Western!

Jag tycker att Western är ett väldigt skonsamt sätt att rida hästen på! För många (och även jag, för typ ett år sedan) är Western en konstig form av ridning, som man bara ser på teve - men vad som verkligen inspirerar många är Anky van Gunsven, som gick över från "vanlig" engelsk dressyr till äkta westernridning! Och som hon visade på Stockholm International Horse Show i Globen 2010, så kan hästarna göra i princip samma sak fast mer avslappnat!

Det ser ju ut som att man rider på lång tygel - och då tänker väl vissa att sådär kan inte MIN häst gå, det måste vara intränat! Men det hela ligger ju i vilket bett man har på hästen! De flesta av alla westernhästar går ju på stångbett med långa skänklar, som det kallas när det ser ut såhär (ungefär):

Det rosa inringade är då SKÄNKLARNA, som dom kallas. Dom har en hävstångseffekt som gör att man kan ha "kontakt" med hästen på i princip helt hängande tygel :P

Och varför har man såhär då? 

Det är för att hästarna blir lugna och avslappnade när dom har nacken under mankens höjd! Dom blir lugna av att stå och beta, hänga med huvudet, och överhuvudtaget ha huvudet långt ner! :D Så då när vi rider dom på det viset, går dom avslappnat.





Nu när jag sagt vad jag tycker, så frågar jag er :3

OCH...Bara för att jag Hissar western, betyder det inte att jag Dissar vanlig ridning! jag tror att hästen mår bra av variationer, och det gör nog vi också :P Så hiss till ALL ridning som hästen tycker är bekvämt och roligt!

hej sålänge!


Kommentarer
Postat av: Rosanna Zimdahl

sv nej tyvärr! men kolla på designadinblogg.se om det kanske står där :)

2011-02-07 @ 19:13:09
URL: http://hastdiggaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0