Rico - 20/11



Idag kändes det som att jag och Rico verkligen var ett team ! Vi jobbade med varandra och inte emot varandra, inga vägringar och inget bråk alls :D

Vi hade ingen banhoppning idag, som var lite synd för alla tre hästar som var med idag hade ett riktigt banhoppnings-tryck i galoppen :) Var härligt att känna och se :)

Passet bestod av uppvärmning först, sedan tre övningar.

1:a övningen var studs, tror det var 4 studs och där gick Rico verkligen som en KLOCKA ! Vi har hoppat studs en gång tidigare och det var också på Thereses lektion. Då rev han ner varje bom, snubblade och hade noll koll på sina fötter, han förstod inte alls vad övningen gick ut på så han tog ett galoppsprång mellan och hoppade genom hindrena. Tptal kaos. Trodde då inte att han hade hoppat studs förut ! Men idag gick det så bra ! Man kunde nästan tro att han var den mest rutinerade i gruppen, vilket han INTE är egentligen ;)

2:a övningen var: ett sockerbitshinder - ett galoppsprång - ett sockerbitshinder - ett galoppsprång - en mindre oxer. Gick också jättebra ! Behöll lugnet hela vägen och accelererade inte innan som han kan göra ibland :)

3:e övningen var en övning som hjälper hästen fram till hindret / öva språngkurvan. Ett 40cm hinder - ett galoppsprång - oxer.
Oxern var i slutet på 95cm och han klev jättefint över det ;) Kom helt rätt och behövde inte ens ta i ! :P

Kan visa övningarna med bilder sen om ni vill :)

Idag var vi verkligen samspelta och allt kändes så lätt och rätt :D Behövde verkligen ett sånt här pass i dessa tider ! <3


Kommentarer
Postat av: Lina.

Härliiigt :D

2011-11-20 @ 21:40:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0