Rico - 29/11


Hopp/Markarbete idag för Therese. Gick okej men inte så mycket bättre än det. Han var lugn och fin i början, men blev lite sur mot mitten/slutet av passet. Kickade i galoppfattningarna, drog ned huvudet i galoppen och ryckte tyglarna ur händerna på mig rätt mycket. Sen började han vägra också, först pga att han såg en skugga bakom och kom lite fel. Hindrena var så små så han kunde ha hoppat ändå, men han tyckte hindret såg större ut än det egentligen var när bommens skugga låg bakom. I sådana lägen blir jag absolut inte arg på honom, sålänge han stannar av en riktig anledning så bara fortsätter jag rida som vanligt, men bara med lite mer benen om och ha honom mer framför mig.

Vi övade lite omhoppningssvängar också som gick bra.

Men sen när vi skulle hoppa en liten bana i slutet (fortfarande med minihinder) så blev det tvärstopp på första hindret, som var ett enkelt räcke som inte hade några skuggor eller så, som vi kommit rätt på gång efter gång på uppvärmningen, men det vart ett tvärstopp !

Tvärstopp efter tvärstopp efter tvärstopp ... :/ Han låg rätt på hindret, och hade superbra galopp, men han stannade ändå. Vi kom över till slut, och efter det stannade han på nästa hinder, som var ett litet räcke också. Men efter "bara" ett stopp hoppade han den också, och efter det rullade han över alla andra hinder på banan superbra ! Är verkligen jätteglad att det släppte och att det gick så bra i slutet. Men vill verkligen veta VARFÖR han stannar ! Ända fram till nu efter sommaren så FANNS DET INTE för Rico att stanna, oavsett hur fel han kom eller vad som var före eller efter hindret (eller under hindret) så hoppade han ändå! Det kunde man lita på, att han alltid hoppade och försökte och gjorde sitt allra bästa.

Antingen så testar han mig (har är i den typiska trotsåldern ...), eller så har han blivit lite feg, eller så har han tappat suget lite, eller så kan han ha ont någonstans eller att något är fel på något sätt, men då skulle han inte fortsätta hoppa sen ? ... Tror på en kombination av några av dessa ... Han är feg i mörkret och det är då han vägrar "mest", och han har börjat testa mig, efter tävlingen kanske han kommit på att om han vägrar får han gå ut ? Han är ganska lat, vill inte göra något i onödan osv.

I alla fall, han var duktig i slutet.

Juste ! Red med det nya blåa schabraket idag, satt fint och passade bra :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0