Rico - 30/4

Idag red mamma och jag ut, mamma red Rico och jag red Ricos hagkompis/bästavän Zebb :) Zebb är en C-ponny som står på Enliden. Om vi har tur kanske vi kan låna honom något mer och rida ut på, han var trevlig :)))
Vi red en längre runda bort åt Källbrink och Brandvägen, mest klätter och skrittade då mkt men tog en del travsträckor och två korta galopper (dock blev det typ slängtrav bakom Rico för mig och Zebb, han kunde inte gå i lika kort/lugn galopp). Och då eftersom jag inte fick galoppera lika mkt med honom som mamma och Rico gjorde, gick jag och Zebb upp på volten när vi kom hem och prövade på en galopp i båda varven. Han hade en supersöt ponnygalopp, inte som Rico precis ! :P



För övrigt har Zebb typ världens kortaste hals matchat med världens längsta man, supersött ! ;) Om man jämför (med typ Rico hihi).




Målardag

Vi började måla någon gång mellan 10 och 11 på förmiddagen, tog en lunchpaus vid två och plockade undan vid fyra på eftermiddagen :) Det var stråååålande sol hela dagen och riktigt skönt ute ! :D Vi hann åstadkomma en hel del, men blev inte helt klara. Vi kommer fortsätta imorgon och då kommer jag fota alla bommar, några är inte med på bild nu för att de stod och torkade på uppe på hinderstöden :) Men måste säga att det komemr bli Enlidens snyggaste hinderpark NÅGONSIN !!! :D Usek har en mycket bra smak :D Regnbågshindret är inte klart, men det var torkat i alla fall så de fick också vara med på kort :)



Fler bilder kommer strax upp på Enlidens hemsida, under USEKs flik :) Detta är bara ett smakprov :P


Önska och Yazzi - hoppträning ^^













Blev rätt misslyckat med ljuset men sista bilden blev okej :) Önska hoppar galet högt (med lätthet), Världscupen i hoppning nästa ???


Planer för dagen

Idag kommer bli en awesome dag, känner jag :) Är ledig från skolan (idag och i morgon) så ska hitta på lite skojiga saker, inte BARA sitta hemma och glo på datorskärmen ;)

Både idag och imorgon kommer det bli JÄTTEFINT väder ! Strålande sol, lite molnigt nu på förmiddagen men annars helt klart.

Jag ska till stallet tidigt idag, ska vara där ca 10 för att börja plocka fram målargrejer för idag är det nämligen HINDERMÅLARDAG för oss i usek (och alla andra som vill vara med hehe) :) Vet inte säkert hur länge vi kommer hålla på men på eftermiddagen ska i alla fall jag och mamma rida ut tillsammans (för första gången sedan vi köpte Rico?) för vi har fått låna Zebb, Ricos hagkompis/bästa kompis :D

Efter vi ridit ut ska vi hem en sväng och sen tillbaka igen till 21 då vi ska kvällsfodra :]

Hindermålardagen bestämdes med lite kort varsel men jag hoppas att det kommer några stycken (och jag hoppas ännu mer att det finns penslar till alla).

Kameran hänger på, såklart.


Blev en random bild att fylla ut med, nyfotade bilder kommer dock snart upp i ett eget inlägg :)


Alltid när man går och lägger sig

I princip alltid när jag har stängt av datorn, bytt om osv osv och ska sova så kommer jag på en massa ideer till bloggen. Det kan handla om vad för inlägg jag ska skriva, hur jag ska ändra i designen för att det ska se bättre ut ... osv osv ^^

En smart grej, som säkert 98% av er redan kommit på, är att skriva upp dem sakerna på ett pappersark eller på anteckningar i mobilen. Ifall det är ett tanke/åsiktsinlägg brukar jag skriva bara vilken rubrik jag ska ha, inte hela inlägget i anteckningar haha :P

Det är i alla fall mycket lättare än att springa upp igen och sätta på datorn, och börja skriva ett inlägg mitt i natten ;)

Känner mig lite efterbliven, detta är säkerligen inget nytt för er ! Men ville bara säga att jag också har kommit på det nu hehe :) Igår kväll skrev jag alltså ner massvis med saker som kommer upp idag på bloggen ! Ska bli kul kul kul :D


Purple

Något jag tror skulle vara rätt fränt på Rico, skulle vara en lila (mörk) outfit till mig och Rico ! Kan tänka mig att det skulle passa rätt bra på honom :) Blev inspirerad när jag letade efter en bild på Hv polo lindorna, hittade ingen marinblå så la upp en lila istället !



Tycker det är mycket mer stilrent med en vit pike/tröja än en lila, kan bli för mycket lila och det är ju inte meningen. Och istället för en lila huva till så tycker jag det är snyggare med en svart huva (eller ingen alls) och ett lila pannband till. Och svarta basic ridbyxor såklart, passar till allt !


Hmm ... Eller ljusblått, det är också fint (a) ! Kan fixa en ljusblå outfit också, har ju i alla fall två snygga ljusblåa schabrak, ett i något random märke jag hittade i Globen och ett HV polo (också införskaffat i Globen, men ett år senare). Mitt ljusblåa HV polo är av samma modell som den lila i outfiten, tycker den modellen är dunderfin och den ligger väldigt bra under sadeln :)


Benlindor från HV Polo

Tänkte utvärdera de "nya" benlindorna :) De är från HV polo och jag köpte dem för mellan 300-400 på min gamla praoplats, Sthlm Ridsport (i Upplands Väsby).

När jag var på Sthlm Ridsport och letade efter ett par lindor, så visste jag ganska specifikt vad jag var ute efter, det enda jag velade lite över var vilken färg jag skulle köpa men det löste sig ju med marinblått, som är så snyggt och enkelt :)

Jag hade tidigare köpt ett par marinblåa benlindor på Hööks och de föll mig INTE i smaken. Normalt sett har jag inget emot Hööks produkter (det är faktiskt på Hööks jag handlar mest) men dessa var verkligen inte bra! Fleecetyget var för tjockt och när man hade lindat klart såg det ojämnt ut och det såg klumpigt ut helt enkelt. Sen var ju jag inte bäst på att linda precis, men det såg i alla fall förskräckligt ut ;). Men det som störde mig mest var att kardborren var så SVAG, jag var faktiskt rädd att den skulle lossna medan jag red.

Men nu, tillbaka till de från HV Polo:
De har tunnare fleece vilket gör det lättare att linda jämnare, och kardborren är AWESOME :D När jag prövade att dra i karborren i affären var den verkligen superstark, riktigt bra var den ! :) Supernöjd ! Dessutom är de snygga med en stilren HV polo logga. Enda minus är att loggan inte är åt båda hållen, så man måste tänka på åt vilket håll loggan hamnar beroende på hur man lindar, alltså den hamnade uppochned ^^ Inte så kul, men går att se förbi det för resten med lindorna var awesome :)

Som ni ser hamnade loggan uppochned på vissa ben, men hade varken tid eller ork att linda om så det fick vara ! ^^





På den här bilden (nedan) ser ni hur dålig kardborren var på de gamla lindorna från hööks ! Tycker det är ganska fult när flärparna står rätt ut sådär ^^ På bilden är de sprillans nya.


HISS till HV Polo lindorna i alla fall !
<--- Dessa fast marinblåa :)


Rico - 29/4

Idag var det Thereselektion, vi övade inför programridningen som är nästa vecka (nästa söndag). Vi värmde upp ganska ordentligt gemensamt och där var Rico jättefin ! Sen red vi alla igenom programmet en gång var och fick då lite tips och hjälp efterråt vad vi ska träna på till programridningen och så :)

På bilderna ser jag också att jag hamnade i stolsits xD Jag är inte en typisk stolsits-person, brukar ha ganska hyfsat bra skänkelläge, lite mer bakåt än framåt. Skyller det på de långa dressyrlädrena som jag inte var helt van vid ^^ Dock sållade jag bort de värsta stolsitsbilderna hehe ;)

Här finns bilder.

På själva programridningen var han lite ojämn, i början var han ganska trött och seg och inte helt framme för skänkeln men efter galopperna så var han istället alldeles för pigg och stark ! Om jag bara kunde samlat upp honom där och använt den energin framåt tror jag det skulle blivit kalasbra ! :) Men jag är ganska nöjd överlag, han var fin och gick lång och låg redan tidigt i början av passet :)


Bilder Dressyr 29/4

Övade inför programridning idag, själva programridningen var flyttad en vecka framåt men vi red igenom programmet en gång var idag. Rico var superfin på framridningen men sen tjorvade han sig lite under själva programridningen, missförstod mig hela tiden och försökte fatta galopp ett par gånger ^^ Han har svårt att ta vaden som skänkel, och när jag har så långa läder (i en hoppsadel dessutom) så blir det svårt att hålla om med skänkeln på samma sätt som med kortare läder. Jag är ju van vid korta läder ;)

Bilderna är från när vi red igenom programmet, jag fick typ en hemsk stolsits med de långa lädrena så har sållat bort en del bilder, här är några fina:










Matchade lite fint idag också med marinblått, premiäranvände de "NYA" (köpte dem för länge sen dock, men har inte använt dem) Hv Polo benlindorna och dem kommer jag skriva lite om i ett eget inlägg :)


Bloggtips

Jag har några bloggar jag läser flera gånger dagligen, och några till som jag läser lite mindre ofta. Men jag har sparat en del bra bloggar som genvägar på hemskärmen på min mobil, som appar med andra ord. Så när jag sitter på bussen eller så, brukar jag fördriva tiden med att läsa dessa bloggar :) Alltså är det väldigt bra att ha en plats där, för där går jag in flera gånger per dag, till och med när jag inte hinner gå in på datorn :)

Johanna Grant (Hästbloggen)  

Sara Carlsson

Kristina Warg

Mimmi Lindståhl

Johanna Grant (Vardagsbloggen)

Caroline Hallgren

Kommer fylla på med fler bloggar i min mobil men dessa är dem jag haft länge nu :) Är nog mina favoritbloggar !

Sen läser jag ju också flera Enliden-bloggare lite då och då men oftast inte varje dag då jag inte har tid över att läsa så många bloggar ^^, och en annan favorit som jag dock bara läser på datorn är Rosanna Zimdahls blogg :) Riktigt bra är den !


Rico - 28/4

Idag blev det en lugn och skön skrittur ute, ca en halvtimme på ängarna och gatorna. Rico kändes ganska lugn och positiv, jag var i alla fall nöjd och glad för vädret var awesome och jag har saknat att bara rida ut utan något krav !

Kändes väldigt roligt att ha häst idag ! ^^


Bra nyheter !

Har kollat in lite olika ridsportsbutiker och hittade en hel del nyheter på bland annat Hööks och Cheval Ridsport !

Till och börja med tycker jag det är bra att hööks har börjat sälja småmaskiga hönät, då hönäten med stora hål i inte fyller någon som helst funktion - dessutom kan hästarna lätt fastna i nätet om det är för stora hål i, vissa hästar står ju och sparkar med frambenet vid fodring och om ett tomt hönät med stora hål i hänger där på väggen finns det risk att de fastnar - illa !


De har fått in lite snygga hinderdekorationer, som dock också kostar skjortan ^^

Ridbyxor med lycra längst ned på benet, en stor hiss !

Och den här grimman tyckte jag var söt, synd att den inte fanns i fler färger bara ;)


Och så kollade jag in Cheval Ridsport också som sagt, där hade de VÄLDIGT mycket grejer !
Massa nyheter från Scapa, Kingsland osv osv. Några snygga schabrak ...
Scapa Sport 2012 royal blå allround schabrakSchabrak - Allround - Scapa schabrak 2012 svart – Scapa SportSchabrak - Allround - Scapa Sport 2012 allround och dressyr turkos schabrak

Och så lite vanliga kläder till ryttaren, kingsland
Ridkläder - Tröjor - Hoodtröja Suffolk update 2012 från KingslandRidstövlar/Skor - Derby sneekers från Kingsland
Handskar som såg sköna ut !
Ridkläder - Handskar - Carissimo ridhandske från Roeckl• Varumärken • - John Whitaker Ltd - GL9 - JW läder handske - ADVANCED gepp från Whitaker 

Blev så otroligt shoppingsugen av att kolla på all utrustning ! :D

Ska kanske göra en outfit sen också !

Dressyträning för Andreas Tegesjö 25/4-12 [film 1]

Här är filmen från senaste Andreasträningen :) Tycker han var stadigare överlag denna veckan, men det ser lite vingligt ut på filmen :) Filmen är från slutet av passet, när vi travade på volt runt Andreas igen, efter vi gjort öppnor på fyrkantsspåret.


Live från Antwerpen

Hade faktiskt inte en blekaste aning om att man kunde titta live här ! Lite dålig kvalité dock (även när man väljer "high quality"), men det funkar :) Men hade velat se i stor bild, på teven typ ;)




Lite fler bilder


Fina bilder:









Failbilder:











Han hoppade löjligt högt över den där lilla framhoppnings-titthindret ^^ Han trodde väl att hinderduken skulle äta upp hans ben om han inte lyfte dem tillräckligt högt ! ;)

Bilderna är från början, när vi red fram/hoppade fram på småhinder.


Ihopsläpp & fri tillgång

Idag kom Zebb tillbaka in till Ricos hage, vilket tyvärr betydde att Jenny fick flytta ut :( Det skulle inte gått att ha två valacker och ett sto i samma hage, Rico försvarade ju sin flickvän till och med när hon stod i hagen bredvid !

Men i alla fall, Zebb och Rico var ju överlyckliga och rejsade runt som tokar i hagen, drog med sig hästarna i hagarna bredvid så alla galopperade runt med höga svansar, stajlade för varandra ;)

När de lekt en stund så visade vi dem den stora fina silagebalen som de nu ska ha på fri tillgång i hagen. Rico var till en början livrädd så han drog iväg med Zebb, vi fick gå och hämta dem med grimma och leda fram dem ! Zebb, som faktiskt har ätit ur sådana där balar i flera månader nu när han var på tränings-semester, drog iväg igen för den var så läskig. Men Rico vågade faktiskt gå fram (han var illa tvungen eftersom jag hade honom i grimma och grimskaft ^^). Han stod så långt bort han bara kunde, sträckte sig fram och man såg hur han skakade för han var så beredd att dra därifrån, och så när han hade snott åt sig sin första silagetugga så lugnade han sig lite - handlar det om mat så vågar han det mesta !

En stund efter kom Zebb tillbaka och då stod de där och delade på silaget ! Urgulliga !

Rico trycker i sig massa hö:


Sen kom Zebb så fick Rico dela med sig:






En bild !

Fick tag i en bild redan nu, från framhoppningen:



Fotad av Celice, hennes blogg finns här.

I bakgrunden ser ni DEN FÖRRÄDISKA "grinden" i form av hus. Jag tycker det är jättefint verkligen men Rico var livrädd för den så den stod på sidan när jag hoppade ... Får träna på den så får vi också fixa matchande bommar till ! Fy fan var snyggt det kommer bli ! :D

Det blåa på Ricos rumpa är en stjärna (om ni undrar haha), på andra sidan står det TEAM RICO i röd text ! ^^ Kommer nog snart upp bilder där man ser det också ! :) Rico var nämligen lagledare i laghoppningen/gymkhanahoppningen, team Rico ! :)

Den här bilden togs innan det gick åt helvete , det var underbart väder och jag var sjukt taggad på hoppningen !


Bilder kommer

Väntar på bilder, ska lägga upp dem både här och på Enlidens hemsida sen :) Har varit ont om bilder så sista tiden men det kommer, promise !


Rico - 27/4

Idag var det en klubbhoppning på Enliden ! Vår försenade påskhoppning med andra ord ;) Hade anmält mig till två klasser, 60-70 & 80-90, men blev istället två starter i 60-70 pga av att det gick åt skogen. Inte felfri i någon av starterna dock ... :/ Han hoppade superfint i lag-klassen som var först, hindrena var typ 50-60 cm så jag bara fisred och tänkte att det bara var en uppvärmning ! Nästan hela rundan var i fel galopp och jag slarvade otroligt mycket med vägarna.

Men han bjöd bra på hindrena i lagklassen, var lite taggad och tyckte det var roligt. Då blev jag ju gladgladgladglad och såg jättemycket fram emot de andra klasserna och tänkte att detta kommer ju gå superbra ! (-.-)

Första starten, 60-70cm:
Eftersom hindrena höjdes lite (från laghoppningen) fick de nu plats att ha de konstiga staketen och annat tittigt under/på hindrena. Hindervaxdukarna blev större och läskigare efterson de hängde ned från översta bommen.
   Första hindret kändes bra, men sen skar han av vägen till hinder nr 2 som var en solfjäder ur kort kort sväng. Då stannade han på den och där tappade jag flytet helt.
   Hinder nr 3 var ett räcke som hade en tittgrej under sig, som en grind fast i form av radhus med fönster och grejer, jättefin tänkte jag - "aldrig!" tänkte Rico. Han bröt ut åt sidan flera meter innan och vi kom över när de hade flyttat husen åt sidan.
   Fjärde hindret var ett räcke med en vit grind under, som vi hoppat på träning, den gick bra. Sen tror jag han stannade på femte hindret (?) och sen var sjätte hindret solfjädern igen, och så en kombination och sist en oxer. 
  
Andra starten, 60-70cm:
Samma sak här men han vägrade inte någon gång tror jag. Han bjöd dock inte på hindrena så som han gjorde på laghoppningen. Dock gjorde jag volter mm så räknades inte som felfri.

För övrigt så hade jag ingen kontroll alls under någon av ritterna och det sög, behövde stanna honom mellan nästan varje hinder för han bara sprang sin egen väg ... 
 
Hoppade då inte 80-90cm för det kändes inget bra.


Rico - 26/4

Mamma red dressyr för Kicki !

Rico - 26/4

Mamma red dressyr för Kicki !

Trött, stressad, hungrig och ont i halsen.

Mitt humör är inte på topp, har precis kommit hem från skolan och ska nu äta snabbt som attan och sen åka och fixa i ordning Rico. Vill vara pigg och glad på tävlingen -.-

Ser dock fram emot långhelgen som kommer, med valborg och allt !

Kommer tillbaka med masssa uppdatering på kvällen :)

Rico - 25/4

Idag var det dressyrträning på volten, för Andreas Tegesjö ! Red för honom förra veckan också, men jag kommer inte rida varje vecka då det blir för dyrt och det blir även väldigt mycket träningar för vår del, och liiite uteritter. Det är synd för jag vill ju rida ut med, det är ju från uteritterna bjudningen på volten kommer :)

Det gick i alla fall väldigt bra idag ! Vi jobbade på samma sätt idag som förra veckan, först på en mindre volt på ena kortsidan, i alla gångarter i båda varven. Med många korta pauser. Och avslutade med öppnor på fyrkantsspåret med små volter och så :) Han var mycket stadigare överlag idag om man jämför med förra veckan, det var också en hel del saker som föll på plats tidigt i passet.

Jag är nöjd ! Mamma filmade en snutt i slutet, det kommer upp snart men det var pissväder så blev inte så mycket :)



Dressyrträning för Andreas Tegesjö [Film 1]

Här är en film från förra dressyrträningen för Andreas ! I den här filmen gör vi mest Galopp-Trav-övergångar, och han gick bättre mot mitten/slutet av filmen :) Spola gärna fram till mitten/slutet för den första delen ser inte så bra ut haha ;) :P Kommer kanske fler filmer, men nu ska jag snart äta middag sen blir det en ny dressyrträning för Andreas :P


My wednesday

 OCH NU kom minsann våren helt plötsligt, det är jättevarmt och skönt ute och man kan inte tro att det var snöoväder för bara nån vecka sen ^^
   Fick CYKLA till skolan idag, för moppen startade inte, bussen hade redan gått, och det skulle ta för lång tid att gå (typ en timme tar det att gå). Men kom i tid i alla fall, hade två lektioner sedan HLR (hjärt- och lungräddning). Hade håltimme på eftermiddagens lektion + klassrådet, så cyklade hem direkt från idrotten i form av orientering :) Har fått mycket motion idag hittills hehe ;) 

Ikväll är det dressyrlektion ! Ska försöka hinna skritta ut en sväng innan, kanske i skogen eller på ängarna. Var länge sen jag och Rico red ut, har blivit så att mamma rider ut "emellan" mina och Ricos träningar ^^

Så ska göra lite smått läxor, äta något gott (har dock redan tryckt i mig en glass så får hejda mig lite) och ta det allmänt lugnt ute på balkongen !


Svullen

Läste detta inlägget idag innan jag åkte till stallet, väldigt passande då Rico hade samma "sak" på ganaschen. Hade sett innan helgen (innan jag blev sjuk) att han var pyttelite svullen där, men idag var det mer ! Så kommer utgå från att det är samma sak, sålänge det försvinner om några dagar. Det var ju snö senast för bara en vecka sedan, och nu har allt gräs poppat upp så det låter ju rimligt att det är pga gräset. 

Men vi får se, förhoppningsvis försvinner det snart så slipper vi tänka mer på det ! ;) 

(glömde ta bild haha) 

 


Rico - 24/4

Idag var det hoppträning för Therese, jag var lite svag efter att ha varit sjuk så kunde inte riktigt göra mitt bästa och rida fullt ut, men gick okej ändå.

På framridningen kändes han seg som tuggummi, han var tung i handen och trängde inåt. Trodde det skulle gå åt skogen med hoppningen sen, men han piggnade till lite när jag styrde honom mot de första hindrena ^^ Kul med hoppning !

Men sen var han väldigt konstig, avståndsbedömningen satt inte helt och han hoppade ganska knackigt. Dessutom stod jag rätt upp över alla hinder, kunde inte följa med honom helt ...

Hoppade trekombinationer på båda långsidorna och små räcken på kortsidorna och ett sockerbitshinder på diagonalen, snett över medellinjen. Mot slutet gjorde vi om en av trekombinationerna till en vanlig tvåhinderskombination och höjde upp bakre oxern en aning. Hoppade den 90cm mot slutet, men eftersom det blev så konstiga hopp så ville jag inte hoppa den en gång till högre utan ville hellre ta ett enkelhinder som avslut - bra beslut av mig ! :D Enkelhindret stod då på kortsidan, med kort anridning.

Det där sista språnget räddade i princip hela passet, eller i alla fall känslan under passet. Han fick en jättebra galopp med tryck i, höll galoppen i svängen jättebra, lyssnade på min förhållning och kom perfekt på hindret ! Och Therese sa något om att han vinklade in bak...nånting(?) så han fick med sig bakdelen och han visade tydligen att han kunde något extra där, hon blev imponerad xD Jag satt typ fortfarande rätt upp och höll i manen (???) men det såg nog bättre ut i alla fall än på de tidigare hindrena :)

Det sista hindret låg mellan 80cm-90cm, alltså ca 85cm :) Hade nästan velat att det var högre, just för att vi kom så underbart perfekt på den ^^ Men jag är nöjd ! :D
 
Någon fotade vissa hinder om jag såg rätt, ska se om jag kan få bilderna :]


Vecka 17

Vecka 17 har ju egentligen redan börjat, men här kommer en liten planering för de kommande dagarna :) ...

På Tisdag (idag) är det hoppträning som gäller, såvida jag inte blir sämre under dagen men jag räknar iskallt med att jag kan vara med (a)

På Onsdag
blir det troligtvis dressyrträning igen för Andreas Tegesjö, kommer inte träna för honom varje vecka men ville ta en gång till i dressyr för att jobba vidare på det vi tränade på förra veckan. Ville dessutom förbereda mig inför helgens programridning !

På Torsdag ska mamma rida, vet inte om det blir någon kickiträning isåfall blir det volten, annars uteritt.

På Fredag TROR jag det ska vara klubbhoppning ! Vårt väldigt försenade påskhopp ! ;) Vi fick skjuta upp det pga snöoväder.

På Lördag vet jag inte hur vi gör, men troligtvis ska väl mamma rida då, förhoppningsvis rider hon ut en sväng så Rico får komma ut lite emellan voltpassen :)

Och på Söndag är det thereselektion med den efterlängtade programridningen :D Ska rida något enkelt program, gamla LC:1. Det ska filmas och allt och sen ska vi jämföra ritterna med hur det såg ut för oss när vi red programridning senast, för ett och ett halvt år sedan (snart 2?). Red nämligen programridningen första gången jag red på volten med Rico, om man bortser från när vi provade sadlar ^^

Det ska inte bara bli en massa roliga aktiviteter denna veckan, utan såvitt jag vet ska det bli alldeles underbart fint vårväder också :D :D :D Tagga !!!



Och min kära Rico går där i hagen, ovetandes om vad lillmatte planerat för oss :P




Rico - 23/4

Mamma red ut först och sen på volten en stund :)


Rico - 22/4

Mamma tömkörde för jag kunde inte vara med på thereses lektion :( :) Men Rico var duktig !


Rico - 21/4

Mamma red ut, till källbrinksrakan ! :)

Feberfri

Har tagit en alvedon så för tillfället har jag ingen feber, inget som känns av i alla fall :)

Ska se om jag kan måla lite eller så, snart är det dags för lunch också. Men känner att jag borde göra något vettigt utav den här dagen, feber eller inte.




Hagar

Hagar är verkligen en avgörande faktor för hur vi kommer göra med stallplats efter sommaren. Det nya stallet som byggs vet vi ju inte säkert hur hagar och så kommer fördelas. För det är 24 hästar som ska dela på mindre(?) hagmark vi har nu. Åtminstone verkar det bli mindre hagar. Det kommer även finnas får som också ska dela på samma hagmarker.

Vi vill så gärna stå kvar i området eftersom vi bor nära stallet och jag ska eventuellt gå i skola i närheten också, men om hagarna blir små rutor så är det kört. Då måste vi flytta.

Ricos nuvarande hage är enligt mig väldigt bra. Den är stor och avlång så de kan sträcka ut ordentligt (vilket jag även sett dem göra) och det finns också massa träd, buskar och annat smått och gott att tugga på. Så de kan hålla sig sysselsatta ! Om jag känner Rico rätt kommer han inte må bra av att stå i små rutor (rasthagar) :(

Nu vet vi ju inte säkert heller hur hagarna kommer bli, det kommer ju arrendatorn bestämma en hel del om. Än sålänge vet vi ju inte säkert vem arrendatorn blir men vi håller tummarna förstås !



Å andra sidan kommer Enliden i vilket fall som helst stå kvar något år till, så om nya stallet blir tokigt så kan vi ju stå kvar på gamla Enliden tills vi hittar något annat (de kommer ju bygga skola där sen).

Men hagar är en av de mest avgörande faktorerna, för vår häst. Det finns de hästar som kan stå i mindre hagar utan att flippa ur men Rico är nog inte en av dem ^^

Hur är det med er/era hästar ? Är hagarna största prioritet för vart ni kan stå med hästen eller finns det något annat som är viktigare, tex bra ridvägar eller ett ridhus, trevliga människor eller liknande ?


Helgen jag missat

En sak som ofta händer mig, är att jag går och blir sjuk lagom till helgen (oftast samma helg som en träning eller tävling) och är sjuk hela helgen och blir frisk lagom till skolan börjar. Vilket är ganska surt ! ;)

Denna helgen har varit seg, legat och kollat på film och sovit typ mestadels av tiden. Såg verkligen fram emot denna helgen för det var städdag + hoppträning :( Istället låg jag hemma och deppade ... ^^ 

Blev förstås väl informerad när mamma kom hem ;)  
1. Nu är alla enorma taggbuskar i deras hage borta ! :D :D :D Vi har alltid haft stora buskage med taggbuskar och var och varannan dag kom Rico in med hål i täcket eller en tagg på mulen.
2. Rico fick vila på fredagen, rida bort till källbrinksrakan på lördagen och tömkördes på volten på söndagen.
3. Rico åt (?????) på taggbuskarna när mamma skulle gå ned och hämta honom, sen sprang han omkring som en tok och brallade ^^ Vårkänslor ?

Är lite trist att gå och bli sjuk i dessa tider ^^ Men sålänge jag inte missar nästa helg är jag nöjd ! :D Blir massa skoj då med :)))))




Två små frågor + svar :)

Har du syskon??
Svar: Ja jag har en storebror men han bor inte hemma :)

Men Gud vad jag gillar din blogg jag läser den så ofta jag bara kan.
Det vore kul om du skrev några bloggar som du läser så man kan läse de också XD
Svar: Vad roligt :D Jag kan göra ett litet inlägg om det snart ! :]


I'm not dead, just ill :(

Har legat hemma med feber hela helgen så har inte ens satt igång datorn, mår sämre av bara tanken att sätta mig vid datorn ! Skriver från mobilen nu lite snabbt, vill bara säga att jag är sjuk och inte död. Så ni låste förstå att bloggen inte är prio 1 när jag mår såhär dåligt. Men så fort febern släpper kommer jag tillbaka, satsar på att vara frisk och kry till hoppningen på tisdag. Helst innan ;)

Jag har också dragit en ny vinnare på utlottningen (har glömt säga det) och fått svar och allt. Men det kommer ju fler utlottningar/bloggtävlingar i framtiden så bli inte alltför ledsna ;) Kommer visa resultatet av målningen här så fort den är klar, men jag är ju sjuk nu så har inte börjat med den ännu :)

Nu ska jag krya på mig ! Kommer kanske uppdatera något på instagram (anderssonmadde) men annars ligger jag lågt !

Ps ! Saknar Rico och stallet :(


Känns inte så positivt för tillfället

Hejsan svejsan ...

Har svinont i halsen och huvudet, uppdateringen ligger lågt och statistiken likaså.

Har ju varit ett sådant hemskt aprilväder de senaste dagarna, så har väl gått med för somriga kläder -.-

Ska försöka vila mig idag, vill gärna med till stallet idag för jag var varken där igår eller i torsdags ... :[ Imorgon är det hoppning för Therese och just den träningen har jag verkligen längtat efter. Surt att jag måste gå och bli sjuk precis nu -.-

Återkommer senare, förhoppningsvis lite mer positiv och glad ^^


Rico - 20/4

Rico fick vila för vädret var piss ^^ Mamma åkte bara dit och fixade allt i stallet och tog in och pysslade om honom lite :)


Dressyr på teve

Satt och kollade en stund på dressyr (världscupsfinalerna) som faktiskt gick på ettan denna eftermiddagen :) Jag tycker personligen att dressyr på en sådan hög nivå kan bli lite långtråkigt emellanåt, alla rider lika perfekt och de gör exakt samma saker ^^ Det är lite mer action i hoppningen hehe ;)

Men det är roligt att se hur ekipagen passar så bra ihop, häst och ryttare samarbetar på så hög nivå ! Många av ryttarna rider också så otroligt mjukt och fint att man blir lite avis ^^

Funderar på att åka på någon lättare dressyrtävling någon gång ! Tills vi är tillbaka på LC/LD på hoppträning så kan vi i alla fall åka och starta lite dressyr så han kommer ut i olika miljöer och så :) Känns verkligen som att jag har hittat flera knappar i dressyren nu, det är massa poletter som trillat ned ;D

Vill rent allmänt ut och tävla, vill träna och utvecklas mer ! Jag kommer suga i mig all kunskap som en SVAMP och jag ser minst sagt fram emot våren !


Hello

Denna veckan är snart slut, typ time is moving way too fast ... ? Tiden går verkligen ÄCKLIGT fort nu, och jag längtar faktiskt inte till skolavslutningen. Visst är det skönt med sommarlov men jag ogillar stora förändringar så att sluta i skolan, säga farväl till alla kompisar, och börja i gymnasiet ... inte så pepp på det.

De flesta på skolan kommer fortsätta träffas och vara vänner, men jag tvivlar starkt på att någon kommer orka åka ända bort till mig för att hälsa på :( Särskilt när jag failar HÅRT varje gång någon ska hem till mig, typ att vi väljer att gå en bit istället för att ta bussen, så tappar vi bort oss i radhusområdena eller tar bussen åt fel håll ... Hittar inte så värst bra här ännu, hittar fram och tillbaka från skolan och stallet. Och till skogen/elljusspåret.

Imorgon är det flera saker,

1. Jag ska blogga (som jag inte gjorde idag pga tidsbrist ...)
2. Jag ska göra läxor -.-'
3. Jag ska eventuellt till stallet
4. Jag ska dra en ny vinnare ... ber om ursäkt också för att jag inte har gjort det ännu, har ju snart gått en hel vecka !
5. Tanken var att jag skulle fota också, men det ska tydligen bli regn hela eftermiddagen/kvällen imorgon så vet inte vad som blir av det riktigt ...




Tandis !

Idag kom en tandläkare till Enliden och kollade Ricos tänder ! Rico fick lite lugnande och skötte sig bra :) Tandis raspade lite på vissa tänder där det behövdes och hittade faktiskt en liten rest av en vargtand som de troligtvis missade en bit av när han besiktigades(?). Och den hade tydligen fått honom att trycka bak bettet mot tänderna så de var lite slitna där av bettet. Men nu är den borta så vi får se om det hade med det att göra annars får vi pröva något annat bett (om det nu skulle vara bettet som gör att han tryckte bak det?).




Här är en bild på ungefär världens minsta tand, i jämförelse med min tumme :] Tänk att en sån liten tand kan göra så mycket ont !


Rico - 18/4

Red dressyrlektion för Andreas Tegesjö, vi red två och två i varje grupp, så nästan (typ) privatlektion :)

Vi började med att göra övergångar i skritt-trav-trav-skritt osv osv, red på volt runt honom men med raka hästar. Sen började vi ställa dem inåt och flyttade de in på mindre volt och allmänt ändrade voltens storlek med hästen ställd inåt. Rico lyssnade väldigt bra på det tycker jag !

Sen gjorde vi övergångar trav-galopp-galopp-trav osv osv. Ställde även där hästarna inåt och försökte få dem att gå avslappnat, Rico skulle vila på steget lite. Han försökte springa ifrån arbetet lite, men vi har ju hållt rätt högt tempo/jobbat med mkt framåttänk osv osv på de senaste Thereselektionerna så han trodde väl att han skulle springa på idag med ;)

Jag kom med önskemålet att göra öppna/sluta i lite olika gångarter och vi hann med att göra öppna i skritt och trav, längs med långsidorna på fyrkantsspåret. Gjorde små tiometersvolter (ungefär, ibland lite mindre ibland lite större) utifrån öppnan vilket gick bra tycker jag.

Vet inte om det var det bästa dressyrpasset precis, men jag är helt klart nöjd ! Fick mkt bra småtips och hjälp med detaljer, tex höjde jag upp ytterhanden ^^

Får se om jag lyckas ladda över filmerna på datorn snart, så de kommer upp här !


Tre små bilder

Mamma filmade lite i mitten/slutet av passet, hinner inte lägga upp filmer nu men lägger upp tre små bilder som blev när jag pausade filmerna :) Han gick absolut inte i perfekt form hela passet men han hade stunder då han tuffade han på rätt bra ! Dock var det svårt att behålla den fina formen på honom, särskilt i övergångarna :) Men det är sånt vi får träna på helt enkelt :]

Tufftufftuffttuff .... ^^









Ganasch, Lycka, Bett, Sadel, Dressyrträning, Tandläkare !

Såg igår att Ricos ganasch var svullen, inte hela utan en bit i mitten typ. Jag tror han kan ha fått det i hagen, kanske en liten spark eller helt enkelt slagit i någonstans ? Han var inte öm, utan bara svullen. Men det var inget som störde ridningen i alla fall ! :)

Och vill bara säga att jag är så SJUKT glad över mina och Ricos framsteg i hoppningen ! Jag kände liksom att han tyckte det var ROLIGT att hoppa - vilket ger en awesome känsla till ryttaren ! Efter våra bakslag har jag slutat ta honom för givet, och rider alltså hela vägen fram till hindret. Jag har hittat en bättre ridning (förr var den ganska passiv) också, som passar oss.

Känner dock att jag måste börja rida med de andra betten lite mer, så det tredelade i princip bara går till hoppningen (det var ju trots allt därför jag köpte det bettet, för att han var så stark i hoppningen förra våren).

Ska också fortsätta med att sadla längre bak och sluta använda förbygeln, kanske sätter på den ibland när jag ska klättra i skogen eller så bara. Tycker det är svårt med hoppsadeln med vart den ska ligga för att ligga bra, dock är dressyrsadeln inga problem för den är så rak. Fast jag använder ju inte dressyrsadeln så värst mycket så det hjälper inte hehe :)

Så ikväll blir det, som jag nämde tidigare, dressyrträning - för Andreas Tegesjö som var på Enliden förra veckan och höll hopplektion :) Det blir mycket hoppning nu denna månaden så vi tänkte rida dressyr för honom denna veckan istället för hoppning :]

Imorgon ska en tandläkare komma till vårt stall, och Rico och några andra hästar ska kollas i munnen :) Får se vad Rico säger om det ^^ Tyvärr är jag i skolan och gör engelska nationella prov just då, så kommer inte kunna vara närvarande ... Men mamma åker dit i alla fall. :(

Snart dags att byta om och åka, rider sent sent sent idag (tydligen?) så får se om det kanske blir för mörkt för att filma/fota :( Hoppas inte !




The bus

Är nu påväg hem från skolan, ikväll är det dressyrträning på agendan och jag kommer få hjälp av mamma i stallet (har läxor) :D Kommer fjäska runt lite och se om någon kan fota eller filma, kanske kan mamma göra det i slutet av lektionen (då går han oftast bäst) när hon mockat klart och så :) Jag kommer troligtvis skritta ut en vända som uppvärmning, istället för att skritta runt runt runt på volten.

Nu är det bara en hållplats kvar ! :) Ses snart !


Pigg och glad Rico !

Tyvärr blev det inga bilder idag ! Jag hade med mig kameran men tyvärr kunde ingen fota. Vilket var synd, hade gärna velat se några små bilder på när jag hoppade i slutet där ! Han hoppade då väldigt bra/fint och det är ju sällan jag får se honom hoppa eftersom det oftast är jag själv som hoppar honom :) 

Något jag tyckte var verkligen roligt med dagens pass var att han hade ett sånt hoppsug ! Han hoppade verkligen SUPERFINT och jag kände flera meter innan avsprångspunkten, att han skulle hoppa. Ingen tvekan alls ! 

Sen verkade han ju ha lite vårkänslor idag ;P Glädje-kickade lite och var riktigt pigg ! Jag prövade att sadla längre bak idag än jag brukar, samt tog bort förbygeln för jag tror inte sadeln åker någonstans längre. Det kan vara ännu en anledning till att han var så pigg och glad, för att han kunde röra sig friare när sadeln inte låg ivägen.

Fast han var ju på gränsen till noll-kontroll idag, vilket inte är så bra (a) Men han har ju varit så tillbakadragen i hoppningen ett tag, så det är skönt att känna att han har lite egen motor igen :D


Imorgon blir det dressyrträning för Andreas Tegesjö, vilket förmodligen kommer bli alldeles awesome :D Hoppas någon kan filma/fota men kan inte lova något :)

Rico - 17/4

Idag var det kvällshoppning för Therese ! Förra veckan hade vi fokus på banhoppning med utomhussäsong-tänk, så idag blev det lite mer teknik med bommar på böjt spår, avståndsbedömning och en serie på ena sidan.

I två av hörnorna låg galoppbommar, tre stycken, på böjt spår då. Där taggade Rico till och trände inåt, och i början skötte han sig fint men sen började han hoppa över bommarna istället, vilket inte var att föredra precis ^^ (Pilotens åsikt)

Avståndbedömning-delen av teknikbanan var två räcken med bara en bom (ej markbom) som var placerade i mitten på diagonalerna så man kunde rida som en stor åttvolt. Tycker övningen var jättebra då vi behöver träna avståndsbedömningen och det blev faktiskt INGA tokhopp alls ! I början var bommen bara 50cm upp i luften, men i slutet hoppade jag och Rico dessa två på en åttvolt ca 80cm (fortfarande med bara en bom) ! Gick kanonbra faktiskt ! Jag kände att de två-tre galoppsprången innan hindret taggade han till och fick ett super tryck i galoppen ! Han frustade jättenöjt mellan varje hinder :* Man får så bra betyg av honom, han berättar direkt när han är nöjd med något (eller missnöjd haha) !

Sen hoppade vi även en serie på ena långsidan som bestod av tre små studs, ett galoppsprång till en mindre oxer och ett galoppsprång till en större oxer. I slutet hoppade jag 90cm på sista/större oxern, och det gick också kanonbra sista gången ! Men vi failade lite också haha ;) Han sprang rätt igenom ett av studsen (kryss) en gång för han satsade på stora oxern som var sist i serien (favorit i repris?). Sen tog han även avståndet mellan sista krysset och lilla oxern som ETT STUDS så blev lite tokigt med avstånden där, men han var schysst och hoppade ändå ! :D


Gammal bild från förra våren, men här sprang han också rätt igenom krysset för att "satsa" på oxern ^^ (och sen blev han ju självklart rädd när bommarna flög så han glömde nästan bort oxern också haha)



Överlag är jag nöjd med passet, han kunde ha varit mer uppmärksam på MIG och varit lite mindre stark. Han var pigg som tusan och det blev en del dragkamp emellanåt (tyvärr). Men själva hoppningen är jag nöjd med ! Det var länge sedan vi hoppade 80cm/90cm !


Rico - 16/4

Mamma red med westernsadeln !

Tagga hoppning :D

Ska ladda upp som vanligt med att kolla på lite hoppbilder och filmer, både från när jag rider och när andra fina ekipage rider :) Vill få en bra känsla idag !

Kommer äta klart min tidiga middag sen åker jag vidare till stallet, och så kommer jag tillbaka senare ikväll ! :]

Måndagen

Jag var faktiskt inte i stallet idag ! Trots att jag hade ledigt (hemstudiedag). Pluggade hela morgonen + förmiddagen + en stund efter lunch, sen insåg jag att jag inte alls behövde göra klart uppgiften till på onsdag för vi har teori på idrotten så kan inte redovisa xD Så skippade resten av plugget och tog en liten bloggtimme där !

Gick ut med hundarna sen, blev en springrunda i terrängen (var riktigt skönt att springa i skogen faktiskt, istället för vanliga elljusspåret !, trodde jag skulle ramla och dö ett par gånger men jag klarade mig faktiskt utan några större blåmärken ;P).

Solen gick i moln precis när jag gick ut, inte så värst peppande ^^ Sen fixade jag bloggdesignen, lagade mat och gick kvällsrunda med vovvarna.


Lilla Rico fick klara sig utan mig idag !!! (eller JAG fick klara mig utan lilla Rico, menar jag)


Finally !

ÄNTLIGEN är jag nöjd med designen ! Bytte stil helt, från en tidigare massa komplicerade designer till ett "simpelt" bildspel (dock var det inte så simpelt att koda in det) ! Tycker den förra designen var stel och tråkig och det är mer liv i endast bilder än en massa vitt och blått ... ^^

Ähhh men vad tycker ni ? Är det en förbättring ?

FÖRE:


EFTER: (flera headers i bildspel, klicka på bilderna för att se dem i full storlek)


Dessutom kommer jag lätt kunna byta bilder allt eftersom jag fotar nya ! Kommer så småningom vilja ha tex en hoppbild, en bild i hagen, en målad bild, ett porträtt på oss tillsammans, en dressyrbild osv osv (till exempel) :]


Utlottningen av målad ...

Jag har mejlat vinnaren (igår eftermiddag/kväll) men har inte fått något svar. Dessutom saknades det en länk i kommentaren som jag isåfall måste dubbelkolla med personen i fråga. Tycker ni jag ska vänta till imorgon att dra en ny vinnare eller ska jag göra det nu ikväll ?

Ni bestämmer ! (och kolla mejlen allihopa, utifall att det är du som vunnit)




Barbackaridning

Jag känner ett märkligt sug efter att rida barbacka ! Har ju "klarat" mig rätt bra utan det sedan vi köpte Rico, med några få undantag när jag lyckats komma upp ^^ Men han är ju inte en sån häst man bara slänger sig upp på.

Men efter att vi köpte barbackagjorden på hööks blev det faktiskt MÖJLIGT för mig att rida barbacka ! För problemet är ju bara hur man kommer upp ^^.

Men jag tycker faktiskt inte barbackagjorden är det ultimata sättet att sitta upp barbacka på honom, den är väldigt vinglig att sitta upp med och jag är just nu tillräckligt vinglig MED sadel ...

Men jag borde kanske testa någon dag att sitta upp med barbackagjorden ? Sen tar vi ju av den när jag kommit upp, är svårare tycker jag att rida med barbackagjord än utan ^^



Första gången jag red barbacka på Rico :D


Bilder Rico

Här kommer lite bilder från helgens fotografering i hagen :)











Blev sugen på att gå ut och fota nu i det fina vädret ! Ska kanske ta ut hundarna en sväng i trädgården och ta lite fina bilder i solen ? :)


Planering vecka sexton

Rico/Stallet:
Måndag 16/4: Mamma rider Rico.  
Tisdag 17/4: Jag rider Rico, Hoppträning för Therese.
Onsdag 18/4: Jag rider Rico, Dressyrträning för Andreas Tegesjö.
Torsdag 19/4: Mamma rider Rico.
Fredag 20/4: Mamma eller jag rider, uteritt.
Lördag 21/4: Mamma eller jag rider, uteritt.
Söndag 22/4: Jag rider Rico, Hoppträning för Therese.

Övrigt:
Måndag 16/4: Studiedag, göra läxor :[.
Tisdag 17/4: Läxor ... + hoppträning.  
Onsdag 18/4: Läxor ... + dressyrträning.
Torsdag 19/4: Hemma/Läxor.
Fredag 20/4: Barnbidraget :D :D :D Ev till stallet.
Lördag 21/4: Ev rida/stallet. Kanske åka och handla ngt :).  
Söndag 22/4: Hoppträning !

Så är tanken att veckan ska se ut :) Kommer säkert bli mycket stressigare än det ser ut ! Men jag ser ändå fram emot veckan, hyfsat mycket ^^



Beautiful





Bilder från ridpasset

Här kommer några bilder från den första delen av ridpasset (innan det gick sådär otroligt bra och han blev dressyrponny ^^)

Fotade av Celice ! Tack :D








Rico - 15/4

Idag var det thereselektion, dressyr/markarbete ! I början av lektionen var han seg och knackig och snön låg kvar på stora delar av volten så han fick styltor i skritten. Men så hade vi turen att ha superfint varmt väder med strålande sol så all snö smälte bort under lektionens gång. Så vi kunde trava och galoppera som vanligt ! Vi travade över bommar på rakt spår och böjt spår i trav, sen galopperade vi över två bommar med tre galoppsprång emellan.

I galopparbetet gjorde jag först slutor i galopp på långsidorna, sen provade jag på att göra öppna i galopp också och TUSAN då lossade han rejält ! Han fick en bärig och fin galopp och jag kände hur han lyfte upp ryggen och arbetade genom hela kroppen ! Superfin blev han ! Och det höll i sig i traven också ! PRECIS så vill jag att han ska vara när vi ska in på banan på en dressyrtävling ! Skitfin :D

Tyvärr blev det inga bilder från slutet av passet, men några från när vi travade bommar och första galoppfattningen ! Dessa bilder jag fick kommer strax i ett eget inlägg ! :)


Rico - 14/4

Tävlingen blev inställd pga snöoväder, Rico fick vila från ridning men jag gjorde lite andra grejer med honom istället, gick en promenad på asfalten, tränade Nh/Ledarskap, Påsträning, Pressenning, slalom mellan koner och åttan :)

It´s a beautifuuuul daaaaaaaaaaay ! :D

Sitter i soffan med balkongdörren öppen, det är varm och skönt och SOLIGT ute så funderar på att gå ut och sätta mig istället ^^

Snart kommer mamma, pappa och hundarna hem efter att ha varit på vårt landställe över dagen. Vi ska äta mcdonalds-mat så fort de kommer hem ! :)

Idag blev en ganska lång dag i stallet, även fast jag hade tänkt åka hem ganska snabbt och hinna göra lite hemuppgifter, men aa ni vet ju hur jag är ???

Bilder och massa text kommer snart ! Ska också skicka lite bilder till två enlidare som jag fotat när de red (i onsdags och idag).

Blev lite bilder på mig också när jag red, men det verkar inte som att det blev några bilder från slutet av passet - som kändes totally awesome ! Kände en plötslig lust att stoppa in honom i transporten och åka på en dressyrtävling ! ^^ Mer om det snart, måste hålla rätt info till rätt kategori (a).

Har dessutom dragit vinnaren av utlottningen, har mejlat personen i fråga men om hon inte svarar inom kort så måste jag (tyvärr) dra en ny vinnare. Väntar med att slänga alla små papperslappar, tills jag fått svar från en vinnare.


Markarbete ?

Idag skulle det stått markarbete på schemat, men frågan är om volten är ridbar överhuvudtaget. De flesta har ju tagit bort snösulor, broddar mm vid detta laget. Det förväntas ju inte komma snö såhär långt in i våren ? När jag var uppe och miljötränade igår så fick han skyhöga styltor bara han tog några steg. Men när jag påstränar mm är ju vitsen att han SKA stå still så jag kunde träna lite ändå :)

Vi får se hur vi gör idag med lektionen. Men det har ju varit rätt varmt igår eftermiddag/kväll och det kommer vara varmt hela morgonen också, så volten borde ha tinat litegrann. Idag föredrar jag blask före snö ^^




Dagen i ord

Även fast tävlingen blev inställd åkte jag till stallet efter lunch, för att fika och äta lite korv med bröd tillsammans med de som skulle varit med på tävlingen :]

Fikade då först, sen tog jag in Rico som hade galet höga snöstyltor - ogilla, inte okej alls i mitten på april ! Slog bort dem med hammare, det var effektivast :) Sen borstade jag honom en stund, kliade/masserade honom lite och gick sen upp på volten med repgrimman. Tränade påsträning + pressenning och han var superduktig. Gick sen en promenad på gatorna för att bli av med styltorna (det var smält på gatorna).

Gick sen upp igen på volten och körde ÅTTAN och slalom mellan koner, från marken då. Det är faktiskt tekniskt svårt att flytta hästen i en åtta framför sig. Svårt att förklara men det är en slags NH-/Ledarskapsövning :) Den är super !

Sen fick han äta eftermiddagshö inne i boxen medan jag satt i boxöppningen och fixade instagram ^^ Och så fick han gå ut i hagen naken för solen sken och det var varmt och skönt ute efter snön+regnet ! :D

Mockade och fixade allt och var hemma till middagen :)

Lämnade kameran hemma men fotade lite mobildbilder, kan försöka lägga över de på datorn annars får ni klara er utan nya bilder ! :)


Instagram

Har gått och skaffat mig instagram (efter mkt tjat från vänner...) så ni får jättegärna följa mig där med :]

Heter AnderssonMadde :) plättlätt !



Där kommer finnas bilder på Rico, Mig, Hundarna och lite annat skoj :)



Aprilväder !

Påskhoppningen är inställd pga det eländiga snöovädret. Har snöat hela natten och hela morgonen och här hemma hos mig är det redan över en decimeter snö ...

Det var lite tråkigt förstås, men vi ska dit ändå klockan ett och fika och grilla(?) :] Snön kommer snart övergå till regn och då blir det visserligen blask istället vilket inte heller är särskilt roligt. Får se vad jag hittar på med Rico idag ! Kanske så rider jag ut, eller kanske göra lite påsträning/miljlträning :P Vår fina röda outfit får vänta, eventuellt kanske jag har den imorgon på markarbetet om all jobbig snö är borta.

Det är så dumt tycker jag, att snön kommer NU. Nu är det ju för tusan vår och alla har tagit av broddar, snösulor mm. Men vädret lever alltid sitt eget liv såhär i april-tiderna. Man får typ gilla läget ^^

Ett minne från vintertid ... Volten hade ett stort snöberg, för han som kom och plogade missuppfattade oss och körde in allt i mitten ^^




Bara så ni vet

Inte för att tjata, men jag vill bara säga SÅ ATT ALLA VET att ni har HELA morgondagen på er att anmäla er till utlottningen ! Drar vinnaren imorgon sent, eller söndag kanske, beroende på vad jag hinner. Är ju tävling imorgon (klubbhoppning hihi) så kan inte lova att jag hinner då :) Annars får ni lite extra tid på er att anmäla er helt enkelt ! :D :D :D

(här är utlottningen)

Bjuder på en liten bild från sommaren som jag hade på denna datorn ^^ :)

Kommer morgonblogga en del innan jag åker till stallet imorgon ^^ Påminn mig gärna att inte glömma kameran haha :P


Fredagen den trettonde

På förmiddagen gjorde jag absolut inget vettigt alls, ångrar det nu. Men efter lunch gick jag, Önska, Yazzi och Emil ut på en lite längre skogspromenad. Ser rätt kul ut när man kommer med två hundar och en katt mitt ute i skogen ^^ Lilla Emil fick springa på rätt bra för att hinna med oss ;)





Åkte till hööks på eftermiddagen, medan pappa handlade mat på Ica Kvantum. Kollade först på hoppspön, men såg att de inte hade fått in något mer sedan sist. Kikade runt i hela butiken för att se om de fått in något nytt, det var lite HV Polo pikéer som föll mig i smaken men jag hade bara några hundralappar med mig och dessa skulle gå till något rött ;D

Hittade en röd huva som hade (typ) samma nyans som schabraket, och ett par röda benskydd :) Både huvan och benskydden var billiga, 149kr :]

Träffade på en "enlidare" som var och handlade prisrosetter till morgondagens tävling. Tyvärr var alla vita clearround-rosetter slut så det fick bli en massa gulblåa. Jag skänkte en hemifrån också som jag inte skrivit något på :) Eftersom jag skulle till stallet redan nu på kvällen så tog jag med prisrosetterna hem och sen till stallet :)

Moppade till stallet i ösregnet vilket inte var det roligaste precis ... Men prövade matchningen lite snabbt och allt passade ! Schabraket var lite smutsigt tyvärr, men det syns nog inte så mycket på bild sen imorgon :)

Alltihopa tillsammans ! Blöt men glad pålle :D


Närbild på huvan


Benskydd !


Och så schabraket då (:


Om man räknar bort den bortkastade förmiddagen så har det annars varit en rätt bra fredagen den trettonde :) !

Hur har er fredagen den trettonde varit ? :]


Morgondagens outfit !

Jag har planerat och fixat lite idag inför morgondagens outfit ! :] Jag tycker han passar så bra i rött så utgick från mitt röda hööksschabrak som jag brukar ha till vardags ! :P Allt är från hööks, vilket jag tycker är bra. All utrustning behöver inte vara dyr ^^



Schabraket är hårigt som attan men det är lika bra att använda det ett tag till då ^^ Tills han fällt klart :)

Jag tror det kan bli väldigt fint faktiskt :] Vårt gröna scapa-set får vila lite :)


Rico - 13/4

Mamma red Rico idag igen :)

Just nu

Funderar på att gå eller springa en runda i skogen med hundarna, har ont i huvudet så känner inte för att ta tag i någon hemsk hemuppgift. Undrar om det försvinner om jag går ut en stund ? Kan nog inte bli värre i alla fall ^^

Ska höra med pappa när han kommer hem om vi kan åka en sväng till Hööks en snabbis på eftermiddagen. Funderar på att eventuellt matcha lite rött istället för att ta mitt gröna scapa + huva (kan bli tjatigt även om det är snyggt med grönt !). Har ju ett rött schabrak som passar fint på honom, skulle vilja ha en billig röd luva från hööks också, för något rött pannband kan vara svårt att hitta med så kort varsel :)

Vill fortfarande få tag i ett svart eller brunt (alltså inte någon speciell färg) hoppspö ! Jag är inget fan av glitter så mitt ljusblåa glitterhoppspö köpte jag bara för att jag behövde en och det fanns ingen annan ^^

Jag försöker ladda över bilder från mobilen till datorn, lyckas inget vidare med det.

Hade ett tanke/åsiktsinlägg på G förut, men jag glömde bort allt medan jag var påväg att starta upp datorn igen .. typiskt !




Usch fy och blä

Jag är så missnöjd med min nya header + design att jag vet inte vad jag ska ta mig till ! Jag hade hellre haft kvar den gamla om jag bara hade bytt ut bilderna då det 1. inte passar till årstiden med vinterbilder och 2. jag ser så fruktansvärd ut på just dessa två bilder ...

Rico ser alltid lika fantastisk ut, borde ha en bild på bara honom nästa gång -.-

Den gamla headern:


Den nya ser ni såklart högst upp ...


Dessutom tjorvar det sig med kodningen och det förstör hela designen, menyn trillar ned hela tiden osv osv.

Blandat med ångest för att jag inte ens börjat med någon av de stora inlämningarna jag tvingas göra under lovet ... Ursäkta för det.

Ni får gärna ge förslag på vad jag ska göra med den eländiga designen. Helst vill jag göra en helt ny men det har jag väl inte tid med, förstås ...


Rico - 12/4

Mamma red ut med westernsadeln, medan jag mockade och fixade i stallet.

Efter det palltränade hon, eftersom Rico hade fjantat sig vid pallen idag. Och sen påstränade jag honom en kortis uppe på volten innan stallmötet.

Lite kvällstankar

Jag vet att JAG dömer mig själv mycket på bilder, filmer och liknande. Förhoppningsvis är inte ni likadana som jag (eller iförsej är man oftast hårdare mot sig själv än mot andra), och förhoppningsvis förstår ni att vi inte ligger på högsta topp för tillfället. Även om vi är påväg dit igen, sakta men säkert.

Det finns dem som inte ens kan kalla dessa hinder kring 50cm-70cm för hoppning. Jag tycker personligen det ser fånigt ut, för mig och Rico som varit på en så mycket högre nivå tidigare, han kliver ju över - utan problem. Det enda som behövs nu är träning, självförtroende till piloten, och ännu mera träning.
   Och med mera träning menar jag inte att vi ska hoppträna sju dagar i veckan hela våren och sommaren, utan vi ska på våra träningar (1-3ggr/vecka) jobba mycket med bommar/markarbete, träna på avståndsbedömningen, jobba vidare på galoppen osv osv. Alltså ska vi träna på rätt saker, i dressyren även träna på det som kan hjälpa oss i hoppningen. Med träning följer oftast självförtroendet med, vi måste kunna lita på varandra i alla lägen och jag måste få bort all osäkerhet kring hoppandet. Jag har hoppat i så många år att det känns rätt förfärligt att ha fått ett sådant stort bakslag ! 

Osäkerheten kommer försvinna, litegranna kommer försvinna varje gång vi kommer över ett hinder. Ju fler lyckade hoppass, desto bättre ! Jag kommer främst hoppträna för Therese eftersom hon känner både mig och Rico och vet exakt hur vi ska lägga upp träningen för att detta ska bli bra. Sen kanske jag kommer träna någon enstaka gång i vår för någon annan tränare, men utifrån gårdagens pass så känner jag att jag måste bli ännu säkrare först !


Rico och Therese, pay & jump 90cm för inte så länge sen. Det vill säga, varken höjden på hindret eller hindret i sig är något problem för Rico. Det är lilla Madde Andersson som måste bli säkrare för att detta ska funka ! :]

Bara lite kvällsfunderingar innan läggdags, måste stoppa min vändning på dygnet och gå och sova nu. Vill inte missa hela morgondagen också !

Godnatt på er !




Hoppträning bilder #2

Här är bilderna från efter min lilla avramling. Man kan se på vissa bilder att jag varit nere i geggan haha :P

Här hade jag precis suttit upp, skulle bara klia mig på näsan (typ?) innan jag skulle börja hoppa igen :]


Och så blev det stopp på första hindret, hade lite dålig galopp och jag var fortfarande lite snurrig efter smällen på huvudet haha ;)

Han hoppade i alla fall på andra försöket !




Han blev lite stark på de långa transportsträckorna ^^

Tokhopp ! xD


Fokus på min ena stövels lerinpackning ! Piffade verkligen upp outfiten ;) haha.




(vi hoppade bara ett kryss där oxern tidigare legat, ville göra det lättare för oss (mig) :)


TOKHOPP !


ehmmm haha (?)






Här vet jag inte vad vi gör, men vi kom över i alla fall ^^


.

Påmminnelse

PÅMINNER ALLA NU, som inte har anmält sig till utlottnigen. GÖR JÄTTEGÄRNA DET ! ;) Det är endast två dagar kvar och ni har inget att förlora på det i alla fall ! :]



Ni kan vinna ett sånt här fint porträtt av er häst (fast med bakgrund, dessa på Rico är inte helt klara ännu) :D !


Bloggtips/Länkbyte :)

Londonryttaren

Verkar som en trevlig tjej ! Hon har en söt men enkel header och design - fint med grått och rosa tillsammans ! :D Lägger upp fina ridbilder i inläggen och det gör bloggen roligare och mer personlig ! :) Trodde först, när jag hörde namnet, att hon bodde i London xD Men såklart är det hennes häst som heter London, hehe ;) Jättesöt häst förresten !


Enliden-nytt !

Igår bestämde kommunen vem som kommer bli arrendator för nya stallet, ordförande vet vad de bestämt och ikväll på stallmötet kommer resten av boxarna/medlemmarna få veta också ! Spännande ! Detta är avgörande för om vi kommer kunna stå kvar på Nya Enliden. Stallet håller nämligen på att byggas om längre bort, för att kommunen vill lägga en skola mitt på pricken där stallet står nu ...

HOPPAS det blir bra !

Idag ska mamma rida Rico, troligtvis ett lite lugnare pass ute eftersom han fått gå på volten ett par dagar i rad nu. Jag ska nog dit till mötet i alla fall !

Såhär ser nya stallet ut, som håller på och byggs !



+ Med ridhus och toalett och kafeteria ! :D
- Inte så mycket bra mark kvar till hagar -.-

Ridbana + fler/större hagar får vår klubb fixa själva, kommunen ger oss inte det :/

:) Nu tänkte jag att det är på tiden att jag äter lite lunch ! Är strax tillbaka med lite roligare inlägg, ska ut med vovvarna också !




Hoppträning bilder #1

Det var lite halvmörkt ute samt duggade en aning till och från, så bilderna blev inte av bästa kvalité. Måste dessutom säga (innan ni dömer) att det har sett bättre ut för oss ! ;) Fick fulrida en aning, och några tokhopp blev det ^^



Haha, jag hade problem med något som knölade sig i strumpan (precis där man böjer foten) så medan jag bråkade med den tog Rico en tupplur :P


Här galoppade vi fram :)




Sen travade vi över upphöjda bommar, som Rico först inte fattade vad de gick ut på. Bilden nedan visar en glad pilot efter ett lyckat försök att trava över bommarna (efter att han hade stannat en gång och snubblat över en gång). Alltså, jag klappar om honom ^^


Travhoppa var svårt tyckte Rico, så det blev kråkhopp över det första hindret.


Och så ett tokhopp över andra hindret, där piloten inte hängde med riktigt.



Sen gick det bättre :)




Tokhopp igen !















(haha)




Efter det här hindret åkte jag i backen Resten av bilderna kommer senare idag :] !


Bilderna ...

... de kommer upp imorgon (eller aa, idag egentligen) ! Ska sova först, har varit en lång dag och min hjärna behöver vila lite efter smällen ^^ 

Två små bloggtips sålänge:

http://carolinehallgren.blogg.se - En snäll Enliden-ryttare som har en storhäst vid namn Casino Royale. De satsar i hoppning och tränar då mkt hoppning. Bland annat idag(igår) för Piet Raymakers (om jag nu stavat det rätt). De är superduktiga och bloggen är kul och personlig ! :) Hon har nyligen startat upp bloggen så ni får gärna vara lite snälla och kommentera lite så hon fortsätter ! :P

http://isabellaochsara.blogg.se - Två tjejer som också verkar vara åt det "hoppiga" hållet. De har superfin design (som jag är lite avis på), skriver bra båda två och verkar trevliga och så ! :)



Rico hälsar från boxen ! ;) :D




Rico - 11/4

Hade inte samma bra ridskänsla idag som igår, men jag tyckte att jag hittade en bra sorts ridning för att Rico inte skulle tappa gnistan mot hindret :) Tycker Andreas är väldigt bra, för det han säger är nödvändigt och om man är snabb och gör det han säger blir det oftast bra :) Jag fick bland annat höra flera gånger att jag skulle vara lite tyngre i skänkeln, alltså ned med hälarna och balansen i stigbyglarna, ej i knäna. Och jag skulle sänka handen lite då jag gärna tar upp den när jag vänder honom på baken i svängarna :)

I alla fall, vi hoppade liknande övning som vi hoppade på en Thereselektion för inte så länge sen. Den övningen hade han även på Farsta när jag var där och fotade/tittade en fredagskväll :)

Vi jobbade en del med travbommar innan vi började hoppa. Travhoppade ockås i början, sen tog vi resten i galopp :)

Övningen har jag ritat upp förut någon gång (tror jag) men den hade i alla fall brutna linjer och även rak linje. Tre olika räcken som ledde till en oxer.

Sen blev han lite övertaggad mot slutet, så fick samla upp honom ordentligt så han inte skulle rejsa på i 180 i svängen :P Då fick han istället en lite sämre galopp, svårt att hitta mellanläget tycker jag !

Sen åkte jag ju av också, skrev om det (och ritade lite haha) HÄR.

En tjej var snäll och fotade, bilder kommer ! (Har inte hunnit titta på dem ännu) :P


Jag anföll marken

Rumpan och huvudet gör ont, det var dem stackarna jag landade på xD

Några av er kanske fattade (skämtet) "anföll marken" men för er som inte förstod (det är dock förståeligt att inte förstå) tänkte jag översätta det med att jag ... Åkte i backen ... Gjorde en ofrivillig avsittning ... Trillade av ... Ramlade av ... Fick smaka på voltunderlaget ... eller jaa, hur man nu ska säga det ;)

Vi kom då i höger varv, på två galoppbommar och sen ett räcke, och rakt fram på en oxer med kryss i framkant. (Blev då ett stigsprång när bakbommen höjdes upp). Han hoppade superfint på oxern, och jag tänkte då svänga HÖGER, eftersom jag kom ifrån höger varv från början. MEN så struntade Rico i vad jag sa och han tänkte då svänga vänster. Kan ha varit för att grinden var öppen där eller han kan ha landat i vänster galopp som fått honom att vilja svänga vänster ... I vilket fall som helst så svängde vi åt olika håll, och när jag märkte att han svängde åt andra hållet var jag snabb som attan och försökte hänga med. MEN likt förbaskat lyckas han då också ändra sin åsikt, precis samtidigt som mig. Så plötsligt skulle jag åt vänster och han åt höger ... Slutade med att jag for i backen, med rumpan i geggan och huvudet på en stock (typ?) som omger hela volten.



Som ni ser så stannar jag (Lila) tillslut och Rico fortsätter iväg utan mig ... ^^

Jag hade lite ont i huvudet direkt efter och även när jag kom hem, men jag satt upp och red igen så fort jag fått andas lite och dricka några deciliter saft :P

Kände mig lite efterbliven resten av lektionen (den var snart slut) och såg nog rätt efterbliven ut också ^^



Onsdag

Idag moppade jag iväg till stallet på eftermiddagen, började med ett usekmöte och fixade sedan allting i stallet ! Tog in Rico ca en timme innan lektionen, för att borsta honom ordentligt och göra i ordning honom i lugn och ro :) Han fällde som en jagvetintevad, så drog lite extra med ryktstenen och magic brush :)

På hoppträningen "anföll jag marken" och min outfit fick en rejäl lerinpackning ... En tjej fotade hoppträningen, har inte kollat på bilderna ännu med det blev säkert några bra ;D Mer om allt detdär senare ! ;)

Efter träningen passade jag på att plocka undan lite hindermaterial i samma veva som jag skrittade av honom. Tog alla hinderstöd utom två + ett staket ("grind"). Dessa var minst geggiga (a). Egentligen hade jag kunnat offra mig och tagit de leriga bommarna, jag som redan var smutsig, men jag ville helt enkelt inte smutsa ned mig ÄNNU MER ! ;D Hehe... Sen så stretchade jag honom också, borstade av honom lite lätt osv osv. Han ville bara in och äta hönät :P.

Eftersom jag hade fixat allt innan så kunde jag åka hem ganska direkt efter.

Och så blev det en sen middag och tevetittandes med familjen efter det :)




Bilder del 2

Här kommer fortsättningen med lite gamla bilder :) Alla här är från sommaren-hösten :)

Också oredigerade allihopa !



Rico kommer bli så snygg när han fällt klart ! Nu ser han ut som en tufsig, lurvig pälsboll ! :P Han var så fin i somras :P


Från ridskoletiden

Tänk vad mycket man har burit med sig från ridskoletiden egentligen ! De flesta av oss började vårt hästintresse på en ridskola ! Jag minns att jag hela tiden klagade på att vi gick långsamt framåt på dressyrlektionerna, och hoppade för lågt på hopplektionerna. Men inte förrän såhär efterråt kan jag se klart och förstå varför ridskolorna har de upplägget de har. 

   För det första är det bättre att gå lite långsamt fram än för fort. Då hänger alla med och man känner sig duktig just för att man klarar av de uppgifter man får. Sen sitter ju grunderna otroligt bra när man övar på samma sak under en tid. Jag menar, hur ofta har man inte hört "Ned med hälarna" eller "Kontakt på ytter" ? Det är det jag fick höra under en större del av min ridskoletid. Och det HAR HJÄLPT mig till framtida ridning. Jag sitter nu naturligt med hälarna ned, oftast haha (ingen är ju perfekt), och yttertygeln har jag förstått är riktigt viktig för att hästen ska kunna arbeta på rätt sätt. 

   Och att vi inte hoppade högt på lektionerna ... Självklart ville man hoppa högre ! Jag var som förblindad, ville bara hoppa högre och tyckte det var fånigt med småhindrena, och ibland fick vi hoppa högre. Men var det verkligen nödvändigt ? Om man tänker på hur många hoppass en ridskolehäst får delta i, per vecka, per månad, per år. Om hästen då hoppar 110+cm varje gång så sliter det otroligt mycket i längden. Dessutom fanns det ingen vidare anledning att hoppa jättehögt, det var bättre (tycker jag) att vi gnagde vidare på grunder, grunder, grunder. För när man klarar av grunderna i hoppningen, så är det ingen större skillnad på att hoppa 50cm och 1m. Bara man rider på samma sätt, typ. Det var dessa grunder som har gjort att jag har klarat Ricos och mina problem i hoppningen. Att rida honom i dessa ett och ett halvt år, var som att rida alla hästar på ridskolan. Han har ändrats så otroligt mycket och har inte precis varit samma häst i hoppningen, sedan vi hämtade hem honom.

Sen finns det dem som inte har börjat på ridskolan, vissa är "bättre" vissa inte. Beror på hur engagerade tränare, föräldrar man har osv osv. Men det är absolut inget fel att gå på ridskola. I slutändan kanske man är bättre ryttare än någon som aldrig gått på ridskola ?

 


Untitled

Inlägget hör inte hit så bra, men ...


Hjälp min vän Johanna och rösta på hennes bild!


Bilder del 1

Lite gamla bilder, några lite finare och några inte hehe ;)

Alla är oredigerade :) Utom den näst sista, som jag tagit bort mättnaden (originalet hade överdrivna färger) på.


Fler kommer i ett tidsinställt inlägg i eftermiddag ! :]


Två bilder från istiden

Var snöstorm här, därför blev kvalitén ganska kass. Tror inte jag lagt upp några bilder från den här lilla fotostunden. Dock fanns det några fina/roliga bilder. De stod och åt på varandra bland annat ^^

Rico och hans gamla hagkompis Zebb:

(hur söta ???)

(Hehe ...) 


Om det inte hade snöat så hemskt hade det nog blivit några bra bilder ! :[ Synd !


Well, this is awesome !


Just nu känns det bara awesome ! Hoppträningen igår gick bra, jag blev klar med allt i stallet innan kvällsfodringen, gick och la mig sent men tog också en extra sovmorgon (ej med flit dock, råkade stänga av snoozen och somna om haha) till halv tio ungefär !

Idag ska jag hinna med flera flera flera saker innan jag ska till stallet. Blir att åka dit ganska tidigt då det är Usekmöte kl. 15 och sen ska jag fixa allt i stallet helst innan hoppträningen för Andreas Tegesjö, som börjar kl. 18.15 :)

Kameran åker troligtvis med av två anledningar, 1. Utifall att någon kan fota på hoppträningen ;) 2. Om jag skulle få tid över kan jag själv fota Rico ute i hagen lite, det kommer enligt väderleksrapporten vara rätt klart och fint idag. Om man jämför med gårdagen haha !



Kan lägga lite äldre men fina bilder i ett eget inlägg, för att fylla ut lite tills jag kommer ikväll med nya ! ;)

Om några minuter, klicka F5 :P



Rico - 10/4

Idag var det då hoppträning i regn + blåst ^^ Inte det allra bästa vädret, men det gick över förväntat ! Han var framme för skänkeln från början och jag gjorde mycket skänkelvikningar, flytta fram- och bakdel och öppnor och slutor i skritt. Redan de första galopperna var han jättefin och hade bra tryck i galoppen ! Han fick en bra trav redan från början, det brukar behövas ett helt dressyrpass för att få honom så mjuk och fin :)

All hoppning gick bra också, han lyssnade bra när jag reglerade tempo osv osv, väldigt lyhörd. Han blev dock lite upprörd nån gång när jag höll igen honom för mycket, skruttisen vill ju springa lite snabbare haha :)
   Vi tränade banhoppning idag, men utomhus-säsongs-tänk. Mkt långa transportsträckor, följt av några skarpa svängar och vi hoppade även Solfjäder och Enlidens hemmagjorda Mur :) Muren blev det ett stopp på första gången vi skulle hoppa den, för han var helt enkelt inte beredd på att det var den vi skulle hoppa. Vi hade nämligen hoppat ett annat hinder innan ett par gånger, där vi svängde strax innan muren. Han stannade några meter innan och undrade typ vad Piloten höll på med däruppe haha :P Men övriga hopp över muren gick bra, blev ngt kråkhopp för att han kom lite fel, men huvudsaken var ju att han hoppade :P

Och så travade vi av dem på åttvolter, långa och låga i formen :) Jättefin var han !

Vill bara tillägga att muren inte ser ut som en vanlig mur, det är en typ trälåda som är kanske 2/3 så bred som ett vanligt hinder, som vi målat röd/vitt i tegelmönster xD Vi hade då en bom över för att hindret inte skulle bli så smalt :)

Tog även av jackan idag igen, fast denna gång min stora tjocka reflexfleece i halv storm ! Han var aningen rädd men stod hyfsat stilla i alla fall :) ! Awesome !


Här var banan hihi :P Nu fattar ni säkert ingenting (jag gör inte det i alla fall) ^^ Men sådär kluddigt blir det i alla fall när klockan är sent och det snart är läggdags :) Snacka om att jag längtar efter att sova ! :D



Rico - 9/4

Mamma red Rico !

Tagga hoppträning

Kollar på fina hoppbilder och filmer, för att tagga upp lite inför kvällens hoppträning ! Delar med mig av litegrann här:

KM 2011: (90cm-1m) Blev några tokhopp så hamna efter i sadeln över de flesta hindrena ^^






En random fin bild från förra året:


Vår första pay & jump bortaplan:


Från någon hoppträning för länge sen:



Förrförrförra (?) hoppträningen, då det gick så bra:




Tyvärr har bilderna från den senare delen av passet fastnat på mejlen, tar jättelång tid att ladda över till datorn ! Men de kommer, de också, så småningom :) ¨


Typiskt mig

Jag var så nöjd med min nya design, tills nu när jag ser den helt klar ... typiskt mig att jobba i flera flera flera flera timmar med en ny design som jag ändå kommer vilja byta ut så fort jag börjat använda den ... -.-

Och inte blir det bättre av att jag kikar in på andras bloggar och ser hur fina de är ! ?

Suck.




SKA PRECIS ...

Ska precis ändra i designen nu, lägga över allt från testbloggen och hit. Sen ska jag småfixa med designen när jag väl flyttat över den ... :) Men den är så gott som klar, nästan :)

Så om bloggen ser konstig ut behöver ni inte oroa er ;D

Kommer strax !


Jag är med och tävlar om en grimma :3



Klicka HÄR för att vara med du också ! :) Plättlätt ^^


LILLA Rico

Alltså haha ... kan en häst bli mindre ? xD Krympa menar jag ? ;)

När vi köpte Rico var han 155 cm i mankhöjd. Sen när vi mätte honom en tid efter vi hade fått hem honom så visade det sig att han var 151cm i mankhöjd.

Många trodde han var en ponny, både folk vi känner och även främmande människor kom fram och frågade, "Är det en ponny?". Då svarade vi alltid, nej det är en storhäst ! ;)

Men efter en tid blev en storhäst i stallet ommätt ponny (som var ungefär lika stor som Rico). Och så började vi undra, om Rico inte är en ponny egentligen ? Jag tycker han ser ut som en ponny litegrann, men han har absolut storhäst i sig eftersom han inte känns så ponnyaktig att rida :)

Vi sa då, att när Rico blir 8 år så ska vi slutmäta honom ordentligt och om han då är ponny så får han vara det helt enkelt ! ;) Nu är han 8 år, enligt passet. Vi kanske ska ta och mäta honom snart så vi får svar på den oändliga frågan ??? :P



För visst ser han litegrann ut som en ponny ? ;D




Spekulationer (igen)

Det är flera saker jag skulle vilja ta reda på, om Rico.

Han är ju en okänd korsning från Holland. Det vi vet om honom är att han är bakskygg, och vi har också märkt att han är väldigt väl skolad från grunden. Han är van med olika sorters hinder (ej så tittig utan hoppar det mesta, mur tex) och är ganska stadig i både hoppning och dressyr :)

Sen har vi ju märkt en hel del saker, som att han är lättlastad (han har haft sina strejker dock), spänd vid uppsittning osv osv. Och han verkar vara väldigt mycket hanterad från marken.

Det vi däremot inte vet, är:

Varifrån han kommer (bakgrunden i Holland)
Vem som var hans förra ägare (innan försäljningsstallet i Örebro)
Vad han är för ras/raser (han är okänd korsning)
Vad han har för stamtavla (den är okänd)

Jag skulle verkligen vilja få tag på hans tidigare ägare, som tydligen var ett par tvillingar i västerås ... (?) För att få veta saker som varför de sålde honom (hade det med uppsittningsproblem att göra?), Vad han gjort tidigare, Vart köpte de honom i Holland osv osv.

Utifrån det kanske man kan få reda på mer om honom, vissa saker kanske man inte vill veta [;)] dock haha :P

Och hans ras/raser har vi redan grubblat lite över. Hovslagare, tränare osv har sagt en del om hans utseende som gör att de tror att han hade vissa raser i sig. Jag skrev ett inlägg om det förra året faktiskt, allmänt babbligt men det var det vi hade att gå på förra året :) Klicka HÄR :P 

Tex trodde en tränare att han hade Lipizzaner i sig för han har så vågig och fin svans ^^ :) 

(dock valde jag en rätt dålig bild för att bevisa det för er xD Syns ofta inte på bild för det är så små vågor :P Men kan leta upp en fin bild på hans vågiga svans någon dag !)

  

Morgonpigga läsare ?

Det är otroligt många av er som går in tidigt på morgonen ! ;) Verkar som att ni överlag är rätt så morgonpigga ^^ Jag var morgonpigg förr, inte så mycket längre. Eller, det beror på vem/vad man jämför med :) Jag går gärna upp tidigt (runt kl 8) på lov och helger för att inte gå miste om hela dagen, men när man behöver gå upp halv 6 på morgonen för att hinna åka till skolan till klockan 8 så brister morgonhumöret en aning haha ;)

Idag blir det, som jag nämde igår kväll, lite hoppträning för Rico och mig :] Har kollat SMHI och det verkar tyvärr som att det blir en del regn hela eftermiddagen/kvällen :( Verkar dock bara bli smådugg - hoppas det i alla fall ! 
  
Förra våren på en hoppträning så regnade det först, och sen kom solen och alla blev jätteglada ! Och inte många minuter efter börjar det ÖSA ned hagel, och när hageldropparna studsade på oss blev Rico rädd och trippade runt som en ... jagvetintevad ! ;)

Hmm ... får se vad jag ska hitta på idag, på bloggfronten. Känner mig kanska åsiktslös idag så blir nog inget sådant inlägg ... :) Vi får se vad dagen kommer ge oss ;D


När Therese hoppade honom i Håtuna :) Pay & Jump !


Hoppelihopphopp ... hopp ... hopp ???

Har kommit på att det kommer lite extra hoppträning nu framöver.

Totalt tre hoppass denna veckan.
1. Imorgon (Tisdag) kvällshoppträning för Therese som vanligt.
2. Onsdag hoppträning för Andreas Tegesjö, som kommer till oss på Enliden.
3. Lördag klubbhoppning på Enliden, bestämmer klasser imorgon efter Thereseträningen. 
  
   Sen är det markarbete på Söndagslektionen också.

Nästa vecka, två hoppträningar.
1. Tisdag, som vanligt.
2. Söndag, det är ju hoppning ungefär en gång i månaden (var tredje/fjärde vecka) på söndagslektionerna.

Men sen kommer det nog rulla på som vanligt igen med en gång i veckan, det tycker jag är lagom :) Vill ju rida ut och även dressyra lite emellan hoppassen ! Nu hoppar ju inte vi särskilt högt, men hoppning är ju slitsamt för hästen så man behöver ju inte överdriva med hoppträningar hela dagarna ;)

Ska försöka tagga upp mig lite till morgondagens hoppass ! Ska kolla på lite fina bilder, kanske någon film och så :) Och lägga upp här också förstås ! :]





UTLOTTNING !

Tänkte dra igång en utlottning igen ! :) En SNABBUTLOTTNING, där ni får anmäla er i endast ett par dagar och sen drar jag vinnaren och hinner förhoppningsvis måla klart bilden innan lovets slut ... i bästa fall ^^

Vinnaren får då en digitalt målat porträtt av sin häst/ponny ! :)

Såhär gör du för att anmäla dig:

*Ladda upp bilden nedanför på din blogg/facebook/hemsida eller liknande. Länka till DET HÄR inlägget !

* Kommentera detta inlägget, fyll i alla fälten. Mejladress är viktigt för att kunna få tag på dig som vinner :) Även blogg/hemsida om du har någon ! I kommentaren ska ingå en länk till det inlägg du har lagt bilden. 

Detta är då bilden:


Bilden längst ned till höger är förra vinnarens bild :)

LÄNK: http://ricos.blogg.se/2012/april/utlottning.html 

Lycka till allihopa ! Vinnaren dras i helgen !


Över tröskeln

Igår på Thereselektionen tog jag av jackan när jag satt på Rico ! Jag höll på att koka över inne i min softshelljacka ! Den andas inte för fem öre ens ^^ Att ta av jackan när jag sitter på hästen ... är en sak jag tror jag aldrig har gjort förut, på de "snälla" hästarna brukar jag sitta av och ta av jackan, men på Rico har jag inte velat sitta av och upp igen för mycket för han tycker det är jobbigt nog den gången man gör det per dag. Rico är bakskygg också, så då har det blivit så att jag helt enkelt låtit jackan sitta på passet ut, eller inte ta på jacka alls och då frysa en aning i början av lektionen ^^

Men till saken då, jag tog av jackan uppepå Rico igår ! ;D (och nu tänker väl de flesta av er att det är väl ingen big deal, men för mig och Rico är det misann det) Med hjälp av två till då. En som drog i armarna på mig och en som höll i Rico, för säkerhetsskull. Han spände sig litegrann när vi började slita och dra i första armen, men sen när den var av så var det inget problem alls att dra av andra armen också :)

Detta var en sak som jag aldrig trodde skulle gå med Rico. Men å andra sidan så kunde jag inte ens klia mig på näsan den första tiden vi hade honom. Så vi har kommit en bit längre sedan dess ! ¨

Men det har liksom känts som att vi innan har stått och trampat vid dörröppningen, en sådan liten fjantgrej som att ta av jackan öppnar faktiskt dörrar för oss att kunna göra andra saker så småningom ! Ju fler trösklar jag kommer över med honom, desto mer vågar jag OCH han.



Jag tycker alla borde tänka såhär ! Bli glad för små saker, sätt inte för höga mål och när ni har klarat EN liten sak som ni aldrig klarat förut, var nöjda och glada över det ! 


SHOPPING

Detta är ju en blogg om min vardag, mina intressen osv osv. Rico är en stor del av min vardag, därav bloggnamnet. Men jag har också ett liv utanför stallet, och ni som finner dessa inlägg ointressanta kan helt enkelt bläddra förbi :) Ingen tvingar er att lusläsa allt jag skriver ;)

Foto + redigering i photoshop är ju, även det, ett stort intresse, och därför fotade jag la jag ihop lite bilder från det jag fick tag i idag på shoppingturen :P



Drog fram en vit duk från påskmiddagen häromdagen, för att få en ganska neutral (dock skrynklig) bakgrundsyta. Fotade sedan med auto-utan-blixt och lat-redigerade i Photoshop :P (Lat-redigera, haha, that´s me !)

Hittade faktiskt allt som jag var ute efter (och lite till) ! Väska, jacka, iphoneskal och solglasögon var dock högsta prioritet :)



Glöm inte !!!

Om någon av er vill att jag ska ha en ny utlottning (av målad bild) så lämna ett avtryck HÄR lite snabbt ! :) Kommer självklart fixa om det nu finns intresse för det :D !


Måndagstankar

Hoppningen,

Det känns som att vi från första start tagit ett steg tillbaka, två steg fram (alltså har vi haft våra motgångar, men det ledde alltid till något bättre !) Men så plötsligt i höstas tog vi kanske tio steg bak, på en och samma gång. Vi backade bak i utvecklingen, och hamnade på en nivå längre ned än vi någonsin varit. När vi köpte honom i Oktober 2010, började vi direkt på 50cm nivå och vi rullade över det utan problem. Sen blev 50 till 70, 70 till 80, och så vidare till våren 2011 med 90cm-1m banor utan problem.

Men av flera anledningar sprack det i höstas, och både mitt och hans självförtroende dog efter några flygturer över/under/igenom hinder. 

Ricos självförtroende blev ganska snart detsamma igen, men hans vägringar fortsatte av ren envishet/lathet. Han hade helt enkelt kommit på att han faktiskt hade ett val, hoppa eller inte.

Jag däremot, kunde knappt föreställa mig komma över ett hinder, litet som stort. Mitt självförtroende var som bortblåst ...

Det var svårt för mig, som aldrig någonsin förr varit rädd i ridningen, särskilt inte hoppning !

Oktober/September 2010:


Våren 2011:

Sommaren 2011 (KM):


Oktober 2011, träningen innan vår första lokala tävling:

NU:



MEN just nu känns det verkligen som att vi är BACK ON TRACK igen ! Vi börjar sakta men säkert komma upp i förra årets höjder samt svårighetsgrad på hoppträningarna. Det är en bit kvar, men vi ska dit !


Hoppas det håller i sig !


Monday plans

Idag ska mamma rida Rico, åka till stallet och fixa och allt. Om jag hinner åker jag också dit senare, men jag ska prioritera vissa saker hemma. Tex måste jag göra flera större hemuppgifter, som jag är ute i sista sekund med - precis som vanligt !

Ska eventuellt åka och köpa lite skor, jacka osv. Har ingen vårjacka och de enda skor jag har är converse och ett par andra tygskor. Knyt/Snörskor är inte så smart när man alltid måste springa till bussen ... varje morgon.

Och så ska jag försöka göra klart designen, hyfsat i alla fall ! Den jag har nu skulle ju bara vara tillfällig, och den har jag haft en hel årstid nu ... -.- Får ta mig i kragen och göra klart den, så har jag i alla fall en mindre sak på ryggen det här lovet.




Att döma folk

Att döma folk är sådant som inte bara folk i bloggvärlden gör, utan folk dömer hela tiden, allt i sin vardag. Jag tror faktiskt inte att det finns någon som INTE har dömt, INTE dömer och INTE kommer döma. Det är mänskligt även fast det inte är rätt av oss att göra det.

Precis som att det är mänskligt att göra fel, att göra misstag osv osv.

Jag vet med mig att jag direkt börjar döma om jag ser en bild eller liknande (tex om ryttaren på bilden ser ut att dra/slita i hästen) men sanningen är ju den att en bild fångar en millisekund av ett ridpass. Många lägger bara upp de allra finaste bilderna när hästen går i balans/mellan hand och skänkel, eller när ryttaren har en bra sits osv osv. Och dessa bilder kanske inte heller stämmer helt överrens med verkligheten.

Men något jag är stolt över, är att jag märker/kommer på mig själv när jag börjar döma någon efter tex en bild, och då stannar jag upp och tänker efter. För jag tänker då att JAG SJÄLV vill inte bli dömd utifrån hur jag ser ut, hur jag pratar eller utifrån en bild jag lagt upp här på bloggen. Då ska jag inte heller gå runt och döma folk.

Det kommer alltid finnas folk som dömer, det kan vi inte göra något åt. Men vi kan börja med oss själva, trappa ned med dömandet - snälla.


En snygg slängtrav, ett exempel på en bild som kan få folk att döma ...


Utlottning med målat pris ?

Det var någon som frågade för ett tag sedan om jag kunde ha en utlottning igen, med första pris en digital målning av vinnarens häst :) Och då svarade jag att jag kunde ha en som avslutades på påsklovet ... and here we are, påsklovet har redan börjat och jag har helt glömt bort utlottningen ! :o

Frågan är då, om jag ska ha en snabbutlottning (där man får anmäla sig under några dagars tid bara, och sen drar jag vinnaren och målar klart bilden innan lovets slut) eller om jag ska vänta tills i sommar ...

            Nu vill jag höra er åsikt, ni som är intresserade av en ny utlottning (helt gratis och lätt att anmäla sig förstås) får gärna lämna ett litet avtryck i kommentarsrutan, så jag vet om det är värt att sätta igång en ! :3




Förra vinnarens bild nedan (dock skulle jag vilja finslipa lite på denna ... :P) :



Gissa ! ?


Idag gjorde jag något som jag aldrig någonsin gjort förut, i alla fall inte på Rico !

Någon som kan gissa vad det är ... ? Kan ge er en liten ledtråd ...



Den/Dem som gissar (någorlunda) rätt får varsin fet bildlänk i ett inlägg, och jag tittar såklart även in på er blogg :) Ni som inte har någon blogg får dock självklart också gissa på ! Bara kul :)



Mobilbilder Söndag !

Här är lite bilder från idag, efter dagens ridpass ! Superfint väder var det ! :)




Sen tycker jag ju att rött är väldigt fint på honom :P ! Dock matchade det inte så värst fint med brun sadel, svart träns, brun huva, rött schabrak och blåa ridbyxor ... hehe ;) Typisk hemma-outfit, en hemsk blandning ^^




Söndag

Åkte till stallet så jag var där en halvtimme innan lektionen började, ungefär. Mamma mockade och fixade lite mat medan jag red, så jag fick därför lite extra tid till övers ! Den tiden använde jag åt att påsträna honom en stund, ute i hagen :) Jenny red ju lektionen efter så han var ensam i hagen, och volten var upptagen så kunde inte vara där :)

Åkte sen hem när jag plockat undan allt, gått ned med lunch/eftermiddag-höpåsar och satt på täcke (det skulle bli regn senare på eftermiddagen enligt SMHI).

Sen åkte vi till farmor och träffade lite kusiner, åt kycklinggryta + efterrätt ! Är fortfarande mätt efter den måltiden ! :P



Och nu är det plötsligt kväll och jag ska blogga och fixa lite med vårdesignen. Sen blir det lite tevetittandes med familjen och till sist sova :)


Rico - 8/4

Idag var det Thereselektion, dressyr ! Han var lite spänd när jag satt upp men han stod stilla så det gick bra ! :]

Vi red fram ganska ordentligt först sen red vi alla igenom LC:1 2003, en och en ! Rico var näst sist i gruppen så vi fick stå och vänta i solen en stund :)

Han var fin idag, men lite väl tillbakadragen i galoppen, fick fulrida igen lite haha ... Hade långa läder också så jag hade, som en van hoppryttare, lite svårt med stigbyglarna och tappade dem ett par gånger hehe ...

Själva programridningen gick bra, jag fick lite "håll" mot slutet för att jag satt ned hela programmet, är inte helt van vid det :) Sen ville han inte fatta galopp av någon konstig anledning, det gick men inte förrän jag ridit halva första galoppvolten ^^


Rico verkade rätt nöjd efterråt ! :D


Svar på frågor

Fick in två frågor igår/idag, oftast svarar jag bara i en kommentar på den-som-frågade-s blogg. Har två undantag, jag svarar i ett inlägg om personen i fråga inte har någon blogg och jag svarar i ett inlägg om frågan som ställs kan komma upp igen, eller på annat sätt är intressant för någon mer av mina läsare :)

Fråga: Vad har du för Kamera? =)
Svar: Jag har ett Nikon D3000 kamerahus. Till den har jag två objektiv, ett lite längre - Sigma 70mm-300mm som jag oftast fotar med och ett lite mindre, som jag fick med när jag köpte kameran, en Nikon 18mm-55mm =)


Här är en liknande kamera, som Alice Rudberg har :) Har ingen bild på min kamera, då jag alltid fotar med den haha :P Dock är bilden fotad med min kamera, så någon koppling till ämnet har den minsann ! ;)


Hur länge har du haft rico nu ? :)

Svar: Jag har haft honom sedan Oktober 2010 ... Ehmm, jag är inte så fruktansvärt bra på huvudräkning men jag tror man kan säga ett och ett halvt år ungefär ! :)


-

Första bilden på Rico hemma, urlastad och klar !




Rico - 7/4

Idag försökte vi ta oss bort till källbrinksrakan ! Det blåste halv storm och han var allmänt tittig på allting. Hab var spänd från sekunden jag satt upp. Tog med lilla glitterhoppspöet utifall att han skulle strejka någonstans på vägen :) Han försökte vända en eller två gånger bara, och fick då peta lite på bogen på honom, från det håll han tänkte vända.

Vi red bakom stallet bort till källbrinksrakan för att slippa skutta förbi stallbygget på ditvägen. Via rondellen. Sen galopperade vi källbrinksrakan bort och även tillbaka. Och så gatorna hem från dagiset och förbi stallbygget/lövsta :) Tog lite galopp på ridslingan vid Lövsta men så såg han något i diket (?) och det blev tvärstopp och så en omväg i skritt, mitt ute i vägen xD Det var dött, ingen trafik alltså, så det var ingen fara ;) Rico kan nämligen inte gå och titta samtidigt ;)

Skrittade upp på volten sen och jobbade lite i trav och galopp i 10-15 min. Han var så duktig så ! Gjorde lite öppna och sluta i trav också, på långsidorna :)

Var ute i ca en timme sammanlagt :)


Enlidens stall

Knäppte en bild på stallet häromdagen, dock var det ett skitväder ute så ser inte så trevligt ut ... Men det är säkert flera av er som inte vet hur det ser ut ? :)



Skitväder, som ni ser ;) !


Mot Stallet !

Ska snart åka till stallet, mocka och fixa samt rida Rico :) Blir nog en uteritt, kanske kombinerat med lite jobb på volten :) Vi får se !

I eftermiddag/kväll får vi gäster här hemma så ska försöka skynda mig lite idag :) Tar kanske med kameran ändå, ifall att jag får en stund till övers ! ;)


Rico förra våren (?) :)

Ses snart ! :D




Långfredagen

Kände mig ganska kreativ idag, har kämpat vidare med den kommande designen + kodningen + headern. Tycker det BÖRJAR likna något men det är fortfarande långt infrån klart !

Har också hjälpt Caroline att göra en header och lägga in, ska göra en finare till henne senare men jag tyckte att en halvful var bättre än ingen alls ;)

En liten ledtråd på denna bloggens nya design är blått ... brunt ... grönt. Fräscha färger alltså, våriga och somriga ! :) Har alltför många idéer för att kunna sätta ihop EN header. Har helt enkelt svårt att bestämma mig hur jag ska göra.

Snart ska i alla fall den nuvarande (ganska tråkiga) designen bytas ut ! Hoppas ni ser fram emot det, som jag ! :D

Nu är det sovdags då jag ska försöka att inte vända för mycket på dygnet. Ska upp hyfsat tidigt imorgon för att inte gå miste om dagen !




Rico - 6/4

Mamma red idag !

Hopplöst pannband

Ricos Glengordon-pannband har gått sönder för en andra gång nu. Andra gången vi använde den lossade guldkedjan i kanten, och den lossade mer och mer för varje gång så den hängde ned i pannan/ögonen på honom ... Så vi limmade fast den med superlim och den höll i ett tag till.
   Men så NU är den sönder igen ! Mamma rider ofta med det tränset som har det pannbandet, och när hon skulle rida igår såg hon att guldkedjan hade lossnat i kanten igen, och för att den inte skulle hänga ned i ögonen på honom så rev hon bort hela xD Så blir att limma igen då ... känns väldigt ovärt med så mycket krångel för ett "fint Glengordon pannband".





Såhär ska det dock se ut:


Hmm undrar om det finns något starkare lim än superlim ???


Enliden-bloggare

Vi harmånga på Enliden/Berga/Lövsta som bloggar, dock kan jag inte alla utantill så svårt att länka dem här och nu ... Men det jag vill komma till är att det har nyligen startats upp en ny blogg från en på Enliden, vi gör ett litet länkbyte här för att få igång statistiken lite :]

http://carolinehallgren.blogg.se

Här är en bild från Enlidens KM i hoppning 2011, tror det var deras första klubbhoppning tillsammans :) Casino Royale heter hästen !  



Påsklovsplanering ~ Rid/Stall

Detta är den preliminära planeringen för de kommande 11 lediga dagarna :]

Långfredagen (idag) 6/4: Mamma rider Rico.

Påskafton 7/4: Jag rider Rico, troligtvis uteritt.

Påskdagen 8/4: Jag rider Rico, LC:1 2003 på volten.

Annandag Påsk 9/4: Mamma rider Rico.

Tisdag 10/4: Jag rider Rico, hoppträning för Therese.

Onsdag 11/4: Jag rider Rico, hoppträning för Andreas (?).

Torsdag 12/4: Mamma rider Rico.

Fredag 13/4: Mamma rider Rico.

Lördag 14/4: Jag rider Rico, klubbhoppning på Enliden.

Söndag 15/4: Jag rider Rico, Thereseträning på volten.

Måndag (hemstudiedag) 16/4: Mamma rider Rico.





Promenix i vinterland

Är ute och promenad med Önska och Yazzi ! Tappar bort mig i skogen med andra ord xD vovvarna fick precis hoppa lite terränghinder ! :] Ska gå en sväng till sen ska jag hem och ge er lite tankar i ett inlägg ! Håll ut !


Programridning

På söndag ska vi rida igenom ett program på Thereseträningen, samma program som vi red sist vi hade programridning, för ungefär ett och ett halvt år sedan :) Gamla LC:1 2003 ! Ett enkelt program som alla kan klara av liksom :)

Var ju som sagt hela ett och ett halvt år sedan jag red programmet sist, så har glömt en del av den ! Ska därför försöka lära mig den till på Söndag. Vi ska endast pröva att rida igenom programmet, det dröjer nog någon vecka till innan vi ska göra själva programridingen och filma och så :) Vi kommer jämföra med förra gången vilket kommer bli jättekul att se skillnad ! :D :D :D

Här är några små bilder från senaste programridingen, för ett och ett halvt år sedan !
rico



Fix fix fix

Har fixat lite med den kommande designen, avslöjar mer sen - ska sova nu ! :]


Kul med bommar hehe :)


Rico - 5/4

Mamma skrittade en lång runda med lite trav. Över en timme. Hon tänkte ta lite galopp och så på volten när hon kom tillbaka men då hade de precis satt igång och börjat harva volten så blev bara skritt och trav då :) Hon hade westernsadeln idag !


Pysslig

Gjorde dessa när jag var på besök på en gymnasieskola, det var faktiskt roligt ;D Ångrar nu att jag tog så få pappersark per block, de kommer ta slut så fort :s Man fick nämligen ta hur många man ville !

Ett med babyrosa omslag, ett med ljusgrönt omslag (äppelgrön), och en chokladbrun med guldiga hjärtan, stjärnor och dödskallar hehe ! ;)






:D




Tips - gör en egen träningsdagbok !


Jag tycker personligen att det är väldigt svårt att hitta en färdig, bra, enkel träningsdagbok/tabell där det ingår det man vill ska ingå. Jag till exempel, tycker det är viktigt med hyfsat gott utrymme för att skriva positiva saker/saker att utveckla. Jag vill även ha med plats, datum, tränare mm. Och något slags betyg, tex 1-10. Men jag vill fortfarande hålla det ganska litet, inte ett ridpass per A5-ark ;)

Därför gjorde jag en egen liten tabell, där jag kan fylla i DATUM, PLATS, AKTIVITET (om det var en hoppträning eller dressyr tex, och för vilken tränare) NGT POSITIVT, ATT UTVECKLA och betyg 1-10 för att sammanfatta passet.



Det är enligt mig det enda sättet att få en PERFEKT träning"dagbok" ;D man kan utforma den precis hur man vill och det enda man behöver är en penna (+sudd) och linjal om man vill göra det rakt och fint :D

För mig är det viktigt att kunna titta tillbaka på de tidigare träningarna/tävlingarna inför tex en pay & jump eller liknande. För att då kunna fokusera särskilt mycket på det man behöver utveckla i sin ridning. Det hjälper så otroligt mycket ! Dessutom är jag lite pysslig av mig så jag tycker det är roligt att göra egna sådana här :P

Har faktiskt gjort själva spiralblocket själv också ! Har skurit ut varje papper + omslaget och gjort hål med en hålmaskin och satt på spiralen, med lite hjälp förstås ;)


Äntligen !

Nu är det ÄNTLIGEN lov, morgondagen är ju en röd dag så mitt lov började 15.20 i eftermiddags :) Pappa hämtade upp mig påväg hem från jobbet så jag kom hem ganska fort :D

Kommer, till skillnad från Sportlovet, inte slösa bort min dyrbara tid utan ska göra något vettigt varenda ledig minut jag har ! Under lovet blir det två hoppträningar, om jag nu räknar rätt :) Sen ska jag göra massa stora läxor och hemuppgifter, och komma igång och springa lite på elljusspåret med Önska !

En liten att-göra-lista samt en planering kommer snart !


Ingen kvällsmat

När vi kom till stallet hade morgonfodraren skrivit på tavlan att hästarna inte hade fått någon kvällsmat igår, stallet var tänt hela natten och inte låst någonstans. Gjorde ONT i mig att läsa det för jag åkte ju därifrån så sent som en kvart innan kvällsfodringen igår kväll, så om jag hade varit lite långsammare så hade jag ju märkt att ingen kom och då kunde jag gett dem ... Men för en enda gångs skull var jag klar i god tid innan kvällsfodringen ... -.- Men aa, jag kunde ju ínte veta DÅ att ingen skulle komma och fodra :(

Stallet är nämligen kollektivt, och 15 boxar turas om att fodra vardagkvällar + helger. Så det var någon som hade glömt då ...

En lite läskig sak, var att jag fick en magkänsla att dra ur vattenkokaren  ur vägguttaget (jag tänkte typ; för säkerhetsskull), och låste också sadelkammaren även fast det bara skulle varit max en kvart tills fodraren skulle kommit.

Men fy att stallet stod tänt och olåst på natten, just för att det var tänt kunde ju någon nyfiken snubbe gått in och kollat, och inte tusan vet jag vad folk kan hitta på för galenskap ! (Hästar i grannstallet blev knivskurna i lösdriften i somras :s)

Nej usch hoppas att detta aldrig kommer hända igen !



Skrutthästarna måste ha varit hungriga i morse ... :(((((


Rico - 4/4

Idag red vi ut i det fina vädret ! Blev en ganska lång runda.

Vi red över Bro-Ängen, skruttade runt på småstigar och försökte komma runt alla nedfallna träd, Red bort mot elljusspåret och ned för Galoppbacken. Vi galopperade upp för backen en gång, och sne ned i skritt igen :) 
   Jag galopperade nästan hela Källbrinksrakan bort, gjorde tempoväxlingar och så :) Sen halvvägs tillbaka ungefär.
   Efter det red jag en kort sväng på hoppängen (en äng med stockar och små naturhinder) i trav över några träplank/bommar och blev en kort galopp över två träplank/bommar :) Men började bli geggigt på vissa delar så ska låta bli att rida där tills det torkat upp lite mer. Sen blev det bara skritt hem, via Rondellen och Ridstigen bakom stallet :D

Tanken var att mamma skulle knäppa en liten bild när vi var tillbaka från uteritten, INNAN jag satt av. Men jag glömde det så satt av direkt när jag kom tillbaka och gick in i stallet hehe ... Bra minne man har.

Han var jätteduktig, positiv och framåt (hade visserligen ett litet hoppspö med mig) :D




IG på matteprovet haha

Idag var jag halva dagen i min skola, sen åkte jag till ett gymnasium och var där från lunch till klockan tre på eftermiddagen. Vi fick ägna sista timmen åt att göra egna skriv/ritblock :P Jättefina blev dem men jag tog för få blad i varje så kommer inte våga börja använda dem, då tar de ju slut ! xD

Vill bara inflika en ganska crazy thing, HELA VÅR KLASS utom EN person fick icke godkänt på matteprovet. Vi har minst 5 mönsterelever i vår klass men vi har fått en efterbliven(?) vikarie som vi ska ha terminen ut. Han började sin tid hos oss med att gå igenom överkurs (det man ska kunna i tvåan på gymnasiet) och INGA grunder alls. Så vi fick läsa oss till grunderna självständigt, om vi kunde tänka så långt ... Sen berättade han inte att vi skulle ha prov, jag fick veta det av en av parallellklassernas mattelärara xD Sen var han jättehård med bedömningen så om man hade ETT fel på g-delen så fick man ig :o Hela klassen hade fel på samma fråga, som var en av sakerna han inte hade gått igenom alls med oss (dessutom suger han på att förklara, han typ babblar på om livets knölar istället för att bara förklara hur man löser g-talen -.- ?). Hela vår klass flippade ur på honom men han fattar ingenting ... Jag är personligen rätt glad att jag kommer få göra om provet för det gick så himla dåligt -.- !

I alla fall, åkte hem sen efterråt och åt lite tidig middag, sen åkte jag, mamma och hundarna till stallet :) Rico fick rida ut en långrunda och mamma gick med med hundarna :D



Stalldagen

Mamma fixade ju det mesta i stallet innan jag kom dit, så fick inte alltför bråttom efter lektionen (som drog över en del). Stretchade honom, gjorde mat,plockade undan grejer, borstade, glömde även att sopa efter mig :$ ville därifrån innan kvällsfodringen, skulle ju moppa hem i mörkret och kylan. Så jag glömde det i förbifarten ...

När jag hängde in Ricos hönät så blev han ju lite sådär lagom osocial ... maten blev plötsligt viktigare haha :P När maten hänger framme blir han en inte så vidare bra blogghäst ^^



Idag fick han även lite påfyllning av spån, så det ser nu lite fräschare ut i hans box ;)

Imorgon blir det en uteritt !I ganska lugnt tempo, om han nu skulle ha träningsvärk ! :]


Banan



Hoppade även några av hindrena som enkelhinder på framhoppningen, men typ såhär var hindrena uppställda ! Färgerna stämmer inte överrens med verkligheten och inte heller storlekerna/proportionerna :)

BRUN LINJE: (över "vinröda" hinder) En kombination med ett galoppsprång mellan två räcken.
ROSA LINJE: (över röda hindret + gråa kryssoxern) En båge.
GRÖN LINJE: (över gråa breda oxern + gråa kryssoxern) Raksträcka med ca 4-5 galoppsprång mellan hindrena.
BLÅ LINJE: (över orange hindret + gråa kryssoxern) Båge.

Banan i slutet gick ... 1. breda gråa oxern 2. gråa kryssoxern 3. Lång transportsträcka, över röda räcket (bortåt) 4. Orange 5. Gråa kryssoxern 6. Lååång transportsträcka, hela kortsidan + långsidan + kortsidan, hoppa röda neråt/hitåt) 7. Vänster efteer kryssoxern, sen kombinationen på långsidan :)

Tycker det var en bra bana, korta svängar är lättast för oss men idag fick vi även öva på långa transportsträckor :]


Rico - 3/4

Idag var det hoppträning och Rico kändes awesome !

Hade noll motivation tidigare idag, men det släppte när jag red - blev jättetaggad och det blev Rico också (han var noga med att visa det hehe).

På framridningen i skritt och trav kändes han lite trött och seg, men det brukar han vara innan han fått galoppera igång ordentligt :) I Galoppen kändes han superfin, jättelätt att reglera den ! Gjorde mycket tempoväxlingar och samlade upp på både börjt och rakt spår.

Vi började hoppa fram ett kryss med lång anridning till den, den var placerad i slutet på en diagonallinje "snett igenom". Där kom vi lite fel men han hoppade ändå :) När vi tog det åt andra hållet, med då kort sväng innan hindret, gick det mycket bättre ! Han vände fint på baken och vi fick gott och tid/plats att se avståndet. 

Vi hoppade igenom alla hinder/linjer som skulle dyka upp på "banhoppningen" i slutet av lektionen. Tänker inte gå in så djupt i det, men kan säga att han var jätteduktig ! Blev lite vingligt och lite korsgalopp på bågarna men han hoppade så fint ändå ! 
   Han stannade dock en gång, av den anledningen att vi hamna i något slags mellanläge gällande avståndet till hindret, han väntade på en signal från mig (ifall han skulle ta det stort eller klämma in ett galoppsprång, han är mycket mer uppmärksam på mig numera så han tyckte jag skulle bestämma) men jag var för långsam och visste inte riktigt själv hur jag skulle göra, så vi "la av" liksom, båda två ;) Jag var bara passiv och hade antagligen en "jag-fattar-ingenting"-min uppmålat i ansiktet. Inget tvärstopp för att dumma sig utan bara ett litet missförstånd oss emellan.
   När vi tog det igen sen så hoppade han så fint så, jag var lite snabbare med att lägga på en extra skänkel, men han tvekade inte alls :)

Sen blev det ett annat litet missförstånd EFTER den där oxern, när vi hoppade bana i slutet. Jag var allmänt trött, ofokuserad och glömsk (gick och la mig sent igår kväll, eller man kan säga tidigt idag haha) så det var mitt fel bara, hihi. Vi hade precis hoppat den och skulle då enligt banan svänga vänster. Jag började med att svänga höger för jag trodde det var dit vi skulle, sen kom jag plötsligt på att vi skulle åt andra hållet, vänster xD Så slutade med ett tvärstopp vid staketet xD Stackars Rico trodde väl matte var helt knäpp idag ;) Knäpp var jag väl inte, men lite snurrig måste jag medge ;)

Kändes rent allmänt riiiiktigt bra idag, man märkte på honom att han fått tillbaka hoppsuget och han VILLE hoppa. Dessutom lyssnade han utmärkt på mina signaler (när jag gav några hehe, syftar fortfarande på lilla missförståndet på oxern) och hade en superbra reglerbar galopp ! NÖJD NÖJD NÖJD !


Strax träning !

Ska snart byta om och moppar sen iväg till stallet :) Blir kvällshoppträning för Therese, hoppas det kommer gå bra ;D

Mamma åkte tidigare och fixade i stallet så jag kommer nog hem rätt tidigt :) Så blir lite bloggande då med !


Our story

I Juni 2011 flyttade vi Rico till vårt landställe i Örebro, över sommaren. Där blev det nya rutiner, nya människor, nya hästar och eftersom han fick gå i egen hage blev den "på köpet" mindre än den han har hemma. Den byn är ett riktigt BROMSHÅL, det är helt galet vad mycket broms och mygg som surra runt i hagarna. Så första dagen fick alla hästarna gå in tidigt (eftermiddag), på grund av bromsen.


Det var inte bara av en anledning det blev som det blev, det var flera små saker som spelade in. Vi har till exempel märkt att Rico har varit lite smått känslig för miljöombyten, nya människor, rutiner osv osv. Dock trodde vi inte DÅ att det skulle göra så hemskt mycket, han har ju flyttat förr liksom.

Min tanke var att han skulle få vila de två första dagarna (dagen vi åkte och dagen efter), så han fick lugna sig lite och få se sig om lite först. Men, av en anledning jag inte kommer ihåg, så ville mamma rida redan dagen efter. Det gick bra i alla fall.
   Dagen efter, dvs dag 3 i Örebro, skrittade jag en kort vända i skogen, samt travade fem minuter i ridhuset, som uppvärmning till tömkörningen.  

Det var inte förrän dag 4 vår värld gick itu. Han drog iväg när mamma var påväg upp, drog bort på vägen och jag fick springa och hämta honom. Mamma prövade igen att sitta upp igen i ridhuset och det gick bra men han var spänd som en stålfjäder. Men han lugnade sig, sen satt mamma upp en gång till och då försökte han dra igen men jag höll i honom då så han kom ingenvart. 

JAG hade aldrig någonsin haft problem med att varken sitta upp eller rida Rico, mamma däremot hade haft problem i själva ridningen och därför var hon lite spänd när hon skulle sitta upp, rida mm. Men intet ont anande planerade jag att hoppa några skutt i ridhuset dag 5, jag trodde ju att det där "fjanteriet" var en sak mellan honom och mamma så jag tänkte bara rida på som vanligt så han fick sin motion ändå, typ. 
   Först skrittade mamma honom i skogen en vända som uppvärmning, sen skulle vi byta i ridhuset och det var väl ungefär droppen över bägaren (?) så han trampade runt och ville inte stå stilla, sen när jag väl kom upp så drog han iväg och jag åkte i backen på något sätt. Jag vet inte om det är att jag förträngt det på något vis, men jag minns inget mer än det. Jag tror jag landa på fötter för jag hade inte ont någonstans efterråt ... Eller aa, antingen det eller så slog jag i skallen vääldigt hårt så jag fick någon minneslucka för jag kommer verkligen inte ihåg.

I alla fall, det var då det började alltihopa, efter det kom vi inte upp på honom. Vi kunde inte mer än lyfta ena foten en aning (upp mot stigbygeln) innan han försökte dra. JAG trodde det var kört, han var så RÄDD och allt kändes bara hopplöst. Det kändes overkligt. När man drömmer en mardröm brukar man ibland vakna så fort man inser att det inte är på riktigt, nästan som att man kan välja att vakna ? Men detta var som i en mardröm när man vet att man drömmer men man kan ändå inte vakna, om ni förstår ?

Vi tog i alla fall hjälp av en tränare vid namn Cissi som har kommit till vårt landställe tidigare år och hjälpt oss med tömkörningen med vår förra sommarhäst. Hon hade en del unghästerfarenhet och föreslog att vi skulle börja om från början, med andra ord rida in honom på nytt. Uppsittningsdelen menar jag då.
   Detta tog dock mycket mycket längre tid än det skulle tagit för en unghäst, utan dåliga erfarenheter.

Cissi kom varje vecka och hjälpte oss att komma vidare i vår träning.




Detta hände då i mitten av Juni, och 24 augusti kunde vi äntligen sitta upp igen (en tid efter vi kommit tillbaka till stockholm och enliden). Min pappa rider ju Western, och hans tränare Eva (som ni hört en del om tidigare på bloggen, i flera sammanhang) r bra på problemlösning med hästar och jobbar mycket från marken med dem. Hon hade med sig en kille som kunde sitta upp först på honom, "kanonmat" kallades han ^^ Vi tränade en del s.k påsträning innan, för att trubba av hans bakskygghet och så han blev lite trött i huvudet.

Och gissa om han var svettig efter detta ?


Det gick i alla fall bra och både Axel, som killen hette, mamma och jag. Sedan dess har vi ridit Rico som vanligt igen.

Han hade nog varit REDO för uppsittning i ett par veckors tid innan, men varken jag eller mamma ville chansa så vi tog dit Eva och hennes "kanonmat" Axel som hjälpte oss ta det första steget.




Och jag är dem evigt tacksam.


April april ? ?

Jag får en känsla av att jag är den enda bloggaren i världshistorien som inte har gjort ett enda försök att lura mina läsare, av den anledningen att jag är hemskt dålig på att luras ... ;) Skulle bara varit patetiskt haha !



Aprilvädret satt "fint" i alla fall, för bara några dagar sedan var det strålande sol och 15 grader varmt, och nu är det minusgrader med snö och blåst :(


Rico - 2/4

Mamma red ut och på volten en stund, sammanlagt i en och en halv timme. Hon hade westernsadeln :) Han var tydligen jätteduktig :D




Pluggkväll !

Ikväll blir en pluggkväll. Har en del läxor men idag ska jag bara lära mig lite Spanska glosor och räkna lite matte inför provet imorgon (som jag för övrigt inte förstår ett smack av...). ;)

Mamma är i stallet nu och rider Rico, fixar allt i staller och så :) Ska äta middag nu och sen blir det plugg plugg plugg och efter det lite mer bloggande om jag hinner/orkar ! C:

Ses snart ! :)


Dagens bilder !

Smörjning/Rengöring av utrustningen






Provade även den nya digitala vågen :) Den var bra, väldigt exakt :P


Knäppte även en liten bild på stallet, dock var det urtrist grått väder så ser inte särskilt trevligt ut ;)  


Och så lite bilder från hagen ...







Och så måste jag bara säga att jag ogillar verkligen denna träbalken, eller vad det kallas, som jag måste gå över/under/igenom varje dag jag fixar höpåsar ^^ Jag är för liten för att klättra över och igenom går inte, så får kravla under och slå i huvudet varannan gång xD Usch och fy för den ;)

Heldag i stallet

Var hela dagen i stallet idag ! Red, åt lunch, fixade mat till Rico, Mockade, Smörjde massa osv osv. Sen satt jag ute i hans hage i halv snöstorm och väntade på att bli hämtad :P





Fler bilder kommer :)



Rico - 1/4

Blev försenad på morgonen så vi kom inte upp på volten förrän 5 minuter efter lektionen börjat. Rico var lite spänd när jag satt upp men det gick ! Sen var han superfin i skritt och trav i början, men galoppen var den svåra biten idag ! Jag hade svårt att hålla om med skänkeln av någon konstig anledning, sen så var han också lite åt det lugnare hållet. Vi gjorde en övning där man gick i öppna halva långsidan, sedan en tiometersvolt, och så sluta den andra halvan av långsidan, i trav :) Sen gjorde vi också halter över medellinjen.

Vi ska om några veckor rida programridning där vi ska filma (och förhoppningsvis fota också) för att sedan jämföra med programridningen vi red i Oktober 2010 (ett och ett halvt år sedan). Den programridningen var det första voltpasset och även den första thereseträningen jag och Rico var med på. Så det har hänt en del sedan dess !!! :D


Såhär fint såg det ut i Oktober 2010 ! ;)




Rubrik

Igår var jag på kalas hos lillkusinerna ^^ :) Vi åt middag, lekte kull/kurragömma och fikade efterråt med tårta och spelade kortspel och finns i sjön :P Spelade också Wii-spel ... tennis, fotboll och hoppning typ :D Jag var sämst i allt utom hoppningen ^^ Man skulle hoppa av på lagom avstånd innan hindret annars rev man/kraschade (:s) och om man inte lutade sig inåt i de skarpa svängarna trillade man av ^^ Och galoppen/tempot var viktig för att få en bra tid :) Kul spel ! Så fick alltså, nästan, hopptävla ändå trots att vi strök oss på Runsten! ;)
   Sen kom vi ju hem lite sent så vi släckte earth hour en timme själva sen, kom hem mitt i och vi hade lämnat vissa lampor tända och så :P

Idag finns inte mkt att berätta om egentligen, dagen har ju knappt börjat ... men har nyligen vaknat och ätit frukost, ska strax ned i mitt rum och byta om till stall/ridkläder :) Det är Thereselektion idag, förhoppningsvis är det inte hårt på volten trots att det var minusgrader inatt ! Det blir troligtvis dressyr eftersom det var hoppning förra gången :)


RSS 2.0