dressyrsadel, svart träns utan nosgrimma, tvådelat tränsbett) 
Intensitet (1-10): 9,5 (kan säkert vara hårdare pass, men 80 minuter intensiv dressyrträning är ganska hårt, han blev jättesvettig :P)
Känsla (1-10): 9 (Var så himla skönt att få köra på ordentligt för första gången med honom! ;) )
Övrigt: Vi jobbade som sagt intensivt i ca 1h och 20 min, vi betalade per häst inte per timme, så Kicki drog över lite :P Vi jobbade dom mycket bara ställning på volt, att dom skulle trampa under sig och gå i stadig form osv :P Hon har så speciell röst, så man minns verkligen vad hon har sagt hela tiden XD Typ stöd på ytter, ställ med innerbenet och innertygeln, släpp efter på inner och ha kvar stödet på ytter :P

Rico var lite lat i början, han trodde han kunde få slippa undan xD Men efter typ en halvtimme lossnade han och blev superfin :D Faktiskt första gången jag kände att jag faktiskt KUNDE RIDA ordentligt! :) Trots säkerhetsvästen xD Såg inte lika fint ut som det kändes, men jag är ändå nöjd :) Det är ju känslan som räknas, ändå ;)

Mamma filmade nästan en hel timme av lektionen, bara första 25 minuterna så kunde hon inte filma, för hon hittade inte knappen där man slog om från foto till film på min mobil xD Men hon kom på det alldeles lagom till när det började se lite bättre ut :)

Var faktiskt nära på att ramla av idag! (Mamma filmade, så jag kan klippa bort allt utom det på filmen så kan ni få se hur duktig jag var att hålla mig kvar xD Haha nää han skuttade mest några steg framåt, men såg lite roligt ut :P)

Nu ska jag ut med hundarna :D Kommer strax ;) Filmer kommer troligtvis ikväll, annars i morgon :P

Vill inte att n..

Vill inte att någon ska glömma frågestunden! :) Det tar inte lång tid att bara snabbt ställa en fråga, för min skull :P Och för er som har tid: ÖVERDRIV! Skriv jättemånga frågor ;) :D

Hehe..

Så fråga på nu :)

(PS! Ska åka och dressyrträna i värmdö så kommer vara borta ett ganska bra tag idag :S Kanske hinner blogga från mobilen, annars ses vi i em/kväll :) )Till Frågestunden!

:D

TävlingPÅ DENNA BLOGG :)

Bilden jag ska tävla med:

Hihi ursäkta copyright-bomben. Men man är visst tvungen :)


Frågestund!Fråga vad ni vill, så svarar jag så gott jag kan! (Och ärligt förstås!) :D


Söndagsdressyr!Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrlektion på volten
Längd: 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: Bruna Benskydd fram, ljusblått schabrak, svart dressyrsadel, svart träns utan nosgrimma, tvådelat tränsbett (snygg matchning? xD) 
Intensitet (1-10): 6 (mest travarbete, men även skritt och lite galopp)
Känsla (1-10): 8,5 (han kändes jättefin!)
Övrigt: I början var han bara springig och lite överpigg, men ungefär i mitten gick Therese iväg och hämtade en hammare (för att slå bort styltor från Sunnies hovar) och när hon kom tillbaka var Rico en helt annan häst! Han var en riktig dressyrhäst! :D Idag var nog den bästa lektionen för Therese hittills. I skritten var han jättefin, i traven likaså, och galopperna var lugna men ändå så var han pigg och framåt, men väntade liksom :) :P

Fick nytt hopp om Dressyrtävlingen om två veckor, men är lite förvirrad - läs och hjälp mig HÄR!

 
Haha, han ser alltid så nöjd ut när han är klar med dressyrträningen xD :*

Tävlingsdatabasen!Såhär ser det ut i klassförteckningen på dressyrtävlingen :S Jag är då först på reservlistan till Lätt C:2, därför har jag skrivit med röd text "nr 1" och strukit under de klasser jag menar.

Max antal ekipage per klass är 35, och nu är det 34 i LC:2. Eftersom jag är först på reservlistan, borde jag väl räknas med även fast det står 34 starter? Dom räknar väl inte med dom på reservlistan förrän senare då eller?

Jätteförvirrad nu! Snälla kan någon lite mer kunnig hjälpa mig??? Min första lokala dressyr, så vet inte riktigt :O


Hade himlans bråttom.

Hade så himla bråttom i morse, till stallet :( Hann inte gå in på datorn alls :S

Kollar faktiskt på hästhoppning på Svt1 ;)  Det är från Göteborg Horse Show, spännande! :)

USCH! Svante Johansson och hans häst missförstod varandra, så de hoppade typ rakt igenom en mur :S Han galopperade runt en stund bara för att kolla att hästen inte gjort illa sig, sen hoppade han bara en enkel oxer som bra avslut på vägen ut :) Tyckte det var bra gjort av honom :P


Här är en bild på Svante Johansson, men hästen på bilden har inget med det här att göra :)


Farsta idag

Var på Farsta idag med alla roliga ryttarvänner :D

Orkar inte gå in på detaljer om vad vi gjorde hela dagen.. men vi satt mest uppe i cafeterian, sen körde vi "flaggan"! (Dock var var jag en riktigt satsande och offrande lagmedlem, som sprang direkt över till andra sidan för att distrahera dom i andra laget - så att någon annan kunde springa xD Men det hela slutade med att jag satt i fängelset resten av leken - ingen kom och räddade mig, så fick försöka mig på grodhopp xO)Vi åkte hem strax efter 3, sen satt vi och redigerade lite raw-bilder som Sofia Rudberg fotade med min kamera idag :P


Här är då Mimmi och Leonardo ;)

Alice har åkt hem nu, men Mimmi ska stanna kvar lite till :D Hon ska nämligen sova här :)

Godnatt!


svar

Sofia/Kanin om Och den lyckliga vinnaren ääääääääär....:
Jag visste att han reds utan nosgrimma ibland. Men blir han det varje dag? :)

Svar: jaa, vi har helt tagit bort nosgrimmorna på båda våra träns :P Senast jag hade nosgrimma var på första hoppningen för Cathrine, och sen kom vi på att den inte behövdes där heller :)


Lina.
om Tänkte fixa en veckoplanering:
Oj, där var ju jag :D
Vi saknar dig D: <3

Svar: Jag kommer till Farsta idag, hade jag tänkt :) Ska försöka hinna med Torunn annars åker jag buss lite senare :P

Nytt!

Nu har vårt reflextäcke kommit :D Använde det idag förövrigt :) Och när vi besällde den kostade den bara 280:- men nu när jag kollade på Horze hade dom nästan fördubblat priset!!!??? :O Nu kostar den 459:-


Dagens ridning :)

Häst: Rico
Aktivitet: Lång klätteruteritt i skogen
Längd: +60 min?
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: Bruna Benskydd fram, marinblått schabrak, brun prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma, rakt odelat bett, nytt reflextäcke från Horze
Intensitet (1-10): 6 (intensiv klättring i skogen)
Känsla (1-10): 6 (Han lyssnade fint på halterna, han var lite för mycket framåt men väntade ändå på mig! :D)
Övrigt: Vi red dubbla rundor i skogen idag, mamma red klätterstigen bort mot galopp-/ridstigen och sen bytte vi så jag red samma väg tillbaka :P Han pustade och flåsade jättemycket, särskilt på hemvägen xD Och sen när vi kommit ut på gatorna igen så gick han och frustade hela vägen upp på volten :) Red ett varv på volten, sen satt jag av :P


Haha söt häst :)

Sen när vi kom hem fick vi lyxmackor till middag: :D

Usch ser inget gott ut på bilden, men det var det i alla fall! :D

Spanskaprov

Tråkigt inlägg nu också, måste plugga spanska (har prov!)


Längtar efter vackraste... <3


jag är med och tävlar om..KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN
Tänkte fixa en veckoplanering

Tänkte fixa en veckoplanering MEN har ju inte planerat något ännu! Allt jag tänkte göra är bara KANSKE, KANSKE, KANSKE!

Här flyyyyger man visst över hindrena :P <3 hihi :D


Hemma och pluggar

Tråkigt idag, stannade hemma idag för att plugga till provet i morgon :S Mamma skulle bara longera idag, så hon kunde åka själv :)

Finns en liiiiten chans att jag kan vara med på klubbhoppning på lovet :D Skulle faktiskt vara kul :P Men kan bli lite svårt, för pappa (som kör transporten) jobbar ju :S Hmm..


Och den lyckliga vinnaren ääääääääär....

1. Rico var den första häst jag provred. FALSKT! (Han var på samma stall som dom första jag provred, men honom provred jag sist :P)

2. Rico har en väldigt fin stamtavla. FALSKT! (Den är okänd)

3. Rico är importerad från Holland. SANT!

4. Rico har tävlat upp till LA med sin tidigare ägare. FALSKT! (egentligen vet jag inte vad han har gjort med sina första svenska ägare, men vi köpte honom av ett försäljningsstall :P)

5. Rico är en storhäst på 155 cm i mkh. FALSKT! (I annonsen stod det 155, men för ett tag sen mätte vi om honom och han var 151 utan skor och broddar - alltså ca 153 cm i mkh. Bloggade faktiskt om det då ;) )

6. Rico har bara varit i Sverige i ½ år. FALSKT! (Rico har varit i Sverige i snart 1½ år, han hade varit i sverige i 1 år när han kom till Stall Wia)

7. Rico är livrädd för hundar. FALSKT! (han älskar hundar! Han och Yazzi verkar vara lite förälskade, som brukar stå och pussa på varandra xD <3)

8. Ricos fullständiga namn är Rico. SANT!

9. Rico och jag har hoppat ca 1m på träning. FALSKT! (vad jag vet i alla fall... Senast jag frågade Cathrine vilken höjd jag hoppade den gången sa hon 90 cm, men man vet aldrig - jag tolkar det som falskt)

10. Rico rids utan nosgrimma varje dag. SANT! (Många svarade fel på den här, men han brukar faktiskt inte ha nosgrimma på sig (bara på gamla bilder hade han det :) )

:)

Den lyckliga vinnaren är ALICE :D
 Alice hade 9½ rätt av 10 :D

Alice vinner ÄRAN och en GÄSTBLOGGNING om hon vill det! :)

Ni andra var också jätteduktiga! :P Kul att ni vet så mkt om Rico - det betyder ju att dom flesta faktiskt läser bloggen ganska ofta :P <3


BARA för att ingen är perfekt.

Lägger bara upp det här för att visa att ingen är perfekt! (särskilt inte jag :S)Vad tycker ni? :O

slkdfhlsjwfvncsvä?????????????????

Usch! Kan ju inte rida! :(

Tror det var för att det var så kallt, men Rico studsade runt på tå hela lektionen - men det var värst i början! Kom knappt upp först! (han valsade runt i cirklar så jag hann inte ens sätta foten i stigbygeln :S)

Vi började rida i trav över bommar, som blev till bommar och ett hinder, som blev till bommar och två hinder som blev till en studs- och gymnastikserie. Gick hyfsat tillslut, men hade verkligen ingen kontroll efter serien ... :( Känner mig så dålig, som inte ens kan rida min egen häst :/

Mamma filmade när vi hoppade bana i slutet. Gick som det gick - hoppade IGENOM första hindret, andra hindret gick fint, tredje var en mur (och den kom han helt konstigt på), så blev det så skum sväng med både korsgalopp, omkringstudsande och  full galopp i no-controll, så vi kom inte ens över sista linjen... körde om det där ett antal gånger, gick inte bättre för det! Avslutade med att hoppa bara sista linjen - gick inte bättre för det!

Kändes verkligen urdåligt när jag hade hoppat över sista hindret. Och svag som jag är börjar jag grina också! -.- USCH! Jag kan inte ens rida min egen häst kontrollerat. Jag vet inte om jag ska se fram emot nästa hoppning eller inte? Just nu gör jag inte det i alla fall.

Tråkigt att det bara går sämre och sämre för varje gång, trodde jag hade nått botten redan förra gången - men verkar som om jag gräver ner mig djupare under marken -.-

Funderar på om jag ska lägga upp filmerna eller inte - ni kommer antagligen få en ny syn på mig när ni ser hur "bra" (eller inte!) jag rider :S Och dessutom kommer jag föralltid påminnas om den här gången om jag tittar på den fler gånger!? VET VERKLIGEN INTE VAD JAG SKA TA MIG TILL? :(

Bra:
1. lastningen (han gick snällt på direkt, både dit och hem!)
2. magplattan (nu vet vi att han behöver magplatta - han har redan fått raspor och märken från broddarna :P
3. nu vet vi (anledningen till att jag ofta drar bak skänklarna när jag rider med hoppsadeln, cathrine sa det idag, är att hans sadel åker bak när han hoppar)
4. varma mackor när jag kom hem - gott!
5. vi kom över alla hinder jag styrde mot
6. jag lärde mig mycket för att det inte gick bra

Inte lika bra (kan man kalla det dåligt?):
1. att jag red som en kratta
2. att han var knasig och studsade fram
3. att jag inte hade kontroll (för det mesta)
4. vi kom fel på nästan alla hinder
5. vi avslutade inte bra - det kändes misslyckat
6. att han är så grymt söt - man är som 1 dl spya i jämförelse med 600kg Rico <3

Hoppas jag inte var alltför deprimerande :| (<--- ett försök till en glad smiley)


Hann inte

Hann inte fixa något tidsinställt inlägg! :p Men tänkte blogga lite snabbt från mobilen :) Prövade idag att lasta Sunny först, och efter lite betänketid så gick Rico på helt utan problem! :d Guldstjärna! Vi fick åka till macken på vägen och lufta transportdäcken! Dom var nästan platta :s Nu är vi snart framme! Önska mig lycka till! :d (Självklart kommer jag svara 'inte tack' :p)

Hoppfilmer!

Idag är det hoppning igen ;) Så tänkte lägga upp filmerna från förra veckan :P (jag vet att dom är lite dåliga...)
Andra filmen är HEEELA banan i slutet :P Första är bara hopp på långsidan...
Han tittade lite extra på det blåa vågiga hindret, så det fick vara lågt hela lektionen ;)

Kommer kanske (om jag hinner) fixa ett tidsinställt inlägg åt er i em, för hinner inte blogga sen förrän sent ikväll :)


Det där som kommit upp på många bloggar...

Det är en sak som kommit upp på många hästbloggar på sista tiden, och för rätt många hänger frågan kvar i luften! :)

Hur och varför tävlar och rider Luciana Diniz utan träns på sin häst As-taro? :)

HUR? Många verkar tro att bettet bara ligger löst i munnen på hästen - några har till och med frågat hur i hela fridens namn flyger inte bettet ut munnen!? Jo, såhär är det - det som "håller fast" bettet är en rem under hakan på hästen. Om man kollar noga ser man den nog på de flesta bilder :P

VARFÖR gör hon så då? JO - Hästen har en sjukdom som heter Headshaking Syndrom - vet inte EXAKT vad det är men har hört att just den hästen skakar så kraftigt på huvudet när den har tränset på, så den blir oridbar :)


 

Här är då två bilder på ekipaget :P Om ni vill titta närmre kan ni bara söka på Luciana Diniz As-taro eller Luciana Diniz rider utan träns osv på google :)

Med och utan träns - jag tycker att det ser bättre ut utan träns, men trodde att skakningarna var värre (men dom kanske är värre än det ser ut!).

vad tycker nì?

MITT KLADDKAKE-RECEPT :D

Här kommer mitt ABSOLUT BÄSTA kladdkakerecept :D

Om din kaka blir segt kladdig (men ändå inte såsig) - genombakad i kanten men lite mer kladdig i mitten - DÅ har du lyckats ordentligt!Lycka till!


Halv halvdag

Halv halvdag idag :D Vinterfriluftsdag, gick promenad på isen och sen spelade vi innebandy och killerboll ;) Jag och Mimmi tog med vovvarna och gick :) Skulle slutat 12, men vi var snabba så vi slutade halv 11 istället :D

Sitter och äter kladdkaka nu - som jag och Mimmi bakat :D Blir nog en stallfri dag idag, ska plugga :(


riktigt såhär fin blev den inte, vår blev helt misslyckad - såsig :S men god var den i alla fall :P

Tänkte kanske avslöja mitt bästa kladdkakerecept senare :P kanske!


Fööörlått mejj?

Idag har jag verkligen bara bloggat för att blogga - inget vettigt alls har skrivits här! :( Har haft så fullt upp, att jag inte haft tid för några långa betydelsefulla inlägg... :S

SKÄMS JÄTTEMYCKET, verkligen! :(


TÄNK att man faktiskt klagade på värmen..? Ångrar mig nu! Ge mej värme :( Ge mej sommar :(

(Kommer en veckoplanering i morgon tror jag!)


300

Detta är då bloggens trehundrade inlägg! :D 

Känner ett stort sug efter att rida barbacka, var så länge sen! :( Men jag har bestämt mig för att jag ska göra det när det är ljust (i helgen?) - annars kan ju ingen fota :P

Någon frivillig fotograf? :)Rico

Fler bilder kommer i morgon :)
Prövade att fota i RAW-format idag :) Lätt att redigera, men lite jobbigt att göra om amma bilder till JPEG sen - dom som inte behöver redigeras ;) Jag vet att man kan spara i JPEG och RAW samtidigt när man fotar, men det tar så mycket plats på minnet :( Men ska rensa minnet nu, så kan jag göra så sen :P

Fotar ni i RAW?


Nu!

NU har jag mejlat till 8 ställen där jag kanske vill praoa! ;) Det har varit en massa fotoställen, fotobutiker, ridsportsbutiker osv :) Hinner inte hitta nåt bättre känner jag, men skulle varit kul att praoa på någon fotostudio eller där man redigerar bilder mm :O :( Men jag är väl lite sent ute - som vanligt :S

Dagens ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Dressyrlektion på volten
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: Therese Berganäs
Utrustning: Svarta Benskydd fram, ljusblått schabrak, Dressyrsadel, brunt träns utan nosgrimma, tvådelat bett, ländtäcke i fleece (från hööks)
Intensitet (1-10): 6 (skritt och travarbete, även fram och bakdelsvändningar)
Känsla (1-10): 6 (gick bra till och från, fick till några bra framdelsvändingar - som vi har JÄTTEsvårt för - och vi gjorde en halvhaltövning som jag kallar Thereseövningen xD)
Övrigt: ... inget speciellt med dagens ridning, men han blev väldigt fin ibland, men det höll sig inte kvar hela tiden :P

Häst: Rico
Aktivitet: NH på volten
Längd: ?
Tränare/Instruktör: -
Utrustning: Repgrimma och ledrep (i början och i slutet), täcke i slutet
Intensitet (1-10): 3
Känsla (1-10): 4 (var så länge sen att jag knappt minns hur man gör saker och ting! :S)
Övrigt: Började med att "longera" honom lite i skritt och lugn trav, runt mig. Sen gick vi över en filt jag hittade, som var ihoprullad. I början vågade han inte ens gå nära den ihoprullade filten - MEN efter jättelång tid så kunde han faktiskt stå på filten, när det var helt utrullad :D :D :D Superduktig, och det blev jättestor skillnad ;)


DUKTIG PÅLLE :) <3KUL

KUL att så många har gissat på Sant eller Falskt OM RICO :)

Det inlägget kan ni kommentera HÄR!

Ska göra en hel del nu i kväll.. Ska leta praoplats, ska skriva dagens ridning inlägg, ska blogga massor, ska läsa andras bloggar... och juste, har ju fotat lite idag - ska lägga upp bilderna på datorn, sen här! Och jag skulle ju egentligen fixat dom där hoppfilmerna... :S Men det blir ju aldrig av! :ONu har ni allt varit duktiga!

Jag brukar oftast ha runt x antal unika läsare om dagen.
Ungefär var femte dag sjunker unika läsarantalet med en tredjedel av x.
Nu har den höjts från x till nästan 2x.
Fortsätt
så, mina fina läsare! :)

Ni som har jobbat med ekvationer i skolan fattar säkert allt det där med x och 2x osv :) 2x är detsamma som 2 gånger x, och x är då den hemliga siffran :)


lyx!

Är det bara jag som ser det som en lyx att sova till 9 på helgerna??? :D Så himla skönt att vakna av sig självt, utan väckarklocka! :3


Hehe... inte så passande bild kanske?? :) Tänkte lägga upp en söt bild på Önska, men den var tagen med mobil för riktigt länge sen, så inte så lätt att hitta bland alla dessa bilder... :O


De senaste 10 dagarna...

...har jag skrivit ca 3,7 inlägg om dagen i genomsnitt :) Vissa dagar bara 2 och andra dagar 5 :P Synd på dom där få tvåorna som förstörde allt xD Men jag har i alla fall blivit bättre nu om man jämför med för några månader sen :)


Sant eller Falskt

Här kommer en Sant eller Falskt om RICO :D Jag tror att allting har nämnts, nån gång, nånstans på bloggen, men man får väl leta ihjäl sig xD1. Rico var den första häst jag provred.
2. Rico har en väldigt fin stamtavla.
3. Rico är importerad från Holland.
4. Rico har tävlat upp till LA med sin tidigare ägare.
5. Rico är en storhäst på 155 cm i mkh.
6. Rico har bara varit i Sverige i ½ år.
7. Rico är livrädd för hundar.
8. Ricos fullständiga namn är Rico.
9. Rico och jag har hoppat ca 1m på träning.
10. Rico rids utan nosgrimma varje dag.

VIKTIGT:
(Jag sparar alla svar i ett Word-dokument så jag kan ta bort dom - annars kommer alla svara samma som dom som vet mest om honom xD om ni undrar varför det är så få kommentarer på det häst inlägget - jag tar bort dom, och sparar dom någon annanstans! ;) )

GISSA PÅ :D

10 saker ni kanske inte visste...


1. Jag rör mig inte UR FLÄCKEN när jag sover! :O

2. Jag HATAR Amy Diamond och Justin Bieber... :)

3. När jag var liten hade jag både cykelhästar och lufthästar :3

4. Jag drömmer sällan mardrömmar! (peppar peppar..?) Senast var för mer än 3 år sen tror jag...

5. Jag är en fuxmagnet 8'D

6. Jag är väldigt mörkrädd och om jag tex går på en mörk gata tror jag alltid att någon gömmer sig i busken eller bakom ett träd! :S

7. Nu efter flytten får jag ofta för mig att någon gömmer sig i mitt hus...

8. Om jag kliar mig på ryggen med vänster hand måste jag klia mig på ryggen med höger hand, om jag rätar till hjälmen med vänster hand måste jag göra detsamma med höger hand osv.. :O

9. Jag är en godisgris! :D Jag älskar godis! :D

10. Jag ÄLSKAR apelsiner och äpplen :D Äter MINST två varje dag, och om jag glömmer så måste jag äta fyra nästa dag xD

Hoppas ni blev lite överraskade :D

-
Första bilden på Rico när han kom hem <3


Effective riding!

Idag var det Effective Riding för Toini :D

Gick bra, han var duktig och så men det var mest i början, sen blev han så trött i huvudet haha xD

Häst: Rico
Aktivitet: Effective Riding på Bergas volt
Längd: ca 60 min lektion, 20 minuter uppvärmning innan
Tränare/Instruktör: Toini (+efternamn?)
Utrustning: Nya svarta Benskydd fram, ljusblått schabrak, Dressyrsadel, brunt träns utan nosgrimma, tvådelat bett, ländtäcke i fleece från hööks
Intensitet (1-10): 6 (var nog jobbigt för honom i huvudet, men vi arbetade bara i skritt och trav)
Känsla (1-10): 6 (gick jättebra i början, men sen blev han lite trött i huvudet och bara sprang på...)
Övrigt: Vi började med att jag fick rida på en 20 metersvolt i båda varven i skritt och trav, så Toini fick se hur jag red och vad vi skulle göra på lektionen (hela lektionen var fokus på min sits, balans, mm - inte att jag fick rida med ett spö i armvecken eller stå upp i lätt sits utan tyglar, utan det var mycket mer ovanligt och avancerat än så xD)

1.NÄSTIPPEN! Många ryttare tittar ner när dom rider (inklusive mig!) Ner behöver inte vara att man hela tiden kollar ner på manken på hästen, utan minsta lilla vikt framåt på huvudet gör att hästen får en tyngd och obalans på framdelen, som belastar frambenen och bogen. Man ska alltis rida som man gör på tävling (missförstå inte, med detta menar jag att på dressyrtävling är det få som sitter och kollar ner på sina händer, då har man nästippen vågrätt och kollar vart man ska! TÄNK PÅ ATT HUVUDET ÄR TYNGRE ÄN VI TÄNKER PÅ!

2.ÖGON PÅ AXLAR, HÖFTER! Om man tänker sig att man har ögon på axlarna och på höfterna, så ska man ”titta” med dom ögona när man ska svänga, och inte bara vrida huvudet och se vart man ska och styra med tyglarna. Händerna följer med också när man vrider sig.

3.BENEN! Som när man står på marken, så ska man gå åt höger: då tar man fram höger ben och då hamnar vänster ben lite bakom. Så kan man hjälpa hästen ännu mer på tex voltspår ifall det blir vingligt eller fyrkantigt.

4. OM BOGEN FALLER UT! Om hästen svänger med halsen, men inte med bogen (bogen faller ut), så måste man hålla emot med ytterskänkeln och yttertygeln. (stödja upp)

5.FLYTTA BAKDELEN! Ett steg, släpp på trycket, ett steg, släpp på trycket osv. Oavsett hur många steg/varv du ska flytta.

6.MJUKA ÖVERGÅNGAR! Att man ger hästen tid på träning mellan övergångar tex skritt och trav, man rider lätt långsammare, halvhalter. (Om hästen drar upp huvudet när man gör övergångar.)


Okej det var nog allt! Tog med kameran idag, men mamma ville inte fota för det var så kallt...

det roliga var att man verkligen kände skillnad när man gjorde såhär! :D

Innan lektionen började red jag ut en liten stund på gatorna, sen skrittade jag igenom programmet LC:2 på den bortre sidan av volten, det gick bra! han var jättefin och eftergiven, även på lång tygel haha :P

Kan lägga upp lite bilder från andra tillfällen senare (andra ridlektioner osv)!

Kram


Nytt!

NY UTRUSTNING!

1. Lädergjord med magplatta, Claridge house, från HÖÖKS 
2. Reflexridtäcke, från HORZE

Har äntligen hittat rätt storlek och modell på sadelgjorde ;) Det blev en brun från Hööks :)
Reflexridtäcket har vi köpt ett tidigare, men då fanns det bara 125 och 165 - vi tog 125 och det var såklart för litet :P Men nu har vi sålt vårt reflexridtäcke till en annan i vårt stall, som har en ponny :) Nu har vi beställt stl 135, och det blir nog bra :)
grattis

GRATTIS Stella och Alice  ;D Stella svarade först, men Alice svarade mest korrekt och utförligt, om man säger så :P


Förlåt, Stella - hittade ingen bättre bild just nu!
Bilder...?

Kanske kan lägga upp lite bilder.. men först ska jag berätta att det inte blir något Dagens Ridning inlägg idag, för jag red inte :P Mamma red långa rundan bort genom klätterskogen och runt på gamla stockholmsvägen, sen bakom stallet tillbaka ;)

HIHI här kommer en liten bildbomb på bara mig (a) ... och en humla som var väldigt rolig! xD Brukar ju mest lägga upp bilder och så på andra som rider, men tänkte att jag skulle leta upp lite roliga (?) bilder på mig när jag rider :P + haha hur långt mitt hår har blivit XD


Brukar vara lockigt, blir så kort då! xD Men såhär är det egentligen :P när det är liite lockigt bara (ifall någon ville veta... :$)


Jag och Eros :)


HIHI :D (har tagit kort på ett framkallat kort med mobilen... så den är lite skum, bilden xD)
Här hoppar jag 70 oxer för första gången :P Hoppade en häst som heter Winden, skitsöt :D haha kommer ihåg den blåa säkerhetsvästen jag hade då, min första 8')


Jag och Eros igen ;)


Jag och Eros IGEN ;)


Galopp på ängen med sötaste Pilgrim <3 Huset i bakgrunden är vår sommarstuga :P


Mer galopp :P Dock såg han inte lika glad ut här, men tror han lyssnade på mig - smackade lite ibland ;)
om ni tittar riiiiktigt noga så ser ni nog mina hundar också! Den som hittar först får länkning (eller äran om du inte har en blogg)


Galopp galopp ;)


HAHAHAAHA XD Förlåt, så himla söt bara! Humlan hade fastnat, om ni undrar vad det blåa är så är det pipen (?) på en vattenkanna <3 haha ;) Jag och mamma ägnade typ en timme åt att försöka få den att flyga ut andra hållet XD Den fattade typ aldrig ;) Men tillslut så gjorde den det, så det var bra ;)


jag och Goliat ;)


Jag och Goliat IGEN ;)


jag och Goliat ;)


Samma... goliat och jag


KRÅKHOPP ;D Haha ;) han är så söt :P Goliat ...
Jag och Goliat UTE :D


Guuud vad jag saknar att hoppa på en stor utebana med bara långärmat! :O Varför är det inte sommar???

Hoppas verkligen att några av er tog er tid att kolla på bilderna, för det tog hela min fredagkväll att hitta dom, föra över dom på datorn, ladda upp dom och skriva lite beskrivning till dom! ;)

Bloggar bättre i morgon, då kommer nog även filmerna från hoppträningen ;)

Stallet

Nu ska jag berätta lite om stallet där vi har Rico!

(Bilder har jag tidigare lagt upp här, ifall ni vill se hur det ser ut :) )

REN FAKTA:

Stallet heter Enliden, ligger i Stockholm, bara 10-15 minuter med bil hemifrån oss. Vi har stora fina hagar uppdelat i två hagar valacker och två hagar ston. Hingstar finns det inte några i vårt stall ;).

Bredvid stallet har vi en uteridbana som kallas "volten", jag säger volten, mamma säger volten, alla säger volten :) Så när jag säger "volten" så är det självklart inte en liten rund inhägnad volt, utan en uteridbana :P

I stallet finns det 15 boxar, ett skåprum, ett täckes-torkar-rum, och en foderkammare.

Ovanför stallet ligger loftet, för att komma upp dit måste man gå upp för en spiraltrappa bredvid containern där vi har vårt gödsel ;)

Vi har även en strö/foderbod och en mockningshage.

VAD SKA JAG NU BERÄTTA???

Jo, stallet ligger alldeles vid en liten skog, så om man bara ska rida ut en kort runda så kan man rida bakom stallet. Det finns bra klätterstigar en bit bort, och mysiga små vägar. Det är ganska mycket asfaltvägar och mycket ombyggnad i området, men sålänge hästen är trafiksäker så är det inget problem :P dessutom så verkar hästarna vänja sig vid ombyggnaderna efter ett tag, ena dagen så kan det vara en stor grävd grop mitt i vägen, och nästa dag står det ett hus där XD Haha dom bygger inte hus mitt i vägen, men ni fattar vad jag menar?? ;)

Har fått veta för att tag sedan att stallet ska rivas och byggas nytt en bit bort - för tydligen så ska dom bygga en skola där! -.- En ganska stor skola kommer det bli, så vet inte riktigt hur kul det kommer vara att ha häst där, bara en liten bit bort sen.. Men förhoppningsvis kommer det bli bra i alla fall!
   Det första jag tänkte när jag fick höra det där (och kanske det första jag sa också..?) var att varför kan dom inte bygga skolan där nya stallet skulle vara istället??? Självklart finns det säkert ganska många anledningar till att skolan ska vara där den ska, och stallet där den ska... Men synd att riva ett sånt fräscht stall... 
  
PLUS OCH MINUS MED NYA STALLET:

+Vi kommer troligtvis få ridhus
+Närmre till klätterstigarna

-Synd att riva så fint och fräscht stall..
-Skolan kommer ligga bara 100 meter bort, och det kommer vara en skola med typ 1-9 (?) inte helt hundra på det men det kommer i alla fall vara 6,7,8,9:or och dom är inge kul alls (haha syftar på dom där äckliga som styrs av grupptryck, och kan hitta på vad som helst för dumt för att "va med" i gänget...! -.-
- Kommunens "enda" krav är att stallet ska driva en ridskola (!) har jag hört! Och jag tror att både Berga, Lövsta och Vista OCH Enliden ska dela på platserna, stallet kommer typ inte bli större än vad det är nu. :O Så ska dom driva en RIDSKOLA där också??????!! Vad tänker dom med? :S
-Att det finns mer minus än plus, vad jag kan komma på i alla fall..

JAHAPP.. Kanske kan bjuda på lite bilder snart, har varit dåligt med det på sista tiden ...


Dagens ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Hoppträning
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör: Cathrine Persson
Utrustning: bruna Benskydd fram, marinblått schabrak, brun hoppsadel (prestige versallie), brunt träns utan nosgrimma, tvådelat tränsbett
Intensitet (1-10): 7 (Han verkade vädligt trött och seg idag, så det var nog jobbigt för honom - och MIG för jag fick skänkla rätt mkt... I galoppen särskilt ;) )
Känsla (1-10): 4 (han var inte lika framåt som han brukar, och det blev vingligt mellan hindrena. Men själva sprången kändes riktigt bra!)
Övrigt: Mamma filmade liiite, påminde henne lite då och då, men sen glömde hon i alla fall... Pappa åkte ju inte med idag, han rider på ridskola (western) på torsdagar. Han brukar filma mest tror jag, han vet hur min mobilkamera funkar ;) Vi hoppade inget särskilt idag, men en serie hoppade vi med: galoppbom, studs, ett galoppsprång, hinder, tre galoppsprång, hinder ;) Och lite bågar också ;)

Är grymt taggad till nästa gång, eftersom det inte gick så bra idag :P Vill liksom ta revanch om man säger så :P Och dessutom kan det nog (förhoppningsvis) bara gå bättre ;)

Lastingen:
Blev lite bråk med att lasta på ditvägen idag, var en massa smådetaljer som störde tror jag...
1. Vi hade bommen uppsatt fram - har inte haft det tidigare
2. Transporten stod på ett annat ställe än tidigare gånger (omvänt och ganska många meter bort)
3. Vi hade satt upp en åtskiljevägg (svart i typ plast) för han och Sunny skulle åka tillsammans :P Den tyckte han var jätteläskig!
4. Sunnie stod där bredvid, tror Rico undrade vad hon gjorde där egentligen XD

Efter hoppningen gick lastningen mycket bättre, han fick en guldstjärna :P Och en massa morötter förstås ;)

Prövade att lasta av bakåt idag, så han fick backa ut :P Var inget speciellt med det, han stapplade ut som ett tänt ljus - superduktig :D 

FILM KOMMER I MORGON! (blev dock bara två filmer, en på serien och en på serien + några till hinder :O)OM min morgon...

Sofia/Kanin om Min morgon...:
Om du får plats på Farstas tävling, så MÅSTE du vara med på den!!!<3 ;) :D

Lina. om Min morgon...:
PRECIS, Kanin tog orden ur munnen på mig (från tangentbordet..?)!! <3


SVAR: Jo det är ju klart att jag ska :D :D :D Ska hårdträna dressyr på sportlovet, eftersom volten är som den är för tillfället :P


Påväg till hoppningen! :d

Bloggar från mobilen nu ;-) Sitter i bilen påväg till hoppträningen, lastningen gick inte bäst.. Men det gick i alla fall till sist :p fanns lite anledningar för honom att krångla, Men han borde ändå lita på mig :( Men han kom in sen i alla fall, så det var bra! Nu är vi nog snart framme, så ska värma bettet!! :d kommer nog film sen, om batteriet håller :)

Lite bilder

Här kommer lite bilder från igår och förrigår ;D


VISST ÄRE JÄTTESNYGGT MED MARINBLÅTT TILL DEN HÄR SADELN OCH DEN HÄR HÄSTEN!? :D


Första gången jag lindat NÅÅÅÅGONSIN :P Säg gärna vad jag gjort fel! (är den inte lite för långt ner eller tar jag fel??


Haha söt han är :3 Men han verkade inte tycka om den, haha XD Eller så kanske han tyckte det var för mkt tryck i nacken (tryck i nacken får dom att sänka huvudet), han är ju väldigt känslig för sånt... :S :)


Massagerykt ;D Han hade huvudet så långt uppbindningssnörena tillät, men sen satte jag på ett grimskaft istället så kunde han ha huvudet nere vid knäna ;) :) :D SÖTE HEST ;)


Söt va? :P Råkade ta med blixt, så det blev jättekonstigt på bilden :3


SLUT PÅ BILDER! Hinner inte mer ;) Glömde säga förut att jag kvällsfodrade igår :P Jättemysigt :) DOCK kommer man hem väldigt sent då, så hann inte göra läxorna (A) :P Fast det är mest massa sidor vi ska kunna i böcker, så inte så viktigt enligt mig ;)
(Går)dagens ridning

Häst: Rico
Aktivitet: Westernridning på volten
Längd: ca 10 min (tömkörde innan)
Tränare/Instruktör: -
trustning: Nya svarta Benskydd fram, brunt schabrak, barbackagjord, brunt träns utan nosgrimma, rakt bett
Intensitet (1-10): 3 (var nog jobbigt för honom i huvudet, men vi skrittade bara så inget tempo idag)
Känsla (1-10): 5 (kändes inget speciellt, men han lyssnade och var lydig)
Övrigt: Första gången jag skuttade upp idag, så hade barbackagjorden åkt för långt bak, så det kändes jättekonstigt! Så vi "sadlade"(?) om ;) Efter det kändes det bättre, ovant såklart - men ändå bättre! Man fick värsta stolsitsen i den, men det hade ingen stor betydelse när vi körde western ändå :P Vi började med att göra övergångar skritt-halt-skritt-halt osv, med bara skänklar (långa tyglar). Det gick bra! När vi stod stilla var han jätteotålig, men sålänge vi höll på med något var han lydig och snäll :3 I alla fall, efter övergångarna tog mamma fram bommar och la två parallelt med varandra, och den sista (tredje) tvärs över "den parallella linjen" från bommarna - fast en bit bort.

Såg ut såhär:

De streckade linjerna är hur man bland annat kunde backa och skritta igenom.

Efter det övade jag på att vända bak och framdelen, flytta åt sidan (parallellt) och början på spinning! ;D Han är så lyhörd och jätteduktig! :D Lyssnar, lär sig, kommer ihåg till nästa gång liksom :P

Super!


Min morgon...

I MORSE:
Hatar att förföljas av otur! Min morgon var antingen en riktig otursdag (blev dock bättre på dagen och framåt) eller så var allt mitt eget fel :O Tror det förstnämnda!

1. Jag började morgonen med att gå in på tävlingsdatabasen (som jag skrev i det här inlägget) och såg att NÅGON tagit sista platsen i tävlingen. Blev såklart rosenrasande och jättedeprimerad XD

2. Åt apelsin (bland annat! - gröt också) till frukost, men den smakade skit så jag mådde illa halva dagen sen efter det.

3. Glömde kolla när bussen skulle gå, så jag gick in på mobilen (gratis internet) på mobil.sl.se, men såklart så hackade mobilen då, så den fastnade vid "Fruängen" -.- Alltså när jag skrev Fruängen...

4. Athina kom inte idag (hemskt va?? xD) :( Haha, en tjej i min klass som ska ta med en deckare till mig (ska låna av henne!) - vi skriver nämligen deckare i skolan snart, och innan det ska vi läsa en deckare ...

Vet att det var något mer, men minns inte vad! ;)


STALLET:
När vi kom till stallet så märkte jag att han hade börjat fälla som en tok! :O Ryktborsten var alldeles täckt med hår, och jag antar att jag ska vara glad - det betyder snart VÅÅR :D

Vi började med att tömköra lite idag, men det gick inge bra alls :S

Red lite sen, kommer ett inlägg snart om det!

...

HEMMA:
När jag kom hem skyndade jag mig som ATTAN att logga in på tdb, och trodde att jag skulle bli lika ledsen den här gången XD MEN! :D Dom hade fixat en reservlista för LC:2 också, så nu har jag anmält mig där! Är först på listan nu :P DOCK krockar det med Effective Riding för Toini... Men vet inte vad jag ska prioritera riktigt :S Inte ofta Farsta har dressyrtävlingar för storhästar som inte är på MSV nivå ;) I alla fall länge sen sist!

ÄSCH nu måste jag sova! :O I morgon är det hoppträning! ;D

(dagens riding kommer i morgon - alltså GÅRDAGENS ridning ;P)

HÖÖKS

Åkte till Hööks idag (igen!) för Mamma och Jag skulle byta sadelgjorden mot en längre, och så skulle vi köpa ridbyxor :D :D :D Hatar egentligen att köpa ridbyxor - man måste ju prova dom först! Men det är nog för att jag för det mesta köper ridbyxor på sommaren, när det är bastu i butiken och man är svettig och trött och vill hem XD
Från början tyckte jag att Jeansridbyxor bara var fult och konstigt, men jag har på sista tiden börjat gilla dom mer och mer ... ;) Så det blev ett par vanliga blåa jeansridbyxor :3


Fiiiiina vaa?? :) :) :)

Vad som var lite kul var att Mamma skulle köpa jeansjodhpursridbyxor! MEN i kassan såg vi att vi hade köpt EXAKT likadana fast hon Jodhpurs och jag vanliga xD

Vi bytte ju som sagt sadelgjorden också, till en längre. Och så köpte vi lite broddar, som vi ändå inte fick i! (egentligen fick vi inte UR dom gamla, så han kan få nya när hovis kommer nästa gång...)

Och så lämnade jag tillbaka huvan, han gillade inte den XD :)


DÅLIG MADDE

Dålig uppdatering, har inte fått tag i datorn förrän nu! :)

Nu blir det ett jäklans långt inlägg, men om jag vore du så skulle jag ändå läsa :3

Ångrade mig, blir så jobbigt med att välja kategori osv.. Får bli flera lite kortare istället!Skulle ha anmält mig till en tävling ...

Mamma betalade in Licensen igår - men den började tydligen inte gälla förrän IDAG??? Så någon annan tog sista platsen i LC:2 Drressyr för Ridhästar på Farsta Ryttarvänner (klubben jag tävlar för). Förföljs jag av otur nu också??? Jag blev överlycklig när jag såg att det fanns EN plats kvar igår kväll, och så kan jag inte anmäla mig förrän dagen därpå! ARG är jag nu. Vad är det för människa som anmäler sig mellan 10 på kvällen och halv 7 på morgonen??? -.- Jo, jag hade tänkt att göra det - MEN någon annan hann före :( SKIT OCKSÅ ...

Måste ha motivation för att träna dressyr lite oftare, annars blir det aldrig av!

Jag får helt enkelt vänta och se, ifall någon kanske  avanmäler sig igen? :(


Haha söt Magi :3

Rico och jag är ju TÄVLINGSSUGNA! :(


Tråkigt

Så himla tråkigt att inta vara i stallet idag :( Dessutom är jag ju hemma hos Mimmi (som sagt) så jag kan inte komma åt mina bilder som jag har hemma :( xD Så vet inte riktigt vad jag ska skriva om faktiskt :S

Kanske kan lägga upp en bild...


FUNKAR INTE ATT LADDA UPP BILDER!!!? :O VAD ÄR DETTA? :(

får alltså ta och välja någon av dom som jag laddat upp tidigare (som i arkivet) ...


En av få bilder ni får på mig, ser inte SÅÅÅ hemsk ut här :S Fast jag tål i alla fall att se på det, och det blir väl bra?? :P

...

Återkommer senare ikväll :)

(Tänkte kanske ha en frågestund? :P Någon som skulle vilja det???)


Mimmi är bäst!

Som ni kanske ser så fick Mimmi välja rubrik -.- ♥

Sitter hemma hos Mimmi nu, vi har suttit vid hennes matbord hela eftermiddagen och tantat oss :') Vi har ätit toast, druckit te, gjort läxor och ätit maränger :3 GOTT :P

MIMMI OCH LEONARDO DA VINCI :))))Dagens ridning

Hinner bara berätta kort nu om dagens ridning :3 Kom nyss hem från stallet, det var Årsmöte + styrelsemöte så tog några timmar :O Först red mamma ut i skogen en stund, sen red jag lite på volten som avslutning:P

Häst: Rico
Aktivitet: Kort dressyrpass på volten
Längd: ca 10-15 min
Utrustning: Benskydd fram, nytt marinblått schabrak, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat tränsbett. 
Intensitet (1-10): 3
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt: Han var jättelyhörd idag, lyssnade både framåt och tillbaka :) Skrittade bara, var lite småhalt underlag. Gjorde öppnor, slutor, ställning på böjt spår, skänkelvikningar, och bakdelsvändningar. Försökte mig på en framdelsvändning, men den gick åt skogen! :S Vet inte vad det är med mig längre, men jag KLARAR INTE AV framdelsvändningar :O Och ändå har jag kunnat det i flera år ...? Fattar verkligen inte xD

Provade även dom nya sakerna, schabraket passade fint - hade det idag när jag red, men sadelgjorden var för kort! Så vi ska byta den till en längre, så ska vi se om den passar istället ;)

Gav honom en massagerykt (när man ryktar låååångsamt och tar i ordentligt! Så det blir mer som massage än borstning :P) sen efteråt :P Han stod med huvudet i knähöjd, och sov XD :) <3 Han älskar dessutom att bli borstad under magen ;D :)

Nu ska jag sova! Bilder kommer i morgon!


Glad Alla Hjärtans Dag :D

Hemma nu från skolan (eller jaa, för en stund sen :P) :D Tog inga läxor med mig idag, bara tungt att bära xD Jag hinner inte göra läxor idag ändå, och eftersom Mamma och Pappa tar Rico i morgon så har jag ju en hel kväll att göra läxor på :P

Det är ju, som jag hoppas dom flesta vet, alla hjärtans dag idag :D Så vi fick 3 geléhjärtan var idag i skolan :P Får ni också sånt i skolan på vissa högtider? Alltså typ lussebullar och pepparkakor vid Lucia, mer pepparkakor alldeles innan jul,  och som sagt; geléhjärtan på alla hjärtans dag :'D

Dessutom har vi ju en Puss- och Kram-ruta som INGEN kan låta bli att gå på, den är liksom ivägen, fyller hela golvet vid trapphuset ;)Hahah ;) vadå överdrivet? :')

Förresten borde det inte vara lagligt att vara så söt :'O Man ser ju ut som ett missfoster bredvid honom :/

Kram :)

115 dagar

115 dagar <3

115 dagar med dig <3

115 dagar sedan du blev min <3

115 dagar sedan du stod där på stallplan, för första gången <3

115 dagar fyllda med glädje, skratt och lek <3

115 dagar som jag älskat dig obeskrivligt mycket <3

Och det gör jag fortfarande <3

Veckoplanering

PLANERING!:

Det har visst blivit ett litet fel här! :O xD Lördag: Toini-lektion ;)

tack Mikaela ;) hade helt glömt :P

Mycket har hänt idag.....

DRESSYR PÅ VOLTEN:

Häst:
Rico
Aktivitet: Dressyr på volten
Längd: ca 60 min
Tränare/Instruktör:Therese Berganäs
 Utrustning: Benskydd fram och bak, blått schabrak, svart dressyrsadel, brunt träns utan nosgrimma, tvådelat tränsbett
Intensitet (1-10): 6
Känsla (1-10): 6
Övrigt: Vi började och slutade med skrittarbete, annars var det mest trav resten av passet.
   Några av oss tog kortare galopper, och det gick bra! (=jag fick stopp på honom!), men jag hade nästan ingen kontroll alls i galoppen, han verkade bara vilja springa ikapp den framför så han kunde galoppera i rumpan på någon annan :S
   Travarbetet gick sådär, som vanligt. Skritten gick bäst, han blev väldigt fin där ett tag! :D I skritten gjorde vi lite öppna och sluta, och även fram- och bakdelsvändingar :P Har fått riktigt svårt för framdelsvädningar, men bakdelsvändningarna gick i alla fall bra ;)


FOTON FRÅN IDAG:
(Ignorera att jag ser ut som en puckelryggad mupp -.- :$)

Idag kom även en kille som skulle ploga bort ALL snö på hela stallplan + parkeringen och han skulle även ta bort "Mount Everest" uppe på volten :D :D :D Ser fram emot att rida SNETT IGENOM eller PÅ STORA MITTVOLTEN xDOjojoj, nu blir det mycket här! ;D Har varit en fartfylld dag med massor som hänt :PHÖÖKS:

Stannade till på Hööks på hemvägen (dom öppnade 11 så hann inte dit innan :S) med pappa :P Det som är så trevligt med att handla hästgrejer med pappa är att han inte säger nej eller stopp till någonting xD Jag tycker att vi har på tok för lite schabrak att byta mellan, så ett sånt fick vi självklart hem :D (bland annat ...)

 
Alltså:
Benskydd (likadana som vi har redan, men svarta)
Barbackagjord (efterlängtad!)
Allround/Hoppschabrak (störde mig lite på den enorma loggan bara..)
Fleecelindor (dom enda blåa som fanns kvar! :D)
Huva (Matchade schabraket :$ var tvungen! xP)
Hovkrats (pappas idé faktiskt :O)
Lädergjord med magplatta (hittade massa märken på vår vanliga sadelgjord, tjocka rivmärken typ, tänkte testa på torsdag att hoppa med den, se om den hjälper/behövs ;) )

Det var allt! Så går det när man inte åker tillräckligt ofta till ridsportaffärer! Då blir det mycket på en gång ;)


NU är jag klar :P

(Kan inte välja kategori! :O Är både nytt, dagens ridning och bilder :P)

Vet inte

Jag vet inte vad jag ska skriva.. Slut på inspiration! :S

Glömde dessutom skriva att jag även läser Jakob Ahlquists blogg och Johanna Grants blogg :P


dagens ridning

Mamma red först ut i skogen ca 10 min, sen red jag på volten ca 10 min :P

Häst: Rico
Aktivitet: Skritt, trav och galopp på volten
Längd: ca 10 min 
Utrustning: Benskydd fram, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat tränsbett. Microfleece-underställsbyxor, överdragsbyxor, långärmad funktionströja, fleecetröja, varmfodrade ridstövlar, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 4,5
Känsla (1-10): 7,5
Övrigt: Galopperade lite också medan mamma fotade :)


Första bilden när jag såg honom i hagen :D

Bark är gott! ;)

Hihi sötis :P

Världens sötaste häst :)

Världens vackraste hästöga <3

Galopp:


Såhär såg himlen ut:


:P

Blev inget hööks idag, men det är spikat nu att vi ska dit i morgon eftermiddag ;)HISS


Finmaskiga hönät från Dalpraktiken :D Superlätt att fylla - känns lite som en vanlig tygpåse -  små hål (3x3cm) så hästen får pilla lite! :)

Vi har två sånna :P Superbra är dom ;)

Vill till stallet!

Jag har längtat hela dagen efter att få åka till stallet! Snart ska jag nog dit, förhoppningsvis hinner jag fota lite också :P Om han är lika lugn som igår vill jag nog ta några galopper på volten, ångrar verkligen att jag inte gjorde det igår! ...


Fullmåne (fotad av mig) :P

Vill svänga förbi Hööks också på vägen, men är inte så säker på att som andra vill det xD ;) Har gjort en liten lista på saker jag ska kolla efter ;)


Dagens...

Dagens filmklipp:

(kan fortfarande inte lägga upp filmer!? Vad är det som är fel??? :S)

http://www.youtube.com/embed/PMfcc0hzGMU

ni får en länk istället... (filmen är lite skum i början, man fattar inte riktigt xD Men jag kommer typ drömma mardrömmar sen :S - den är inge läskig men jag sätter mig alltid in i situationen! kommer ett inlägg om det senare.. xD)

Dagens länk (blogg): 
 
Rebecka :DVad ska jag mer ha för DAGENS... eller VECKANS... ? :)


Bloggar jag läser

Varje dag:
http://skackarna.blogg.se
http://hastdiggaren.blogg.se
http://ricos.blogg.se (haha?)
http://ponnynmarks.blogg.se

Nästan varje dag (glömmer vissa dagar :'O) :
http://reroo.blogg.se
http://stellaorback.blogg.se
http://gillahast.blogg.se


Det är säkert fler som jag glömt just nu, men har hittat lite nya bloggar också..

http://freeworking.blogg.se
http://eveloni.blogg.se

Dom två är några av dom jag hittat nyligen, båda har hästar i mitt stall :3

...

Vad jag verkligen tycker om (när jag hinner!) är att läsa andras bloggar :D Så säg till om jag glömt någons blogg, så kan jag direkt börja läsa den också :D Tycker särskilt mycket om när man läser varandras bloggar, och kommenterar lite varje/vartannan dag sådär ;) Det är kul för alla ju :P

Kram

Efter snöstormen..!

Efter snöstormen blev det strålande sol och jättefint ute! :D Man blev så glad bara av att vara ute! ;)
När jag hämtade Rico i hagen så var det heeeelt igensnöat överallt! När jag skulle gå över en snövall alldeles vid vägen så sjönk jag ner MER än till knäna! Till mitten av låret typ :S xD


(Det var istappar på täcket, på benen, på ansiktet, öronen :S xD)

Pappa följde med idag, bara under själva uteritten (- sen skulle han på teater med mamma och hans bröder + familj ;D) Vi hade tänkt att rida i skogen lite, bara bakom stallet - men det kunde vi glömma! xD Det var upp till knäna med snö på dom ställen det var MINST snö xD Så vi red lite på gatorna en stund istället, vi träffade på en plogbil, några snöslungor och en gubbe som skottade med en stoor spade ;) När vi kom tillbaka gick jag upp på volten med Rico, där var det nästan helt orört (någon hade ridit ETT varv, så resten var orört), supermysigt var det ;D Jag travade runt där flera varv, växlade mellan skritt, trav, halt och han var jättelydig :D Nu såhär efteråt ångrar jag att jag inte tog några galopper också, men hoppas att jag får chans att göra det snart, innan snön blir för djup/smälter bort/blir till is...

Häst: Rico (<-onödig punkt?)
Aktivitet: Uteritt sedan några varv på volten
Längd: ca 30 min uteritt + ca 10 min volten 
Utrustning: Benskydd fram, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat tränsbett. Microfleece-underställsbyxor, överdragsbyxor, T-shirt, fleecetröja, varmfodrade ridstövlar, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 4
Känsla (1-10): 7,5
Övrigt: Han var ganska tittig på själva uteritten, men på volten var han jättelyhörd och lyssnade på både förhållande och framåtdrivande hjälper :D

Känns verkligen som om vi kommit varandra närmre nu <3 Jag kommer ihåg i början, kanske en månad efter han hade kommit, så fort han blev lite tittig eller rädd för något så trodde jag att han skulle sticka! Eftersom jag märkte ganska fort i början att han inte lyssnade på mig utomhus (om vi travade lite, sen skulle jag sakta av - så gjorde han det inte), så litade inte fullt ut på honom när jag satt på ryggen :P Men nu, och särkilt idag, kände jag skillnad!

Söker (ev?) fotograf till på Torsdag (ska hoppträna) :P (Smsa <--- mina närmaste vänner/) Kommentera? <3


Halvdag!

Alla bussar var inställda, så jag fick gå till skolan :'O Kom nästan försent till första lektionen, då vi hade prov i Engelska. I slutet var det som en mindre uppsats man skulle skriva om vad man hade gjort igår eller förra helgen - jag gjorde ingenting igår, utom att plugga då, och jag minns inte vad jag gjorde i helgen :S xD Så där gick mitt VG ner till G- skulle jag tro :S

Vad som var bra med snöovädret idag - inga bussar - inga bilar - alltså kunde inte vår mat komma! :D Vi håller på och bygger om i vår skola så vi får uppvärmd mat från andra skolor i närheten :O XD Sunkig skola, jag vet ;) Men eftersom det inte kom någon mat så fick alla gå hem när lunchen skulle ha börjat ;D Så nu sitter jag hemma hos Mimmi och vi ska snart äta pannkakor :D


:D hihi kolla Alices miiiin <3 <3 <3 Saknar att hoppa världens sötaste hopp ponny :'( Silver in my <3

Hinner inte!

Brukar hinna göra långa inlägg på morgonen, men jag hinner inte! :O Har ju som sagt prov idag, första lektikonen kl. 8 - så jag kan minibomba lite bilder igen! Åker direkt från skolan till stallet idag så kommer inte blogga förrän ikväll, men då ska det allt bloggas ;D


Haha ful bild :S När jag red Pilgrim i somras, ful bild för halsen ser jättesmal ut, jag står upp i min lättridning just det ögonblicket, bilden togs innan jag lärde mig att lyfta upp händerna, och han ser nästan rädd ut, men han tittar ju på Lina som fotar :3


Solros (foto: jag :P)


UPP MED HÄNDERNA MADDE! :O


Söta Alice Hoppar Söta Goliat :) <3


Vår gamla altan/entré :) Visst ser det hemtrevligt ut? :D


Mimmi :) <3


Lina (min gamla ridlärare) visar hur man gasar på :) :D


På Farsta Ridskola rider man faktiskt ut ibland också ;D :)


Rebecka och hennes snygga nikon (syns knappt) :D
Grattis Önska :D

Sorry för dålig uppdatering, har inte hänt något - bara plugg! :O Har ju prov i morgon i Engelska ;)

Tänkte ta och gratta en mycket speciell individ - någon som ligger mig mycket varmt om hjärtat :') <3

Grattis Önska! :D Vi tar och firar dig ordentligt nu på söndag, då veckodagarna är så stressiga :3 Förlåt att det inte har blivit så roligt på din födelsedag, men på Söndag ska det bli presenter (och kanske tårta!) :P


Puss och kram, grattis på födelsedagen gumman :) <3

Glöm inte att gratta henne ni också (a) :D

Skor :D

Idag ska Rico verkas och skos :D


Goliat får stå för bilden :D Söte hest :)

Dagens ridning - HOPPNING :D

Idag provade vi att hoppa i ponnygruppen (stora ponnisar!) och jag tycker det gick fint!

Häst: Rico (<-onödig punkt?)
Aktivitet: Hoppning för Cathrine Persson!
Längd: ca 50 min (egentligen 60 min, men jag hoppar alltid först så brukar skritta av och sadla av sen när jag hoppat klart sista banan/övningen :3)
Utrustning: Benskydd fram och bak, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat tränsbett. Strumpbyxor, ullstrumpor, ridbyxor, stövelstrumpor, funktionströja, fleecetröja, varmfodrade ridstövlar, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 8,5
Känsla (1-10): 8,5
Övrigt: Han lyssnade väldigt bra idag :D :D :D

Vi hade så bråttom från stallet idag så det blev ett missförstånd med sadelgjorden ... xD Ingen la in den i bilen :'O Blev alldeles förkrossad, men vi kunde låna någon c-ponnys sadelgjord som red i gruppen innan :D ;D TUUUR! :D Den var nästan för kort, men det gick :) Det var en svart med platta :3

Direkt när jag satt upp och började trava igång honom (brukar skritta fram honom från marken medan gruppen innan rider klart sista minuterna) så kände jag hur samarbetsvillig och positiv han var! :D han var framåt, men väntade på vad jag hade tänkt att säga, om man uttrycker det så ;D Haha :)

Vi började hoppa nån slags gymnastikövning, sen hoppade vi lite oxrar ur sväng, kombination och mur bland annat hoppade vi också :3

Han får i alla fall en GULDSTJÄRNA för lastningen idag, han sprang på transporten på ditvägen, men på hemvägen krånglade han lite i början, men sen gick han snällt på :)

Själva hoppningen kändes bra, lite vingligt emellanåt men det var ganska svåra övningar, ur sväng och ganska högt också :) Han vägrade inte en enda gång (eller rev), utan bara råkade smita förbi på andra hindret på kombinationen - men det var mitt fel, han kom så snett på första att han omöjligt kunde hoppa andra :P

Juste, måste ju fråga: Är det roligare att läsa långa eller korta dagens-ridning-inlägg? :) Måste veta ifall ni orkar läsa om jag skriver såhär mycket, eller om jag ska ta det lite mer kortfattat :P

Kram!

FILMER!

http://www.youtube.com/watch?v=BUzsICZ7jPQ 

http://www.youtube.com/watch?v=AMQq6eZKPcM

http://www.youtube.com/watch?v=UmRM56odPFg

http://www.youtube.com/watch?v=BUzsICZ7jPQ

Om man jämför med förra gången tycker jag det gick mycket bättre ;) Hoppas ni orkar kolla på nåågon av filmerna iaf :S Något fel på blogg.se eller nåt, går inte att lägga upp filmer :'S

Riktiga filmer kommer senare, när/om jag klarar av ladda upp dom här ordentligt D: ;)


Usekmöte

haha var riktigt listig idag (a) Mamma sa bestämt att jag INTE fick följa med till stallet idag - MEN! ... xD ... Efter maten smög jag ner till mitt rum, bytte om lite snabbt och sen när jag hörde att dom började klä på sig ytterkläder så tog jag på mig jacka och skor snabbt som faaaaaaan :) haha :P Sen stod jag ju där i hallen klar att åka :P

Mamma: Vad håller du på med?
Jag: vadå?
Mamma: DU ska INTE med till stallet!
Jag: Jo...?

xD haha :)

Mamma och Pappa red lite med Westernsadeln idag, mamma red upp i skogen och pappa en stund på volten :) Har faktiskt aldrig sett pappa rida förut, kanske suttit någon gång på Pilgrim men det var ju långt innan han började rida "på riktigt", för på Pilgrim var det ju i somras - då var det typ som ponnyridning, han satt upp, skrittade lite sen satt av xD ;)

Söta Pilgrim <3 Rip :'(

Sen hade vi ju då Usekmöte igen (en till anledning till att åka till stallet :P), vi pratade om VÅR/SOMMAR-showen som ska bli i Maj :) Superkul! Alla får komma (A) :)

Och så fikade vi också, såklart :3 xD


DISS

Jag håller med alla andra:

DISS på "NHexperten" !

Ska dessutom till stallet idag, har JAG bestämt! 36,8 grader celsius har jag bara ;)

Jag mår så dåååligt av att vara hemma från stallet EN dag, och så tror dom att jag kommer kunna vara hemma EN DAG TILL? xD

Tänkte minibomba lite nu innan maten, med lite random bilder :3


Jag och fina Eros, hopplektion för typ ett halvår sen (?) :P SUUPERFIN ponny :)))


Duktiga Alice hoppar Goliat :3 <3


Eros igen, denna gången rids han av hans hyrryttare Carro


Hoppade 50 cm med vår sommarhäst (Pilgrim - rip <3), han hade haft spatt som ung, så fick max hoppa 70 cm ungefär :( <3

Det var troligtvis allt för idag (bilderna alltså :P), kommer säkert upp med random bilder i framtiden :3 Har massor av bilder på Farsta-människor som rider, så säg till bara så kan jag skicka dom eller lägga upp dom här eller på fb :P :)


Sjuk

Är sjuk idag med! (var sjuk igår också) Så det blir tråk hemma istället!


Från första gången vi red dressyr hemma på volten :3 <3

Svar

Alice om Boots:
Vad är det för boots? ;)<3

Svar: Professional Choice heter dom :3 Men jag TROR att vi har beställt fel :O XD Alltså inte fel märke, utan fel sort ;) Dom vi beställde TROR jag skyddar bara baksidan (ballarna) :P Och han behöver skydd på framsidan av hovarna :)
Boots

Har nu beställt Boots nu från Cheval ridsport :) Kommer om 7-15 arbetsdagar ;) Hoppas den hinner komma innan nästa onsdag bara! :)


Boots

Har nu beställt Boots nu från Cheval ridsport :) Kommer om 7-15 arbetsdagar ;) Hoppas den hinner komma innan nästa onsdag bara! :)


Western!

Jag tycker att Western är ett väldigt skonsamt sätt att rida hästen på! För många (och även jag, för typ ett år sedan) är Western en konstig form av ridning, som man bara ser på teve - men vad som verkligen inspirerar många är Anky van Gunsven, som gick över från "vanlig" engelsk dressyr till äkta westernridning! Och som hon visade på Stockholm International Horse Show i Globen 2010, så kan hästarna göra i princip samma sak fast mer avslappnat!

Det ser ju ut som att man rider på lång tygel - och då tänker väl vissa att sådär kan inte MIN häst gå, det måste vara intränat! Men det hela ligger ju i vilket bett man har på hästen! De flesta av alla westernhästar går ju på stångbett med långa skänklar, som det kallas när det ser ut såhär (ungefär):

Det rosa inringade är då SKÄNKLARNA, som dom kallas. Dom har en hävstångseffekt som gör att man kan ha "kontakt" med hästen på i princip helt hängande tygel :P

Och varför har man såhär då? 

Det är för att hästarna blir lugna och avslappnade när dom har nacken under mankens höjd! Dom blir lugna av att stå och beta, hänga med huvudet, och överhuvudtaget ha huvudet långt ner! :D Så då när vi rider dom på det viset, går dom avslappnat.

Nu när jag sagt vad jag tycker, så frågar jag er :3

OCH...Bara för att jag Hissar western, betyder det inte att jag Dissar vanlig ridning! jag tror att hästen mår bra av variationer, och det gör nog vi också :P Så hiss till ALL ridning som hästen tycker är bekvämt och roligt!

hej sålänge!


Svar på SANT eller FALSKT

1. Jag har alltid haft minst 1 djur i familjen ända sedan (innan) dagen jag föddes.
2. Rico var den första häst jag provred.
3. Vi brukar oftast åka till stallet kring kl 4.
4. I somras satt en fjäril på min hand i mer än 20 minuter, så tillslut var jag tvungen att putta bort den.
5. Jag har alltid haft svårt att äta frukost.
6. Jag har flera landställen som jag åker till varje sommar.
7. Jag satt på en häst för första gången när jag var 2 år.
8. Jag har sålt min ponny Silver, "ponnyn" är en silver&blå cykel

1. SANT! Har haft sammanlagt 4 katter ända sedan innan jag föddes. Först hade vi Gubben och Gumman - Två katter. Tror att någon av dom dog innan jag föddes, och den andra dog kanske när jag var 1 år eller så :( Har bara framkallade bilder på dom, skitsöta :P Iaf, efter Gubben och Gumman köpte vi Emil och Ida (haha ni fattar va?), dom kom till oss när jag var ca 1 år, precis när vi flyttat till vår älskade villa i en liten förort i Stockholm. Katterna var kvar när vi köpte Yazzi, vår äldsta hund. Strax efter att Ida hade dött så köpte vi Önska, familens duracellkanin (hund). Emil lever kvar ännu, han är gammal men pigg och glad :P Just nu håller han på att vänja sig med att bo i en lägenhet istället för en övertrehundrakvadratmeterstorvilla... 

2. FALSKT! Provred två hästar innan Rico, två ston som stod på samma ställe. Men Rico var den vi kom bäst överrens med :P

3. FALSKT! På vardagar åker vi oftast till stallet alldeles efter maten, strax efter 5 på kvällen :P Då är vi oftast hemma till 8, så kan vi kolla lite teve innan vi går och lägger oss.. ;)

4. SANT! Jag räddade den faktiskt :3 Det hade regnat natten innan, så det hade då blivit blött på insidan av en såndär:
 
Den var trasig så inget vatten samlades, men när jag kollade i den så satt en fjäril FASTKLISTRAD i den, vingen hade fastnat för det var så blött i den. Eftersom vår regnmätare redan var sönder så delade jag den på mitten (haha?), tog en liiiiiten pinne, och lossade försiktigt fjärilen :) Sen satt den på min hand i en evighet xD Den hade torkat för länge sen, så den kunde flyga, men den stannade där :P

En av många bilder jag tog på den sötingen :P Fult med min bil i bakgrunden bara, men den var inte med på alla bilder :P

5. FALSKT! Har faktiskt börjat få lite svårt nu :S Men oftast så proppar jag i mig, jag vet att jag inte klarar dagen annars :P

6. FALSKT! Jag har flera landställen, men jag åker bara till EN av dom varje sommar :P :) Har ett "släktlandställe" på en ö som heter Nämdö i skärgården, med hela min mammas släkt (hennes mormorsmormorsmor eller nåt byggde faktiskt hela huset), och ett vi köpte själva för att få lite lugn och ro XD Tror inte att jag har några bilder på Nämdö på den här datorn, men andra landstället - Fänninge har vi massvis :3

Stugan :)

ladan (ej i ordninggjord), den äldsta byggnaden i (kan det vara örebro eller är det endast fänninges äldsta byggnad...? hmmmm) ...?  Och man ser också vårt (inte el) staket som vi har för att hundarna ska fatta att dom inte äger hela ängen framför också! Dom kan springa igenom, men det markerar iaf att dom inte kan springa ner och skälla ut den stackaren som vågar sig förbi xD ;)

7. FALSKT! vad jag vet så red jag första gången på skansen när jag var lite äldre än så (finns väl åldersgränser på skansen också?)

8. SANT! haha xD Älskade min "ponny" Silver! Men jag blev för stor ;)

Ska kolla igenom svaren senare, för att se om vi faktiskt har en vinnare xD ;)Bildbomb

Mamma red idag, samma runda som igår (haha den enda som GÅR att rida, utom på vägarna!).

Fotade också idag, och palltränade lite innan vi åkte hem :)

BILDBOMB:Nu är jag klar med bildbomben! :D Tog en himla tid, men hoppas att det uppskattas iaf ;D

Kram!

Idaaaag...

... ska det allt fotas! :D Solen skiner (som vanligt på söndagarna - peppar, peppar xD), kameran är laddad och minneskortet ska jag att ta och tömma xD :D Ska lägga över massa bilder från minneskortet till ett nyinköpt usb-minne! Som jag har sagt tidigare skjuter jag gärna på saker, alltså har jag inte lagt över en enda bild på det där minneskortet ännu ;D

Men nu ska det göras!

Kram!

Vad tycker ni?

FÖRE:


EFTER:


Kommer en "riktig" header sen, den här fyller bara ut (+lite fräschare färg då) tills den "riktiga" är klar ;P  

Vad tycker ni? Hiss eller Diss på den?

NY

NY DESIGN! :D

Ris/Ros? Hiss/Diss? :)

NYTT

Håller på att fixa nåt nytt! Kom tillbaka om några minuter så får ni se något förhoppningsvis lite snyggare här på bloggen!

Madde

Dagens ridning

Red samma runda idag igen, Jennifer följde med med sin ponny Sunny, och mamma gick med också då - som vanligt ;)

Travade lite idag, även lite i uppförsbacke, men mer gick inte :3 Eftersom jag red samma runda som igår tog det ungefär samma tid också ;)

Häst: Rico
Aktivitet: Uteritt med klättring bland annat
Längd: ca 60 min
Utrustning: Benskydd, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, svart träns utan nosgrimma och rakt odelat bett. Ganska varma kläder, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 6 (Skritt och lite trav, mycket klätter och vi red ju lite längre än vi brukar)
Känsla (1-10): 6 (Han var positiv och framåt, lyssnade bra på bland annat halter och skritt-trav-övergångar) 
Övrigt: Gjorde bara några halter idag, men travade lite också :D


hmm... Skulle blivit jättefina bilder idag, men mamma hade sååå bråttom att ta in honom så jag hann bara med EN bild. Hann inte ändra några inställningar så bilden blev för mörk, dessutom har han en stolpe och eltråd ivägen för hans söta ansikte :( Men om man med hjälp av tankekraft redigerar bort stolpen + eltråden så är han supersöt ju! :D Som vanligt ;D

Madde

Syntet - Fråga till läsarna!

Haha syntet är ett riktigt konstigt material, man kan göra nästan vad som helst i det :O ;)


HISS eller DISS för Syntetsadel?

Själv säger jag diss ;) Den är så lätt att en bara glider runt, det är inte lika snyggt som läder - alltså jag föredrar läder framför syntet :P Vad säger ni?

Madde

Dagens Ridning

Skyndade som sagt till stallet idag, vi kom dit ca kl 4, och tog in honom och red ut så fort vi bara kunde - innan det blev mörkt! Red ganska länge, ca 60 min (nånstans runt det). Red bort förbi Berga och Lövsta, och in i skogen (klätterbacken) vid Fågelvolten, där det nu står en shettishage också ;) Vi red som sagt klätterbacken, och kom ut på galopp-/ridstigen och då red vi en omväg hem, så vi kom ut på Gamla Stockholmsvägen. Där gick vi i rondellen (eftersom vi är fordon!) och sen tillbaka genom skogen bakom stallet. En ordentlig runda blev det, med mycket klätter och lite djupsnö ;P

Häst: Rico
Aktivitet: Uteritt med klättring bland annat
Längd: ca 60 min
Utrustning: Benskydd, benreflexer, reflextäcke, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat bett. Ganska varma kläder, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 6 (Endast skritt, men mycket klätter och en ganska lång runda. Det var en ganska intensivt pass om man jämför med vad man brukar kunna göra såhär års.. xD)
Känsla (1-10): 7 (Han var positiv och framåt, snäll vid uppsittningen, lyssnade bra på halter och tempoväxlingar) 
Övrigt: Gjorde ganska mycket halter för att kolla att han verkligen lyssnade, i klätterbacken fick han ju bygga lite muskler, så det var bra ;) Han tycker nog det är ganska jobbigt att klättra i snön nu, han pustade hela vägen xD Men jag klandrar honom inte, han är ju inte i sin bästa kondition heller :P <3

Har ingen bild att dela med mig av.. 

Palltränade honom lite till efteråt, fast i stallgången ;) Gick bra :P

NU måste jag sluta, ska ha lite fredagsmys med familjen! :D

Madde


Påväg till stallet!

Åkte tidigare idag till stallet, är snart framme nu! :d har haft solen i ögonen hela vägen, så nu är jag helt borta! ;-) Haha såå synd om mig :p Egentligen skulle mamma rida idag, Men nu bestämde vi att jag skulle rida i alla fall ;-) Nu ser jag snart stallet! :d KRAAM Madde

Pallträning

Mamma red idag, en kort runda i skogen bakom stallet - IGEN ... Tråkigt när det är såhär isigt ute, går inte att rida någonstans ju :S Men eftersom vi red så kort stund så gick jag upp på volten efter, tog av sadel och träns och satte på repgrimma och ledrepet ;) Palltränade honom lite, gick jättebra ! :D

Såhär gjorde jag:
1. Jag ställde mig på pallen (en vit stol fick vikariera pallen, hittade inte den vanliga) några meter ifrån honom. Jag hade "parkerat" honom genom att lägga grimskaftet över manken på honom ;)
2. Sen tog jag pallen och släpade den i marken, runt honom (fortfarande en bit bort), ingen reaktion.
3. Gick lite närmre, ställde pallen snett framför honom. Gick upp på pallen. Stod där länge. Gick av igen.
4. Fortsatte så, så han vänjde sig med att jag stod på pallen, och släpade den i marken.
5. Efter ett tag så började jag ställa pallen längs med honom, först framme vid huvudet, sen vid bogen, sen bak vid rumpan, sist där pallen brukar stå när man ska hoppa upp. Första gången gick han iväg och flyttade ut bakdelen (som han bland annat gör vid uppsittning), men andra gången gick bra ;)
6. Slutade med att jag stod och masserade honom, kliade honom hela vägen från manken till svansroten. Han somnade nästan.
7. Till sist hängde jag över honom (fortfarande med fötterna på pallen), låg på mage över ryggen samtidigt som jag kliade honom!

Sen avslutade jag och gick in, när det gick som bäst ;)


Mobilbild ute i mörkret :S Haha söt parkerad häst :D


Här hängde jag över honom :D (eller var påväg att hänga över honom...)


Det trodde ni inte va! (det trodde inte jag iaf...) Att jag någonsin skulle få en bild på honom uppifrån xD

Madde


KUL!

Kul att några redan har svarat på Sant eller falskt :D (scrolla ner en bit så kan ni gärna fortsätta gissa, är lite onödigt att länka till inlägget när det faktiskt är det som ligger alldeles under xD) Ska bara äta nu, lite snabbt, sen åker vi till stallet :D Dock har jag ju prov i morgon i svenska, men det får mig inte att stanna hemma (tyvärr?) XD ;D


Äter någon slags omelett/tortilla xD :) Gott iaf ;)

Vad brukar ni prioritera, skolan eller stallet?

Madde

Sant eller Falskt?

1. Jag har alltid haft minst 1 djur i familjen ända sedan (innan) dagen jag föddes.
2. Rico var den första häst jag provred.
3. Vi brukar oftast åka till stallet kring kl 4.
4. I somras satt en fjäril på min hand i mer än 20 minuter, så tillslut var jag tvungen att putta bort den. :(
5. Jag har alltid haft svårt att äta frukost.
6. Jag har flera landställen som jag åker till varje sommar.
7. Jag satt på en häst för första gången när jag var 2 år.
8. Jag har sålt min ponny Silver, "ponnyn" är en silver&blå cykel.

Gissa på! Den som får flest rätt får en länkning :D

Madde

Kort uteritt... 2/2 -11

Häst: Rico
Aktivitet: Kort uteritt i skogen
Längd: ca 10 min
Utrustning: Benskydd, benreflexer, brunt schabrak med grönt, prestige hoppsadel, brunt träns utan nosgrimma och tvådelat bett. Ganska varma kläder, säkerhetsväst och hjälm.
Intensitet (1-10): 1 (skritt i skogen bakom stallet...)
Känsla (1-10): 8 (Han var positiv och framåt, snubblade inte, halkade inte, snäll vid uppsittningen, lugn under promenaden..! :D)
Analys: Vet fortfarande inte vad som menas med ANALYS (är INTE ett mvg-barn precis, dock!), kan någon snälla berätta för mig? xD Vill inte fråga min svenskalärare, då hon säkert räknar med att alla kan det vid det här laget :S xD


"Jag är redo!" Sa han :)

Pappa följde med idag, vi hjälptes åt lite snabbt med höpåsarna och sen gick vi och hämtade ponnyhesten i hagen ;) Fick bråka lite med Smeden (en av hagkompisarna), ett kallblod som heeeeemskt gärna ville följa med in :S Men det gick ganska fort ändå, brukar ta ett tag annars ;P

Pappa var iaf duktig och mockade medan jag gjorde i ordning Rico, så vi kom iväg hyfsat tidigt ändå ;) Sen tog vi in honom, tog av han all utrustning, satte på transportskydden och .... gick faktiskt bara en liten runda med dom på stallplanen för att öva ;D Skulle lasttränat idag, men det var sviiinhalt på stallplan, och han brukar ha rätt så bråttom in och ut, den där lilla ponnyn ;)

Trevlig dag, Trevlig häst :)

Madde


Veckans blogg


 
Är med i veckans blogg hos Maja 

Madde


Stallet idag

Kort dag i skolan idag ;) Hemkunskap, klassråd, svenska, idrott, lunch, bild - sen hem :) Kom hem ca kl 2, tar några minuter med bussen, alltså en väldigt kort dag :D Stannade ju som sagt hemma igår, under protest :O Men saknar stallet nu! :(

Har varit plusgrader nu under några dagar, så snön på volten har troligtvis smält bort lite. Om vi har tur så fryser det inte, så kanske allt smälter bort - så kan vi rida ordentligt där igen! :D

Madde


SVaar

Anonym om Har pluggat:
När är du klar med headern? ;D

Svar: Har faktiskt inte börjat göra hela headern ännu, ska bli en superfin, så har bara hunnit fixa lite delar till headern :) Funderar på att byta tillbaka det där fula gröna till blått igen (om jag någonsin får tid med det xO) tills nya headern är uppe ;)


Madde

Har pluggat

Har pluggat ända fram till nu, började strax efter 5 :O :S Är så himla trött, skulle vilja somna nu - men så sätter mamma och pappa på någon jättebra film som jag också vill se! -.- Som dessutom är en serie, så om jag missar början kommer jag inte fatta någonting i resten av avsnitten :/

Madde

Svar till Alice

Alice om Vilken passar bäst?:
Sluta ställa så svåra frågor!! Alla är så snyggaaaaa! <3

Svar: Haha jaaa, jag tyckte ju det också :P Så svår att jag inte själv kunde svara på det xD <3

Madde

Tack!

Tack för svaren på tidigare inlägget :P

Ska nog, tyvärr, bli en stallfri dag idag :( Vill egentligen inte, men har fått så mkt läxor + prov och allt :S


Önska, min älskade hund :) Fyller snart 4 år :P

Ska ju bli skönt sen att ha det gjort, men jag är en sån person som gärna skjuter på jobbiga saker .. ;)

Madde

Vilken passar bäst?4 olika Glen Gordon -set med huva, schabrak och lindor :P Vilken passar bäst? :)

Madde

veckoplanering

Måndag - (har redan varit, mamma red ut, sen longerade vi)
Tisdag - Ska kanske vara hemma och plugga :( Vet inte vad mamma och pappa skulle göra, något med tömkörning?
Onsdag - Hopplektionen inställd. Uteritt?
Torsdag - Uteritt eller volten beroende på underlaget
Fredag - Vila eller uteritt
Lördag - ?
Söndag - Ingen dressyrlektion för Therese, men ska nog ändå vara på volten :)

Haha, vilken rörig planering :S Men har faktiskt inte planerat något ännu, gissar mest :)

Madde

RSS 2.0