Rico - 3/3

Idag försökte vi oss på att rida bort till Källbrinksrakan själva, vi tänkte ta lite galopp där för han blir så påverkad av andra hästar när man rider ut i grupp (ville alltså pröva att galoppera själv med honom).

Tyvärr kom vi inte långt -.- Han började spänna sig när vi red förbi Lövsta, han blir rädd varje gång för den där fladdriga skylten som hänger där :/

Sen red vi förbi byggarbetsplatsen (där nya stallet byggs) och där var det några jävla barn som sprang runt och "checkade in" stallet. De ropade och skrek och sprang omkring och sprang in och ut ur stallbyggnaden och höll på. Rico höll ärligt talat på att kissa på sig och jag fick lust att skrika åt dem att hålla käften ! -.- xD
   Dessutom står där en skylt med texten TILLTRÄDE FÖRBJUDEN FÖR OBEHÖRIGA, målsmän ansvarar för sina barn, typ. En byggarbetsplats är alltså inte en lämplig lekplats ;)

I alla fall, där tog det stopp för Rico, han bara stannade och vägrade gå, backade när jag smackade på honom och backade rätt ut i vägen osv osv -.- 
   Efter mycket om och men så gick han en bit till, sen flippade han ur för han såg en katt på ängen ... Egentligen tror jag inte att det var själva katten som var läskig, utan rent allmänt så var han rädd för allting just då. Han ställde sig på tvären och blåste upp sig, trippade på stället och höll på.

Då kom min räddning, jag såg en hel grupp med ponnysar och ryttare från Berga så vi TRIPPADE bort till dem och frågade om vi kunde följa med dem, så det blev en vända bort till källbrinksrakan i alla fall ! :D Vi travade lite på källbrinksrakan och skrittade sen hem, jag tog lite trav på volten (fyrkantsspåret var helt okej att rida på men resten var is) och två jättekorta galopper på ena kortsidan.

   Nästa gång jag ska till källbrinksrakan ska jag nog ta vägen bakom stallet dit, som mamma red igår. Där är han tryggare och det tar inte så mycket längre tid, särskilt inte när han måste stanna 20 ggr påväg förbi bygget & lövsta ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0