Det där som kommit upp på många bloggar...

Det är en sak som kommit upp på många hästbloggar på sista tiden, och för rätt många hänger frågan kvar i luften! :)

Hur och varför tävlar och rider Luciana Diniz utan träns på sin häst As-taro? :)

HUR? Många verkar tro att bettet bara ligger löst i munnen på hästen - några har till och med frågat hur i hela fridens namn flyger inte bettet ut munnen!? Jo, såhär är det - det som "håller fast" bettet är en rem under hakan på hästen. Om man kollar noga ser man den nog på de flesta bilder :P

VARFÖR gör hon så då? JO - Hästen har en sjukdom som heter Headshaking Syndrom - vet inte EXAKT vad det är men har hört att just den hästen skakar så kraftigt på huvudet när den har tränset på, så den blir oridbar :)


 

Här är då två bilder på ekipaget :P Om ni vill titta närmre kan ni bara söka på Luciana Diniz As-taro eller Luciana Diniz rider utan träns osv på google :)





Med och utan träns - jag tycker att det ser bättre ut utan träns, men trodde att skakningarna var värre (men dom kanske är värre än det ser ut!).

vad tycker nì?

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Tycker det är så himla fint utan träns! Framhäver hästen huvud skitfint!

2011-02-23 @ 21:23:13
URL: http://ridersjumping.blogg.se/
Postat av: emil karlsson

anledningen till varför hon inte har vanligt träns är inte det, hästen är väldigt känslig vid huvudet och stör sig vid att ha träns speciellt runt öron, sen så är det ett stort problem att få på hästen tränset !

2011-02-24 @ 19:24:14
URL: http://bohusponnyn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0