Hagar

Hagar är verkligen en avgörande faktor för hur vi kommer göra med stallplats efter sommaren. Det nya stallet som byggs vet vi ju inte säkert hur hagar och så kommer fördelas. För det är 24 hästar som ska dela på mindre(?) hagmark vi har nu. Åtminstone verkar det bli mindre hagar. Det kommer även finnas får som också ska dela på samma hagmarker.

Vi vill så gärna stå kvar i området eftersom vi bor nära stallet och jag ska eventuellt gå i skola i närheten också, men om hagarna blir små rutor så är det kört. Då måste vi flytta.

Ricos nuvarande hage är enligt mig väldigt bra. Den är stor och avlång så de kan sträcka ut ordentligt (vilket jag även sett dem göra) och det finns också massa träd, buskar och annat smått och gott att tugga på. Så de kan hålla sig sysselsatta ! Om jag känner Rico rätt kommer han inte må bra av att stå i små rutor (rasthagar) :(

Nu vet vi ju inte säkert heller hur hagarna kommer bli, det kommer ju arrendatorn bestämma en hel del om. Än sålänge vet vi ju inte säkert vem arrendatorn blir men vi håller tummarna förstås !



Å andra sidan kommer Enliden i vilket fall som helst stå kvar något år till, så om nya stallet blir tokigt så kan vi ju stå kvar på gamla Enliden tills vi hittar något annat (de kommer ju bygga skola där sen).

Men hagar är en av de mest avgörande faktorerna, för vår häst. Det finns de hästar som kan stå i mindre hagar utan att flippa ur men Rico är nog inte en av dem ^^

Hur är det med er/era hästar ? Är hagarna största prioritet för vart ni kan stå med hästen eller finns det något annat som är viktigare, tex bra ridvägar eller ett ridhus, trevliga människor eller liknande ?


Kommentarer
Postat av: Cicci

Närhet är viktigt för mig, men också såklart hagar, boxarna och maten :)

2012-04-23 @ 21:52:24
URL: http://ciccicarlssons.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hagar är verkligen viktiga! Skulle aldrig nånsin låta mina hästar gå i små rutor, aldrig! Nu har dem riktigt stora hagar, i alla fall 200-250 meter lång och kanske 50 m bred... Och så har vi 2 såna hagar, så hälften av hästarna går på ena sidan och resten på andra :) dem kan verkligen springa som galningar :D + att det finns träd!

Och sen har vi även en till hage som är väldigt stor, med en liten skog, stenar och kullar :)



Vet faktiskt inte vad som är den största prioriteten. Vi står ju hos våra kompisar, och vi visste ju redan innan att vi ville stå där. Men om vi skulle flytta, så skulle jag nog mest tänkt på hagarna och vilka människor det är där :) man måste ju själv trivas med!

2012-04-25 @ 21:47:58
URL: http://ujohanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0