Rico - 10/4

Idag var det då hoppträning i regn + blåst ^^ Inte det allra bästa vädret, men det gick över förväntat ! Han var framme för skänkeln från början och jag gjorde mycket skänkelvikningar, flytta fram- och bakdel och öppnor och slutor i skritt. Redan de första galopperna var han jättefin och hade bra tryck i galoppen ! Han fick en bra trav redan från början, det brukar behövas ett helt dressyrpass för att få honom så mjuk och fin :)

All hoppning gick bra också, han lyssnade bra när jag reglerade tempo osv osv, väldigt lyhörd. Han blev dock lite upprörd nån gång när jag höll igen honom för mycket, skruttisen vill ju springa lite snabbare haha :)
   Vi tränade banhoppning idag, men utomhus-säsongs-tänk. Mkt långa transportsträckor, följt av några skarpa svängar och vi hoppade även Solfjäder och Enlidens hemmagjorda Mur :) Muren blev det ett stopp på första gången vi skulle hoppa den, för han var helt enkelt inte beredd på att det var den vi skulle hoppa. Vi hade nämligen hoppat ett annat hinder innan ett par gånger, där vi svängde strax innan muren. Han stannade några meter innan och undrade typ vad Piloten höll på med däruppe haha :P Men övriga hopp över muren gick bra, blev ngt kråkhopp för att han kom lite fel, men huvudsaken var ju att han hoppade :P

Och så travade vi av dem på åttvolter, långa och låga i formen :) Jättefin var han !

Vill bara tillägga att muren inte ser ut som en vanlig mur, det är en typ trälåda som är kanske 2/3 så bred som ett vanligt hinder, som vi målat röd/vitt i tegelmönster xD Vi hade då en bom över för att hindret inte skulle bli så smalt :)

Tog även av jackan idag igen, fast denna gång min stora tjocka reflexfleece i halv storm ! Han var aningen rädd men stod hyfsat stilla i alla fall :) ! Awesome !


Här var banan hihi :P Nu fattar ni säkert ingenting (jag gör inte det i alla fall) ^^ Men sådär kluddigt blir det i alla fall när klockan är sent och det snart är läggdags :) Snacka om att jag längtar efter att sova ! :D



Kommentarer
Postat av: Sara Carlsson

sv: tack! ^^



Haha jo, men den är verkligen skön och snygg för att vara en ponnysadel, bättre än många "vanliga" sadlar jag ridit i. Prestigesadlarna är oftast himla sköna :)

2012-04-10 @ 23:27:29
URL: http://carlssonpataket.se
Postat av: Julia

Var med i dagens blogg på http://goldentex.blogg.se och vinn en länkning + en gästbloggning om du/ni vill! :)

Lycka till! Kram Julia!

2012-04-11 @ 02:36:20
URL: http://goldentex.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0