Rico - 11/12


Köpte även ett nytt bett när vi var på hööks och köpte 3-i-1-täcket :) Ett tredelat gummi/plast/syntet (eller vad materialet kallas). Tror det var med äppelsmak också men det spelade ingen större roll :)

I alla fall, provade bettet idag och det kändes väl precis som alltid när man rider på ett nytt bett första gången ! Han var väldigt ojämn i början, för ett ögonblick så var han väldigt framåt och lydig men en sekund senare kunde han stänga av helt och varken lyssna fram eller tillbaka. Han hade väldigt mycket fokus på vad han hade i munnen, så han blev okoncentrerad och ignorerade skänkeln.

Men det släppte sen, och det kändes bättre mot slutet :) Det var ungefär samma när jag red på vårt tredelade sötmalm/koppar bett första gången - ena sekunden var han seg och gick emot skänkeln och andra sekunden kunde han springa iväg himla fort, framme för skänkeln ^^ Men nu är det tredelade bettet det vi använder mest för det var det han gick bäst med i hoppningen framför allt, men han funkade super med det i dressyren också :)
Volten saltades igår så var inte isigt eller fruset ! Vi gjorde mest övningar idag, inte dressyr åt Kicki-hållet (fokus på sits, form, häst, ryttare). Vi hade lite bommar med på ena långsidan, två bommar med 14(? om jag minns rätt ?) meter mellan, där skulle vi korta och länga galoppsprången. Sedan en dogleg innanför spåret som vi tog i både trav och galopp.

Vi gjorde också skänkelvikning i galopp, som var förvånande enkelt i höger varv men supersvårt i vänster (vi körde också i höger varv först så då borde det ju vara lättare när man gjort den några gånger först, men det var riktigt svårt i vänster !) men det gick i alla fall ! :O Vet inte om det beror på mig eller hästen ...

Är sådär lagom nöjd med bådas insats idag :) Inget att hurra för men inget att gråta över heller ;) Alldeles mittemellan !


Bilden är inte från idag dock :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0